Dodaj do ulubionych

"Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa !

11.06.05, 20:51
Jako , że "Prawo i Sprawiedliwość" jeszcze nie doszło do władzy , funkcje
prototypu przyszłej komisji "Prawdy i Sprawiedliwości" pełni dzisiaj komisja
ds. Orlenu.Poza pasjonatami typu Kataryna nikt juz chyba nie pamieta , po co
została powolana.Z powodzeniem jednak dokonuje procesu rozliczania wszystkich
ze wszystkiego.Gwiazdami ataku sa doswiadczony "teczkowiec" Antoni
Macierewicz i "wunderkind" polskiej polityki - Romek Giertych.Swój
piorunujacy popis zaczeli od puszczania oka do dziennikarzy , wskazujac , ze
cos ciekawego jest w teczce Belki , choc ich zawartosci nie wolno im
formalnie ujawniac.Stanowi to oczywiście złamanie prawa , ale jak pokazuje
przykład prezydenta Warszawy , rola arbitralnych decyzji politykow stale
rosnie.Nie moge sie doczekac , kiedy pomysł Kaczyńskich całkowicie się
zmaterializuje.Po latach politolodzy nazwa to neo-McCartyzmem.

pzdr
Obserwuj wątek
    • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 20:57
      Mozna wiedziec co stanowi zlamanie prawa?
      • aron2004 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:05
        jak ujawnienie teczki Hejmy jest legalne to dlaczego ujawnienie teczki Belki, Kwaśniewskiego czy Kulczyka miałoby być nielegalne?
        • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:09
          Przyznam , ze teczkami srednio sie intresuje.Chodzi o to , że Giertych rzuca
          hasło , sugeruje , że Belka to agent , a my tak naprawde nie mozemy tego
          sprawdzic.Potem moze sie okazac , ze Giertych dopuscil się zwyklej
          manipulacji , ale , jak mawia prałat Jankowski , "błoto odpadnie , plama
          zostani".

pzdr
          • aron2004 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:12
            a jak kieres rzucił hasło "hejmo donosił na papieża" to co?

trzeba ujawnić teczkę Belki to się okaże

najpierw zainteresuj się teczkami a potem gadaj
            • szatek100 Ani mi sie śni 11.06.05, 21:19
              > najpierw zainteresuj się teczkami a potem gadaj

Uwazam za to za szczyt głupoty , że w kraju z 20% bezrobociem tematem numer
              jeden sa teczki coraz bardziej stetryczałych aparatczykow komunistycznych i
              jeden katabas , który donosił na papieza...

pzdr
              • aron2004 Re: Ani mi sie śni 11.06.05, 21:22
                twierdzisz że Belka jest stetryczały? bez przesady

tak się składa że lustrację przeprowadzono też w Niemczech i Czechach. Może to UE po cichu kazała nam przeprowadzić lustrację? Oni też chcą wiedzieć z kim mają do czynienia.
                • szatek100 Re: Ani mi sie śni 11.06.05, 21:28
                  Przeciwko lustacji nic nie mam , ale docieraja do mnie argumenty , ze częśc
                  agentów to byli ludzie zwyczajnie "łamani" przez bezpieke...

NIe podoba mi się tylko to , ze ugrupowanie nia majace żadnego pozytywnego
                  programu dla Polski buduja kampanię wyborcza wokół sprawy która , zwłaszcza
                  wobec upadku ugrupowań postkomunistycznych , nie ma wiekszego wpływu na zycie
                  obywateli...

pzdr
                  • aron2004 Re: Ani mi sie śni 11.06.05, 21:31
                    > Przeciwko lustacji nic nie mam , ale docieraja do mnie argumenty , ze częśc
                    > agentów to byli ludzie zwyczajnie "łamani" przez bezpieke...

taki co się dał złamać bezpiece to dziś pełniąc funkcję publiczną da się złamać np. obcemu wywiadowi

> NIe podoba mi się tylko to , ze ugrupowanie nia majace żadnego pozytywnego
                    > programu dla Polski buduja kampanię wyborcza wokół sprawy która , zwłaszcza
                    > wobec upadku ugrupowań postkomunistycznych , nie ma wiekszego wpływu na zycie
                    > obywateli...

w Polsce ludzie są z natury ciekawi i politycy wychodzą naprzeciw zapotrzebowaniu
                    • szatek100 Re: Ani mi sie śni 11.06.05, 21:52
                      >
                      > taki co się dał złamać bezpiece to dziś pełniąc funkcję publiczną da się
                      złamać
                      > np. obcemu wywiadowi
                      >

To niezły argument , ale nie do konca."Łamani" byli raczej działacze studenccy
                      niz notable.No chyba , ze się mylę...

> w Polsce ludzie są z natury ciekawi i politycy wychodzą naprzeciw
                      zapotrzebowan
                      > iu

Ależ niech wychodza.Z tym , ze ci ludzie poza "wychodzeniem na przeciw
                      zapotrzebowaniu" (to nazywa sie fachowo populizmem) nic innego do zaoferowanie
                      nie maja...

pzdr

• aron2004 Re: Ani mi sie śni 11.06.05, 22:09
                        > To niezły argument , ale nie do konca."Łamani" byli raczej działacze studenccy
                        > niz notable.No chyba , ze się mylę...

dzisiejsi notable w PRLu byli właśnie studentami

a czy ty się mylisz? z tego co wiem to jesteś ateistą, a ateiści nigdy się nie mylą

> Ależ niech wychodza.Z tym , ze ci ludzie poza "wychodzeniem na przeciw
                        > zapotrzebowaniu" (to nazywa sie fachowo populizmem) nic innego do zaoferowanie nie maja...

a co mają do zaoferowania partie lewicowe?
                        parady gejów + kulczykland?
          • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:13
            No dobra, ale gdzie tu zlamanie prawa?
            • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:17
              Z tego , co wiem mieli zakaz ujawniania , co jest w teczkach.Giertych
              pyuszczajac oko sugeruje , ze Belka ma " to coś" w życiorysie

pzdr
              • bladatwarz Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:22
                No cos podobnego?
                To u Hejmy nie ma zlamania prawa, a u komuchow jest?
                Bo jedna ogladali synowie ubekow, a inna prawicowcy?
                Kieresowi i Ziembie wolno, Giertychowi i Maciarewiczowi nie?
              • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:22
                Z tego co ja wiem, to teczki zostaly odtajnione, a nieujawnianie to byla
                dzentelmenska umowa miedzy Kieresem a komisja. Mozesz wiec napisac, ze Giertych
                nie jest dzentelmenem, a nie ze zlamal prawo.
                • chrenata Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:29
                  Mamy w kraju polowanie na czarownice.
                  Jestem zdania, że ciagłe rozliczanie, przy takiej wzajemnej nienawiści
                  polityków jest niemożliwe i bezsensowne. Może więc, zamiast wracać do
                  przeszłości, zajmijmy sie przyszłością, bo teraźniejszość już przegraliśmy.
                  • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:30
                    Madre słowa

pzdr
                    • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:35
                      Byl juz taki jeden co chcial wybrac przyszlosc - zwa go preziem. Zapominacie
                      moi drodzy, ze na bagnie nie da sie postawic fundamentow.
                      • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:54
                        On proponował cos na kształt pojednania , albo chociaz rozejmu.Dzis to nie jest
                        potrzebne , gdyz komuna spada niedługo do ligi pozaparlamentarnej.Wszystkie
                        stołki zostana odkurzone z czerwonych i wsadzeni na nie zostana ludzie
                        zwycieskich obozów.I tak cala sprawa się skonczy...

pzdr
                        • mmkkll A gdzie tam skończy... 11.06.05, 22:00
                          Przy obecnej ordynacji postkomuna wróci do władzy w 2009, kiedy polactwo będzie
                          tym razem rozczarowane popisami POPiSu...
                • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:29
                  Ze Giertych nie jest gentlemanem , to wiemy juz od dawna .Z tego co słyszałem ,
                  wedle doktryny prawnej umowa ustna pozostaje umowa...

pzdr
                  • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:33
                    .Z tego co słyszałem ,
                    >
                    > wedle doktryny prawnej umowa ustna pozostaje umowa...

Owszem, ale tego rodzaju "umowa" nie jest umowa w sensie prawa cywilnego, nie
                    mowiac juz o tym, ze jej zlamanie nie jest obwarowane sankcjami karnymi.
                    Obietnice wyborcze np. tez nie sa przyrzeczeniami publicznymi z prawa
                    cywilnego, czego czasem zaluje .
                    • szatek100 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 21:55
                      Eh..prawnik ?

ok juz nic nie mówie :)

pzdr
                      • michal00 Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 11.06.05, 22:10
                        Eh..prawnik ?
                        >
                        > ok juz nic nie mówie :)

nie prawnik, ale pewna orientacje w prawie posiadam.

............
                        On proponował cos na kształt pojednania , albo chociaz rozejmu.Dzis to nie jest
                        potrzebne , gdyz komuna spada niedługo do ligi pozaparlamentarnej.Wszystkie
                        stołki zostana odkurzone z czerwonych i wsadzeni na nie zostana ludzie
                        zwycieskich obozów.I tak cala sprawa się skonczy...

Chodzi o to, zeby wsrod tych nowych nie bylo komunistycznych kapusiow.
                        • chrenata Re: "Komisja Prawdy i Sprawiedliwosci" juz działa 12.06.05, 10:02
                          Komunistycznie nie, ale prawicowi mogą być. A poza tym jacy kapusie, to nie
                          zabawa w podchody, czy wojnę. Co nam przyjdzie z wzajemnych rozliczeń, które
                          nigdy sie nie skończą? Dlaczego tym w ogóle zajmują się parlamentarzyści a nie
                          sądy? Po co komisje sejmowe, to sądy można rozwiązać? Wystarczy mieć na
                          nazwisko Maciarewicz, nie trzeba studiować prawa, aby mieć monopol na rację i
                          prawdę?
                          Skąd tyle nienawiści wśród ludzi młodych, którym nikt nie zrobił krzywdy, poza
                          ojcem, który dał klapsa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka