Dodaj do ulubionych

Wiwat Tymiński!

08.06.05, 09:56
Mogłoby się wydawać, że do Polski przybyła niewolnica Isaura z Leonciem - tak
wielki był entuzjazm nieskończonych tłumów witających Stana Tymińskiego z
małżonką. Nową małżonką - dawną Indiankę zastąpiła znacznie młodsza Chinka,
imienniczka bohaterki kreskówki Disney'a .

Lekceważenie mediów wobec Tymińskiego należy zlekceważyć. Piętnaście lat temu
dziennikarze także ignorowali biznesmena z Peru, by potem przypuścić na niego
wściekły atak, kiedy dał w kość ich pupilkowi Tadeuszowi Mazowieckiemu.
Uczynił to nawet nie otwierając swojej czarnej teczki.
Teraz Tymiński przybył bez teczki. Cóż, afery się zdewaluowały, więc
wyciąganie na kogoś papierów mogłoby nie przynieść oczekiwanego efektu.
Zresztą Stan może zwyciężyć bez sięgania po kampanię negatywną. Wystarczy
jego program i nietuzinkowa osobowość, przy której nawet Jerzy Szmajdziński
prezentuje się jak mydłek.

Wynik wyborów wydaje się zatem rozstrzygnięty. Chyba, że... Do rewanżu po
piętnastu latach stanie Tadeusz Mazowieckim. Byłaby to prawdziwa walka
stulecia w najcięższej wadze politycznej. Obaj pretendenci mają sobie coś do
udowodnienia. Proszę sobie wyobrazić drugą turę: Tymiński kontra Mazowiecki!
To mocniejsze niż pojedynek Gołoty z Tysonem.

www.wprost.pl/ar/?O=77301
Obserwuj wątek
    • gosc.z.korony ale bzdury 08.06.05, 10:45
      Dawno takich na forum nie było.
      Nawet u oszołoma.
      • malgos22 Dlaczego mnie obrażasz? 08.06.05, 10:59
        To WPROST zamieściło taki tekst.
        Fakty w nim podane są prawdziwe, a wnioski z tych faktów, jak to wnioski - każdy
        może mieć inne, ale dlaczego mnie obrażasz.
        • gosc.z.korony Ciebie? 08.06.05, 11:10
          Nieee... - do Ciebie nic nie mam. Nie mam jednak zamiaru spokojnie patrzeć, jak
          jakiś błazen, który tak naprawdę nic o Nas nie wie, przyjeżdża sobie by,
          ewentualnie, bazować na ludzkiej frustracji i po raz drugi ośmieszyć Nasz kraj.
          Czy zastanawiałaś(eś) się kiedyś, skąd i z czyjej inspiracji, przybywa
          ów ,,zbawca''?
          Bo to, że za politykami stoją określne siły, to rzecz oczywista. No chyba, że
          ktoś wierzy w bajki o: ,,dobrych królach'' i ,,rycerzach Króla Artura''.
          Moim zdaniem, ktoś sobie obserwuje naszą polityczną scenę i ocenia poziom
          frustracji i zaufania do politycznej klasy i... przysyła takiego... ,,Stana''.
          Niestety, mimo problemów, Nasze społeczeństwo, to już nie to, które Stan
          pamięta z czasów swej ,,walki'' z Taduszem Mazowieckim.
          Dlatego przybycie tego ,,indywiduum'' traktuję jak jakiś nieprzyjemny żart -
          dowód na to, że ktoś ma Nas za nic - Nas - Obywateli Rzeczypospolitej.
          I dlatego, to nie ja obrażam, ale mnie obrażono. Mnie i mój Kraj.
          • waldi31 Re: Ciebie? 08.06.05, 12:06
            A nie obraża Ciebie to co w tym kraju wyprawiają politykierzy.
            Sami siebie określają złodziejami i barbarzyńcami.
            A w Sejmie od 15 lat Cyrk Wielki.
            A głodny naród, A dzieci niedożywione.
            A ludzie umierający z powodu zapaści w służbie zdrowia.
            A młodzież zmuszona do emigracji za kromką chleba.
            Wiesz jak naród to wszystko obraża?
            Dlatego naród mówi dość tego
            Bierzemy sprawy w swoje ręce.
            I teraz już nie damy się oszukać
            • kropekuk A ty wierzysz, ze Stan dolozy do Polski z wlasnej 08.06.05, 12:11
              kieszeni? Kolejny dreamer...
              • zbig44 A czy nie lepszy Tymiński niż Kaczyński ? 09.06.05, 18:50
                jego książkę „Święte psy” można wciąż bez problemu zdobyć:
                aukcja.onet.pl/search.php?string=%C5%9AWI%C4%98TE+PSY+&country=1
                zebrał w niej "garść rad, ale i przestróg dla Polski, wskazał także na kilka
                istotnych niebezpieczeństw, jak choćby „dążenie międzynarodowych sił do
                stworzenia z Polski enklawy białych murzynów Europy”

(ostatnio wyladowalismy na ostatnim w UE :(

przez rodzime koterie polityczne został uznany za "zagrożenie dla demokracji"
                wbrew demokratycznej opinii Polakow :

„Czy Polska stanie się pośmiewiskiem świata?” – spytała na pierwszej
                stronie „GWalczaca-z-poparciem-narodu”, gdy poparcie w sondażach przekroczyło
                magiczne 20 proc.
                polityka.onet.pl/162,1232154,1,0,artykul.html
                czy bylby dobrym prezydentem? nie wiem... wg mnie jednak na pewno lepszym
                niz... Kaczynski !

Pierwsze kilka z 12 minut dyskusji (z Polsatu):
                ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/0/2754/m2754390.mp3
                • kropekuk Europie polski Murzyn jest zbyteczny: roszczeniowo 09.06.05, 19:10
                  nastawiony i zawsze mu "sie nie oplaca" (nawet za brytyjska zwiazkowa stawke,
                  bo "inaczej sobie wyobrazal"). A poza tym Europa ma do wyboru-do koloru
                  CZARNYCH Murzynow. I to z angielskim vel francuskim, a wiec PO CO jej Polacy?
                  Zreszta 90% krajow sie przed Polakami do pracy ZAMYKA, ba...BARYKADUJE!!!
                  • zbig44 Polskiemu Murzynowi i Europa wiele nie moze pomoc 09.06.05, 19:25
                    nieco dramatyzujesz... nasi fachowcy (i nie mam tu na mysli hydraulikow) sa tam
                    dobrze postrzegani... a nasi nie-fachowcy (wbrew obawom Europy) raczej nie
                    palaja jakas nadzwyczajnie masowa checia do tego miodu... (cos duzo mam dzisiaj
                    tych skojarzen rodem z pasieki ;)
                    • kropekuk Sa cenieni jesli sami sie nie przeceniaja ;) 09.06.05, 19:26

• zbig44 Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren! ;) 09.06.05, 19:55
                        Widac, ze nie tylko "my dwaj na caly ten kraj" ;) mamy ten dylemat ;)

<<Tamtej nocy, kiedy wygrał z Mazowieckim
                        nie było wesoło. Teraz zapowiada sie śmieszniej. To jest ta droga, którą
                        pokonała Polska. Chyba, że sie mylę i znów wejdzie do 2 tury. I znów będzie
                        trzeba głosować z zaciśniętymi oczami. Na Kaczora psiakrew.>>
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24719768&a=24719960

<<Tamtej nocy, kiedy wygrał z Mazowieckim
                        Jeśli Kaczor i Tymiński wejdą do drugiej tury, to ja będę "głosować z
                        zaciśniętymi oczami" i zębami. Na Stana. >>
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24719768&a=24720772
                        • kropekuk To niestety nie moje, ale "mmllkk". Pozwolil mi 09.06.05, 20:14
                          to uzywac jako sygnaturki, nawet bez podawania zrodla -SWIETNE!!!
            • malgos22 Święte Słowa, Święte Słowa Waldi 08.06.05, 12:17
              Tymiński był, jest i umrze Polakiem, bez względu na to gdzie mieszkał, mieszka i
              będzie mieszkał, jak każdy z nas.
              A tacy śmią jego i mnie, nas obrażać.

Chyba czas się jednoczyć aby dać takim dupkom odpór.
              • gosc.z.korony Doprawy silna to wiara... 08.06.05, 12:56
                uwierzyć w kota w worku.
                ,,jednoczyć się aby dać takim dupkom odpór'' - malgos22, czy jesteś nową żoną
                Tymińskiego...? - tyle w Tobie zapału! ;-))))
            • kotek.filemon Re: Ciebie? 08.06.05, 12:30
              > A głodny naród, A dzieci niedożywione.
              > A ludzie umierający z powodu zapaści w służbie zdrowia.
              > A młodzież zmuszona do emigracji za kromką chleba.

A Stan przyjdzie i z własnej kieszeni na wszystko wyłoży. Jeszcze się pochyli i
              te dzieci niedożywione po główce pogłaszcze...

Może zamiast czekać na wujka z Ameryki warto by się było zająć robotą?
            • gosc.z.korony ,,Naród'' mówi: 08.06.05, 12:53
              ,,nie dajmy się oszukać'' i... głosuje na kogoś, kto wpada tu, ot tak sobie...
              - bezsens.
          • kropekuk To nie Stan Polske osmiesza, to POLACY osmieszaja 08.06.05, 12:10
            samych siebie: startowac w wyborach moze, prawo mu na to zezwala, ale naprawde
            sa smieszni ci, co na niego glosuja... W normalnym kraju z normalnym
            spoleczenstwem Stan bylby tylko wyborcza anegdota, w Polsce i z Polakami -
            diabli wiedza ;)
            • gosc.z.korony Racja! 08.06.05, 12:56
            • waldi31 Re: To nie Stan Polske osmiesza, to POLACY osmies 08.06.05, 12:59
              Od kiedy Polska to normalny kraj jak w tm kraju rządzą nienormalni. Normalni
              ludzie powiedzieli dość tego.
              Bierzemy sprawy w swoje ręce.
              A czy Tymiński jest normalny-myślę że tak, ale to się okaże.
              Ja zaryzykuję i zagłosuję na niego. Nic nie mam do stracenia.
              W takim kraju już dłużej zyć nie da się.
              A może coś się zmieni?
              • gosc.z.korony A znaleźć kogoś, kto tak jak Kolega, 08.06.05, 14:10
                tym samym powietrzem oddycha, ten sam chleb je, nie łaska?
                Potrzeba wybierać jakiegoś ,,Mr. Americę'' (na dodatek Płd.)?
                Czy wśród około 40 milionów tubylców nie ma nikogo godnego?
              • kropekuk Od PREZYDENTA, "Polaku"? Toz ty nie znasz 08.06.05, 14:44
                wlasnej Konstytucji i wynikajacych z niej uprawnien prezydenckich! Co za
                CIEMNOTA - najwyzszy czas ograniczyc prawa wyborcze tumanom, bo bez tego
                istotnie NIC sie na lepsze nie zmieni ;)
                • gosc.z.korony Tymiński... he! he! he! he! 08.06.05, 14:52
                  ;-)))
              • cymber.gaj Re: To nie Stan Polske osmiesza, to POLACY osmies 08.06.05, 17:04
                waldi31 napisał:

> A czy Tymiński jest normalny-myślę że tak, ale to się okaże.

Tymiński jest normalną kukłą PRL-wskiej bezpieki, tak samo jak był nią 15 lat temu. Jego przybycie ma jednak swoje dobre strony: Stan odbierze sporą część elektoratu Jędrusiowi Lepperowi i żaden z nich nie wejdzie dio drugiej tury.
        • jackmal Re: Dlaczego mnie obrażasz? 08.06.05, 14:14
          Pewnie powinien gerzeczniej, ale tekst we Wprost był napisany z ironią, a Ty
          potraktowałaś go serio...
          • gosc.z.korony Lubię być grzeczny i staram się... 08.06.05, 14:18
            ale ten obecny desant ,,tymińszczaków'' skłania mnie do uświadomienia im, że w
            Polsce już nie jest tak samo NAIWNIE jak za czasów wcześniejszego teatrum z
            udziałem Tymińskiego.
            Tymiński... - już samo nazwisko powinno być pojęciem abstrakcyjnym,
            powiedzeniem jakimś.
            A tu: bach! znowu się pojawił.
            Żenada.
            • malgos22 Jest super 09.06.05, 01:12
              Bo tych tymińszczaków jest coraz więcej.
              Na ulicy słyszy się jak mówią, no wreszcie coś się zmieni.
              I jest super, a jakby sie kto pytał to byłam za Mazowieckim, ale to było dawno
              i byłam strasznie naiwna i głupia wtedy.
              • kropekuk Niestety, jeszcze bardziej ZGLUPIALAS. 09.06.05, 01:16
                Podeszle lata? Alzheimer?
                • malgos22 Ty musisz byc strasznie mądry 09.06.05, 07:33
                  Ty to jestes strasznie mądry, no najmądrzejszy nawet - jak sam Gieremek,
                  Balcerowicz, albo co najmniej Frasyniuk.
                  • kropekuk Nie bredz: wystarczy mi jak Tony Blair ;) 09.06.05, 17:17
                    Przerzucanie sie od glosowania na Mazowieckiego do noszenia teczki za Tyminskim
                    o niczyjej madrosci nie swiadcy - swiadczy o frustracji, nieudacznictwie i
                    chronicznej glupocie. I to takiej, co poglebia sie z wiekiem (i glupota, i
                    frustracja).
          • malgos22 Re: Dlaczego mnie obrażasz? 09.06.05, 01:08
            jackmal napisał:

> Pewnie powinien gerzeczniej, ale tekst we Wprost był napisany z ironią, a Ty
            > potraktowałaś go serio...

Ale fakty tam podane są faktami.
    • mamochote4 Re: Wiwat Tymiński! 09.06.05, 01:17
      Tyminski moze nabalaganic jeszcze bardziej niz jest w Polsce Ci co chca
      glosowac na czlowieka z Marsa niech najpierw poddadza sie badaniom
      psychiatrycznym napewno zaludnia sie szpitale
    • mmkkll Re: Wiwat Tymiński! 09.06.05, 01:19
      Ciekawe, jakiego kitu nawciskał na swój temat swojej nowej żonie.
      • kropekuk Ze ta poprzednia "wyjechala". A tak naprawde, to 09.06.05, 01:31
        uzyznia Stanowy trawnik ;)
        • mmkkll Peruwianka? 09.06.05, 01:57
          Jeśli tak, to przecież wiadomo, że z trawnikami na jałowej peruwiańskiej glebie
          może być problem i trzeba tą ziemię jakoś nawieźć ;).
          • kropekuk Trawnik w Kanadzie, Peruwianka pod trawnikiem 09.06.05, 01:58
            Oficjalna wersja, ze powrocila do swych andyjskich hal;)
            • mmkkll Re: Trawnik w Kanadzie, Peruwianka pod trawnikiem 09.06.05, 02:04
              No to jeszcze trzeba ustalić, który wywiad zatuszował sprawę ;).
            • malgos22 Mądry jak Samson 09.06.05, 07:42
              Ty jesteś jeszcze lepszy. Nawet to wiesz. Ty jesteś tak mądry jak słynny
              autorytet A. Samson, który w 90 roku ogłosił Tymińskiego psychicznym, a teraz
              siedzi za jakieś ciężkie grzechy.
              Może Ciebie zamkną za podobne, bo jesteś tak mądry jak on.
              • waldi31 Re: Mądry jak Samson 09.06.05, 09:17
                Takich autorytetów jak A Samson w tym kraju jest pełno.
                Ktoś kto jest normalny to dla nich wielkie zagrożenie.
                Samsony walczą o życie i dalej pyszczą.
                Tylko kto ich słucha????
                • kropekuk Przydupasy Stana za kanapke z salcesonem juz 09.06.05, 17:19
                  skonczyly, czy dalej kompleksy lecza? Jako Anglik mam w nosie polskie wybory,
                  ale z glupoty ludzkiej milo sie posmiac ;) A wiec sie smieje.
    • malaszaramysz Ty naprawdę w to wierzysz czy Ci płacą? :-))) 09.06.05, 08:53
      Jeżeli wierzysz - to przykro mi:-))
      Jeżeli Ci płacą - to Twoi pracodawcy są ignorantami i daleko nie zajdą:-
      )))))))))
      • waldi31 Re: Ty naprawdę w to wierzysz czy Ci płacą? :-))) 09.06.05, 16:25
        ????
        • kropekuk Komuch nie pojmuje? To komuchowi wytlumacze: 09.06.05, 17:21
          jesli szef jest idiota i zatrudnia staff do dupy, to mu firma zawsze pada. I
          dokladnie to samo jest z politykami, co sie wspieraja bezmozgowcami. Pojmujesz
          czy klonica poprawic?
          • zbig44 Re: Komuch nie pojmuje? To komuchowi wytlumacze: 09.06.05, 19:06
            rozumie, ze dla ciebie Cimoszewicz to nie alternatywa, nawet gdyby sprobowal ?

kogoz to w takim razie widzisz, kto moze dzis zagrozic Tyminskiemu ;)

kropekuk napisał:

> Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren!

widze, ze przynajmniej co do tego sie zgadzamy ;)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24915124&a=24995949
            • kropekuk Cimoszewicz jako prezydent moglby byc niezly i 09.06.05, 19:13
              skuteczny; ma tez pewien respekt na forum miedzynarodowym - Polacy jednak nie
              potrafia obiektywnie docenic inteligencji tego faceta, a wiec nie ma szans. A -
              moim zdaniem - szkoda.
              Prezydent jednak nie rzadzi (vide: Konstytucja) i dla Polski wazniejszy jest
              sklad Parlamentu i wybory don. A potem sklad rzadu. Niestety, nic sie nie
              zmieni bez nowej ordynacji wyborczej.
              • zbig44 Re: Cimoszewicz jako prezydent moglby byc niezly 09.06.05, 19:19
                kropekuk napisał:

> skuteczny; ma tez pewien respekt na forum miedzynarodowym - Polacy jednak nie
                > potrafia obiektywnie docenic inteligencji tego faceta, a wiec nie ma szans.
                > A - moim zdaniem - szkoda.

coz, tu tez pozostaje mi tylko sie z toba zgodzic... ale sprawa i tak jest
                nieaktualna... inteligentni faceci w tym kraju bynajmniej nie garna sie do
                tego "miodu"... i to jest ta druga - znacznie bardziej niepowetowana szkoda...
                • grom3 Czy byly dyrektor Benedykt Gondek poprze Stana 09.06.05, 20:05
                  Bardzo prawdopodobne jest ze tak,Benedykt Gondek jest znana postacia zycia
                  publicznego w Kanadzie.Postawil na bacznosc Zakon Oblacki,dalej trzyma ich za
                  morde,jest twardy i nieugiety>Potocznie nazywany pogromca kleru i Gebbels
                  Poloni Kanadyjskiej.Zawsze gdzie sie pojawia publicznie ciagna tlumy,widziano
                  jego pare razy z Tyminskim.
                  • zbig44 To nie jest problem Tyminskiego... 09.06.05, 20:12
                    to jest problem doboru negatywnego (gorsze wypiera lepsze)... ten nasz kraj juz
                    kiedys stal (a wlasciwie lezal) dokladnie w takiej samej sytuacji...
                    per analogiam - obawiam sie, ze jednak bedziemy mieli JK mosc JKaczynskiego :(
                • zbig44 Re: Cimoszewicz jako prezydent moglby byc niezly 11.06.05, 12:10
                  Tak, jak ja to widzę, Włodzimierz Cimoszewicz chce najnormalniej w świecie
                  uniknąć w przyszłosci farsy polskiej wersji polowania na czarownice, któremu -
                  pod byle pretekstem, w imię utrzymania wysokiej oglądalności tego swoistego
                  reality show - podlegają w ostatnich latach osoby pełniące najwyższe funkcje
                  państwowe. Z tego, co widzę, wzbudza to nie tylko jego i moje obrzydzenie... to
                  też jest jednym z głównych powodów, dla których inteligentni ludzie tam się nie
                  pchają... nawet najzupełniej czyste osoby wychodzą po takim maglu polowania na
                  czarownice w ten czy w inny sposób zbrukane samymi insynuacjami stawianymi im
                  bez krępacji przez tę swoistą władzę nad władzą...

Sejmowa komisja śledcza przesłuchuje właśnie Marka Borowskiego:
                  www.pulsbiznesu.com.pl/content.aspx?sid=2284&guid=FDAB52BD-A769-420B-A93F-327AC781F14E

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka