Dodaj do ulubionych

O liście Wildsteina w TVP

IP: *.dynamic.mts.net 30.01.05, 15:16
Ktos chce doprowadzic do kolejnej tragedii narodowej, tym razem rekami samych
Polakow.Emocje i nienawisc kumuluja sie w sercach pospolstwa i tylko czekac
az poleje sie pierwsza krew.Sasiad zabije sasiada, potem jego syn wezmie
odwet itd..
Obserwuj wątek
    • Gość: qq [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: finanse JAK SMIESZ OBRAZAC PROF STANISZKIS!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:11
        jak smiesz obrazac tak porzadna kobiete? Kto dal Ci takie prawo? Pownienies sie
        kajac ze wstydu za takie slowa w kierunku takiego Czlowieka jakim jest prof.
        Staniszkis!

Pewnie za PRL-u sam bys byl UBeckim agenciarzem!
        • Gość: Piotr Re: JAK SMIESZ OBRAZAC PROF STANISZKIS!?! IP: *.bas502.dsl.esat.net 30.01.05, 16:26
          No cóż,Szanowny Panie.Ja z kolei szanowałem Panią Staniszkis do momentu gdy w
          jednej z debat telewizyjnych wypowiedziała się w sprawie polskiego
          rolnictwa.Jej tok rozumowania w tej dziedzinie ubliża boleśnie uczelni,która
          wydała jej tytul profesorski, a co więcej, wykazuje zupełną jej
          ignorancję.Pozdrawiam
          • Gość: Leszek Pani profesor Staniszkis powiedziala niejedno IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 21:21
            glupstwo, nie tylko na temat rolnictwa. Ale co to ma wspolnego z jej obecnoscia
            na liscie Wildsteina, na Boga Swietego?
            • Gość: as GW a powinno byc G TW !!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.05, 22:25
              • Gość: oburzony czytelnik GW obrzuciła błotem prof.Staniszkis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:27
                • Gość: greg najlepiej oglosic liste wszystkich partyjnych IP: *.cable.mindspring.com 31.01.05, 01:10
                  kiedy wstapili i kiedy wystapili i gdzie i bedzie jasne kto byl po ktorej
                  stronie, przynajmniej bedzie wiadomo kto byl kto i nie bedzie strojenia sie w
                  piorka, a dzieci moze zrozumieja ze rodzice nie byli za bardzo krysztalowi i
                  woleli zyc wygodnie i bezpiecznie, a ze maly donosik od czasu do czasu albo
                  podpisik, albo udzial w jakiejs manifestacji potepiajacej, no coz , tego nie
                  mozna bylo przeciez uniknac i jakos nikt nie czul za to odpowiedzialnosci
                  • Gość: miop Re: nie dziwie sie ze nie chciala prof zagladac IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 22:33
                    jak sama mowi zlozyla zeznania na temat uczestnikow zebrania
                    nic chwalebnego

moze zakowski powinien zaprosic tych ktorzy dzieki tym zeznaniom
                    tez byli przesladowani przez bezpieke

i to slownictwo kradziez naduzycie zaufania

a wychodzi ze to IPN ukrywa i utrudnia dostep do informacji jawnych
                    ten katalog juz dawno powinien byc dostepny poprzez
                    internet

panie zakowski pan pisal o robieniu polakow na szaro
                    i w tym programie widac ze lal pan tylko
                    krokodyle lzy nad biednymi obywatelami
                    i robi z kumplami z gw nadal polakow na szaro

mamy juz caly ocean takiego przelewania wody przez 15 lat

BRONEK TRZYMAJ SIE
                    nie DAJ sie roznej masci maleszkom zastraszyc
                  • Gość: mk oglosic liste PZPR, milicji, sluzb, wojska w PRL IP: *.twcny.rr.com 01.02.05, 03:19
                    Trzeba tez oglosic listy PZPR i innych. Teczek czlonkow np. PZPR z reguly nie
                    ma bo ich formalnie nie werbowano; dostarczanie informacji o innych w tych
                    organizacjach bylo czescia obowiazku przynaleznosci i czujnosci w 'walce z
                    wrogiem' lub 'wichrzycielem'. Wszystkie te organizacje to jedno i to samo. Choc
                    mogli zdarzac sie ludzi uczciwi to wiekszosc podzielala ideologie lub byla
                    oportunistami.
          • Gość: Che Gevara Re: JAK SMIESZ OBRAZAC PROF STANISZKIS!?! IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 31.01.05, 18:09
            To wolny kraj i profesor Staniszkis moze byc dla kogos autorytetem aq dla kogos
            nie...Dla mnie nie jest zadnym....a le nie kwestionuje ze dla kogos moze jakims
            byc.... Krolem Jest Elvis;-)
        • Gość: wieslaw Re: JAK SMIESZ OBRAZAC PROF STANISZKIS!?! IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 01.02.05, 14:46
          Nie twierdzę że pani prof.Staniszkis była agentką,gdyż zawsze namawiała do lus-
          tracji i wierzę że poglądu nie zmieniła bo prawdziwa CNOTA KRYTYK się nie boi.
          Chwała red.Wildsteinowi za odwagę że wyniósł tę listę,bo pomoże ona szybciej
          oczyścić to państwo.Politycy wówczas zamiast teczkami straszyć wezmą się do
          pracy.BO KASĘ DUŻĄ ZARABIAJĄ A MIERNOTĘ ZSIEBIE DAJĄ.
          Ja uważam że trzeba oczyścić to państwo z agentów, a pomówionym powinno się
          umożliwić proces poza kolejnością.
        • Gość: wieslaw Re: JAK SMIESZ OBRAZAC PROF STANISZKIS!?! IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 01.02.05, 14:46
          Nie twierdzę że pani prof.Staniszkis była agentką,gdyż zawsze namawiała do lus-
          tracji i wierzę że poglądu nie zmieniła bo prawdziwa CNOTA KRYTYK się nie boi.
          Chwała red.Wildsteinowi za odwagę że wyniósł tę listę,bo pomoże ona szybciej
          oczyścić to państwo.Politycy wówczas zamiast teczkami straszyć wezmą się do
          pracy.BO KASĘ DUŻĄ ZARABIAJĄ A MIERNOTĘ ZSIEBIE DAJĄ.
          Ja uważam że trzeba oczyścić to państwo z agentów, a pomówionym powinno się
          umożliwić proces poza kolejnością.
      • Gość: ZYTA Panie BRONKU, niech pan działa... IP: *.aster.pl 30.01.05, 16:31
        Panie Bronku niech pan działa, mam nadzieję, że nie powiedział
        pan jeszcze ostatniego słowa. Czekam na pana ksiażkę w tych sprawach, niech pan
        tez poruszy watki paryskie i watek z Michnikiem- Azafkiem.
        NIech nie myślaa, że pan zamilknie, dosyć już tego tłumienia w sobie.
        • Gość: Paryżanka Re: Panie BRONKU, niech pan działa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:35
          Napisz Bronek jak się dekowałeś u mnie w Paryżu w stanie wojennym.Jaki byłeś
          bojowy na odległość i jak się bałeś wracać do Warszawy.Tylko nie wstawiaj kitu.
          Ja wszystko pamietam.
          • Gość: Rogacz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:27
            • Gość: Rysiu Re: Panie BRONKU, niech pan działa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:44
              GW nie ma moralnego prawa do wypowiadania sie w sprawie agentów SB. Przez wiele
              lata jej guru w tej sprawie był redaktor Maleszka agent bezpieki. BW być może
              nie postapił elegancko (ktory z dzienikarzy aby otrzymać ciekwa inforamcje tak
              postepuje) ale jednak ułatwił poszukiwania agentów. Oczywiscie ze zycie nie
              jest proste. Nie ma prostej listy ludzi złych. Kazda sprawa wymaga sledztwa w
              tym dzienniakarsigo (to moim zdaniem zamierzał ułatwić BW). Jednak obrzydzanie
              lustracji przez |GW przez tyle lat jest obrzydlwe i haniebne. Swoja droga
              fajoskie jest to rezonowanie na "sensacje" GW przez jej przyjaciół w roznych
              mediach. To robienie z BW złodzieja i gwalciciela staruszek (nie ujmując nic
              pani Profesor)
          • Gość: tres Re: Panie BRONKU, niech pan działa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:05
            Taka tam bijatyka Żyda Wildsteina z żydokomuną...
            Kogo to obchodzi - bo mnie zupełnie.
            Tylko dla komuchow i nie-komuchów ważne te wszystkie listy, papiery, tony analiz...
            Ale juz za 20-30 lat te groteskowe pokolenie wymrze i przestana wyciagac trupy z szafy
            • Gość: szoszanna Ty juz jestes martwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:19
              bez pamieci, bez historii, bez przeszlosci - nie masz przyszlosci. juz jestes
              zywym trupem.
              • Gość: szoszanna p.s.: Ty juz jestes martwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:00
                to była oczywiście odpowiedź do "tresa":

Re: Panie BRONKU, niech pan działa...
                Autor: Gość: tres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                Data: 30.01.2005 23:05

Taka tam bijatyka Żyda Wildsteina z żydokomuną...
                Kogo to obchodzi - bo mnie zupełnie.
                Tylko dla komuchow i nie-komuchów ważne te wszystkie listy, papiery, tony
                analiz...
                Ale juz za 20-30 lat te groteskowe pokolenie wymrze i przestana wyciagac trupy
                z szafy

• Gość: Janusz R. Re: PODZIWIAM ODWAGĘ IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.01.05, 23:56
          Wildsteina: teraz wszyscy, kanalie i hołota, "autorytety" i "zwykli ludzie"
          rzucą sie na niego. Jak na "werchołów" z Radomia czy awanturników z Gdańska.
          Nowa szkoła reżyserowania "oburzenia społecznego" wywodzi sie z tej starej,
          bierutowsko-gomułkowsko=gierkow sko-jaruzelskiej.
          Wildstein to naprawdę odważny czlowiek.
          Zaimponował mi. Sam pewnie bym nie odwazył sie na taki ktok. Konieczny krok.
          • Gość: wolnosc Re: PODZIWIAM ODWAGĘ IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 31.01.05, 10:22
            Ja tez podziwiam Bronka. To naprawde Ktos.
            Poniewaz UB-ecja jest zdolna do wszystkiego, podejrzewam, ze niedlugo bedzie
            sie mu wypominalo pochodzenie, i beda w tym braly udzial nawet dotychczasowe
            autorytety w walce z ksenofobia i polskim zasciankiem. Bo dla mnie nie ulega
            watpliwosci, ze tak jak wczoraj UB-ecja zagrala osoba Pani Profesor Staniszkis,
            tak niedlugo zagra zgrana karta, zeby gniew spoleczenstwa na TW zamienic w
            gniew przeciwko "wrogom polskosci". Wspomnicie moje slowa
            • drf bedzie bronek mogl zlozyc wniosek ... 31.01.05, 10:32
              Po wtóre każdy ma prawo złożyć wniosek do Instytutu Pamięci Narodowej o
              przyznanie statusu pokrzywdzonego. Podejmujemy wówczas działanie i dopiero w tej
              procedurze uznaje się za pokrzywdzonego, albo nie uznaje.

J.Ż.: Czyli tak Pani profesor powinna teraz zrobić? Kiedy otrzyma odpowiedź od
              Państwa bo tych osób będę dziesiątki tysięcy w takiej sytuacji, w tej chwili.

L.K.: Do tej pory takie postępowanie trwało 2-3 tygodnie, ostatnio 2-3 miesiące.
              Mam nadzieję, ze zbytnio się nie wydłuży.

J.Ż.: Zapytałem mec. Macieja Bednarkiewicz co jego zdanie mogą zrobić osoby,
              które się na liście znalazły redaktora Wildsteina znalazły, chociaż nie były
              funkcjonariuszami, ani współpracownikami tajnych służb

Maciej Bednarkiewicz: Ponieważ , z tego co mi wiadomo, to redaktor Wildstein
              poinformował o źródle pochodzenia tej listy, to trzeba się liczyć z tym, ze
              przeciwko IPN-owi osoby te wystąpią o ochronę swoich praw i nawet ewentualnych
              odszkodowań.

J.Ż.: Zapytałem też jak wysokie mogą być te odszkodowania

M.B.: Odszkodowania będę uzależnione od pozycji i konsekwencji, jakie ta
              informacja w życiu, w pracy zawodowej, społecznej, a nawet rodzinnej przyniesie.

............................... ............................... ..

terra.blox.pl/html

---

<.>
          • Gość: wolnosc Re: PODZIWIAM ODWAGĘ IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 31.01.05, 10:26
            Juz sie zaczelO! Oto post z portalu onet:

Wildstein to wyjątkowo obleśny facet. Wydaje się mu, że może bezkarnie

dreczyć Polaków. Cechy anatomiczne wskazują, że do Słowian mu daleko.

~as, 2005-01-31 10:02
        • Gość: c Michnika na liście nieale Szechter faktycznie jest IP: *.prawo.uni.wroc.pl 02.02.05, 12:53
          ??????
          Miałem tych ludzi wypisujących o prawdziwej tożsamości podstawionych lyderów
          Solidarności za wariatów ale jak poznajesz kolejne fakty to ...
          Dziwne że się nie zachowała lub w ogóle nie było wzmianki o Michniku a także
          Kuroniu, Mazowieckim, Wałęsie, Geremku...
          dziwne nie?
      • Gość: A ja myślę,że [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.05, 17:06
      • Gość: torunianka Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.petrus.com.pl 30.01.05, 17:08
        No proszę, jak niewiele trzeba! I już zaczęło się polowanie na czarownice.
        Plebsu ci u nas dostatek!
        • Gość: Monitor Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.aster.pl 30.01.05, 17:14
          Nie ublizaj plebsowi,bo on w odroznieniu od jajoglowych ma w tym wzgledzie
          najmniej na sumieniu.
          • Gość: Leszek Plebs to zbyt łagodnie. Po prostu gawiedź, żądna IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 21:24
            krwi
            • Gość: miop Re:na razie dawna ubecka zydokomuna krew chleptala IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 22:38
              i jak widac dalej chce opluwac prawde
        • Gość: atsbwienna Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.3.14.vie.surfer.at 30.01.05, 21:43
          a kim jestes frajerze .lista super sprawa.moj ojciec byl w a.k. i na boga ,jak
          bylem malym dzieckiem zawsze mialem stres .u.b szlajolo sie po moim
          domu .s,,,,,,,sy i qwy komunistyczne
      • Gość: A ja sobie myślę Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.05, 17:09
        że Pan DzikiKamień zazdrości Panu Michnikowi jego kariery i sławy
        dziennikarskiej,estymy w kraju i na świecie i rozpaczliwie,za wszelką cenę
        wdrapuje się na wyższą grzędę.
        • Gość: gość Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: 153.19.3.* 02.02.05, 08:35
          Ty lepiej nie myśl, bo jeszcze co wymyślisz i będzie kłopot. Długo nad tą
          głupotą myślałaś(eś)?
      • Gość: Jedi Knight Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:18
        >A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sumieniu
        > Drze się jak jakaś złodziejka - pożar, pożar, pali się! hehehehehehe

Ot i pierwsze efekty "dokonań w imię ułatwienia pracy kolegom dziennikarzom" przez BW.

I tak IMO to będzie wyglądać,a moze nawet przybrać ostrzejsze formy.

PS:Ciekawe czy i kiedy BW wstąpi do LPR??
      • Gość: Oskarzam Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum IP: *.abhsia.telus.net 30.01.05, 17:37
        Wszystkie osoby ktorzy oskarzaja innych bez dowodow.
        Wyrok prawomocny wydany przez sad moze byc traktowany jako oskarzenie.
        Czlowiek z ulicy powinien znac te reguly. Jesli czlowiek z ulicy wydaje wyroki
        wedle wlasnego poziomu intelektualnego, nie posiadajac dowodow wowczas jest
        oszustem i potencjalnym kryminalista.
        Ludzie typu "Z Ulicy" sa bardzo potrzebni wszelakiej masci manipulantom (
        manipulacja czasami jest potrzebna np. aby niszczyc mafie, stereotypy,
        nietolerancje) aby rozglaszac pogloski. Jest to potrzebne do realizacji celow
        manipulantom ( moga to byc politycy, srodki medialne, organizacje przemyslowe
        (zniszczyc konkurenta), finansowe, czy panstwowe).
        • Gość: miop Re:a co moga ludzie z ulicy, raz na jakis czas IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 22:40
          wieszac zdrajcow

niestety chyba w polsce robili to ostatni raz w powstaniu
          listopadowym
          i niestety dopiero jak upadalo
      • jarste Re: Nie RóB tego, myślenie ci szkodzi 30.01.05, 18:59
        a SB pęka ze śmiechu
      • jarste Re: A ja sobie myślę, że Staniszkis ma coś na sum 30.01.05, 19:02
        Myślenie CI najwyrażniej szkodzi
        a SB peka ze śmiechu
      • Gość: FLOGGY ŻAKOWSKI TO MENTALNY UBEK IP: *.spray.net.pl 30.01.05, 20:53
        • Gość: Leszek Może wyjaśnisz wszystkim to genialne odkrycie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 21:27
          • Gość: do Leszka proszę bardzo, wyjaśniam: GW obrzuca błotem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:35
            ..niewinnych ludzi (m.in. prof. Staniszkis). A Żakowski wrzeszczy że to
            Wildstein rzuca błotem i roni krokodyle łzy nad niedolą prof.Staniszkis rzekomo
            skrzywdzonej przez Wildsteina.
            Agenci i porządni ludzie siedzą razem na niejednej liście (np. w książce
            telefonicznej) ale dopiero jak GW i Żakowski nazwą książkę telefoniczną "listą
            ubeków" to mamy donos i fałszywkę. Żakowski to wyjątkowo perfidna kanalia
            żywcem wzięta z Orwella.
            Zażarzyłeś?
            • Gość: FLOGGY Re: proszę bardzo, wyjaśniam: GW obrzuca błotem.. IP: *.spray.net.pl 30.01.05, 22:56
              Dzięki poprzedniku - bardzo ładnie wyłożyłeś Leszkowi o co chodzi. Fakt, ze pyta o takie podstawowe sprawy świadczy o tym że nie ma dobrego kontaktu z rzeczywistością. Na takich jak on mogą żerować takie dzinnikarzyny jak Żakowski. Cieszę się, że to poszło w tv - może co niektórym łuski spadły z oczu- ten sposób formułowania pytań, przekręcanie oczywistości itp.
              • niezapowiedziany Re: proszę bardzo, wyjaśniam: GW obrzuca błotem.. 01.02.05, 01:00
                hmm, a ja sie zastanawiam. moze czesc ludzi nie wie, bo np. nie zdazylo
                zobaczyc tego artykulu Gazety Wyborczej o tytule nazywajacym ten wykaz ubecka
                lista, ze taka interpretacje rozpoczela Gazeta Wyborcza? moze by wszedzie
                wklejac odpowiedni frgament informacji z wyraznym zaznaczeniem, ze AUTOREM
                SFORMULOWANIA O UBECKIEJ LISCIE JEST GAZETA WYBORCZA a nie Wildstein! ja to
                widzialem. Gazeta przeszla sama siebie w szokujacych tytulach i teraz skutki
                probuje zrzucic na innych.
    • Gość: Wanda Wychodzi na to, że Giertych ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:23
      Sprawę teczek SB trzeba przeprowadzić odpowiednią ustawą. Powinien zająć się
      tym Sejm. LPR to postuluje, ale inni z GW na czele chcą taką idę utrącić.
      Lepiej bowiem dla tych, których GW chce osłonić przed dekonspiracjom, wmawiać
      społeczeństwu, że wszyscy mogą być pokrzywdzeni.
      • Gość: Leszek Ale w tej konkretnej sprawie może tak być IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 21:28
        • Gość: Rysiu Re: Ale w tej konkretnej sprawie może tak być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:49
          LPR - stronictwo promoskiewskie podkleja sie pod coś co i tak sie dzieje. Robi
          to w nadziei na zaiteresowanie mediow i punkty wyborcze. Nigdy nie wykazywali w
          tym zakresie incjatywy. TO jest srodowisko mocno popierające PRL w czasach jego
          istnienia. Mowiac Brechtem "gdzie konie kuja i zaba nadstawia stope.."
    • Gość: nikt O liście Wildsteina w TVP IP: *.pl / *.utp.pl 30.01.05, 15:25
      Nie przepadam przesadnie za Wildsteinem, ale po tym co tu przeczytałem,muszę
      stwierdzić, że to Żakowski minął się z powołaniem. Nie dałoby rady przenieść
      go w czasy św. Inkwizycji? Zaprosić do studia człowieka, żeby go zagryźć -
      oto warsztat pana Jacka.
      • Gość: . Zaprosic do studia nie czlowieka, ale ROTWEILERA. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 15:30
        Gdy sie bardzo zdenerwuje, to zagryzie. Spokojna glowa.
        • Gość: kynolog po co rotweiler? wystarczy pinczerek Żakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:45
          od ujadania pinczerka może zemdlić na amen
          • Gość: płatnik abonamentu Żakowski won z publicznej TV, sprzedawaj się w.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:47
            .. płatnych ogłoszeniach !
      • Gość: Emeryt Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.inter / *.inter-c.pl 30.01.05, 18:25
        Oszołomstwo należy niszczyć w zarodku. Goryl powinien byc w klatce a nie RP. To
        co zrobił ten goryl jest porażające. Do IPN nie powinno sie więcej wpuszczać
        tego typu oszołomów. IPN powinien udostepniać dane tylko historykom i osobom
        naprawdę pokrzywdzonym. A juz uznanie Macieja Giertycha za pokrzywdzonego i
        nagłośnienie tego to bardzo niesmaczne.
        A GW ma rację demaskując oszołomów, oszustów i debili. Brawo Adaś.
        • Gość: As [...] IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 18:53
          • Gość: dobra rada dodaj sobie jeszcze jedno "s" do psełdonimu IP: 62.233.214.* 30.01.05, 19:32
            • Gość: do Emeryta siedź cicho bo produkujesz tylko entropię ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:50
        • Gość: magoo Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 19:54
          Emeryt, skąd ty jesteś? jeszcze się nie pakujesz?
        • Gość: piokuk Re: O liście Wildsteina w TVP IP: 82.160.57.* 31.01.05, 00:22
          Z tego co wiem to Adaś już za bardzo nie kojarzy co się dookoła dzieje i
          powiekszy już wkrótce grono aniołków...
      • Gość: serio Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.jerozolimskie.pl 30.01.05, 19:16
        Co za nonsens! To Wildstein jest pelnym furii inkwizytorem, uzurpujacym sobie
        prawo do wydawania wyrokow.Zwykly awanturnik o zlych intencjach, zadufany w
        sobie i pelen pychy.Dostal nam sie Pierwszy Sprawiedliwy, szkoda gadac...
        • Gość: Spokojny Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:27
          Ludziska!przestancie szalec.Pol dziennikarskiej Warszawy od miesiaca wie kto
          jast z "TOWARZYSTWA" na tej liscie.Stad inicjatywa Wprost zeby zlustrowac
          dziennikarzy.To i tak by wyszlo.Jak nie Bronek to inny ujawnilby.Zabraklo Adama
          to sie pismaki rozbrykaly i zaczynaja gryzc,ha ha.
          • Gość: magoo Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 19:56
            adaś, jako (za)dobrze poinformowany, przeczul to i dał dyla do ojczyzny
    • Gość: . Jak to kto? Bismarck - juz dawno to powiedzial... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.01.05, 15:27
    • kataryna.kataryna Re: O liście Wildsteina w TVP 30.01.05, 15:32
      No i co, nie mówiłam, że to skoordynowana akcja :)

Żakowski zrobił program o tekście Gazety, Gazeta zrobiła artykuł o programie
      Żakowskiego, teraz się będą nawzajem nakręcać.

Kto zadzwonił do Staniszkis i powiedział jej, że jest na liście? Nie Żakowski?
      Kto przez zrobienie audycji o "sprawie Staniszkis" stworzył wrażenie, że osoby
      z listy powinny coś dementować? Żakowski. A tu nikt nie ma nic do dementowania!
      Staniszkis i wiele osób jest na liście i są niewinne a kto sugeruje, że powinny
      się z czegoś wytłumaczyć jest świnią.

No i jeszcze jedno. Podobno sprawa krąży od tygodni, Gazeta lamentuje, że w
      wielu redakcjach ta lista jest traktowana jak lista agentów, i że oskarża się
      niewinne osoby. Ciekawa jest zatem informacja, że Staniszkis dowiedziała się o
      tym, że jest na liście dopiero w sobotę o 9-tej.
      • basia.basia Re: O liście Wildsteina w TVP 30.01.05, 15:33
        kataryna.kataryna napisała:

> No i co, nie mówiłam, że to skoordynowana akcja :)
        >
        > Żakowski zrobił program o tekście Gazety, Gazeta zrobiła artykuł o programie
        > Żakowskiego, teraz się będą nawzajem nakręcać.
        >
        > Kto zadzwonił do Staniszkis i powiedział jej, że jest na liście? Nie Żakowski?
        > Kto przez zrobienie audycji o "sprawie Staniszkis" stworzył wrażenie, że osoby
        > z listy powinny coś dementować? Żakowski. A tu nikt nie ma nic do dementowania!
        >
        > Staniszkis i wiele osób jest na liście i są niewinne a kto sugeruje, że powinny
        >
        > się z czegoś wytłumaczyć jest świnią.
        >
        > No i jeszcze jedno. Podobno sprawa krąży od tygodni, Gazeta lamentuje, że w
        > wielu redakcjach ta lista jest traktowana jak lista agentów, i że oskarża się
        > niewinne osoby. Ciekawa jest zatem informacja, że Staniszkis dowiedziała się o
        > tym, że jest na liście dopiero w sobotę o 9-tej.

Mam nadzieję, że ktoś przytomny przemyta panią Jadwigę
        na okoliczność tych zbiegów okoliczności. I sprawa będzie
        całkiem jasna.
        • Gość: nat Romek Kurkiewicz po pierwsze w GW nie pracuje od IP: *.chello.pl 30.01.05, 16:46
          baaaardzo dawna, po drugie - już od dawna takze nie pije. Akurat go osobiście
          nie lubię, a sama też pracowałam w GW. I o czym to swiadczy? Masz środowisko
          Rzepy, GW, Sztandaru i Trybuny - i tyle. Każdy gdzieś pracował lub będzie
          pracował, a Gazeta juz dawno nie jest tym gronem ludzi, którzy w niej pracowali
          na początku i jakoś kształtowali jej wizerunek i poglady.
          Róznica polega na tym, że red W jak wielu prawicowców chce przeprowadzić swoje
          nawet kosztem czyjejś krzywdy, bo uważa, ze nikomu nie zaszkodzi jak sobie
          niewinnie pocierpi. A osoby o bardziej lewicowych pogladach martwią się krzywdą
          pojedynczego człowieka i szukają (co zresztą jest z góry skazane na porazkę, bo
          świat nie jest idealny) jak przeprowadzić lustrację tak, by nikogo nie
          skrzywdzić. I wybaczyć... To jest różnica między św. Tomaszem z Akwinu a św.
          Franciszkiem.
          • Gość: Rysiu Re: Romek Kurkiewicz po pierwsze w GW nie pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:58
            Mam wrazenie ze GW jest w tym zakresie konsektwentna. Niszczy pomysł lustracji
            od 1990 roku. Najgorsze ze opinie tej gazety w tej sprawie kształtował min
            redaktor Maleszka jak sie okazało agent SB. Także troche franciszkanie a
            troche...
        • wieslaw.rewerski O kimś przytomnym 30.01.05, 19:54
          basia.basia napisała:

> Mam nadzieję, że ktoś przytomny przemyta panią Jadwigę

A ja mam nadzieję, że ktoś przytomny przepyta w tej sprawie pana Bronisława
          Wildsteina. I że ta przytomna osoba będzie z prokuratury, a przed przepytaniem
          postawi panu Wildsteinowi zarzut.
          • Gość: R.Z Re: O kimś przytomnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:17
            Zarzut o co ,przecież lista jest jawna .Zarzut to można postawić GW że w pogoni
            za sensacją dała taki tytuł swojej publikacji .Nie pierwszy raz zresztą.
            • wieslaw.rewerski Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 30.01.05, 20:31
              Gość portalu: R.Z napisał(a):

> Zarzut o co ,przecież lista jest jawna .

Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych. A to, że lista jest
              jawna, nie ma żadnego znaczenia.
              • Gość: nikt Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.utp.pl 30.01.05, 20:43
                Drogi Rewerski Wiesławie, amatorze puszkowania! Akurat zarzut z paragrafu,
                naktóry się powołujesz, nie dotyczy Bronisława W., ale - ewentualnie -
                administratora zbioru danych, którym Bronisław nie jest.
                • wieslaw.rewerski Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 30.01.05, 20:53
                  Gość portalu: nikt napisał(a):

> Drogi Rewerski Wiesławie, amatorze puszkowania! Akurat zarzut z paragrafu,
                  > naktóry się powołujesz, nie dotyczy Bronisława W., ale - ewentualnie -
                  > administratora zbioru danych, którym Bronisław nie jest.

Radzę przeczytać ten przepis uważnie i bez emocji. Dotyczy on m. in. osób,
                  które przetwarzają dane osobowe, a nie są do tego uprawnione. Takich, jak pan
                  Wildstein.
                  • Gość: miop Re:twoj belkot poraza, NSA juz dawno stwierdzil co IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 22:50
                    jest notatka
                    jest to fotografia ksero scan i rowniez
                    kopia na nosnikach elektronicznych

tak wiec to tylko IPN mozna by oskarzyc
                    o utrudnianie dostepu do informacji jawnej obywatelom
                    wykonywanie z tych informacji odpisow

zreszta to jest staly problem z biurwokracja na calym swiecie
                    w szwecji rozwiazali to radykalnie
                    to co publiczne jest jawne dla obywateli
                    lacznie z zeznaniami podatkowymi urzednikow

wystarczy poprosic o informacje
                    i ja sie dostanie za darmo
              • Gość: magoo Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 20:47
                imię i nazwisko nie mogą być sprawą jawną, a jeżeli się tak Tobie Wieslawie
                wydaje, to niestety jesteś w błędzie,
                ustawa tez nie może działac przeciwko państwu, przeciwko konstytucji, bo to po
                prostu ustawa niezgodna z naczelnym aktem w państwie.... za dużo czarnych
                sprawek schowano już pod płaszczykiem tajności i ochrony danych osobowych
                • wieslaw.rewerski Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 30.01.05, 20:56
                  Gość portalu: magoo napisał(a):

> imię i nazwisko nie mogą być sprawą jawną, a jeżeli się tak Tobie Wieslawie
                  > wydaje, to niestety jesteś w błędzie,
                  > ustawa tez nie może działac przeciwko państwu, przeciwko konstytucji, bo to
                  po
                  > prostu ustawa niezgodna z naczelnym aktem w państwie.... za dużo czarnych
                  > sprawek schowano już pod płaszczykiem tajności i ochrony danych osobowych

Szczerze przyznaję, że nie rozumiem powyższego tekstu, a nie mam czasu i ochoty
                  dokonywać jego rozbioru gramatycznego. Widzę jednak, że dotyczy on kwestii
                  jawności lub tajności. Kwestia ta jest jednak bez jakiegokolwiek znaczenia w
                  świetle przywołanego przepisu.
                  • Gość: Stanisław Remuszko WSzPanie Wiesławie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:47
                    Czy jest sens długo rozmawiać z kimś, kto w sporze nie ma odwagi wystąpić pod
                    własnym nazwiskiem?
                    Z respektem
                    Stanisław Remuszko
                    • wieslaw.rewerski Re: WSzPanie Wiesławie, 30.01.05, 23:53
                      Gość portalu: Stanisław Remuszko napisał(a):

> Czy jest sens długo rozmawiać z kimś, kto w sporze nie ma odwagi wystąpić pod
                      > własnym nazwiskiem?
                      > Z respektem
                      > Stanisław Remuszko

Szanowny Panie!

Widzę, że na Pana nazwisko alergicznie reaguje już automat uruchomiony na
                      serwerze GW - zmienia je na litery "ko"! ;) Myślę, że za jakiś czas i mnie to
                      może spotkać, choć w związku nie z tą akurat sprawą...

Natomiast na Pana pytanie odpowiem twierdząco - uważam, że jest sens. Ja nie
                      tylko wymieniam opinie z aktualnym adwersarzem. Przekazuję je także osobom nie
                      uczestniczącym w rozmowie, ale śledzącym jej przebieg. Pan jako dziennikarz wie
                      przecież, że tych drugich osób jest więcej od wypowiadających się uczestników
                      polemiki.

Z wyrazami szacunku,

Wiesław Rewerski
                  • Gość: magoo Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 22:51
                    imię i nazwisko nie mogą być sprawą tajną ....oczywiście, ze miało być
                    napisane - tajną ..... ale tak bardzo jestem za większą jawnością w naszym
                    Państwie, że się zagalopowałam..... reszta bez zmian, jest jak najbardziej
                    aktualna
                    • wieslaw.rewerski Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 31.01.05, 00:05

> imię i nazwisko nie mogą być sprawą tajną

Proszę wybaczyć, ale śmieszy mnie ta opinia, gdy jest formułowana przez osobę
                      utajniającą swoje imię i nazwisko. Poważnie potraktowałbym ją, gdyby wygłosiła
                      ją np. prof. Staniszkis, która nie dość, że występuje jawnie, to jeszcze swoje
                      nazwisko znalazła na "liście Wildsteina". A Tobie, szanowny magoo, życzę
                      nieakłóconego niczym poczucia bezpieczeństwa Twojego dobrego imienia. Życzę w
                      kontekście dyskutowanej tu sprawy...
                      • Gość: magoo Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.bielsko.msk.pl 31.01.05, 01:26
                        Różnica między mną, a panią Staniszkis polega m.in. na tym, że ona jest osobą
                        publiczną, ja natomiast nie i trudno byłoby się jej przebić, gdyby nie
                        firmowała swojej osoby imieniem i nazwiskiem. Mnie natomiast nie potrzebne jest
                        na forum firmowanie się w taki sposób, tym bardziej, że w kontaktach na forum
                        wystarczają nicki i to jest ogólnie przyjeta rzecz. Ty natomiast stanowisz
                        nieliczny wyjątek i tez pewności nie mam żadnej, że Wiesław Rewierski, to
                        faktycznie Wiesław Rewierski, czy np. Bogdan Krzywowąs.
                        • wieslaw.rewerski Jawność i anonimowość 31.01.05, 01:36

> pewności nie mam żadnej, że Wiesław Rewierski, to
                          > faktycznie Wiesław Rewierski

I słusznie, bo osoba, którą określasz jako "Wiesław Rewierski" to w
                          rzeczywistości Wiesław Rewerski. A rzeczywistość jest sprawdzalna.

Słusznie też zauważasz, że jestem jedną z niewielu osób nie chroniących się tu
                          pod pseudonimem. Gdybyś był bardziej wnikliwy, to zauważyłbyś i to, że wszyscy
                          piszący tu jawnie są osobami poważnymi. Nie można natomiast powiedzieć tego o
                          kimś, kto opowiada się za jawnością cudzych nazwisk, a ukrywa swoje. To tyle i -
                          już na koniec.

Dobranoc.
                          • Gość: magoo Re: Jawność i anonimowość IP: *.bielsko.msk.pl 31.01.05, 08:15
                            O powadze osoby na forum, nie świadczy fakt podania imienia i nazwiska, bo
                            gdyby tak bylo, to większośc podpisywałaby sie w ten sposób, by dodać sobie
                            estymy. Czytałam wiele świetnych postów na tym forum podpisanych nickiem, jak
                            również posty nie wnoszące wiele do dyskusji, podpisane z imienia i nazwiska.
                            To forum - i rządzi się swoimi prawami. Ale trochę zboczyliśmy od głównego
                            wątku.
                            • Gość: *** Re: Jawność i anonimowość IP: *.chello.pl 31.01.05, 12:25
                              Pisząc o braku powagi i śmieszności, miałem na myśli nie anonimową większość
                              użytkowników forum, ale jedną osobę. Tę mianowicie, która opowiada się za
                              jawnością CUDZYCH nazwisk, ale woli ukryć nazwisko SWOJE.

Natomiast przyjęta dość powszechnie anonimowość wypowiadania się na forach w
                              niczym mi nie przeszkadza.
                              • Gość: miop Re: anonimowosc na forum jest zadna(przewaznie) IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 23:10
                                wiec to zadny argument
                                czy ktos pisze swoje imie i nazwisko czy nie jest obojetne
                                spotkanie tu to spotkanie jak w pociagu
                                czy jak w kolejce do lekarza

to zalozenie bypassów na oficjalna propagande informacyjna
                                uprawiana w wiekszosci, w ciagle zydokomunistycznych i ubeckich mediach

• Gość: Koala Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.freeshell.org 01.02.05, 09:42
                A to ma znaczenie?
                Art. 3a. (3) 1. Ustawy nie stosuje sie do:
                2. Ustawy, z wyj+-tkiem przepisów art. 14-19 i art. 36 ust. 1, nie stosuje sie równie? do prasowej dzia^3alnoP:ci dziennikarskiej w rozumieniu ustawy z dnia 26 stycznia 1984 r. - Prawo prasowe (Dz. U. Nr 5, poz. 24, z pó 1/4n. zm.) oraz do dzia^3alnoP:ci literackiej lub artystycznej, chyba ?e wolnoP:ae wyra?ania swoich pogl+-dów i rozpowszechniania informacji istotnie narusza prawa i wolnoP:ci osoby, której dane dotycz+-.
              • Gość: Zygmunt Dz. Re: Zarzut z art. 49 ust. 1 ustawy z 29.08.1997 IP: *.322-1-64736c22.cust.bredbandsbolaget.se 02.02.05, 04:26
                Lista musi byc dostepna dla wszystkich.
                Szkoda, ze na liscie znajduje sie tyloko niewielka czesc nazwisk, ze te
                najwazniejsze nazwiska prawdopodobnie zniknely wraz ze zniszczonymi teczkami.
                Niszczenie teczek mialo na celu oszukanie spoleczenstw polskiego i umozliwienie
                lub zachowanie wladzy potomkom ubeckich zbrodniarzy.
                Ten co zaslania sie art.49 chce oslaniac "czerwonych kapturow".
          • Gość: Jarek Re: O kimś przytomnym IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 20:30
            Chciałbyś, ale nic z tego - te czasy już odeszły. Obudż się.
            • wieslaw.rewerski O czasach dzisiejszych i minionych 30.01.05, 20:37
              Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Chciałbyś, ale nic z tego - te czasy już odeszły.

Tak, chcę tego. A co do czasów, to żyjemy w demokratycznym państwie prawnym.
              Oznacza to m. in. to, że nikt - z panem Wildsteinem włącznie - nie może stawiać
              się ponad prawem.

No i wiedz, że czasów, które minęły, nie uważam za swoje czasy. Moja orientacja
              polityczna jest jak najbardziej prawicowa.
              • Gość: Jarek Re: O czasach dzisiejszych i minionych IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 20:40
                Czyżby ? prawicowe?
                • wieslaw.rewerski Re: O czasach dzisiejszych i minionych 30.01.05, 20:42
                  Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Czyżby ? prawicowe?

Tak. I ważnym ich elementem jest poszanowanie prawa.
                  • Gość: ArturS Re: O czasach dzisiejszych i minionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:20
                    Szczęście że jeszcze ktoś się tu wypowiada w rzeczowy sposób. Pozdrawiam.
                    • wieslaw.rewerski Re: O czasach dzisiejszych i minionych 30.01.05, 21:22
                      Gość portalu: ArturS napisał(a):

> Pozdrawiam.

Dziękuję i pozdrawiam wzajemnie.
                      • Gość: do wiesława.rewers Oj Rewerski, do Clarence Darrow'a to ci daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:54
                        • Gość: *** Myślisz, że adwersarzom bliżej? n/txt IP: *.chello.pl 31.01.05, 00:18
                          • Gość: do *** adwersarze przynajmniej nie udają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 08:13
      • antykagan Re: O liście Wildsteina w TVP 30.01.05, 16:21

> No i co, nie mówiłam, że to skoordynowana akcja :)
        >
        > Żakowski zrobił program o tekście Gazety, Gazeta zrobiła artykuł o programie
        > Żakowskiego, teraz się będą nawzajem nakręcać.
        >
        > Kto zadzwonił do Staniszkis i powiedział jej, że jest na liście? Nie
        Żakowski?
        > Kto przez zrobienie audycji o "sprawie Staniszkis" stworzył wrażenie, że
        osoby
        > z listy powinny coś dementować? Żakowski. A tu nikt nie ma nic do
        dementowania!
        >
        > Staniszkis i wiele osób jest na liście i są niewinne a kto sugeruje, że
        powinny
        >
        > się z czegoś wytłumaczyć jest świnią.
        >
        > No i jeszcze jedno. Podobno sprawa krąży od tygodni, Gazeta lamentuje, że w
        > wielu redakcjach ta lista jest traktowana jak lista agentów, i że oskarża się
        > niewinne osoby. Ciekawa jest zatem informacja, że Staniszkis dowiedziała się
        o
        > tym, że jest na liście dopiero w sobotę o 9-tej.

Masz rację. Warto jeszcze zwrócić uwagę, że lubiący alkohol Romcio Kurkiewicz
        był wieloletnim dziennikarzem i redaktorem "GW", podobnie jak człowiek bez
        zasad, niejaki Żakowski. No i szpicel i kapuś Maleszka, który jeszcze do
        niedawna (pewnie teraz też) był/jest dziennikarzem "GW". Swoją drogą to
        ciekawe - gazeta zwalnia masowo dziennikarzy i redaktorów, a szpicel Maleszka
        jak chodzi do kasy, tak chodzi. Może wie za dużo???
        I dlatego boją się, że takich szpicli i kapusiów jest jeszcze w "GW" więcej,
        stąd ta histeria. To nie jest przypadek, teraz dołacza się do tego
        następna "gwiazda" gazety, niejaki Wroński. Ta kampania nie jest przypadkowa -
        pamiętam jeszcze zapluwającego się z wściekłości Michnika, gdy gdziekolwiek
        była mowa o lustracji i jego bredzenie o teczkach carskiej ochrany na Traugutta.
        • kataryna.kataryna Re: O liście Wildsteina w TVP 30.01.05, 16:28
          antykagan napisał:

>> Masz rację. Warto jeszcze zwrócić uwagę, że lubiący alkohol Romcio
          Kurkiewicz
          > był wieloletnim dziennikarzem i redaktorem "GW",

Naprawdę on też z Wyborczej? :)))
          No to jest już kabaret :)))
          Tak się zastanawiałam własnie z jakiego klucza ten Kurkowski, bo nazwisko mało
          znane, ciekawego nic nie mów, na dodatek wyskakuje z idiotyczną obroną "Ubecka
          lista".

I nawet wiedząc z tego programu, że Wildstein tę listę miał prawdopodobnie od
          jakiegoś pracownika z IPN-u, czyli "wydobył" ją tak jak dziennikarze zawsze to
          robią, Gazeta zamieszcza sondaż "Czy Wildstein miał prawo wynieść listę" :)))

• Gość: otco Widzę Pani Kataryno, że traci Pani chłodny osąd. IP: *.ghnet.pl 30.01.05, 19:56
            Ta spiskowa teoria nie odpowiada Pani zazwyczaj spokojnej argumentacji. Proszę
            wreszcie zrozumieć, że grupa ludzi może mieć podobne poglądy i nie ma w tym nic
            podejrzanego. Podobnie jak w tym, że dziennikarze GW dostają wiele propozycji.
            Przyczyna tkwi nie w układach, ale profesjonaliźmie. Mogę to obserwować na moim
            regionalnym podwórku. Moi znajomi z GW dostają różne prestiżowe, propozycje, a
            GW wcale ich nie chce puszczać. A upadłe media prawicowe wcale nie z powodów
            politycznych znikają z rynku, ale z braku dobrego zarządzania.
            Ja np. myślę podonie jak Żakowski, czy róznież i nas łaczą jakieś szczególne
            układy. Proszę podjąć się śledztwa z pewnością warto. Z góry informuję, że
            faktycznie da się coś wygrzebać. Tyle, że to coś o niczym nie świadczy.
            • Gość: Jarek Re: Widzę Pani Kataryno, że traci Pani chłodny os IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 20:33
              Z grzebania nic przyjemnego nie wynika.
      • Gość: Roy Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.ulb.ac.be 30.01.05, 16:22
        Zadko sie wypowiadam, na tym forum, ale teraz to juz mnie emocje ponosza, wiec
        pozwole sobie opdowiedziec, jednej z tych osob, ktore uwazaja, ze posiadly
        wszytskie rozumy na tej ziemi, czyli Tobie Kataryno. Wiec po pierwsze uwaga
        generalna - nie wiesz kto do kogo dzwonil i kto czego od kogo sie dowiedzial,
        wiec nie stawaj w jednym szeregu z watahami LPR i innymi tworcami wszelkiej
        masci teorii spiskowych, autorow medrcow syjonow i tak ci sie pewnie przebic
        nie uda.
        A teraz do rzeczy: roznica miedzy ludzmi pokroju Wildsteina (i najwyrazniej
        Toba, Kataryno), a ich oponentami (np. pania Staniszkis, ktora bardzo zreszta
        cenie) jest taka, ze ci pierwsi wierza, ze dla osiagniecia celu warto sciac
        kilka niewinnych glow, podczas gdy ci drudzy uwazaja, iz jest to
        niedopuszczalne. Oczywiscie, gdy cel jest odpowiednio "swiatly", trudno nie
        uledz pokusie by go osiagnac wszelkimi mozliwymi srodkami. Ja uwazam, ze z ta
        pokusa nalezy jednak wlaczyc, a argumenty mam dwa. Pierwszy moze nieco
        pompatyczny ale byc moze trafi do tych prawicowych glow, ktorzy probuja
        powiewac sztandarami katolicyzmu: jak dlugoz to Bog zwlekal ze zniszczeniem
        Sodomy i Gomory? Pamietacie jeszcze ta historie? Do pozostalych
        prawicowych "rewolucjonistow" byc moze trafi 2 argument: jestem pewny ze smieci
        w postaci Robespierre'a i Lenina rowniez wierzyly, ze walcza o piekna idee, no
        i ze cel uswieca srodki.
        No i to by bylo na tyle. Kto ma uszy do sluchania...:)
        • kataryna.kataryna Re: O liście Wildsteina w TVP 30.01.05, 16:40
          Gość portalu: Roy napisał(a):

> Zadko sie wypowiadam, na tym forum, ale teraz to juz mnie emocje ponosza,
          wiec
          > pozwole sobie opdowiedziec, jednej z tych osob, ktore uwazaja, ze posiadly
          > wszytskie rozumy na tej ziemi, czyli Tobie Kataryno. Wiec po pierwsze uwaga
          > generalna - nie wiesz kto do kogo dzwonil i kto czego od kogo sie dowiedzial,
          > wiec nie stawaj w jednym szeregu z watahami LPR i innymi tworcami wszelkiej
          > masci teorii spiskowych, autorow medrcow syjonow i tak ci sie pewnie przebic
          > nie uda.

Jadwiga Staniszkis: "Dzisiaj rano od pana Żakowskiego dowiedziałam się, że
          jestem na tej liście"

> A teraz do rzeczy: roznica miedzy ludzmi pokroju Wildsteina (i najwyrazniej
          > Toba, Kataryno), a ich oponentami (np. pania Staniszkis, ktora bardzo zreszta
          > cenie) jest taka, ze ci pierwsi wierza, ze dla osiagniecia celu warto sciac
          > kilka niewinnych glow, podczas gdy ci drudzy uwazaja, iz jest to
          > niedopuszczalne.

Wildstein nie jest oponentem Staniszkis, ani ona jego oponentką. Żakowski
          próbował ustawić sytuację tak, jakby tych dwoje stało przeciwko sobie, a
          Wildstein chciał ją skrzywdzić. Prawda zaś jest taka, że Żakowski powiedział
          Staniszkis, że jest na liście, bo chciał mieć do programu kogoś kto będzie
          wystarczająco emocjonalnie tłumaczył się i mówił o swojej krzywdzie.
          Niepotrzebnie, bo nikt jej o bycie tajnym współpracownikiem nigdy nie
          podejrzewał a ta lista to żadna lista agentów.

• Gość: Roy Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.ulb.ac.be 30.01.05, 17:03
            > Wildstein nie jest oponentem Staniszkis, ani ona jego oponentką. Żakowski
            > próbował ustawić sytuację tak, jakby tych dwoje stało przeciwko sobie, a
            > Wildstein chciał ją skrzywdzić. Prawda zaś jest taka, że Żakowski powiedział
            > Staniszkis, że jest na liście, bo chciał mieć do programu kogoś kto będzie
            > wystarczająco emocjonalnie tłumaczył się i mówił o swojej krzywdzie.
            > Niepotrzebnie, bo nikt jej o bycie tajnym współpracownikiem nigdy nie
            > podejrzewał a ta lista to żadna lista agentów.
            >

Jest, dokladnie w tym sensie, ktorego nawet nie dotknelas: sadze, ze bez
            wzgledu na to, czy pani Staniszkis znalazlaby sie na tej liscie czy nie, jej
            argumenty przeciwko temu co zrobil pan Wilstein pozostalyby takie same (i
            zbiezne z moimi), przynajmniej mam taka nadzieje. Odrebna sprawa jest to, w co
            Wy wszyscy tu wierzycie, tzn. ze gazete opanowal "Zly". Coz, moze wykazuje sie
            tu naiwnoscia, ale nie odnosze tego wrazenia (pomimo ze moje osobiste poglady
            sa nader czesto sprzeczne z pogladami gazety). W szczegolnosci uwazam, ze
            istnieje tylko jeden (wazny) dziennik, ktory prezentuje wyzszy poziom niz GW i
            jest to (pomimo ostatnich wydarzen) Rzepa. Skad zatem to wyzywanie sie wlasnie
            na niej, czy nie przypadkiem z tego samego powodu dla ktorego Europa nienawidzi
            Ameryki, a wielu ludzi Zydow, czyli ze wzgledu na ich skutecznosc?
            • Gość: gfg Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.net-serwis.pl 30.01.05, 17:40
              Royu, z oddali widac znacznie lepiej. Potwierdzam. Wystarczy jednak wrocic, a
              tu: psy szczekaja, a karawan jedzie dalej... Malo kto umie sluchac, jeszcze
              mniej czytac, a juz na palcach reki policzyc mozna tych, co mysla. Pelno zas
              jest obroncow cudzej sprawy i ledwo 30-letnich kombatantow nieswojej walki,
              wystrojonych w piorka wyimaginowanych przewag. Od samej gory - co szczegolnie
              widac - az po sam dol. I to jest wlasnie ten lud, ktory pan Wildstein w swej
              laskawosci niezmiernej dopuscil do nieslychanej tajemnicy, a czego sie tak
              skrzetnie wypiera. Czy w tym naszym biednym kraju ustawowo rozdaja abonament na
              czystej krwi, ze posluze sie jakze typowym tu cytatem, glupote?! Czy to juz
              pandemia nienawisci?!
              • Gość: Jarek Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 19:50
                Pozostań w oddali bo niewiele rozumiesz z tego co się dzieje. Ty należysz do
                tych co myślą? Więcej pokory w stosunku do siebie.
                • Gość: gfg Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.net-serwis.pl 31.01.05, 00:12
                  Pozostane przy swoim :). Is fecit cui prodest. Z pokora - gfg
            • Gość: magoo Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 20:11
              Gość portalu: Roy napisał(a):

Skad zatem to wyzywanie sie wlasnie
              > na niej, czy nie przypadkiem z tego samego powodu dla ktorego Europa
              nienawidzi
              >
              > Ameryki, a wielu ludzi Zydow, czyli ze wzgledu na ich skutecznosc?

nie z powodu skuteczności, tylko ze względu na odwieczną rację i słuszność
              zawsze i wszędzie, oczywiście tylko wg ich uznania, a jak ktoś się z nimi nie
              zgadza, to w ich mniemaniu jest wariatem, a w najlepszym razie - osobą źle
              poinformowaną,
              z byle powodu robią afere i wielkie show, byle za wszelką cenę zwrócić na
              siebie uwagę, zupełnie tak, jakby czuli sie pępkami swiata, a przeciez nie
              są.... chociaż na razie im sie tak wydaje
              • Gość: ArturS Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:15
                Nikt nie zmusza do czytania GW , o ile się nie mylę....
                • Gość: zalogujsie Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:31
                  Jeszcze by tego brakowało!
        • Gość: oz Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.avenel01.nj.comcast.net 30.01.05, 16:47
          niekontrolowany atak personalny roy'a i sugestie o jakiś szeregach to jest dla
          mnie całkiem niezłym przykładem paranoi. roy zrelaksuj się, nikt nie będzie na
          pewno traktować ciebie jako wytrawnego eksperta od rozumów i mądrości. daj
          sobie bracie spokój.
      • Gość: go.go Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 30.01.05, 18:34
        a akcja p.BW nie jset soordynowana.Tak nagle
        15 lat od pamiętnego roku 89 Bronek W. doznał objawienia,
        ze Naród to ON.
        Co wziąwszy pod uwagę ..zrobił co zrobił mieszając wszystkich
        na tej liście z błotem.Nie wspomne oczywiście o możliwości
        modyfikacji kolejnych kopii - no, napewno
        jest ktos kogo nazwisko zobczył/a/byś tam z przyjemnością,
        jak sadzisz wszyscy oprą się takiej pokusie?
        lub może napisać sobie swoją wersję i puścic ją w internet
        ..ale zabawa..oczywiście nie dla tych ,którzy tam będą...

Z tego też p.W nie zdawał sobie sprawy?,(haha hihi :)nie wierzę)

Podstępne i złe moce uknuły skoordynowana akcję
        przeciwko tej ostoi prawdy i poświęcenia jak można,
        zadawać, wogóle, jakieś pytania...
        Polacy, w tym wszyscy historycy,sędziowie,
        inni dziennikarze bez światłej pomocy p.W.,
        no w życiu, no nie trafiliby do IPN-u.

Panowie profesorzy, doktorzy IPN przyjmijcie z pokorą, p.W.
        wie lepiej od was - ON, WYBRANIEC zrobi lustrację w
        tydzień - później pewnie znowu wyjedzie za granice...
        pytanie za którą?

• Gość: Jarek Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 19:56
          Pan Wildstein jest takim samym trybikiem Narodu jak Ty i ja. Nie dopisuj więc
          kogoś do list narodowych. Tryby są różne - jedne pracują lepiej inne gorzej.
          Pan redaktor moim zdaniem jest jednym z lepszych trybików - może Tobie na złość.
          • Gość: go.go Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 30.01.05, 21:49
          • Gość: go. go Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 30.01.05, 21:53
            ale jak słusznie zauważyłeś,
            nie jedynym trybikiem Narodu
            Pan Redaktor jest Twoim zdaniem
            jednym z lepszych, moim zdaniem
            jednym z gorszych -Lustracja
            w wykonaniu P.Redaktora przypomina
            występ Benny Hilla i osmiesza idee
            Lustracji- pzdr. :)
            • Gość: miop Re: na razie to BW zlustrowal maleszke i slusznie IP: *.broker.com.pl 31.01.05, 23:19
              brawo bronek
              • Gość: taak [...] IP: *.arcor-ip.net 31.01.05, 23:40
      • Gość: Rysiu Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 22:01
        Tak, tak autolanserka. Wszyscy o tym mówią. Jak łatwo wpaść w te sidła.
        Perfidia.
    • Gość: jw m.in o etyce dziennikarskiej IP: *.autocom.pl 30.01.05, 15:41
      Jak w GW mowią o etyce dziennikarskiej to mnie się niedobrze robi
      www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=42
      do tej pory to sie nie mogło ukazac w papierowym wydaniu
      • Gość: min Re: m.in o etyce dziennikarskiej IP: *.crowley.pl 30.01.05, 16:46
        Przeczytałem Pana (JW-chodzi o tę samą osobę) artykuł z wielkim
        zainteresowaniem, tym bardziej, że sam jestem pracownikiem naukowym. Wyrazy
        współczucia. Ze swej strony polecam Panu powieść akademicką pt. "Filozofia w
        Depresji", opisującą typową historię polskiego młodego naukowca, zmagającego się
        z patologią środowiska, ale jednocześnie dostrzegającego to, co jest dobre i
        cenne w nauce polskiej(książka dostępna na stronie www.mybook.pl).
        A co do GW to niestety, drażni mnie jej moralizatorstwo, które ociera się
        czasami o jakąś tam ukrytą ideologię. Brak tu zdrowego dystansu do wszystkiego,
        który w życiu jest bardzo pomocny, a dla dziennikarzy powinien być normą.
        • Gość: jw Re: m.in o etyce dziennikarskiej IP: *.autocom.pl 30.01.05, 17:48
          Dziekuje za zainteresowanie z tym , że ja mam wyrazy wspólczucia dla rektora .
          ja się tak nisko nie stoczylem więc chodze z podniesieona głowa i czekam na
          dokumenty od rektora i sprostowanie od GW.
          Ksiązkę Pana czytalem i nawet popularyzowalem na moim portalu -prosze
          sprawdzić w dziale ksiązki (więcej - bo juz spadła z widoku)
          • Gość: Osiagnom Wildstein jest narodowym bohaterem IP: *.3web.net 31.01.05, 16:22
            Tekst w Gazecie jest slabo napisany. Moze jakis agent...Co znaczy to slowo:
            osiagnom!!!

Prosze czytac:
            przekazywałem dziennikarzom, którzy są zobowiązani podchodzić do tego w
            określony sposób, zgodnie z określonymi standardami i potem publikować z
            określonymi standardami rzeczy, które dzięki takim rzeczom osiągnom.
    • Gość: Rekin Strasz, strasz.. kto niby kogo ma zabijać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:42
      Niech się naród dowie jacy to "opozycjoniści" "bronili" Polakó przed komuną.
      Oj, bedzie się działo, będzie! Powychodzą wszystkie "autorytety".
      • Gość: 3x Re: Strasz, strasz.. kto niby kogo ma zabijać??? IP: *.76.classcom.pl 30.01.05, 15:46
        Juz powychodzily, tylko malo sie o tym mowi i pisze.
        Czesc autorytetow wskoczyla na unijne stolki i guzik im bedzie mozna zrobic.
        Ale jeszcze sie okaze, kto byl szuja i tu medrkuje jak Polske naprawiac.
    • Gość: ljz Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:44
      oglądałem w tvp Wildsteina i wiem,że napewno nie on sam to wymwślił!Podejrzewam
      panów z Krakowa(byłem w Grotesce wczoraj}.Panie premierze Rokita i panie Fijoł
      w myśl starego porzekadła"kto mieczem wojuje ten od miecza ginie".Rzeczywiście
      jakby nie było Wawelu i Sukiennic to do was bym nie jezdził.
      • Gość: MTS Jak sie bedziemy czuc 5 lat po lustracji? IP: *.dynamic.mts.net 30.01.05, 15:53
        Czy bedziemy madrzejsi, bogatsi,szczesliwsi?!!!
        Pamietacie emocje wywolane z procesem Szczepanskiego?To wszystko sa chwyty dla
        pierwotniakow, umiejetnie podsycane przez szpicli rydzyka i jego bandy na forum
        GW.Zmieniaja imiona,rzucaja hasla na czesc RM,LPR.MW ,niewiele maja wszak do
        powiedzenia ,bo sa tepi i prosci i w dodatku bez honoru i godnosci ludzkiej.
        • Gość: Drogi Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania agentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:58
          To skandal, że Polska nie dokonała tego rozliczenia z agenturą. I na złość
          wszystkim tym "osłaniaczom" z Gazety Wyborczej będę głosował na Ligę Polskich
          Rodzin, chociaż nie jestem jej fanem.
          • Gość: andmanda Re: Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania ag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:02
            No i znowu bedzie ze zydzi nami manipuluja.
          • Gość: hunter 78 Re: Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania ag IP: *.aster.pl 30.01.05, 19:26
            > I na złość wszystkim tym "osłaniaczom" z Gazety Wyborczej będę głosował na Ligę
            > Polskich Rodzin, chociaż nie jestem jej fanem.

Glosujesz po to, zeby zrobic komus na zlosc??? No to jestes kretynem i bucem,
            naprawde trudno mi znalezc inne okreslenia.
            • Gość: Jarek Re: Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania ag IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.01.05, 20:01
              Toś strasznie inteligentny.
          • Gość: magoo Re: Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania ag IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 20:17
            Drogi, to zupełnie tak samo jak ja .... długo sie nad tym zastanawiałam, ale
            metodą eliminacji doszłam do tego, że tylko LPR nas jeszcze może oczyścić i
            stworzyć waruki do działania
          • Gość: Rysiu Re: Wiem jak się czuję po 15 latach osłaniania ag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:53
            Jest jeszcze kilka innych partii dla których lustracja jest wazna. Mało tego
            oni uchwalali ustawe o IPN. LPR - towarzystwo promoskiewskie zajeło sie tym
            jedynie koniukturalnie i od niedawna. Nie daj sie zwariować. Problem lustracji
            w Polsce trwa dłużej niż poselska kariea pna GIertycha.
        • Gość: Adam M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:03
    • Gość: ktoś Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:02
      Zarozumialec MTS (to chyba ktoś od michnika i GW )nazwał innych uczciwych
      polaków "pospólstwem".A sam zapomniał nazwać siebie "zerem" (bo miler to jego
      kolega ). Sprawę teczek i lustracji ustawili komuniści razem z niby opozycją
      (Michnik, Geremek, Mazowiecki i inni z uni wolności ( demokratycznej ) przy
      okrągłym stole.Bo gdyby sprawę lustracji przeprowadzonozaraz na początku
      przemian ( tak jak w czechach , niemcach) , to byśmy to już mieli za sobą,a tak
      to takie sprawy ,będą wychodzić jeszcze ze 20 lat.Czy tylko Michnik i inni
      komuniści mogą mieć wgląd do teczek lub czy ktoś śię jeszcze czegoś boi!!!
    • Gość: kz podpis pod foto IP: *.pluspolska.pl / *.pluspolska.pl 30.01.05, 16:04
      to fotoreporter GAZETY robił za komuny zdjęcia operacyjne???!!!!!
      bardzo ciekawe..
      • Gość: spoko Dobre, he he he IP: *.sm-rozstaje.pl 30.01.05, 19:22
      • Gość: magoo Re: podpis pod foto IP: *.bielsko.msk.pl 30.01.05, 20:20
        a poza tym nie wiadomo, czy to nie "spowiedź" własnie z tego, czego zdążył sie
        dowiedzieć
    • Gość: szarwal Re: O liście Wildsteina w TVP IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.05, 16:06
      abstrachujac od tego czy opublikowanie tej listy bylo słuszne uwazam ze
      Wildstein zachował sie w tym programie jak ostatni cham i prostak ...
      faktycznie nadaje sie tylko do wymadrzania sie w telewizji Trwam. Za duzo
      go juz bylo wszedzie ( tak jak ostatnio Macierowicza ... niezla parka ) teraz
      straci renome ... czekam na konsekwencje.
    • Gość: Czesiek Przepraszam uprzejmie a gdzie tu awantura IP: *.tvgawex.pl 30.01.05, 16:08
      Czyżby już takie standardy dyskusji wprowadzono, że dyskusja jest "cacy" jak
      się wszyscy zgadzają i jest super Wersal. A jak jest nawet ostra czy polemiczna
      dyskusja to to się nazywa awanturą czy btakiej obeiktywizmu ?
    • krystian10 A myślałem, że to czlowiek a z tego Wildsteina .. 30.01.05, 16:09
      Tak Polacy się pomordują cudzymi rękami.
      • Gość: jestnaswiecej Pogarda dla tych co bronia kapusi... IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 16:13
        Mam dla Was pogarde! ale konczy sie czas nomenklatur i republiki kolesiow.
        Kapusie i szmaty... BRAWO BRONEK! Obronimy Cie przed zlymi ludzmi!!!
        • jarste Re:Pogarda dla tych co bronia kapusi..czyli Ciebie 30.01.05, 19:21
          Przecież to chodzi o listę kandydatów na współpracowników SB
          bo coś znaczyli w opozycji
          jak Cię ktoś spyta czy Cię wydmuchać to nie znaczy ,że jesteś prostytuta
          jesli tego naprwdę nie rozumiesz to chyba jesteś
    • Gość: Czesiek O widzę, że się dyplomowany inteligent odezwał. IP: *.tvgawex.pl 30.01.05, 16:11
      A w czym Ty jesteś lepszy od tego "pospólstwa" ? Bardziej mnie martwią tacy jak
      Ty niż to "pospólstwo".
    • Gość: czytelnik Dobrze zrobił Wildstein. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:12
      Ujawnianie szpiclów SB to za mało. Trzeba ich jeszcze wytarzać w smole, posypać
      piórami i przegonić przez środek miasta.

Może ktoś widział w sieci listy agenciaków i pamięta URL? Np. taką:

www.czuma.pl/public/agentura/
      • jarste myli ci sie sranie i pranie 30.01.05, 18:46
        Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> Ujawnianie szpiclów SB to za mało. Trzeba ich jeszcze wytarzać w smole,
        posypać
        >
        > piórami i przegonić przez środek miasta.
        >
        > Może ktoś widział w sieci listy agenciaków i pamięta URL? Np. taką:
        >
        > www.czuma.pl/public/agentura/
        Na tej liście są Ci których SB Chciało zwerbować
        Wildstein służy UB-ckiemu zametowi