angelika_20 18.06.05, 10:17 I tak oto wygrała polska głupota medialna nad zdrowym rozsądkiem. Współczuję strzelającym, że muszą się z tego tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:24 Głupotą to była ta durna tradycja. Jeśli podoba Ci się ostrzeliwanie wizeruniu, to przyślij mi proszę swoje zdjęcie. Bardzo chętnie je zbeszczeszczę, mam taką małą tradycję, że pastwię się nad wizerunkami różnych osób. Tradycję tą kultywuję już od dawien, dawna i cieszę się, że nie muszę się z niej tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:37 Lepiej żeby strzelali do tarczy (obojetnie z kim) niż do ptaków mój drogi bird'zie...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dlaczego? 18.06.05, 11:05 i_am_a_bird napisał: > Dlaczego uważasz, że lepiej? Bo krew sie nie leje... ;-DD Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: dlaczego? 18.06.05, 11:07 mangold napisał: > Bo krew sie nie leje... ;-DD No nie wiem. Niektórych krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dlaczego? 18.06.05, 11:23 i_am_a_bird napisał: > > No nie wiem. Niektórych krew zalewa. Ale czemu do tego zaraz jakieś ideologie dorabiać?? Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: dlaczego? 18.06.05, 11:23 mangold napisał: > i_am_a_bird napisał: > > > > > > No nie wiem. Niektórych krew zalewa. > > Ale czemu do tego zaraz jakieś ideologie dorabiać?? No właśnie. Czemu? :> Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dlaczego? 18.06.05, 11:27 i_am_a_bird napisał: > No właśnie. Czemu? :> To nie do mnie pytanie...spytaj oburzonych... Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: dlaczego? 18.06.05, 11:29 mangold napisał: > To nie do mnie pytanie...spytaj oburzonych... Ale to Ty dorabiasz ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dlaczego? 18.06.05, 11:30 i_am_a_bird napisał: > > Ale to Ty dorabiasz ideologię. ??????????????????? :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: dlaczego? 18.06.05, 11:37 mangold napisał: > i_am_a_bird napisał: > > > > > > Ale to Ty dorabiasz ideologię. > > ??????????????????? :-DD Wsadź sobie tanią retorykę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dlaczego? 18.06.05, 11:38 i_am_a_bird napisał: > > Wsadź sobie tanią retorykę. ;) A w co ?? (I) Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: dlaczego? 18.06.05, 11:39 mangold napisał: > A w co ?? (I) W zad. :)))) ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
marek_m_pl Jezuu, i Co jeszcze Ciekawego Zacytujesz ?? 18.06.05, 15:47 Moim Zdaniem powinni tak uhonorować też, np.: Dalej Lame, Skłodowską, Nobla, Mao Tsetunga, Pol Pota - i do kogo tam jeszcze, lubią sobie postrzelać .. Ale Dym by sie podniósł, dopiero - jakby to zrobili z Grzechem Bush'em, i prawdopodobnie Olkiem Kwachem. oo Wtedy do znudzonych Braci Kurczakowych, spewnością wpadłby GROM z jasnego niebana "koleżeńskie strzelanko" .. Houk .. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk POLSKI KATOLIK WIDAC WOLI STRZELANIE 18.06.05, 11:31 do stworzenia Bozego, nizli do kawalka zamalowanego papieru...CO ZA TEPOTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: POLSKI KATOLIK WIDAC WOLI STRZELANIE 18.06.05, 11:39 kropekuk napisał: > do stworzenia Bozego, nizli do kawalka zamalowanego papieru...CO ZA TEPOTA!!! dlaczego uważasz, że to tępota? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: POLSKI KATOLIK WIDAC WOLI STRZELANIE 18.06.05, 11:40 i_am_a_bird napisał: > kropekuk napisał: > > > do stworzenia Bozego, nizli do kawalka zamalowanego papieru...CO ZA TEPOT > A!!! > > dlaczego uważasz, że to tępota? Uwazaj ptaszyno na śrut....... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Bo ani farby, ani papieru TO NIE BOLI!!! 19.06.05, 04:45 Panie administratorze portalu co jest powodem, ze pan nie kasuje tych psychopatycznych postow "kropekuka" ktore zasmiecaja portal? Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:39 I tak oto durny ptak wspomaga powstawanie kultu jednostki. Albowiem paragraf który zastosowała prokuratura odnosi się do uczuć religijnych. Czy w Kościele Katolickim czci się Boga czy Papieża? Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:44 w rz-plitj kolejność następująca 1.wojtyła 2-3 eks aeqwo rydzyk-jankowski 3.bł kózka 4.św.florentyma 5.jeszcze punktowane miejsce-bozia. Odpowiedz Link Zgłoś
rpokor2 Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:03 Papież nie jest bogiem. Moze zrobimy krucjatę bo ktos obrazil wizerunek papieza? Hipokryzja po trzykroc. Ksieza dupcza na prawo i lewo, jezdza super samochodami a sami nawoluja do wstrzemiezliwosci. szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:05 rpokor2 napisał: > Papież nie jest bogiem. Moze zrobimy krucjatę bo ktos obrazil wizerunek > papieza? Hipokryzja po trzykroc. Ksieza dupcza na prawo i lewo, jezdza super > samochodami a sami nawoluja do wstrzemiezliwosci. > szkoda gadac Papież nie jest Bogiem, ale należy się mu szacunek. A gdyby ktoś strzelał do tarczy z wizerunkiem Twojej matki? Podobałoby Ci się to? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:26 Możesz sobie strzelać ile chcesz do zdjęcia mojej matki. Na tym właśnie polega wolność, której Ty nie rozumiesz. koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:28 kon_by_sie_usmial napisał: > Możesz sobie strzelać ile chcesz do zdjęcia mojej matki. Na tym właśnie polega > wolność, której Ty nie rozumiesz. > > koń BUHAHAHAHAHA! BUHAHAHAHAHAAHA! Nie rozumiem wolności. Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:31 To puste buahahaha to z siebie, masz tego świadomość? Bo masz wąskie horyzonty, skoro nie potrafisz dostrzeć różności ludzi i nie umiesz uszanować, że ludzie na różny sposób oddają honory innym jeśli już ich szanują. A jeśli ich nie szanują, to mają prawo także do swobodnego (w granicach prawa) wyrażania swojej dezaprobaty. koń PS. Byś nie posądzał mnie o stronniczość napiszę, że szanuję JP II i znam dokładnie jego biografię oraz nauczanie. Ale mam zdrowy rozsądek, którego brakuje właśnie Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:36 kon_by_sie_usmial napisał: > To puste buahahaha to z siebie, masz tego świadomość? Bo masz wąskie horyzonty, > skoro nie potrafisz dostrzeć różności ludzi i nie umiesz uszanować, że ludzie > na różny sposób oddają honory innym jeśli już ich szanują. A jeśli ich nie szan > ują, to mają prawo także do swobodnego (w granicach prawa) wyrażania swojej dez > aprobaty. > > koń > > PS. Byś nie posądzał mnie o stronniczość napiszę, że szanuję JP II i znam dokła > dnie jego biografię oraz nauczanie. Ale mam zdrowy rozsądek, którego brakuje wł > aśnie Tobie. Zdrowy rozsądek? To jak pojmujesz wolność świadczy o Twojej miernocie umysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:45 Ja nie muszę niczego pojmować, bo moja wolność jest zapisana w obowiązującym w tym kraju systemie prawnym. "Kumasz"? Jeśli coś nie jest sprzeczne z prawem (to w dużym uproszczeniu) jest akceptowalne społecznie, bo w demokratycznym systemie prawnym to społeczeństwo wyznacza prawne normy i granice swobody zachowań. "Kumasz" już? koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Katolicy nie są w ogóle tolerancyjni 18.06.05, 11:49 kon_by_sie_usmial napisał: > Ja nie muszę niczego pojmować, bo moja wolność jest zapisana w obowiązującym w > tym kraju systemie prawnym. "Kumasz"? Jeśli coś nie jest sprzeczne z prawem (to > w dużym uproszczeniu) jest akceptowalne społecznie, bo w demokratycznym system > ie prawnym to społeczeństwo wyznacza prawne normy i granice swobody zachowań. " > Kumasz" już? > Nie kumam. Prawo zakazuje bezczeszczenia wizerunków. Jeśli strzelałbyś na przykład do pomnika Piłsudskiego groziłaby Ci za to odpowiedzialność karna. Ponadto, jak sam widzisz, strzelanie do wizerunku papieża "nie jest akceptowalne społecznie". Wiec Twój argument jest do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:04 rysio.ochucki napisał: > I tak oto durny ptak wspomaga powstawanie kultu jednostki. Albowiem paragraf > który zastosowała prokuratura odnosi się do uczuć religijnych. Czy w Kościele > Katolickim czci się Boga czy Papieża? > Czci się Boga, a Papieżowi należy się szacunek. Trudno to skumać? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:12 i_am_a_bird napisał: > > > Czci się Boga, a Papieżowi należy się szacunek. Trudno to skumać? Bracia kurkowi właśnie tak to okazują ....hehe... Słyszałem, że gdzieś w Hiszpanii, z okazji jakiegoś święta kościelnego, zrzucaja koty z wieży kościelnej... :-)) co kraj to obyczaj .... Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:14 mangold napisał: > i_am_a_bird napisał: > > > > > > Czci się Boga, a Papieżowi należy się szacunek. Trudno to skumać? > > Bracia kurkowi właśnie tak to okazują ....hehe... Słyszałem, że gdzieś w > Hiszpanii, z okazji jakiegoś święta kościelnego, zrzucaja koty z wieży > kościelnej... :-)) co kraj to obyczaj .... Gdzie zrzucają te koty? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:21 ??? kiedyś gdzieś to wyczytałem.... i nie było to "NIE"..:-DD Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:22 mangold napisał: > ??? kiedyś gdzieś to wyczytałem.... i nie było to "NIE"..:-DD gdzie to wyczytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:29 i_am_a_bird napisał: > rysio.ochucki napisał: > > > I tak oto durny ptak wspomaga powstawanie kultu jednostki. Albowiem parag > raf > > który zastosowała prokuratura odnosi się do uczuć religijnych. Czy w Kośc > iele > > Katolickim czci się Boga czy Papieża? > > > Czci się Boga, a Papieżowi należy się szacunek. Trudno to skumać? A czy trudno skumać, że: - nie wszyscy szanują papieża (choć ja akurat szanuję, ale umiem zrozumieć tych, dla których papież jest takim samym człowiekiem jak wszyscy inni), - w różnych zbiorowościach społecznych cześć oddaje się w różny sposób (jedni modlą się i płaczą nad zmarłym, inni mu biją brawo, suto pojadają i popijają i opowiadają sobie na jego temat anegdoty, w końcu inni strzelają do jego portertu). Trudno Ci to "skumać"? koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:34 kon_by_sie_usmial napisał: > A czy trudno skumać, że: > - nie wszyscy szanują papieża (choć ja akurat szanuję, ale umiem zrozumieć tych, dla których papież jest takim samym człowiekiem jak wszyscy inni), Można to skumać. Nie poddawałem nawet tego w wątpliwość. Skąd to pytanie w ogóle. > - w różnych zbiorowościach społecznych cześć oddaje się w różny sposób (jedni m odlą się i płaczą nad zmarłym, inni mu biją brawo, suto pojadają i popijają i o powiadają sobie na jego temat anegdoty, w końcu inni strzelają do jego portertu). Ale w naszej społeczności coś takiego jest nieteges. Przecież to nie byli przedstawiciele żadnych prymitywnych ludów tylko radni z Rawicza. Czujesz tą różnicę? A jak wygląda strzelanie w kontekście zamachu na papieża? Hę? > Trudno Ci to "skumać"? Jeśli ktoś jest nie kumaty to Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:43 i_am_a_bird napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > A czy trudno skumać, że: > > - nie wszyscy szanują papieża (choć ja akurat szanuję, ale umiem zrozumie > ć > tych, dla których papież jest takim samym człowiekiem jak wszyscy inni), > Można to skumać. Nie poddawałem nawet tego w wątpliwość. Skąd to pytanie w ogól > e. Skąd to pytanie? Ano stąd, że jeśli kogoś nie szanuję, co więcej mam do niego pogardliwy stosunek, to sobie mogę wywiesić jego zdjęcie i pluć w nie, strzelać i co mi się jeszcze spodoba. Nie jest to zabronione prawem, więc mogę sobie w ten sposób poczynać do woli. "Skumałeś"? Mógłbym więc sobie (jeśli nie szanuję zmarłego papieża) strzelać do niego i nawet oddać na jego zdjęcie potrzebę fizjologiczną. "Skumałeś"? Choć wątpię. To jest właśnie wolność osobista, w granicach prawa. Jedyne co mógłbyś zrobić, to najwyżej potępić takiego kogoś i wyrazić swoją dezaprobatę, ale uznać jednak musiałbyś, że ten ktoś miał do tego prawo. > > > - w różnych zbiorowościach społecznych cześć oddaje się w różny sposób (j > edni > m odlą się i płaczą nad zmarłym, inni mu biją brawo, suto pojadają i popijają i > o powiadają sobie na jego temat anegdoty, w końcu inni strzelają do jego porte > rtu). > > Ale w naszej społeczności coś takiego jest nieteges. Przecież to nie byli > przedstawiciele żadnych prymitywnych ludów tylko radni z Rawicza. Czujesz tą > różnicę? A jak wygląda strzelanie w kontekście zamachu na papieża? Hę? W jakiej "naszej społeczności"? Ja się z Tobą nie utożsamiam, więc i Ty nie próbuj na siłę wciągać do "swojej społeczności" tych, którzy są dalecy w swoich kulturowych zachowaniach od Ciebie. Ten kraj to także kraj ateistów, agnostyków, dla których papież jest takim samym człowiekiem jak np. gnida Miller. Czy gdybym sobie postrzelał do Millera, to też kruszyłbyś kopię? I co ma tutaj do tego zamach? Chłopie, odrobinkę logiki. Człowiek już nie żyje, jest wspomnieniem, a Ty pierdzielisz o zamachu, który był 14 lat temu. Puknij się w czoło, może oprzytomniejesz. > > > Trudno Ci to "skumać"? > Jeśli ktoś jest nie kumaty to Ty. Co za chory kraj, gdzie próbuje się wszystkim zaszczepić uwielbienie do zwykłego człowieka i każą nawet po jego śmierci obchodzić się z nim jak z bóstwem. Szanuje JP II, nawet bardzo, ale mam trochę oleju w głowie, by nie poddawać się takiej niczym nieuzasadnionej histerii, której poddałeś się Ty. Oprzytomniej. koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:46 kon_by_sie_usmial napisał: > Co za chory kraj, gdzie próbuje się wszystkim zaszczepić uwielbienie do zwykłeg > o człowieka i każą nawet po jego śmierci obchodzić się z nim jak z bóstwem. Sza > nuje JP II, nawet bardzo, ale mam trochę oleju w głowie, by nie poddawać się ta > kiej niczym nieuzasadnionej histerii, której poddałeś się Ty. Oprzytomniej. > > koń > > Ależ jestem przytomny. A to, że powstrzymam się od ostrzelania czyjejś podobizny nie oznacza, że zaczynam ją darzyć boskim kultem. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:47 i_am_a_bird napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > > Co za chory kraj, gdzie próbuje się wszystkim zaszczepić uwielbienie do z > wykłeg > > o człowieka i każą nawet po jego śmierci obchodzić się z nim jak z bóstwe > m. Sza > > nuje JP II, nawet bardzo, ale mam trochę oleju w głowie, by nie poddawać > się ta > > kiej niczym nieuzasadnionej histerii, której poddałeś się Ty. Oprzytomnie > j. > > > > koń > > > > > Ależ jestem przytomny. A to, że powstrzymam się od ostrzelania czyjejś podobizn > y > nie oznacza, że zaczynam ją darzyć boskim kultem. To co Cię w końcu boli w tym, że ktoś sobie postrzelał do czyjegoś zdjęcia? Bo nie rozumiem. koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:54 kon_by_sie_usmial napisał: > To co Cię w końcu boli w tym, że ktoś sobie postrzelał do czyjegoś zdjęcia? Bo > nie rozumiem. > Chodzi o to, że Jan Paweł II był wielkim Polakiem. Powinniśmy być z niego dumni, nawet poza już wszelkimi kwestiami religijnymi. Należy mu się szacunek. Strzelanie do wizerunku papieża to był przykry wybryk, który należy ostro potępić i chyba zapomnieć o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 12:01 i_am_a_bird napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > To co Cię w końcu boli w tym, że ktoś sobie postrzelał do czyjegoś zdjęci > a? Bo > > nie rozumiem. > > > > Chodzi o to, że Jan Paweł II był wielkim Polakiem. Powinniśmy być z niego dumni > , > nawet poza już wszelkimi kwestiami religijnymi. Należy mu się szacunek. > > Strzelanie do wizerunku papieża to był przykry wybryk, który należy ostro > potępić i chyba zapomnieć o nim. "Kumasz", że nie dla każdego Polaka papież był kimś wielkim? koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 12:33 kon_by_sie_usmial napisał: > "Kumasz", że nie dla każdego Polaka papież był kimś wielkim? Nie dla każdego Polaka Dmowski był kimś złym. Kumasz? Jest jakaś obiektywna prawda, niezależnie od przekonań. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 13:48 Obiektywna prawda??? Nie rozśmieszaj mnie :) :) :) Ty ją posiadasz??? :) :) :) Poczytaj kolego o relatywiźmie. koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 14:00 kon_by_sie_usmial napisał: > Obiektywna prawda??? Nie rozśmieszaj mnie :) :) :) Ty ją posiadasz??? :) :) :) > > Poczytaj kolego o relatywiźmie. poczytaj kolego o obiektywnej prawdzie. BUHAHAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 14:07 i_am_a_bird napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > Obiektywna prawda??? Nie rozśmieszaj mnie :) :) :) Ty ją posiadasz??? :) > :) :) > > > > Poczytaj kolego o relatywiźmie. > > poczytaj kolego o obiektywnej prawdzie. > BUHAHAHAHA! Uważasz się za obiektywnego? Na jakiej podstawie? koń Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 14:46 nie do jasnej ciasnej. ale za jakiego Ty się uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 14:48 i_am_a_bird napisał: > nie do jasnej ciasnej. ale za jakiego Ty się uważasz? Za tolerancyjnego dla zachowań innych, o ile nie godzą one w obowiązujący i przyjęty porządek prawny. A Ty? koń Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki GŁUPICH SIE SIEJE czy SAMI ROSNĄ? 18.06.05, 15:21 > Czci się Boga, a Papieżowi należy się szacunek. Trudno to skumać? Należy? Gdzie tak jest napisane? Zacytuj mi Dziennik Ustaw wraz artykułem które takie prawo stanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:06 to i tak całe szczęście że nie strzelali np. do portretu rabina Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Taaak, TRADYCJA ZAWSZE JEST GLUPOTA !!! 18.06.05, 10:44 Poczynajac od procesji na Boze Cialo, na magicznych zas rekwizytach jak gromnica, palemka i bukieciki na MB Zielnej konczac :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Taaak, TRADYCJA ZAWSZE JEST GLUPOTA !!! 18.06.05, 10:47 W okolicznych wsiach, niedaleko mojej wsi, na św. Jana pali sie opony....to jest dopiero tradycja....heheehe Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark ja tez chce 18.06.05, 20:14 jak juz bedziesz wysylac swoje zdjecie temu facetowi to ja tez poprosze, mam slabosc do tego imienia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:45 > I tak oto wygrała polska głupota medialna nad zdrowym rozsądkiem. > Współczuję strzelającym, że muszą się z tego tłumaczyć. Strzelanie do wizerunku człowieka (niezależnie od tego o kogo chodzi) nazywasz "zdrowym rozsądkiem" Kim ty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:48 piotr7777 napisał: > Strzelanie do wizerunku człowieka (niezależnie od tego o kogo chodzi) > nazywasz "zdrowym rozsądkiem" > Kim ty jesteś? Nie strzelali do wizerunku...tylko do tarczy.. różnica niby mała ale jest...A jakby tarczę podtrzymywała postać Jaruzelskiego to co byś mówił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 10:57 > Nie strzelali do wizerunku...tylko do tarczy.. różnica niby mała ale jest...A > jakby tarczę podtrzymywała postać Jaruzelskiego to co byś mówił ??? To samo. Jestem ogólnie przeciwnikie krzewienia kultu agresji a różnego rodzaju bractwa kurkowe i inne towarzystwa strzeleckie właśnie z tym mi się kojarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To guzik wiesz o historii polskiego mieszczanstwa. 18.06.05, 11:00 Przykre, potwornie przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:04 piotr7777 napisał: > To samo. > Jestem ogólnie przeciwnikie krzewienia kultu agresji a różnego rodzaju bractwa > kurkowe i inne towarzystwa strzeleckie właśnie z tym mi się kojarzą. Lepsze bractwa kurkowe niż koła łowieckie....... ale fakt...:-DD I niech mi tu żaden myśliwy nie wchodzi czasem w słowo, że robi to dla dobra zwierząt...hehehe... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:01 Problem w tym, że oni strzelali do tych tarcz w końcu maja, i nikt o tym nie wiedział, poza zainteresowanymi, to nie było jakies publiczne przedstawienie tylko wewnętrzna zamnknieta impreza. Dopiero kiedy dziennikarze żądni sensacji w letnie dni dostali cynk, że cos takiego się działo roztrąbili to na cały kraj. I zaraz się znalazły tysiące z poobrażanymi uczuciami. "Za obrazę uczuć religijnych innych osób poprzez publiczne znieważenie przedmiotu czci religijnej lub miejsca przeznaczonego do publicznego wykonywania obrzędów religijnych grozi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do dwóch lat." Pytam się, od kiedy namalowany np. przeze mnie portret Papieża jest przedmiotem czci religijnej? To moje dzieło i nikomu nic do tego. Natomiast jesli domaluję Papiezowi rogi, ogon i kopytka i wystawię to na Starym Rynku na widok publiczny, to wtedy mogę kogoś obrazić. Jakie to wszystko w tym kraju drażliwe sie porobiło, geje, katolicy, Żydzi... na nikogo nawet spojrzeć nie można, bo juz obrazony. DO ROBOTY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Bo to Polska właśnie....... 18.06.05, 11:10 Z całowanie ziemi kaliskiej było to samo... Kiedyś, bodajże piwo Tatra, reklamowało się hasłem "sakramencko dobre piwo"..znalazło sie paru urażonych którym hasło się z sakramentami kojarzyło..hehe.. to zmienili, bo sie prosesów bali.... już sam nie wiem czy bezkarnie mogę mówić "ekskrementy"...jeszcze mnie wsadzą za obrazę czyichś uczuć.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:09 Nie są mi znane obyczaje Bractw Kurkowych, uważam jednak ,że strzelanie czy celowanie do kogokolwiek to swego rodzaju aberacja. Ale w tej całej pseudo aferze rozdmuchanej przez katoli intryguje mnie co innego 1 czy strzelanie don.p A. Kwaśniewskiego nie stanowi naruszenie prawa ? Czy trup JPII jest przedmiotem kultu religijnego ? W przypadku jeżeli miało by się okazać, że do Kwaśniewskiego czy Kowalskiego można to sam rozstrzaskam kopę zgniłych jaj na szlafmycy ( pewno tiara) JPII.A byle katabasa z parafii w Kwakowie należy uznać za przedmiot kultu religinego i wolno mu być złdziejem , pedogfilem , itp itd nie podlegającemu odpow karnej. Dziwny to kraj ten świecki Klechistan. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:12 Denerwują mnie takie nienawistne wypowiedzi. Skoro tak mówisz, dlaczego mam cię szanować? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Chocby dlatego, ze ON MA ROZUM. A ty nie. 18.06.05, 11:34 Czy ty naprawde sadzisz, ze wizerunek Jana Pawla jest PRZEDMIOTEM KULTU RELIGIJNEGO? Ze do TEGO lud polski ciemny sie modli? Jesli tak, to nie mowcie wiecej o waszym...BUHAHAHAHAHA - "katolicyzmie"...Wy, TOTEMISCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pio1024 Re: Chocby dlatego, ze ON MA ROZUM. A ty nie. 18.06.05, 20:58 Tu nie chodzi o namalowany obraz. Tu chodzi o osobę. Szacunek w moim odczuciu wyraziłby się nie tylko w tym, że nie strzelałbym do obrazu. Nie strzelałbym również do emblematu ani np. do napisu "Jan Paweł II". Nie znam się jednak na kulturowych różnicach w wyrażaniu szacunku. Może tak jak w Japonii śmieją się z chwili smutku, tak bractwa kurkowe strzelają w kierunku osób docenianych. Moim zdaniem niezależnie jakie by było prawo należy w swoich działaniach uwzględnić - oprócz swego widzimisię - także wrażliwość, a nawet nadwrażliwość innych. Prosty przykład. Jeżeli załóżmy w szkole kolega nie życzy sobie danego przezwiska, to możesz wbrew jego woli w dalszym ciągu go przezywać (w prawie nie ma nic o szkolnych przezwiskach). Możesz jednak uszanować kolegę uwzględniając jego emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Giertych powinien ... 18.06.05, 11:22 angelika_20 napisała: > I tak oto wygrała polska głupota medialna nad zdrowym rozsądkiem. > Współczuję strzelającym, że muszą się z tego tłumaczyć. Giertych powinien sie poświęcic i zaoferowac im swoj portret. Jaka reklama dla LPR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:24 Nie powiem, że był to mądry pomysł. Choć papież na tarczy nie był "w majestacie" tylko była to postać górala z twarzą papieża. Można się oburzyć, można nie. Ale ja przypominam sobie taki obrazek (z przed laty). Korytarz KRRiTV w czasie przyznawania częstotliwości radiowych. Na korytarzu siedzi o. Rydzyk i trzyma na kolanach pokaźnych rozmiarów obraz Matki Boskiej. Dziennikarz pyta go co to ma znaczyć. O. Rydzyk odpowiada, że to jest cudowny obraz Matki Boskiej (jakiejśtam), i ma go zamiar użyć jako argumentu zapewniającego mu przydział częstotliwości. Jeśli to nie to nie jest profanacja świętego obrazu, to mój katecheta męczył się nade mną nadaremno. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 11:25 p.smerf napisał: > Nie powiem, że był to mądry pomysł. Choć papież na tarczy nie był "w majestacie > " > tylko była to postać górala z twarzą papieża. Można się oburzyć, można nie. > Ale ja przypominam sobie taki obrazek (z przed laty). Korytarz KRRiTV w czasie > przyznawania częstotliwości radiowych. Na korytarzu siedzi o. Rydzyk i trzyma n > a > kolanach pokaźnych rozmiarów obraz Matki Boskiej. Dziennikarz pyta go co to ma > znaczyć. O. Rydzyk odpowiada, że to jest cudowny obraz Matki Boskiej > (jakiejśtam), i ma go zamiar użyć jako argumentu zapewniającego mu przydział > częstotliwości. > Jeśli to nie to nie jest profanacja świętego obrazu, to mój katecheta męczył si > ę > nade mną nadaremno. Oooo to również była profanacja. Taka sama jak strzelanie do papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Nowe wzory tarcz strzelniczychdla bractw kurkowych 18.06.05, 11:41 i innych "organizacji" kultywujących tradycje strzeleckie bkr.rawicz.pl/bkr/bkr-krol.htm Odpowiedz Link Zgłoś
robin_goodfellow absurd 18.06.05, 11:51 w tej sprawie potrzeba trochę relatywizmu-skoro JP II nie jest pierwszą postacią uwiecznioną na tarczy, a autonomiczna tradycja bractwa mówi, że tym sposobem oddaje się hołd takiej osobie - w czym jeszcze problem? w tym kraju dalej wszystko po mrożkowskiemu. chłopaki, którym zabrakło trochę pomyślunku, będą targani po sądach nawet nie za to, że kogoś umyślnie obrazili, czy coś zamanifestowali, ale za to, że jacyś dewoci ,,poczuli się urażeni". mniej więcej w tym samym czasie nacjonalistyczne bojówki otwarcie demonstrują swoje uprzedzenia w stolicy - a wszystko za błogosławieństwem starego K. Odpowiedz Link Zgłoś
astygmatyk Kalamarzem go!!!! 18.06.05, 11:56 Z historii oraz lektury Dziadow wiemy, ze jednym z najbardziej patriotycznych czynow, jakich mogl sie dopuscic POLAK bylo rzucenie kalamarzem w wiszacy na scianie portret idola. Wiec moze bractwo kurkowe zmieniloby proch na atrament i wszystko byloby po bozemu!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Dlaczego znowu religijne uczucia ??? 18.06.05, 12:17 A nie po prostu ludzkie ! Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_a_bird Re: Dlaczego znowu religijne uczucia ??? 18.06.05, 12:34 feliks-50 napisał: > A nie po prostu ludzkie ! Racja. Uczucia religijne nie zostały naruszone. Została naruszona cześć JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_m_pl ..Bractwo Kurczakowe ?? Oni Coś Mają z KFC ?? :P 18.06.05, 15:49 Moim Zdaniem powinni tak uhonorować też, np.: Dalej Lame, Skłodowską, Nobla, Mao Tsetunga, Pol Pota - i do kogo tam jeszcze, lubią sobie postrzelać .. Ale Dym by sie podniósł, dopiero - jakby to zrobili z Grzechem Bush'em, i prawdopodobnie Olkiem Kwachem. oo Wtedy do znudzonych Braci Kurczakowych, spewnością wpadłby GROM z jasnego niebana "koleżeńskie strzelanko" .. Houk .. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk dlaczego nie strzelaliście do Kwasniewskiego albo. 18.06.05, 16:56 .... Belki ? - wy "bractwo kurze" . Postawa burmistrza Rawicza to typowa postawa eseldowczyka . MIESZKANCY RAWICZA - dlaczego wybraliście takiego tumoka , czy nie było innych , mądrzejszych kandydatów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek W gazecie pisali, ze to jest "elyta i barony" 18.06.05, 17:04 brynk napisał: > .... Belki ? - wy "bractwo kurze" . Postawa burmistrza Rawicza to typowa > > postawa eseldowczyka . MIESZKANCY RAWICZA - dlaczego wybraliście takiego > tumoka , czy nie było innych , mądrzejszych kandydatów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ximenez Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 17:11 .Polska to wspanialy kraj-cudaczne "bractwa" ze smiesznymi tradycjami contra "uczucia religijne" narodowych katolikow-prawdziwy kabaret!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re:Skąd taka głupia tradycja? 18.06.05, 18:08 Strzelać do tarcz z podobiznami ludzi? No ale przeprosili i nie ma co robić aż tyle szumu. Coś za dużo w tej Polsce obraźliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk "bractwo kurze - snoby drweniane 18.06.05, 18:23 ...jak was widze obwieszonych medalami to mam wrazenie , ze widze generała , albo tzw . weterana "wojny ojczyznianej" . Smiać mi sie chce na wasz widok . Bardzo ładnie byscie sie prezentowali w paradzie równosci pod przewodem pani Srodowej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: "bractwo kurze - snoby drweniane 18.06.05, 18:27 pozwoliłem sobie na troche ironi pod waszym adresem , zeby wam uświadomic waszą ironie w stosunku do Papieza Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 19:23 Dlaczego krzyk nie podniósł się wcześniej o inne wizerunki? Królów, świętych, wybitnych ludzi? Dlaczego święty Sebastian na tarczy nie uraził niczyich uczuć? W czym jest gorszy od papieża? W nich można było strzelać, ale w JPII już nie? Swoją drogą zbrakło im trochę instynktu samozachowaczego, bo wiadomo było jaki krzyk rozlegnie się na wieść o tej tarczy, ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 19:55 Ciekawe może kroś byłby uprzejmy podać podstawe prawną do zakwalifikowania trupa JPII jako przedmiotu kultu religijnego ???? Przecież to paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.brzozka Re: Bractwo kurkowe przeprasza za papieża na tarc 18.06.05, 20:44 a ja wspolczuje strzelajacym ze chce im sie strzelac - sa wiele bardziej pozyteczne zajecia niz strzelanie Odpowiedz Link Zgłoś
mago13 powiedział wielkogłowy 19.06.05, 08:11 , Polska to jest dziedzictwo, to jest tradycja - jak uczył nas Jan Paweł II. To dziedzictwo zobowiązuje" - przypominał uczestnikom parady Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Przerost formy 19.06.05, 09:53 Nie dyskutuje tu o gustach, bo każdy może mieć swoje. Byla to jednak impreza wewnętrzna Bractwa Kurkowego. Czy takie same oburzenie by było, gdyby kazdy z nich postrzelał sobie do takiego czy innego wizerunku w domu? A gdyby tak sobie postrzelali do wizerunków Lenina, Glempa, Słoneczka na Kubie bądź Księżny Monaco, to też był by to obrazą uczuć religijnych? Chyba czas na złapanie jakiejś równowagi przed dalszym ośmieszaniem się sklerykalizowanego wymiaru sprawiedliwości i blogosławionych organów ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś