Dodaj do ulubionych

Uff! Jest kompromis - Komentarz

IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.04, 01:13

Problem wcale nie został rozwiązany.

Pozostała jeszcze jedna kwestia: kto będzie proboszczem i gdzie będzie mieszkał?
Administrator to funkcja przejściowa. Ks. Czaja będzie miał wyjątkowo trudne
zadanie, gdyby otrzymał probostwo. Potrzebny jest proboszcz, który nie
przestraszy się Jankowskiego i jego totumfackich.

Obserwuj wątek
    • Gość: Buba Ks Czaja - nie ma szans w tym ukladzie,,,, IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.12.04, 01:41
      Jedyny, kto wyszedl "bez twarzy" , to obecny administrator (zreszta "twarzy"
      abp Goclowskiego tez nie jestem pewna)
      Jak sobie abp wyobraza jego pozycje w tym kosciele? Przeciez "prawdziwym"
      gospodarzem Brygidy pozostaje ten czlowiek - prymitywny, zawziety, arogancki,
      amoralny.
      Jego zwierzchnik okazal sie jednak bezislny wobec tego nagromadzenia pychy i
      chamstwa. Nie ma za grosz szacunku dla Goclowskiego. Czarne nalezalo nazwac
      czarnym i konsekwentnie odsunac od wiernych gorszyciela.
      I nawiasem mowiac - nikt w tym wszystkim nie przeprosil Zydow, ktorych lzyl ten
      duchowny i do "zwalczania" ktorych nawolywal. W tej sprawie abp sie nie
      zajaknal. I to jest hanba.
      • Gość: maruda Re: Ks Czaja - nie ma szans w tym ukladzie,,,, IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.04, 10:11
        Gość portalu: Buba napisał(a):

> Jedyny, kto wyszedl "bez twarzy" , to obecny administrator (zreszta "twarzy"
        > abp Goclowskiego tez nie jestem pewna)
        > Jak sobie abp wyobraza jego pozycje w tym kosciele? Przeciez "prawdziwym"
        > gospodarzem Brygidy pozostaje ten czlowiek - prymitywny, zawziety, arogancki,
        > amoralny.
        > Jego zwierzchnik okazal sie jednak bezislny wobec tego nagromadzenia pychy i
        > chamstwa. Nie ma za grosz szacunku dla Goclowskiego. Czarne nalezalo nazwac
        > czarnym i konsekwentnie odsunac od wiernych gorszyciela.

W istocie. Gocłowski jeszcze tego nie czuje, ale czas pokaże, jak wiele stracił
        na skutek swojej niekonsekwencji.

• Gość: logik CHODZILO TYLKO O MIESZKANIE !!! IP: *.10.15.vie.surfer.at 16.12.04, 01:52
      • parle.parle Re: O MIESZKANIE, KONTA I POSTAWIENIE NA SWOIM 16.12.04, 12:05
        I postawił, bo ma silny charakter i charyzmę. Tylko szkoda, że ma wiecej siły
        niż rozumu i pobożności, a zwłaszcza przystojacej proboszczowi pokory wobec
        Koscioła.
    • Gość: mrek Panie Zkrzewski! A cóż to Pana wogóle obchodzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 07:57
      Czy Pan jesteś może parafianinem od Świętej Brygidy? Pewnikiem nie, jesteś Pan
      natomiast przedstawicielem Organu, który rości sobie prawo oceny wszystkiego i
      wszystkich, wyłączając natomiast siebie spod takiej samej oceny. To w Pańskiej
      ocenie ksiądz Jankowski, czy też jego wypowiedzi są antysemickie! A propos,
      antysemickie, tzn. przeciw Palestyńczykom? Czy też on nielubi wszystkich
      Semitów, jak leci? A wracając, to pański Szef (może były?) rości sobie prawo do
      oceny "stopnia" antysemityzmu! Czy Pan wiesz, że po Polsce chodzi kawał, że
      antysemitą jest ten, o którym tak zawyrokuje Michnik! Dawniej mówiło się - o
      którym tak Żydzi powiedzą! A tak naprawdę ja, nawet w Pańskiej Wybiórczej, nie
      znalazłem cytatu, który by tak naprawdę świadczył o antysemityzmie
      ks.Jankowskiego!. Zawsze tylko było: "wszyscy wiedzą"! I chyba tylko ta Gwiazda
      Dawida miała o nim świadczyć, gwiazda Dawida, która jest symbolem Państwa
      Izreal, ale pochądzącym z symboliki syjonistów, którzy tak trochę "rasistami"
      też byli! A przynajmniej nacjonalistami. A tak w uzupełnieniu: idol Pańskiego
      Szefa (byłego?), zmarły niedawno noblista Czesław Miłosz, w wywiadzie dla
      nowojorskiego pisma żydowskiego "Tikkun" w 1968 roku bodajże (mogę się mylić,
      nie mam tutaj dokładnego cytatu, ale na żądanie mogę dosłać!) wypowiedział
      zdanie, że "w tych czasach (lata 40-te) większość aparatu partyjengo i aparatu
      represji w Polsce Sowieci powierzyli Żydom, bo nie ufali Polakom"! Czyż to nie
      jest sens wypowiedzi ks.Jankowskiego?!! Albo zgłaszane żądanie podania
      pochodzenia osób sprawujących funkcje publiczne. Ja wiem, w "waszej" poprawności
      ma być to tajne: po co obywatel ma cokolwiek wiedzieć o swoich
      przedstawicielach! Przecież po to również jest ustawa o ochronie danych
      osobowych! A ja Panu zacytuję pewne "medialne" zdarzenie: Jakiś czas temu, w
      telewizji, odbyła się dyskusja dotycząca problemu stosunków polsko-żydowskich.
      Pełnego składu dyskutantów, jak również tematu, nie pomnę, pamiętam tylko, że
      udział brał pan Paweł Śpiewak, socjolog i pani Datner, przedstawiciel (?) gminy
      żydowskiej w Polsce. Pani Datner była "tą złą"; ona atakowała nas, Polaków,
      słusznie czy niesłusznie, nieważne. Natomiast pan Śpiewak, którego tok myślenia,
      sądy, czy też opinie, nie są mi obce i najczęściej się z nimi zgadzam, był "tym
      dobrym", adwokatem Boga. I wszystko cacy, dyskusja była ciekawa, tylko dlaczego
      nikt wtedy nie powiedział, że Pani DATNER i Pan ŚPIEWAK SĄ MAŁŻEŃSTWEM! Czy to
      nie jest nadużyciem? Fe, drodzy państwo, tak się chyba nie robi!
      No to, kończąc, daruj Pan sobie to "Uff" i odpieprz się Pan od ks.Jankowskiego!
      • Gość: Lutek Re: Panie Zkrzewski! A cóż to Pana wogóle obchodz IP: *.ols.vectranet.pl 16.12.04, 21:33
        Szanowny Mrek. Jesli juz musisz cos powiedziec, to lepiej opowiedz jakąs
        anegdote, bo te steki bzdur swiadczą o tym, że ty akurat jesteś ze św. Brygidy.
        Ta swiątynia będzie się większości Polaków kojarzyła tak jak Wąchock. Tyle
        tylko, że mieszkańcy Wąchocka wydają się sympatyczni w tych anegdotach
        natomiast parafianie św. Brygidy stanowią obraz i kwintesencję wszystkich
        najgorszych cech Polaków.
      • Gość: Korektor Re: Panie Zkrzewski! A cóż to Pana wogóle obchodz IP: *.i.pppool.de 17.12.04, 10:37
        Prosze pana -Pan bredzi. Zabierajac w tak rozwlekly glos na temat
        pisze pan bzdury- chocby to: "a propos jak jest pan przeciwko semitom
        to jest pan przeciwko Palestynczykom". I JEDNI I DRUDZY SA SEMITAMI.
        Trzeba wiedziec co sie pisze laskawy panie.
    • Gość: Piotr Jak długo będzie jeszcze trawało to chamstwo? IP: *.fiber.net.pl 16.12.04, 10:49
      Wyjątkowo ohydny jest komentarz tego pismaka Zakrzewskiego. Jak długo będzie
      jeszcze trwało to chamstwo Wybiórczej? Ks. Jankowski całym swoim życiem
      udowodnił, że stoi po stronie Polski. To jest oczywiste dla każdego mającego
      odrobinę oleju w głowie. Bezczelne typy (m.in. z Gazety Wybiórczej) ciągle
      oskarżają go o antysemityzm. Zresztą nie tylko jego. Dzisiaj wystarczy tylko
      wspomnieć, że jest się patriotą, aby od razu być oskarżonym o zbrodnię przeciw
      żydostwu. Towarzysze Żydzi od dawien dawna opanowali najwyższe stanowiska w
      naszym kraju, w d... mają Polaków. Żeby nie sięgać daleko w przeszłość,
      przypomę tylko takiego towarzysza magistra Stolzmana. Żydokomuna co raz to
      podnosi łeb. Nie mam nic przeciwko Żydom. Niech sobie mieszkają w naszym
      kraju. Ale niech przestaną mieszać, zaczną respektować nasze prawa, zwyczaje,
      wreszcie interes narodowy. Dlaczego nie stworzą własnej, żydowskiej partii i z
      otwartą przyłbicą nie startują w wyborach? Tylko pousadzali się praktycznie we
      wszystkich ugrupowaniach politycznych, aby niszczyć Polskę. To jest ich główny
      cel. I Wybiórcza wiernie go realizuje. Taka jest brutalna prawda, towarzyszu
      Zakrzewski.
      • htoft Re: Jak długo będzie jeszcze trawało to chamstwo? 16.12.04, 11:51
        Po pierwsze: szczere współczucia. Po drugie: tylko w takim kraju jak Polska jest możliwe, że przedstawiciel tzw. Kościoła najeżdżający publicznie przez lata całe na pewną nację/religię nie ponosi za to ŻADNEJ odpowiedzialności, a Bogu ducha winna Środa za lekką aluzję na temat KK jest szkalowana i o mało nie straciła posady. Nie rozumiem tego kompletnie:( A wypowiedź Zakrzewskiego jest moim zdaniem zupełnie nietrafiona, bo to, co zrobił abp Gocłowski żadnym kompromisem nie jest, tylko poddaniem się.
        • Gość: BB To nie kompromis! To danie doopy chamowi. IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.12.04, 14:13
    • Gość: Anioł Re: Uff! Jest kompromis - Komentarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 20:20
      Zdumiewający komentarz Wybiórczej. Panie i panowie dziennikarze od siedmu
      bolesci, toć nie chodziło o mieszkanie i księdza Czaje, tylko o młodych
      ministrantów ordynarnie molestowanych, obwacywanych i całowanych w usta.
      Miliony dolarów dostała Agora, żeby pisać prawdę, a ta ich prawda funta kłaków
      nie warta!
      • Gość: Felka Tak. Mysmy o ministrantach zapomnieli, wszyscy, IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.12.04, 23:35
        procz Ciebie, Aniele. Ale oczywiscie, ze chodzilo w pierwszym rzedzie o
        ministrantow i innych mlodych ludzi przwijajacych sie przez to gniazdo
        zgorszenia. Dzieki za przypomnienie.
    • Gość: monia....ksawery Re: Uff! Jest kompromis - Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:21
      moim zdaniem nie ma dymu bez ognia...cos sie musialko dzic ze sa
      podejrzenia...jesli sa nie sluszne to demoralizacja panstaw posunela sie za
      daleko...zatrzymajmy sie i odwrocmy!!!!!!
    • witek.bis Re: Uff! Jest kompromis - Komentarz 17.12.04, 00:18
      Uff! Wreszcie Gazecie ulżyło! A ile się biedaczka namartwiła przez te ostatnie
      pół roku, ile nocy nie przespała, ile gorzkich łez wylała! Trudno się więc
      dziwić, że aż tyle ciepłych słów poświęca jednej ze stron tego upragnionego
      kompromisu.
      • Gość: WDR JUTRO-18 GRUDNIA IMIENINY PRALATA IP: *.i.pppool.de 17.12.04, 21:49
        NIE MAM MIRRY, KADZIDLA ANI ZLOTA
        ALE NAPISZE JUBILATOWI WIERSZYK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka