piotrpsp Re: Wałęsa do sądu za "psycholi od Rydzyka" 26.04.05, 23:23 To jest wrecz skandal ze sprawa oszczerstw przeciwko Walesie musi czekac a on musi sie spowiadac ze swoich bledow. A swoja droga to zaden z niego dyplomata. Poza tym to Gazeta tez tu jest winna - opublikowala tekst Walesy bez poprawek. Troche zyczliwosci i pomocy ze strony Gazety by pomoglo. Po co komu klamstwa i obelgi? Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 Lechu - jestesmy z Tobą! 26.04.05, 23:38 Lechu ostatnio to jedyny facet z jajami natych oszołomów! Rispekt man! Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 w imię miłości chrześcijańskiej wybaczmy Lechowi W 26.04.05, 23:46 tak jak on wybaczył innym po rekolekcjach wielkopostnych i przemilczmy jego brednie wypowiadane w stanie "pomroczności jasnej". Nie stawiajmy go wobec trudnych pytań i wyzwań. Ten typ tak ma:)) Zawsze brakowało mu empatii i dlatego tak skończył z marnym poparciem w okolicach błędu statystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...najlepiej go umiescic na tronie... Lecha 27.04.05, 01:29 ...w muzeum...polska jest juz zmeczona chamstwem...siekierami...i puszczaniem w skarpetkach ))) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: w imię miłości chrześcijańskiej wybaczmy Lech 27.04.05, 03:23 To ja w ramach empatii wybaczę Ci te farmazony, bo jakkolwiek mógłbyś co najwyżej buty czyścić takiemu komuś jak Wałęsa, to niech będzie. Wybaczam miernotę, głupotę i jak rozumiem uwielbienie dla jakże kryształowego i wcale nie przesiąkniętego antysemityzmem i ciemnogrodem środowiska cwaniaczków, którzy wycierając sobie twarz wiarą niszczą wizerunek kościoła i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIE MOJA ...SOLIDARNOSC 27.04.05, 01:47 ... z tad tylko krok do stwierdzenia- czy oby ...nie moja polska...panu juz dziekujemy panie walesa...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ODA DO ...ARCHEOLOGOW 27.04.05, 02:00 ...tak, jak po metorycie wyginely dinozalry...tak po cheblowaniu lewj nogi zginol walesa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...SYNU nie ucz sie 27.04.05, 02:40 ...nie wsiakaj w uklady...stan sie soba...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e USA...USA...USA 27.04.05, 02:42 me-e napisał: > ...nie wsiakaj w uklady...stan sie soba...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e sto ...OSOB przeciwko ...lechowi 27.04.05, 04:53 ...LECH WAŁĘSA POZWANY DO SĄDU Fot. archiwum Lech Wałęsa pozwany do sądu za wypowiedź o "psycholach od Rydzyka". 92 osoby złożyły w gdańskim sądzie dwa pozwy o naruszenie dóbr osobistych przez byłego prezydenta. Domagają się przeprosin i wypłaty w sumie 106 tysięcy złotych zadośćuczynienia. Informacje potwierdziła Radiu Gdańsk rzecznik Sądu Okręgowego w Gdańsku Hanna Langa Bieszki. Lech Wałęsa mówi, że poczeka na roztrzygnięcie sądu. Przypomnijmy, były prezydent w lutym tego roku napisał w liście otwartym do Radia Maryja m.in: "Na całym świecie będę ostrzegał przed Wami, nazywając Was "grupą psycholi od Rydzyka". Potem tłumaczył, że tego sformułowania użył nie do słuchaczy a do twórców linii politycznej toruńskiej rozgłośni. Wałęsa był bowiem zbulwersowany audycją, w której przypisywano mu agenturalną przeszłość. Jak się dowiedzieliśmy wśród osób pozywających Wałęsę jest Kazimierz Świtoń, były działacz Wolnych Związków Zawodowych. Chce przeprosin i wpłaty 100 tysięcy złotych dla Radia Maryja. Autorzy drugiego pozwu domagają się wpłaty 6 tysięcy złotych na rzecz budowy ołtarza bursztynowego w Bazylice świętej Brygidy w Gdańsku. Były prezydent komentując złożenie pozwów powiedział: "Ja nie cofam tego, znam paru psycholii i do nich mówiłem". Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Normalnosc zeslij nam Panie ! 27.04.05, 08:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=23127018&a=23237055 Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Re: Normalnosc zeslij nam Panie ! 27.04.05, 10:15 www.dynamiczni.pl/index.php?option=com_poll&task=results&id=14&mosmsg=Dzi%EAkujemy+za+Tw%F3j+g%B3os. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwisia9 P.Prezydencie jestem z Panem. 27.04.05, 09:19 A gdzie Miłosierdzie Boże ,na które tak gorąco powoływał się nasz Ojciec Święty, Skąd w osobie o.Rydzyka ,Macierewicza, Switonia i im podobnych tyle zaciekłości, Pseudo Katolicy "Nie niszcie autorytetów "! Na pamięc Naszego Papieża zacznijcie się wreszcie modlić a nie udawadniajcie swoich racji przed sądem, To wstyd dla katolików ,( zwłaszcza tych starszych ),że tak oczerniają Wałęsę.Jaki Wy dajecie przykład młodzieży.Czy prawdziwi katolik pała taką nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
maks15 Re: Wałęsa do sądu za "psycholi od Rydzyka" 27.04.05, 09:34 Albo ktos czuje się "psycholem od Rydzyka", i w tym przypadku okreslenie Wałęsy jest jedynie prostym stwierdzeniem faktu, albo tez ktos nie czuje się, wobec czego okreslenie Wałęsy go nie dotyczy. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wałęsa do sądu za "psycholi od Rydzyka" 27.04.05, 13:44 Psychole" to za mało powiedziane.To prawdziwa faszeria.Oni na każdego naskoczą,kto czynnie nie wspiera radiomaryjnych dewotów.Teraz dostało się Wałęsie,a nawet historycznej Solidarności.Potem się dostanie każdemu,kto nie będzie opowiednio "pobożny". Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Wałęsa do sądu za "psycholi od Rydzyka" 27.04.05, 21:09 Jestem wierzącym katolokiem i nie czuję się urażony słowami Pana Wałęsy. Też nie moge patrzeć na to co wyrabiają animatorzy Radia Maryja. To jest zaprzeczenie chrześcijaństwa. Od pewnego czasu lansują delikatnie hasła o nie rozliczanie i osądzanie księży. Podobna tak powiedział Jezus. To jest kłamstwo. Panie Prezydencie! Popieram takie Pańskie działania. Należy walczyć z tymi cwaniakami chcącymi zarobić na biednych słuchaczach. Odpowiedz Link Zgłoś