Dodaj do ulubionych

Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali sobi...

08.04.05, 20:27
...cud to byl czy raczej brak dobrego wychowania do tej pory...)))
Obserwuj wątek
    • dolenicz Mundus vult decipi - ergo decipiatur! 08.04.05, 20:31
      Jeszcze raz tzw. elity robia nas w tzw. ciula.
      • janek007 Wcelowales w sama dyche. 10.04.05, 05:55
        • neutral12 AGENT BOLEK ZNOWU PODAJE REKE BOLSZEWI !!!!!!!!! 10.04.05, 18:29
          SKORUMPOWANY BOLSZEWICKI KOSMOPOLITA KWACH
          ZA WSZELKA CENE CHCE ZOSTAC SEKRETARZEM ONZ
          ABY UCIEC PRZED TRYBUNALEM

W TYCH DAZENIACH MOGLBY MU PRZESZKODZIC
          ZLOSLIWY I GADATLIWY AGENT BOLEK
          WIEC GO CZYMS PRZEKUPIL
          NA RAZIE NIE WIADOMO CZYM ...

KWASNY OBIECAL JUZ NIEMCOM
          MIEJSCE W RADZIE BEZPIECZENSTWA

A CZYRAKOWI WYJSCIE POLSKI Z IRAKU
          BUSZOWI POZOSTANIE W IRAKU A
          PUTINOWI UDZIALY W ORLENIE

KWACHU
          JAK ZWYKLE UDAJE SWIETEGO
          OLEWAJAC JEDNOCZESNIE POLSKE
          I TRAKTUJAC JA JAKO ZRODLO PROWIZJI
          WPLYWAJACYCH NA KONTA NUMERYCZNE W SWISS ...
    • the.bill.europy Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:32
      DO DZIENNIKARZY WSZYSTKICH MEDIÓW!

NIE WRACAJCIE DO TEGO, CO BYŁO WCZORAJ ZŁE!
      Także od Was zależy zależy jakie będzie jutro!
      Nie bądźcie oprawcami naszych sumień i dusz,
      Niech wasze słowa rodzą Dobro, a nie zło.
      • pankasztelan Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:38
        Szkoda tylko ze ktos tak wielki musi umrzec, zeby ludzie zaczeli byc dla siebie
        zyczliwsi...
        • konread Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:16
          O cudzie będzie można mówić, kiedy te dwie postaci w czynach udowodnią że nie
          było to tylko show przed kamerami, ale że obydwaj potrafią się szanować jako
          przeciwnicy polityczni...
          • m.august Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 10.04.05, 11:14
            Przeciwnicy polityczni? huehueheu.... przeciez oni są z jednego worka!
      • wilczysko1 hm... , ma chyba rację pani Anna z tą motorówką 08.04.05, 22:13
        i nie tylko
      • ibir1 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 12:57
        Od dziś każdego miało wypełnić dobro. Prawdziwe dobro. A co robicie ?
    • japierdyle [...] 08.04.05, 20:41
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • sffinx Ale LECHU jak już podałeś rękę na zgodę, to już 08.04.05, 20:41
      lepiej nic nie mów na ten temat, bo może wyjśc tylko gorzej.
    • genekgenek Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:42
      Takie gesty zawsze służą dobrej sprawie. Można wierzyć, że poprzednie zgrzyty
      były "wypdkiem przy pracy". Ja im gratuluję i doceniam ponieważ znajdą się tacy
      co powiedzą, że to dalszy ciąg spisku itp...
      Ja miałbym duży problem gdybym miał podać rękę takiemu Lepperowi czy
      Giertychowi....
      • pies_na_czarnych Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:44
        "Nie mam wyboru, jestem przecież katolikiem" - dodał.

Prostakiem przede wszystkim. Wlasciwie to nie ma roznicy w jego wypadku.
        • sffinx Re: pies_ .....Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 20:51
          Zmień nick'a, bo obrażasz psy - naszych braci mniejszych.
          • brovareck Re: pies_ .....Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewsk 08.04.05, 21:22
            ... no i czarnych.
        • expertyzer [...] 08.04.05, 21:05
          • janbezziemi Re: Hau hau hau hau hau hau hau hau 08.04.05, 21:14
            Duren tu sie tez pcha z tym samym. Płacą Ci za to? Czys az tak zgłupial?
        • zgryzliwy1 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 03:38
          pies_na_czarnych napisała:

> "Nie mam wyboru, jestem przecież katolikiem" - dodał.
          >
          > Prostakiem przede wszystkim. Wlasciwie to nie ma roznicy w jego wypadku.

wychodzi na to ,ze przedtem nie byl katolikiem :-((
      • heyjude Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 11:31
        Ładnie powiedziane, ale najpierw sprawdż czy sam sobie podałbyś rękę...
    • dolenicz Kabotynstwo i to w bardzo zlym guscie 08.04.05, 20:44
    • me-e NIE TAKICH CUDOW SIE SPODZIEWAM W POLSCE... 08.04.05, 20:44
      ...a raczej czekam na prawde ...bo tylko prawda wyzwala
      • neceser Takie cuda dostajesz 08.04.05, 20:57
        chciejstwo nic ci nie da.
        • me-e nie dasz rady... 08.04.05, 21:05
          ...z prawda jak z oliwa...zawsze na wiezch wyplywa (wyplynie )...a chciejstwem
          jest ta prawde kneblowac i podsowac zastepcze tematy )))
      • bd95 Re: NIE TAKICH CUDOW SIE SPODZIEWAM W POLSCE... 09.04.05, 09:23
        Ba... czyja prawde?
        Giertycha? On gotow zabic (oczywiscie za pomoca Mlodziezy Wszechpolskiej) dla
        swojej prawdy. Leppera? Ten gotow na kazde klamstwo dla podparcia swojej
        prawdy. Prawda kurduplowatych blizniakow? Oni nigdy nie podadza reki: ani
        Walesie, ani Kwachowi. Ich prawda to prawda dajaca wyzszy ranking wsrod
        politykow. Prawda politykow raczej zniewala...
    • n.olszewski Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 20:46
      Pamiętacie, jak Papież pierwszy raz przyjechał do Polski za panowania
      Kwaśniewskiego?
      Unikał jego spojrzenia, dawał do zrozumienia, że "średnio" mu sie podobał wybór
      Polaków.
      Jakże inne było zachowanie Jana Pawła II podczas następnej pielgrzymki, kiedy
      to zaprosił Kwaśniewskiego do Papamobile.

Papiez był zbyt mądry, by zrobić to przypadkowo. Chciał nam przez to coś
      pokazać. Że jest prawdziwym uczniem Jezusa, który otwartość i miłość predkłada
      ponad spory doczesne.

Papież pokazał, że widzi w Kwaśniewskim- jak w każdym- człowieka.

Lech Wałęsa pokazał swoim gestem, że wciela w życie nauki Jana Pawła II.
      Pokazał, że to się da zrobić. I jeszcze raz, chwała mu za to.

• japierdyle [...] 08.04.05, 20:47
        • wolnomysliciel1 [...] 08.04.05, 20:55
          • japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:00
            aaaaa..... no chyba że tak! przedszkolaku...
            • wolnomysliciel1 Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:27
              Gdyby był komunizm, to nie pisałbyś tych swoich głupot w internecie bo nie
              miałbyś takiej możliwości ...
              • japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:31
                naprawdę twój nick odzwierciedla twoje poglądy! jak zrozumiesz o co mi chodzi to
                daj kiedyś znać!!! niestety nie będzie to prędko... :(
                • wolnomysliciel1 Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:38
                  japierdyle napisał:

> naprawdę twój nick odzwierciedla twoje poglądy! jak zrozumiesz o co mi chodzi
                  t
                  > o
                  > daj kiedyś znać!!! niestety nie będzie to prędko... :(

Ciekawe czemu wycinają Twoje wypowiedzi ? Czyżbyś nie umiał się kulturalnie
                  wysławiać nie obrażając przy tym innych ?
                  CO do komunizmu zaś, to już dzieci w podstawówce wiedzą, że w swojej modelowej
                  formie zachował się on już tylko na Kubie i w Korei Północnej, bo nawet już
                  Chiny dawno wkroczyły na drogę kapitalizmu ...
                  • japierdyle Re: a widziałeś, żeby kiedykolwiek Kwach..... 08.04.05, 21:44
                    ehhh... naprawde idzie ci to wolniej niż myślałem...
                  • fritz.fritz Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzisz 08.04.05, 21:49
                    po sposobie sprawowania rzadow. Otwarte kpienie z prawa i panstwa. Ale poniewaz
                    nie ma komunizmu i AWS wprowadzila na szczescie mechanizm komisji sejmowych,
                    sposob rozumienie panstwa i rzadzenia panstwem przez komunistow bardzo ladnie
                    zostal zaprezentowany spoleczenstwu. Jak dobrze pojdzie, komunisci nie przejda
                    przez prog 5% w czasie wyborow.

Co do Walesy, pojechal aby oddac czesc Jemu a wrocil z reka w nocniku.
                    • japierdyle Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 08.04.05, 21:53
                      widzisz wolnomyślący!!! od ciebie takich słów oczekiwałem, ale niestety nie
                      byłeś w stanie.....

brawo fritz :)
                      • wolnomysliciel1 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 08.04.05, 22:09
                        Wolnomyśliciel oznacza człowieka niezwiązanego żadnymi dogmatami, żadnymi
                        więzami ideologicznymi, o wolnej i niezależnej myśli ...
                        To tak żeby nie było nieporozumień.

Śmieszą mnie opinie "komunizmu nie ma, ale są komuniści".
                        Prawdziwy komunizm panował w Związku Radzieckim, bo to co było w Polsce
                        naprawdę było realnym socjalizmem - chociażby dlatego, że była własność ziemi
                        dla chłopów (nie do pomyślenia w ZSRR). Ale i on stopniowo tracił zęby po
                        kolejnych odwilżach i rozluźnieniach ... W końcu zostało już tylko
                        niedemokratyczne, zbiurokratyzowane i niewydolne gospodarczo państwo
                        rządzone przez grupę oportunistycznych, bezideowych aparatczyków którzy z
                        ideami Marksa i Lenina niewiel mieli już wspólnego ...
                        Człowieku poducz się najpierw trochę historii XX wieku, a potem zabieraj głos w
                        dyskusjach internetowych.
                        • nieznany23 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 09.04.05, 17:03
                          W Polsce w późnych latach gierkowskich było coś co przypominało kabaret Janka
                          Pietrzaka "pod Egidą" - nawet towarzysze nie wierzyli w to, co oficjalnie
                          głosiła wierchuszka, słowa rozmijały się z czynami. Porównajcie to np. z
                          terrorem "cioci Stasi" z NRD Honiego, czy prześladowaniem intelektualistów po
                          sierpniu 1968 w CSRS
                    • apen43 Re: Komunizmu nie ma, ale sa komunisci, co widzis 09.04.05, 02:33
                      ja raczej widze komunistow w rencistach,chorych
                      na lewych papierach i cala kupe nieudacznikow
                      czekajacych na jalmuzne od rzadu.
                      natomiast dawni komunisci czy tez postkomunisci
                      sa obrotnymi kapitalistami.
                      zrobili to gdy leczyliscie kaca po obaleniu komuny.
      • pies_na_czarnych Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 20:48
        n.olszewski napisał:

Juz sam myslec nie potrafisz?
        • n.olszewski Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 21:30
          Owszem, potrafię myśleć; myślenie to również wyciąganie wniosków z postaw
          innych. czcząc pamięć Papieża powstrzymam się od złośliwości.
      • manolo24 Kwasniewski chce sobie podwyższyć sondaże 08.04.05, 20:59
        polityka polityka i nic z niej nie wynika
      • ela38 Re: Papież przebaczył Kwasniewskiemu 08.04.05, 23:50
        Zgadzam sie! Zapomnijmy, co bylo, cieszmy sie, ze stac bylo Walese na taki gest!
    • annjack Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 20:57
      Lechu jesteś Wielki!!!
    • szatan33 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:01
      Patrzcie stał się rzeczywiście cud w III RP. Niewykształcony i nierozgarnięty
      chłopek, który oprócz robienia dzieci nic nie potrafił stał się z dnia na dzień
      prezydentem prawie 40-milionego kraju. Jest mi osobiście wstyd, że taki
      człowiek był prezydentem. A gest wałęsy przypomina raczej gest kundelka, który
      na własnym podwórku szczeka, ale jak wyleci poza bramę to nawet wróbel jest dla
      niego strachem. Myślę, że ordynacja wyborcza zarówno na preydenta jak i do
      sejmu i senatu powinna zostać natychmiast zmieniona. W armii się mówiło, że
      każdy nosi buławę marszałkowską w plecaku. Ale żeby ją wydobyć należy wylać
      dużo potu, zjeść kilka ton kaszy i spędzić kilkanaście tysięcy godzin w ławce
      szkolnej. Ironia polega na tym, że aby zostać żołnierzem zawodowym trzeba mieć
      co najmniej maturę (nie szeregowym zawodowym), a prezydentem, posłem czy
      senatorem trzeba mieć trochę kasy, dobry pysk do szczekania i opluwania
      wszystkich w koło, układy z klerem wskazane, kilka blokad i już sukces. A to
      Polska właśnie. Trochę mi wstyd, że te oczywiste prawdy piszę w tak smutnym dla
      nas czasie, ale papież nauczał, żeby pisać i mówić całą prawdę.
      • sffinx Re: szatan33. Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 21:16
        "Myślę, że ordynacja wyborcza zarówno na preydenta jak i do
        sejmu i senatu powinna zostać natychmiast zmieniona." W armii się mówiło ....

Obywatelu sierżancie!
        Macie racje. W tej nowej ordynacji trzeba by także zapisać, bo widać nie jest to takie oczywiste, że nie wolno okłamywać elektoratu, nie należy upijać się podczas pełnienia obowiązków prezydenta, a już szczególnie jak się jest na cmentarzu, nie chachmęcić w wielu istotnych dla państwa sprawach itp. itd.
        • n.olszewski Re: szatan33. Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski 08.04.05, 21:50
          Małostkowi ludzie.
          Rozsiedli się wygodnie w fotelach i spekulują, czy Wałęsa jest zdrajcą...
          Było tam k.... być i walczyć. Ale nie, łatwiej było w domu siedzieć, a teraz
          analizować.
          Rozumiem, nie każdy musi słuchać Ojca Świętego.
          Ja będąc agnostkiem potrafię wynieść z jego nauk tak wiele, ale widać nie
          wszyscy...
          Ale chyba niektórzy z Was zwyczajnie osrali to, co nasz Papież powiedział.
          Wiem, że to mocne słowo, ale nie znajduję właściwszego określenia na to, co
          wyprawiacie.

Nie wiem, czy mam płakać czy kląć...

• mariasz77 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:25
        To prawda, że Wałęsa to prosty człowiek, ale niepotrzebnie szatanie wstydzisz
        się za niego. Sądząc z tego listu jest Pan prostakiem, a Wałesa tylko prostym
        człowiekiem, za którym jednak poszły miliony i który cieszy się uznaniem wielu
        ludzi na świecie. Tylko takie prostackie dusze jak pańska mogą w ten sposób
        oceniać osobę Wałesy. Napewno popelnił wiele błędów, ale nikt nie może mu
        odmówić miłosci do Polski. Napewno nie jest pan prawdziwym polskim żołnierzem
        tylko zwykłym "zupakiem". Prawdziwy POLSKI żołnierz nie kala swego kraju, a
        więc nie obraża prezydenta, którego wybrał Naród. Wyśmiewa pan brak
        wykształcenia Wałęsy, a pan gdzie kończył szkoły, chyba w Moskwie. Wstyd.
      • brovareck Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:32
        To nie ordynacja jest winna wyborowi Kwacha na prezydenta, ale Lechu, ktory mu
        byl gotow podac tylko noge. Ordynacja do Sejmu rzeczywiscie powinna byc
        zmieniona, tak abysmy glosowali na konkretnych ludzi, a nie na partyjne listy
        rankingowe, ukladane przez partyjnych bossow (postulat wprowadzenia 460 okregow
        wyborczch, po jednym posle z kazdego okregu). Senat, jako instytucja wlasciwa
        dla panstwa federalnego, gdzie zasiadaj przedstawiciele poszczegolnych stanow,
        landow, czy ziem, jest po prostu w ogole nie potrzebny. Zostal wprowadzony na
        zamowienie polityczne dla zrownowazenia magdalenkowego sejmu kontraktowego.
      • alter7 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:48
        do szatan33: Jest wiele prawdy w tym co piszesz, ale w odniesieniu do twojej
        osoby, rzeczywiście masz "dobry pysk do szczekania i opluwania wszystkich w
        koło" oraz mordkę "kundelka, który na własnym podwórku szczeka" poza tym brak
        szacunku świadczący braku elementarnego wykształcenia (Wałęsa oraz Papież
        pisane małą literą). Myślę że słowo PRL kojarzy ci się z okresem
        prehistorycznym, że już o wolności słowa nie wspomnę. Dzięki Takim Polakom jak
        Papież i Wałęsa żyjemy w wolnym kraju i w tej wolnej Polsce takie kundelki jak
        ty też mogą czasem zaszczekać. A poza tym kariera marszałaka Układu
        Warszawskiego gwarantowana. Spróbuj osiągnąć w życiu chociaż 1/100 tego co
        Lechu Wałęsa, powodzenia :(((
      • genekgenek Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:12
        Witaj Pycho!!! Oczywiście, że to przyjemnie myśleć o sobie "Jestem lepszy od
        tego Wałęsy" ale to, jak zauważyłem cecha prostackiej "inteligencji", która w
        ten sposób odreagowuje swoją frustrację.
        Ja też nie zawsze lubię słuchać co mówi Lechu ale on tym gadaniem nie szkodzi i
        łatwo mi przychodzi wybaczyć jemu takie błędy.
        Ja pamiętam stan wojenny i jak to był wtedy dla mnie ważny człowiek.
        O Lecha w gronie solidarnościowców spieraliśmy się często. Bywało też, że
        dzieliło mnie z niektórymi ludźmi wiele ale taki tekst "inteligenta " zawsze
        nas jednoczył w obronie Wałęsy!!!
        • 1europejczyk Zaslugi LW , stan wojenny i prezydentura . 09.04.05, 15:17
          "on tym gadaniem nie szkodzi"

prwdziwiej brzmialoby:

<< on tym gadaniem juz nie szkodzi >>

Bo szkodzil wtedy gdy ludzie brali to co mowil powaznie.

Szkodzil przede wszystkim sobie, ale rowniez nam wszystkim odkad zostal
          Prezydentem.

Tez pamietam stan wojenny:
          strajkowy paraliz w kraju zapoczatkowaly regiony najbogatsze i najbardziej
          rozpieszcone przez komunistyczna wladze: stoczniowcy i gornicy.
          Oceniajac z perspektywy czasu sytuacje w tych galeziach przemyslu nie trudno
          zauwazyc, ze stoczniowcy i gornicy zostali wykorzystani do (slusznej) wlaki z
          komunistami w Polsce.

Ich obecna sytuacja na tle ogolnym jest duzo gorsza obecnie niz w latach¨PRL.

Do czego zmierzam: historyczna rola LW jako przywodcy Solidarnosci zasadza sie
          na nieswiadomym wprowadzeniu w blad, ludzi ktorzy stanowili prawdziwe
          zagrozenie dla systemu, ale ktorym w tym systemie (komunistycznym) i tak zylo
          sie lepiej niz innym: stoczniowcom i gornikom.

Pisal o tym w jakas rocznice wydarzen Michnik przyznajac, ze nie oczekiwal po
          zmianach systemowych, tak niekorzystnych konsekwencji dla tych, na ktorych
          protest byl oparty.

Ci co zdawali sobie z tego sprawe, jakkolwiek nieliczni by nie byli, nie
          mieliby ani odwagi ani tupetu ani potrzebnej wiary by stanac na czele protestu.

To co bylo sila LW w walce z komunistami (nieswiadomosc konsekwencji)
          jest jego slaboscia w tam gdzie potrzebna jest precyzyjna analiza
          i wynikajaca z niej skuteczna synteza!
          Przyznac musze, ze nie wyroznia szczegolnie LW na polskiej "arenie" tak
          politycznej jak i spolecznej.
          Braki w tym wzgledzie, zrozumiale u LW, zadziwiaja wsrod zdziecinnialej
          polskiej inteligencji.
          Stad zreszta jej nieobecnosc w zyciu politycznem Polski.

• blueboy74 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 09.04.05, 15:52
        Szatan, o ile część o ordynacji sprawia wrażenie napisanej przez osobę myślącą,
        o tyle w podsumowaniu Wałęsy bredzisz jak potłuczony.

Spałeś przez ostatnie 20 lat? Co sugerujesz? Że Wałęsa dostawał wszystko w
        prezencie, jadł szynkę z kawiorem i był życiowym nieudacznikiem. Mierzysz
        innych swoją miarą? Fakt, że z elokwencja i erudycja nie są najmocniejszą
        stroną Lecha, nie ma najmniejszego związku z jego postawą obywatelską. Był,
        jest i będzie patriotą. Wybrali go ludzie - sam się nie wybrał. Ludzie zmęczeni
        gnojeniem przez system. Ludzie chcący odmiany. Ale, żeby odmiana była możliwa,
        ktoś musiał 'przejść przez ogrodzenie'. Czemu nie byłeś to TY, albo ktoś z
        twoich bliskich - brak odwagi, samozaparcia, charyzmy??? To cechy ludzi, którzy
        podrywają innych do zmian. Wymagać od jedengo człowieka, że zorganizuje i
        skutecznie przeprowadzi reformę ustrojową, to delikatnie rzecz ujmując -
        dziecinna naiwność. Można zakładać, iż gdyby nie Lechu, kto inny zrobił by to
        samo. Pytanie, czy jego też byś tak podsumowywał? Twierdzę, że tak, dla zasady
        dołóżmy innym za nasze braki. Żenujący jesteś kolo.

Co do kariery w wojsku. Mam nadzieję, że z wojskiem nie masz nic wspólnego, bo
        nie chciałbym żyć w kraju, o którego sile militarnej decydują ludzie wychowani
        na metaforze: hektolitry wody, tony kaszy i ślęczenie w ławce. Armia składająca
        się z przepoconych, otłuszczonych i przeteoretyzowanych wojaków to doskonała
        tarcza strzelnicza. Widać, że wojnę znasz z bliska, che che. Poza tym nie
        jesteśmy dyktaturą wojskową, a demokracją (podobno ;-), więc elyty mogą, ale
        nie muszą podążać drogą wskazaną przez 'wybranego', nawet jeśli będzie on
        spełniał wszystkie (skądinąd słuszne) wymogi. Kogo wtedy oplujesz? Jednostkę
        czy system?

Pozdrawiam.
    • expertyzer [...] 08.04.05, 21:07
      • me-e WALESA TEZ... 08.04.05, 21:11
        ...polecam liste macierewicza )))
        • japierdyle Re: WALESA TEZ... 08.04.05, 21:13
          Maciarewicz? chodzi o tego shizofrenika???? jeśli tak, to gratuluję ci
          autorytetów!!!
          • expertyzer Gut. 08.04.05, 21:14
            Masz rację. Wałęsa jest wielki.
            • japierdyle Re: Gut. 08.04.05, 21:16
              nie mówię że jest wielki, ale na pewno jest o wiele mniejszym złem...
            • janbezziemi Re: Gut. 08.04.05, 21:20
              A ty expert itd wyjatkowy osiol i mendowaty typek - powtarzasz ten link w kołko
              • japierdyle Re: Gut. 08.04.05, 21:25
                i bardzo dobrze! niech każdy pozna prawdę i otrzeżwieje!!!
          • me-e Re: WALESA TEZ... 08.04.05, 21:21
            ...dlaczego ublizasz bratu swemu...walesa sam stwierdzil ,ze podpisal pare
            papierkow...sad wprawdzie stwierdzil ,ze walesa jest ok...ale biorac pod uwage
            polskie sady i pomrocznosc...pozatym to ,ze osiemdziesiat procent opozycji i
            tzw autorytetow to sb lub ich pracownicy to z prawda przyjdzie nam jeszcze
            troche poczekac...osobiscie dla mnie walesa jest ok ...tylko po co on sie tak
            pcha do tej wladzy co on jeszcze moze uczynic pozatym co juz uczynil ...
    • jagnieszkaa Kwaśniewski to mąż stanu 08.04.05, 21:17
      info.onet.pl/1079368,11,1,0,120,686,item.html
      • adalberto3 Re: Kwaśniewski to mąż stanu 08.04.05, 21:55

raczej mąż swojej żony ( już za starej by być w stanie błogosławionym )
        jagnieszkaa napisał:

> info.onet.pl/1079368,11,1,0,120,686,item.html
      • eksplorator30 Kwaśniewski to mąż Kwaśniewskiej 09.04.05, 07:38
        "magister" i niesmaczny jajcarz... patrz "gest Siwca"
      • henryk.log Re: Kwaśniewski to mąż stanu 09.04.05, 20:19
        Pani zaczyna se niestosownie żartować! ??.
        Mężem s(S)tana(u) jest wyłacznie ten niezamężny lub nieżonaty, jak komu wygodniej, "kaczorek" - o czym wiemy wczyscy "jeno nie mówimy" :)))
    • griygor W końcu! 08.04.05, 21:22
      Cieszę się, że Pan, Prezydencie Wałęsa zdecydował się stanąć ponad swoją dumę i
      urażony honor. Chociaż Pana niechęć była uzasadniona to pokazał pan czyn godny
      człowieka wielkiego formatu. Jak sam Pan mówi, wchodzimy w nową epokę, w której
      liczyć się będą nowe kierunki, nowe wartości. Chociaż bez walki nie byłoby
      demokracji w obecnym kształcie, walka nie powinna być stylem polityki epoki w
      którą wkraczamy. Tym bardziej polityki, która stawia u swych podstaw wartości
      chrześcijańskie.
    • pukury Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:29
      witam !! czy dobre wychowanie czy coś innego - to bez znaczenia liczy się
      fakt !! chyba wogule dość śmiesznych zachowań polityków ( i nie tylko)
      pozdrawiam !! PUKURY
    • niemiec.niemiec Reperowanie image'u 08.04.05, 21:45
      Z pewnoscia ten gest Walesy pozowli Kwasniewskiemu podpolerowac swoj
      nadszarpniety aferami image. Ale czy to cos zmieni? Czas zalozy sie skonczy i
      stare/nowe problemy prezydenta wroca ze zdwojona sila.

• michulo Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:46
      świetnie, to tak samo jak kibice, to pokazuje z jaka kategoria ludzi mamy do czynienia
      • me-e Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:51
        ...walesa szybko sie uczy...widac ,ze ma nosa politycznego )))
    • ks31 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:52
      wszystko mozna spłycić - tylko - po co?
      • me-e Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 21:59
        ...co tu splycac...poziom jest plytki...panowie podali sobie rece
      • zima000 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:11
        ks31 napisała:
        > wszystko mozna spłycić - tylko - po co?
        Pytasz po co? - bo najfajniej rozpoczynac naprawe panstwa od innych, najlepiej
        tych z najwyzszej polki. Wysilek nieduzy, chlapnac jezykiem byle co bardzo
        latwo, a jak sie paluszki na klawiaturze zmecza to log out i lulu.
    • adalberto3 Jeden wart drugiego ! 08.04.05, 21:53
      Ale widocznie Polacy nie zasługują na innych - sami ich wybrali.
    • rach_ciach pajac wart pajaca 08.04.05, 22:13
    • karpik007 Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 22:21
      czy warto o tym pisać? wybory........
    • znak Co za palant z Niego, jednak! 08.04.05, 22:29
      Nic już mu chyba nie pomoże :(
    • me-e CZAS NA REKE DLA ...RM 08.04.05, 22:55
      ...no bo jak panu kwasniewskiemu to moze i sluchaczom rm ...za stwierdzenie...
      idzcie do psychiatry ...mee, osobiscie mysli ,ze nie nalezy sie nawzajem
      obrazac a raczej nastawiac drugi policzek czytaj; tak jak postapil pan walesa w
      stosunku do bolszewiko w zmacniajac im lewa noge...
    • robsonwch Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 22:56
      Wiadomo jak to w Polsce ciężko z pracą więc znalazłem ją w Czechach Skoda Auto w
      Mlada Boleslav. chodzi mi oto że w tak wielki dzień jakim był pogrzeb jana pawła
      II władze czeskie nie ustanowiły dniem świętym .Zabolało mnie to że w tak wielki
      dzień kazano nam iść do pracy a w skodzie pracuje pare tys.polaków to jest dla
      mnie brak szacunku nie rozumie jak wtedy można by pracować. W prasie
      przeczytałem że władze szeskie pojachały pożegnać papieża jakim prawem czy oni
      nie mają wstydu potym co zrobili. W piątek miałem iść do pracy ale nie poszedłem
      stwierdziłem że w tak wielki dzień nie moge pujść do pracy.Prędzej prubowałem
      załatwić dzień wolny od pracy na względ że w skodzie pracuje bardzo duża ilość
      polaków i jak nie dla papieża to choćby dla nich zróbcie ten wyjątek bo papież
      dla nas wiele znaczy to wtedy usłyszałem tekksty: a co to był twój ojciec albo
      twoja motka i takie tam....
      Miejsce gdzie mieszkam w Czechach sąsiaduje z kompleksem sportowym na którym w
      dniu pogrzebu o godz.12 popołudniu normalnie odbywałsię mecz hokeja głośna
      muzyka, śpiewy, krzyki-ludzie co to ma wszystko znaczyć czyżby Czesi mieli
      innego papieża niż my wszczyscy.!!!!!!!!!!!
      Bardzo jest mi żal zachowania się czechów wobec Jana Pawła II moim zdanie należy
      mu się choć troche szacunku po tym jakim był wielkim człowiekiem
      • ks31 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 23:03
        znacznie bardziej jednak boli zachowanie niektórych mlodych (!) Polaków -
        uczestniczyczyłam we mszy, ktora rozpoczęła się Mazurkiem Dąbrowskiego -
        uczniowie szkół średnich w czapkach, o słowach dobiegających do moich uszu nie
        wspomnę...
        • joannabarska Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 08.04.05, 23:13
          Kto ma link do uscisku dloni obu polityków? Chodzi,rzecz jasna,o to foto,ktore
          widzialam w TVP.
          • doradca1 Zdjęcie 09.04.05, 00:41
            Wystarczyło spojrzeć na treść tekstu który komentujesz. Jeśli pomimo tego nie
            widziałaś tego zdjecia to podaje odpowiedni link

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2645551.html?v=0&f=28
            a jeśli dalej nie widzisz to już wysyłam na Twoją skrzynkę...
      • alter7 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 09.04.05, 00:25
        To tylko pepiczki, nie ma o czym gadać.
      • bd95 Re: Czechy----Brak szacunku dla Jana Pawła II 09.04.05, 09:58
        Odpowiem na wlasnym przykladzie: ja bylem w dzien pogrzebu w Tiranie (Albania)
        ale moglem tez byc w kazdym z 40 innych krajow mojego regionu. Negocjowalem
        kontrakt zerkajac w telewizor. Tam tez dla wiekszosci ludzi byl zwykly dzien
        (chociaz przywodcy religijni i polityczni byli w Watykanie). Czy nie pomyslales
        przyjacielu, ze mozesz okazac szacunek Papiezowi, swojej rodzinie poprzez
        prace? Czasem tak trzeba. A co gdy stracisz prace?
    • ireksa Re: Cud w Rzymie - Wałęsa i Kwaśniewski podali so 08.04.05, 23:14
      Dla mnie i tak większym cudem było podanie sobie dłoni prezydentów Izraela i
      Syrii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka