02.04.23, 19:54
Gdy w wyszukiwarkę wpisać "zrównanie w prawach z człowiekiem" algorytm wyrzuca tematy dotyczące zrównania praw kobiet z mężczyznami. Kobiety nie należą do kategorii "człowiek"?

www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=zr%C3%B3wnanie+w+prawach+z+cz%C5%82owiekiem
Obserwuj wątek
    • szczypawka.jadowita Re: Skandal! 02.04.23, 20:28
      Algorytm pisały siły postępowe, w ramach jedynie słusznej walki o równość praw ludzi i kobiet.
    • horpyna4 Re: Skandal! 02.04.23, 20:33
      No wiesz... jak na ulicy za kimś zawołasz "hej, człowieku!", to chłop się obejrzy, a baba nie.
      • storima Re: Skandal! 02.04.23, 20:35
        horpyna4 napisała:

> No wiesz... jak na ulicy za kimś zawołasz "hej, człowieku!", to chłop się obejr
        > zy, a baba nie.

Przeuroczo trafne. I takie miło prawdziwe.
      • pies.na.czarnych Re: Skandal! 02.04.23, 20:36
        Ja slyszalemm, ze "ludzie" to są tylko ci grypsujący :)
        • yoma Re: Skandal! 03.04.23, 00:28
          Wszelkie plemię mówi o sobie "ludzie", innych nazywając nieludźmi :)
          • pies.na.czarnych Re: Skandal! 03.04.23, 12:43
            Grypsujący używają innych słówek nazywając innych. Nie podam jakich bo mnie admin zablokuje ;)
      • ytartu Obracają się dzieci poczęte. 08.04.23, 20:38
        horpyna4 napisała:

> No wiesz... jak na ulicy za kimś zawołasz "hej, człowieku!", to chłop się obejr
        > zy, a baba nie.

Nieprawda, obracają się dzieci poczęte.
    • wariant_b Re: Skandal! 02.04.23, 20:56
      Faktycznie granda!
      Zupełnie zignorowali prawa dzieci poczętych.
      Gdzie ich obrońcy?
      • szczypawka.jadowita Re: Skandal! 02.04.23, 23:19
        A prawa dzieci niepoczętych?
        • yoma Re: Skandal! 03.04.23, 00:28
          A napoczętych?
          • wariant_b Re: Skandal! 03.04.23, 00:41
            yoma napisała:

> A napoczętych?

Napoczęte Bóg kocha, więc co więcej im trzeba?
            • yoma Re: Skandal! 03.04.23, 00:57
              Bóg jak Bóg, prędzej klechy...
          • szczypawka.jadowita Re: Skandal! 07.04.23, 20:50
            Nie do końca skonsumowanych?
    • snajper55 Re: Skandal! 03.04.23, 01:02
      oby.watel napisał:

> Gdy w wyszukiwarkę wpisać "zrównanie w prawach z człowiekiem" algorytm wyrzuca
      > tematy dotyczące zrównania praw kobiet z mężczyznami. Kobiety nie należą do kat
      > egorii "człowiek"?

Według Biblii nie. Według Biblii Jahwe stworzył człowieka, a potem, z jego żebra, kobietę.

S.
      • oby.watel Re: Skandal! 03.04.23, 09:28
        snajper55 napisał:

> Według Biblii nie. Według Biblii Jahwe stworzył człowieka, a potem, z jego żebr
        > a, kobietę.

Nie do końca. Najpierw bóg stworzył człowieka jako kobietę i mężczyznę. Ale z tego nie wynikało, że kobieta powstała ze znacznie lepszych i trwalszych materiałów. Stąd drugi opis, bardziej szczegółowy, w którym podkreśla się, że w przeciwieństwie do mężczyzny kobieta nie została ulepiona z błota i śmieci.
        • pies.na.czarnych Re: Skandal! 03.04.23, 12:46
          >Nie do końca. Najpierw bóg stworzył człowieka jako kobietę i mężczyznę. Ale z tego nie wynikało, że kobieta powstała ze znacznie lepszych i trwalszych materiałów. Stąd drugi opis, bardziej szczegółowy, w którym podkreśla się, że w przeciwieństwie do mężczyzny kobieta nie została ulepiona z błota i śmieci.<

Wysłannicy Boga później to wszystko odkręcili.
        • snajper55 Re: Skandal! 08.04.23, 09:51
          oby.watel napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > Według Biblii nie. Według Biblii Jahwe stworzył człowieka, a potem, z jeg
          > o żebr
          > > a, kobietę.
          >
          > Nie do końca. Najpierw bóg stworzył człowieka jako kobietę i mężczyznę. Ale z t
          > ego nie wynikało, że kobieta powstała ze znacznie lepszych i trwalszych materia
          > łów. Stąd drugi opis, bardziej szczegółowy, w którym podkreśla się, że w przeci
          > wieństwie do mężczyzny kobieta nie została ulepiona z błota i śmieci.

I w nozdrza kobiety bóg nie tchnął tchnienia życia, tak jak w nozdrza człowieka.

"tchnął w jego nozdrza tchnienie życia, wskutek czego stał się człowiek istotą żywą"

S.
          • oby.watel Re: Skandal! 08.04.23, 10:35
            snajper55 napisał:

> I w nozdrza kobiety bóg nie tchnął tchnienia życia, tak jak w nozdrza człowieka.
            >
            > "tchnął w jego nozdrza tchnienie życia, wskutek czego stał się człowiek istotą
            > żywą"

Z tego, że są dwie wersje stworzenia człowieka nie wynika, że w bardziej szczegółowej nie tchnął. Można przez analogię domniemywać, że wszystkie istoty żywe stworzone zostały w ten sam sposób — krowa powstała z żebra byka, owca barana, sarna jelenia itd. Nie wiadomo jak powstały ptaki. Czy w postaci jajka, czy kura z żebra koguta itd.
      • stasi1 Re: Skandal! 03.04.23, 10:22
        Chyba jednak mężczyzna był od początku.
        • szwampuch58 Re: Skandal! 03.04.23, 10:35
          O czym pitolicie,obojetnie czy malpa co zeszla jako pierwsza z drzewa miala "jaja" czy nie miala
          • stasi1 Re: Skandal! 04.04.23, 14:11
            Małpa może i zeszła ale tutaj chodzi o stworzenie
        • yoma Re: Skandal! 03.04.23, 11:54
          Dupa. Przez pierwsze tygodnie życia płodowego każdy z was był dziewczynką, panowie 😜
          • oby.watel Re: Skandal! 03.04.23, 12:24
            yoma napisała:

> Dupa. Przez pierwsze tygodnie życia płodowego każdy z was był dziewczynką, pano
            > wie 😜

Niektórym tak już zostało.
            • yoma Re: Skandal! 03.04.23, 12:27
              No i fajnie 😇
          • snajper55 Re: Skandal! 08.04.23, 09:53
            yoma napisała:

> Dupa. Przez pierwsze tygodnie życia płodowego każdy z was był dziewczynką, pano
            > wie 😜

A dopiero potem niektórzy stają się ludźmi, a inni pozostają kobietami. 🤣

S.
            • pozytonium Man and wife. 08.04.23, 11:23
              snajper55 napisał:

> yoma napisała:
              >
              > > Dupa. Przez pierwsze tygodnie życia płodowego każdy z was był dziewczynką
              > , pano
              > > wie 😜
              >
              > A dopiero potem niektórzy stają się ludźmi, a inni pozostają kobietami. 🤣

Jak mogłeś tak wobec Yomy.
              Wystarczy popatrzeć na Anglosasów.
              Man and wife.
            • x2468 Re: Skandal! 08.04.23, 11:31
              Zatrzymują się w rozwoju i pozostają kobietami? Teraz wiem co pisi mają na czele szajki.
              • yoma Re: Skandal! 08.04.23, 12:53
                Panowie, odwrotnie. Kobieta, jako byt doskonały, nie musi się już dalej zmieniać. To ta pokrzywdzona przez los i geny połowa zmienia się i zmienia i zmienia, żeby dogonić.

👅
                • x2468 Re: Skandal! 08.04.23, 22:52
                  Skoro zatrzymał się w połowie rozwoju to ono jest ogniwem pośrednim pomiędzy kobietą a mężczyzną. Takie coś jak każdy widzi.
    • j-k istotnie. 04.04.23, 14:15
      oby.watel napisał:

> Gdy w wyszukiwarkę wpisać "zrównanie w prawach z człowiekiem" algorytm wyrzuca
      > tematy dotyczące zrównania praw kobiet z mężczyznami. Kobiety nie należą do kat
      > egorii "człowiek"?

istotnie.
      w niektorych islamskich krajach - nie naleza.
      w takiej Arabii Saudyjskiej - do niedawna - kobieta nie mogla sama prowadzic samochodu.

o ciemnocie u sasiadow Arabii przez grzecznosc nie wspomne.

• oby.watel Re: istotnie. 04.04.23, 14:52
        j-k napisał:

> istotnie.
        > w niektorych islamskich krajach - nie naleza.
        > w takiej Arabii Saudyjskiej - do niedawna - kobieta nie mogla sama prowadzic sa
        > mochodu.
        >
        > o ciemnocie u sasiadow Arabii przez grzecznosc nie wspomne.

A na przykład na Wenus efekt cieplarniany podgrzał planetę do 500°C. Przed nami dużo pracy.
        • j-k istotnie - to prawda 04.04.23, 15:00
          oby.watel napisał:

> A na przykład na Wenus efekt cieplarniany podgrzał planetę do 500°C.

- to prawda, ale tylko w polowie odpowiada za to efekt cieplarniany,
          w drugiej polowie samo silniejsze promieniowanie sloneczne.

Przed nami dużo pracy.

- a tu 200 % prawdy.
          szczegolnie wsrod islamuskow - chociaz nie tylko...

• pies.na.czarnych Re: istotnie. 07.04.23, 21:02
        j-k napisał:

> istotnie.
        > w niektorych islamskich krajach - nie naleza.
        > w takiej Arabii Saudyjskiej - do niedawna - kobieta nie mogla sama prowadzic sa
        > mochodu.
        >
        > o ciemnocie u sasiadow Arabii przez grzecznosc nie wspomne.
        >

On bardziej przypomina mi Araba niż "Białego Człowieka" :)

Zespół brazylijskich naukowców zrekonstruował twarz mężczyzny, który żył około 30 000 lat temu na terenie dzisiejszego Egiptu. Użyli dziesiątek cyfrowych obrazów, które złożyli razem www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/04/zo-zag-een-man-eruit-die-30-000-jaar-geleden-leefde-in-egypte/

https://images.vrt.be/w1280hx/2023/04/04/21e0c56a-d301-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg
        • j-k nie 07.04.23, 21:40
          pies.na.czarnych napisała:

> On bardziej przypomina mi Araba niż "Białego Człowieka" :)

nie.
          to raczej Sudanczyk / Etiopczyk

cyt:. "Etiopidzi (rasa etiopska)
          Rasa kontaktowa między Europeidami (Orientalidzi i w mniejszym stopniu Mediterranidzi w wariancie euroafrykańskim, a nawet Armenoidzi), a Negroidami.
          • pies.na.czarnych Re: nie 08.04.23, 12:32
            Byl na wycieczce w Egipcie. To napewno musiał być Polak.
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Skandal! 08.04.23, 11:17
      oby.watel napisał:

Sprytna manipulacja

> Gdy w wyszukiwarkę wpisać "zrównanie w prawach z człowiekiem"

tak dokładnie z cudzysłowami - to sensacja - wyrzuca tylko ten wątek.
      Na sam zbiór tych słów zwraca różne dokumenty, nie uzasadniające tego pytania :D
      • oby.watel Re: Skandal! 08.04.23, 11:25
        asdzxcvfsrggxdfsd napisał(a):

> Sprytna manipulacja
        >
        > > Gdy w wyszukiwarkę wpisać "zrównanie w prawach z człowiekiem"
        >
        > tak dokładnie z cudzysłowami - to sensacja - wyrzuca tylko ten wątek.
        > Na sam zbiór tych słów zwraca różne dokumenty, nie uzasadniające tego pytania :

Na czym polega sprytna manipulacja?
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Skandal! 08.04.23, 11:27
          Naprawdę nie rozumiesz czy udajesz Greka?
          • oby.watel Re: Skandal! 08.04.23, 20:47
            Naprawdę nie udaję. Cudzysłów stosowany jest do wyszukiwania ściśle określonej frazy. Nie szukałem frazy.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Skandal! 09.04.23, 08:43
              A zacząłeś z cudzysłowem, jakbyś potem omawiał wyniki konkretnej frazy.
              Zaś wyniki wyszukiwania z luźnej zbieraniny słów są zbieraniną dokumentów na różne tematy. U mnie zaczyna się od komentarza do konstytucji o równości praw kobiet i mężczyzn. Nie ma nic o tym, że kobieta nie jest człowiekiem.
              Skoro twierdzisz, że to nie była manipulacja - to na przyszłość lepiej szukaj po jednym słowie :D
              • oby.watel Re: Skandal! 09.04.23, 09:20

> A zacząłeś z cudzysłowem, jakbyś potem omawiał wyniki konkretnej frazy.
                > Zaś wyniki wyszukiwania z luźnej zbieraniny słów są zbieraniną dokumentów na ró
                > żne tematy. U mnie zaczyna się od komentarza do konstytucji o równości praw ko
                > biet i mężczyzn. Nie ma nic o tym, że kobieta nie jest człowiekiem.
                > Skoro twierdzisz, że to nie była manipulacja - to na przyszłość lepiej szukaj p
                > o jednym słowie :D

A zacząłem z cudzysłowem, ponieważ cytaty zazwyczaj ujmuje się w cudzysłów. Tak się przyjęło. Wpisałem zbieraninę słów, otrzymałem zbieraninę wyników i zdziwiłem się nieco, czemu dałem wyraz. Oczywiście masz stuprocentową i absolutną rację, że jak coś nie jest napisane wprost, to tego po prostu nie ma.

Jestem niewymownie wdzięczny za zbawienną radę. Czy mógłbyś podać przykład jak należy szukać na przykład krajów należących do Unii Europejskiej wyszukując po jednym słowie? Myślę, że jak pokażesz jak wyszukuje się po jednym słowie i jak trafne wyniki się dzięki temu uzyskuje, to wszyscy skorzystają, bo śmiem twierdzić, że nikt tak nie wyszukuje poza Tobą.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Skandal! 09.04.23, 09:36
                  Na początku doceniałem sprytne wzbudzenie dyskusji - co Ci się udało.
                  Skoro twierdziłeś, że nie rozumiesz co zrobiłeś - to wytłumaczyłem.
                  A Ty nadal nie rozumiesz, nawet ironii.
                  • oby.watel Re: Skandal! 09.04.23, 10:34

> Na początku doceniałem sprytne wzbudzenie dyskusji - co Ci się udało.
                    > Skoro twierdziłeś, że nie rozumiesz co zrobiłeś - to wytłumaczyłem.
                    > A Ty nadal nie rozumiesz, nawet ironii.

Są dwie możliwości. Albo ja jestem kompletnie niekumaty, albo Ty nie potrafisz sensownie i przekonywająco tłumaczyć. Obok mojego jest kilka innych wątków. Mógłbyś wskazać przykładowe, w których autorzy sprytnie wzbudzili dyskusje, w których normalnie, a w których przypadkiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka