Dodaj do ulubionych

Newsweek klamie

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.06.02, 02:12
W aktualnym numerze Newsweeka w artykule o aresztowaniu Jamrozego, podano
informacje iz 28 maja przegladal dokumenty w Totalizatorze i zapisywal to w
swoim notesie. Czy ktos pamieta o tym ze 27, 1 dobe wczesniej o godz. 17
zostal zatrzymany przez CBS i przewieziony do aresztu? Fizycznie niemozliwe, a
jednak napisano tak. Nie wierze juz w nic co pisze Newsweek i wam tez nie
radze! Jaki idiota mogl popelnic tak kardynalny blad dziennikarski, albo
celowo myslac ze nie zostanie to zauwazone, probowal uzyc mistyfikacji w celu
rzucenia falszywymi informacjami, ktorym sam opisywany i tak nie zaprzeczy bo
siedzi. Fakty, fakty! Czytac i analizowac. Nawesweek podaje klamliwe i
sprzeczne informacje.
Obserwuj wątek
    • bykk Re: Newsweek klamie 09.06.02, 02:39
      Krytyk,masz rację,ale myslisz,że niektórzy to zrozumieją?
      Ważne,prasa podała,tak musiało być!!!
      W TVPsld pokazali(np.3 akty)tak musiało być!
      Nie dziw się,są tacy co wychowani na kłamstwie PRL-u,uwierzą we wszystko co poda
      radio,TVP,czy "prasa"!
      hej!
      • Gość: Jaceq Re: Newsweek klamie IP: *.szeptel.net.pl 09.06.02, 11:16
        bykk napisał(a):

> Krytyk,masz rację,ale myslisz,że niektórzy to zrozumieją?
        > Ważne,prasa podała,tak musiało być!!!
        > W TVPsld pokazali(np.3 akty)tak musiało być!
        > Nie dziw się,są tacy co wychowani na kłamstwie PRL-u,uwierzą we wszystko co poda
        > radio,TVP,czy "prasa"!
        > hej!

Bykku, a mnie się jednak wydaje, że powszechniejsze jest odczucie (przygotowane pół wiekiem
        realsocjalizmu) następujące: "nie ufam wszystkiemu, co mówią w pudełku, piszą na płachtach".

Owszem, spotkałem kilka osób, które bezkrytycznie 'swoją' rzeczywistość kreują na podst. mediów, tych
        czy innych, ale wpływ tych osób na tzw. środowisko jest pomijalny.

Nawet znani mi RMsłuchacze nie są tak bezkrytyczni, co jest jakimś pocieszeniem.
      • Gość: krytyk Re: Newsweek klamie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.06.02, 17:01
        ja sie nie dziwie, to normalne jest przeciez. podaje tylko do wiadomosci,
        dzieki za jedno chociaz slowo poparcia w tej sprawie. media klamia!!!!!!
    • kimmjiki Re: Newsweek klamie 09.06.02, 11:43
      Jak ja lubie takich ludzi - jedna cyferka komus sie omsknela, a ten od
      razu "nie wierze juz w nic co pisze Newsweek".
      • Gość: krytyk Re: Newsweek klamie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.06.02, 17:00
        kimmjiki napisał(a):

> Jak ja lubie takich ludzi - jedna cyferka komus sie omsknela, a ten od
        > razu "nie wierze juz w nic co pisze Newsweek".

jedna cyferka tu jedna cyferka tam i jakby dodac jedno zero do kwoty 8 mln niby
        zarzucanej Jamrozemu t wyszloby 80 mln, ha! I co by sie dzialo gdyby taka
        informacje podal Newsweek? To razacy blad i drukujac cos takiego nie mozna
        powiedziec ze komus sie omsknelo. Skad pewnosc ze nie wszystkie informacje sa
        falszywe skoro na takim drobiazgu juz widac niescislosci.
        • kimmjiki Re: Newsweek klamie 09.06.02, 20:34
          Ale masz problemy - kogo to, do diabla, obchodzi, ktorego dnia on przegladal te
          dokumenty? Dziennikarz krzywo spojrzal na notatki, zobaczyl 28 zamiast 26 i tak
          zapisal, a Ty larum podnosisz, jakby pomylili date wybuchu wojny. Opanuj sie
          czlowieku, bo sie kompromitujesz taka nadwrazliwoscia. Errare humanum est.
    • Gość: wiechu Re: Newsweek klamie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 13:31
      Kimmjiki! Owszem, jest rzeczą ludzką błądzić ale nie za moje pieniądze!
      Dziennikarz nie pracuje za friko i oczekuję od niego rzetelności. Co prawda,
      wymienionej tu gazetki nie czytam (już), bo nie wykorzystała szansy, jaką jej
      dałem, tzn. 3 numery. Po za tym, ten desant z "Wprost"-u przyniósł też jego
      jakość. Ta gazetka nie utrzyma się i tyle. A co do Twoich uwag o jedną cyferkę
      itd. to spojrzyj sobie na linijkę o koncercie Waters`a. To jest właśnie to! Na
      tym samym koncercie, jeden widz/słuchacz widział i czuł deszcz, a inny nie może
      się temu nadziwić, bo pogoda była cacy. To co, dziennikarz był na odlocie?
      Jeżeli tak, to kiedy: jak był(?) na koncercie czy jak pisał relację?
      • kimmjiki Re: Newsweek klamie 10.06.02, 17:30
        Gość portalu: wiechu napisał(a):

> Kimmjiki! Owszem, jest rzeczą ludzką błądzić ale nie za moje pieniądze!

Newsweek jest gazeta prywatna, wiec jakie niby Twoje pieniadze? Jestes ich
        udzialowcem, czy co?

> Co prawda,
        > wymienionej tu gazetki nie czytam (...) spojrzyj sobie na linijkę o koncercie
        > Waters`a. To jest właśnie to!

To jest wlasnie co? Jak nie czytasz, to skad wiesz, co jest w srodku?

> Na
        > tym samym koncercie, jeden widz/słuchacz widział i czuł deszcz, a inny nie może
        > się temu nadziwić, bo pogoda była cacy. To co, dziennikarz był na odlocie?
        > Jeżeli tak, to kiedy: jak był(?) na koncercie czy jak pisał relację?

Zapytaj jego, a nie mnie. Ja na koncercie nie bylem i nie wiem, jaka tam byla
        pogoda.
        • Gość: wiechu Re: Newsweek klamie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 09:43
          Nie wiem, czy dobrze robię, odpowiadając Tobie - bo chyba nie masz za dobrego
          nastroju, szkoda. Za moje pieniądze, bo jak kupuję gazetę to wrzucam redakcji
          do kasy siano i ten czy inny redaktor ma z tego pensję, a ja za te moje
          pieniądze mam zszywkę papieru z informacjami, które są lub nie są coś warte. Ty
          zapewne czytasz jakieś gazety czy magazyny i na jekiejś podstawie je wybrałeś.
          Może na podstawie zdjęć, rzetelnych info lub czegoś innego. Stąd płynie wybór i
          dlatego Newsweek mnie nie przekonał - jest to mój wybór. A co do Waters`a, jest
          to przykład, że ktoś tu kręci. Ja wierzę gościom, którzy napisali tu, na Forum.
          A dziennikarz, niestety, nie jest rzetelny i wprowadza czytelników w błąd. Jest
          to przykład na słynne kiedyś zawołanie: co innego widzę, co innego słyszę. A
          tak w ogóle, to w Poznaniu jest w tej chwili słoneczna pogoda (przynajmniej w
          mojej dzielnicy) i życzę Tobie dobrego dnia.
          • kimmjiki Re: Newsweek klamie 11.06.02, 12:46
            Gość portalu: wiechu napisał(a):

> Za moje pieniądze, bo jak kupuję gazetę to wrzucam redakcji
            > do kasy siano i ten czy inny redaktor ma z tego pensję, a ja za te moje
            > pieniądze mam zszywkę papieru z informacjami, które są lub nie są coś warte.

Nikt Ci nie kaze wydawac tych pieniedzy akurat na Newsweek.

> Ty
            > zapewne czytasz jakieś gazety czy magazyny i na jekiejś podstawie je wybrałeś.
            > Może na podstawie zdjęć, rzetelnych info lub czegoś innego. Stąd płynie wybór i
            > dlatego Newsweek mnie nie przekonał - jest to mój wybór.

A czy ja Ci bronie wybierac?

> A co do Waters`a, jest
            > to przykład, że ktoś tu kręci. Ja wierzę gościom, którzy napisali tu, na Forum.

A moze nie powinienes?

> A tak w ogóle, to w Poznaniu jest w tej chwili słoneczna pogoda (przynajmniej w
            > mojej dzielnicy) i życzę Tobie dobrego dnia.

I wzajemnie (choc u mnie dobrej pogody nie ma).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka