Dodaj do ulubionych

Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Jaru...

14.05.05, 16:49
Pan Walesa pozostal jedynym polskim politykiem,
ktory zachowal zdolnosc myslenia !
Jedyny,ktory trzyma sie realiow
i nie krazy w niebieskich oblokach !
Reszta politykierow sciagnie na Polske
tylko nieszczescie !
Obserwuj wątek
    • efka_2 Niech żywi nie tracą nadziei... 14.05.05, 16:59
      Wałęsa zadziwia mnie po raz drugi w ciągu pół roku - co się stało, że ten
      człowiek słynący od czasów swojej prezydentury z niewyparzonej gęby i niezbyt
      mądrych (mówiąc delikatnie) pomysłów nagle zaczął wypowiadać się w sposób
      dojrzały, rozsądny, umiarkowany..?
      W każdym razie - brawa i oby tak dalej.

I wniosek a propos naszej klasy politycznej : niech żywi nie tracą nadziei, może
      i np. z bliźniaków z czasem coś pozytywnego wyrośnie... może...
      • polski_francuz Re: Niech żywi nie tracą nadziei... 14.05.05, 19:57
        To prawda, ze Walesa zaczyna madrzec.

Wynika to, wg. mnie, z tego, ze zrozumial ze juz nalezy do historii i ze nie ma
        o co walczyc. To dalo mu odpowiednia perspektywa. I to jest raczej dla "old
        statesman" normalne.

Normalne jest tez to, ze opozycja, taka jak Kaczynski bredzi pod publiczke.

Co mnie zadziwia, to spokoj w polityce zagranicznej aktulnia rzadzacych, tzn.
        Rotfelda czy Kwasniewskiego. To juz tak normalne nie jest a raczej widze to
        jako szanse dla Polski.

PF
        • ar.co Re: Niech żywi nie tracą nadziei... 14.05.05, 20:04
          Obawiam się, że niedługo tę szansę stracimy - do władzy dojdzie prawica i
          zacznie się stroszenie piórek przez polskiego kogucika (przepraszam -
          kaczuszkę), której znów się zacznie wydawać, że jest łabędziem.
          • polski_francuz Masz 14.05.05, 20:08
            wplyw na wydarzenia. Idz do urn i zabierz ze soba cala rodzina..wyjasniajac
            dobrze jak maja glosowac:)

PF
            • davidmors Re: Goworim "honory", podrozumiewajem "kasa" 14.05.05, 20:35
              Wałęse czeka podobny los. Jasne więc, że będzie bronił Jaruzelskiego, bo
              w ten sposób broni również swojego uposażenia.
              To jest niemoralne, aby ludzie z najwyższych stanowisk, odpowiedzialni za
              nędzę milionów Polaków, otrzymywali tak gigantyczne gratyfikacje.
              Za co? Za swoją nieudolność? Za doprowadzenie do nędzy większości narodu?
              • polski_francuz Re: Goworim "honory", podrozumiewajem "kasa" 14.05.05, 20:42
                Wolalbys, zeby, rosyjskim zwyczajem po porzadzeniu troche dawac w czape?

Juz tak jest w cywmilizowanych krajach, ze sie byle symbole naroodowe utrzymuje
                za pieniadze podatnika.

Czasem to denerwuje przyznaje ci.

Pomysl raczej o "zlotych parasloach" menderow wielkich firm. Byly
                szef "Carrefour" zwolniony za nieudolnosc dostal 25 mln Euro.

Walesa i Jaruzelskim to przy takim gigancie male piwo.

PF
                • klkak Symbole narodowe? Walesa - jeszcze tak, ale Jaruze 14.05.05, 23:36
                  lski? Jakie narodu symbolem jest ten pan? Radzieckiego?

Moze jeszcze mamy utrzymywac potomkow Rokossowskiego i Wandy Wasilewskiej?
                • davidmors Re: Goworim "honory", podrozumiewajem "kasa" 15.05.05, 13:20
                  Goście od Carrefour to co innego. Ja piszę o moich pieniądzach, czyli o
                  pieniądzach podatnika.
                  W odróżnieniu od prywatnej firmy, politykom zasługującym na kary, wypłacane
                  są ogromne pieniądze z budżetu państwa. Za co płacić Jaruzelskiemu czy Buzkowi
                  czy Wałęsie czy Kwaśniewskiemu dożywotnio ogromne sumy z budżetu?
                  Gdyby doprowadzili kraj do rozkwitu gospodarczego to owszem, mozna im płacić.
                  Ale za rozkwit nędzy w Polsce, za upadek gospodarczy (Polska spada z 10 miejsca,
                  na 70 miejsce w rankingu ekonomicznym, zadłużenie 400 miliardów - wzrosło
                  kilkakrotnie.) I za szkody, które na Polskę ściągneli jeszcze im płacić?
                  Nonsens, panie Wałęsa, bedzie pan otrzymywał szeregową emeryturę w najlepszym
                  wypadku. Bo może być gorzej, może pan skończyć w tiurmie ! I oby.
          • landkarte Re: Niech żywi nie tracą nadziei... 14.05.05, 20:09
            gdy do wladzy dojdzie prawica moze wreszcie zacznie byc normalnie.
      • rs_gazeta_forum Re: efka_2 i p_f 15.05.05, 01:07
        P. Wałęsa nie cieszył się moją sympatią w czasie prezydentury, ale także mnie
        zadziwia (i to z bardzo pozytywnym oddźwiękiem) i to po raz TRZECI
        - przez wskazanie miejsca polskojęzycznej rozgłośni,
        - wreszcie pokazanie za granicą, że polscy prezydenci potrafią razem
        reprezentować Polskę,
        - teraz przez wykazanie się lepszą znajomością procesów społecznych niż doktor
        (zdaje się) Kaczyński.
        A takie zachowanie jakie pokazuje p. Wałęsa teraz, jest chyba trudniejsze od
        skakania kiedyś przez mur.

P.S.
        P. Kaczyński nie zdradza żadnych objawów pozwalających mieć nadzieję, że coś z
        niego jeszcze wyrośnie, raczej obawy, że coś z niego wyskoczy - jakiś pomysł na
        plutony egzekucyjne albo co ...
    • kawamarago Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 17:10
      Gdyby nie to sowieckie zniewolenie, to pana(?) Kaczyńskiego być może nie byłoby
      na świecie, albo teraz stałby w postawie "Achtung,Mytzen ab" i brał po ryju od
      swych idoli. Bo jaka była alternatywa? Jak nie Ruski to Niemiec.
      Powinien demagog jeden wziąć się za naukę historii i logicznego myślenia.
      • marek10004 Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 17:15
        A gdyby Mieszko nie przjal chrztu, to Ciebie tez pewnie nie byloby na swiecie,
        najwyzej bylbys jakims poganinem.
        Prawda ze glupawa interpretacja? A, teraz przyjrzyj sie swojej.
        • kawamarago Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 17:59
          marek10004 napisał:

> A gdyby Mieszko nie przjal chrztu, to Ciebie tez pewnie nie byloby na
          swiecie,
          > najwyzej bylbys jakims poganinem.
          > Prawda ze glupawa interpretacja? A, teraz przyjrzyj sie swojej.

Nie zdałbyś matury w nowym wydaniu, ani nawet egzaminu koncowego w gimnazjum,
          gdyż masz poważne problemy ze zrozumieniem tekstu.
          • marek10004 Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 20:02
            Mysle, ze mialbys nawet klopoty ze zdaniem do drugiej klasy szkoly podstawowej.
            Chyba, ze tej moskiewskiej o poprawnym politycznym nastawieniu. Pewnie bys
            siedzial w ostatniej, oslej lawce. Razem z Jaruzelskim.
            Pomylily Ci sie bracie czasy. Te do ktorych wzdychasz; to se ne wratim.
    • abprall Re: polska krajem miernot politycznych....... 14.05.05, 17:26
      gen.JARUZELSKI pozostal jedynym polskim politykiem,
      ktory zachowal zdolnosc myslenia !
      Jedyny,ktory trzyma sie realiow
      i nie krazy w niebieskich oblokach !
      Reszta politykierow spowoduje
      lekceważenie Polski przez cywilizowane kraje świata!

------------------
      pieprzone cywile............

PS- jesli WJ zacznie gadac w TV lub innych mediach z LW , skreslam go z listy
      światłych politykow a szczególnie rozumnych oficerow sztabowych i w ten sposob
      zasili listę miernot politycznych ....
      • katolik_polski1 Re: polska krajem miernot politycznych....... 14.05.05, 18:49
        Tutaj sie mylisz !
        LW i WJ mogliby razem jeszcze wiele dla Polski uczynic !
        Zadnego czlowieka z wiedza czy doswiadczeniem sie nie
        odrzuca !
        Tak czynia tylko glupcy !
        Popatrzcie tylko na hitlerowskich naukowcow i technikow ,
        ktorzy po wojnie doprowadzili ZSRR do potegi rakietowej,
        a USA na ksiezyc!
        A General i pan Walesa sluzyli i sluza, tylko Polsce
        kazdy na swoj sposob !
    • ewa8a Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 18:10
      katolik_polski1 napisał:

> Pan Walesa pozostal jedynym polskim politykiem,
      > ktory zachowal zdolnosc myslenia !

Żeby coś zachować, trzeba to najpierw mieć.

Wałęsie nie podoba się pomysł z odbieraniem świadczeń Jaruzelskiemu, bo
      konsekwentnie sam mógłby ich być pozbawiony. Ten kmiot jest głupi, ale cwany.
      • greri [...] 14.05.05, 19:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • abprall Re: cywile nie maja pojęcia a gadają jak opętani.. 14.05.05, 19:36
          jeżeli ktoś nie kapuje co to jest wojna lub stan wojenny i chojraczy , to musi
          się liczyć ,ze kilka dekagramow ołowiu utknie w jego dupie...

-------------------
          pieprzone cywile
      • k_r Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 19:17
        Droga Pani Ewo

Pierwsza wersja:
        Rozumiem ze Prezydent Wałesa nie podoba sie Pani jako człowiek. Ma pani wolny
        wybór wszakże żyjemy w wolnym demokratycznym kraju.

Druga wersja
        Słuchaj no lalka twoj jezyk to kawał chlewu bo gnoju to tam już niema. Wysechł
        jak inne komórki. ( Można ostrzej ale po co? )

Droga pani.... którą wersję pani woli ? Mniemam że pierwszą! Prosze tak samo
        używać cenzuralnego języka nawet w stosunku do osób które Pani nie szanuje.

Z góry Dziękuję
        Pozdrawiam
        K.R.

• abprall Re: trzecia wersja - prawdziwa 14.05.05, 19:43
          ale z pana to brudas wobec kobiet....
          u mnie w garnizonie, gdyby oficer tak powiedział do damy, usłyszałby ode mnie
          "świnia, nie oficer"...

---------------------------
          pieprzone cywile
        • ewa8a Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 19:44
          Połuchaj dobrze K.R. może uda ci się coś zrozumieć.

Odnośnie pierwszej wersji – owszem osobnik ten bardzo mi się nie podoba i nie
          mogę się nadziwić jak takie indywiduum mogło zasiadać na stołku prezydenckim w
          europejskim kraju.
          Wyboru moze nie mam, ale mam prawo do swoich poglądów.
          Odnośnie wersji drugiej – tobie również ma prawo się nie podobać co ja sądzę
          o twoim idolu, ale to z kolei nie upowaznia cię do ataków personalnych, bo
          wypowiadam się jako osoba prywatna, a nie publiczna. Nie będę się zniżać do
          twojego poziomu i uzywać podobnych okresleń. Nawiasem mówiąc słowo lalka jest
          dość nonsensowne.
          Jeśli określenie kmiot kojarzy ci się z kupą gnoju, to muszę przyznać, że
          rozumujesz całkiem sprawnie, kmiot pochodzi od słowa kmieć, więc nawet osoba o
          poziomie inteligencji równym Lechowi Wałęsie powinna sobie z tym poradzić.

Jeśli chcesz koniecznie wyładować nieprzyjemne emocje i zaznajomić się z
          językiem niecenzuralnym polecam zamiast netu jakiś odpowiedni dla ciebie lokal.
          Z góry dziekuję za zrozumienie.
          Nie pozdrawiam.
          • ar.co Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 20:02
            Poziom intelektualny odwrotnie proporcjonalny do poziomu agresji. Skoro już
            wysuwasz tak wysublimowane argumenty językoznawcze ("kmiot pochodzi od słowa
            kmieć") to powinnaś się również orientować, że określenie "kmieć" nie jest
            pejoratywne - o czym świadczą chocby słowa, zapewne nie znanego ci, utworu,
            zaczynającego się od "Adamie, ty Boży kmieciu" (nie, nie - kmiocie). A co do
            ataków persomalnych - to sama zaczęłaś od posługiwania się językiem rynsztoka,
            a czy Wałęsa jest osobą prywatną czy nie - nie ma to nic do rzeczy;
            określenie "kmio głupi ale cwany", bez względu na to, do kogo się odnosi,
            świadczy wyłącznie i chamstwie i ubóstwie intelektualnym używającego.
            • landkarte walesa to kmiotek 14.05.05, 20:12
              i tego nie da sie ukryc.mozesz sobie stroszyc piorka i nadymac sie jak balon.
              to niczego nie zmieni. prawda czasami boli.
              • ar.co Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 20:38
                To, co określasz jako "stroszenie piórek i nadymanie się jak balon" jest
                normalnym sposobem prowadzenia dyskursu, jaki obowiązuje wśród ludzi
                cywilizowanych (a że zawsze denerwowało to rozmaitych troglodytów, to inna
                sprawa). Kim jest Wałęsa - pozostaje sprawą dyskusyjną (akurat wcale nie jestem
                jego wielbicielem), co nie zmienia sytuacji, że publiczne poniżanie prezydenta
                państwa polskiego - nieważne, czy chodzi o Wałęsę czy Jaruzelskiego - jest
                jednocześnie obniżaniem rangi państwa. Żądamy dla Polski szacunku od innych, a
                nie potrafimy sami go zachować. I nie chodzi tu o bezkarność - jeśli uważamy
                prezydenta za zbrodniarza, niech stanie przed sądem - ale nie zakładajmy, jak
                to robi Kaczyński, że możemy sami wydawać jedynie słuszny wyrok, bo właściwy
                sąd nie zapewni wyroku odpowiadającego temuż Kaczyńskiemu.
                • okarol59 Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 20:49
                  Sluchaj no madralinska.To jest forum a nie spotkanie w klubie wzajemnej
                  adoracji.Jesli ktos ma takie, a nie inne zdanie o polityku (choc mam w tym
                  momencie watpliwosci co do nazwania politykiem tego k m i o t k a) to nie
                  pouczaj, tylko przyjmij do wiadomosci.
                  • ar.co Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 20:57
                    Umiejętność zachowania kultury osobistej obowiązuje w każdej sytuacji, bez
                    względu na to, czy znajdujesz się na forum, czy też gdzie indziej; a dyskusja
                    może pozostać wymianą poglądów (a nie "klubem wzajemnej adoracji"), nawet
                    jeżeli jej uczestnicy nie posługują się wyrażeniami uważanymi powszechnie za
                    obelżywe.
                    A tak na marginesie - skoro już użuwasz utartych związków frazeologicznych
                    (dosyć typowe dla osób o ubogim słownictwie) - to staraj się przynajmniej
                    przyswoić je w formie ogólnie przyjętej - nie "klub" a "kółko" wzajemnej
                    adoracji.
                    Polecam się na przyszłość
                    • okarol59 Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 21:08
                      Sluchaj no kulturalna. Wzajemna adoracja moze sie odbywac zarowno w kolku jak i
                      klubie. Twoje kretynskie wywody ciotko sa irytujace. Pouczenia zostaw sobie dla
                      bliznich. Zeby juz totalnie cie zniesmaczyc - powiem ci krotko : spadaj.
                      A tak na marginesie - Walesa to kmiotek.
                      • ar.co Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 21:31
                        Tylko tyle? Rozczarowujesz mnie coraz bardziej. Jednak nie tylko zasób słów
                        masz ubogi; określenie "kulturalna" (chociaż nie do końca rozumiem, co cię
                        skłoniła do użycia akurat tej formy rodzajowej) nie jest, wbrew temu, co
                        zapewne myślisz (o ile w ogóle...) określeniem pejoratywnym. Chyba że do swoich
                        idoli zaliczysz autora powiedzenia "Kiedy słyszę słowo kultura, odbezpieczam
                        rewolwer".
                        Wybacz, ale dyskusja z tobą przestaje być nawet zabawna.
                        A skoro już odwołujesz się do bliźnich, to muszę cię zmartwić: czy sobie tego
                        życzę czy nie (nie ukrywam, że nie) to jesteś moim bliźnim - przykre, ale
                        prawdziwe.
                        Co do Wałęsy - naprawdę nie jest on moim idolem; jakie społeczeństwo, taki i
                        prezydent. Wybrało go społeczeństwo, w którym minione rządy rozprawiły się z
                        inteligencją, a do władzy dopuściły rozmaitych ... kmieci, to niech sobie ...
                        kmiecie wybierają innych ... kmieci - na tym polega demokracja. Ale skoro już
                        został wybrany (nie przez mnie), to w naszym własnym dobrze pojętym interesie
                        narodowym powinniśmy zadbać, aby Polski nie traktowano wyłącznie jako kraju ...
                        kmieci.
                        Ale cóż - jak ktoś się urodził pod ławą, to już tam zostanie.
                        Wybacz, że kończę tę wysoce pouczającą dyskusję, ale twoje ubóstwo językowe i
                        intelektualne, nie wspominając już o prymitywnych środkach ekspresji, na
                        dłuższą metą są trudne do wytrzymania.
                        PS. A tak na poważnie - na przyszłość nie bądź tak strasznie naiwny i nie daj
                        się prowokować; czyżby jakieś antyinteligenckie urazy? Używanie przez
                        przeciwnika zdań złożonych nie powinno wywoływać takich reakcji. Wałęsa może
                        sobie być kmiotem i kim tylko chcesz, natomiast z mojego punktu widzenia
                        prowokowanie rozmaitych prymitywów jest rzeczywiście zabawne.
                        Niestety, nie mam czasu, żeby to dalej ciągnąć.
                        • okarol59 Ubawilas mnie ciotuchna 14.05.05, 21:41
                          Twoj napuszony ton i tendencje do pouczania sa przezabawne. Musisz byc jakas
                          niezle zakompleksiona, prymitywna kretynka. Gdybys byla nieco bystrzejsza nie
                          zadawalbys glupich pytan o forme rodzajowa. A teraz nie zawracaj mi glowy,musze
                          potraktowac cie jak natretna muche - spadaj i zabieraj glosu w dyskusjach,
                          ktore cie przerastaja.
                        • rs_gazeta_forum Re: ar.co 15.05.05, 00:45
                          ar.co, dziękuję za pokazanie klasy w wypowiedziach, przyłączam się do Twoich
                          spostrzeżeń, żałuję, że wydają sie trafiać o ścianę.
                    • okarol59 Re: walesa to kmiotek 14.05.05, 21:15
                      Jeszcze jedno - napisalem :
                      >spotkanie w klubie wzajemnej
                      adoracji.

wymiana pogladow jest w klubie, a nie jest klubem. Czytaj ze zrozumieniem i nie
                      nadymaj sie, bo pekniesz zanim zauwazysz, ze cos z toba nie tak.
            • hugo_w2 Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 20:39
              dominacja plebejskiego nurtu w polityce pewnego kraju , czyli rozdział w
              którym dowiadujemy się , jak to nieznajomość języka polskiego przez politykow i
              intelektualistow świata , pozwoliła uratować godność części społeczenstwa
              kraju , który w politycznym amoku wybrał na prezydenta intelektualnego
              nielota...czyli kmiota...

PS – o precyzji i trafnosci spostrzeżeń nicka „ ewa8” dowodzi slownik
              jez.polskiego :

kmieć -«w okresie kolonizacji: chłop mający własne gospodarstwo na prawie
              czynszowym; w czasach nowożytnych, chłop, wieśniak»

kmiot - od kmieć (dziś z odcieniem ironicznym)
              Nieokrzesany kmiotek.
              Zachował się jak kmiotek.
              Traktować kogoś jak kmiotka.

ergo: nic dodać , nic ująć - trafiony,zatopiony....
    • petrokles Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 19:19
      Jak można zachować coś, czego się nigdy nie miało?
      P.
    • enemy-at-the-gate Re: w weekend lubię na wesoło.... 14.05.05, 19:27
      katolik_polski1 napisał:
      LW i WJ mogliby razem jeszcze wiele dla Polski uczynic !
      Zadnego czlowieka z wiedza czy doswiadczeniem sie nie
      odrzuca !
      Popatrzcie tylko na hitlerowskich naukowcow i technikow ,
      ktorzy po wojnie doprowadzili ZSRR do potegi rakietowej,
      a USA na ksiezyc!
      A General i pan Walesa sluzyli i sluza, tylko Polsce
      kazdy na swoj sposob !
      -----------------------------------------------------------------

taaak mój drogi katoliku, ale yankesi brali niemieckich superspecjalistow
      (min.Verner von Braun)(ivany gen.von paulusa - super of.sztabowy ktory
      wyksztalcil niejednego ivana na rasowego sztab-soldata) i paralela z wałesą
      jest , nie , no nie, katoliku coś ci się musiało popierdulic ,doprowadza mnie
      to do paroksyzmu śmiechu....
      toż, lesio z trudem odrożnia prąd elektryczny od prądu rzecznego , tak
      przynajmniej chlopaki ze stoczni gadali...
      No w polityce tom sam go widzial i słyszał, a ileż ten facet wyrządził mi
      szkody na zdrowiu, mein Gott , do dzis latam po kardiospecach...gdyby nie
      jurek urban , dawnom bym zmarł na Herzinfarkt , czyli zawał serca... nie pisze
      dalej bo mnie admin wywali a na usta cisną się „brzydkie” słowa , chociaz w
      germanii byłyby przez cenzurę uznane ... no coz jestesmy , pruderyjni i
      hipokryci....i nie chcem ale muszem dostosowac się do nadwislanskiego media-
      ordnungu, choć jurek popierdula „brzydkim” słowem i trzęsienia nawet na
      podworku nie uświadczysz...
    • zygfryd.okrutny Honor dla bylego Prezydenta RP 14.05.05, 19:56
      to i honor dla historii calej Polski, taki Kaczonski to spik i szczeniak
      historyczny, przyjdzie i na niego czas, gdy z podwinieta noga i czapka w rece
      bedzie siedzial na ulicy.
      Dla oszolomow tylko taczka, wyborcy o tym nie zapomna.
    • retrofood Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 20:14
      O Panie!
      Po co ja wlazlem na ta strone, w towarzystwo wybitnych znawcow jezykowych,
      profesorow filozofii, dobrego zachowania i szefow komisji egzaminacyjnych.
      Juz uciekam.
      Bo jesce Kaczor (albo kto drugi) wpadnie na pomysl zeby mi odebrac rentunie!
    • coitusik to jaruzel tez jeszcze zus doi................. 14.05.05, 20:16
      nie dziwie sie kaczorowi,
      ze chce ratowac ubezpieczenia spoleczne,
      bo ma taki glupi program wyborczy,
    • pat_i_kot Wałęsa nie ma szans na współpracę z obecną 14.05.05, 20:20
      polską prawicą, a jako że ma ambicje niewiarygodne, zaczyna się kumać z
      postkomunistami, byle tylko być na pierwszych stronach gazet, byle tylko jakos
      zaznaczyć swoją obecność. Mam dla niego jeszcze trochę szacunku i sporo
      wdzięczności, wielu innych również. Ale to się wyczerpuje z każdą jego
      wypowiedzią i głupawymi inicjatywami politycznymi.
    • tylkoniepis szacun L.W. 14.05.05, 20:23
      popieram Pana poglądy Panie Prezydencie!! Pamiętam jeszcze dobrze czasy bitew z
      policja każdego 13 '82 roku ale teraz bardziej boję sie pomysłów "prawicy" (w ""
      bo gospodarczo to są jacys farbowańcy a tylko przywiązanie do KK daje im
      etykietę prawicy) niż komuny. Jak ma być prawica to proszę bardzo: Balcerowicz -
      ale nie, pan Leszek był byt kapitalistyczny jak na ten kraj a za mało katolicki
      więc "musiał odejść". Więc teraz prawicą nazywa sie narodowych socjalistów o
      odcieniu chadeckim bo łatwiej grać ludziom na uczuciach patriotycznych i
      religijnych niż wprowadzać sensowne prawa i gospodarkę.
      Zawsze wiecej poklasku znajdzie w Polsce "huzia na Józia" niż "bądźmy rozsądni"
      niestety - dokąd tak będzie możemy swobodnie zaliczać sie do krajów 3 świata a
      nie do cywilizowanych nacji Europy.
      • hatra Wina walesy 14.05.05, 21:19
        Od ponad trzech lat walcze, tlumacze, podaje fakty, pomagam analizowac
        rzeczywistosc, oczekuje wnioskow, reakcji, by wszyscy w Polsce podjeli dzialania
        ratunku chocby w imie przyszlosci dla wlasnych dzieci.

I nic.

Po przeczytaniu ponizszego wywodu mozna zrzucic cala wine na - totalne skretynienie.

"Bede mogla sobie w ciszy i spokoju" obserwowac, jak wieko trumny zamyka sie na
        Polska !

zaprasza.net/a_y.php?mid=6576&
        • avin Kolejna kompromitacja Bolka 14.05.05, 22:45
          Oj Walesa, ale sie skundliles!
    • tomekjeden Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 14.05.05, 23:32
      - To jest propozycja, że potem przyjdą inni i będą rozliczać tych, którzy
      rozliczają. Jak służby wolnego państwa będą rozliczać, to one mają do tego
      prawo; policja, prokuratura i sądy. Natomiast jak politycy za to się biorą, to
      powodują odreagowanie w następnym rozdaniu. Ja nie jestem za taką drogą -
      powiedział w sobotę w Gdańsku były prezydent.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pan Prezydent Wałęsa to sobie raz tak, a raz inaczej pozwala dywagować. O jakie
      "odreagowanie w następnym rozdaniu" idzie Panu Wałęsie? Jako globalista Pan
      Wałęsa powinien być bardziej "twórczy" i mniej strachliwy. Komedia jakaś, czy co?

• klkak Wałęsa zabiera glos tylko wtedy, gdy jest zagrozon 14.05.05, 23:38
      y jego osobisty interes.
      Tak bylo w przypadku RM, tak jest i teraz.
    • lolo11 Czego sie boi Walesa? 14.05.05, 23:57
      Co sie stanie jak Jaruzelski powie prawde, ze Walesa to Bolek? Co sie stanie z
      Walesy "honorami"?
      • 18261826www Re: Czego sie boi Walesa? 15.05.05, 10:46
        lolo11 napisa?a:

> Co sie stanie jak Jaruzelski powie prawde, ze Walesa to Bolek? Co sie stanie
        z
        > Walesy "honorami"?
        ===============================================================================
        Bolek zostal wymyslony dla glupcow, to jest swego rodzaju test na inteligencje.
        Agent Bolek mial niby obalac komune i caly blok sowiecki przy pomocy
        UB???Puknij sie w leb baranie i zacznij myslec!!!
        • lolo11 Re: Czego sie boi Walesa? 16.05.05, 23:00
          Puknij sie w swoj leb! Inteligencie!
          To czyja to zasluga ze UB nadal przy korycie? Walesy czy UB?
    • tdkot [...] 15.05.05, 01:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • lvlarynat a co, gdy prawo dopuszcza co honor zabrania ?... 15.05.05, 02:31
        tdkot napisała:
        > Politycy moga Pana Jaruzelskiego pocalowac w dupeeeeeeeeeee

To też, ale mogą zrobić więcej, dać mu zaznać "mniejszego zła"....

W stanie wojennym wyglądało to prosto. Tu prawda i wolność, tam komuna i
        sowieckie zniewolenie. Tam Jaruzel z WRON-ą, tu Wałęsa z Solidarnością, tam
        ZOMO z pałami - tu MY. A jakby co - to chodu do najbliższego kościoła.
        W miarę upływu czasu nie tylko wychodzi na jaw coraz więcej faktów, które
        przydają głębi owemu dwuwymiarowemu obrazowi sprzed 25 lat, ale też nawarstwia
        się coraz więcej łgarstw i krętactw.
        Ponieważ tematem dnia stała się straszliwa "krzywda Jaruzelskiego" (jaką
        byłoby, zdaniem jego obrońców, odebranie przywilejów wywyższających go ponad
        rówieśników, którzy uczciwie przepracowali całe życie w PRL-u) - zajrzałem do
        opublikowanej w 1992 roku jego książki "Stan wojenny - dlaczego...". Na stronie
        420 i następnych p. Jaruzelski opisuje jak to się nie interesował skalą
        internowań. Potem był zdziwiony, ze dotknęły one 10 554 osób... Pisze z
        rozbrajającym cynizmem dyktatora obojętnego na traumę ludzkich jednostek,
        dramaty rodzin i środowisk społecznych:

"Skutki błędnych internowań miały, powiedziałbym, wymiar podwójny. Z jednej
        strony było to zbyteczne. Wiele osób odizolowanych, zwłaszcza z grona
        intelektualistów, nie zagrażało przecież spokojowi społeczeństwa. A więc
        kompletny idiotyzm. Już nie mówiąc, że było to wręcz niemoralne. Po drugie,
        było to w konsekwencji szkodliwe dla władzy. Bowiem teraz kombatantów,
        męczenników jest ponad wszelką racjonalną miarę."

Dalej czytamy:

"O ile nie zainteresowałem się tym, kto będzie internowany z ówczesnych
        przeciwników, to miałem wpływ na to, kto będzie internowany z poprzednich
        władz. Ta sprawa nie jest prosta... Widzę ją też w kategoriach mniejszego zła.
        Chodziło w szczególności o to, aby zamortyzować ewentualne reakcje społeczne na
        wprowadzenie stanu wojennego. Mogły być one znacznie ostrzejsze, gdyby
        internowani zostali tylko działacze "Solidarności", a inni - odpowiedzialni
        również za powstała sytuację - nie ponieśliby żadnych konsekwencji. Tym
        bardziej, ze ogromny nacisk na rozliczenie Gierka, Jaroszewicza i innych
        pochodził w znacznym stopniu z szeregów partii... Myślę więc, że internowanie
        uchroniło ich od znacznie większych przykrości."

A wszystko to po to, żeby, jak określa swe motywy gen. Jaruzelski:
        "Wykazać, że nie będzie politycznej rehabilitacji dla tych ludzi władzy i
        aparatu, którzy zawiedli zaufanie, przyczynili sie do kryzysu. Miała to być
        również przestroga dla różnych kacyków i bufonów".

Tak się zastanawiam - czemu p. Wałęsa (jako przywódca owych "ówczesnych
        przeciwników" partyjno-wojskowo-esbeckiego reżymu) od 15 z górą lat tak broni
        gen. Jaruzelskiego przed jego ulubionym "mniejszym złem", które (być może)
        mogłoby eks dyktatora uchronić od hipotetycznych "znacznie większych
        przykrości", a zarazem być przestrogą "dla różnych kacyków i bufonów"?

Przecież, skoro sam p. Jaruzelski uważa, że naciski polityczne i gra pod
        publiczkę były dla niego wystarczającym powodem nawet do bezterminowego
        uwięzienia bez wyroku sądu, (czyli tzw. "internowania") byłych: I sekretarza i
        premiera - to czy pozbawienie jego samego, z podobnych przyczyn, nadmiernych
        przywilejów nie jest O WIELE MNIEJSZYM ZŁEM?

Problem nie w tym kim był ON, a kim jesteśmy MY dzisiaj. Czy tylko o 25 lat
        starsi, czy również mądrzejsi? I czy "zero tolerancji" to to samo co
        małostkowość?

• 18261826www Re: Wa?e˛sa: politycy nie moga˛ odbierac´ honorów 15.05.05, 03:18
      katolik_polski1 napisa?:

> Pan Walesa pozostal jedynym polskim politykiem,
      > ktory zachowal zdolnosc myslenia !
      > Jedyny,ktory trzyma sie realiow
      > i nie krazy w niebieskich oblokach !
      > Reszta politykierow sciagnie na Polske
      > tylko nieszczescie !
      ============================================================
      Jeszcze Polska nie zginela poki sa tacy ludzie jak Ty.
      Dziekuje ze myslisz jak normalny czlowiek.
      • 18261826www Re: Wa?e˛sa: politycy nie moga˛ odbierac´ honorów 15.05.05, 03:21
        18261826www napisa?:

> katolik_polski1 napisa?:
        >
        > > Pan Walesa pozostal jedynym polskim politykiem,
        > > ktory zachowal zdolnosc myslenia !
        > > Jedyny,ktory trzyma sie realiow
        > > i nie krazy w niebieskich oblokach !
        > > Reszta politykierow sciagnie na Polske
        > > tylko nieszczescie !
        > ============================================================
        > Jeszcze Polska nie zginela poki sa tacy ludzie jak Ty.
        > Dziekuje ze myslisz jak normalny czlowiek.
        ==============================================================
        Nie sprawdzilem wczesniej kto to napisal, ale podtrzymuje to co powiedzialem.
    • 18261826www Walesa i Jaruzelski zasluguja na szacunek. 15.05.05, 03:31
      Wlasciwie nie ma o czym pisac, bo glupi i tak pozostanie glupim, a madremu i
      tak nic nie potrzeba tlumaczyc , bo wszystko jest jasne.
      Mysle , ze rozumiemy sie bez slow.
      • parle.parle A Michnik i Kwaśniewski to nie? Też zasługują 15.05.05, 03:52
        W równym stopniu, albo w jeszcze równiejszym!

• m.marle Nie zapominajcie o Kiszczaku, miał wsio na oku 15.05.05, 04:23
          www.afery.prx.pl/pijany-walesa-kiszczak-mazowiecki.jpg
        • 18261826www Re: A Michnik i Kwas´niewski to nie? Tez˙ zas?uguj 15.05.05, 04:41
          Oczywiscie ze zasluguja!Reprezentuja zapewne inne swiatopoglady, ale sa to
          niewatpliwie ludzie godni naszego szacunku.
          • 18261826www Re: A Rydzyk i Jankowski to nie? Tez˙zas?uguja! 15.05.05, 04:46

> Oczywiscie ze zasluguja!Na porzadnego kopa w D... zasluguja!
            Te szmaty niczego ani nikogo nie reprezentuja, oglupiajac biedote robia szmal i
            kariere
            Najwiekszy wstyd dla Polakow calego swiata!!!
            • okarol59 Re: A Rydzyk i Jankowski to nie? Tez˙zas?uguja! 15.05.05, 09:51
              Mocne slowa, ale trudno nie przyznac ci racji.
      • davidmors Re: Agencie nr 1826. Polska ginie z powodu agentów 15.05.05, 13:27
    • jola69 Re: BRAWO LECHU !!!! 15.05.05, 05:27
      Walesa bardzo mi zaimponowal.
      Pokazal nam wszystkim, ze jest madrym,
      dojrzalym i umiarkowanym politykiem.
      [ o wiele madrzejszym od Kaczorow]
      Czy potrzebne nam awantury poltyczne?
      Czy nie mamy wiekszych problemow?
      W kazdym razie, LECHU trzymaj tak dalej,
      [ to kto wie?]
      Poki co, to dziekujemy.
      • petrokles Re: BRAWO LECHU !!!! 15.05.05, 08:49
        Tak, megaloman to rzeczywiście jedyny "polityk", który jest dojrzały,
        umiarkowany i nie wszczynający nigdy jakichkolwiek awantur politycznych.
        I zgadzam się z tobą: większych niż on problemów nie mamy, bo gdy wróg jest
        postrzegany jako wróg, to jego zwalczanie jest łatwiejsze. Jeśli natomioast
        przyoblekł sie w piórka przyjaciela, to zaczyna się problem. A imię jego Megaloman.
        P.
        • 18261826www Re: BRAWO LECHU !!!! 15.05.05, 10:36
          I ja dolaczam sie do zyczen.Dziekujemy Ci Lechu za wszystko co zrobiles dla
          nas.W Polsce jest wystarczajaca ilosc ludzi swiatlych, rozumnych , znajacych
          realia rzeczywistosci.Ci ludzie Cie szanuja i popieraja.Glupi pozostana glupimi
          im nikt niczego nie wytlumaczy ani nie pomoze, taki los.
    • jeremiaszpolak Boi sie, ze jemu tez odbiora 15.05.05, 10:05
      jak sie potwierdzi, ze on to jednak TW Bolek.
      • petrokles Re: Boi sie, ze jemu tez odbiora 15.05.05, 10:11
        Ale strachu pełne gacie.
        P.
    • adam46 Re: Wałęsa: politycy nie mogą odbierać honorów Ja 15.05.05, 12:58
      Panie Prezydencie Wałęsa zawsze Pana ceniłem cenię i będę cenił
      Bo jest Pan człowiekiem prawym, mądrym i trzeźwo zatroskanym losem Polski
      Proszę Pana niech Pan nigdy nie staje po stronie Ludzi PiS, PO, LPR jako tych
      co nie mają wizji przyszłości Polski i biednie żyjących Polaków
      A może by tak jeszcze raz Panie Prezydencie rozbudzić nadzieje Polaków Swoją
      Charyzmą
      Zawsze wierny Pana ideałom
      • davidmors Re: Wałęso! Politykom należy odbierać "honory" ... 15.05.05, 13:30
        Wałęso! Politykom należy odbierać "honory" ...jeśli na te "honory" nie zasługują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka