Dodaj do ulubionych

Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!!

14.09.18, 10:29
Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Środki na to się znajdą, los emerytów będzie poprawiony – powiedział kilka dni temu w rozmowie z „Super Expressem” Jarosław Kaczyński. A skoro zabrał głos sam prezes PiS, to było już wiadomo, że rząd weźmie się sprawę. Tym bardziej, że podobną deklarację złożyła wicepremier Beata Szydło.

Trzynasta emerytura albo dodatki dla seniorów? ZUS nad nimi nie pracuje

- Do tej pory pomagaliśmy rodzinom i dzieciom, a teraz z dobrej koniunktury gospodarczej powinno skorzystać 9 mln emerytów i rencistów. Specjalny dodatek dla nich to byłby wyraz solidarnego państwa – mówi Szlachta.

Jaka będzie wysokość ewentualnego świątecznego prezentu? Niewielka. Dla osób o niższych świadczeniach (do 2,5 tys. zł) to może być 500 zł, a dla bardziej zasobnych emerytów – 300. Na konta uprawnionych pieniądze powinny wpłynąć przed Świętami.

Link:

Brawo PIS!!!!!!
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 10:46
      Emeryt to ma klawe życie, oraz emeryturę klawa:D
      • palikot.bis Tak. Tak. 14.09.18, 10:48
        A szczególnie jak widać za PIS.
        • pies_na_czarnych Re: Tak. Tak. 14.09.18, 10:50
          Jakim dialektem ty mówisz? Podkarpackim?
          • palikot.bis A jakie to ma znaczenie. 14.09.18, 12:38
            Bardzo różnymi dialektami potrafię się posługiwać.
            Mogę np. być Brytyjczykiem, Amerykaninem, Australijczykiem itp.
        • buldog2 Tak. To prawda. 14.09.18, 22:23
          Szczególnie jak szkolił SBeków i dziś jest za PISem. Albo bierze ubecką emeryturę Kryże czy Piotrowicza.
          • makrola Kryże przeprosił. 14.09.18, 22:51
            Piotrowicz realizował prawo jakie było wtedy.
            Nie jest to wytłumaczeniem, gdyż nie musiał być prokuratorem.
            Ale jestem pewien, że PIS go bardzo dobrze prześwietlił i musiało to wyjść na jego korzyść.
            Z drugiej zaś strony pragmatyzm tu PISu wychodzi.
            Piotrowicz jest moim zdaniem super inteligentnym facetem i PIS wie o tym i dlatego nigdy go nie poświęci dla tzw. dobra sprawy.
            Tak samo ten z PO co był sekretarzem KC PZPR.
            Mnie on też wydaje się być porządnym facetem dlatego nie lubię posługiwać się nim w walce politycznej.
            Ale również widzę, że Kukis też tak zrobił nie umieszczając go na liście byłych POwskich komuchów. Facet jest wyważony i agresji w nim wcale nie widać. Na dodatek wszystko robi aby stosować logikę w swoich wypowiedziach a ja to cenię u ludzi i nawet u przeciwników.
            Jest to taka mieszanka pomiędzy wrogością a szacunkiem.
            Ale pogardy do niego nie czuję a pogarda przecież jest gorsza nawet od nienawiści.
      • szwampuch58 Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 10:55
        kolejny korupcyjny trik przedwyborczy kurdupla,troche do bani bo emeryci to elektorat PiS-u
        • 141288bs Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 11:25
          Masz racje szampuch. Tak, emeryci to elektorat Prawa i Sprawiedliwosci i zauwaz,ze to duza armia liczaca okolo 9 milionow wyborcow. I jednorazowy datek na bochenek chleba na swieta,nie spowoduje masowego pojscia na wybory.Jesli minimalna
          placa moze byc podniesiona o kilka setek,to emerytury rowniez powinny byc tak traktowane. - SB-ek Stanczyk na imprezie
          KOD-owskiej powiedzial,ze niewobraza przezycia za 2000 zl miesiecznie. Sadzisz,ze emeryt za taka kwote musi przezyc
          skoro przezywa za o wiele nizsza?
          • pies_na_czarnych Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 11:48
            Czy nie latwiej byloby zniesienie opodatkowania od emerytur? Oczywiscie pisi na to nie pojda bo przeciez ten haracz musi wspomóc kase panstwowa.
          • szwampuch58 Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 11:50
            przeciez napisalem ze ten manewr korupcyjny kurdupla wynikow w wyborach PiS-owi nie poprawi
        • leminggrad.po No właśnie. No właśnie!!!!! 14.09.18, 12:41
          Dlatego to tylko dostają kasę od PISu.
          Tak więc emeryci wszyscy a nawet ci co nigdy w życiu jeszcze nie głosowali biegiem pobiegną zagłosować na PIS.
          Nawet sama Gersdorf i Rzepliński.
          • pies_na_czarnych Re: No właśnie. No właśnie!!!!! 14.09.18, 12:47
            To ta premia bedzie wyplacna dopiero po oddaniu glosu na PiS? Jak bedziecie to sprawdzac, bo jezeli sie nie myle to glosowanie nadal jest tajne. Byla jakas nocna ustawa w tej sprawie?
            • leminggrad.po A po co nam ustawa jakaś. 14.09.18, 12:57
              Przecież wszystkie sądy będą wtedy już nasze.
              Kto by się więc jakimiś ustawami przejmował. :D
              • buldog2 Re: A po co nam ustawa jakaś. 14.09.18, 13:18
                Służby wszystkie są już wasze.
                Kto by się jakimiś sądami przejmował !!!!
                : D : D : D : D : D : D : D
                • makrola No właśnie. 14.09.18, 14:26
                  Ale jak coś można mieć to dlaczego tego nie mieć. :D
                  • buldog2 Tak. Tak. 14.09.18, 22:30
                    Jak możesz coś ukraść, albo urywać nogi pająkowi czy nadmuchiwać żabę przez słomkę, to dlaczego miałbyś tego nie robić?
          • buldog2 Re: No właśnie. No właśnie!!!!! 14.09.18, 22:27
            Znaczy, ty leszab, jak ukradniesz milion, to dychę odpalisz emerytom na paczkę papierosów żeby szybciej zeszli, ja was znam...
        • erte2 Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 19:08
          szwampuch58 napisał:

kolejny korupcyjny trik przedwyborczy kurdupla,troche do bani bo emeryci to elektorat PiS-u

Nie generalizuj. Jestem emerytem od paru lat i mam wielu znajomych z tej grupy. I nie znam nikogo kto byłby pisiorem.
    • suender Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 11:57
      palikot.bis 14.09.18, 10:29

> Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!!

A jaką premię? Przecież ten ochłap to jest tylko mała cześć z tego co emeryci wypracowali.
      Kiedy średnia emerytura będzie wynosiła min. 3000 zł, to dopiero wtedy może być mowa o następnym dodatku premiowym!

Na razie to jest śmiech rządzących (dawniej i obecnie) w twarz emerytów .......................
      • aga-kosa Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 12:24
        Czy ja jestem dziewczyna lekkich obyczajów, ze PiS liczy na to, że da mi RAZ 500 zł i będę na ich usługi. :( aga
        Nie jestem zorientowana czy taka stawka jest dla PLO, ale jestem pewna, że te 500zł to z moich podatków i z podwyższonych cen leków i żywności - za które płacę co miesiąc. :( aga
        • leminggrad.po Nie raz ale co roku. 14.09.18, 12:54
          A wiemy przecież już, że PIS będzie jeszcze rządził mnóstwo lat a więc te 500 zł na święta lub więcej stanie się naszą nową świecką tradycją tak samo jak np. 500+.
      • leminggrad.po Tak. Tak. 14.09.18, 12:44
        PIS to jest bardzo, bardzo cwany. Wie jak to emerytów przekonywać do siebie.
        PO np. na takie coś to nigdy nie wpadło.
        Za kiepskie IQ tam w PO mają.
        To widać przecież jak na dłoni.
    • snajper55 I darmowe leki!!!!!!!!! 14.09.18, 19:18
      Pavulon i przeterminowane czopki na hemoroidy.

S.
      • m.c.hrabia Re: I darmowe leki!!!!!!!!! 14.09.18, 19:21
        oraz
        Maxigra Go.
    • taniarada Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 19:46
      Dla wszystkich wyznawców GW obowiązkowo ecstasy i to podwójna dawka.Przecież musicie mieć odrobinę radości .Nie tylko PIS i Kaczyński.😁
      • m.c.hrabia Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 19:57
        tobie wystarczy Maryś
        • xystos Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 14.09.18, 21:01
          "Wiemy, że przekaz TVP info może razić inteligentne osoby, ale my chcemy trafić do naszych wyborców"

domnie ten przekaz dotarł,jest spoko.
    • taniarada Hejka 14.09.18, 22:26
      Pamiętacie jak ten łotr co nie chce się stawić przed komisją panny Wassermann.Podwyższył wiek emerytalny i obniżył zasiłek pogrzebowy.Powinien wisieć.
      • weteran-czasu Re: Hejka 15.09.18, 00:22
        Można nie głosować na PO ale poza PiS są jeszcze inne ugrupowania.
        Namawiasz aby ludzie głosowali na te moherowe kanalie skupione w PiS?
        NIgdy nie zagłosuję na ludzi tego nieudacznika, który w piątej klasie SP przyjechał na egzamin na kartę rowerową rowerem z trzema kółkami. Niedojda klasowa, niedojda życiowa i taką pozostanie. Nic nie potrafi zbudować, a przez całe życie specjalizuje się na jątrzeniu, skłócaniu ludzi i burzeniu wszystkiego co napotka na swojej drodze.
        Won z PiSem i jego prezesem!
    • weteran-czasu Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 00:15
      Jestem emerytem i mam w głębokim poważaniu pisowskie rozdawnictwo nieswoich pieniędzy.
      We wszystkich wyborach i tak nie zagłosuję na konstytucyjnych przestępców.
      • aga-kosa Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 18:28
        Taniarada, wpis z 14 09 18 22 26
        Ten łotr, o którym napisałaś, że powinien wisieć załatwił najtrudniejszą sprawę; podniesienie wieku i obniżkę zasiłku pogrzebowego. Wcześniej czy później taki ruch będzie konieczny.
        PiS miast wykorzystać strzelił sobie w kasę.
        500+ teraz dla emerytów przed wyborami nie dadzą bo nie zdążą a później tylko obiecanki będą.
        Wojtek - mój kolega - mówił: - obiecanki cacanki a głupiemu stoi. aga
      • don.kichote Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 19:55
        weteran-czasu napisał:

> Jestem emerytem i mam w głębokim poważaniu pisowskie rozdawnictwo nieswoich pie
        > niędzy.

Gdybyś miał opory moralne z przyjęciem tych 500 to mogę podać ci numer mojego konta.
        300 też "przytulę", tyle że mniej radośnie.
        Oczywiście na PiS nie głosowałem i nie zagłosuje, ale na ich kasiorkę się nie obrażam...
    • porannakawa01 Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 18:59
      Dureń kombinuje.
      Najpierw odbiera emerytom kasę podatkiem - miesiąc w miesiąc, rok w rok potem rzucą cząstkę tego co wcześniej emerytom ukradli.
      Dobre pany te pisióry, dobre!
      Jak złodziej co to ukradł portfel odsyła ten portfel z jednym banknotem do okradzionego - że to niby uczciwy złodziej, honorny.
      A my wiemy, że pisiórki to zwykli złodzieje co to przekręty na miliardy walą, niszczą Polskę.
    • tzwpanstwopislamskie Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 19:12
      I co teraz pomysli polski przyglup.
      Jarek daje na dzieci, Jarek daje na emerytow
      Przyglup nie rozumie tego skad Jarek ma pieniadze
      Przyglup nie rozumie ze pieniadze powinno sie inwestowac a nie przejadac, szczegolnie w czas konunktury
      Przyglup zostaje wyborca PIS
      • zdybex Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 21:08
        Kaczyński nie ma na sznurówki i paste do butów, na porzadne zęby, na grzebień ale obiecuje szczęście na ziemi. Ciekawe skąd na to weżmie?
        • tzwpanstwopislamskie Re: Jesteś emerytem? Dostaniesz premię!!!!!!!!! 15.09.18, 21:14
          cicho!!!!!
          bo sie wyda, i przyglupy pisowskie zrozumieja ze to wszystko z podatkow jakie narzuca panstwo
          Podatki sa wieksze i nowe od czasu rzadow pislamskich
          Roba po 70 dolcow za barylke a juz kosztuje prawie tyle co w czas PO gdy byla po 120 na barylke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka