me-e 08.04.05, 20:27 ...cud to byl czy raczej brak dobrego wychowania do tej pory...))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolenicz Mundus vult decipi - ergo decipiatur! 08.04.05, 20:31 Jeszcze raz tzw. elity robia nas w tzw. ciula. Odpowiedz Link Zgłoś
neutral12 AGENT BOLEK ZNOWU PODAJE REKE BOLSZEWI !!!!!!!!! 10.04.05, 18:29 SKORUMPOWANY BOLSZEWICKI KOSMOPOLITA KWACH ZA WSZELKA CENE CHCE ZOSTAC SEKRETARZEM ONZ ABY UCIEC PRZED TRYBUNALEM W TYCH DAZENIACH MOGLBY MU PRZESZKODZIC ZLOSLIWY I GADATLIWY AGENT BOLEK WIEC GO CZYMS PRZEKUPIL NA RAZIE NIE WIADOMO CZYM ... KWASNY OBIECAL JUZ NIEMCOM MIEJSCE W RADZIE BEZPIECZENSTWA A CZYRAKOWI WYJSCIE POLSKI Z IRAKU BUSZOWI POZOSTANIE W IRAKU A PUTINOWI UDZIALY W ORLENIE KWACHU JAK ZWYKLE UDAJE SWIETEGO OLEWAJAC JEDNOCZESNIE POLSKE I TRAKTUJAC JA JAKO ZRODLO PROWIZJI WPLYWAJACYCH NA KONTA NUMERYCZNE W SWISS ... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill.europy Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:32 DO DZIENNIKARZY WSZYSTKICH MEDIÓW! NIE WRACAJCIE DO TEGO, CO BYŁO WCZORAJ ZŁE! Także od Was zależy zależy jakie będzie jutro! Nie bądźcie oprawcami naszych sumień i dusz, Niech wasze słowa rodzą Dobro, a nie zło. Odpowiedz Link Zgłoś
pankasztelan Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:38 Szkoda tylko ze ktos tak wielki musi umrzec, zeby ludzie zaczeli byc dla siebie zyczliwsi... Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:16 O cudzie będzie można mówić, kiedy te dwie postaci w czynach udowodnią że nie było to tylko show przed kamerami, ale że obydwaj potrafią się szanować jako przeciwnicy polityczni... Odpowiedz Link Zgłoś
m.august Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 10.04.05, 11:14 Przeciwnicy polityczni? huehueheu.... przeciez oni są z jednego worka! Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 hm... , ma chyba rację pani Anna z tą motorówką 08.04.05, 22:13 i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ibir1 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 12:57 Od dziś każdego miało wypełnić dobro. Prawdziwe dobro. A co robicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle [...] 08.04.05, 20:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Ale LECHU jak już podałeś rękę na zgodę, to już 08.04.05, 20:41 lepiej nic nie mów na ten temat, bo może wyjśc tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:42 Takie gesty zawsze służą dobrej sprawie. Można wierzyć, że poprzednie zgrzyty były "wypdkiem przy pracy". Ja im gratuluję i doceniam ponieważ znajdą się tacy co powiedzą, że to dalszy ciąg spisku itp... Ja miałbym duży problem gdybym miał podać rękę takiemu Lepperowi czy Giertychowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:44 "Nie mam wyboru, jestem przecież katolikiem" - dodał. Prostakiem przede wszystkim. Wlasciwie to nie ma roznicy w jego wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Re: pies_ .....Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 20:51 Zmień nick'a, bo obrażasz psy - naszych braci mniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
brovareck Re: pies_ .....Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewsk 08.04.05, 21:22 ... no i czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer [...] 08.04.05, 21:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Hau hau hau hau hau hau hau hau 08.04.05, 21:14 Duren tu sie tez pcha z tym samym. Płacą Ci za to? Czys az tak zgłupial? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 03:38 pies_na_czarnych napisała: > "Nie mam wyboru, jestem przecież katolikiem" - dodał. > > Prostakiem przede wszystkim. Wlasciwie to nie ma roznicy w jego wypadku. wychodzi na to ,ze przedtem nie byl katolikiem :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
heyjude Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 11:31 Ładnie powiedziane, ale najpierw sprawdż czy sam sobie podałbyś rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIE TAKICH CUDOW SIE SPODZIEWAM W POLSCE... 08.04.05, 20:44 ...a raczej czekam na prawde ...bo tylko prawda wyzwala Odpowiedz Link Zgłoś
me-e nie dasz rady... 08.04.05, 21:05 ...z prawda jak z oliwa...zawsze na wiezch wyplywa (wyplynie )...a chciejstwem jest ta prawde kneblowac i podsowac zastepcze tematy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
bd95 Re: NIE TAKICH CUDOW SIE SPODZIEWAM W POLSCE... 09.04.05, 09:23 Ba... czyja prawde? Giertycha? On gotow zabic (oczywiscie za pomoca Mlodziezy Wszechpolskiej) dla swojej prawdy. Leppera? Ten gotow na kazde klamstwo dla podparcia swojej prawdy. Prawda kurduplowatych blizniakow? Oni nigdy nie podadza reki: ani Walesie, ani Kwachowi. Ich prawda to prawda dajaca wyzszy ranking wsrod politykow. Prawda politykow raczej zniewala... Odpowiedz Link Zgłoś
n.olszewski Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 20:46 Pamiętacie, jak Papież pierwszy raz przyjechał do Polski za panowania Kwaśniewskiego? Unikał jego spojrzenia, dawał do zrozumienia, że "średnio" mu sie podobał wybór Polaków. Jakże inne było zachowanie Jana Pawła II podczas następnej pielgrzymki, kiedy to zaprosił Kwaśniewskiego do Papamobile. Papiez był zbyt mądry, by zrobić to przypadkowo. Chciał nam przez to coś pokazać. Że jest prawdziwym uczniem Jezusa, który otwartość i miłość predkłada ponad spory doczesne. Papież pokazał, że widzi w Kwaśniewskim- jak w każdym- człowieka. Lech Wałęsa pokazał swoim gestem, że wciela w życie nauki Jana Pawła II. Pokazał, że to się da zrobić. I jeszcze raz, chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle [...] 08.04.05, 20:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnomysliciel1 [...] 08.04.05, 20:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:00 aaaaa..... no chyba że tak! przedszkolaku... Odpowiedz Link Zgłoś
wolnomysliciel1 Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:27 Gdyby był komunizm, to nie pisałbyś tych swoich głupot w internecie bo nie miałbyś takiej możliwości ... Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:31 naprawdę twój nick odzwierciedla twoje poglądy! jak zrozumiesz o co mi chodzi to daj kiedyś znać!!! niestety nie będzie to prędko... :( Odpowiedz Link Zgłoś
wolnomysliciel1 Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:38 japierdyle napisał: > naprawdę twój nick odzwierciedla twoje poglądy! jak zrozumiesz o co mi chodzi t > o > daj kiedyś znać!!! niestety nie będzie to prędko... :( Ciekawe czemu wycinają Twoje wypowiedzi ? Czyżbyś nie umiał się kulturalnie wysławiać nie obrażając przy tym innych ? CO do komunizmu zaś, to już dzieci w podstawówce wiedzą, że w swojej modelowej formie zachował się on już tylko na Kubie i w Korei Północnej, bo nawet już Chiny dawno wkroczyły na drogę kapitalizmu ... Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:44 ehhh... naprawde idzie ci to wolniej niż myślałem... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzisz 08.04.05, 21:49 po sposobie sprawowania rzadow. Otwarte kpienie z prawa i panstwa. Ale poniewaz nie ma komunizmu i AWS wprowadzila na szczescie mechanizm komisji sejmowych, sposob rozumienie panstwa i rzadzenia panstwem przez komunistow bardzo ladnie zostal zaprezentowany spoleczenstwu. Jak dobrze pojdzie, komunisci nie przejda przez prog 5% w czasie wyborow. Co do Walesy, pojechal aby oddac czesc Jemu a wrocil z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 08.04.05, 21:53 widzisz wolnomyślący!!! od ciebie takich słów oczekiwałem, ale niestety nie byłeś w stanie..... brawo fritz :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolnomysliciel1 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 08.04.05, 22:09 Wolnomyśliciel oznacza człowieka niezwiązanego żadnymi dogmatami, żadnymi więzami ideologicznymi, o wolnej i niezależnej myśli ... To tak żeby nie było nieporozumień. Śmieszą mnie opinie "komunizmu nie ma, ale są komuniści". Prawdziwy komunizm panował w Związku Radzieckim, bo to co było w Polsce naprawdę było realnym socjalizmem - chociażby dlatego, że była własność ziemi dla chłopów (nie do pomyślenia w ZSRR). Ale i on stopniowo tracił zęby po kolejnych odwilżach i rozluźnieniach ... W końcu zostało już tylko niedemokratyczne, zbiurokratyzowane i niewydolne gospodarczo państwo rządzone przez grupę oportunistycznych, bezideowych aparatczyków którzy z ideami Marksa i Lenina niewiel mieli już wspólnego ... Człowieku poducz się najpierw trochę historii XX wieku, a potem zabieraj głos w dyskusjach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany23 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 09.04.05, 17:03 W Polsce w późnych latach gierkowskich było coś co przypominało kabaret Janka Pietrzaka "pod Egidą" - nawet towarzysze nie wierzyli w to, co oficjalnie głosiła wierchuszka, słowa rozmijały się z czynami. Porównajcie to np. z terrorem "cioci Stasi" z NRD Honiego, czy prześladowaniem intelektualistów po sierpniu 1968 w CSRS Odpowiedz Link Zgłoś
apen43 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 09.04.05, 02:33 ja raczej widze komunistow w rencistach,chorych na lewych papierach i cala kupe nieudacznikow czekajacych na jalmuzne od rzadu. natomiast dawni komunisci czy tez postkomunisci sa obrotnymi kapitalistami. zrobili to gdy leczyliscie kaca po obaleniu komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 20:48 n.olszewski napisał: Juz sam myslec nie potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
n.olszewski Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 21:30 Owszem, potrafię myśleć; myślenie to również wyciąganie wniosków z postaw innych. czcząc pamięć Papieża powstrzymam się od złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
manolo24 Kwasniewski chce sobie podwyższyć sondaże 08.04.05, 20:59 polityka polityka i nic z niej nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
ela38 Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 23:50 Zgadzam sie! Zapomnijmy, co bylo, cieszmy sie, ze stac bylo Walese na taki gest! Odpowiedz Link Zgłoś
annjack Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:57 Lechu jesteś Wielki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:01 Patrzcie stał się rzeczywiście cud w III RP. Niewykształcony i nierozgarnięty chłopek, który oprócz robienia dzieci nic nie potrafił stał się z dnia na dzień prezydentem prawie 40-milionego kraju. Jest mi osobiście wstyd, że taki człowiek był prezydentem. A gest wałęsy przypomina raczej gest kundelka, który na własnym podwórku szczeka, ale jak wyleci poza bramę to nawet wróbel jest dla niego strachem. Myślę, że ordynacja wyborcza zarówno na preydenta jak i do sejmu i senatu powinna zostać natychmiast zmieniona. W armii się mówiło, że każdy nosi buławę marszałkowską w plecaku. Ale żeby ją wydobyć należy wylać dużo potu, zjeść kilka ton kaszy i spędzić kilkanaście tysięcy godzin w ławce szkolnej. Ironia polega na tym, że aby zostać żołnierzem zawodowym trzeba mieć co najmniej maturę (nie szeregowym zawodowym), a prezydentem, posłem czy senatorem trzeba mieć trochę kasy, dobry pysk do szczekania i opluwania wszystkich w koło, układy z klerem wskazane, kilka blokad i już sukces. A to Polska właśnie. Trochę mi wstyd, że te oczywiste prawdy piszę w tak smutnym dla nas czasie, ale papież nauczał, żeby pisać i mówić całą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Re: szatan33. Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 21:16 "Myślę, że ordynacja wyborcza zarówno na preydenta jak i do sejmu i senatu powinna zostać natychmiast zmieniona." W armii się mówiło .... Obywatelu sierżancie! Macie racje. W tej nowej ordynacji trzeba by także zapisać, bo widać nie jest to takie oczywiste, że nie wolno okłamywać elektoratu, nie należy upijać się podczas pełnienia obowiązków prezydenta, a już szczególnie jak się jest na cmentarzu, nie chachmęcić w wielu istotnych dla państwa sprawach itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
n.olszewski Re: szatan33. Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 21:50 Małostkowi ludzie. Rozsiedli się wygodnie w fotelach i spekulują, czy Wałęsa jest zdrajcą... Było tam k.... być i walczyć. Ale nie, łatwiej było w domu siedzieć, a teraz analizować. Rozumiem, nie każdy musi słuchać Ojca Świętego. Ja będąc agnostkiem potrafię wynieść z jego nauk tak wiele, ale widać nie wszyscy... Ale chyba niektórzy z Was zwyczajnie osrali to, co nasz Papież powiedział. Wiem, że to mocne słowo, ale nie znajduję właściwszego określenia na to, co wyprawiacie. Nie wiem, czy mam płakać czy kląć... Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:25 To prawda, że Wałęsa to prosty człowiek, ale niepotrzebnie szatanie wstydzisz się za niego. Sądząc z tego listu jest Pan prostakiem, a Wałesa tylko prostym człowiekiem, za którym jednak poszły miliony i który cieszy się uznaniem wielu ludzi na świecie. Tylko takie prostackie dusze jak pańska mogą w ten sposób oceniać osobę Wałesy. Napewno popelnił wiele błędów, ale nikt nie może mu odmówić miłosci do Polski. Napewno nie jest pan prawdziwym polskim żołnierzem tylko zwykłym "zupakiem". Prawdziwy POLSKI żołnierz nie kala swego kraju, a więc nie obraża prezydenta, którego wybrał Naród. Wyśmiewa pan brak wykształcenia Wałęsy, a pan gdzie kończył szkoły, chyba w Moskwie. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
brovareck Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:32 To nie ordynacja jest winna wyborowi Kwacha na prezydenta, ale Lechu, ktory mu byl gotow podac tylko noge. Ordynacja do Sejmu rzeczywiscie powinna byc zmieniona, tak abysmy glosowali na konkretnych ludzi, a nie na partyjne listy rankingowe, ukladane przez partyjnych bossow (postulat wprowadzenia 460 okregow wyborczch, po jednym posle z kazdego okregu). Senat, jako instytucja wlasciwa dla panstwa federalnego, gdzie zasiadaj przedstawiciele poszczegolnych stanow, landow, czy ziem, jest po prostu w ogole nie potrzebny. Zostal wprowadzony na zamowienie polityczne dla zrownowazenia magdalenkowego sejmu kontraktowego. Odpowiedz Link Zgłoś
alter7 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:48 do szatan33: Jest wiele prawdy w tym co piszesz, ale w odniesieniu do twojej osoby, rzeczywiście masz "dobry pysk do szczekania i opluwania wszystkich w koło" oraz mordkę "kundelka, który na własnym podwórku szczeka" poza tym brak szacunku świadczący braku elementarnego wykształcenia (Wałęsa oraz Papież pisane małą literą). Myślę że słowo PRL kojarzy ci się z okresem prehistorycznym, że już o wolności słowa nie wspomnę. Dzięki Takim Polakom jak Papież i Wałęsa żyjemy w wolnym kraju i w tej wolnej Polsce takie kundelki jak ty też mogą czasem zaszczekać. A poza tym kariera marszałaka Układu Warszawskiego gwarantowana. Spróbuj osiągnąć w życiu chociaż 1/100 tego co Lechu Wałęsa, powodzenia :((( Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:12 Witaj Pycho!!! Oczywiście, że to przyjemnie myśleć o sobie "Jestem lepszy od tego Wałęsy" ale to, jak zauważyłem cecha prostackiej "inteligencji", która w ten sposób odreagowuje swoją frustrację. Ja też nie zawsze lubię słuchać co mówi Lechu ale on tym gadaniem nie szkodzi i łatwo mi przychodzi wybaczyć jemu takie błędy. Ja pamiętam stan wojenny i jak to był wtedy dla mnie ważny człowiek. O Lecha w gronie solidarnościowców spieraliśmy się często. Bywało też, że dzieliło mnie z niektórymi ludźmi wiele ale taki tekst "inteligenta " zawsze nas jednoczył w obronie Wałęsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Zaslugi LW , stan wojenny i prezydentura . 09.04.05, 15:17 "on tym gadaniem nie szkodzi" prwdziwiej brzmialoby: << on tym gadaniem juz nie szkodzi >> Bo szkodzil wtedy gdy ludzie brali to co mowil powaznie. Szkodzil przede wszystkim sobie, ale rowniez nam wszystkim odkad zostal Prezydentem. Tez pamietam stan wojenny: strajkowy paraliz w kraju zapoczatkowaly regiony najbogatsze i najbardziej rozpieszcone przez komunistyczna wladze: stoczniowcy i gornicy. Oceniajac z perspektywy czasu sytuacje w tych galeziach przemyslu nie trudno zauwazyc, ze stoczniowcy i gornicy zostali wykorzystani do (slusznej) wlaki z komunistami w Polsce. Ich obecna sytuacja na tle ogolnym jest duzo gorsza obecnie niz w latach¨PRL. Do czego zmierzam: historyczna rola LW jako przywodcy Solidarnosci zasadza sie na nieswiadomym wprowadzeniu w blad, ludzi ktorzy stanowili prawdziwe zagrozenie dla systemu, ale ktorym w tym systemie (komunistycznym) i tak zylo sie lepiej niz innym: stoczniowcom i gornikom. Pisal o tym w jakas rocznice wydarzen Michnik przyznajac, ze nie oczekiwal po zmianach systemowych, tak niekorzystnych konsekwencji dla tych, na ktorych protest byl oparty. Ci co zdawali sobie z tego sprawe, jakkolwiek nieliczni by nie byli, nie mieliby ani odwagi ani tupetu ani potrzebnej wiary by stanac na czele protestu. To co bylo sila LW w walce z komunistami (nieswiadomosc konsekwencji) jest jego slaboscia w tam gdzie potrzebna jest precyzyjna analiza i wynikajaca z niej skuteczna synteza! Przyznac musze, ze nie wyroznia szczegolnie LW na polskiej "arenie" tak politycznej jak i spolecznej. Braki w tym wzgledzie, zrozumiale u LW, zadziwiaja wsrod zdziecinnialej polskiej inteligencji. Stad zreszta jej nieobecnosc w zyciu politycznem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
blueboy74 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 15:52 Szatan, o ile część o ordynacji sprawia wrażenie napisanej przez osobę myślącą, o tyle w podsumowaniu Wałęsy bredzisz jak potłuczony. Spałeś przez ostatnie 20 lat? Co sugerujesz? Że Wałęsa dostawał wszystko w prezencie, jadł szynkę z kawiorem i był życiowym nieudacznikiem. Mierzysz innych swoją miarą? Fakt, że z elokwencja i erudycja nie są najmocniejszą stroną Lecha, nie ma najmniejszego związku z jego postawą obywatelską. Był, jest i będzie patriotą. Wybrali go ludzie - sam się nie wybrał. Ludzie zmęczeni gnojeniem przez system. Ludzie chcący odmiany. Ale, żeby odmiana była możliwa, ktoś musiał 'przejść przez ogrodzenie'. Czemu nie byłeś to TY, albo ktoś z twoich bliskich - brak odwagi, samozaparcia, charyzmy??? To cechy ludzi, którzy podrywają innych do zmian. Wymagać od jedengo człowieka, że zorganizuje i skutecznie przeprowadzi reformę ustrojową, to delikatnie rzecz ujmując - dziecinna naiwność. Można zakładać, iż gdyby nie Lechu, kto inny zrobił by to samo. Pytanie, czy jego też byś tak podsumowywał? Twierdzę, że tak, dla zasady dołóżmy innym za nasze braki. Żenujący jesteś kolo. Co do kariery w wojsku. Mam nadzieję, że z wojskiem nie masz nic wspólnego, bo nie chciałbym żyć w kraju, o którego sile militarnej decydują ludzie wychowani na metaforze: hektolitry wody, tony kaszy i ślęczenie w ławce. Armia składająca się z przepoconych, otłuszczonych i przeteoretyzowanych wojaków to doskonała tarcza strzelnicza. Widać, że wojnę znasz z bliska, che che. Poza tym nie jesteśmy dyktaturą wojskową, a demokracją (podobno ;-), więc elyty mogą, ale nie muszą podążać drogą wskazaną przez 'wybranego', nawet jeśli będzie on spełniał wszystkie (skądinąd słuszne) wymogi. Kogo wtedy oplujesz? Jednostkę czy system? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer [...] 08.04.05, 21:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: WALESA TEZ... 08.04.05, 21:13 Maciarewicz? chodzi o tego shizofrenika???? jeśli tak, to gratuluję ci autorytetów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: Gut. 08.04.05, 21:16 nie mówię że jest wielki, ale na pewno jest o wiele mniejszym złem... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Gut. 08.04.05, 21:20 A ty expert itd wyjatkowy osiol i mendowaty typek - powtarzasz ten link w kołko Odpowiedz Link Zgłoś
japierdyle Re: Gut. 08.04.05, 21:25 i bardzo dobrze! niech każdy pozna prawdę i otrzeżwieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WALESA TEZ... 08.04.05, 21:21 ...dlaczego ublizasz bratu swemu...walesa sam stwierdzil ,ze podpisal pare papierkow...sad wprawdzie stwierdzil ,ze walesa jest ok...ale biorac pod uwage polskie sady i pomrocznosc...pozatym to ,ze osiemdziesiat procent opozycji i tzw autorytetow to sb lub ich pracownicy to z prawda przyjdzie nam jeszcze troche poczekac...osobiscie dla mnie walesa jest ok ...tylko po co on sie tak pcha do tej wladzy co on jeszcze moze uczynic pozatym co juz uczynil ... Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Kwaśniewski to mąż stanu 08.04.05, 21:17 info.onet.pl/1079368,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Kwaśniewski to mąż stanu 08.04.05, 21:55 raczej mąż swojej żony ( już za starej by być w stanie błogosławionym ) jagnieszkaa napisał: > info.onet.pl/1079368,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
eksplorator30 Kwaśniewski to mąż Kwaśniewskiej 09.04.05, 07:38 "magister" i niesmaczny jajcarz... patrz "gest Siwca" Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kwaśniewski to mąż stanu 09.04.05, 20:19 Pani zaczyna se niestosownie żartować! ??. Mężem s(S)tana(u) jest wyłacznie ten niezamężny lub nieżonaty, jak komu wygodniej, "kaczorek" - o czym wiemy wczyscy "jeno nie mówimy" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
griygor W końcu! 08.04.05, 21:22 Cieszę się, że Pan, Prezydencie Wałęsa zdecydował się stanąć ponad swoją dumę i urażony honor. Chociaż Pana niechęć była uzasadniona to pokazał pan czyn godny człowieka wielkiego formatu. Jak sam Pan mówi, wchodzimy w nową epokę, w której liczyć się będą nowe kierunki, nowe wartości. Chociaż bez walki nie byłoby demokracji w obecnym kształcie, walka nie powinna być stylem polityki epoki w którą wkraczamy. Tym bardziej polityki, która stawia u swych podstaw wartości chrześcijańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:29 witam !! czy dobre wychowanie czy coś innego - to bez znaczenia liczy się fakt !! chyba wogule dość śmiesznych zachowań polityków ( i nie tylko) pozdrawiam !! PUKURY Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Reperowanie image'u 08.04.05, 21:45 Z pewnoscia ten gest Walesy pozowli Kwasniewskiemu podpolerowac swoj nadszarpniety aferami image. Ale czy to cos zmieni? Czas zalozy sie skonczy i stare/nowe problemy prezydenta wroca ze zdwojona sila. Odpowiedz Link Zgłoś
michulo Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:46 świetnie, to tak samo jak kibice, to pokazuje z jaka kategoria ludzi mamy do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:51 ...walesa szybko sie uczy...widac ,ze ma nosa politycznego ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ks31 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:52 wszystko mozna spłycić - tylko - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:59 ...co tu splycac...poziom jest plytki...panowie podali sobie rece Odpowiedz Link Zgłoś
zima000 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:11 ks31 napisała: > wszystko mozna spłycić - tylko - po co? Pytasz po co? - bo najfajniej rozpoczynac naprawe panstwa od innych, najlepiej tych z najwyzszej polki. Wysilek nieduzy, chlapnac jezykiem byle co bardzo latwo, a jak sie paluszki na klawiaturze zmecza to log out i lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Jeden wart drugiego ! 08.04.05, 21:53 Ale widocznie Polacy nie zasługują na innych - sami ich wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
karpik007 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:21 czy warto o tym pisać? wybory........ Odpowiedz Link Zgłoś
znak Co za palant z Niego, jednak! 08.04.05, 22:29 Nic już mu chyba nie pomoże :( Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZAS NA REKE DLA ...RM 08.04.05, 22:55 ...no bo jak panu kwasniewskiemu to moze i sluchaczom rm ...za stwierdzenie... idzcie do psychiatry ...mee, osobiscie mysli ,ze nie nalezy sie nawzajem obrazac a raczej nastawiac drugi policzek czytaj; tak jak postapil pan walesa w stosunku do bolszewiko w zmacniajac im lewa noge... Odpowiedz Link Zgłoś
robsonwch Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 22:56 Wiadomo jak to w Polsce ciężko z pracą więc znalazłem ją w Czechach Skoda Auto w Mlada Boleslav. chodzi mi oto że w tak wielki dzień jakim był pogrzeb jana pawła II władze czeskie nie ustanowiły dniem świętym .Zabolało mnie to że w tak wielki dzień kazano nam iść do pracy a w skodzie pracuje pare tys.polaków to jest dla mnie brak szacunku nie rozumie jak wtedy można by pracować. W prasie przeczytałem że władze szeskie pojachały pożegnać papieża jakim prawem czy oni nie mają wstydu potym co zrobili. W piątek miałem iść do pracy ale nie poszedłem stwierdziłem że w tak wielki dzień nie moge pujść do pracy.Prędzej prubowałem załatwić dzień wolny od pracy na względ że w skodzie pracuje bardzo duża ilość polaków i jak nie dla papieża to choćby dla nich zróbcie ten wyjątek bo papież dla nas wiele znaczy to wtedy usłyszałem tekksty: a co to był twój ojciec albo twoja motka i takie tam.... Miejsce gdzie mieszkam w Czechach sąsiaduje z kompleksem sportowym na którym w dniu pogrzebu o godz.12 popołudniu normalnie odbywałsię mecz hokeja głośna muzyka, śpiewy, krzyki-ludzie co to ma wszystko znaczyć czyżby Czesi mieli innego papieża niż my wszczyscy.!!!!!!!!!!! Bardzo jest mi żal zachowania się czechów wobec Jana Pawła II moim zdanie należy mu się choć troche szacunku po tym jakim był wielkim człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
ks31 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 23:03 znacznie bardziej jednak boli zachowanie niektórych mlodych (!) Polaków - uczestniczyczyłam we mszy, ktora rozpoczęła się Mazurkiem Dąbrowskiego - uczniowie szkół średnich w czapkach, o słowach dobiegających do moich uszu nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 23:13 Kto ma link do uscisku dloni obu polityków? Chodzi,rzecz jasna,o to foto,ktore widzialam w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Zdjęcie 09.04.05, 00:41 Wystarczyło spojrzeć na treść tekstu który komentujesz. Jeśli pomimo tego nie widziałaś tego zdjecia to podaje odpowiedni link wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2645551.html?v=0&f=28 a jeśli dalej nie widzisz to już wysyłam na Twoją skrzynkę... Odpowiedz Link Zgłoś
alter7 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 09.04.05, 00:25 To tylko pepiczki, nie ma o czym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
bd95 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 09.04.05, 09:58 Odpowiem na wlasnym przykladzie: ja bylem w dzien pogrzebu w Tiranie (Albania) ale moglem tez byc w kazdym z 40 innych krajow mojego regionu. Negocjowalem kontrakt zerkajac w telewizor. Tam tez dla wiekszosci ludzi byl zwykly dzien (chociaz przywodcy religijni i polityczni byli w Watykanie). Czy nie pomyslales przyjacielu, ze mozesz okazac szacunek Papiezowi, swojej rodzinie poprzez prace? Czasem tak trzeba. A co gdy stracisz prace? Odpowiedz Link Zgłoś
ireksa Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 23:14 Dla mnie i tak większym cudem było podanie sobie dłoni prezydentów Izraela i Syrii. Odpowiedz Link Zgłoś