Dodaj do ulubionych

Totolotek na żałobie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:13
Na pierwszej całej czarnej stronie dzisiejszej "GW" redakcja umieściła w
prawym górnym rogu kolorową reklamę totolotka. Mi to się nie podoba, bo
wygląda tak, jakby żałoba była żałobą, śmierć śmiercią, a kasa kasą. Uważam,
że jeśli już pragnie się okazać Zmarłemu tak ogromny szacunek, to totolotkowi
należało odmówić...
Ale może przesadzam?
Co Państwo o tym sądzą?
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: Totolotek na żałobie? 22.01.05, 19:14
      Sadzimy że:
      > wygląda tak, jakby żałoba była żałobą, śmierć śmiercią, a kasa kasą.
      • Gość: smerfetka Re: Totolotek na żałobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:22
        Zgadzam się zupełnie z papą smerfem :)))
    • Gość: Alojzy Re: Totolotek na żałobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:01
      A może sie nie dało odmówić? Może GW ma jakąś umowę z totolotkiem, której nie da
      się zerwać? Nie wiem. Ale jak już nie mogli jej zerwać to robienie czarnej
      strony traci sens w powiązaniu z tą reklamą...
    • basia.basia Re: Totolotek na żałobie? 23.01.05, 00:27
      Gość portalu: Jagnieszka napisał(a):

> Na pierwszej całej czarnej stronie dzisiejszej "GW" redakcja umieściła w
      > prawym górnym rogu kolorową reklamę totolotka. Mi to się nie podoba, bo
      > wygląda tak, jakby żałoba była żałobą, śmierć śmiercią, a kasa kasą. Uważam,
      > że jeśli już pragnie się okazać Zmarłemu tak ogromny szacunek, to totolotkowi
      > należało odmówić...
      > Ale może przesadzam?
      > Co Państwo o tym sądzą?

Ktoś tu już dzisiaj zacytował jakiegoś dziennikarza gazety,
      który w tym samym numerze napisał, że dziennikarski styl (czy
      jakoś tak) Nowaka-Jeziorańskiego stanowi dla nich NIEDOŚCIGŁY
      wzór i to jest moja odpowiedź.
      • ponury.zniwiarz Re: Totolotek na żałobie? 24.01.05, 21:39
        basia.basia napisała:

> Gość portalu: Jagnieszka napisał(a):
        >
        > > Na pierwszej całej czarnej stronie dzisiejszej "GW" redakcja umieściła w
        > > prawym górnym rogu kolorową reklamę totolotka. Mi to się nie podoba, bo
        > > wygląda tak, jakby żałoba była żałobą, śmierć śmiercią, a kasa kasą. Uważ
        > am,
        > > że jeśli już pragnie się okazać Zmarłemu tak ogromny szacunek, to totolot
        > kowi
        > > należało odmówić...
        > > Ale może przesadzam?
        > > Co Państwo o tym sądzą?
        >
        > Ktoś tu już dzisiaj zacytował jakiegoś dziennikarza gazety,
        > który w tym samym numerze napisał, że dziennikarski styl (czy
        > jakoś tak) Nowaka-Jeziorańskiego stanowi dla nich NIEDOŚCIGŁY
        > wzór i to jest moja odpowiedź.

bez przesady i slowotoku.
        coz takiego sie stalo?
        gdzie blad?
        po coz ten patos?
    • plopli Re: Totolotek na żałobie? 23.01.05, 14:20
      Ja również poczułem się skonfudowany, ale tłumaczę to sobie podobnie jak
      Alojzy: Nie przewidzieli w umowie takiej sytuacji i teraz nie mogli się
      wycofać. Jest to błą, który nie powinien się zdarzyć, ale i tak trzeba
      przyznać, że uhonorowali Nowaka w bardzo odpowiedni sposób.
    • Gość: dowolny_nick Re: Totolotek na żałobie? IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 19:12
      A nawet jezeli byla jakas umowa z Lotkiem, to Lotek 1. mogl nie wiedziec, ze
      bedzie taka czarna strona, 2. a jak wiedzial to mogl odwolac/przesunac w tym
      dniu swoja reklame. Ja sadze, ze to niedbalstwo potworne i balagan ktory panuje
      w GW, i po prostu brak porozumienia pomiedzy dzialem pismakow a dzialem reklamy.
      Karygodne!
      • Gość: ktosik Re: Totolotek na żałobie? IP: *.pkobp.pl 24.01.05, 09:34
        Czyli bordello totale innymi słowy nie wie lewica co czyni prawica. Być może.
        Ale wydaje mi się, że tam chyba ktoś jednak czuwa nad całokształtem i powinien
        za to zdrowo beknąć.
        • Gość: Abi Prośba o rozsądek!!!!! i UNIKANIE HISTERII!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:35
          Przesadzacie i to ogromnie! Reklama Totka została zamieszczona w
          części "organizacyjnej" powyżej WYRAŹNEJ kreski oddzielającej tę część ( tytuł,
          data, nr. cena itd.) Najprwdopodobniej umowa została zawarta wcześniej i
          wycofanie tej reklamy było niemożliwe albo ogromnie dla Gazety kosztowne. I
          bezsensowne, moim zdaniem, gdyż to co było do powiedzenia na temat J.N. J.
          zostało powiedziane ( nawet wyeksponowane ) poniżej.
          Basia, nie potrafiąca zapanować nad emocjami - jak często zresztą:
          Ktoś tu już dzisiaj zacytował jakiegoś dziennikarza gazety,
          który w tym samym numerze napisał, że dziennikarski styl (czy
          jakoś tak) Nowaka-Jeziorańskiego stanowi dla nich NIEDOŚCIGŁY
          wzór i to jest moja odpowiedź.

Basiu! Niedościgłym wzorem dla Ciebie i paru innych "oburzonych" powinien być
          zdrowy rozsądek J.N. Jeziorańskiego. To trudne, ale staraj się Basiu Basiu!
          • Gość: Jagnieszka Kto mówi o histerii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:54
            Mi to po prostu nie podoba się, i tyle. Zdaje się, że również nikt z
            dotychczasowych dyskutantów nie wpada w amok ani nie pluje na "Gazetę".

Jednak powiedzmy jasno: Nowak Nowakiem, śmierć śmiercią, a kasa kasą - i tego
            nie da się przeskoczyć.

Ja na miejscu redaktora naczelnego (prowadzącego, odpowiedzialnego -
            niepotrzebne skreślić) prędzej zapłaciłabym totolotkowi karę umowną niż dała tę
            reklamę. Przecież to wygląda jak symbol!

Najwyraźniej jestem wychowana w innej hierarchii wartości.
    • Gość: wesołek Re: Totolotek na żałobie? IP: *.lublin.mm.pl 24.01.05, 21:42
      Popieram Abi. A tak poza tym to czy wy jesteście normalni? Umarł człowiek,
      zasłużony. Trudno. Życie płynie dalej.
      PS. Jezus!! jakiej wy sraczki dostaniecie jak biały papa zejdzie z tego padołu
      łez. Pewnie nawet chodzić nie będzie można normalnie tylko w żałobie i na
      kolanach.Buźka.
      • Gość: Abi Wesołku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:01
        Sraczka to łagodna przypadłość! Życzę J.P. II zdrowia i długich lat życia ale
        gdy "TO" się stanie - wyjeżdżam z tego kraju!!!! Na rok albo dwa. Masz rację,
        tu się nie da żyć normalnie. Czarna dzicz za...ie nas wszystkich i obrzydzi nam
        pamięć o tym wspaniałym człowieku!
        • Gość: gun JP II?. Jest ktoś ważniejszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:08
          • Gość: wesołek Re: JP II?. Jest ktoś ważniejszy. IP: *.lublin.mm.pl 24.01.05, 22:11
            ???
      • Gość: Jarzebina Re: Totolotek na żałobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:51
        Popieram Jagnieszke. Uwazam ta reklame za niesmaczna i niestosowna - na tak
        zaprojektowanej stronie. Albo cala czarna strona, albo reklama, jedno z drugim
        nie idzie.
        Co by sie stalo (konkretnie), gdyby redakcja nie zamiescila tej reklamy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka