Dodaj do ulubionych

O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWAM

26.06.05, 10:37
Chciałbym, aby ją opublikowano w jakiejkolwiek formie. Wraz z sumami. Chodzi
mi o ten głośny "wdowi grosz".
Obserwuj wątek
    • p.smerf Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 10:40
      A przy okazji chciałbym się dowiedzieć, ile i na jaką fundację wpłacił chojny
      pan poseł Miodowicz.
      • joannabarska Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 11:01
        "Verbaveritatis" to swoisty marzyciel!
        • janbezziemi Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 12:09
          Która firma dawała szmal na telewizję Familijną? A czy któras wspierała RM i TV
          TRWAM? Nie uwazam, by takie inwestycje powstały z ofiar wiernych tylko.
        • lewitan12 A CO Z DARCZYŃCĄ ORLENEM DLA AGORY ????? 26.06.05, 15:08
          CZEKAMY TEZ NA WYJASNIENIE MAFIJNYCH
          POWIAZAN AGORY W AFERZE PALIWOWEJ
      • leszek.sopot Pewnie na Fundacje Liberalow 26.06.05, 13:35
        p.smerf napisał:

> A przy okazji chciałbym się dowiedzieć, ile i na jaką fundację wpłacił chojny
        > pan poseł Miodowicz.

W Gdansku w 1989 roku zostala powolana Fundacja Liberalow. Wplacaja na jej
        konto bardzo interesujace firmy. Nie wiem czy kiedys ich spis bedzie
        opublikowany w calosci. Zapewne ujawnia tylko te, ktore teraz wplaca - w
        internecie jej nie moge znalezc.
    • petrokles Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 12:28
      A w jakim trybie, Misiu? Totalna inwigilacja, jak za Stalina? O, to juz nie te
      czasy, nie doczekasz się, cwaniaczku!
      P.
      • dr.kidler Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 12:40
        petrokles napisał:

> A w jakim trybie, Misiu?

Pewno o interesuje czy wpalcal Dochnala, lub inne osoby bedace w sferze
        zainteresowania Komisji do spraw Orlenu.

Ale ni ema prawa jej dostac, tak samo jak Komisja.
        Musi wystapic o konkretne nazwiska.
        • petrokles Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 13:30
          Ty moja wyrocznio prawna!
          P.
          • dr.kidler Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 15:17
            petrokles napisał:

> Ty moja wyrocznio prawna!
            > P.

Jak ci bije, to skocz se na tirowki
            • petrokles Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 20:08
              A idź w cholerę z tirówkami!
              Nie moja dziedzina.
              P.
    • polonic Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 12:31
      ani zadnego postkomunistycznego "biznesmena" bo oni we wplacaniu na Radio Maryja
      nie mieli zadnego interesu w przeciwienstwie do Fundacji Kwasniewskiej. A jesli
      ci sie chce przeglądać kilkaset tysiecy nazwisk to tylko moge pogratulowac.
      • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 12:35
        I to ich boli! Bo te wszarze z "mediów komenrcyjnych" są umoczone w kontakty z
        "biznesmenami", którzy dostarczają im szmalu pod przykrywką "reklam". Dlatego
        media, które nie są w taką "działalność umoczone i "reklam" nie przyjmują, przez
        co są prawdziwie niezależne, są solą w oku skorumpowanych szmaciarzy.
        P.
      • dr.kidler Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 12:44
        polonic napisał:

> ani zadnego postkomunistycznego "biznesmena" bo oni we wplacaniu na Radio
        Maryja nie mieli zadnego interesu

Moke Ci znalezc dziesatki interesow w jakie mogli miec.

Np interes nr. 1.

W zamian za wpłacenie stosownej kwoty, Radio Maryja bedzie naglasnialo
        twierzenia ze Pan Prezyden Walesa byl agentem SB.

mam wyliczac dalej ?
        • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 12:47
          Wyliczaj!
          P.
          • felinecaline Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 12:50
            A mnie dziwi, ze przez tyle lat istnienia RM i Trwam Urzad Skarbowy jeszcze nie
            przeczesal ich ksiegowosci.
            • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:00
              I tu się mylisz. Przeczesał, i to dokładnie. Prokuratura takoż. Sam sporządzałem
              opracowanie na zadany przez prokuraturę temat. I żeby ni było wątpliwości - jako
              urzędnik organu administracji centralnej, nie sympatyk, czy wróg. Urzędnik (ten
              uczciwy) kieruje się przepisami. Urzędnik (rozsądny) wie, że jest kontrolowany.
              Zwłaszcza w tak delikatnej sprawie. Głosy, ujadające, że RM to przekręt itd. to
              zwykłe wsiowe burki, ujadające za przjeżdrzającym przez wieś samochodem.
              Wszyscy, którzy pierniczą na temat RM durnoty, są zaślepionymi w swej nienawiści
              kretynami. Podobnie było z "maybachem". Bzdura, a niektórzy "mędrcy", lat 15-17,
              powtarzają ją na forum do dziś.
              A podobno myślenie nie boli...
              P.
              • cheetah15 Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:02
                A podobno myślenie nie boli...
                Co racja, to racja.
                • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:08
                  I co chciałoś powiedzieć? Ot, takie sobie figle-migle, to możesz wyprawiać w
                  piaskownicy. A jak nie masz nic do powiedzneia, to psik!
                  P.
                  • cheetah15 Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:12
                    petrokles napisał:

> I co chciałoś powiedzieć? Ot, takie sobie figle-migle, to możesz wyprawiać w
                    > piaskownicy. A jak nie masz nic do powiedzneia, to psik!
                    > P.

Nie dam się nabrać. Do psykówki to znajdź sobie kogos innego, Szanowny
                    Petroklesie. Pozdrawiam.
                    • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:19
                      No to do piaskownicy!
                      P.
              • henryk.log Re:Ja cie "pierdzielę" !! -"petrokles"!!!! 26.06.05, 14:01
                >jako urzędnik organu administracji centralnej, nie sympatyk, czy wróg.<
                obiektywny i to w "materii" jego Łojca rycyka dotyczącej!! :)).
                Większych "jaj" nie czytałem jeszczce!!
                • petrokles [...] 26.06.05, 14:03
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • henryk.log Re:Ja cie "pierdzielę" !! -"petrokles"!!!! 26.06.05, 14:11
                    "Durny" "petroklesie"!!, ja pracuję "radyjomaryjanie" w spółce S.A. jako
                    konstruktor-technolog!!.
                    Tu "nawiedzony rycykiem" nie utrzymałby się ni minuty, z rzetelnością twego
                    pokroju!!
                    • petrokles Re:Ja cie "pierdzielę" !! -"petrokles"!!!! 26.06.05, 15:00
                      Głupi jesteś, technologu z SA. Nie potrafisz odróżnić pogladów prywatnych od
                      rzetelnosci w pracy. Ale cóż sie dziwić. Typowe sowieckie "myslenie" to o takich
                      palantach ks. Tischcner powiedział "homosovieticusy". Nie wiem, czy współczuć,
                      czy tylko żałować.
                      P.
                      • henryk.log o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony!! :-) 26.06.05, 17:33
                        • petrokles Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 17:46
                          I to wszystko, co masz do powiedzenia? Mało, cholernie mało.
                          Ja pracuję jako urzędnik rządowy od 10 lat. Często podejmuję decyzje niezgodne z
                          przekonaniami, ale zgodne z przepisami. To jest ethos urzędnika państwowego. Nie
                          zrozumiesz - trudno. Masz pecha.
                          P.
                          • henryk.log Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 18:11
                            Powiem ci więcej-urzędniku rządowy od 10 lat.!!(rzadko na Fk to czynię!:)
                            Mój staż(41-letni!) w tym na przyziemnych "inżynierskich" stanowiskach, nauczył
                            mnie, iż nie da się rzetelnie pracować bez pełnego przekonania o celowości
                            własnych poczynań.
                            Wybacz!- czytająć cię, odnoszę wrażenie, że rycykowa nacja ma na uwadze co
                            innego niż faktyczna "racja stanu" RP.
                            Wszak się mienisz urzędnikiem rządowym!!, winienes być w stanie zrozumieć, iż
                            poglądy twego pryncypała, są wszystkim ale nie tym co Polsce dawać by mogło
                            jakiekolwiek szanse na dołączenie do ucywilizowanej części świata.
                            • petrokles Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 18:34
                              „Powiem ci więcej-urzędniku rządowy od 10 lat.!!(rzadko na Fk to czynię!:)
                              Mój staż(41-letni!) w tym na przyziemnych "inżynierskich" stanowiskach, nauczył
                              własnych poczynań.”

To znaczy, że z pełnym przekonaniem dla komunistycznych haseł pracowałeś w PRL?
                              No to gratuluję, towarzyszu!

”Wybacz!- czytająć cię, odnoszę wrażenie, że rycykowa nacja ma na uwadze co
                              innego niż faktyczna "racja stanu" RP.”

A to niech pozostanie twoim przekonaniem, z tym dyskutować nie mogę. Każdy
                              człowiek ma swoje poczucie wartości i dobro najwyższe formułuje sam. Ja z kolei
                              uważam, że uczciwie pracuję dla Rzplitej. Nie rozumiem tylko, dlaczego
                              utożsamiasz mię z Ojcem Rydzykiem.

”Wszak się mienisz urzędnikiem rządowym!!, winienes być w stanie zrozumieć, iż
                              jakiekolwiek szanse na dołączenie do ucywilizowanej części świata.”

Owóż nie! Jestem urzędnikiem państwowym (staż pracy zresztą znacznie dłuższy,
                              10-11 lat to tylko w służbie państwowej), a nie sługusem partyjnego premiera,
                              ministra, czy cholera wie kogo. W swej pracy, jak wspomniałem wyżej, kieruję się
                              dobrem Państwa. I urzędnikiem jestem apolitycznym. Politycznym zwierzęciem staję
                              się o 16:00. Wierz mi albo nie, ale w pracy mam wiele rozterek, ale w
                              sytuacjach, gdzie całym sercem jestem po jednej stronie, wygrywają wymogi prawa.
                              I nie jest to dla mnie, jako człowieka myślącego, sytuacja zbyt komfortowa.
                              Ideałem są dla mnie urzędy zachodnie, np. niemieckie, gdzie urząd pozostaje w
                              takim samym składzie, z szefem włącznie, bez względu na to, kto aktualnie
                              rządzi. I nie mówię tu o ministerstwach, gdyż i ja nie w ministerstwie pracuję.
                              Tam nikt nikogo nie pyta o przekonania. Tam się wymaga wyłącznie kompetencji.
                              Tylko tyle i aż tyle.
                              A teraz możesz sobie na mnie pojeździć, jak na łysej kobyle.
                              P.
                              • cheetah15 Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 18:43
                                Napisałeś, Szanowny Petroklesie: Jestem urzędnikiem państwowym (staż pracy
                                zresztą ZNACZNIE dłuższy,10-11 lat to tylko w służbie państwowej).
                                Czy to znaczy, Petroklesie,że "z pełnym przekonaniem dla komunistycznych haseł
                                pracowałeś w PRL? No, to gratuluję, towarzyszu!"
                                A braki masz także w polszczyźnie:
                                "Nie rozumiem tylko, dlaczego utożsamiasz MIĘ z Ojcem Rydzykiem".
                                • petrokles Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 18:57
                                  Napisałeś, Szanowny Petroklesie: Jestem urzędnikiem państwowym (staż pracy
                                  zresztą ZNACZNIE dłuższy,10-11 lat to tylko w służbie państwowej).
                                  Czy to znaczy, Petroklesie,że "z pełnym przekonaniem dla komunistycznych haseł
                                  pracowałeś w PRL? No, to gratuluję, towarzyszu!"

Nie, Słoneczko, to odnosiło się do stwierdzenia henryk.loga., który napisał:
                                  „Mój staż(41-letni!) w tym na przyziemnych "inżynierskich" stanowiskach, nauczył
                                  własnych poczynań.”
                                  Ja kierowałem się w mojej pracy nie pracy z pełnym przekonaniem o celowości
                                  podejmowanych poczynań, ale z przekonaniem o interesie Państwa.

A braki masz także w polszczyźnie:
                                  "Nie rozumiem tylko, dlaczego utożsamiasz MIĘ z Ojcem Rydzykiem".

I gdzie tu widzisz błąd? Na czym chcesz mię przyłapać?

P.
                                  • cheetah15 Re: o "rzetelnosci w pracy."- rycykiem trącony! 26.06.05, 19:02
                                    Rzeczywiście, przepraszam - forma "mię" jest bardzo rzadka, do przyjecia w
                                    bierniku. Cofam to o polszczyźnie.
                              • henryk.log No i spójrz "petroklesie" na swó tekst!!- ja ci o: 26.06.05, 19:56
                                >o celowości własnych poczynań.<
                                ty na to:
                                >że z pełnym przekonaniem dla komunistycznych haseł pracowałeś w PRL<
                                Więc ja ci:
                                >Wszak się mienisz urzędnikiem rządowym!!, winienes być w stanie zrozumieć, iż
                                jakiekolwiek szanse na dołączenie do ucywilizowanej części świata.<

No i jak!? - sądzisz petrokl(a)esie, że moja dłuższa(jak na mnie) wypowiedź w
                                stosunku do urycykowionych miała jakikolwiek sens?

Zachowaj się na przyszłość!! i nie zarzucaj mi nieumiejętności sklecenia kilku zdań!
                                Mam to do siebie!, iż godnym musi być "ich" mój adwersarz!!
                                • petrokles Re: No i spójrz "petroklesie" na swó tekst!!- ja 26.06.05, 20:00
                                  Ale solówa aktualna?
                                  P.
                                • petrokles Re: No i spójrz "petroklesie" na swó tekst!!- ja 26.06.05, 20:15
                                  Nie odpowiadasz, jeno irytujesz. Solówa?
                                  P.
                                  • henryk.log Po kolacji już jestem;), do ciebie po raz ostatni: 26.06.05, 20:38
                                    >Mam to do siebie!, iż "godnym" musi być mój adwersarz!!<

Skrótami - "rycykowych" traktuj! :))
            • edico Re: KOŃKORDAT NA TO NIE POZWALA. 26.06.05, 18:49
              Up!
          • dr.kidler Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:07
            petrokles napisał:

> Wyliczaj!
            > P.

O.K!

> Np interes nr. 2.
            >
            > W zamian za wpłacenie stosownej kwoty, Radio Maryja bedzie naglasnialo
            > twierzenia ze Pan Prezyden Walesa byl agentem SB.

Np interes nr. 3.

Np interes nr. 4.

Np interes nr. 5.

Dla zachety piec pierwszych za darmo, nastepne kosztuja 10 zl za pozycje.

Jezli si zgodzisz wyslij, informacje na maila to podam numer konta i szczegoly
            dostarczenia informacj.

• petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:22
              twierzenia ze ziemia jest płaska...
              Pier****sz jak upieczona grzanka!
              P.
              • dr.kidler Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:53
                petrokles napisał:

> W zamian za wpłacenie stosownej kwoty, Radio Maryja bedzie naglasnialo
                > twierzenia ze ziemia jest płaska...
                > Pier****sz jak upieczona grzanka!

gdy brakuje argumentow zaczynaja sie inwektywy.
                Dalatego audycje Radia Maryja to jedan ciag inwektyw, pomowien i oszczerstw.
                • petrokles Re: Nie doszukasz sie tam Dochnala, Mazura 26.06.05, 13:59
                  A słuchałeś choćby jednej audycji emitowanej prze to radio? Odpowiesz: Tak. A ja
                  na to: Kłamiesz, nie słuchałeś. Powtarzasz farmazony. A potrafisz, bez
                  zaglądania do ramówki, wymienic tytuł choć jednej audycji w RM? Poza tym, pokaż
                  choc jeden proces, wytoczony RM, za ów, jak to kłamliwie napisałeś "ciag
                  inwektyw, pomowien i oszczerstw". Jesteś załganym gnojem, który nie pisze ani
                  słowa prawdy. No, chyba, że udowodnisz, że tak nie jest. Jesteś kłamliwą szmatą.
                  No, a teraz udowodnij...
                  P.
                  • dr.kidler Logika Rydzyka 26.06.05, 15:13
                    petrokles napisał:
                    > Jesteś załganym gnojem, który nie pisze ani
                    > słowa prawdy. No, chyba, że udowodnisz, że tak nie jest. Jesteś kłamliwą
                    szmatą

he he! nie ma to jak logika Rydzyka:
                    Jestes zalganym gnojem, a jak udowodnisz ze nie jestes zalganym gnojem, to
                    jest zalgana szmata.

Zalosne gowniarstwo !
                    • petrokles [...] 26.06.05, 17:51
                      • dr.kidler Re: Logika Rydzyka 26.06.05, 21:23
                        petrokles napisał:

> Powtarzam - jesteś kłamcą i parszywym sk***synem!
                        > P.

No widzsz, widzisz!
                        - A jak mowilem ze audycje Radia Maryja to jedan ciag inwektyw, pomowien i
                        oszczerstw to noe chciales mi wiezyc, tylo pisales jakiesd rydzykowe brednie.
    • the.bill1 PROGRAM TV TRWaM pt. terroryści mediali atakuja 26.06.05, 13:23
      Dziś
      26 czerwca - godz. 13.30, 21.40

Jutro:
      27 czerwca - godz. 02.00. 04.40 i 15.00

Prawda zwycięży!
    • oszolom.z.radia.maryja taka lista jest kilka razy dziennie odczyt w radiu 26.06.05, 13:41
      wystarczy włączyc radio przed rozmowami niedokończonymi
      • petrokles Re: taka lista jest kilka razy dziennie odczyt w 26.06.05, 13:44
        No i co z tego? Przecież palanty i tak będą głosić to, co im naskazano, tak jak
        z maybachem. Do bezmózgów nie docierają argumenty. Nie potrafiące samodzielnie
        myśleć wtórne analfabety tylko odklepują zadaną lekcję. Szkoda gadać.
        P.
        • henryk.log Re: >tak jak z maybachem.< 26.06.05, 14:06
          "Polska dostała rycyka, rycyk maybacha"
          "Każdemu wg jego potrzeb"!! :)
          • petrokles Re: >tak jak z maybachem.< 26.06.05, 14:13
            I po raz kolejny okazałeś się palantem, odklepującym zadanie z bezmyślnej pamięci.
            P.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: >tak jak z maybachem.< 26.06.05, 15:13
              do tego wyrwane z szersego kontekstu wypowiedzi..Heniu log to typowy manipulator
              • henryk.log Re:To jak w końcu było??? 26.06.05, 17:40
                1. czy "Polska dostała rycyka,
                2. a rycyk maybacha"
                Dopóki jednoznacznie ośle petroklesy nie rozstrzygniecie "dylematu-maybacha",
                dopóty będa zadawane "wam" niewygodne pytania.
                :)))))
                • petrokles Re:To jak w końcu było??? 26.06.05, 17:50
                  Sam se rozstzrygaj nieistniejące problemy. I zadawaj se pytania, które być może
                  poprawią twoje samopoczucie, może w wyniku ich zadawania urośniesz w swoichj
                  oczach na heroja. Generalnie - boss meg!
                  P.
                  • henryk.log Re:To jak w końcu było??? 26.06.05, 18:25
                    Petroklesie! -pytanie i do Osła było!! - czyżby bidula sie za'mul'ił i na ciebie
                    (fakt!-nie tak durnego:) całkiem się zdał! :)
                    "Wam"(wybacz!-rycykowcom:) nie staje nawet krzty autoironii!!
                    Gdybyś wiedział, że "maybach" to niezawodny trik na wpuszczanie "Was" w maliny,
                    tobyś niepodciągał, z założenia samego, absurdalnego tematu Maybacha.

Nnoo! - i jak z "Was" rycykowe ofermy się nie śmiać :))))))))))
                    • petrokles Re:To jak w końcu było??? 26.06.05, 19:09
                      A śmiej się do boków zerwania! Na zdrowie! Ja niestety bywam oderwany całymi
                      tygodniami od kompa (wyjazdy, cholera, służbowe), więc nie jestem w kursie i
                      łatwo mię podprowadzić. A swoją drogą naprawdę jest sporo baranów, które w tego
                      maybacha wierzą, więc nie dziw się mojej reakcji. I teraz tak:
                      1o - dziękuję, że nie wymyślasz mi tu od debili, którzy nie potrafili wpisać
                      imienia Patrokles jako nicka. Jestem, byłem i będę Petroklesem (jak już
                      podpowiedziałem, H.J. Chmielewski jest tu dobrą wskazuwką.
                      2o - polemizuj z poglądami, niekoniecznie obrażając o. Rydzyka niewłaściwą
                      pisownią i z małej litery. Ja na każdy argument odpowiem, z każdym, jeśli
                      potrzeba, będę merytorycznie polemizował, ale po co go obrażać a priori? Chcesz
                      solówy - jestem, ale to my się naparzajmy, a Padroszczaka na razie zostaw w
                      spokoju.
                      To jak - solówa?
                      P.
      • leszek.sopot Re: taka lista jest kilka razy dziennie odczyt w 26.06.05, 13:50
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> wystarczy włączyc radio przed rozmowami niedokończonymi

A nie moglaby byc w internecie? Czy o. Rydzyk ma byc gorszy od prezydentowej
        Kwasniewskiej, wstydzi sie czegos czy cos innego?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: taka lista jest kilka razy dziennie odczyt w 26.06.05, 15:13
          a ochrona danych osobowych?
    • henryk.log Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 13:44
      Myślę, że osioł zabierze a może już zabrał głoś : w sprawie "wdowiego grosza" co
      to rycyk drze z radyjomaryjnych emerytek i rencistek.

"Polsce gratulujemy Rydzyka - Rydzykowi Maybacha"
    • stefcia04 [...] 26.06.05, 13:47
      • janbezziemi Re: JAK TO JEST MOZLIWE ZEBY 38 MILIONOW OSOB BYL 26.06.05, 15:56
        Ponoc 95 proc. Polaków to katolicy. Czczą syna zrodzonego z matki Żydówki,
        ktora jest Królową Korony Polskiej. Po to durne gadanie ,"stefcia 04"?
    • nabukko [...] 26.06.05, 14:01
      • oszolom.z.radia.maryja Re: JAK TO JEST MOZLIWE ZEBY 38 MILIONOW OSOB BYL 26.06.05, 15:14
        to prezydent obraża naród polski swoim zachowaniem!
    • henryk.log Re:Szmaciarzu "petroklesie"!!! napisałeś o sobie!! 26.06.05, 14:19
      >jako urzędnik organu administracji centralnej, nie sympatyk, czy wróg. Urzędnik
      (ten uczciwy) kieruje się przepisami. Urzędnik (rozsądny) wie, że jest
      kontrolowany.<

Tyś jest niestety z tej najgorszej odmiany "rycykowej nacji" co sie do okrętu GW
      przykleiła jak g..no i drze się "płyniemy" ;-((((
      • petrokles Re:Szmaciarzu "petroklesie"!!! napisałeś o sobie! 26.06.05, 14:23
        Mom w rzici GW, mom w rzici tobie, pieroonski karlusie! A jak nie masz nic do
        powiedzenia, to se pokloop gyimboom. Ciulu.
        p.
        • tojajurek Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 14:41
          Przynajmniej wiadomo od razu komu za pisanie postów na tym forum płaci spółka
          Rydzyk et consortes.
          Gdyby ktoś miał wątpliwości, to łatwo również ich rozpoznać po głupocie i
          chamstwie (oraz marnej polszczyźnie) produkowanej tu "twórczości".
          • petrokles Re: Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 14:56
            A może jakieś konkrety, totejoroosiu?
            P.
            • tojajurek Re: Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 15:46
              petrokles napisał:

> A może jakieś konkrety, totejoroosiu?

Jeśli sobie życzysz - proszę uprzejmie:
              Na przykład Twoje posty, Kolego.
              Przy okazji - jeśli wybrałeś sobie skromny nick na cześć bohatera spod
              Troi "Iliady" Homera, to heros ten nazywał się PATROKLES. Czasem warto uważać w
              szkole, żeby się potem nie ośmieszać.
              Pozdrawiam.
              • petrokles Re: Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 17:29
                Już to tłumaczyłem innemu przygłupowi. Mój nick brzmi PETROKLES i nie ma nic
                wspólnego z literackimi i filmowymi bohaterami. Niech innych naśladują
                nieudacznicy. Ja jestem i byłem PETROKLESEM, a etymologii tego jakże
                szlachetnego imienia profanom, kojarzącym go z kulturą masową tłumaczyć nie myślę.
                A tak na marginesie - gdybym miał sobie brać za wzór i przyjmować jego imię za
                nick - wybrałbym kogoś zupełnie innego. Patrokles nie był nikim specjalnym.
                Albo dobrze, żeby ukierunkiowac cię na żródłosłów mego nicka, dam ci podpowiedź
                - H.J. Chmielewski. A teraz kombinuj.
                A moje posty są wyłącznie dowodem na moje poglądy. Tak więc nic z twojego postu
                nie wynika.
                P.
                • cheetah15 Re: Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 18:07
                  No, udało Ci sie "wciągnąć" w swoje bagno jednego z forumowiczów - gratuluję.
                  Twierdzisz, że "Patrokles nie był nikim specjalnym".
                  Jak na urzędnika państwowego, to jesteś z lekka (to eufemizm) niedouczony.
                  • petrokles Re: Bardzo pouczająca "dyskusja"! 26.06.05, 18:20
                    Rozumiem, że w twoim mniemaniu urzędnik państwowy powinien mieć w małym palcu
                    przede wszystkim mitologię i literaturę klasyczną. W dużym stopniu się z tobą
                    zgadzam. Ale z literaturą, jak z literaturą. Każdy ma w niej postacie które
                    lubi, a których nie. Ja mam innych idoli niż Patrokles. Moze po prostu go nie
                    lubię, dlatego deprecjonuję. Zawsze byłem po stronie Trojan. Powtórzę - mój nick
                    nie ma nic wspólnego z Troją i wydarzeniami wokół niej.
                    A jeżeli sądzisz, że rozmowa ze mną to bagno, to pokiegowalca się do mnie zwracasz?
                    P.
    • 9111951u Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 15:17
      Fakt ,od radia Maryja i Telewizji Trwam można uzyskać w procesie
      prywatyzacyjnym naszej gospodarki np. dostęp do Nieba, zatem wszyscy co chcą
      przekupić Pana Boga winni być znani z imienia i nazwiska mimo ochrony danych
      osobowych !
    • janbezziemi Chorzy ludzie 26.06.05, 16:10
      neceser napisał:

> Widocznie, zmieciu rasistowski, nic z polskoscia, jak szmtata oszolom nazol,
      > nie masz. Smieci z radyja sa rasistami, ale nie sa POLAKAMI.
      > stefcia04 napisała:
      >
      > > JAK TO JEST MOZLIWE ZEBY 38 MILIONOW OSOB BYLO TAKIMI
      > > IDJOTAMI, KTORZY WYBRALI ZYDA PREZDENTEM PR.
      > >
      > > Józef Piłsudski - siła, jedność i poryw"
      > > Szatanskie Drzewo
      > > adres:
      > > ratujpolske.blogspot.com/

================================================================================
      =Otworzylem polecany przez Stefcię blog. Idiotyzmy zza Oceanu...Chorzy ludzie...
    • henryk.log Re: Ile "wdowiego grosza"wychodzi" na maybacha?? 26.06.05, 17:44
      chciałeś P."verbaveritatis" zapytać??
      Choćby i osła petroklesa miało zamulić? - pytanie padło! ?? :)
      • ubekkubek Doktorze mnie się wszystko z Rydzykiem kojarzy! 26.06.05, 17:59
        To jest nieuleczalne.
    • edico Re: JAK ZAROBIĆ NA KOŚCIELE i dać w d... 26.06.05, 18:45
      BUDŻETOWI PAŃSTWA

Gość portalu: Ed napisał(a):

> Każdy mógł przekazać 1 proc. swojego rocznego podatku tzw. organizacji
      > pożytku publicznego.
      > Sam podatnik może więc decydować, na co pójdzie część pieniędzy, które oddaje
      > państwu. Intencja słuszna i sam zamiar takiego rozwiązania też.
      >
      > Satysfakcja ta powinna być w zasadzie jedyną bezpośrednią korzyścią
      > podatnika. Niestety, tak jednak nie jest!!!
      >
      > W wielu przypadkach w zamian za przekazanie 1 proc. można skorzystać jeszcze
      > dodatkowo z podatkowej ulgi za darowizny.
      >
      > Ubożsi podatnicy mogą na tym zarobić kilkanaście lub kilkadziesiąt złotych -
      > a więc gra nie warta świeczki. Ale już zamożniejsi, np. przedsiębiorcy -
      > nawet kilka ładnych tysięcy złotych rocznie.
      >
      > Musi być jednak spełniony jeden bardzo istotny warunek. Aby wykorzystać tę
      > dziurę w przepisach - należy obdarować 1 procentem trzeba tzw. kościelną
      > osobę prawną, i to taką, która prowadzi działalność charytatywno-opiekuńczą.
      >
      > Przykładem może być choćby Caritas (ale nie muszą to być katolickie
      > organizacje).
      >
      > A wszystko przez to, że prawo do ulgi za darowizny przyznaje podatnikom nie
      > tylko ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych (PIT), ale także tzw.
      > ustawy kościelne, czyli ustawy o stosunku państwa do poszczególnych
      > Kościołów.
      >
      > O ile w ramach ulgi za darowizny zapisanej w ustawie o PIT nie można odliczyć
      > wpłaty 1 procenta, o tyle już ustawy kościelne takiego zakazu nie przewidują.
      >
      > Proste. Nieprawdaż? :))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=25006508
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: O listę darczyńców dla Radia Maryja i TV TRWA 26.06.05, 18:45
      he,listę wrogów ojczulka to możesz dostać,zresztą jest dostępna na antenie
    • katonazizm-stop szmalcownicy i inna holota - Top sekret ! 26.06.05, 20:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka