perla.roztocza 08.08.25, 13:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32163859,jacht-z-kpo-to-nowe-osmiorniczki-lukasz-pawlowski-ogromne.html#s=BoxMMtImg1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:25 don.kulawy napisał: > Na mocy kowidowego pomysłu PiS PiS nie miał dostępu do KPO. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:36 Nie mial ponieważ nawet nie złożyli wniosku. W planie KPO PiS uwzględnił pomoc kowidową. Teraz najwięksi złodzieje krzyczą "łapcie złodzieja" aby odwrócić od siebie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 08.08.25, 18:15 don.kulawy napisał: > Nie mial ponieważ nawet nie złożyli wniosku. W planie KPO PiS uwzględnił pomoc > kowidową. > > Teraz najwięksi złodzieje krzyczą "łapcie złodzieja" aby odwrócić od siebie uwa > gę. x.com/i/status/1953783961794105524 :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 05:48 don.kulawy napisał: > Na mocy kowidowego pomysłu PiS Wina Kaczyńskiego, że POseł Łącki dostał milion w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 18:56 no-popis napisała: > don.kulawy napisał: > > > Na mocy kowidowego pomysłu PiS > Wina Kaczyńskiego, że POseł Łącki dostał milion w prezencie. :) Z środków, którymi nie zarządzał… Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis kasę dostał też kolega Gawłowskiego 09.08.25, 20:01 negativum napisał: > no-popis napisała: > > > don.kulawy napisał: > > > > > Na mocy kowidowego pomysłu PiS > > Wina Kaczyńskiego, że POseł Łącki dostał milion w prezencie. Gawłowski zapewne odwdzięczył się współoskarżonemu, który otrzymał też około pół banieczki będąc skazanym za korupcję kilka dni wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 21:45 no-popis napisała: > don.kulawy napisał: > > > Na mocy kowidowego pomysłu PiS > Wina Kaczyńskiego, że POseł Łącki dostał milion w prezencie. Nie Kaczyńskiego tylko urzędników, którzy oceniali, a potem przyznawali dotacje na jesieni 2023 roku. Zgadnij, kto wtedy rządził? Poseł (a nie POseł) dostał dotację na konkretny cel, a nie prezent. Ośrodek wypoczynkowy "Gryf" w Pobierowie prowadzony przez Wiolettę Łącką otrzymał dotacje z KPO (Krajowego Planu Odbudowy) dla branży HoReCa (hotelowo-gastronomicznej). Wyniosła ona ponad milion złotych. Jak wskazała Wirtualna Polska, 216 tysięcy złotych przyznano na rozbudowę i modernizację sali konferencyjnej, 324 tys. zł na przystosowanie pomieszczenia na salę konferencyjną, a 474 tysiące złotych na stworzenie ogrodu zimowego. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32165027,afera-kpo-ponad-milion-dla-zony-posla-ko-to-nie-na-durnowate.html Oczywiście pytanie, czy dotacja została przyznana prawidłowo, ale skoro poszła na rozwinięcie działalności gospodarczej firmy Łąckich, to może się okazać, że jednak była ona zgodna z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 21:47 tapatik napisał: > Oczywiście pytanie, czy dotacja została przyznana prawidłowo, ale skoro poszła > na rozwinięcie działalności gospodarczej firmy Łąckich, to może się okazać, że > jednak była ona zgodna z prawem. To czemu się Herr Donald zamierza przyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:15 x.com/PremierRP/status/1953764151903347067 Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:31 Za dotacje dla Bohaterów ratujących życie i biorących na siebie odpowiedzialność jaka zwykłym ludziom nie mieści się w głowie - represje (a zaraz PO tym skwapliwie fotografują się na tle OSP podczas powodzi, podczas której dopuścili się niedociągnięć). Za dotacje na pomoc potrzebującym (a dodam, ze "sprawca" nie dorobił się takiej fortuny jak złoty melon) - tortury. Ale sami to kasą , która pochodzi w znacznej mierze z pożyczek dysPOnują w dosyć specyficzny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 08.08.25, 15:24 I tu przylazłeś klamczuszku? Nie było dotacji dla strażaków, były prezenty w ramach kampanii wyborczej, ale opłacanej z Funduszu Sprawiedliwości, co jest zabronione przez ustawę o wyborach. FS miał pomóc ofiarom przestępstw, a nie politykom próbującym utrzymać się przy korycie. Nie było represji i tortur, są one tylko w twojej propagandzie. Jeśli masz zastrzeżenia odnośnie Owsiaka to idź do prokuratury, oni już go kilka razy maglowali i nic nie znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:58 Nie łżyj PO raz KOlejny. Dotacje szły na NAJWAŻNIEJSZĄ pomoc dla ofiar przestępstw udzielanej przez Bohaterów. Pozbawianie posiłków, wielogodzinne przesłuchania bez prawa do pełnomocnika, próby łamania poprzez pozbawianie kontaktu z niepełnosprawnym dzieckiem, karmienie produktami na które osadzony jest uczulony, zmuszanie do oddawania moczu do butelki, podglądanie itd itp W propagandzie mediotów karmionych mediami antypolskimi o tym ani słowa? Negujesz to, że złoty melon dorobił się grubej kasy a ksiądz jest represjonowany? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 22:53 Już Ci to tłumaczyłem kiedyś, ale napiszę jeszcze raz. Po raz ostatni. Mój wujek doprowadził kiedyś do wypadku, bo wpadł w śpiączkę cukrzycową podczas prowadzenia samochodu. Czy to było przestępstwo? Na pewno nie. Czyli nie każdy wypadek drogowy jest efektem przestępstwa, więc podarowane wozy strażackie nie służą do pomocy ofiarom przestępstw. Natomiast ofiarom wypadków drogowych potrzebna jest nie tylko pomoc strażaków, ale także pomoc medyczna udzielana przez lekarzy, o tym politycy PiS jakoś "zapomnieli". O ile strażacy są bohaterami (z małej litery) narażającymi swoje życie, o tyle politycy na pewno nimi nie są. Wspomniane przez Ciebie rzekome "tortury" dotyczą innych osób, a nie polityków wręczających samochody strażakom. "wielogodzinne przesłuchania bez prawa do pełnomocnika" - w innym wątku ustaliliśmy, że pani Skrzypek zmarła kilka dni po przesłuchaniu, więc przesłuchanie nie miało wpływu na jej zdrowie. Prędzej rozmowa z Kaczyńskim. "próby łamania poprzez pozbawianie kontaktu z niepełnosprawnym dzieckiem" - ta urzędniczka była zatrzymana jako podejrzana o popełnienie przestępstwa. Takim osobom czasami uniemożliwia się kontakt z bliskimi i znajomymi, aby nie mogli uzgadniać zeznań. Nie neguję, że Złoty Melon Owsiaka dorobił się kasy. Owsiak ma prawo się dorabiać, tak jak każdy z nas, o ile robi to zgodnie z prawem. Z racji, iż jest medialny to skarbówka na pewno trzepała go. Jak by coś znaleźli, to byłoby o tym głośno. Natomiast ksiądz "od salcesonu", czyli Michał Olszewski, uzyskał milionową dotację z Funduszu Sprawiedliwości, ale nie wiadomo, czy zgodnie z prawem, bo prowadzona przez księdza Fundacja Profeto niekoniecznie spełniała warunki do otrzymania dotacji. O próbach obrażania mojej osoby i manipulacjach nie będę się wypowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: rozkradli KPO 10.08.25, 05:52 ANI RAZU nie odpowiedziałeś na pytanie: jaka jest ważniejsza pomoc od uwolnienia poszkodowanego z pojazdy zanim ten zacznie płonąć? A co do tego, że nie każdy wypadek jest wynikiem przestępstwa to chyba jasne. Ale "logika" typu "nie każdy wypadek jest wynikiem przestępstwa więc przyznanie środków dla tych, którzy udzielają NAJWAŻNIJESZEJ pomocy TAKŻE WTEDY KIEDY JEST WYNIKIEM PRZESTĘPSTWA czyli kierowania pod wpływem alkoholu to słuszny pretekst do represji" wskazuje na POgłębiającą się dysfunkcję. Podobnie z "logiką": "potrzebna jest także pomoc medyczna więc za środki dla tych którzy udzielają NAJWAŻNIEJSZEJ pomocy represje są słuszne". A co do zapominania o lecznictwie to obecna ekipa nie dała na onkologie ale dała dla swingersów czy na byty POwiązane z rodzinami KOalicji Obciachu. Naprawdę wierzysz w to, że śmierci osoby której prokurator pyszniąca się zemstą i odwołująca się do przykładu zboczonych zwyrodnialców odmawia udziału pełnomocnika w przesłuchaniu w stylu "trzech na jedną" winny jest Kaczyński? Co z wami robią reżimowe media?! Podobnie z torturowaną urzędniczką. I tak jest na wolności więc i tak koniec końców może kontaktować się z kim chce. Także skutek uderzania poprzez dziecko (wzorce ubeckie?!) wygląda raczej na próbę złamania matki. Skutkiem jest próba samobójcza dziecka i regres terapeutyczny. Winni temu sa tacy jak Ty co prawda bardzo głupio ale gorliwie "tłumaczący" tortury. Melon ma prawo się dorabiać a ksiądz, który od lat pomaga ma prawo tylko do tortur ze strony reżimu. Dodam, że ośrodek który był głownym pretekstem tortur był w dosyć zaawansowanej fazie budowy. Twoja wiara w melona wzrusza:) A nie daje Ci przypadkiem do myślenia to: "...WOŚP kilkukrotnie nie wykonało zarządzeń sądu dotyczących ujawnienia dokumentów, zasłaniając się tajemnicą handlową lub innymi ograniczeniami wPolityce PCH24.pl Cały czas nie odpowiadasz na pytanie skąd Twoje przekonanie, że zwolennikom KOalicji Obciachu wolno obrażać innych a jak ktoś im odpowie w podobnym stylu to niedobrze , oj niedoooobrze:)) . Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rozkradli KPO 08.08.25, 18:53 "Nie było dotacji dla strażaków, były prezenty w ramach kampanii wyborczej, ale opłacanej z Funduszu Sprawiedliwości, co jest zabronione przez ustawę o wyborach. FS miał pomóc ofiarom przestępstw, a nie politykom próbującym utrzymać się przy korycie" Udzielanie dotacji wykraczało poza okres kampanii, więc idąc tropem "w ramach kampanii wyborczej" należałoby ścigać każdą dotację jako próba przekupstwa na przyszłość. Środki z FS natomiast miały iść nie tylko dla ofiar przestępstw, ale też na przeciwdziałanie ich skutkom czy ogólną prewencję. Moim zdaniem - i już to pisałem - kluczowym elementem afery jest brak jakiejkolwiek analizy faktycznej potrzeby przydzielenia środków i rezygnacja z trybu konkursowego, dzięki czemu potrafiono wyposażyć w sprzęt szpital, który przez cały wątpliwy okres dotacji nie obsłużył ofiary żadnego wypadku drogowego. " Nie było represji i tortur, są one tylko w twojej propagandzie." Nie było represji i tortur, nie potwierdzono zarzutów ograniczania kontaktu z kimkolwiek. Były natomiast istotne nieprawidłowości znane od lat, których ani PiS nie zmienił, ani PO. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 05:51 sverir napisał: > "Nie było dotacji dla strażaków, były prezenty w ramach kampanii wyborczej, ale > opłacanej z Funduszu Sprawiedliwości, co jest zabronione przez ustawę o wybora > ch. FS miał pomóc ofiarom przestępstw, a nie politykom próbującym utrzymać się > przy korycie" Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy "prezentem w ramach kampanii wyborczej" dla organizacji strażaków w postaci przydatnych do ratowania życia ludzkiego urządzeń i pojazdów a milionem złotych dodatcji dla biznesu żony POsła Łąckiego? ....wierzyć się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 06:27 no-popis napisała: > sverir napisał: > > > "Nie było dotacji dla strażaków, były prezenty w ramach kampanii wyborcze > j, ale > > opłacanej z Funduszu Sprawiedliwości, co jest zabronione przez ustawę o > wybora > > ch. FS miał pomóc ofiarom przestępstw, a nie politykom próbującym utrzyma > ć się > > przy korycie" > Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy "prezentem w ramach kampanii wyborczej" d > la organizacji strażaków w postaci przydatnych do ratowania życia ludzkiego urz > ądzeń i pojazdów a milionem złotych dodatcji dla biznesu żony POsła Łąckiego? . > ...wierzyć się nie chce. Jan Grabiec @JanGrabiec Która gmina jako pierwsza złapie Romanowskiego dostanie wóz strażacki 🚒 x.com/JanGrabiec/status/1867621254565343499 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: rozkradli KPO 09.08.25, 21:11 "Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy "prezentem w ramach kampanii wyborczej" dla organizacji strażaków w postaci przydatnych do ratowania życia ludzkiego urządzeń i pojazdów a milionem złotych dodatcji dla biznesu żony POsła Łąckiego? ....wierzyć się nie chce." A widzisz, żebym w ogóle odnosił się do KPO w mojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:36 Firmy cateringowe, które przez 8 lat w szpitalach pozakładał PiS. Pacjenci głodowali a oni się wzbogacali. Tu też się kończy pisdackie koryto . Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:07 negativum napisał: > Wysłali Sławosza, by jadł pierogi… W ramach KPO? Nie?! To czemu dudę zawracasz! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 13:42 Błaszczak konsultantem? tvn24.pl/polska/zakupy-zbrojeniowe-z-korei-za-miliardy-i-tajemnicza-spolka-jest-sledztwo-badaja-faktury-st8589293 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 15:44 don.kulawy napisał: > Błaszczak konsultantem? tvn24.pl/polska/zakupy-zbrojeniowe-z-korei-za-miliardy-i-tajemnicza-spolka-jest-sledztwo-badaja-faktury-st8589293 Co ma ten wpis do tego wątku nie wiem. Ty już jesteś obłąkany w nienawiści do PIS. Powinieneś udać się na terapię do specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:05 > Co ma ten wpis do tego wątku nie wiem. Jak to co? Wszyscy złodzieje są równi przecież. Blaszak takosz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 14:29 ja dostałem z KPO na moją firmę 946 tys. zł, i śpię spokojnie bo wniosek był merytoryczny i kompetentnie uzasadniony. Natomiast żałuję, że nie wiedziałem, iż mogę wnioskować na jacht czy bodajby ma motorówkę z silnikiem Suzuki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 15:57 perla.roztocza napisał(a): > ja dostałem z KPO na moją firmę 946 tys. zł, i śpię spokojnie bo wniosek był me > rytoryczny i kompetentnie uzasadniony. > Natomiast żałuję, że nie wiedziałem, iż mogę wnioskować na jacht czy bodajby ma > motorówkę z silnikiem Suzuki właśnie. przeczytałam wyjaśnienia "restauratora od jachtów" wg niego - jachty to była celowana decyzja; w covidzie zamknięto restauracje i hotele, ale nie zamknięto działalności restauracyjno-hotelarskiej na jachtach i w kamperach zatem, jeśli cwaniactwo, to oznaczające zapobiegliwość? wyciąganie wniosków? Swoją drogą, nie wiedziałem, że jachtów i kamperów świadczących usługi - nie zamknięto. Zapamiętałem za to, że kolektury i kasyna hulały, dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:13 Osiołku, przejażdżki motorówką dla turystów to działalność gospodarcza jak każda inna, przedwczoraj w Dziwnowie zafundowałem taka przyjemność córce kuzyna, pol godziny kosztuje 350 złotych. Gumowa motorówka miała 2 silniki Suzuki i zabiera oprócz sternika kilkanaście osób. Właściciel tej atrakcji prowadzi działalność gospodarcza, wystawia rachunki i placi podatki. Co ci sie w tym nie podoba? W zadupiu w którym pis jest mocny o takim czyms nie slyszeli? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:20 Masz, popatrz sobie abyś wiedział o czym mowa pacanie www.facebook.com/photo.php?fbid=858669310893369&id=318509558242683&set=a.645981032162199 Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:23 x2468 napisał: > Osiołku, przejażdżki motorówką dla turystów to działalność gospodarcza jak każd > a inna, przedwczoraj w Dziwnowie zafundowałem taka przyjemność córce kuzyna, po > l godziny kosztuje 350 złotych. Gumowa motorówka miała 2 silniki Suzuki i zabie > ra oprócz sternika kilkanaście osób. Właściciel tej atrakcji prowadzi działaln > ość gospodarcza, wystawia rachunki i placi podatki. Co ci sie w tym nie podoba? > W zadupiu w którym pis jest mocny o takim czyms nie slyszeli? ty jako podglądacz czyli przestępca seksualny masz problem ze zrozumieniem przyznawania tych środków. Ja dostałem kasę bo moja firma jest innowacyjna. A w jaki sposób motorówka wożąca letników może być innowacyjna właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dom.pogrzebowy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:06 Innowacyjne usługi prowadzisz? że na motorówce? W Dubaju takie usługi na jachtach są całkiem całkiem tradycyjne, zapewniam. A ty co tam robisz, że innowacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:28 Nie wiadomo na czym ta innowacyjność polega. Może zamontował panele na domku dla letników. Na forum można się kreować na kogo się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:38 dom.pogrzebowy napisała: > A ty co tam robisz, że innowacyjne? ja to liczę kasę a moja firma działa w obszarze innovation box, co akurat zawdzięczam rządom pisowców właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:23 Skoro PIS ci konto bankowe zasilił to nic dziwnego, że powielasz propagandę antytuskową. Ot, i cała tajemnica wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:36 hana2 napisała: > Skoro PIS ci konto bankowe zasilił to nic dziwnego, że powielasz propagandę ant > ytuskową. Ot, i cała tajemnica wiary. och Haniu, ty to tak przyziemnie. 2 razy głosowałem na Tuska i 2 razy zostałem oszukany. Trzeciego razu nie będzie. Dla mnie to oszust, i tyle. I wiem, że mi nie uwierzysz ale coś ci zdradzę. Otóż nigdy nie zagłosowałem na PiS. Nigdy. Nawet teraz w drugiej turze nie oddałem głosu na Nawrockiego. Z premedytacją oddałem głos nieważny. Niemniej będę mu kibicował bo jest prezydentem mojego kraju. I to nie jest tak, że jak nie lubisz Tuska i PO to znaczy, iż jesteś za PiS-em właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:49 a jeżeli chodzi o pieniądze to faktycznie PiS mi zrobił ok, a potem przypierdzielił składkę zdrowotną 9%, której nie mogę wrzucić w koszty działalności właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:56 hana2 napisała: > Skoro PIS ci konto bankowe zasilił to nic dziwnego, że powielasz propagandę ant > ytuskową. Ot, i cała tajemnica wiary. Nie będzie żadnego odbierania pieniędzy na jachty: jeśli ktoś złożył wniosek o dofinansowanie na jacht, ministerstwo to zaakceptowało, a beneficjent wydał pieniądze na jacht, to z punktu widzenia prawa beneficjent skorzystał z legalnego programu i wywiązał się z umów, sprawa jest zamknięta. Jeśli ktoś chce dochodzić zwrotu pieniędzy, może sobie dochodzić tego od Tusk-urzędasa, który wniosek zatwierdził, mimo że nie powinien. Powodzenia. PS. Wiedzieli od tygodni, ale zareagowali dopiero, kiedy zrobił się dym w social-mediach. Jakie to Tuskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dom.pogrzebowy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:53 to tak jak dawniej twój prezydent. idziesz przetartą ścieżką, to najlepsza droga do prezydentury w PISie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:24 G. masz nie firmę i drugie g. dostałeś nie pieniacze. Nawet pies nie gryzie ręki która daje mu żreć pracowniku sutenera. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:13 Może twoja firma jest innowacyjna, ale motorówki/jachty wożące letników przyczyniają się do polepszenia samopoczucia i lepszego odpoczynku ludzi, którzy cały rok ciężko pracowali i zasłużyli sobie na miłe spędzenie urlopu, właśnie. Dobrze wypoczęty i szczęśliwy pracownik będzie lepiej pracował, a jego innowacyjność może się polepszyć, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:43 don.kulawy napisał: > Może twoja firma jest innowacyjna, ale motorówki/jachty wożące letników przyczy > niają się do polepszenia samopoczucia i lepszego odpoczynku ludzi, którzy cały > rok ciężko pracowali i zasłużyli sobie na miłe spędzenie urlopu, właśnie. Dobrz > e wypoczęty i szczęśliwy pracownik będzie lepiej pracował, a jego innowacyjność > może się polepszyć, właśnie. ty kuśtyk jak zwykle nie czaisz o co biega. Tam pewnie nadużyć było mało ale w naród poszła fama, że jachty sobie za nasze kupują. No i Tusk odegrał się na Hołowni bo to człowiek marszałka da głowę, lub już dał właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 21:02 Bez przesady. Gdyby ktoś chciał umyślnie robić nadużycia to dane o dotacjach nie byłyby podane w internecie do wglądu publicznego. Szkoda jedynie, że nie sprawdzano dokładniej ile i komu je przeznaczano. Wszystko jest udokumentowane i w razie nadużyć/niepoprawnym udokumentowaniu wniosków pieniądze będzie można odzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 22:58 perla.roztocza napisał(a): > ty jako podglądacz czyli przestępca seksualny masz problem ze zrozumieniem > przyznawania tych środków. > Ja dostałem kasę bo moja firma jest innowacyjna. > A w jaki sposób motorówka wożąca letników może być innowacyjna właśnie? Środki były przyznawane na rozszerzenie działalności firm, a nie na innowacyjność. Czyli jak masz restaurację i ta restauracja zostanie zamknięta, to masz jeszcze jacht, który możesz wynajmować i w dalszym ciągu masz za co żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 10.08.25, 10:44 "Środki były przyznawane na rozszerzenie działalności firm, a nie na innowacyjność" No właśnie nie rozumiem czemu miałyby być wyróżnione jedynie firmy prowadzone przez specjalistów, a jakiś Nowak z Helu, żyjący z turystyki, mający na utrzymaniu trójkę dzieci nie mógłby kupić maszyny do lodów. Dużo pisowskich wyborców na KPO skorzystało. Lubię, gdy nasz kraj ma możliwości się rozwijać, a nasi naukowcy zdobywają kosmos 🇵🇱 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 11:34 hana2 napisała: > "Środki były przyznawane na rozszerzenie działalności firm, a nie na innowacyjn > ość" > > No właśnie nie rozumiem czemu miałyby być wyróżnione jedynie firmy prowadzone p > rzez specjalistów, a jakiś Nowak z Helu, żyjący z turystyki, mający na utrzyman > iu trójkę dzieci nie mógłby kupić maszyny do lodów. Dużo pisowskich wyborców na > KPO skorzystało. Lubię, gdy nasz kraj ma możliwości się rozwijać, a nasi nauk > owcy zdobywają kosmos 🇵🇱 Jedząc w kosmicznej restauracji/hotelu pierogi :) Według wszystkich wyliczeń taki CPK ma rocznie przynosić 200 mld netto. Nie dzieje się w Polsce nic, bo Niemiec będzie smutny. Loty pasażerskie to pikuś przy przewozach CARGO. CPK miało być głównie składem celnym z ładnie wyglądającą kawiarnią (terminalem). Przy wymianie handlowej z Azją i Australią (tak lokalizacja CPK umożliwia bezpośrednie połączenie z Australią). Oraz przy zaoszczędzonych dwóch godzinach lotu do Lipska i nazad (koszt paliwa średnio samolot pali 4 litry na sekundę), to jest genialna wprost lokalizacja, uwzględniwszy, że jesteśmy Europą Środkową. Herr Donald planuje połączenie Warszawa - Łódź. A co dalej? Kolejowo można bez problemy jeździć i do Bordeaux, Półwysep Iberyjski to już bardziej skomplikowana sprawa (inny rozstaw szyn). Akcyza, cło zostawałyby w Polsce. Już teraz spokojnie polskie pociągi rozwijają prędkości pod Żmigrodem ponad 200 km/h. To, że podróż z Wrocławia do Świnoujścia trwa obecnie 5 h 7 min. nie wynika, ze tego, że pociągi nie mogą jechać szybciej, ale z tego, że nie mają po czym jeździć. I nie będą miały, bo Herr Donald jak może sabotuje system szprych. Nie mamy obecnie granic w UE. x.com/ELLAPolka13/status/1953910630257504483 Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 10.08.25, 13:11 > Jedząc w kosmicznej restauracji/hotelu pierogi :) Herr Batyr pilnował, aby w Grand Hotelu pierogi sprzedawały się po odpowiedniej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 13:43 Jeszcze raz - Tusk jest Kaszubem. CPK ma być budowane włącznie ze szprychami. Poczytaj też kto zadecydował o wyłożeniu kasy na lot w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 14:12 tapatik napisał: > Jeszcze raz - Tusk jest Kaszubem. Ja :) > CPK ma być budowane włącznie ze szprychami. > Poczytaj też kto zadecydował o wyłożeniu kasy na lot w kosmos. To mógł być naprawdę badawczy lot, a nie jedzenie pierogów, czy testowania polskich listonoszy kosmicznych. Nawet Herr Donald wycofał Sławosza z wizji. Więcej przynosi obciachu PO niż pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 19:21 Dlaczego czepiasz się Tuska, skoro to Morawiecki podjął decyzję o wysłaniu Uznańskiego-Wiśniewskiego w kosmos? wszystkoconajwazniejsze.pl/pepites/zaplacil-rzad-morawieckiego-polski-kosmonauta-poleci-za-rzadow-tuska/ Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:22 tapatik napisał: > Dlaczego czepiasz się Tuska, skoro to Morawiecki podjął decyzję o wysłaniu Uzna > ńskiego-Wiśniewskiego w kosmos? > wszystkoconajwazniejsze.pl/pepites/zaplacil-rzad-morawieckiego-polski-kosmonauta-poleci-za-rzadow-tuska/ Nie długo jadę do DESY. Przed wyjazdem będziemy radzić z innymi jakie badania uda nam się zrealizować przez 9 dni. Zauważ, że nie było hejtu na Sławosza. Raczej na ludzi, którzy go tam posłali w celu bez misji. W 9 dni jesteśmy zrealizować eksperymenty dla około 70 próbek. Jedzie się tam 24 h na dobę. Oczywiście nie wszystkie będą zadawalające. Najgorszy jest świt. Ale pracujemy po dwie osoby i jeśli komuś zdarzy się przysnąć to druga osoba robi. Sam padałem po 4 nad ranem na 15 minut. To normalne po 2 czy 3 dobach bez snu. Kładziesz się wtedy na podłodze. Jest tam kantyna. Przez 9 dni nie chodzimy tam razem. Zawsze ktoś czuwa. Nie potrzeba mi wiele snu, 3 godziny jest aż nadto. Ale tam musisz. Jakbyś chciał wynająć komercyjnie stację, to stawka zaczyna się od 3000 € za godzinę. 9*24*3000 € daje 648000 €. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:30 Zgłoś to do Kaczyńskiego, to z jego polecenia Morawiecki zapłacił za lot w kosmos. Uwarzysz ze obaj to niemoty niewiedzące za co placą? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:38 x2468 napisał: > Zobaczysz to cargo niczym świnia niebo. Byle Ryanair większość ładowności przeznacza na CARGO. Chyba prywatna forma nie lata z pustymi lukami bagażowymi… Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 15:42 Do Platfusów i całej reszty nic nie dociera. To PIS kradnie, tylko wyroków nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:13 hrasier_2 napisał: > Do Platfusów i całej reszty nic nie dociera. To PIS kradnie, tylko wyroków nie > ma. Teraz wyroki będą… Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 05:58 hrasier_2 napisał: > Do Platfusów i całej reszty nic nie dociera. To PIS kradnie, tylko wyroków nie > ma. Większość afer PiSu, nie wszystkie oczywiście, to dęte afery. Sądy systematycznie to odwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:10 no-popis napisała: > Większość afer PiSu, nie wszystkie oczywiście, to dęte afery. > Sądy systematycznie to odwalają. Na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:04 poster012 12 minut temu Tylko niektóre przekręty PiS: 140.000.000 na biznes brata i żonki ministra Szumowskiego (Szumowski udziały w spółce brata przepisał na żonę. Jego resort przekazał 74 mln dotacji. Wartość firmy wzrosła 1000-krotnie). 280.000.000 resort Ziobry przebimbał na "widzimisię" czyli wydatki niezgodne z przeznaczeniem. 325.000.000 dotacji z budżetu państwa na prywatne muzeum Rydzyka i jego biznesy. 370.000.000 na respiratory od handlarza bronią (z czarnej listy ONZ). 500.000.000 od Glińskiego dla bankruta Czartoryskiego. Choć wiadomo było, że zbiory Czartoryskich należały, należą i należeć będą do Polski bez ich kupowania. Był to dar Ks.Czartoryskiej dla narodu Polskiego. Po przelaniu przez Glińskiego 500 mln za granice dla Czrtoryskiego, pieniądze znikły, a fundacja upadła. 1.000.000.000 straciły łącznie państwowe Enea i Energa na budowie elektrowni Ostrołęka. 1.200.000.000 zniknęło w GetBack, to państwowe banki czyściły portfele z długów na koszt GetBack. 1.300.000.000 promesy kredytowej PKO dla spółki Kaczyńskiego "Srebrna" na dwie wieże. 1.500.000.000 na roczne wynagrodzenia katechetów. 1.600.000.000 straty Orlenu na wale Obajtka z Hezbollahem poprzez spółkę OTS ze Szwajcarii. 2.000.000.000 (rocznie) na KPRM Morawieckiego. 2.700.000.000 (rocznie) na nową planszę pogody w TVP. 5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK. 50.000 wzięte w kopercie przez Kaczyńskiego od Geralda Birgfellnera, co ten potwierdził przed Prokuraturą Ziobry, a ta nie przeprowadziła nawet zwykłego dochodzenia. Sprawy Czarnka, Morawieckiego, Obajtka i Mejzy w toku i dopiero ocenia się skalę ich złodziejstwa. Wątki wszelkich fundacji, np. Glińskiego czy Czarnka (Willa+) albo powiązanych z Bielanem i Żalkiem (50 albo 120 mln "na słupy" w konkursie NCBiR) są w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:18 aha, i to ma być usprawiedliwienie na złodziejstwo PO? No i czemu po 2 latach nikt z pisiorów nie siedzi? Albo jesteście nieudolni, albo nie ma dowodów na sporządzenie aktów oskarżenia właśnie. x2468 napisał: > Tylko niektóre przekręty PiS: Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:26 Różnica jest zasadnicza. Ten kto ukradł wylatuje z PO i zajmuje się nim prokurato, za pis ten który ukradł jest bohaterem wiedzie słodkie życie w Budapeszcie a nawet zostaje prezydentem tego nienormalnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 16:30 x2468 napisał: > Ten kto ukradł wylatuje z PO piszesz o Giertychu właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:35 Co ukradł Giertych? Uważaj, jak Giertych się dowie będziesz miał potężny kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 06:02 x2468 napisał: > Różnica jest zasadnicza. Ten kto ukradł wylatuje z PO To POseł Łącki (milion dotacji dla firmy żony, które moje wnosi będą za niego spłacać) wyleci? Gawłowski wyleciał? Grodzki wyleciał? Giertych wyleciał? ... swoją drogą ten wykaz przestępstw PiS jest dęty i tak niekompetentny, że może działać tylko na niedokształconych. Wyjaśniej gdzie tu jest przestępstw, proszę (cytat z Twojego wykazu): 5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 18:47 "No i czemu po 2 latach nikt z pisiorów nie siedzi" Bo wyprowadzali pieniądze przez fikcyjne fundacje. W papierach wszystko się zapewne zgadza. Kaczyński to kanalia. W 2020 wymyślił, że kobiety będą rodziły ciężko uszkodzone płody. Podsłuchiwali oponentów politycznych w intymnych sytuacjach. Licytując się, kto jest większa kanalią Tusk mu do pięt nie dorasta. Prezes PiSu jest pozbawiony wszelkiego honoru, gdy idzie o władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:41 hana2 napisała: > "No i czemu po 2 latach nikt z pisiorów nie siedzi" > > Bo wyprowadzali pieniądze przez fikcyjne fundacje. W papierach wszystko się zap > ewne zgadza. > > Kaczyński to kanalia. W 2020 wymyślił, że kobiety będą rodziły ciężko uszkodzon > e płody. Podsłuchiwali oponentów politycznych w intymnych sytuacjach. Licytując > się, kto jest większa kanalią Tusk mu do pięt nie dorasta. Prezes PiSu jest po > zbawiony wszelkiego honoru, gdy idzie o władzę. Twój syn jest normalny. A nie upośledzony. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:39 Mój syn miał to szczęście, że mu w porę ograniczyłam kontakty z systemem edukacji, który na silą chciał go wciągać na kolejne poprzeczki rozwojowe, ignorując teorie rozwojowe, a pewnie najczęściej ich zwyczajnie nie znając. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:47 hana2 napisała: > Mój syn miał to szczęście, że mu w porę ograniczyłam kontakty z systemem edukac > ji, który na silą chciał go wciągać na kolejne poprzeczki rozwojowe, ignorując > teorie rozwojowe, a pewnie najczęściej ich zwyczajnie nie znając. Twój Syn ma mamę (rodziców), nie zapominaj o tym. Dla dzieci jesteśmy wsparciem do jakiegoś 16 roku życia. A potem już żyją własnym życiem. Przeszedłem przez to ja, przeszłaś i Ty. Normalnego dziecka nie da się zatrzymać przy sobie aż do śmierci. Ono musi iść w nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:57 Dzięki za troskę. Nie będę wyprowadzać cię z delikatnego błądzenia na temat moich intencji. Troskaj się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 16:00 hana2 napisała: > Dzięki za troskę. Nie będę wyprowadzać cię z delikatnego błądzenia na temat moi > ch intencji. Troskaj się dalej. Ale takie jest życie. Nie można z dziecka zrobić inwalidy, co się trzyma mamusiej spódnicy, mając 30 i więcej lat. Jeśli o mnie chodzi opuściłem gniazdo rodzinne mając 15 lat. Mój tata mając 13 lat. Oczywiście rodzice mi pomagali a ja im. Ale nie mieli kompletnie pojęcia, czy nie jestem akurat w Suwałkach. Gdzie ja nie byłem :) Masz 15 lat wyżyw się, dupcz ale z rozwagą. Dzisiejsze POKOmony bez opieki rodziców wyginą. Pisałem już, że chodziłem do jednego LO (byłem przypisany, dokładniej chodzi o XIV, tam się nie było łatwo dostać - w latach 80tych to szkoła dla "elit") a na zajęcia do innego, bo mi się pewna niewiasta podobała… Z którą mam zresztą dziecko. Od lat 80tych jesteśmy ze sobą w kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:50 hana2 napisała: > Kaczyński to kanalia. W 2020 wymyślił, że kobiety będą rodziły ciężko uszkodzon > e płody. prezes nie tworzy prawa, więc to musiał być ktoś inny. Ale nie znam tematu. > Podsłuchiwali oponentów politycznych w intymnych sytuacjach. a skąd masz takie info? Jeżeli masz dowody to leć do TVP w likwidacji. Dużo ci za to zapłacą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 06:02 hana2 napisała: > "No i czemu po 2 latach nikt z pisiorów nie siedzi" > > Bo wyprowadzali pieniądze przez fikcyjne fundacje. W papierach wszystko się zap > ewne zgadza. To Giertych jest z PiSu ? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:14 perla.roztocza napisał(a): > aha, i to ma być usprawiedliwienie na złodziejstwo PO? Jakie "złodziejstwo PO"? > No i czemu po 2 latach nikt z pisiorów nie siedzi? Dwóch poszło siedzieć, to ich jakiś debil po tygodniu ułaskawił. > Albo jesteście nieudolni, albo nie ma dowodów na sporządzenie aktów oskarżenia > właśnie. Nie wiedziałem, że x2468 jest prokuratorem :-) Zresztą, zaczekajmy na działania Żurka. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Cytując tu POKOmowskich mędrców 08.08.25, 16:40 perla.roztocza napisał(a): Sutenerzy z PO wydawali środki na burdele i jachty… :) Utrzymanie burdelu wcale tanie nie jest. Wie o tym Alfons Herr Donald :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Cytując tu POKOmowskich mędrców 08.08.25, 16:52 Moim zdaniem ujawnione informacje dokładnie potwierdzają, że środki zostały wydatkowane prawidłowo, tzn. zgodnie z założeniem. Natomiast należy ścigać tych, którzy odpowiadają za wyciek. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Cytując tu POKOmowskich mędrców 08.08.25, 17:45 hrasier_2 napisał: > Moim zdaniem ujawnione informacje dokładnie potwierdzają, że środki zostały wyd > atkowane prawidłowo, tzn. zgodnie z założeniem. Natomiast należy ścigać tych, k > tórzy odpowiadają za wyciek. Herr Donald na mostku x.com/i/status/1953835978570830333 By żyło się lepiej POKOmonom. W tle wiatraki Kulczyków, też z KPO. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 09.08.25, 23:17 negativum napisał: > perla.roztocza napisał(a): > > Sutenerzy z PO wydawali środki na burdele i jachty… :) Możesz to udowodnić? > Utrzymanie burdelu wcale tanie nie jest. Wie o tym Alfons Herr Donald :) A to jest akurat pomówienie za które możesz mieć problemy w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 07:02 tapatik napisał: > negativum napisał: > > > perla.roztocza napisał(a): > > > > Sutenerzy z PO wydawali środki na burdele i jachty… :) > > Możesz to udowodnić? > > > Utrzymanie burdelu wcale tanie nie jest. Wie o tym Alfons Herr Donald :) > > A to jest akurat pomówienie za które możesz mieć problemy w sądzie. Nie jest tajemnicą, że hotele są burdelami, nie takie tam rzeczy się dzieją. My za młodu mieliśmy opanowane dwa. VEGA i SAVOY. Gdzie robić imprezę, jak nie tam? Koło 40-50 ludzi wynajmowało apartament (wynajmował jeden, reszta się dorzucała, na łepka wychodziły grosze) i impreza przez tydzień. A Herr Donaldów są tysiące. Niektórzy mają i Alfons na drugie imię. Albo taką ksywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 09:41 Masz bardzo ciekawe doświadczenia z pobytu w hotelach. We wpisie wyraźnie sugerujesz, że politycy PO zajmują się sutenerstwem. Teraz widzę, że się wykręcasz od odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 11:59 tapatik napisał: > Masz bardzo ciekawe doświadczenia z pobytu w hotelach. > > We wpisie wyraźnie sugerujesz, że politycy PO zajmują się sutenerstwem. > Teraz widzę, że się wykręcasz od odpowiedzi. Słyszałeś o hotelach na godziny? :) Jak się tak zastanowię, to cud, że nikt z nas nie zginął (ludzie zostali prawnikami, prezesami banków itd.). Przechodzenie po gzymsie w SAVOY z jednego pokoju do drugiego. Nawrockiemu zarzuca się, że był młody. Każdy z nas był młody. Młodość ma swoje prawa. Jak było najłatwiej rozebrać dziewczynę do bielizny…? Wystarczyło 30 minut Toy Dolls. TOY DOLLS-Toccata in D minor Dziadki się trzymają www.youtube.com/watch?v=SirbVeBli1g&list=RDSirbVeBli1g&start_radio=1 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 12:08 W guanie mam co robiliście w hotelu. Ja się pytam o dowody, że tysiące polityków PO zajmowało się sutenerstwem. Czemu nie chcesz ich przedstawić? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 12:37 tapatik napisał: > W guanie mam co robiliście w hotelu. > Ja się pytam o dowody, że tysiące polityków PO zajmowało się sutenerstwem. Czem > u nie chcesz ich przedstawić? Była z nami pn. Błękitna. Wtedy 17 sobie liczyła sobie. Dziś właścicielka pensjonatu i agroturystyki, ciekawe czy się załapała na KPO :) Herr Donalda? Ten utwór wykonywała lepiej od Kory, a cappella. Paranoja Jest Goła (2011 Remaster) Ogólnie impreza trwała weekend, a jak była dobra to i nawet 2 tygodnie. W tym wieku, to Donald biegał malować kominy. Ja robiłem zdjęcia. Papier fotograficzny kosztował 100 zł za 100 sztuk. Oszukiwałem PRLowskiego fiskusa bo potem te zdjęcia rozprowadzałem 50-100 zł za sztukę. Nie płacąc podatku i system padł. W tym tygodniu spotykam się z kumpelą co przyjechała z US na wakacje. Ostatni raz się z nią widziałem bodajże w 1986 roku. Byliśmy szaleni, ale takie są prawa tego okresu w życiu. Kiedyś odnalazłem swoją fotę w mediach, jak jest Krasnoludkiem na jakimś wydarzeniu Fydrycha. Nie przypominam sobie byś jakoś protestował przed zwracaniem się per Aflons do Nawrockiego. Ani byś protestował przeciw znieważaniu jego dziecka Kasi. A przy Herr Donaldzie się uniosłeś… Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 20:42 Alfons w przypadku Nowobogackiego pisze się z malej litery ponieważ w jego przypadku to nie jest umie lecz zawód wykonywany. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Cytując tu pisowskiego kłamczuszka 10.08.25, 21:29 Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie. Brakuje odpowiedzi, co oznacza, że kłamałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 20:10 negativum napisał: > > > Ogród zimowy… > Szybko państwo odzyska te pieniądze z podatku VAT. W takiem miejscu właściciele jachtów, tacy jak nasz no-popis w ciagu jednego wieczora wydają po kilkanaście tysięcy złociszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: rozkradli KPO 09.08.25, 06:05 don.kulawy napisał: > Szybko państwo odzyska te pieniądze z podatku VAT. W takiem miejscu właściciele > jachtów, tacy jak nasz no-popis w ciagu jednego wieczora wydają po kilkanaście > tysięcy złociszy :) Udajesz idiotę bo takich idiotów, którzy napisaliby takie bzdury w realu nie ma. Taką masz widać pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 12:14 negativum napisał: > > > Ogród zimowy… To czemu urzędnicy PiS przepuścili taką dotację? Czemu jej nie odrzucili? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:15 Te dane dotyczące dotacji są jawne. Nie tak jak to było za PiS-u kiedy wszystko trzymane było w jak największej tajemnicy. Taka jest różnica, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:46 Taki ciekawy wątek a no-popisa w nim jak nie było tak nie ma. Czyżby to była jego sprawka z tym jachtem? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 08.08.25, 21:04 No-popis ma problem. Zabiorą mu jacht, ale na szczęście na pocieszenie zostawią mu Ukrainki 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: rozkradli KPO 08.08.25, 19:57 Typowe dla największej mafii w Polsce jaką zawsze była i jest PO, KO bez względu na jej nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis KPO 09.08.25, 17:31 kod_matrixa napisał: > Typowe dla największej mafii w Polsce jaką zawsze była i jest PO, KO bez względ > u na jej nazwę. > Po to ją "mrozili" aby teraz rozdzielać swoim. POseł Łącki dostał prezent miliona złotych mając już kilkadziesiąt milionów własnych. To jest K asa P latformy O bywatelskiej. Janosik zabierał bogatym a rozdawał biednym a Tusk zabiera biednym a rozdaje bogatym- to taki antyjanosik. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: KPO 09.08.25, 19:04 no-popis napisała: > kod_matrixa napisał: > > > Typowe dla największej mafii w Polsce jaką zawsze była i jest PO, KO bez > względ > > u na jej nazwę. > > > Po to ją "mrozili" aby teraz rozdzielać swoim. POseł Łącki dostał prezent milio > na złotych mając już kilkadziesiąt milionów własnych. To jest K asa P > latformy O bywatelskiej. > Janosik zabierał bogatym a rozdawał biednym a Tusk zabiera biednym a rozdaje bo > gatym- to taki antyjanosik. Taki już jest Herr Donald… Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:20 Mylisz się. Powiązania przestępcze to ma akurat PiS. Wnioski na kasę z KPO były rozpatrywane na jesieni 2023 roku, kiedy rządzili pisi urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: rozkradli KPO 09.08.25, 10:12 Nie brałeś pożyczki z KPO. Ale i tak będziesz ją spłacał obywatelu. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 16:04 hrasier_2 napisał: > Nie brałeś pożyczki z KPO. Ale i tak będziesz ją spłacał obywatelu. Twoje dzieci będą spłacać KPO i wnuki… Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: rozkradli KPO 09.08.25, 15:30 teraz już wiemy dlaczego tak bardzo walczyli o te KPO, znamy już pełne kulisy obalenia rządu PiS Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: rozkradli KPO 09.08.25, 16:15 problemem nie jest to że restauratorzy zakupili ekspresy do kawy, problemem jest to że te pożyczkę bo to jest pożyczkę dostali krewni i znajomi działaczy PO!! a ordynatorzy szptali zostali odesłani z kwitkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:25 oszol-lom-z-rm napisał: > problemem nie jest to że restauratorzy zakupili ekspresy do kawy, > problemem jest to że te pożyczkę bo to jest pożyczkę dostali krewni > i znajomi działaczy PO!! Ale tylko krewni i znajomi działaczy PO? Czy krewni i znajomi działaczy innych partii też? > a ordynatorzy szptali zostali odesłani z kwitkiem! Szpitale prowadzą działalność gospodarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: rozkradli KPO 09.08.25, 17:37 Zaraz rozkradli! Po prostu skubli odrobine Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: rozkradli KPO 09.08.25, 17:52 gdy Ursula uwolniła srodki dla PeŁO roszedł sie wsród PeŁo SMS o tresci: K..P..O Kraść - Platformianie. Łobywatelscy Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 09.08.25, 19:10 niegracz napisał: > gdy Ursula uwolniła srodki dla PeŁO > roszedł sie wsród PeŁo SMS > o tresci: K..P..O > > Kraść - Platformianie. Łobywatelscy Wszystkiego nie rozkradli :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik PiS rozkradł KPO 10.08.25, 12:04 niegracz napisał: > gdy Ursula uwolniła srodki dla PeŁO > roszedł sie wsród PeŁo SMS > o tresci: K..P..O > > Kraść - Platformianie. Łobywatelscy To teraz sprawdź, kiedy były rozpatrywane wnioski o KPO i kto wtedy rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: rozkradli KPO 09.08.25, 22:15 KPO - Koryto Platformy Obywatelskiej Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 12:16 Może coś o korytach PiS? Łapówka za zakup broni z Korei, łapówki za wizy, łapówka w spółce "Srebrna". Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 09.08.25, 23:28 www.youtube.com/watch?v=q0mk0XXwxm8 Film dość łopatologicznie omawiający całą aferę. Wygląda na to, że nawet dość kontrowersyjne zakupy jachtów mogą być zrealizowane zgodnie z prawem i założeniami KPO. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: rozkradli KPO 10.08.25, 10:19 to wierzchołek góry lodowej bo to sa tylko trzy branże (hotelarstwo gastronomia catering) a reszta? już wiemy że branża medyczna nie dostała nic. Szpitale musiały obejść się ze smakiem Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: rozkradli KPO 10.08.25, 10:31 Jak nie wiesz o co chodzi to lepiej milcz! Na program HoReCA z KPO przeznaczono miliard 200 tysięcy złotych, czyli pół procenta całej wartości KPO, który wynosi 255 miliardów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: rozkradli KPO 10.08.25, 12:56 aż się boję pytać co z pozostała kasą się stało, Odpowiedz Link Zgłoś
rotenschwanz Re: rozkradli KPO 10.08.25, 15:55 KPO - Koniec Platformy Obywatelskiej. Zbolaly, stracisz niebawem robote. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik PiS rozkradł KPO 10.08.25, 11:58 oszol-lom-z-rm napisał: > to wierzchołek góry lodowej bo to sa tylko trzy branże (hotelarstwo gastronomi > a catering) a reszta? już wiemy że branża medyczna nie dostała nic. Szpitale mu > siały obejść się ze smakiem Kiepsko Morawiecki negocjował warunki KPO, skoro na szpitale nie starczyło. Na szczęście jego zgraja odeszła, bo ci przestępcy i szubrawcy to tylko Polskę rozkradają. Odpowiedz Link Zgłoś
rotenschwanz Re: rozkradli KPO 10.08.25, 12:09 Eee tam rozradli .. Dali ale tylko dobrym znajomym perla.roztocza napisał(a): > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32163859,jacht-z-kpo-to-nowe-osmiorniczki-lukasz-pawlowski-ogromne.html#s=BoxMMtImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 13:13 rotenschwanz napisał: > Eee tam rozradli .. > Dali ale tylko dobrym znajomym Oczywiście masz świadomość, że środki były rozdzielane na jesieni 2023? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 14:14 tapatik napisał: > rotenschwanz napisał: > > > Eee tam rozradli .. > > Dali ale tylko dobrym znajomym > > Oczywiście masz świadomość, że środki były rozdzielane na jesieni 2023? Jak mogły być rozdzielane w 2023 roku, jak ich nie było w budżecie? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 19:34 Mnie się pytasz? Zapytaj się swoich kolegów z PiS, którzy namawiali przedsiębiorców na złożenie tych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: rozkradli KPO 10.08.25, 20:28 tapatik napisał: > Mnie się pytasz? Zapytaj się swoich kolegów z PiS, którzy namawiali przedsiębio > rców na złożenie tych wniosków. Nie mam kolegów w żadnej partii. Sprawę preferencji zostawiam kumplom i kumpelom jako ich własny wybór. Tak trudno jest ci zrozumieć, że Polskę mamy jedną? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 10.08.25, 22:30 No właśnie. Polska jest jedna i nie chcę, aby afery z dudy przesłoniły prawdziwe afery, za które powinno być więzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: rozkradli KPO 11.08.25, 22:30 Paweł Pecura, radny Prawa i Sprawiedliwości z Ostrowi Mazowieckiej oraz asystent posła tej samej partii, znalazł się w samym środku afery wokół Krajowego Planu Odbudowy. W sieci można znaleźć filmy, w których chwali się wysoką skutecznością przy pozyskiwaniu dofinansowań na prywatne jachty. Dzięki programowi HoReCa dwie jednostki pływające pozyska również jego ojciec. — Były przypadki, kiedy niezdecydowany przedsiębiorca zgłaszał się do nas, a my sugerowaliśmy właśnie jachty. Najczęściej są to jachty żaglowe, takie rodzinne, a nie luksusowe. Chociaż nie zdziwię się, że ludzie pozyskiwali dofinansowania i na jachty luksusowe — mówi Pecura w rozmowie z Onetem. www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/radny-z-ramienia-pis-tworzyl-wnioski-na-jachty-po-prostu-zarowka-sie-zaswiecila/9fw4skg,79cfc278 Odpowiedz Link Zgłoś