Dodaj do ulubionych

Wizjoner zasługuje na pomnik?

29.03.18, 09:34
Nawet jak był współwinnym wypadku?
tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,oldakowski-lech-kaczynski-byl-wizjonerem-zasluguje-na-pomnik,256303.html
Obserwuj wątek
    • borrka Mitologia 29.03.18, 10:55
      Od pochówku na Wawelu tworzono falszywe mity męża stanu.
      3/4 spoleczenstwa pamieta "prawdziwego" Lecha Kaczynskiego i histerie wookół jego śmierci.
      7 - 8% poparcia w ostatnim rankingu, raczej niefortunne wystepy na Zachodzie i już zupelnie niezrozumialą "action" w Gruzji.
      W mojej pamieci jedynym godnym uwagi osiągnieciem L. Kaczynskiego byla finalizacja Muzeum Powstania.
      I tu zresztą pochlebcy nie zawiedli, rozkrecajac fabułe matki - sanitariuszki Powstania.
      Chyba w Starachowicach.
      • met_ol Re: Mitologia 29.03.18, 11:02
        Bo to był Zamiejscowy Oddział Powstania Warszawskiego w Starachowicach.
      • zdradziecka.morda Re: Mitologia 29.03.18, 11:48
        borrka napisał:
        > W mojej pamieci jedynym godnym uwagi osiągnieciem L. Kaczynskiego byla finaliza
        > cja Muzeum Powstania.
        > I tu zresztą pochlebcy nie zawiedli, rozkrecajac fabułe matki - sanitariuszki P
        > owstania.
        > Chyba w Starachowicach.
        >
        Muzeum PW, to muzeum klęski narodowej , wygłupu w wyniku którego niepotrzebnie zginęło 200 tys. cywilów, a miasto Warszawa zostało doszczętnie zniszczone.
        I co tu czcić i upamiętniać. O Takim kretyństwie powinno się zapominać!
        Tak samo zresztą jak o katastrofie smoleńskiej, która był zwycięstwem szaleństwa nad zdrowym rozsądkiem!
        • borrka Uważam inaczej 29.03.18, 14:41
          Nie chodzi o klęske, lecz o wydarzenie, które wywarlo olbrzymi wplyw na moje Miasto.
          Ono (Powstanie) po prostu bylo obecne przez cale życie przecietnego Warszawiaka, zupelnie niezaleznie od oceny.
          Nie chodzi też o natretną gloryfikacje, a o upamietnienie faktu, ludzi, konsekwencji.

Warszawa bylaby innym miastem, gdyby nie Powstanie i smiało można powiedziec, ze to najwazniejsze wydarzenie w historii Stolicy.
          Nawet, jesli negatywne, warte poznania.
          • zdradziecka.morda Re: Uważam inaczej 29.03.18, 15:07
            borrka napisał:

> Nie chodzi o klęske, lecz o wydarzenie, które wywarlo olbrzymi wplyw na moje Mi
            > asto.
            > Ono (Powstanie) po prostu bylo obecne przez cale życie przecietnego Warszawiaka
            > , zupelnie niezaleznie od oceny.
            > Nie chodzi też o natretną gloryfikacje, a o upamietnienie faktu, ludzi, konsekw
            > encji.
            >
            > Warszawa bylaby innym miastem, gdyby nie Powstanie i smiało można powiedziec,
            > ze to najwazniejsze wydarzenie w historii Stolicy.
            > Nawet, jesli negatywne, warte poznania.
            >
            >
            >
            >
            Warte poznanie , a nie gloryfikowania!
    • pies_na_czarnych Re: Wizjoner zasługuje na pomnik? 29.03.18, 15:08
      Znaleźli już spuściznę wizjonera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka