marcus_crassus 25.05.05, 08:07 ale mamy innych kandydatow - andrzeja lepieja, tyminskiego i podobno jakiegos pucybuta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
santiago78 mój szwagier też nie będzie kandydatem PD..... 25.05.05, 08:18 ja też nie, ani sąsiad spod czwórki też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
m635 To Rakowskiego niech wystawią, kumpla Hausnera 25.05.05, 09:45 Rakowski to mąż stanu godny wirtualnej partii .peel a życiorys i kwalifikacje ma zbliżone do jej lidera Hausnera. Odpowiedz Link Zgłoś
obazine Lapanka w PeDe trwa. Ratuj sie kto moze! 25.05.05, 11:52 i po co ten kolejny kandydat ponizej progu? Jak po to zeby odebrac 3% glosow Borowskiemu to rozumiem ;))))) tak trzymac orly z PeDe! Kaczynski prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Władek kandyduj. 1 % wybroców ma rację. 25.05.05, 11:54 Frasyniuk byłby kandydatem niszowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Władek kandyduj. 1 % wybroców ma rację. 25.05.05, 12:18 hiob102 napisała: > Frasyniuk byłby kandydatem niszowym. :) Tiaa, to dobre określenie. Słowo "mniejszościowy" mogłoby się komuś źle kojarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Szkoda, odpadła szanda na normalność... 25.05.05, 16:56 Zrezygnował kandydat, którego kompetencje pozwoliłyby wypromować kandydaturę jakiejkolwiek partii. A teraz zwiększyły się szanse, że wybory wygra znowu jakiś politykier nieudacznik. Trzeba będzie wybierać mniejsze zło... Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Bardzo dobrze 25.05.05, 08:49 Cieszę się, że Zoll nie będzie kandydatem PD na prezydenta. Jako sympatyk tej partii uważam, iż Zoll, jako chadek, nie pasuje do socjal-liberalnego wizerunku nowego ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
barnitka Re: Kandtydatem 25.05.05, 08:56 Co oni wszyscy z tym kandtydowaniem? :] Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkedzlodz Re: Zoll nie będzie kandtydatem Partii Demokratyc 25.05.05, 09:24 A ja myslę, ze blizej mu do zasad chrześcijańsko-demokratycznych niż do demokratycznych i dlatego nie wystartuje od Frasyniuka. Odpowiedz Link Zgłoś
victores77 PROF. WŁADYSŁAW BARTOSZEWSKI 25.05.05, 09:46 Mam OGROMNĄ prośbę do Pana Frasyniuka!!! Tak jak przekonywał Pan prof. Zolla do startu w wyborach prezydenckich, tak niech zrobi Pan wszystko, co w Pana mocy, żeby prof. Bartoszewski zgodził się na kandydowanie! Chciałbym reszcie móc wybrać dobro w wyborach, a nie jak dotychczas tylko "mniejsze zło". Prof. Bartoszewski, jako prezydent Rzeczpospolitej jest tym, kogo teraz Nam potrzeba! Podstwową funkcją prezydenta jest reprezentacja Polaków w polityce zagranicznej. Prof. Bartoszewski cieszy się szacunkiem i uznaniem w wielu krajach. w czasach, kiedy Rosja i Niemcy(w dużo mniejszym zakresie) staraja się fałszować fakty historyczne, dotyczące II wojny światowej, potrzebny jest nam silny głos!!! Prof. Bartoszewski jest bohaterem II wojny, którego zasługi z tego okresu są powszechnie znane na świecie! Izraelski instytut Yad Vashem uhonorował Go, jako jednego z pierwszych, tytułem SPRAWIEDLIWY WŚRÓD NARODÓW ŚWIATA. Tytuł ten przyznaje się osobom, które pod groźbą uraty życia pomagały Żydom w czasie holokaustu! Dzięki temu wybór Prof.Bartoszewskiego może w istotny sposób zmienić obraz Polski jako kraju antysemickiego. Moze też osłabić zapędy izraelskich "rewindykatorów". W Niemczech Prof.Bartoszewski jest bardzo szanowany i ceniony za swój wkład w budowanie pozytywnych stosunków między Polakami i Niemcami, za nasze wspólne pojedanie. To bardzo ważne w czasach, gdy Putin mói z rozrzewnieniem o pakcie Ribentrop-Mołotow... i wspomina okres współpracy rosyjsko-niemieckiej (dla Polaków rozbiory i poczatek II wojny światowej) jako okres największej świetności obu państw.... Wiem, że znajdą się głosy, że profesor ma już swoje lata i... Nie dajmy się omotać wszechobecnej promocji młodości, jako jedynego gwaranta aktywnego i skutecznego działania. Mędrcem nie zostaje sie w sile wieku... a Polakom potrzebny jest Prezydent, którego będziemy mogli cenić za jego mądrość, a nie spryt i dobry wygląd!!! Przypomnijmy sobie ostatnie tygodnie życia Najwiekszego Polaka Wszechczasów! Kiedy już nie mógł mówić, mówił najdonioślej i powiedział najwięcej!!! Proszę, nie zmarnujmy tej szansy, że prof.Bartoszewski jest jeszcze wśród nas!!! Potrzeba nam właśnie takiego prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: PROF. WŁADYSŁAW BARTOSZEWSKI 25.05.05, 10:07 lepszy byłby Nowak-Jeziorański. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: PROF. WŁADYSŁAW BARTOSZEWSKI 25.05.05, 12:53 o rany, tylko nie Bartoszewski! od tylu lat tak dużo wszędzie tego Bartoszewskiego a ostatnio to już się boję puszkę sardynek otworzyć... jak ja nie lubię lanserów bez względu na wiek i skuteczność Odpowiedz Link Zgłoś
mtp01 Re: PROF. WŁADYSŁAW BARTOSZEWSKI 25.05.05, 14:02 Pewnie nie lubisz wiekszości ludzi, bo pewnie nie lubisz mądrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Frasuniuk jest odwrotnościa króla Midasa. 25.05.05, 13:59 Do czego się dotknie to w gó.. zamienia. Bartoszewski w cuglach wygrałby wybory, ale pod warunkiem, że nie byłby kandydatem PeDałów. Bo wtedy przepadłby z kretesem. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: PROF. WŁADYSŁAW BARTOSZEWSKI 25.05.05, 14:53 z tego co sie orientuje, to prof. Bartoszewski sympatyzuje z PO i wspiera Tuska. nie wiem w jaki sposob mialby w tej sytuacji stac sie kandydatem PD. poza tym mysle, ze prof. Bartoszewskiemu jest jednak dosc daleko do Hausnera itp. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk kocham pana Panie Zoll za tę decyzję odmowy 25.05.05, 09:49 NIECH ZYJE PAN ZOLL ! Odpowiedz Link Zgłoś
victores77 a czy ramie jest aż tak ważne?... 25.05.05, 09:56 skończmy z tym przywiązaniem do szyldów! a tak się składa, że prof.Bartoszewski był związany z Unią Wolności, więc jego start powinien być wspierany przez PD! Poza tym profesor jet kandydatem, który z powodzeniem mógłby startować jako kandydat zgłoszony przez komitet obywatelski, a PD tylko poparłby jego kandydaturę! Może za jej przykładem poszłaby też wtedy PO i może PiS.... (bo na pierwszy rzut oka widać, że to lepszy dla Polski prezydent, niż nawet obydwaj Kaczyńscy razem:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: a czy ramie jest aż tak ważne?... 25.05.05, 14:55 prof. Bartoszewski sympatyzuje z PO, wiec nie wiem jak mialby byc kandydatem PD... no chyba, ze PD przestanie sie wyglupiac i przestanie wystawiac 30 kandydata na prezydenta, bo to juz sie robi smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: a czy ramie jest aż tak ważne?... 25.05.05, 16:53 Bartoszewski jest osobą niezależną. Był senatorem z listy UW, nie zdradził klubu parlamentarnego jak niektórzy inni. W 2002 r. wspierał Olechowskiego, w 2004 r. Geremka. Profesor sympatyzuje z ludźmi, nie z partiami. W PO blisko mu do Olechowskiego, do antyunijnych teorii Rokity jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Frasyniuk ! - Szyszkowska chce być prezydentem ... 25.05.05, 09:53 PD - zlitujcie się nad panią od zboczenców Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tylko frasyniuk. 25.05.05, 10:03 Kandydatem pedoli na prezydenta niech zostanie frasyniuk. Już nie mogę sie doczekać debat telewizyjnych, w których kandydat partii spokoju, umiarkowania i kultury będzie powalał przeciwników z misia. Ciekawe jak to bedzie tłumaczyła sobie to tzw inteligencja postpeerlowska - elektorat najbardziej oświeconej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tylko frasyniuk. 25.05.05, 10:10 inteligencja,to niestety tylko 5 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Tylko frasyniuk. 25.05.05, 14:59 wiemy, wiemy. reszta nie dorosla. problem w tym, ze nawet nie cala inteligencja jest za PD :). ostatnio podczas spotkania z Tuskiem we Wroclawiu, gdzie mial on wystapienie dot. polityki wschodniej byli m.in. prof. Juzwenko, rektor UWr, prorektor PWr i wielu innych lokalnych naukowcow, wiec PD niech przestanie sciemniac, ze jest partia intelignecji... (tylko tej, ktora juz totalnie oderwala sie od reszty spoleczenstwa :). Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatników 25.05.05, 10:14 Wiadomo że kandydat z "wyłącznym" poparciem PD nie ma najmniejszych szans, ale dostanie bezpłatny (to znaczy na koszt abonentów) czas w publicznej telewizji i radiu i będzie mógł chwalić w tym czasie PD co zapewne da jej więcej głosów w wyborach parlamentarnych. Należy zlikwidować ten prezent dla kandydatów-statystów. Niech telewizje i radia publiczne owszem robią jakieś relacje z kampanii, ale czas audycji poświęconych poszczególnym kandydatom powinien być odpowiedni do ich pozycji w sondażach, to znaczy pierwszy i drugi niech mają po 40% czasu, trzeci 10%, a reszta niech ma pozostałe 10% do podziału. www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=689 Apel o wybór Prezydenta RP w pierwszej turze Rodacy! Wszyscy widzimy w jak kiepskim stanie jest budżet państwa, brakuje na najpotrzebniejsze rzeczy ale oczywiście dla polityków ważniejsze jest żeby byli w centrum zainteresowania jak najdłużej więc ustalili, że wybory prezydenckie będą w dwóch turach. Dlatego apeluję do Was: zadbajmy o finanse naszego państwa ponad głowami polityków, zapobiegnijmy zbędnemu wydaniu wielu milionów złotych na organizowanie drugiej tury wyborów kiedy możemy dobry dla Polski i dla nas Polaków wynik otrzymać już w pierwszej turze. Rodacy! Aby dobry dla Polski i Polaków wynik otrzymać nie głosujcie w pierwszej turze na kandydatów, którzy według sondaży zajmują trzecią pozycję lub dalszą. Wybierajcie tylko pomiędzy pierwszym i drugim. Ryzyko, że coś stracicie jest znikome, musiał by taki trzeci czy dalszy kandydat przejść rzutem na taśmę do drugiej tury i jeszcze potem wygrać z pierwszym - to jest bardzo mało prawdopodobne. Najbardziej prawdopodobne jest, że jeśli będzie druga tura to przejdą do niej właśnie dwaj pierwsi i zostanie nam i tak wybór między pierwszym i drugim. Zaoszczędźmy sobie powtórnego chodzenia do lokalu wyborczego, a państwu wydatków na organizowanie drugiej tury: wybierzmy jednego z dwóch od razu! Jeśli wszyscy skoncentrujemy się aby dobrze wybrać pomiędzy pierwszym a drugim to będziemy mieć i dobrego prezydenta z ponad pięćdziesięcioma procentami poparcia i zaoszczędzimy na kosztach drugiej tury. Dodatkowo apeluję. W wyborach parlamentarnych domagajcie się od kandydatów aby następne wybory Prezydenta RP odbyły się już w jednej turze - tanio i sprawnie. W jednej turze odbywają się wybory we wzorcowej demokracji świata: USA. Jeśli deklarujesz, że w pierwszej turze wyborów swój głos oddasz na jednego z dwóch prowadzących w sondażach kandydatów proszę złóż swój podpis. Janusz Baczyński Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 25.05.05, 10:37 szkoda czasu na tlumaczenie i apelowanie ,frasyniuki toniecie ,lajba sie rozpie... kto madry do niej nie wsiadzie ,tylko frustraci,idioci i totalnie spaleni we wszystkich srodowiskach,zakladajcie kapoki,dupy zmoczycie ale moze nie utoniecie,chociaz kto wie ,wszystko w rekach boga Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 25.05.05, 10:50 > kto madry do niej nie wsiadzie ,tylko frustraci,idioci i totalnie > spaleni we wszystkich srodowiskach,zakladajcie kapoki,dupy zmoczycie mam jedną prośbę: nie oburzaj się, jak ktoś Cię nazwie oszołomem - skąd ta nienawiść w stylu pseudokiboli? dzięki takim jak Ty mają mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 25.05.05, 10:54 jaka nienawisc ,realna ocena sytuacji,swoja droga to farbowanych lisów nie lubie ,ale do nienawisci to droga daleka Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Marnotrawstwo pieniędzy abonentów i podatnikó 25.05.05, 15:02 > mam jedną prośbę: nie oburzaj się, jak ktoś Cię nazwie oszołomem - skąd ta > nienawiść w stylu pseudokiboli? dzięki takim jak Ty mają mój głos! nie rozumiem. to ty glosujac na kogos kierujesz sie tym na kogo glosuja inni???? (i to w dodatku w odniesieniu do innej partii???). jakis bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Zoll nie będzie kandtydatem Partii Demokratyc 25.05.05, 10:57 SONDA GAZETY. CZY ZOLL byłby dobry prezydentem... Jeśli odmówił PD , to znaczy, że jest w porzo gościu. To wskaźnik jego klasy. Kulturalnie powiedział, aby szuje i sprzedawczyki z PD sie wypchały. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Zoll nie będzie kandydatem 25.05.05, 11:27 to i dobrze www.nauka-edukacja.tubaza.pl/articles.php?id=74 Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi wielka szkoda... 25.05.05, 12:50 ... a z drugiej strony cała ta sprawa potwierdza klasę prof. Zolla dlaczego tak mało jest ludzi w tym stylu tam na górze...? ech... Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: wielka szkoda...żadna szkoda 25.05.05, 13:16 na górze jest źle ale do tej góry i RPO się zalicza Odpowiedz Link Zgłoś
mtp01 Dlaczego GW stała się organem? 25.05.05, 12:52 Nie jestem w stanie pojąć dlaczego Wyborcza ciągle lansuje tą "kanapę" przecież to bez sensu a gazeta tylko na tym traci. Schodzi na psy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Dlaczego GW stała się organem? 25.05.05, 13:33 Nie wiem czy 15 tys. członków można nazwać "kanapą". Z tego 8 tys. to byli unici, a reszta to przeważnie ludzie nie związani wcześniej z polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
mtp01 Re: Dlaczego GW stała się organem? 25.05.05, 13:59 Ojej nie wiedziałem. To stąd te 2% poparcia. Zawsze zastanawiałem się kto chce głosować na partię bez poglądów. Mam odpowiedź - jej członkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Dlaczego GW stała się organem? 25.05.05, 15:46 Nie 2% a 4%. Nie sądzę aby 15 000 członków stanowiło 4% poparcia. Jeśliby przyjąć, że uprawnionych do głosowania jest 30 mln współobywateli, to poparcie na poziomie 4%=1 200 000 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie wierze Frasyniukowi że takie powody podał 25.05.05, 13:48 prof Zoll. To zbyt madry człowiek aby dac się "wrobic" w pezydenturę ! Odpowiedz Link Zgłoś
zachary34 Zoll mądry człowiek jest 25.05.05, 14:46 Dobrze wie że w PD nie ma z kim gadać. Albo nieudacznicy, albo agenci, albo błazny. Do tego to mieszanka-koło ratunkowe dla tych co się nie załapali. A tak tego Frasyniuka kiedyś lubiłem. Zoll powinien sie spiknąć z PO. Do Tuska jest mu blisko. Gdyby startował od nich na prezydenta a Tusk byłby ew premierem było by lepiej niż się obecnie zanosi. Rokita moze być ministrem sprawiedliwości lub MSW. Do tego Zoll wygrał by w 2 turze z każdym obecnym kandydatem. Problem czy by do tej 2 tury wszedł Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Zoll mądry człowiek jest 25.05.05, 15:05 a ja mysle, ze Rokita bedzie niezlym premierem. przede wszystkim nie bedzie samowoli i rozbestwienia w roznych ministerstwach. a i tak przeciez w sprawach merytorycznych kazdy minister ma autonomie. premier jest koordynatorem (+ od wymgania i egzekwowania). a Tusk na prezydenta i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Tak, Zoll mądry człowiek, ale "mądry inaczej"! 26.05.05, 12:31 Jak zresztą wszyscy z klubu partii UW. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Zoll nie będzie kandtydatem Partii Demokratyc 25.05.05, 15:20 No to partia Szofera ma problem. A może sam szofer zostanie prezydentem??? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Po co szukać! Mamy przecież Frasyniuka ! 26.05.05, 12:34 Nie można znaleźć wśród żywych, to poszukajmy wśród politycznych Zombi. W Mumii Wolności mamy takich dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś