Dodaj do ulubionych

Poznańska hańba

28.08.19, 23:31
Ponieważ obok Wilsoniaka właśnie Poznań jest moim drugim hajmatem, trudno mi wyrazić głebię oburzenia!
Z większych miast jedynie Poznań, Szczecin i Gdańsk nie mają jeszcze czy to pomnika, czy to ulicy, a choćby skwerku Kaczyńskiego.

Hańba, hańba, hańba!

www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1K6CVu5RHGQI4mlutGQhrvHHJrIo&ll=52.014031407080324%2C18.731886900000063&z=6
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Poznańska hańba 28.08.19, 23:58
      Bronią się jeszcze!
    • erte2 Re: Poznańska hańba 29.08.19, 05:34
      borrka napisał:
      Z większych miast jedynie Poznań, Szczecin i Gdańsk nie mają jeszcze czy to pomnika, czy to ulicy, a choćby skwerku Kaczyńskiego.

Nie wiem na ile Cię to ucieszy, ale Szczecin "dorobił się" figurynki. Stoi ona, jak na krasnala przystało, w ogródku przy siedzibie tego czegoś co dziś przyswoiło sobie nazwę "Solidarność".
      Nawet była głośna na całą Polskę sprawa kiedy to pewien miłosierny samarytanin przyodział krasnoluda w koszulkę (żeby mu zimno nie było). A że nie miał pod ręką innej to założył mu taką z napisem KONSTYTUCJA.
      • taniarada Re: Poznańska hańba 29.08.19, 06:36
        erte2 napisał:

> borrka napisał:
        > Z większych miast jedynie Poznań, Szczecin i Gdańsk nie mają jeszcze czy to
        > pomnika, czy to ulicy, a choćby skwerku Kaczyńskiego.

>
        > Nie wiem na ile Cię to ucieszy, ale Szczecin "dorobił się" figurynki. Stoi ona,
        > jak na krasnala przystało, w ogródku przy siedzibie tego czegoś co dziś przysw
        > oiło sobie nazwę "Solidarność".
        > Nawet była głośna na całą Polskę sprawa kiedy to pewien miłosierny samarytanin
        > przyodział krasnoluda w koszulkę (żeby mu zimno nie było). A że nie miał pod rę
        > ką innej to założył mu taką z napisem KONSTYTUCJA.
        A komu to przeszkadza.Tylko wam łobuzem.
        • qinto Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 06:55
          a goowna z warszawskich ścieków płyną do Gdańska, by przywitać dostojnych gości zaproszonych na rocznicę wybuchu II wojny światowej przez frau Dulkiewicz.
          "Nam strzelać nie kazano" - to znaczy pisać?
          Zapomniałem, że Warszawą rządził kiedyś Lech Kaczyński i to on jest winien tej awarii.
          • 141288bs Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 08:37
            Z tego warszawskiego goowna dulkiewiczowa poswieci ulice Francy Timermansa w Gdansku...i odznaczenie tez tym g mu pokropi.
            Goowniana sitwa to i goowniane wyroznienia.
          • snajper55 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 10:29
            qinto napisał:

> a goowna z warszawskich ścieków płyną do Gdańska, by przywitać dostojnych gości
            > zaproszonych na rocznicę wybuchu II wojny światowej przez frau Dulkiewicz.
            > "Nam strzelać nie kazano" - to znaczy pisać?
            > Zapomniałem, że Warszawą rządził kiedyś Lech Kaczyński i to on jest winien tej
            > awarii.

Trzaskowski musi nadrabiać wieloletnie zaniedbania powstałe za czasów rządów w Warszawie Lecha Kaczyńskiego. Wszystkiego nie da się zrobić na raz i stąd ta awaria.

S.
            • qinto Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 10:36
              snajper55 napisał:

> qinto napisał:
              >
              > > a goowna z warszawskich ścieków płyną do Gdańska, by przywitać dostojnych
              > gości
              > > zaproszonych na rocznicę wybuchu II wojny światowej przez frau Dulkiewic
              > z.
              > > "Nam strzelać nie kazano" - to znaczy pisać?
              > > Zapomniałem, że Warszawą rządził kiedyś Lech Kaczyński i to on jest winie
              > n tej
              > > awarii.
              >
              > Trzaskowski musi nadrabiać wieloletnie zaniedbania powstałe za czasów rządów w
              > Warszawie Lecha Kaczyńskiego. Wszystkiego nie da się zrobić na raz i stąd ta aw
              > aria.

Ja nie o tym. Pytam dlaczego ten temat, który jest katastrofą ekologiczną jest zakazany na FK?
              Kto? i czego się obawia?

• snajper55 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 12:23
                qinto napisał:

> Ja nie o tym. Pytam dlaczego ten temat, który jest katastrofą ekologiczną je
                > st zakazany na FK?
                > Kto? i czego się obawia?

Pewnie nie ma związku z tematyką forum. Chyba nie chcesz wykorzystywać wypadku w żaden sposób niezwiązanego z polityką do politycznego hejtu?

S.
            • eiran Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 10:59
              Akurat nie Trzaskowski. Czajka została oddana do użytku w drugiej kadencji HGW, w czasach kadencji Lecha Kaczyńskiego to co spływało Wisłą, było zbliżone do tego, co płynie teraz po awarii Czajki.
              • snajper55 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 12:25
                eiran napisał:

> Akurat nie Trzaskowski. Czajka została oddana do użytku w drugiej kadencji HGW,
                > w czasach kadencji Lecha Kaczyńskiego to co spływało Wisłą, było zbliżone do t
                > ego, co płynie teraz po awarii Czajki.

No właśnie, od czasów HGW nadrabiane są zaległości spowodowane przez nieudolne rządy Lecha Kaczyńskiego.

Ja tylko wyśmiewam metody pislamistów zwalania wszystkiego na poprzednią ekipę.

S.
                • qinto Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 13:09
                  snajper55 napisał:

> eiran napisał:
                  >
                  > > Akurat nie Trzaskowski. Czajka została oddana do użytku w drugiej kadencj
                  > i HGW,
                  > > w czasach kadencji Lecha Kaczyńskiego to co spływało Wisłą, było zbliżon
                  > e do t
                  > > ego, co płynie teraz po awarii Czajki.
                  >
                  > No właśnie, od czasów HGW nadrabiane są zaległości spowodowane przez nieudolne
                  > rządy Lecha Kaczyńskiego.
                  >
                  > Ja tylko wyśmiewam metody pislamistów zwalania wszystkiego na poprzednią ekipę.
                  >
                  > S.

No tak, potulnie wytłumaczyłeś się swojemu capo di tutti capi.
                  • man_sapiens Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 20:59
                    > No tak, potulnie wytłumaczyłeś się swojemu capo di tutti capi.
                    A ty zarobiłeś 2zł., congrat.

Bo przecież Lech Kaczyński gdy był prezydentem Warszawy to własną piersią oczyszczał ścieki z Pragi.
                    Nie oczyszczalnią ścieków jak HGW i Trzaskowski, on potrafił się poświęcić dla Warszawy i dla Polski.
          • erte2 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 12:26
            Gejbomber znowu w akcji?
            A swoją drogą współczuję agentom pisiej tajnej policji którzy muszą babrać się w gównach, i to w taki upał.....
            • snajper55 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 12:28
              erte2 napisał:

> Gejbomber znowu w akcji?
              > A swoją drogą współczuję agentom pisiej tajnej policji którzy muszą babrać się
              > w gównach, i to w taki upał.....

Przecież to ich naturalne środowisko.

S.
              • qinto Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 13:13
                snajper55 napisał:

> erte2 napisał:
                >
                > > Gejbomber znowu w akcji?
                > > A swoją drogą współczuję agentom pisiej tajnej policji którzy muszą babr
                > ać się
                > > w gównac,r i to w taki upał.....
                >
                > Przecież to ich Warszawie.

To mówisz snajper, że kaczor też spuszczał wam szambo do Wisły?
                Nie dziwię się, że jesteście zatruci tym naturalnym środowiskiem, skutki aż nadto widoczne.
                Ja na szczęście mieszkam blisko źródła Wisły, więc wasze gówna mnie nie zaleją.

• snajper55 Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 13:19
                  qinto napisał:

> To mówisz snajper, że kaczor też spuszczał wam szambo do Wisły?
                  > Nie dziwię się, że jesteście zatruci tym naturalnym środowiskiem, skutki aż nad
                  > to widoczne.
                  > Ja na szczęście mieszkam blisko źródła Wisły, więc wasze gówna mnie nie zaleją.

Nie nam, znawco gówien, tylko Toruniowi.

S.
                  • qinto Re: o warszawskiej hańbie - cicho 29.08.19, 13:25
                    snajper55 napisał:

> qinto napisał:
                    >
                    > > To mówisz snajper, że kaczor też spuszczał wam szambo do Wisły?
                    > > Nie dziwię się, że jesteście zatruci tym naturalnym środowiskiem, skutki
                    > aż nad
                    > > to widoczne.
                    > > Ja na szczęście mieszkam blisko źródła Wisły, więc wasze gówna mnie nie z
                    > aleją.
                    >
                    > Nie nam, znawco gówien, tylko Toruniowi.

Oooo!!! bez przesady snajper.
                    Na znawcę o problemu to ty się kreujesz?
                    Co masz na myśli z Toruniem?
        • erte2 Re: Poznańska hańba 29.08.19, 12:20
          taniarada napisało:
          A komu to przeszkadza.Tylko wam łobuzem.

No właśnie matołeczku - komu przeszkadza KONSTYTUCJA?
          • qinto Re: Poznańska hańba 29.08.19, 13:22
            erte2 napisał:

> taniarada napisało:
            > A komu to przeszkadza.Tylko wam łobuzem.
            >
            > No właśnie matołeczku - komu przeszkadza KONSTYTUCJA?

Pamiętasz co Bolek mówił o gejach?
            Dzisiaj nosi napis na koszulce Konstytucja- Otua.
            Odśwież sobie pamięć - źródło jak najbardziej właściwe bo sam TVN
            www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/walesa-ostro-o-homoseksualistach-oni-musza-wiedziec-ze-sa-mniejszoscia,309290.html
    • borrka Mało pomników 29.08.19, 09:59
      No, jeszcze z tymi monumentalnymi nie jest tak źle.
      Ale gdzie takie małe, "wspomnieniowe" ?
      Np. Kaczyscy na Placu Inwalidów czekają na powstankę starachowicką, by w konwoju zabrała ich do domu ?
      Sami bali się dzieci z podwórka:)

Mam ten obraz ciągle przed oczyma: w wielkich czapach i tzw. budrysówkach godzinami kręcą się miedzy publiczną toaletą, a drogerią na Inwalidów 10.
      • borrka Święte miejsce 29.08.19, 10:02
        www.google.pl/maps/place/plac+Inwalidów+10,+00-001+Warszawa/@52.2650064,20.9905454,3a,75y,180h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1soYevbXJ4HA2krtstu1yzfQ!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DoYevbXJ4HA2krtstu1yzfQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D86%26h%3D86%26yaw%3D333.71716%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x471ecbf368344c01:0x1e9be7e2dde7ebc9!8m2!3d52.265169!4d20.990446
        • yoma Re: Święte miejsce 29.08.19, 10:28
          Ty się uspokój, bo zaraz pisi podchwycą i na Lisa-Kuli wiz będziemy potrzebować 😨
    • snajper55 Warszawa ma plac Jarosława Kaczyńskiego 29.08.19, 12:27
      Warszawa jako pierwsza uhonorowała Jarosława Kaczyńskiego poświęcając mu reprezentacyjny plac w centrum miasta - Plac Zbawiciela.

S.
      • eiran Re: Warszawa ma plac Jarosława Kaczyńskiego 29.08.19, 12:28
        A co z Placem Inwalidów?
        • yoma Re: Warszawa ma plac Jarosława Kaczyńskiego 29.08.19, 13:00
          👍
        • snajper55 Re: Warszawa ma plac Jarosława Kaczyńskiego 29.08.19, 13:17
          eiran napisał:

> A co z Placem Inwalidów?

To plac poświęcony wyborcom pislamistów. Szkoda tylko, że w nazwie pominięto rodzaj inwalidztwa.

S.
        • j-k Plac Inwalidów -o dwoch takich, co ukradli Ksiezyc 29.08.19, 15:38
          eiran napisał:
          > A co z Placem Inwalidów?

Plac Inwalidów - to nazwe ma juz - jak znalazl.

Gdy Jarek dolaczy do Lecha - to postawi sie tam im obu tylko pomnik - z Ksiezycem w tle.
          .
          allegro.pl/oferta/o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc-dvd-8383623800?reco_id=f013ab9d-ca61-11e9-8ef9-ecf4bbd016e8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&
      • eiran Re: Warszawa ma plac Jarosława Kaczyńskiego 29.08.19, 14:31
        Jest jeszcze ulica Kacza (na Woli zaczyna bieg na ul. - o zgrozo - Wolność, z drugiej strony jest ślepa, czyli nieprzejezdna) Najbliższa równoległa nazywa się, co znamienne, Żytnia.

A przy ul. Kaczej urodził się podobno Karol Świerczewski (Po Żelaznej, po Wolskiej latał)
    • sverir Re: Poznańska hańba 29.08.19, 14:20
      " Hańba, hańba, hańba!"

Lech Kaczyński był słabym, ale jednak prezydentem RP. Nie wydaje mi się, żeby powodem do dumy był brak uhonorowania go w jakikolwiek sposób.
      • yoma Re: Poznańska hańba 29.08.19, 15:28
        1. Nie każdemu należy się pomnik z racji stanowiska. Jeśli już, to dałabym Jaruzelskiemu.

2. Konsekwentny opór wobec wciskania niechcianych uhonorowań jest powodem do dumy.
        • sverir Re: Poznańska hańba 29.08.19, 15:38
          "1. Nie każdemu należy się pomnik z racji stanowiska. Jeśli już, to dałabym Jaruzelskiemu"

Nie byłem fanem Lecha Kaczyńskiego, ale nie zaszkodził państwu tak jak Jaruzelski.

"2. Konsekwentny opór wobec wciskania niechcianych uhonorowań jest powodem do dumy"

W takim razie każdy konsekwentny opór jest powodem do dumy.
          • yoma Re: Poznańska hańba 29.08.19, 15:44
            1. Kwestia dyskusyjna. W każdym razie zostawszy prezydentem nie szkodził, a potem grzecznie się usunął. A nie musiał.

2. Kwestia dyskusyjna. Ale owszem tak, uważam, że teraz w tym punkcie czasu i geografii opór przeciw wciskaniu drugiego najgorszego prezydenta ostatnich 30 lat na ulice i pomniki jest cechą chwalebną.

Poza tym subiektywnie moja wierzgliwa natura lubi opór ;)
            • eiran Re: Poznańska hańba 29.08.19, 16:17
              yoma napisała:

> 1. Kwestia dyskusyjna. W każdym razie zostawszy prezydentem nie szkodził, a pot
              > em grzecznie się usunął. A nie musiał.

Tak, jak został prezydentem, to już za bardzo nie szkodził. Okres szkodzenia zaliczył w dekadzie lat 80. Stan wojenny nie był może jakoś szczególnie brutalny, ale - z długiej perspektywy - gorsze od dość umiarkowanej liczby ofiar (którym wypada oddać honor) - były marazm i bylejakość zafundowane przez ekipę Jaruzelskiego. Pomijam charakterystyczny - teraz to samo pokazuje pisiactwo - obrzydliwy triumfalizm towarzyszy w stanie wojennym i pogardę, z jaką odnosili się do inaczej myślących.
              • yoma Re: Poznańska hańba 29.08.19, 16:46
                OK, ale nie o tym jest teraz mowa, bo o tym można do uśmiechniętej. Mowa jest o tym, że jeśli kaczce mniejszej należy się pomnik za sam fakt bycia prezydentem, to Jaruzelskiemu też poproszę. O wszystkich pomiędzy. nie mówiąc.
                • j-k czleku, 29.08.19, 16:52
                  czlowieku, zabraknie placow na te pomniki.

a Plac Pilsudskiego jest juz tak za*srany pomnikami, ze az niedobrze sie robi.

reprezentacyjny Plac to - czy wystawka ?
                  .
                  metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/56,141638,22964339,nie-mozna-zakladac-kaganca-warszawiakom.html
                • sverir Re: Poznańska hańba 30.08.19, 08:05
                  "Mowa jest o tym, że jeśli kaczce mniejszej należy się pomnik za sam fakt bycia prezydentem, to Jaruzelskiemu też poproszę"

Za sam fakt bycia prezydentem plus fakt, że nie był zbrodniarzem. Tak trudno Ci to pojąć?
                  • yoma Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:28
                    Pojmuję doskonale, ale się nie zgadzam. Naczelnikowi komitetu wojewódzkiego pis też postawisz, jeśli przypadkowo okaże się mało szkodliwy? Jest stanowisko, jest brak zbrodni...
                    • sverir Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:57
                      "Pojmuję doskonale, ale się nie zgadzam. Naczelnikowi komitetu wojewódzkiego pis też postawisz, jeśli przypadkowo okaże się mało szkodliwy?"

Nie piszę o wojewodzie, naczelniku, komisarzu czy nawet premierze, ale o Prezydencie Rzeczpospolitej. I nie mówię, że się należy, tylko o tym, że nie widzę powodu do dumy, że nie ma.
                      • yoma Re: Poznańska hańba 30.08.19, 11:48
                        Powiem tak: w normalnym czasie i w normalnym kraju też bym nie widziała.
            • sverir Re: Poznańska hańba 30.08.19, 08:08
              "2. Kwestia dyskusyjna. Ale owszem tak, uważam, że teraz w tym punkcie czasu i geografii opór przeciw wciskaniu drugiego najgorszego prezydenta ostatnich 30 lat na ulice i pomniki jest cechą chwalebną"

Nawet jeśli będziesz w samotności się opierać, to i tak uznasz, że tak jest słusznie? Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie sporo osób oczekiwało jednak jakiegoś upamiętnienia prezydenta czy prezydentowej, dostali więc nadodrzański bulwar. Wyobraź sobie, że nawet rośliny tam kwitną, choć mogłoby Ci się wydawac, że na przeklętej ziemi nic nie wyrośnie.
              • yoma Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:31
                To działa odwrotnie. Jeśli uznam, że jest to słuszne, to będę i w samotności się opierać. Kwestia osobistych standardów.

Wiesz, "bardzo proszę pamiętać, że ja byłam przeciw".

Sporo osób... hmmm, kolejna kwestia dyskusyjna.
                • sverir Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:51
                  "Sporo osób... hmmm, kolejna kwestia dyskusyjna"

Jasne, co sugeruje samo pojęcie sporo:) Powiedzmy więc, że we Wrocławiu jest dość pisowców, aby założyć, że nie chodziło o margines mieszkańców.
                  • yoma Re: Poznańska hańba 30.08.19, 11:46
                    Powiedzmy więc, że spora :) część mieszkańców Wrocławia uważa uhonorowanie kaczki mniejszej za słuszne. Co mi nadal nie przeszkadza się nie zaliczać.
          • snajper55 Re: Poznańska hańba 29.08.19, 16:31
            sverir napisał:

> Nie byłem fanem Lecha Kaczyńskiego, ale nie zaszkodził państwu tak jak Jaruzels
            > ki.

Obaj najbardziej szkodzili Polsce po swojej śmierci. Lech - religią smoleńską, generał - swym potomkiem:

fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/pR5VV49NqPezB6Q75B.jpg

S.
            • yoma Re: Poznańska hańba 29.08.19, 16:47
              Ruja i porubstwo u tych pisich panie.
              • no-popis Re: Poznańska hańba 29.08.19, 20:37
                yoma napisała:

> Ruja i porubstwo u tych pisich panie.
                Apropos ruji i porubstwa to Niesiołowski musiał być z PiS bo w ruji i porubstwie jeszcze nikt na razie łapówek w Polsce nie odbierał a przynajmniej nie zostało to wyjawione jak w przypadku Niesioła.
    • j-k szeroka droga przed nami, Borrka... 29.08.19, 15:28
      JPII iloscia pomnikow przebija Kaczynskiego kilkukrotnie...

- pora te roznice zniwelowac:

Gdy PiSi wygraja najblizsze wybory - widze dla Lecha jedno doskonale miejsce :)
      (nieopodal jego domu):
      .
      pl.wikipedia.org/wiki/Plac_Thomasa_Woodrowa_Wilsona_w_Warszawie#/media/Plik:Plac_Wilsona_w_Warszawie_2017.jpg
    • no-popis Re: Poznańska hańba 29.08.19, 20:10
      borrka napisał:

> Ponieważ obok Wilsoniaka właśnie Poznań jest moim drugim hajmatem, trudno mi wy
      > razić głebię oburzenia!
      > Z większych miast jedynie Poznań, Szczecin i Gdańsk nie mają jeszcze czy to po
      > mnika, czy to ulicy, a choćby skwerku Kaczyńskiego.
      >
      > Hańba, hańba, hańba!
      twoje informacje są tradycyjnie nierzetelne a na nierzetelnych danych POwstają wirtualne teorie i tzw FAKTY.
      >
      > www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1K6CVu5RHGQI4mlutGQhrvHHJrIo&ll=52.014031407080324%2C18.731886900000063&z=6
    • jabbaryt Re: Poznańska hańba 29.08.19, 20:24
      Spoko borrka, się naprawi te niedopatrzenie. Mam takze, nadzieję że pomnik w Warszawie, stanie na placu Wilsona, tak abyś mógł go codziennie rano oglądać przez okno. W końcu to twój kolega ze szkoły.
      • yoma Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:26
        Na środku autostrady postawimy, abdul. Specjalnie dla ciebie :)
    • prawdawaszaboli Re: Poznańska hańba 30.08.19, 08:33
      > Gdańsk nie mają jeszcze czy to pomnika, czy to ulicy, a choćby skwerku Kaczyńskiego.

Pogrobowcy Adamowicza prędzej postawią pomnik naziście na Rondzie Wolnego Miasta Danzig...

www.gedanopedia.pl/?title=HONOROWE_OBYWATELSTWO_MIASTA#
      FORSTER ALBERT
      HITLER ADOLF
      Hermann Wilhelm Göring

Tramwaj z imieniem nazisty już jeździ po Gdańsku...
      • sverir Re: Poznańska hańba 30.08.19, 10:58
        Nie sarkaj na nazistów. Pamiętaj,że wg Twoich ludzi Polska Walcząca nie była przeciw faszyzmowi:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka