zdradziecka.morda 29.03.18, 09:34 Nawet jak był współwinnym wypadku? tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,oldakowski-lech-kaczynski-byl-wizjonerem-zasluguje-na-pomnik,256303.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrka Mitologia 29.03.18, 10:55 Od pochówku na Wawelu tworzono falszywe mity męża stanu. 3/4 spoleczenstwa pamieta "prawdziwego" Lecha Kaczynskiego i histerie wookół jego śmierci. 7 - 8% poparcia w ostatnim rankingu, raczej niefortunne wystepy na Zachodzie i już zupelnie niezrozumialą "action" w Gruzji. W mojej pamieci jedynym godnym uwagi osiągnieciem L. Kaczynskiego byla finalizacja Muzeum Powstania. I tu zresztą pochlebcy nie zawiedli, rozkrecajac fabułe matki - sanitariuszki Powstania. Chyba w Starachowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Mitologia 29.03.18, 11:02 Bo to był Zamiejscowy Oddział Powstania Warszawskiego w Starachowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda Re: Mitologia 29.03.18, 11:48 borrka napisał: > W mojej pamieci jedynym godnym uwagi osiągnieciem L. Kaczynskiego byla finaliza > cja Muzeum Powstania. > I tu zresztą pochlebcy nie zawiedli, rozkrecajac fabułe matki - sanitariuszki P > owstania. > Chyba w Starachowicach. > Muzeum PW, to muzeum klęski narodowej , wygłupu w wyniku którego niepotrzebnie zginęło 200 tys. cywilów, a miasto Warszawa zostało doszczętnie zniszczone. I co tu czcić i upamiętniać. O Takim kretyństwie powinno się zapominać! Tak samo zresztą jak o katastrofie smoleńskiej, która był zwycięstwem szaleństwa nad zdrowym rozsądkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Uważam inaczej 29.03.18, 14:41 Nie chodzi o klęske, lecz o wydarzenie, które wywarlo olbrzymi wplyw na moje Miasto. Ono (Powstanie) po prostu bylo obecne przez cale życie przecietnego Warszawiaka, zupelnie niezaleznie od oceny. Nie chodzi też o natretną gloryfikacje, a o upamietnienie faktu, ludzi, konsekwencji. Warszawa bylaby innym miastem, gdyby nie Powstanie i smiało można powiedziec, ze to najwazniejsze wydarzenie w historii Stolicy. Nawet, jesli negatywne, warte poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
zdradziecka.morda Re: Uważam inaczej 29.03.18, 15:07 borrka napisał: > Nie chodzi o klęske, lecz o wydarzenie, które wywarlo olbrzymi wplyw na moje Mi > asto. > Ono (Powstanie) po prostu bylo obecne przez cale życie przecietnego Warszawiaka > , zupelnie niezaleznie od oceny. > Nie chodzi też o natretną gloryfikacje, a o upamietnienie faktu, ludzi, konsekw > encji. > > Warszawa bylaby innym miastem, gdyby nie Powstanie i smiało można powiedziec, > ze to najwazniejsze wydarzenie w historii Stolicy. > Nawet, jesli negatywne, warte poznania. > > > > Warte poznanie , a nie gloryfikowania! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Wizjoner zasługuje na pomnik? 29.03.18, 15:08 Znaleźli już spuściznę wizjonera? Odpowiedz Link Zgłoś