Dodaj do ulubionych

Będą zwozić chorych do Polski

15.03.20, 12:09
Będą zwozić chorych do Polski. Ja na miejscu tych nieszczęśników wolałbym zostać nawet w SanEskobar niż oddać się w łapska pisim nieudacznikom.
tvn24.pl/polska/dworczyk-o-operacji-lotdodomu-12-tysiecy-polakow-chce-wrocic-do-polski-4353654
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 12:24
      tak mnie zastanawia: powiedzmy 10 tys leci z powrotem,pal licho ile Pinokio chce doplacic do biletu,wszyscy maja trafic do kwarantany na 14 dni podobno........technicznie jak to ma wygladac?????.....transport na koszt panstwa do domu czy pod namioty pod lotniskiem
      • na_deszczu Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 12:29
        W Szczecinie np akademik opróżnili do celów kwarantanny. Było wczoraj napisane w necie. Akurat to ok. Ale studenci pewnie wsiedli w pociąg i po-je-cha-li.
      • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 12:34
        W sobotę premier informował, że cena za taki przelot będzie zryczałtowana, ale nie podał więcej szczegółów. Teraz portal money.pl poinformował, powołując się na oficjalny komunikat naszego narodowego przewoźnika, że wysokość zryczałtowanej stawki za powrót do Polski będzie zależała od kierunku, z którego realizowany będzie przelot. I tak: za przelot w granicach Europy kwota ta będzie wynosić od 400 do 800 zł, a za przelot dalekiego zasięg będzie to 1600 – 2400 zł. - Pozostałą kwotę dopłaci polski rząd - dodaje PLL LOT.
        • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 13:38
          W cholerę drogo.
    • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 14:50
      Z Londynu LOT-em. Drobne formalności i od razu helikopterem do domu
      tvn24.pl/polska/koronawirus-jak-wrocic-do-polski-samolotem-lot-szykuje-specjalne-loty-sprawdz-4353428
    • stanpan San Eskobar- ani jednego zakażenia!!! 15.03.20, 15:01
      pies.na.czarnych napisała:

> Będą zwozić chorych do Polski. Ja na miejscu tych nieszczęśników wolałbym zosta
      > ć nawet w SanEskobar niż oddać się w łapska pisim nieudacznikom.
      > tvn24.pl/polska/dworczyk-o-operacji-lotdodomu-12-tysiecy-polakow-chce-wrocic-do-polski-4353654
      >
      • cogito50 Re: San Eskobar- ani jednego zakażenia!!! 15.03.20, 15:08
        ciekawe kiedy sie tu zwali 10mln tzw polonii z usa bo u siebie za biedni na leczenie.?
        • yoma Re: San Eskobar- ani jednego zakażenia!!! 15.03.20, 15:14
          Zaporowe ceny biletów na samolot. Nie zwalą się :)
    • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 15:10
      Ten gość nawołuje do popełniania samobójstw! PIJCIE WODE ŚWIECONA!

abp Andrzej Dzięga napisał wczoraj list do wiernych diecezji Szczecińsko-Kamieńskiej. Jest on dziś czytany na mszy. W nim - opisuje "TP" - sugeruje "zachowania bardzo niebezpieczne dla zdrowia i życia ludzi w czasie rozszerzającej się pandemii".
      "Nie lękajcie się sięgać z wiarą po wodę święconą" - zachęca i przekonuje, że boi się jej "diabeł" i "duszpasterze dbają, by była zawsze świeża i odnawiana przynajmniej raz w tygodniu. W razie potrzeby, woda w kropielnicach jest wymieniana dosłownie każdego dnia?.
      • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 15:12
        Przynajmniej raz w tygodniu 😂😂😂
        • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 18:54
          Wolę Borygo :)
          • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 19:17
            Zdecydowanie :)
    • cogito50 Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 15:12
      kwarantanna na stadionach bo ciepło i są kible.
      • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 15:13
        Jakie ciepło, -5 było w nocy. Do szpitala zgłaszaj się tylko z własnym namiotem...
        • cogito50 Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 15:18
          w kupie cieplej
      • szwampuch58 Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 20:20
        Tja,maja kulsony lepszego pomysla
        "Po otrzymaniu instrukcji dotyczącej kwarantanny, poinstruowano nas, by po prostu jechać do domu. Nie podstawiono żadnego specjalnego transportu. Na miejscu nie było lekarzy czy pielęgniarek, którzy mogliby dokładniej zbadać nasz stan zdrowia - stwierdza czytelniczka Gazeta.pl. "
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25791874,do-domu-dojechalam-transportem-publicznym-pasazerka-opisala.html#s=BoxMMt2
    • inocom Na siłę? 15.03.20, 19:03

> Będą zwozić chorych do Polski.

Art. 1. Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli.

Nawet chorych.
      • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 15.03.20, 19:47
        Co to ma wspolnego z ta propagandowa akcja?
        • meflstofeles Re: Na siłę? 15.03.20, 20:34
          Jakbyś utknął gdzieś na Sri Lance albo na zamkniętym lotnisku w Katarze, to pewnie byś zmienił zdanie co do charakteru tej akcji:

podroze.onet.pl/aktualnosci/polacy-utkneli-za-granica-przez-koronawirusa-jak-sobie-radza-relacje/g81kejz.amp
          • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 15.03.20, 21:16
            To nic nie zmienia w propagandowym charakterze tej akcji.
            Od dawna licze tylko na siebie i nigdy nie kaze innym "placic" za moje zle decyzje.
            • meflstofeles Re: Na siłę? 15.03.20, 22:09
              Nikt Ci nie każe za nich "płacić", bo sami powinni pokryć koszty przelotu (lub ich ubezpieczyciele), jednak państwo jak najbardziej powinno te loty zorganizować.
              • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 15.03.20, 22:39
                Nie chodzi o strone finansowa. Zauwazyles "" te znaczki wiec po co ta dyskusja. Panstwo za nic nie placi. Płacisz ty i wszyscy pozostali podatnicy. Pisi rzad robi sobie reklame twoim kosztem.
                • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 15.03.20, 22:42
                  Proszę bardzo tak wyglada ta pisia ustawka:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25791874,do-domu-dojechalam-transportem-publicznym-pasazerka-opisala.html#s=BoxMMt2
                  "Na kwarantannę udałam się transportem publicznym". Pasażerka opisała swój powrót rządowym samolotem z Londynu
                  • meflstofeles Re: Na siłę? 15.03.20, 23:03
                    Nie widzę nic dziwnego, że informują ludzi o tej akcji, inaczej nie miałoby to sensu i każdy rząd zrobiłby sobie przy tym troszkę piaru - tam ludzie nie mają jak wrócić do domu i wychodzimy my, cali na biało - niezależnie od tego czy rzadzilaby akurat PO czy SLD, więc należy traktować to raczej z przymrużeniem oka. A rolą opozycji jest pytać dlaczego nie po wszystkich jeszcze polecieliśmy, a nie jest rozłożyć ręce, że oni nie mają jak robić kampanii. Procedury po przylocie i ich przestrzeganie mnie nie obchodzą, bo uważam że to jedna wielka panika i nie widzę różnicy pomiędzy zainfekowanym Londynem a zainfekowaną Warszawą, ale to już oczywiście tylko moje zdanie.
                    • szwampuch58 Re: Na siłę? 15.03.20, 23:14
                      taka Lufthansa sciagnela ponad 4 tys"Helmutow" ....bez zadnej akcji,bez nakazu Merkel,bez rozglosu ze panstwo doplaca....mozna?
                      • inocom Re: Na siłę? 16.03.20, 00:44
                        szwampuch58 napisał:

> taka Lufthansa sciagnela ponad 4 tys"Helmutow" ....bez zadnej akcji,bez nakaz
                        > u Merkel,bez rozglosu ze panstwo doplaca....mozna?

Bez rozgłosu a o tym piszesz?
                    • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 16.03.20, 05:35
                      > Nie widzę nic dziwnego, że informują ludzi o tej akcji, inaczej nie miałoby to sensu i każdy rząd zrobiłby sobie przy tym troszkę piaru...

Odwołali rejsowy samolot, aby mieć komplet pasażerów na swój czarterowy samolot. Pisi dla paru zrobią każde świństwo.
                      • pies.na.czarnych Re: Na siłę? 16.03.20, 05:37
                        > Pisi dla paru zrobią każde świństwo.

piaru
        • inocom Puste akademiki na Wielkiej Wyspie 15.03.20, 23:09

> Co to ma wspolnego z ta propagandowa akcja?

Tylko PWr udostępniła akademiki na 2000 ludzi na Wielkiej Wyspie, która łatwo kontrolować.
    • j-k PO by ich zatrzymalo w B E L G I I 15.03.20, 21:12
      ciesz sie, ze PeOviecki nie sa u wladzy.
    • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 21:41
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/89851650_2871598036228891_4546095412481622016_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=ca434c&_nc_ohc=pB0vejQJdvsAX9PzoYk&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&_nc_tp=7&oh=bc81706a50f91951c49e0a8ff4320666&oe=5E935421
      • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 22:46
        Mówiłam, że w ch...olerę drogo :) Przed zarazą miałam lecieć do Reykjaviku. 280 zeta w obie strony jak w pysk dał.
        • pies.na.czarnych Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 22:54
          Rodzina musi sie wyżywić.
          • yoma Re: Będą zwozić chorych do Polski 15.03.20, 23:07
            Gorzej, że za nasze.

Kurde na zarazie kraść, to jednak trzeba być ścierwojadem. Czym ten rząd się różni od wszystkich tych drobnych oszustów, co teraz wypełzli i robią staruszków "na panaceum"?
            • inocom W sobotę kupiłem kindzika 16.03.20, 01:41
              yoma napisała:

> Gorzej, że za nasze.
              >
              > Kurde na zarazie kraść, to jednak trzeba być ścierwojadem. Czym ten rząd się ró
              > żni od wszystkich tych drobnych oszustów, co teraz wypełzli i robią staruszków
              > "na panaceum"?

Przepyszny.
        • inocom Miałem lecieć na Saturna 16.03.20, 01:40
          yoma napisała:

> Mówiłam, że w ch...olerę drogo :) Przed zarazą miałam lecieć do Reykjaviku. 280
          > zeta w obie strony jak w pysk dał.

Za 100 zł w dwie strony.
    • inocom Gdzie jest Owsiak 16.03.20, 01:49
      Łomża jest za mało atrakcyjna?

wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-byla-poslanka-pis-kierowniczka-w-szpitalu-w-lomzy-jestesmy/vh84w58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka