pieluchy-i-sliniaczki
20.02.18, 23:02
Wznawiam wątek homosia, wyrzucony bez powodu na oślą przez admilicję. Homoś naPiSał:
> Moim zdaniem, ma. Jest nim umocnienie roli i wpływów Likudu na dalszy los izraelskie państwowości. <
Moim zdaniem też ma. Jest nim stworzenie sobie przez Matołusza zaplecza politycznego, i to w środowiskach radiomaryjnych i w kierunku nacjonal-ściany. Nie nazywam tego prawicą, bo to żadna prawica, to po pierwsze, a po drugie - określenia "prawica" w stosunku do PiSich i tego czegoś z rozmysłem używa GazetaW., żeby obrzydzić jak największej liczbie Polaków prawdziwą prawicę, która nieuchronnie się stworzy po upadku PO i PiSu.
Ale do rzeczy: Matołusz prowadzi bardzo konsekwentną politykę medialną i podsyca kryzys w stosunkach polsko-izraelskich i polsko-amerykańskich z absolutnym rozmysłem. Ma bardzo kompetentnych doradców, którzy doskonale wiedzą, co najbardziej rozjuszy Żydów. Nie wiem, czy oni są z Polski. Raczej nie. Człowiek bez zaplecza politycznego Matołusz Morawiecki gra o władzę nad PiSem i Polską, do czego jest mu potrzebny wpływ na sprawy personalne, m.in. obsadzanie list wyborczych. Jeśli środowiska okołotoruńskie, które na razie wspierają PiS, bo nie mają kogo, dostaną człowieka będącego coraz bardziej symbolem walki z antypolskimi Żydami, za ktorym stanie szowinistyczna część PiSu i nacjonalsocjaliści, to go poprą. Będzie miał pozycję do wystartowania po schedę po tawariszczu prezessimusie.