Dodaj do ulubionych

Nagonka na PiS

19.01.25, 21:28
Taki wniosek wysunęłam po kilku wątkach. Rozmawiajcie i krytykujcie, ale na argumenty. Stasiu, dlaczego tak atakujesz PiS? Kogo popierasz, jakie masz poglądy polityczne?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Nagonka na PiS 19.01.25, 22:12
      Danuta, wyluzuj 😆 jest niedziela i nikt tu nie poszedł do szkoły.

A mówiłam tysiąc razy, że to nie forum dla ciebie 😂
      • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 19.01.25, 22:27
        Forum jest dla każdego. Tylko jak ktoś ma dobre serce musi mieć twardy tyłek. To istotne.
    • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 19.01.25, 22:23
      O fajnie że ktoś ma podobne poglądy. Stachu sobie nagrabił😁
    • tapatik Re: Nagonka na PiS 19.01.25, 22:37
      To chyba dobrze, że rozmawiamy stosując argumenty.
      • margit49 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 09:29
        tapatik

No nie 😀 stefa poucza, że to nie są argumenty, tylko nagonka
        Trzeba mieć poglądy. Trza ufać 😎

• yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 12:32
          Ciiii... jak już jest, to wydamy ją za stefana. Piękna będzie z nich para 😆
    • stasi1 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 08:21
      Przecież nie zawsze atakuję PiS. Nawet wątek założyłem,,jednak PiS miało rację ". .
      A ogólnie to chyba PiS mnie nie lubi, stwierdziło że jestem w drugim sorcie. Nauczycieli też tam umieściło
      • xstefciax Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 09:13
        PiS Nie odpowiada za Twoje kompleksy. Weź w końcu odpowiedzialność za swoje życie, zadbaj o rodzinę, najbliższych, a także o siebie niezależnie od sytuacji politycznej, czego Ci życzę. To Ty się poczuwasz do drugiego sortu, w Twojej głowie to siedzi. Nauczyciel to powołanie, nie każdy da radę. Ostatnio upomniałam ucznia drugiej klasy podstawówki, by nie popychał kolegi, to mi powiedział: " wali mnie to, mam to w dupie, może nawet pani dzwonić do taty". Takie pokolenie nam wyrasta...
        • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 12:31
          Dajesz Danka 😂 Nauczyciel na forum, to klasa harcuje 😂
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 13:14
            Być może była przed pracą.
            • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 13:31
              Nauczyciel, o 9 rano? Fajnie mają 😎
              • xerkses Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 17:18
                yoma napisała:

> Nauczyciel, o 9 rano? Fajnie mają 😎
                >

Dlaczego by nie :D , przecież ferie się zaczęły
                • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 17:34
                  Aaa, to przepraszam. To jeszcze fajniej mają 😀
                • xstefciax Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 20:17
                  U mnie nie ma jeszcze ferii. Prace trzeba szanować. Pisałam z domu.
                  • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 22:43
                    Nauczycielka w poniedziałek o dziewiątej rano pisze z domu, szczując na młodzież, w której wychowaniu bierze czynny udział. Taak. Przypomnij mi, Danuto, pod które kuratorium ty podlegasz?
        • hana2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 15:45
          "Ostatnio upomniałam ucznia drugiej klasy podstawówki, by nie popychał kolegi, to mi powiedział: " wali mnie to, mam to w dupie, może nawet pani dzwonić do taty". Takie pokolenie nam wyrasta..."

Może go popchnąl, bo tamten wczesnej wyzwał jego matkę. Wychowanie w szkole nie powinno polegać jedynie na zwracaniu uwagi, ale też na rozwiązywanie konfliktów. Wiem co się dzieje w szkole mojego dziecka i wiem, że nauczyciele lubią zamiatać problemy pod dywan. Skądś te emocje się wzięły u chłopaka. Może nawet ma przyzwolenie od ojca, że skoro szkoła nie pomagają w rozwiązaniu konfliktu to ma się "odwinąć".
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:05
            Użytkowniczka Yoma ma patent na krytykę i wybiórczość kto ma tu pisać i co i kiedy. Trochę nie hallo z tym.
            • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:11
              Taniuszka, ile razy słyszałeś ode mnie, że masz się odpierdolić? No właśnie.
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:15
            hana2 napisała:

> "Ostatnio upomniałam ucznia drugiej klasy podstawówki, by nie popychał kolegi,
            > to mi powiedział: " wali mnie to, mam to w dupie, może nawet pani dzwonić do ta
            > ty". Takie pokolenie nam wyrasta..."
            >
            > Może go popchnąl, bo tamten wczesnej wyzwał jego matkę. Wychowanie w szkole nie
            > powinno polegać jedynie na zwracaniu uwagi, ale też na rozwiązywanie konfliktó
            > w. Wiem co się dzieje w szkole mojego dziecka i wiem, że nauczyciele lubią zami
            > atać problemy pod dywan. Skądś te emocje się wzięły u chłopaka. Może nawet ma p
            > rzyzwolenie od ojca, że skoro szkoła nie pomagają w rozwiązaniu konfliktu to ma
            > się "odwinąć".
            Co prowadzi mowa nienawiści i hejtu przekonała się dyrektorka I Liceum Ogólnokształcącego im. Juliusza Słowackiego w Częstochowie Małgorzata Kaim. Która odeszła.
            Mamy naszą częstochowską Adamowicz, czyli osobę zaszczutą. Zabija nie tylko nienawiść słowna, ale i próba zaszczucia drugiego człowieka. Od 1 września 1993 roku, przez 32 lata była nauczycielem historii i wiedzy o społeczeństwie w I LO im. J. Słowackiego, od 1 września 2015 p.o. dyrektora w tej szkole. W latach 1994-95 pracowała jako asystent w Instytucie Historii Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Częstochowie, w latach 1995-96 jako nauczyciel historii i wiedzy o społeczeństwie w IX LO im. C.K. Norwida.

Trzykrotnie uhonorowano ją Nagrodą Ministra Edukacji Narodowej – w roku 2001, 2006 i 2012, dwukrotnie Kuratora Oświaty – w 2000 i w 2009, dziewięciokrotnie Nagrodą Dyrektora Szkoły – w 1994, 1999, 2002, 2004, 2007, 2008, 2010, 2011, 2013. Otrzymała też Medal KEN (2006), Nagrodę Prezydenta Częstochowy (2003, 2005, 2008), Nagrodę Rady Miasta (2014), Złotą Odznakę Honorową za zasługi dla Województwa Śląskiego (2015), nagrodę Instytutu Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu. Była także uhonorowana tytułem „Profesora Oświaty”. Prowadzone jest śledztwo, ale już wiadomo, ze odebrała sobie życie. Jutro jest czarny marsz. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://zycieczestochowy.pl/prokuratura-wszczela-sledztwo-ws-smierci-dyrektorki-lo-im-slowackiego/&ved=2ahUKEwjl_ZD5yYSLAxXPDRAIHZyfLu4Q0PADKAB6BAgoEAE&usg=AOvVaw0LXfBxUOKwAVN4FvqTn36t
            • hana2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:30
              Ja nie lubię nagonki żadnej ze stron. Nie lubie gęstej atmosfery, bo generalnie jest szkodliwa i dla własnego zdrowia, i wspólnego interesu społecznego. Służy politykom. Jednak nie można jedynej stronie dawać przyzwolenie na niegodziwości a drugą upominać.
          • stefan4 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 10:32
            hana2:
            > wiem, że nauczyciele lubią zamiatać problemy pod dywan.

Jeśli uczą dzieci, że problemów nie należy rozdmuchiwać, tylko w miarę możności uśmierzać, to może dobrze? Skutki robienia z igieł wideł widzimy na co dzień w życiu kraju. Jeśli ktoś kogoś popchnął, a tamten go odepchnął, to chyba nie warto robić śledztwa, które popchnięcie było dla żartu, a które ze złości.

Problemy naprawdę istotne i tak nie dadzą się zamieść pod żaden dywan.

- Stefan
            • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 11:23
              Czy wyjaśnienie sytuacji jest rozdmuchiwaniem problemu? Skoro to tak nie istotne popchnięcia, to po co pisać o tym na forum? A jednak istotne i wymaga co najmniej poczucia się do funkcji wychowawczej szkoły i wytłumaczeniu chociażby, że tak nie można się odzywać do nauczycieli. Na spokojnie wyjaśnić.

"Problemy naprawdę istotne i tak nie dadzą się zamieść pod żaden dywan."

Pewnie, że nie dadzą, ale dadzą ujście w taki sposób, że nikt nie zauważy, że zaczęlo się od popchania, odpychania, a konczy na tym, że poziom klasy spada, bo dzieciaki są zastraszone, aby zadawać pytania, gdy czegoś nie rozumieją, bo zastaną wyśmiane. Wyśmiane przez tego, który w młodszych klasach miał prawo kolegów uderzać w złości, bo przecież "to normalne że chłopcy się biją". I nie ponosil z tego tytułu konsekwencji. Uwagi dostawali ci, którzy odpowiadali na uderzenia, właśnie też takimi popchnięciami odpowiadali. Zacząć się może od tego, że jednemu uczniowi wolno więcej, bo szkoła nie może sobie poradzić z jego nadmiarem złości. A potem złość zmienia się w szyderstwo, cynizm.

Może jednak warto byłoby zadzwonić do tego taty i się przekonać, czy dziecko ma faktycznie pozwolenie na takie odzywanie do nauczyciela, a może chłopiec po prostu odpowiada na agresję, na nierozwiązany problem w klasie. Przy takich statystykach samobójstwo i depresji u młodzieży, chyba warto przyjrzeć się każdej sytuacji.

Wiem, że nauczycielom może brakować czasu na wychowywanie. Ale druga klasa podstawowki to jeszcze jednak jest czas działać a nie spisywać pokolenie na straty.

• tapatik Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 11:28
            Kolega pracuje w szkole i potwierdza, że praca z młodzieżą jest coraz gorsza ze względu na roszczeniowe podejście rodziców.
            Mam też w rodzinie nauczycielkę przedszkolną, też ma problem z dziećmi i ich rodzicami.
            Kazała dzieciom coś zrobić, dzieciak do niej "To zrób to". Czyli nauczony mówić do dorosłych na Ty i dodatkowo przyzwyczajony, że dorośli robią za niego.
            • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 11:37
              Tak, Tapatik, ja też to słyszę. Jednak biorę pod uwagę, że za zachowaniem ucznia, o którym pisze Stefcia mogą stać różne warianty. Mówi się też, że nauczyciele mają mniej powołania. Pewnie im łatwiej było w czasach, gdy uczeń karnie schylal głowę. W szkole powinno być więcej przestrzeni na wychowanie, rozmawianie, budowanie jedności, rozwiąjanie talentów, a tym czasem my te dzieciaki ciśniemy z materiałem. Są kraje, gdzie te pierwsze lata szkoły wyglądają tak jak opisałam i tam wtedy nie ma problemu z integracją osób z mniejszymi zdolnościami, czy dziećmi innych narodowości, którzy emigrowali.

Wszyscy jesteśmy w kieracie: rodzice, nauczyciele, uczniowi.. przydałoby się rozbić system.
              • negativum Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 11:46
                hana2 napisała:

> Wszyscy jesteśmy w kieracie: rodzice, nauczyciele, uczniowi.. przydałoby się ro
                > zbić system.

www.portaloswiatowy.pl/kadry-w-oswiacie-inne-zagadnienia/zniewazenie-nauczyciela-kiedy-wystapi-i-jak-na-nie-zareagowac-23894.html
                A potem się dziwimy, że się przyklejają do asfaltu.
            • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 17:17
              tapatik napisał:

> Kolega pracuje w szkole i potwierdza, że praca z młodzieżą jest coraz gorsza ze
              > względu na roszczeniowe podejście rodziców.
              > Mam też w rodzinie nauczycielkę przedszkolną, też ma problem z dziećmi i ich ro
              > dzicami.
              > Kazała dzieciom coś zrobić, dzieciak do niej "To zrób to". Czyli nauczony mówić
              > do dorosłych na Ty i dodatkowo przyzwyczajony, że dorośli robią za niego.
              >
              Akurat to dzieci wynoszą wzorce jakie im narzucają rodzice. Zamiast pchać dzieci do szkół publicznych, to oddać za kasę do prywatnych i nie zawalać na nauczycieli z publicznych. Jakoś się młodzi nie garną się do nauczania. Zwłaszcza jakie standardy narzuca im MEN.
              • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 18:11
                "Akurat to dzieci wynoszą wzorce jakie im narzucają rodzice" na pewno, ale szkoła jest od tego, aby pomagać w wychowaniu. Po to są właśnie w szkołach psycholodzy, pedagodzy. Ale wiem, brakuje środków na takie rzeczy, pewnie też brakuje własciwie wykwalifikowanej kadry, wykwalifikowanej z duchem czasu.

"Zamiast pchać dzieci do szkół publicznych, to oddać za kasę do prywatnych"
                nie po to ludzie płacą podatki, aby płacić dodatkowo edukacje. Nie chodzi o to, aby konkretną grupę obarczyć winą. Winny jest system przestarzały, nie dopasowany do zmieniajacego się świata i współczesnych potrzeb.

"Jakoś się młodzi nie garną się do nauczania."
                Pewnie nie garną. Nie wiem w jakim wieku sa nauczyciele starszego dziecka, bo poznałam jedynie dwie wychowawczynie. W przedszkolu u młodszego widzę inne podejscie do dzieci starszej kadry i młodszej. Młodszej, która nie zna metod jakich, używała starsza i siłą rzeczy jest zmuszona opracowywać inne metody pracy z dziećmi jesli chodzi o wychowywanie, mniej autorytarne.

Pamiętam, że gdy ja uczyłam się w szkole starszyzna tez ubolewała nad tym, co wyrośnie z naszego pokolenia, skoro nie można przyłożyć linijką - ale jak to?? A jakoś moje pokolenie sobie radzi, poradziło sobie zaczynajac dorosłość w niełatwych czasach przemian społecznych.

Kto dziś nie jest roszczeniowy? Lekarz tez ci powie, że pacjent jest roszczeniowy. A jest roszczeniowy bo ma dostęp do wiedzy, bo ogolnie świadomość społeczna rośnie, człowiek się staje niepokorny wobec sytemu, zanika mentalność feudalna, hierarchizacja, nie jeden autorytet się skompromitował.

Ja tutaj teoretycznie pisałam, bo mam przekonanie, że Stefa jest dobrym pedogogiem, do którego dzieci chetnie przychodzą pogadać. Ostatnio każdy temat odnośnie szkoły mnie niezdrowo zahacza.

• xerkses Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 18:52
                Dzisiejsi rodzice traktują szkole jak przechowalnie, maja petensje ze nauczyciele zle wychowuja ich pociechy. Nie rozumiejaą ze belfer jest od wepchnięcia wiedzy w (pusty niczym pendrive) łeb a wychowanie należy do nich. Teraz w czasie ferii sa wściekli ze musza zajmować sie swoimi, wlasnymi, osobistymi dziecmi.
                Wg mnie szkola powyzej 6 klasy powinna byc płatna. Wtedy rodzice bardzie by interesowali sie dziecmi. Nie bylo by zwolnien na krzywe pierdniecie (czyt klasówka z matmy), i na zakupy w Auchan. Zwolnieni z oplat byli by tylko ci ze srednią np 4,5 czyli Ci ktorzy chcą sie uczyc. Po co w szkole ci ktorzy skole maja w dupie lacznie z rodzicami ?Obowiazek szkolny do 18 roku to farsa
                • xstefciax Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 18:57
                  Widzę, ze dobrze znasz dzisiejsza szkole.
                  • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:00
                    xstefciax napisała:

> Widzę, ze dobrze znasz dzisiejsza szkole.
                    Powinien zostać ministrem oświaty i zakazać dzieciom używania komórek, neta, mowy nienawiści i zabrać im kredki.
                    • xerkses Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:19
                      hrasier_2 napisał:

> xstefciax napisała:
                      >
                      > > Widzę, ze dobrze znasz dzisiejsza szkole.
                      > Powinien zostać ministrem oświaty i zakazać dzieciom używania komórek, neta, mo
                      > wy nienawiści i zabrać im kredki.

A moze jako minister miałbym wprowadzic mowe nienawiści do programu jako element obowiązkowy ? cenzurujesz czasem to co piszesz ?
                    • negativum Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:50
                      hrasier_2 napisał:

> xstefciax napisała:
                      >
                      > > Widzę, ze dobrze znasz dzisiejsza szkole.
                      > Powinien zostać ministrem oświaty i zakazać dzieciom używania komórek, neta, mo
                      > wy nienawiści i zabrać im kredki.

W szkole Syna wprowadzono zakaz komórek na lekcjach, nawet opracowano specyficzny regulamin, z ocenami z zachowania.
                      Jako rodzic zapytałem się, akceptując regulamin, czy nie lepiej byłoby, by dzieci zostawiały komórki np. w jakimś koszyku przed lekcją. I problem komórek się skończył. Jest lekcja zostawiają, jest przerwa odbierają. Proste jak konstrukcja cepa.
                  • xerkses Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:15
                    xstefciax napisała:

> Widzę, ze dobrze znasz dzisiejsza szkole.

Czy szkołę? Raczej znam dzisiejszych rodzicow dla ktorych wazniesze są tipsy i siedzienie od 6.00 rano na fejsie,niż zrobienie sniadania dziecku do szkoly, Tak jak ktos wyzej napisal. Dzieci czerpią wzorce z rodziców a słowa w rodzaju: dziekuje , przepraszam czy dzien dobry są tak obce, jak układ sloneczny moim kotom. Choć co do tego drugiego to moglbym miec wątpliwości
                • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:25
                  Temat rzeka. Rodzice są różni i nauczyciele są różni. Pewnie, gdyby każdy rodzic potrafił wychować swoje dziecko życie szkolne byłoby dla wszystkich łatwiejsze.

Mam znajomą nauczycielkę, która narzeka na uczniów i narzeka na rodziców. I jednocześnie narzeka na nauczycieli swojego dziecka...
                  • xstefciax Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:46
                    Ty też narzekasz na nauczycieli. Wystarczy poczytać Twoje komentarze, choćby w tym wątku. Polacy lubią narzekac, dlatego założyłam ten wątek skierowany przede wszystkim do Stasia. Miłego wieczoru!
                  • negativum Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:55
                    hana2 napisała:

> Temat rzeka. Rodzice są różni i nauczyciele są różni. Pewnie, gdyby każdy rodzi
                    > c potrafił wychować swoje dziecko życie szkolne byłoby dla wszystkich łatwiejsz
                    > e.

Dzieci wychowuje dorosłe życie. Przełożony każe ci pracować, ty mu mówisz sam pracuj. Momentalnie nie ma cię w pracy. A jak się wkurzy, to wpisze to w kartę pracy. Karma wraca.
                    • xstefciax Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 20:03
                      Masz rację, Negativie. Dlatego trzeba uczyć dzieci samodzielnosci i odpowiedzialnosci za swoje czyny i decyzje. Ostatnio stwierdziłam, że faceci są zniewiesciali.
                      • negativum Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 20:06
                        xstefciax napisała:

> Masz rację, Negativie. Dlatego trzeba uczyć dzieci samodzielnosci i odpowiedzia
                        > lnosci za swoje czyny i decyzje. Ostatnio stwierdziłam, że faceci są zniewiesci
                        > ali.

Uważasz mnie za zniewieściałego? :) Moje ostatnie zdjęcie pewni oglądałaś :)
                        • xstefciax Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 22:14
                          Ty na pewno nie:-) Mam na myśli raczej 20-40 latków, sposób ubierania, zachowania, stylu życia itp.
        • adam.eu Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:16
          xstefciax napisała:

> PiS Nie odpowiada za Twoje kompleksy. Weź w końcu odpowiedzialność za swoje życ
          > ie, zadbaj o rodzinę, najbliższych, a także o siebie niezależnie od sytuacji po
          > litycznej, czego Ci życzę. To Ty się poczuwasz do drugiego sortu, w Twojej gło
          > wie to siedzi. Nauczyciel to powołanie, nie każdy da radę. Ostatnio upomniałam
          > ucznia drugiej klasy podstawówki, by nie popychał kolegi, to mi powiedział: " w
          > ali mnie to, mam to w dupie, może nawet pani dzwonić do taty". Takie pokolenie
          > nam wyrasta...

Czyżbyś sugerowała, że ten chłopak był wychowywany w rodzinie antypisowskiej?
          Bo nie rozumiem, dlaczego ta wstawka w stosunku do forumowicza.
        • stasi1 Re: Nagonka na PiS 01.02.25, 13:45
          Ale to ty mnie w wątku wywaliłaś, jakbym był najgorszy dla PiS. Cóż ci określani przez Kaczyńskiego jako gorszy sort dość często o tym wspominają. A że niekoniecznie wierzymy w to co on mówi więc olewamy to że jesteśmy według niego tym gorszym. A wiadomo bo jesteśmy bo nie wierzymy w te głupoty co opowiada. Jakoś nie słyszy się : Ja to jestem z lepszego sortu. Ciekawe czy tak się kiedyś określiłaś?
    • stefan4 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 15:21
      xstefciax:
      > Nagonka na PiS
      > Taki wniosek wysunęłam po kilku wątkach. Rozmawiajcie i krytykujcie, ale na argumenty.

Zgadzam się; poprawiłbym tylko 2.os.l.mn. na 1.os.l.mn.: rozmawiajmy i krytykujmy.

Czyli np.
          ,,jestem za praworządnością, którą rozumiem tak: ...''
      (bez wykrzykników) zamiast
          ,,KO znowu pogwałciła praworządność!!!''

Albo:
          ,,do jakiego stopnia da się oddzielić u polityków interes własny od publicznego?''
      zamiast
          ,,nie ma nieskorumpowanego PiSiora!!!''

- Stefan
      • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 15:59
        Dlaczego miałam kosmatą myśl przy oddzielaniu interesu własnego polityków? 😆
        • tapatik Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 22:17
          Ale sam interes czy z jajami?
          • yoma Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 22:21
            Mnie pytasz? To stefan zaczął oddzielać interesy
    • hana2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 15:51
      Na prawicowych forach i w mediach jest z kolei nagonka w drugą stronę.

Pamiętam nagonkę na jedną aktorkę, która wręcz się bala o życie swoich dzieci i pozostałych bliźnich. Nagonka na Owsiaka też według mnie osiągnęła już niebezpieczny poziom. A nagonka na Tuska w telewizji publicznej za pieniądze publiczne w poprzednich dwóch kadencjach PiSu?
      • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:03
        hana2 napisała:

> Na prawicowych forach i w mediach jest z kolei nagonka w drugą stronę.
        >
        > Pamiętam nagonkę na jedną aktorkę, która wręcz się bala o życie swoich dzieci i
        > pozostałych bliźnich. Nagonka na Owsiaka też według mnie osiągnęła już niebezp
        > ieczny poziom. A nagonka na Tuska w telewizji publicznej za pieniądze publiczne
        > w poprzednich dwóch kadencjach PiSu?
        Nie wiem o co ci chodzi. Tu jest rozmowa w jedną stronę. Bo reszta dyskusji jest usuwana. Na tym to polega. To chciała zaznaczyć założycielka wątku. Co mnie obchodzą prawicowe media jak mało tam czytam się interesuje.
        • hana2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:15
          Zawsze można ich bronić, jeżeli nagonka jest bezzasadna. Na przykład, tak Czarnek miał prawo z pieniędzy resortu edukacji kupować wille dla kumpli, bo (...). Tak, gdy w grę wchodzi etos pracy można dopuszczać się nadużyć i korzystać na koszt państwa z apartamentu przy siedzibie firmy i mobilizować podwladnych do punktualności, tu nie ma żadnych moralnych sprzeczności bo (...). Tak kobiety muszą kontynuować patologiczne ciąże, bo, itd, itp.
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:34
            Ja bronię założycielkę wątku. Bo ja, czy ona piszemy razem i jesteśmy użytkownikami tych forów. Zawsze walczyłem z hejtem. Na tyle mnie znasz.Moje dziewczyny w szoku po śmierci dyrektorki Słowaka. Bardziej starsza.
            • hana2 Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 16:42
              Doszło do dramatu. Nie wiem co więcej napisać.
            • storima Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 17:12
              hrasier_2 napisał:

> Zawsze walczyłem z hejtem.

Kłamstwo.
              Przeciwnie, szerzył hejt na forach i go wzniecał.
          • xerkses Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 17:52
            hana2 napisała:

> Zawsze można ich bronić, jeżeli nagonka jest bezzasadna. Na przykład, tak Czarn
            > ek miał prawo z pieniędzy resortu edukacji kupować wille dla kumpli, bo (...).
            > Tak, gdy w grę wchodzi etos pracy można dopuszczać się nadużyć i korzystać na k
            > oszt państwa z apartamentu przy siedzibie firmy i mobilizować podwladnych do pu
            > nktualności, tu nie ma żadnych moralnych sprzeczności bo (...). Tak kobiety mus
            > zą kontynuować patologiczne ciąże, bo, itd, itp.

pozwól ze się dołożę

Ależ mozna ich bronić , jako partie. Ale czy ich dzialania też ?

Kurski : "Ciemny lud to kupi"
            Szydło: "Te nagrody im sie poprostu nalezały"
            Morawiecki: : "Mają tyrać za miske ryzu"
            Romanowski: nie dosc ze nawiał (nie zdefraudował batonika) to stawia żądanie rządowi polskiemu :D
            Nie bede wspominal macierewiczow, sasinów i innych , bo poprostu cenie swoj czas
            Czy to jest nagonka na pis ? raczej na ich dzialania ktore okresla bezczelnosc pycha i arogancja nawet w stosunku do swojego elektoratu , bo nie wszyscy są łykającymi pelikanami
    • adam.eu Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 15:55
      Masz jakieś argumenty, na Twoją rację? Nagonkę tylko na PIS mam na myśli.
      Ciekawi mnie, czy Twoim zdaniem głównie jest nagonka na PIS, czy nagonka na konkretne działania PISu?
      Bo tak autorytatywnie, pouczająco wypowiedziałaś się.
    • weteran-czasu Re: Nagonka na PiS 20.01.25, 21:18
      Człowieku, na FK jesteś dopiero parę miesięcy.
      PS.
      Nagonka na tych złodziei i oszustów?
      Masz czelność jeszcze się dziwić?
    • marecky81 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 10:01
      Ferie feriami, ale autor podaje się za osobę mieszkającą w Tarnobrzegu, czyli w woj. podkarpackim, które ferie ma w 2 połowie lutego.
      • storima [...] 21.01.25, 10:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • xstefciax Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 14:19
          Dzięki, Storima.
          • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 14:35
            xstefciax napisała:

> Dzięki, Storima.

Nie ma za co.

To nie jest po prostu uczciwe.

Inne moje jak i publikacja Negativum, poprawne regulaminowo wpisy na ten temat zostały usunięte.
            • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 16:39
              Pamiętam Storima, że kiedyś pod wpływem oszczerstw poczułeś się zmuszony ujawnić o sobie informacje. Nie pamiętam już za bardzo tych wydarzeń, ale zostało mi w pamięci, że jesteś osobą, która działała w swym życiu w słusznych sprawach.
            • xstefciax Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 17:56
              Nie ma sprawiedliwości, na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 17:18
            xstefciax napisała:

> Dzięki, Storima.
            Myślę że się zniechęcisz tu pisaniem.
      • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 11:49
        Yoma napisała to raczej z przymrużeniem oka. Nikt Stefci nie będzie śledzil.
        • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 17:08
          hana2 napisała:

> Yoma napisała to raczej z przymrużeniem oka. Nikt Stefci nie będzie śledzil.
          To forum się zrobiło takie prześmiewcze. Jednemu wolno więcej pisać drugiemu mniej. Kiedyś tego nie było.
    • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 19:51
      Negativum, tak ci odpisałam:

Może wystarczyło uciąć dyskusję wyjaśnieniem, że praca w szkole nie zawsze zaczyna się od 8.00. Yoma nie raz tutaj jest hejtowana, bo ma cięty język w krytykowaniu miłościwie panującej poprzedniej władzy. Zauważcie. Widzi się hejt i nagonkę w postach u obcych a u własnych wirtualnych znajomych nie zauważa. Myślę, że czepianie się Yomy akurat w tym wątku to burza w szklance wody.

• negativum Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:21
        hana2 napisała:

> Negativum, tak ci odpisałam:
        >
        > Może wystarczyło uciąć dyskusję wyjaśnieniem, że praca w szkole nie zawsze zacz
        > yna się od 8.00. Yoma nie raz tutaj jest hejtowana, bo ma cięty język w krytyko
        > waniu miłościwie panującej poprzedniej władzy. Zauważcie. Widzi się hejt i nago
        > nkę w postach u obcych a u własnych wirtualnych znajomych nie zauważa. Myślę, ż
        > e czepianie się Yomy akurat w tym wątku to burza w szklance wody.

To nie jest burza w szklance wody. Jeden stały czytelnik rzucił oskarżenie przeciw drugiemu. Nie wdaję się w to co użytkownik A ma takie poglądy, a użytkownik B niekoniecznie takie. Na tym polega hejt. Jeśli jakieś zbiorowisko jest opanowana przez jakąś grupę to inna grupa nie ma tam szansy się przebić. Choćby miała merytoryczną rację. Jesteś inny, nas jest więcej, to cię zgnoimy.
        Jest mi niezmiernie przykro, że Agora stosuje hejt na swoich forach. Tylko otwierając się na głos sceptyków można się rozwijać. Nie zdziwiłbym się gdyby Nawrocki został prezydentem. Czasami nadmiar hejtu przeszkadza. Głos ogółu jest powiedzmy średnią z grup. Płonka dostał już Komorowski, choć ręczył za niego, że wygra sam Adaś. Ale nie każdy czyta Agorę (piszę Agorę celowo, bo już wiele razy zarzucano mi, że coś nie napisała np. Wyborcza, ale Gazeta; lub na odwrót).
        • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:00
          negativum napisał:

> hana2 napisała:
          >
          > > Negativum, tak ci odpisałam:
          .

> > Myślę, że czepianie się Yomy akurat w tym wątku to burza w szklance wody.
          >
          > To nie jest burza w szklance wody. Jeden stały czytelnik rzucił oskarżenie prze
          > ciw drugiemu. Nie wdaję się w to co użytkownik A ma takie poglądy, a użytkownik
          > B niekoniecznie takie. Na tym polega hejt.

Rano wpisałeś podobny w przesłaniu tekst.
          Zanim opublikowałem moja Tobie odpowiedź, Twój tekst zniknął. Wkrótce zaczęły znikać moje powtórnie publikowane Tobie odpowiedzi.
          • negativum Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:06
            storima napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > hana2 napisała:
            > >
            > > > Negativum, tak ci odpisałam:
            > .
            >
            > > > Myślę, że czepianie się Yomy akurat w tym wątku to burza w szklance
            > wody.
            > >
            > > To nie jest burza w szklance wody. Jeden stały czytelnik rzucił oskarżeni
            > e prze
            > > ciw drugiemu. Nie wdaję się w to co użytkownik A ma takie poglądy, a użyt
            > kownik
            > > B niekoniecznie takie. Na tym polega hejt.
            >
            > Rano wpisałeś podobny w przesłaniu tekst.
            > Zanim opublikowałem moja Tobie odpowiedź, Twój tekst zniknął. Wkrótce zaczęły z
            > nikać moje powtórnie publikowane Tobie odpowiedzi.

Nie zmieniłem się tak od rana :)
            To forum oszalało gdy PiS przejął władzę. Wolnoć Tomku w swoim domku.
            Gdyby Musk traktował w ten sam sposób X, to by zarżnął interes. Ile kasy straciła Agora tylko na hejcie to nie mnie w to wnikać.
            • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:34
              negativum napisał:

> Nie zmieniłem się tak od rana :)

Chodzi o to, że często kasowany jesteś tak jak inni zwolennicy PiS, z automatu.

Twój poranny wpis nie miał nic wspólnego z polityką.
              Skrytykowałeś jedynie personalny atak na Xstefciax.
              Personalny atak, bo powtarzany kilka razy przez tą samą forumowiczkę.
              Więc nie była to ironia.
              Lecz celowe, tradycyjnie w jej stylu, działanie z premedytacją.
              Bo, powtórzone kilka razy.
              • negativum Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 22:00
                storima napisał:

> negativum napisał:
                >
                >
                > > Nie zmieniłem się tak od rana :)
                >
                >
                > Chodzi o to, że często kasowany jesteś tak jak inni zwolennicy PiS, z automatu.

Tylko kojarzony jestem z PiS na forach Agory. Nie jestem PiS, ani żadnej innej partii. A jak mi coś nie podoba, to o tym mówię otwarcie. Dawniej byłem kojarzony z PO. Ale me poglądy na życie się nie zmieniły.
                Przykro jest jednak patrzeć, że rozwój polskiej polityki polega na "oni kradli, łamali prawo, to my też możemy".
                To po co zamieniać siekierkę na kijek?
                • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 22:17
                  negativum napisał:

> storima napisał:
                  >
                  > > negativum napisał:
                  > >
                  > >
                  > > > Nie zmieniłem się tak od rana :)
                  > >
                  > >
                  > > Chodzi o to, że często kasowany jesteś tak jak inni zwolennicy PiS, z aut
                  > omatu.
                  >
                  > Tylko kojarzony jestem z PiS na forach Agory.

Piszę o tym, że usunięto Twój, który nie miał nic wspólnego z polityką.
                  Usunięto Twój wpis w którym krytykowałeś hejtowanie na Forum Kraj.
          • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:24
            storima napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > hana2 napisała:
            > >
            > > > Negativum, tak ci odpisa
            > >
            > > To nie jest burza w szklance wody. Jeden stały czytelnik rzucił oskarż.
            >
            > Rano wpisałeś podobny w przesłaniu tekst.
            > Zanim opublikowałem moja Tobie odpowiedź, Twój tekst zniknął. Wkrótce zaczęły z
            > nikać moje powtórnie publikowane Tobie odpowiedzi.
            > Nie może tak być, by posty i watki stałych uczestników były usuwane. Coś trzeba z tym zrobić. Jesteśmy dorośli ludzie i każdy inny z opcji politycznej. Piszemy wszyscy długo na tych forach. Wieczorem napiszesz, a rano już nie ma. Nic nie daje pisanie na moderacji. Coś co się nie mieści w głowie. To jakaś paranoja jest.
            >
            >
            >
            >
            >
      • yoma Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:34
        Kto mnie hejtuje? Pytam, bo nie wiem 😆
        • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:48
          storima Re: Nagonka na PiS21.01.25, 20:39
          yoma napisała:

> Kto mnie hejtuje? Pytam, bo nie wiem 😆
          >

Tradycyjna wstawka.
          Wkręcania innych w jątrzenie.
      • hana2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:44
        Negativum, Stefa przyszła w niedzielę z prowokacyjnym, odważnym wątkiem. Sam tytuł nie zapowiadał, że wątek będzie grzeczny. Tak wiem, jestem nielojalna. Ale to jest forum polityczne, gdzie mają prawo ścierać się poglądy. Możecie mnie usunąć.

Yoma, nie wiem, to jest albo kobieta, albo mężczyzna. Ale pięknie jej/jemu zawracasz co posyła.
        • yoma Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:48
          A, ten. To niech sobie hejtuje na zdrowie. Thx :)

Nielojalna wobec kogo?
          • storima Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 20:51
            yoma napisała:

> A, ten. To niech sobie hejtuje na zdrowie. Thx :)
            >
            > Nielojalna wobec kogo?
            >

Nigdy nikogo nie hejtowałem.
            • negativum Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:08
              storima napisał:

> yoma napisała:
              >
              > > A, ten. To niech sobie hejtuje na zdrowie. Thx :)
              > >
              > > Nielojalna wobec kogo?
              > >
              >
              > Nigdy nikogo nie hejtowałem.

Może, ale nie czyniłeś tego celowo, z premedytacją. Jednak ogólnie nie. Krytyka nie jest hejtem.
            • wariant_b Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 11:54
              storima napisał:

> Nigdy nikogo nie hejtowałem.

A co masz w sygnaturce, bo ja tam widzę stalking.
              • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 13:03
                wariant_b napisał:

> storima napisał:
                >
                > > Nigdy nikogo nie hejtowałem.
                >
                > A co masz w sygnaturce, bo ja tam widzę stalking.

To źle widzisz.
                • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 13:06
                  PS

To jest BYŁY stalking.
                  Po moich interwencjach w AGORZE, zakończył się.
                  Detale są w linkach.
                  • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 16:21
                    Teraz to już całkiem temat odjechał. A nie chodzi tu sygnaturki. Tylko że są równi i równiejsi na tym forum, którym wolno więcej. I teraz ten co stawał w obronie będzie szykanowany. Dobre..
                    • negativum Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 17:27
                      hrasier_2 napisał:

> Teraz to już całkiem temat odjechał. A nie chodzi tu sygnaturki. Tylko że są ró
                      > wni i równiejsi na tym forum, którym wolno więcej. I teraz ten co stawał w ob
                      > ronie będzie szykanowany. Dobre..

Zawsze tak było. Samarytanin pomógł, Żydzi w dobrych rodów nie.
              • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 13:19
                wariant_b napisał:
                (…)

Nie dziwi mnie, że wieloletnie stygmatyzowanie innych, przez wyselekcjonowanych forumowiczów uważasz za normalne.
                I zbaczasz z tematu, kwestionując ukazywanie prawdy.
              • margit49 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 14:24
                wariant_b napisał:

Akurat nie tylko w sygnaturce Storimy
                Ten rodzaj stalkingu i hejtowania - nie tylko polityków, ale i adwersarzy, jest coraz powszechniejszy
                • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 16:07
                  margit49 napisała:

> wariant_b napisał:
                  >
                  > > A co masz w sygnaturce, bo ja tam widzę stalking.
                  >
                  > Akurat nie tylko w sygnaturce Storimy

Potwierdzam.
                  Znajdują się tam zalinkowane dowody:
                  1. Prowadzenia putinowskiej propagandy przez udającego Polaka, zamieszkałego na stałe w Belgii, a w rzeczywistości rozpowszechniającego putinowską, antypolską propagandę Rosjanina.
                  2. Fałszowania mojej tożsamości, oraz oszczerstw o kradzież i podszywanie się publicznie pod czyjąś osobę.
                  3. Oskarżenia o współpracę z SB. I inne karalne i ścigane prawnie publikację godzące w moje dobra osobiste.
                  4. Linki do wpisów osób zaangażowanych w ten
                  proceder.
                  5. Przyzwolenie poprzez forumowej większości poprzez bierną postawę, mimo moich konkretnych dowodów na prowadzenie tego typu działalności.
                • wariant_b Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 17:16
                  margit49 napisała:
                  >> A co masz w sygnaturce, bo ja tam widzę stalking.

Zgadza się - snajper cenzurował już wcześniej posty z nieregulaminowymi sygnaturkami.

> Ten rodzaj stalkingu i hejtowania - nie tylko polityków, ale i adwersarzy, jest coraz powszechniejszy.

Czy ja wiem? - dawniej spory na forach też bywały ostre, a wycinanie całych gałązek przez moderatora
                  w czasach działania "automatu" zabanowało wielu sensownych i ciekawie piszących użytkowników.
                  Sugestia, żeby nie dokarmiać trolli jest słuszna, ale nieskuteczna, zaś zalecenie, żeby nie odpowiadać
                  na nieregulaminowe posty
                  wręcz humorystyczne biorąc pod uwagę szybkość reakcji administratorów
                  i sprawność kosza vel Zgłosia do zgłaszania naruszeń regulaminowych.

Nie jestem zwolennikiem pyskówek na forum, ale od tego jest moderator, by temperować polemiczny
                  zapał forumowiczów (do czego zdaje się ciągle opiekun forum nie ma wystarczających narzędzi).
                  Natomiast stalking powinien być zwalczany kategorycznie (tu użytkownik, tak jak może dodać
                  nick do nieprzyjaciół, powinien także móc zabronić mu odpowiadania na własne posty). Dotyczy to
                  przypadków nękania wpisami w sygnaturkach czy za pomocą niechcianych maili na konta gazetowe.

W naszym przypadku wyszukiwarka forumowa mówi (wiem, że nie jest wiarygodna), że na 4470 postów
                  storimy na forum Kraj 1910 odnosiło się w jakiś sposób (fraza "pies.na.czarnych") do przeciwnika.
                  To trochę za dużo (42%) jak na przypadkową zbieżność zainteresowań tymi samymi tematami.
                  Kontrolnie obejrzałem wątek handlu w niedzielę w Belgii i argumentacja była kiepściutka.
                  Skoro strorimie udało się z pomocą administracji zawodowej wyeliminować psa na czarnych,
                  to powinien sobie dalsze ataki personalne na nieobecnego odpuścić.
                  • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:53
                    wariant_b napisał:
                    W naszym przypadku wyszukiwarka forumowa mówi (wiem, że nie jest wiarygodna), że na 4470 postów
                    storimy na forum Kraj 1910 odnosiło się w jakiś sposób (fraza "pies.na.czarnych") do przeciwnika.
                    To trochę za dużo (42%) jak na przypadkową zbieżność zainteresowań tymi samymi tematami.

Poza statystyką i pustymi cyframi istnieje coś takiego jak TREŚĆ.

> Kontrolnie obejrzałem wątek handlu w niedzielę w Belgii i argumentacja była kie
                    > pściutka.

Nie potrafisz "kontrolnie" czytać ze zrozumieniem.

Udowodniłem w tym wątku kłamstwa na temat handlu w niedzielę.
                    Podając KONKRETNE odnośniki.

Na tym samym wątku.
                    Nawet Stefan wyłapał kłamstwa putinowskiego Rosjanina. Na temat handlu w niedzielę w Belgii.

> Skoro strorimie udało się z pomocą administracji zawodowej wyeliminować psa na
                    > czarnych,
                    > to powinien sobie dalsze ataki personalne na nieobecnego odpuścić.

Jakie ataki???
                    Cytowanie karalnych wobec mnie oszczerstw POWTARZANYCH systematycznie publicznie wobec mojej osoby przez putinowskiego Rosjanina udającego Polaka zamieszkałego na stałe w Belgii?

Zdemaskowanie Rosjanina uprawiającego putinowską propagandę na forach GAZETA.PL?

Odnośniki zawierające syntezę jego działalności i jego popleczniczki są nazbyt czytelne.

Ponownie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                    Nigdzie nie pisałem, że usuwałem kogokolwiek dzięki administracji zawodowej.
                    • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 21:00
                      wariant_b napisał:

> Kontrolnie obejrzałem wątek handlu w niedzielę w Belgii i argumentacja by
                      > ła kie
                      > pściutka.

Czekam "kontrolnie" na rzeczowe argumenty.

Bo jak na razie to publikowany jest tu przez Ciebie stek bzdur.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,177633947,177633947,Czy_mozliwe_jest_przywrocenie_handlu_we_wszystkie.html?p=178559087
                      • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 21:31
                        Storima, może nie wypada tak pisać i może się mylę, ale według mnie ty się za bardzo przejmujesz, że ktoś stworzy sobie opinię na twój temat na podstawie tego, co ktoś inny o tobie napisał. My sobie wyrabiamy opinie na podstawie tego co sam piszesz, co myślisz, co sądzisz, itd.
                        • storima Re: Nagonka na PiS 23.01.25, 06:49
                          hana2 napisała:

> Storima, może nie wypada tak pisać i może się mylę, ale według mnie ty się za b
                          > ardzo przejmujesz, że ktoś stworzy sobie opinię na twój temat na podstawie tego
                          > , co ktoś inny o tobie napisał. My sobie wyrabiamy opinie na podstawie tego co
                          > sam piszesz, co myślisz, co sądzisz, itd.

Dziękuję Ci Hana.
                  • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 20:11
                    wariant_b napisał:

> Skoro strorimie udało się z pomocą administracji zawodowej wyeliminować psa na
                    > czarnych,
                    > to powinien sobie dalsze ataki personalne na nieobecnego odpuścić.

Cała ta wypowiedź jest po prostu nie do przyjęcia.
                    Choćby to powyższe zdanie.

Wg tegoż Warianta, administracja zawodowa to idioci, którzy "usuwają" użytkownika, na wniosek "storimy" czyli "prześladowcy" usuniętego forumowicza.

Człowieku, gdyby nie fakt, że ten człowiek przebywa na stałe w Rosji, to bym szukał zadość uczynienia
                    za szarganie mego wizerunku na drodze prawnej.
                    Nie jestem na tym forum anonimowy.
                    PS
                    Notabene przypomina mi się całodniowa sprzed dwóch lat "rozmowa", z Wariantem, w której "udowadniał" spamując, że istnieje słowo angielskie o którym żaden z angielskojęzycznych osób, których przez mój ponad 20 letni pobyt w USA znam multum, słowo o którym żaden z nich nie słyszał.
                    A jako dowód na jego powszechne istnienie przedstawiał mem jakiejś Rosjanki z owym nieistniejącym realnie wyrażeniem.
                • negativum Co powiesz na to? 22.01.25, 17:30
                  margit49 napisała:

> Ten rodzaj stalkingu i hejtowania - nie tylko polityków, ale i adwersarzy, jest
                  > coraz powszechniejszy

Negativum do likwidacji. No bo w święta Polaków aktywni na FK mogą być tylko wyznawcy cerkwi prawosławnej, bo oni maja święta w innym terminie.
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,178441823,178441823,Zglosilem_wszystkie_wpisy_ruskich_trolli_nopopis_i.html
                  • storima Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 18:05
                    negativum napisał:

> Negativum do likwidacji. No bo w święta Polaków aktywni na FK mogą by
                    > ć tylko wyznawcy cerkwi prawosławnej
                    , bo oni maja święta w innym terminie.
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,28,178441823,178441823,Zglosilem_wszystkie_wpisy_ruskich_trolli_nopopis_i.html

Ohydne.
                    • negativum Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 19:38
                      storima napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      >
                      > > Negativum do likwidacji. No bo w święta Polaków aktywni na FK m
                      > ogą by
                      > > ć tylko wyznawcy cerkwi prawosławnej
                      , bo oni maja święta w innym term
                      > inie.
                      > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,178441823,178441823,Zglosilem_wszystkie_wpisy_ruskich_trolli_nopopis_i.html
                      >
                      > Ohydne.

Ano ohydne. 12 stycznia poznałem na SOR pewną Ukrainkę, jest prawosławna. I co, mam ją znienawidzić? Mam kumpla z pracy też prawosławnego. Nawet jakbym był prawosławny, to nic nikomu do tego.
                      • xstefciax Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 19:54
                        Nie przejmuj się tym. Miałam sąsiadów, Ukraińców, wspaniali ludzie. Spędzili z nami święta, gdy w czasie covida rodzina nie przyjechała, bo się izolowała.
                        • negativum Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 20:00
                          xstefciax napisała:

> Nie przejmuj się tym. Miałam sąsiadów, Ukraińców, wspaniali ludzie. Spędzili
                          > z nami święta, gdy w czasie covida rodzina nie przyjechała, bo się izolowała.

Chorym był zakaz wchodzenia do lasów.

A teraz uważaj, bo z Chin przyszła grypa znów zmutowana. Grypa grypą, ale momentalnie rzuca się zapalenie płuc. Kumpel koło 40 lat o mało przez nią nie wykitował.
                          • xstefciax Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 22:11
                            Nie zawsze się da, odwiedziłam siostrę, która miała ciężką grypę, ale nie zaraziłam się. Nie byłam na zwolnieniu lekarskim chyba z 10 lat, rzadko choruję. Teraz ta grypa A potrafi sponiewierać człowieka, ponoć gorzej, niż wg niektórych covid. Tak przynajmniej mówią, Ci, co przeszli niedawno grypę. Ty też uważaj i nie tylko na grypę.
                    • margit49 Re: Co powiesz na to? 22.01.25, 23:05
                      storima napisał:

> Ohydne.
                      >
                      Ohydne? ojej, ojej
                      Ohydny to był wątek szkalujący M.Filiks
                      4 marca 2023r. "aktywiści" powielali tu teksty Szafarowicza, które sam autor zapobiegliwie usunął
                      Bo forum zapewnia anonimowość 🙄
                      Śmierć chłopca wykorzystana cynicznie do dyskredytowania politycznego przeciwnika
                      To było obrzydliwe
                      Nie wystarczy zmienić nick i po sprawie.
                      Hana ma rację, że opinię wyrabiamy sobie, na podstawie tego, co kto pisze. Bez megalomanii

• storima Re: Co powiesz na to? 23.01.25, 06:33
                        margit49 napisała:

> storima napisał:
                        >
                        > > Ohydne.
                        > >
                        > Ohydne? ojej, ojej
                        > Ohydny to był wątek szkalujący M.Filiks
                        > 4 marca 2023r. "aktywiści" powielali tu teksty Szafarowicza, które sam autor za
                        > pobiegliwie usunął
                        > Bo forum zapewnia anonimowość 🙄
                        > Śmierć chłopca wykorzystana cynicznie do dyskredytowania politycznego przeciwni
                        > ka
                        > To było obrzydliwe
                        > Nie wystarczy zmienić nick i po sprawie.
                        > Hana ma rację, że opinię wyrabiamy sobie, na podstawie tego, co kto pisze. Bez
                        > megalomanii
                        >

Pewnie, ze przeohydne.
                        I znam to doskonale.
                        Ale co to w ogóle za zestawienie,
                        jedno i drugie jest przebrzydłym hejtem.
                        • margit49 Re: Co powiesz na to? 23.01.25, 08:04
                          storima napisał:

> Ale co to w ogóle za zestawienie,
                          > jedno i drugie jest przebrzydłym hejtem.

Ma sens, jeśli ten sam hejtujący skarży się na hejt
                          • storima Re: Co powiesz na to? 23.01.25, 16:07
                            margit49 napisała:

> storima napisał:
                            >
                            > > Ale co to w ogóle za zestawienie,
                            > > jedno i drugie jest przebrzydłym hejtem.
                            >
                            > Ma sens, jeśli ten sam hejtujący skarży się na hejt

Nienawistny jest wpisem nienawistnym.
                            Jeden z nich w przestrzeni FK.

Drugi przykład to absolutny brak empatii, wobec tragedii spowodowanej nienawistną stygmatyzacją.
              • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 16:03
                wariant_b napisał:

> storima napisał:
                >
                >
                Pomijając sygnaturkę to wpis Yomy sobie wisi, choć takie odniesienia i pisanie, gdzie pracuje założycielka wątku, powinny być usunięte. To jest naruszenie RODO i odniesienie personalne także. Nie dziwi mnie, że tego nie widzisz, a czepiasz się jakieś durnoty.
                • yoma Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 16:40
                  Pozyton, to znowu ty? Bo tańka to to na pewno nie jest, czołowy stalker wszystkich forów zresztą. Jak tam z tym pozwem przeciwko mnie za ujawnienie funkcjonariusza na służbie? 😂😂😂

Kto ochoczo pisze na wielu forach, kim jest i gdzie pracuje, ochronie nie podlega. A ty pozyton przeczytaj sobie to RODO, a nie rzucasz hasełko.
                • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 16:43
                  To nie jest durnota. Stalking w sygnaturach zawsze mnie odpychał. Zacznijmy walkę z hejtem od siebie, a potem zwalczajmy go u innych.
                  • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 17:10
                    hana2 napisała:

> To nie jest durnota. Stalking w sygnaturach zawsze mnie odpychał.

Mam nadzieję, że jest to jasno sprecyzowane.
                    Nie uprawiałem, ani nie uprawiam żadnego “stalkingu”.
                    Przez ponad dwa lata byłem ofiarą karalnych i ściganych prawnie publikacji.
                    Moja interwencja w AGORZE, zakończyła ten proceder. I nie wnoszę żadnych roszczeń.
                    W linkowanych publikacjach znajduje się synteza tego procederu.
                    • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 17:17
                      Nie piszę o tobie, ale o sytuacji, że ktoś zamieszcza w sygnaturce cudzą wypowiedź. To jest nękanie. Przecież wiadomo jakie intencje za tym stoją. Może ludzie nie czują, że przekraczają tym granice.
                      • storima Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 17:25
                        hana2 napisała:

> Nie piszę o tobie, ale o sytuacji, że ktoś zamieszcza w sygnaturce cudzą wypowi
                        > edź. To jest nękanie. Przecież wiadomo jakie intencje za tym stoją. Może ludzie
                        > nie czują, że przekraczają tym granice.

Dziękuję Ci Hana za Twoje wyjaśnienie.
                      • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 18:52
                        hana2 napisała:

> Nie piszę o tobie, ale o sytuacji, że ktoś zamieszcza w sygnaturce cudzą wypowi
                        > edź. To jest nękanie. Przecież wiadomo jakie intencje za tym stoją. Może ludzie
                        > nie czują, że przekraczają tym granice.
                        Kiedyś się wariant wypowiadał co sądzi o sygnaturach. I to było mądre stwierdzenie. Prawne to powinno być zabronione, bo to jest ośmieszanie ludzi. Nawet tu pisząca aktualnie osoba teraz to robi i zmienia je ciągle wybranych osobach i nawet moje cytaty wkleja. Ale o czym my mówimy jak moderatorka pewnej strony to samo robi.
                        • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:07
                          To może zgłaszaj to, skoro temat wypłynął i nie jedna osoba uważa to za stalking.
                          • negativum Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 19:42
                            hana2 napisała:

> To może zgłaszaj to, skoro temat wypłynął i nie jedna osoba uważa to za stalkin
                            > g.

Mam dwie sygnaturki obywatela (tego z forum). Nim je umieściłem zapytałem się go, czy mogę.
                            Była dyskusja na innym forum. Uważałem, że muszę się go zapytać.

Ale nie będę się pytał kogoś, kto chce mnie zlikwidować.
                            • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 20:06
                              Nie czytam wszystkich sygnaturek, bo czytam bez zalogowania. Jeżeli masz zgodę to dobrze. A konfliktów forumowych, których nie znam, nie będę rozstrzygać. Idę z tego wątku, bo wyjdę na wroga całego ciała pedagogicznego, a mój syn niektórych nauczycieli bardzo chwali.
                              • hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 21:47
                                hana2 napisała:

> Nie czytam wszystkich sygnaturek, bo czytam bez zalogowania. Jeżeli masz zgodę
                                > to dobrze. A konfliktów forumowych, których nie znam, nie będę rozstrzygać. Idę
                                > z tego wątku, bo wyjdę na wroga całego ciała pedagogicznego, a mój syn niektór
                                > ych1 nauczycieli bardzo chwali.
                                Sygnaturki pewnej moderatorki znasz. Dla mnie powinno to być zakazane na tych forach. Bo jest jawne łamanie nieetykiety. Zawsze się podajesz bez walki. Gdzie te czasy, gdy mogliśmy pisać bez zbędnej napinki. Bez podziałów na tych i onych. Miałaś poglądy lewicowe. Ale takie co można było to zjeść, ze smakiem. Nie musisz zawsze uciekać.
                                • hana2 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 22:13
                                  Widzę, że rozmowa na poziomie, z poszanowaniem granic się skończyła.
                              • margit49 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 22:18
                                Idę
                                > z tego wątku, bo wyjdę na wroga całego ciała pedagogicznego, a mój syn niektór
                                > ych nauczycieli bardzo chwali.

Hana, nie przejmuj się 😀 tu leciały już teksty o debilnych nauczycielach i genialnych uczniach, szczególnie jeden genialny swoje osobiste wtręty umieszczał w każdym wątku, bez względu na temat
                • tapatik Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 23:13
                  hrasier_2 napisał:

> Pomijając sygnaturkę to wpis Yomy sobie wisi, choć takie odniesienia
                  > i pisanie, gdzie pracuje założycielka wątku, powinny być usunięte.
                  > To jest naruszenie RODO i odniesienie personalne także. Nie dziwi mnie,
                  > że tego nie widzisz, a czepiasz się jakieś durnoty.

Który to jest ten wpis z danymi osobowymi?
                  /Tapatik zaciekawiony/
                  • margit49 Re: Nagonka na PiS 22.01.25, 23:32
                    tapatik napisał:

> Który to jest ten wpis z danymi osobowymi?
                    > /Tapatik zaciekawiony/
                    >
                    Nie ma żadnych danych wrażliwych😀 poza prawdopodobnym m-scem zamieszkania lub pracy.
                    Tu akurat większość w ferworze dyskusji podaje swoje miasto/region z którego pochodzi🤷‍♀️
                    Stefa pracuje w szkole, bo sama o tym napisała

• hrasier_2 Re: Nagonka na PiS 21.01.25, 21:19
        hana2 napisała:

> Negativum, tak ci odpisałam:
        >
        > Może wystarczyło uciąć dyskusję wyjaśnieniem, że praca w szkole nie zawsze zacz
        > yna się od 8.00. Yoma nie raz tutaj jest hejtowana, bo ma cięty język w krytyko
        > waniu miłościwie panującej poprzedniej władzy. Zauważcie. Widzi się hejt i nago
        > nkę w postach u obcych a u własnych wirtualnych znajomych nie zauważa. Myślę, ż
        > e czepianie się Yomy akurat w tym wątku to burza w szklance wody.
        >
        Ty musisz być dla wszystkich miła i za wszystko przepraszać. Ale czasami się nie da. Wątek był ogólnie skierowany do Stasi. Bo na pewnym forum piszą sobie razem. Założycielka wątku raczej odporna na hejt, bo na tych forach długo już pisze. Za to dyrektor liceum Słowackiego nie była na to przygotowana. 55 lat kobieta odeszła. Co w Częstochowie wzbudziło duże zamieszanie i płacz. A można było wcześniej zareagować.
    • bobislaw.borboje Re: Nagonka na PiS 23.01.25, 10:34
      "[b]Wiadomość została wysłana. Ukaże się, gdy moderator ją zaakceptuje[/i][/b]."

Pierwszy raz chyba takie cuś widzę.
      • negativum Re: Nagonka na PiS 23.01.25, 10:41
        bobislaw.borboje napisała:

> "[b]Wiadomość została wysłana. Ukaże się, gdy moderator ją zaakceptuje[/
        > i][/b]."
        >
        > Pierwszy raz chyba takie cuś widzę.

Mogę wziąć to na stopkę?
        • bobislaw.borboje Re: Nagonka na PiS 23.01.25, 19:58
          Oczywiście.
          • negativum Re: Nagonka na PiS 24.01.25, 00:39

> Oczywiście.

Dzięki.
        • adam.eu Re: Nagonka na PiS 23.01.25, 20:38
          negativum napisał:

> bobislaw.borboje napisała:
          >
          > > "[b]Wiadomość została wysłana. Ukaże się, gdy moderator ją zaakcep
          > tuje[/
          > > i][/b]."
          > >
          > > Pierwszy raz chyba takie cuś widzę.

Ten komunikat jest na forum gazeta? Nie wiedziałem o tym. Ze zbliżonym komunikatem spotkałem się gdzieś kiedyś na jakimś innym forum.

> Mogę wziąć to na stopkę?

Ta Twoja stopka obecna w poście powyżej warta jest uwagi. Ale ciekawi mnie, co Ty w niej dostrzegasz?
      • tapatik Re: Nagonka na PiS 24.01.25, 09:55
        Prawdopodobnie odpowiadasz na wiadomość, która została usunięta.
        • bobislaw.borboje Re: Nagonka na PiS 24.01.25, 16:57
          Otóż nie. Wtedy komunikat jest inny.
          • bobislaw.borboje Proszę, żeby nie było: 24.01.25, 17:25

> Otóż nie. Wtedy komunikat jest inny.

• storima Re: Nagonka na PiS 04.02.25, 21:29

storima Re: Nagonka na PiS 04.02.25, 18:22
      wariant_b napisał:

> storima napisał:
      >
      >

Od kiedy to dokumentacja demaskowania, obalania publikowanych kłamstw i putinowskiej propagandy na forach GAZETA.PL jest definiowana jako “prześladowanie”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka