Dodaj do ulubionych

Warszawa padła :(

18.11.25, 14:39
Kolejny atak?
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Warszawa padła :( 18.11.25, 14:41
      geekweek.interia.pl/internet/news-wielka-awaria-cloudflare-padla-usluga-na-ktorej-opiera-sie-i,nId,22455421

Serwerki sobie hulają, tylko dostęp do nich znikomy.
      • stefan4 chyba Tobie padło... 18.11.25, 15:25
        negativum:
        > Serwerki sobie hulają, tylko dostęp do nich znikomy.

Skoro internet w Warszawie nie działa, to w jaki sposób umieszczasz swoje wiekopomne dzieła na tym Forum?

Jakaś chmurna flara (czy jak jej tam), o której normalni ludzie i tak nigdy nie słyszeli, ma przejściowe trudności, których normalni ludzie nawet nie zauważają. W dużym systemie małe bzdurki czasem wysiadają i to jest niezauważalne dla jego użytkowników.

Więc nie wybuchaj już publicznie szlochem, nie drzyj sobie włosów z głowy, wszystko jest (w miarę) dobrze; a kiedy nie będzie, to Ty tego i tak osobiście nie naprawisz.

- Stefan
        • sverir Re: chyba Tobie padło... 18.11.25, 17:42
          "Jakaś chmurna flara (czy jak jej tam), o której normalni ludzie i tak nigdy nie słyszeli, ma przejściowe trudności, których normalni ludzie nawet nie zauważają. W dużym systemie małe bzdurki czasem wysiadają i to jest niezauważalne dla jego użytkowników."

Sporo usług padło, nie tylko internet Inocoma:)
        • prze.nick zmarnowałeś okazję aby milczeć 18.11.25, 22:15
          www.wirtualnemedia.pl/cludflare-awaria-nie-dziala-problem-canal-plus-x-twitter-sweet-tv-republika-polsat-box-dlaczego,7223188499880448a
    • bobislaw.borboje Trump padł 18.11.25, 15:04
      i Melon Mózg.

U mnie wszystko hula.
      • negativum Re: Trump padł 18.11.25, 15:15
        bobislaw.borboje napisała:

> i Melon Mózg.
        >
        > U mnie wszystko hula.

Poszło łącze w świat. Chyba wyjaśniłem o co chodzi.
        Swoją drogą centralizacja wiele nie pomaga. Internet powstawał jako twór zdecentralizowany. Ponoć netu nie ma 20% świata. Tak tylko pstryk.
        • negativum pb też nie działa 18.11.25, 15:17
          www.pb.pl/wyprzedaz-energetyki-na-gpw-pge-tauron-i-enea-mocno-tanieja-1252205
        • bobislaw.borboje Re: Trump padł 18.11.25, 15:25
          Portal Mózga to jest "świat"?
          • negativum Re: Trump padł 18.11.25, 15:32
            bobislaw.borboje napisała:

> Portal Mózga to jest "świat"?

Mózg działa. Padł cloudflare.com.

"Przywracanie praworządności musi samo pozostawać w zgodzie z zasadą praworządności".
            Komisja Wenecka za tiny.pl/vs-cns2s
            • bobislaw.borboje Janek Wiśniewski padł 18.11.25, 22:54
              no to RIP.
    • j-k Warszawa nie padla w 1920 18.11.25, 23:09
      i nie padnie i w roku 2025

mnie bardziej ciekawi zaciekla i bezsensowna obrona Wroclawia przez Niemcow w 1945

to byla bardziej durna walka . niz powstanie Warszawskie 1944 (tez durne)

walczyli nadal , gdy juz Berlin sie poddal....

a pytam dlatego, ze b. lubie piekny Wroclaw, a mam zreszta SLUBNA wroclawianke urodzona na ulicy PODWALE
      - tylko ojciec jej nie powiedzialal pod ktorym numerem (ulicy Podwale) - ja zrobil :)

J.K.
      warszawiak
      • qwardian Re: Warszawa nie padla w 1920 18.11.25, 23:28
        Wszystkie wielkie miasta w PL są teraz w ręku pedałów. Mój Posen padł w lutym 1945, ale bronił się dzielnie przed wschodnimi dzikusami..
        • negativum Re: Warszawa nie padla w 1920 18.11.25, 23:39
          qwardian napisał:

> Wszystkie wielkie miasta w PL są teraz w ręku pedałów. Mój Posen padł w lutym 1
          > 945, ale bronił się dzielnie przed wschodnimi dzikusami..

Nie wiadomo czy nie lepiej było walczyć.
          Stolp, czy obecny Słupsk poddał się bez wystrzału, to przyszli dzikusy i go spalili.
      • negativum Re: Warszawa nie padla w 1920 18.11.25, 23:42
        j-k napisał:

> i nie padnie i w roku 2025
        >
        > mnie bardziej ciekawi zaciekla i bezsensowna obrona Wroclawia przez Niemcow w 1
        > 945
        >
        > to byla bardziej durna walka . niz powstanie Warszawskie 1944 (tez durne)
        >
        > walczyli nadal , gdy juz Berlin sie poddal....
        >
        > a pytam dlatego, ze b. lubie piekny Wroclaw, a mam zreszta SLUBNA wroclawianke
        > urodzona na ulicy PODWALE
        > - tylko ojciec jej nie powiedzialal pod ktorym numerem (ulicy Podwale) - ja zro
        > bil :)
        >
        > J.K.
        > warszawiak

Ma pewno na lewem brzegu fosy.
        Może nawet tu :)

https://lh3.googleusercontent.com/gps-cs-s/AG0ilSxj0zH5EbZkL3jTFIemGbPB44i_M-vb8TdPTd77tJbuwkXx90H7-w5Kgg9u4opG0im2fcAmo1kn2t8h2fcWrG2gcd9EtDHvCv7xofA3uC-d2BNOrIiP-kIu7MGEdQHDLbt4FjN8=s680-w680-h510-rw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka