Dodaj do ulubionych

Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta

18.06.20, 12:59
Ale nie sposób zgodzić się na utrwalanie tradycji bezkarności, mafijnej praktyki zaliczania przestępców do grona "dostojnych i poważanych" przyjaciół Ojca Chrzestnego.
Prezydent demokratycznej opozycji parlamentarnej powinien dbać o funkcjonowanie maszyny państwowej, nie o brak odpowiedzialności karnej i ciemne interesy PIS.

W interesie państwa nie jest legalizacja przestępców, w tym recydywistów z PIS.
Miejsce przestępców jest nie jest przy stole obrad z udziałem mediatora.
Amerykanie wiedzieli, co robią, kiedy żądali oskarżenia winnych afery z przekazaniem tajnych NATOwskich kodów rakiet Rosjanom.

Państwo, które negocjuje z przestępcami, staje się państwem upadłym.
Obserwuj wątek
    • peace2u Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 18.06.20, 13:11
      Adam Michnik to się zna na tradycji bezkarności. Brata nie chce pozdrowić.
    • ktos_z_kosmosu Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 18.06.20, 13:11
      I co z tego mądra głowo?
      Nieustające w tym kraju ględy maćkowe, a konkretów jak nie było tak nie ma. Ze strony Michnika jest tylko, też nieustanne, balansowanie miedzy czarnym, białym i kolorowym.

• taniarada Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 18.06.20, 13:14
        ktos_z_kosmosu napisał:

> I co z tego mądra głowo?
        > Nieustające w tym kraju ględy maćkowe, a konkretów jak nie było tak nie ma. Ze
        > strony Michnika jest tylko, też nieustanne, balansowanie miedzy czarnym, białym
        > i kolorowym.
        > O to to.Z ust mi wygrałeś kosmitów.
        >
    • mjuhbun Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 18.06.20, 13:57
      Każdy rząd ma swoich przeciwników. Rządziła Lewica to narzekano, rządziła prawica to narzekano, rządzili PO/PSL i niektórym było źle, rządzi PiS i niektórym jest źle i zawsze ktokolwiek będzie rządził to zawsze znajdzie się ktoś kto chciał by zyskać więcej. Wszystko było źle, zawsze będzie źle bo musi być źle. Polak niezgodę ma w genach i tak musi być. Śmieszy mnie tylko że Kidawę wyrzucili z kandydowania na prezydenta a spoty wyborcze tej pani u nas w mieście nadal są zawieszone i jest ich najwięcej. Nie wiem czy to jakiś nowy chwyt opozycji czy słaba organizacja opozycji że Trzaskowski przemawia a zanim spot Kidawy. Opozycja komuś wytyka błędy a sama ma chaos i bałagan który nie potrafi opanować nawet przy wyborach.
      • no-popis Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 20.06.20, 07:22
        mjuhbun napisał(a):
        > Polak niezgodę ma w genach i tak musi być.
        O tak ! Polskość to nienormalność.
        PS
        widziałeś może czasami w TV zamieszki we Francji na ulicach ? A zamieszki w Hiszpanii czy w USA ?
        To odwal się od Polski frustracie.
    • j-k Prezydent demokratycznej opozycji parlamentarnej ? 18.06.20, 14:19
      buldog2 napisał:
      > Prezydent demokratycznej opozycji parlamentarnej ...

a to jest taka funkcja w IV. RP ?
      • peace2u Re: Prezydent demokratycznej opozycji parlamentar 18.06.20, 14:36
        Chya Jaruzelski taki byl po Adam go bronil krzyczac odpiepszcie sie od generala
        • j-k tak wiem... 18.06.20, 14:40
          peace2u napisał(a):
          > Chyba Jaruzelski taki byl po Adam go bronil krzyczac odpiepszcie sie od generala

tak wiem,

ale to bylo wedlug starej dobrej zasady: - "prowadzil Slepy Kulawego"....
        • no-popis Re: Prezydent demokratycznej opozycji parlamentar 19.06.20, 05:13
          peace2u napisał(a):

> Chya Jaruzelski taki byl po Adam go bronil krzyczac odpiepszcie sie od generala
          Tak powstał neokomunizm.
          Jak to powiedział Czaraszty Włodek, miał rację, wyście się z nami dogadali a nie wygrali.
    • no-popis Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 18.06.20, 17:27
      buldog2 napisał:

> Państwo, które negocjuje z przestępcami, staje się państwem upadłym.
      Michnik negocjował z przestępcami a nawet mówił o nich Ludzie Honoru.
    • no-popis Michnik odleciał już dawno w kosmos 18.06.20, 17:38
      Wpierw setki a następnie tysiące pracowników Agory stworzyło kult Michnika identyczny jak w Radio Maryja kult Rydzyka.
      • erte2 Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 18.06.20, 19:13
        no-popis
        dobry człowieku - Adam Michnik wspólnie z Jackiem Kuroniem to były legendy opozycji na długo przed powstaniem Agory a nawet Solidarności. Obaj siedzieli w więzieniach za sprzeciw wobec komuny, i każdy, kto w PRL-u słuchał RWE wiedział kto to był Michnik - bo to był symbol oporu i sprzeciwu.
        Ja rozumiem że obsikując mu nogawki wyobrażasz sobie że staniesz się równie sławny jak on (podobnie jak niejaki ziemkiewicz, w stanie wojennym tchórz i pieszczoch władzy ludowej* który z opluwania Michnika zrobił sobie źródełko dochodów), ale zdaj sobie sprawę ze żebyś nie wiem jak wysoko tylną łapkę zadzierał to będziesz tylko niewielkim pieskiem którego każdy będzie lekceważył i co najwyżej skapnie ci w mordkę jakaś kosteczka ze stołu przy Nowogrodzkiej.

*W latach '80. władza ludowa za wszelką cenę chciała odciągnąć młodzież od "niesłusznych myśli", i "wrogiej literatury", a jednym ze sposobów była Fantastyka, czasopismo oferujące atrakcyjne bajeczki którego jednym z filarów był właśnie rzeczony RAZ. I w czasie kiedy wielu przyzwoitych ludzi pisywało do czasopism podziemnych, kolportowało je często ponosząc za to konsekwencje, w czasie kiedy Adam Michnik "wygrzewał" więzienna pryczę ziemkiewicz był hołubiony i nieźle opłacany.
        • j-k belkot... a-historyczny. 18.06.20, 19:24
          (Ja) nie obsikuje Michnikowi nogawek.

byl tak samo "licencjonowanym" oPOzycjonista - jak Lech Walesa.

tylko Walesa przyjal postawe pojednania sie z byla komuna

i swojej postawy DOTRZYMAL - za to mu chwala.

MIchnik pozornie byl tego samego zdania - by to potem porozumienia Okraglego Stolu zanegowac.

- Michnik jest po prostu politycznym oszustem

- jak onegdaj komunisci.

Tfu(j), jak zawsze , Dr. J.K.
          w 1981 przewodniczacy "S" w jednym z warszawskich zakladow przymyslowych.
          • erte2 Re: belkot... a-historyczny. 18.06.20, 23:09
            j-k
            Wyjątkowa menda jesteś. Znaczy że Adam Michnik zdobywał "licencję antykomunisty" siedząc przez ładnych parę lat w pierdlu?
            Zawsze zadziwia mnie do jakich podłości może się posunąć osobnik z czystej zawiści o wszystko: o majątek, o piękną żonę, o nowe auto a nawet... o parę lat w więzieniu.
            Miałeś onegdaj możliwość bycia więźniem politycznym - wystarczyło wykazać sie odrobina odwagi głośno zaprotestować np. przeciw pacyfikacji w "Wujku" albo ścieżkom zdrowia w Radomiu.
            Tymczasem siedziałeś jak mysz pod miotłą, chadzałeś na wiece poparcia z hasłem "Ufamy Wam Towarzyszu GIerek", być może własnie ty donosiłeś na kolegów - a dziś jesteś (wzorem niejakiego piotrowicza) "czołowym antykomunistą" i "rewolucjonista dnia ostatniego".
            Mam nadzieję ze nigdy cię nie spotkam w realu, bo pewnie porzygałbym się na twój widok.
        • no-popis [...] 19.06.20, 05:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • aniechto.only Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 05:31
            no-popis napisała:

> Spędziłem sporo czasu z Jackiem Kuroniem jak młody człowiek.

Jeżeli to prawda, to wielka szkoda, że nic kompletnie się od niego nie nauczyłeś.
            • erte2 Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 11:23
              aniechto.only napisała:
              Jeżeli to prawda, to wielka szkoda, że nic kompletnie się od niego nie nauczyłeś.
              To taka sama prawda jak to że morawiecki mateusz walczył pod Grunwaldem (i osobiście zatłukł Wielkiego Mistrza), odkrywał Amerykę (tuż przed Kolumbem), lądował w Normandii i obalał Mur Berliński.
              Nasz ulubiony "doktorek" jest niepoprawnym mitomanem, nic nieznaczącym człowieczkiem który w sieci buduje sobie image (w zależności od potrzeb) a to bohatera Solidarności, a to doktora wszechnauk, a to - jak w tym wypadku - przyjaciela Jacka Kuronia (zaraz pewnie się okaże że ten ostatni był pod jego przemożnym wpływem).
              Oczywiście wszystkie te wcielenia są nie do zweryfikowania; równie dobrze mógłbym powiedzieć że ja byłem po imieniu z Johnem Kennedym, a w 1967 przepłynąłem Bałtyk z Gdańska do Karlskrone.
              W sieci jest mnóstwo takich mitomanów którzy będąc zwykłymi szaraczkami w ten sposób podbudowywują swoje mizerne ego.
              No cóż, tyle jego. W gruncie rzeczy to w jego wypadku nieszkodliwe i trochę śmieszne.
              • buldog2 Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 11:42
                Ale ten trockizm u ludzikowa podoba mi się. Ciekawe skąd mu się wziął - z kursów na WIMLu czy SMSów KC PIS...
                • no-popis Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 15:23
                  buldog2 napisał:

> Ale ten trockizm u ludzikowa podoba mi się. Ciekawe skąd mu się wziął - z kursó
                  > w na WIMLu czy SMSów KC PIS...
                  Trockizm to jest pojęcie politologiczne. Z czym masz problem ?
                  W jednym ciągu Geremek i Trzaskowski.
          • meflstofeles Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 07:58
            no-popis napisała:

> Spędziłem sporo czasu z Jackiem Kuroniem jak młody człowiek.

Taaa, zapomniałeś dodać, że Twoja relacja z Kuroniem ograniczała się do pobieranej kuroniówki.
            • no-popis [...] 19.06.20, 11:14
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • erte2 Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 11:29
                no-popis napisało:
                Jestem nawet kilka razy w książkach o Jacku, zakompleksiony tr o llu.

To prawda; jest tam sporo wzmianek o różnych śledzących go esbekach, kapusiach z grupy TW, klawiszach pilnujących go w pierdlu, a nawet o gwałcących go na polecenie SB współwięźniach-kryminalistach.
                Do której grupy należałeś?
                • qinto Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 12:09
                  erte2 napisał:

> no-popis napisało:
                  > Jestem nawet kilka razy w książkach o Jacku, zakompleksiony tr o llu.
                  >
                  > To prawda; jest tam sporo wzmianek o różnych śledzących go esbekach, kapusiach
                  > z grupy TW, klawiszach pilnujących go w pierdlu, a nawet o gwałcących go na po
                  > lecenie SB współwięźniach-kryminalistach.
                  > Do której grupy należałeś?

Trzeba ci odpowiedzieć kubusiu, samym aaadasiem !
                  www.youtube.com/watch?v=bKSVp3BOx2w
                  www.youtube.com/watch?v=G7FiZvoebeE
                • no-popis Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 15:11
                  erte2 napisał:

> no-popis napisało:
                  > Jestem nawet kilka razy w książkach o Jacku, zakompleksiony tr o llu.
                  >
                  > To prawda; jest tam sporo wzmianek o różnych śledzących go esbekach, kapusiach
                  > z grupy TW, klawiszach pilnujących go w pierdlu, a nawet o gwałcących go na po
                  > lecenie SB współwięźniach-kryminalistach.
                  > Do której grupy należałeś?
                  Do tych broniących Jacka w tym również fizycznie w 1978 roku.
                  Tak prostych i prymitywnych jak Ty Erte to nawet wśród tych eSBeków i działaczy SZSP z AWFu , którzy wtargnęli do nas , do mieszkania na wykład, nie było.
        • no-popis Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 20.06.20, 07:26
          erte2 napisał:

> no-popis
          > dobry człowieku - Adam Michnik wspólnie z Jackiem Kuroniem to były legendy opoz
          > ycji na długo przed powstaniem Agory a nawet Solidarności.
          Brałem w tym udział,boże stworzonko.
          Kuroń był człowiekiem wrażliwym, mocno, na wszelką krzywdę ludzką w przeciwieństwie do cynicznego i wyrachowanego Michnika.
          Tym się różnili.
          Jacek mógł rozmawiać z każdym nawet z ortodoksyjnym katolikiem a Michnik po prostu nienawidził tych co mają inne poglądy.
          Ty niebożę jesteś jego klonem, który wyprodukował w społeczeństwie polskim tylko nawet o tym nie wiesz.
    • aniechto.only Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 19.06.20, 05:42
      buldog2 napisał:

> Prezydent demokratycznej opozycji parlamentarnej powinien dbać o funkcjonowanie
      > maszyny państwowej, nie o brak odpowiedzialności karnej i ciemne interesy PIS.

Z tym się zgadzam, od tego są niezawisła prokuratura i sądy. Obawiam się tylko, że po licznych pisowskich deformach może długo trwać proces normalizacji tych instytucji
      • buldog2 Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 19.06.20, 11:45
        Przyjmuję do wiadomości, dziękuję.
        Ale co, nie zgadzasz się z pozostałą częścią wpisu?

"Ale nie sposób zgodzić się na utrwalanie tradycji bezkarności, mafijnej praktyki zaliczania przestępców do grona "dostojnych i poważanych" przyjaciół Ojca Chrzestnego.

W interesie państwa nie jest legalizacja przestępców, w tym recydywistów z PIS.
        Miejsce przestępców jest nie jest przy stole obrad z udziałem mediatora.
        Amerykanie wiedzieli, co robią, kiedy żądali oskarżenia winnych afery z przekazaniem tajnych NATOwskich kodów rakiet Rosjanom.

Państwo, które negocjuje z przestępcami, staje się państwem upadłym."

Co ma tu być nieprawdą?
        • aniechto.only Re: Adam Michnik w TOK FM, o funkcji prezydenta 19.06.20, 12:36
          "Przyjmuję do wiadomości, dziękuję.
          Ale co, nie zgadzasz się z pozostałą częścią wpisu?"

Tu nie chidzi o zgodę czy niezgodę. Nie odniosłam się do pozostałej części twojego wpisu, bo nie słyszałam wypowiedzi Michnika, na którą się powolujesz i nie wiem o jaki stol obrad zmediatorem chodzi.
    • aniechto.only Re: Michnik odleciał już dawno w kosmos 19.06.20, 12:19
      qinto napisał:

> W więzieniu za komuny siedział też Gomułka niedokształcony trollu.
      >
      > Adolf Hitler i Józef Stalin też siedzieli w więzieniu.
      >
      Porównać Michnika do Hitlera i Stalina to tylko niezła qnita potrafi.
    • no-popis Herbert o Michniku 20.06.20, 07:29
      youtu.be/txNvAPMQTRY?t=41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka