Dodaj do ulubionych

Przekonajcie Mnie!

06.07.05, 10:21
Będę głosować na Cimoszewicza.I przekonajcie mnie,żeby nie.Tylko proszę o
konkrety,teczki,historia PRL-u,i inwektywy to żadne argumenty
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:23
      Cimoszewicz będzie bronił układu preziowsko-kulyczykowo-salonowo-biznesowego.
    • omamiony.wiedzmin Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:24
      imię ma niespecjalne,mnie się Lech albo Donald podoba :)
    • oleg3 Bardzo proszę 06.07.05, 10:24
      Pan Cimoszewicz jest kandydatem Klubu Krakowskiego Przedmieścia.
    • asienka32 Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:29
      Nie wszystko zloto co sie swieci i dobry prezydent to nie taki,ktory ladnie na
      zdjeciach wychodzi.
      Cimoszewicz jest mocno umoczony w klike zebrana wokol Kwasniewskiego i jego
      swity, odpowiedzialna za afery paliwowe m.in. To ich czlowiek i mysle, ze jego
      prezydentura bedzie kontynuacja prezydentury Kwasniewskiego, czyli nie robienie
      praktycznie nic oprocz bywania na salonach i zalatwianie interesow swoich
      przyjaciol np. pana Wrobla czy Kulczyka.
      Dowodem jest chocby list jaki Cimoszewicz wystosowal do Fundacji PbB, w ktorym
      zarzuca Komisji sledczej bezprawne zadanie dokumentow Fundacji. List wyslany na
      3 dni przed przesluchaniem pani prezydentowej, "omylkowo" kancelaria nie
      wyslala go do samej komisji.
      Zagrywka ewidentnie pod dobry wizerunek Kwasniewskiej na przesluchaniu, jak
      na "krysztalowo uczciwego" polityka co najmniej dziwna i dwuznaczna.
      Dodam, ze list wysylal Marszalek Cimoszewicz a nie Wlodek Cimoszewicz.
      • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:31
        dowody proszę a nie opinie
        • 9111951u Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:16
          Jolku-izo to ty nie znasz polskich przysłów : kto z kim przestaje takim się
          staje ?
          A nie wystarczy ci dowód z teczki KO CAREXA, co to esbekowi
          powiedział "jesteśmy z jednej partii i musimy se ufoć" !
    • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:30
      gdzie deklarował jakiego układu będzie bronił?Włodzimierz imię słowiańskie
      oznaczające tego który zyskał władzę przez swe panowanie
      • grzegorzlubomirski No coz dal wielu Donald lepsze bo 06.07.05, 11:28
        hamerykanskie
    • petrokles Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:30
      Cóż, jeśli masz taki zamiar, a wszelkie zaszłości i okoliczności nie zdołały
      zmienić twojego zdania, to któż tu cie przekona?
      Oczywiście wyczuwam tę podskórną prowokoację i w pełni popieram takie działania,
      ale w zbyt delikatny sposób chcesz go skompromitować. Trzeba już z grubej rury
      walić i tyle.
      P.
      • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:35
        otóż mylisz się Petroklesie to nie prowokacja to chęć udowodnienia,że argumenty
        przeciwników to żadne argumenty.
    • asienka32 Do joli_izy 06.07.05, 10:33
      Przekonaj mnie (merytorycznie) dlaczego mam na niego akurat glowsowac.
      A a propos deklaracji... znasz polityka co w kampanii wyborczej bedzie
      deklarowal usluznosc wobec np. mafii, ktora mu te kampanie mniej lub bardziej
      jawnie finansuje?
      Zreszta kierunek polityki Cimoszewicza widac golym okiem po jego szefowej
      kampanii.
      • jola_iza Re: Do joli_izy 06.07.05, 10:38
        Ależ ja nikogo nie chcę do niczego przekonywać to ja chcę się dać przekonać. Co
        zrobiła złego jego szefowa kampanii?
      • asienka32 Re: Do joli_izy 06.07.05, 10:43
        Oczekujesz argumentow merytorycznych a kiedy ktos podaje je tObie - nie
        przyjmujesz do wiadomosci.
        Otoz szefowa jego kampanii ma fundacje, za pomoca ktorej wyciaga pieniadze od
        roznej masci politykow i biznesmanow w zamian za przyslugi w stylu pokazanie
        sie z Kwasniewskim na oficjalnej delegacji (to dla maluczkich) - znam niestety
        z zywego przykladu, strach pomyslec co Kwasniewski oferuje za wplate na rzecz
        fundacji kwoty rzedu kilkuset tysiecy zlotych.
        Zanim powiesz, ze pieniadze wydawane sa szlechetnie to powiem Ci (tez z zycia)
        ze Fundacja dofinansowala remont pewnego szpitala z kwot wplaconych przez
        darczynce (znany biznesmen) po czy szpital zlecil remont ... spolc zwiazanej
        mocno z tymze biznesmanem. Podejrzewam, ze zlamania prawa tutaj sie nikt nie
        doszuka, bo zrobione jest to zapewne 100 proc. legalnie, ale co na to kodeks
        etyczny polityka?
        • jola_iza Re: Do joli_izy 06.07.05, 10:50
          Asienko szefową jest Piekarska o jej fundacji piszesz?
          • asienka32 Re: Do joli_izy 06.07.05, 10:53
            Wiesz o kim pisze i nie rob z siebie idiotki-blondynki. To nie to forum.
        • an9991 Re: Do joli_izy 06.07.05, 20:04
          asieńko dałaś się porwać posłom macierewiczowi i giertychowi w ich
          kwaśniekrucjacie; w tej materii obowiązuje zasada niewiernego tomasza nie
          uwierzę dopóki nie zobaczę podaj zatem ten tak kłujący cie w oczy przykład
          ponieważ same słowa nikogo nie są w stanie przekonać; po drugie co do tych
          remontów czy inwestycji one są jedynie wykonywane za pieniądze fundacji
          natomiast zleceniodawcą i prowadzącym przetarg na gruncie ustawy o zamówieniach
          publicznych jest instytucja zwracająca się do porozumienia o pomoc(w twoim
          przykładzie szpital) i jeżeli nawet było tak jak piszesz i nikt tego przetargu
          nie zakestionował to znaczy że wszystkie procedury zostały dopełnione a
          fundacja i jolanta kwaśniewska mają czyste sumienia a właściciel tej firmy i
          serce wielkie i głowę na karku; na koniec osobista rada poniechaj spiskowych
          teorii dziejów łatwiej wtedy żyć
    • relatywista.pl Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:36
      jola_iza napisała:

> Będę głosować na Cimoszewicza.I przekonajcie mnie,żeby nie.Tylko proszę o
      > konkrety,teczki,historia PRL-u,i inwektywy to żadne argumenty

zagłosuj to się sama przekonasz:)
    • sam_sob Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:40
      A sama nie możesz po rozważeniu istoty i roli "prezydenta wszystkich Polaków"
      oraz "strażnika Konstytucji" - najwyższą kartę Praw i Obowiązków obywatelskich,
      świadectwo suwerenności i niezawisłości Państwa Polskiego.
      • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:44
        Po rozważeniu tego wszystkiego i paru innych spraw będę głosować na niego
        argumentów,żeby nie dla mnie brak.
        • asienka32 Nie moglas napisac od razu, ze bedziesz na niego 06.07.05, 10:47
          glosowac, a ten kto uwaza inaczej niech spada ...
          Byloby uczciwiej wobec rozmowcow...

Jak masz minimum IQ to zrozumiesz rowniez aluzje.

Pozdrawiam i glosuj na kogo chcesz. A mozesz glosowac na kogo chcesz wlasnie
          dzieki Twoim politycznym wrogom pokroju Kaczynskiech czy Macierewicza.
        • dr.kidler Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 11:07
          jola_iza napisała:

> Po rozważeniu tego wszystkiego i paru innych spraw będę głosować na niego
          > argumentów,żeby nie dla mnie brak.

Lewica postkomunistyczna padla, czas zeby takze padla prawica postkomunistyczna.
          Rzady PO i PiS-u sa dużą szansa na skompromitowanie sie prawicy, ale pod
          warunkiem ze takze prezydent bedzie prawicowy.
          Jezeli zostanie nim Cimoszewicz, prawica ma szanse manipulowaniem propaganda i
          klamstwami zrzucic na niego wine za swoje niepowodzenie, wskutek czego nie
          skompromituje sie do konca i nie zostawi pola mlodym.
          Co prawda rzady PiS i LPR i Samoobrony ( jak wiadomo w Polsce poczatkowe
          koalicje rozpadaja sie po 1.5 roku ) maga doprowadzic do obalenia systemu
          demokratycznego w Polsce, ale nawet gdyby pezydentem byl Cimoszewicz, to i tak
          nie bylby temu w stanie zapobiec. Wiec rowniez dlaego wybor Cimoszewicza na
          prezydenta jest calkowicie nieuzasaniony.
        • pippi.l skomentuję to przysłowiem: 06.07.05, 11:12
          są ludzie i ludziska

jola_iza napisała:

> Po rozważeniu tego wszystkiego i paru innych spraw będę głosować na niego
          > argumentów,żeby nie dla mnie brak.
    • lej_czerwonego Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:47
      Prosze bardzo:
      W latach 96-97 bardzo slaby premier, zostawil Buzkowi w spadku zbankrutowana
      sluzbe zdrowia (15 mld PLN dlugow) i zbankrutowany system ubezpieczen
      spolecznych. Pod koniec kadencji jego rzad skompromitowal sie razaca
      nieudolnoscia przy powodzi - po dwoch tygodniach oni dopiero sie zorientowali,
      ze w ogole mamy w Polsce powodz.
      W jego rzadzie z 96/97 bylo kilka zupelnie skandalicznych nominacji np. Jerzy
      Wiatr - czolowy propagandysta PRLu piszacy wtedy klamliwe ksiazki - zostal u
      Cimoszewicza ministrem edukacji narodowej (sic!), Miller byl szefem URM a potem
      ministrem spraw wewn. chociaz wczesniej wydawal sie juz kompletnie
      skompromitowany po aferze z moskiewska pozyczka, Buchacz, Zielinski - ten co
      chcial wiecznego monopolu TP SA. Bardzo slaby rzad slabego premiera. Co prawda
      Cimoszko chwali sie, ze Polacy milo wspominaja jego gabinet, ale to byly czasy
      dobrej koniunktury i nic nie trzeba bylo specjalnie robic. Bylo kilka rzeczy do
      zrobienia (chocby wlasnie reforma sluzby zdrowia, ZUS, czy finanse publiczne),
      ale to spieprzono.

Jako minister spraw zagranicznych jest tez slabiutki, ale o tym na forum bylo
      walkowane - nie ma sensu sie powtarzac.
      • pro.filutek1 Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:54
        Wybitny mediator a przy tym zdobywca na forum miedzynarodowym.
      • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 11:01
        a jakie długi zostawił w służbie zdrowia i w zusie Buzek? a
        następcy?.Premierowanie to co innego niż prezydentura.
        • lej_czerwonego Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 11:39
          Po pierwsze: gadamy o Cimoszewiczu a nie o Buzku. Buzek wyczyscil dlugi w
          sluzbie zdrowia na zero, po wprowadzeniu kas chorych czesc kas zaczela
          funkcjonowac calkiem niezle (na plus) np. mazowiecka czy slaska a czesc miala
          problemy np. dolnoslaska (rosly dlugi). Byla jednak ogolna wyrazna poprawa.
          Potem Lapinski u Millera wszystko rozpieprzyl.

Co do ZUS, wprowadzona przez Buzka reforma odwlekala na kilkanascie lat agonie
          tego systemu, bo wedle przewidywan takie systemy w ogole skazane sa na
          bankructwo (nawet w USA gdzie ma sie to stac kolo 2050 r.). Od kilku lat
          sytuacja w ZUSie pogarsza sie. Gdyby nie marnotrastwo, wyludzone setki tysiecy
          rent i przerosniete zatrudnienie, moznaby poki co placic emerytury i renty z
          obecnie sciaganych skladek i z dotacji z budzetu.
    • camille_pissarro Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 10:57
      jola_iza napisała:

Otóż osoba aktualnego marszałka Sejmu RP jest ( mimo jego medialnych
      zaprzeczeń ) związana obecnym układem postkomunistycznym.Twoje zastrzeżenia
      wymienione jednym tchem i usytuowanie w jednej linii inwektyw, historii PRL i
      sprawy teczek świadczy , że do końca nie rozumiesz o co idzie gra między innymi
      srodowisku związanemu z oisobą W. Cimoszewicza.A oni własnie liczą na takie
      osoby niezdecydowane, labilne i nie mające wyrobionego zdania odnosnie
      aktualnej sytuacji w kraju i odpowiedzialności całego środowiska
      postkomunistycznego za bieżący stan państwa.Właśnie w tej kadencji SLD jak
      nigdy dotąd pokazło jak traktuje państwo , nie w granicach poprawy bytu
      obywateli, naprawy praworządności , zreorganizowania systemu fiskalnego
      itd.itd. Dbało li tylko o swoje partykularne interesy, nic poza tym sta taka
      obfitość, przekretów, afer , funkcjonowania mafii paliwowei itp.
      W.Cimoszewicz deklarował li tylko werbalnie odcięcie sie od tego środowiska ,
      które teraz czując potencjalne zagrożenie, odwołuje sie do ambicji
      W.Cimoszewicza forsując go do udziału , gwarantując poparcie poprzez cykl
      sondaży w przyjaznych sobie mediach , lansując go jako niezależnego ( sic! -
      śmiechu warte ) kandydata wszsytkich Polaków.Jest to dla nich ostatnie koło
      ratunkowe , ponieważ w innym przypadku straca resztę wpływów na lukratywne
      posady i synekury.
      Zwyciestwo W.Cimoszewicza to zachowanie status quo układów i ludzi w Pałacu
      Namiestnikowskim ( czytaj prezydenckim ) atym samym wysokich kosztów
      ponoszonych przez podatnika - podejrzewam , że ilość stanowisk na Krakowskim
      Przedmiesći będzie rosła w tempie postepu geometrycznego, ponieważ wielu ludzi
      skorumpowanej do cna lewicy będzie tam szukała miejsca na przeczekanie, a
      W.Cimoszewicz będąc ich zakładnikiem ze wzgledu na ich poparcie , będzie musiał
      sprostac tym zobowiązaniom.
      Na palecie kandydatów do najwyższego urzędu są jednak kandydaci , którzy mogą
      spokojnie konkurować z W.C np. Donald Tusk.
      I na koniec radzę uważnie sie przyglądać bo jak na razie papierowy "sukces"
      W.Cimoszewicza to nic innego jak udany zabieg socjotechniczy związany z
      odcięciem się od swoich politycznych korzeni ( li tylko werbalny ) a w praktyce
      mijajacy się z rzeczywistością.
      Tak mogę dalej przekonywać, ale podjecie własciwej decyzji musi rozważyć kazdy
      i musi to zrobić rozważnie aby potem nie miał wyrzutów sumienia , że głosował
      na nie tą osobę.
      Oni już swoje 20 minut ( nawet nie 5 ) już mieli i czym sie wykazali ????
      Rozdmuchiwany przez nich sukces jakim jest U to jest czystą mistyfikacją,
      Polska tak czy inaczej do EU by przystąpiła ,była to po prostu zwykła
      koincydencja - byli wówczas przy władzy i tylko ten warunek wystarczyło spełnić
      aby dokonac tego aktu.Zatem sama rozważ , W.Cimoszewicz poza czcczymi
      deklaracjami nie reprezentuje sobą nic , jaest zakładnikiem przegranej lewicy .
      a ta uczepi sie nawet brzytwy aby zostać jeszcze w układzie.....
    • pippi.l KŁAMCZUCH 06.07.05, 11:25
      zarzekał się, że odchodzi do żubrów (szkoda, że nie potrafił dotrzymać słowa) i
      wyszło jak w przypadku magistra, fakt jest taki: ci ludzie nie rozumieją po co
      takie sprawy jak: prawda, honor, uczciwość. To się liczą wyłącznie korzyści,
      kasa, chciejsto, jak się wam pluje w twarz to udajecie że pada

jola_iza napisała:

• ligorta Re: KŁAMCZUCH 06.07.05, 15:57
        pippi.l napisała:

> zarzekał się, że odchodzi do żubrów (szkoda, że nie potrafił dotrzymać słowa)
        i
        >
        > wyszło jak w przypadku magistra, fakt jest taki: ci ludzie nie rozumieją po
        co
        > takie sprawy jak: prawda, honor, uczciwość. To się liczą wyłącznie korzyści,
        > kasa, chciejsto, jak się wam pluje w twarz to udajecie że pada
        >
        > jola_iza napisała:
        >
        > > Będę głosować na Cimoszewicza.I przekonajcie mnie,żeby nie.Tylko proszę o
        >
        > > konkrety,teczki,historia PRL-u,i inwektywy to żadne argumenty

> > :>))))POZDR
    • synu Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 11:28
      Jak mozesz jemu wierzyc:
      - skoro jednego dnia definitywnie wycofuje sie z polityki a drugiego chce brac
      czynny w niej udzial?
      - gdy nie mowi prawdy o swoim zapleczu partyjnym?
      - skoro popieraja go srodowiska ewidentnie pasozytujace na naszym kraju (np:
      Ordynacka)?
      - skoro nie zostal wyjasniony udzial w fabryce osocza?

K
      R
      • pandada Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 11:52
        - decyzje o wycofaniu i kandydowaniu nie zostały przedzielone jednym dniem, lecz 1,5 miesiąca
        -skąd masz informacje o pasożytnictwie Ordynackiej?
        - jakiej prawdy o zapleczu partyjnym nie mówi? Wspierają go oficjalnie: Olejniczak, Siwiec, Kalisz, Szmajdziński i kilku jeszcze ważnych ludzi z SLD? SLD oficjalnie poparło kandydaturę Cimoszewicza. Czego o nich nie mówi? Co powinien o nich mówić?
        - Co do budowy zakładu frakcjonowania osocza - rząd udzielił gwarancji kredytowych. Był to błąd. Gdyby nie udzielił gwarancji, a inwestor nie mógłby budować, opozycja też by krzyczała, że źle. To trzeba zbadać.

Dla porównania: Kaczyński
        - Telegraf, FP Solidarność, Solo - do wyjaśnienia
        - w jego partii są przyjaciele Pinocheta (Jurek, Kamiński) - dlaczego o nich nie mówi?
        - za jego rządów w stolicy zwiększyła się liczba ciężkich przestępstw, nie dotrzymał większości obietnic. Zwiększył liczbę urzędników. Wymienił dawną ekipę na koszt miasta oczywiście (odprawy dla starych, przyuczenie nowych, nagrody finansowe za bycie swojakiem).
        - został skazany za pomówienie, a ma też sprawę o zakazanie Parady Równości
        • ksiundz Trzeba zbadać 06.07.05, 11:58
          > - Co do budowy zakładu frakcjonowania osocza - rząd udzielił gwarancji
          kredytow
          > ych. Był to błąd. Gdyby nie udzielił gwarancji, a inwestor nie mógłby
          budować,
          > opozycja też by krzyczała, że źle. To trzeba zbadać.

Ponieważ powyżej są konkrety liczone w mln. dolarów, poniżej zaś pomówienia:

> Dla porównania: Kaczyński
          > - Telegraf, FP Solidarność, Solo - do wyjaśnienia

:))) mam nadzieję, że zbadamy gruntownie
        • synu Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 12:56
          > - decyzje o wycofaniu i kandydowaniu nie zostały przedzielone jednym dniem,
          lec z 1,5 miesiąca

No i co to zmienia?

> - skąd masz informacje o pasożytnictwie Ordynackiej?

Poorientuj sie jak kolesie Czarzastego, Kaczmarka sie bogaca kosztem panstwa.

> - jakiej prawdy o zapleczu partyjnym nie mówi? Wspierają go oficjalnie:
          Olejnic
          > zak, Siwiec, Kalisz, Szmajdziński i kilku jeszcze ważnych ludzi z SLD? SLD
          ofic
          > jalnie poparło kandydaturę Cimoszewicza. Czego o nich nie mówi? Co powinien o
          n
          > ich mówić?

Widzisz a twierdzi, ze nie jest kandydatem SLD.

> - Co do budowy zakładu frakcjonowania osocza - rząd udzielił gwarancji
          kredytow
          > ych. Był to błąd. Gdyby nie udzielił gwarancji, a inwestor nie mógłby
          budować,
          > opozycja też by krzyczała, że źle. To trzeba zbadać.

Jak najbardziej trzeba.

> Dla porównania: Kaczyński

Po co z Kaczynskim wyjezdzasz? Nie jestem jego fanem.

K
          R
    • ksiundz Mam 190 cm wzrostu, jestem brunetem, przystojnym, 06.07.05, 11:33
      zaradnym, pracowitym, adiunktem, koordynatorem, kontraktorem kilku programów
      badawczych i dydaktycznych UE i nie głosuję na Carexa ze względów estetycznych,
      moralnych, racji stanu i historycznych. Przekonałem Cię ? :)))))
    • my.uczennice.vii.liceum jola_iza jestes BOSKA 06.07.05, 11:38
      Mozesz przylaczyc sie do nas w kazdej chwili.
      Czekamy.
    • bush_w_wodzie wc - to stagnacja i dalsza degradacja 06.07.05, 11:43
      moim zdaniem twoj apel o przekonanie jest nieszczery. przeciez jestes
      zdecydowana i caly watek ma sluzyc ogloszeniu: nie ma argumentow

pamietajac jako tako czasy prl widze to tak:

-prl byl panstwem totalitarnym skierowanym przeciw wlasnemu narodowi i jego
      postawowym swobodom. latwo bylo wtedy robic kariere oportunistom ludziom
      zaklamanym zdolnym do swinstw. z takich ludzi rekrutowala sie pzpr i jej
      mlodziezowe przybudowki. pan cimoszewicz korzystjac ze swojego slusznego
      pochodzenia w pelni akceptowal owczesny system byl pzpr-owskim aktywista i
      czerpal z tego pokazne korzysci. sierpien nie sierpien grudzien nie grudzien on
      zawsze pozostawal blisko elit zlej antypolskiej wladzy

to kwalifikuje go albo jako pskudnego karierowicza i oportuniste lub jako glupca

-w czasach postprl pan cimoszewicz przez caly czas pozostaje zwiazany z
      postkomunistami. pomimo werbalnego odcinania sie od ich przekretow - przez caly
      czas pozostaje w scislym zwiazku z sdrp sld itp. a to szef klubu parlamentarnego
      a to minister a to premier a to marszalek. jako jeden z liderow sld ponosi wiec
      w duzym stopniu wspolodpowiedzialnosc za jakosc rzadow tej partii - ocenianych
      obecnie zle lub bardzo zle przez ponad 80% obywateli a dobrze przez okolo 10%

-jako urzednik panstwowy nie wykazal sie niczym istotnym. bezbarwnosc brak
      inicjatywy lub bledy. jak polityk nie zajal nigdy wyraznego stanowiska wobec
      sld-owskich afer nie przedstawil wlasnych oryginalnych pogladow nie byl
      promotorem zadnych waznych idei. nie ma tez zadnych godnych odnotowania sukcesow

-wbrew temu co sie sadzi urzad prezydencki to nie pojedynczy czlowiek ale ekipa.
      roczny budzet obecnego prezydenta siega (o ile pamietam) 140 mln zl i jest to
      wiecje niz otrzymuje z kasy panstwa krolowa brytyjska. dlaczego? otoz dlatego ze
      u prezydenta sa setki najrozmaitszych synekur - doradcow konsultantow urzednikow.

zapleczem cimoszewicza jest ordynacka i sld - stowarzyszenie i partia ktorych
      czlonkowie graja wazne role we wszystkich wielkich aferach iii rp. w tych
      wszystkich zlodziejstwach i oszustwach za ktore tak nie lubimy sld. w tych
      wszystkich aferach w ktorych defraudowane byly miliony i dziesiatki milionow w
      ktorych aparat panstwowy byl uzywany w sposob bezoprawny w ktorych mordowano ludzi.

otoz ludzie z tych organizacji stanowia przytlaczajaca wiekszosc zaplecza
      cimoszewicza - i zazadaja za to zaplaty. zaplata beda urzedy w palacu - bo
      przeciez gdyby cimoszewicz mial obsadzac urzedy w palacu - to bedzie musial
      bazowac na ludziach ze swojego srodowiska - ktorzy go wspierali w walce o urzad.
      jest wiec de facto zakladnikiem ordynackiej i sld - a wiec ludzi takich jak
      czarzasty kaczmarek oleksy kratiuk czy siwiec

wybor cimoszewicza oznaczalby dalsza konserwacje tej sieci interesow
      polityczno-biznesowych (ze spec-sluzbami w tle) ktora jest jadrem wielkiej
      korupcji i zrodlem wielkiego bezprawia w naszym kraju. chocby dla higieny trzeba
      przewietrzyc ten uklad wzajemnych zobowian i powiazna ktory uksztaltowal sie
      wokol palacu prezydenckiego w ciagu 10 lat urzedowania kwasniewskiego

ten kraj potrzebuje wreszcie troche odmiany. przeciez nawet w iii rp
      postkomunisci dominowali w rzadzie/parlamencie przez okolo 9 na 16 lat a w
      palacu prezydenckim - przez 11 na 16. i to wszystko po tym jak ci sami ludzi i
      ich ojcowie duchowi trzymali polske pod butem przez lat 45.

chocby dla higieny psychicznej - potrzebna jest wreszcie odmiana na lepsze. wc
      to stagnacja a brak zmian na lepsze - to w istocie utrwalanie dominacji panstwa
      przez sitwe i poglebianie sie kryzysu panstwa i polskiej polityki

• indris Konkrety o Cimoszewiczu 06.07.05, 11:45
      Był ministrem spraw zagranicznych, kiedy Polska podjęła haniebna decyzje
      przyłączenia się do amerykańskiej napaści na Irak. Ostateczną decyzje podjął
      wtedy prezydent Kwasniewski.
      Niedawno kandydat Cimoszewicz powiedział, że chciałby sprawować prezydenture "w
      stylu Aleksandra Kwasniewskiego". Niejednokrotnie też podkreslał, że
      Kwaśniewski jest dla nigo autorytetem.

Wynikałoby więc z tego, że gdyby za prezydentury Cimoszewicza USA zachciało się
      napaść na jakiś kraj (np. Iran, Wenezuelę, lub Kubę), to Cimoszewicz wysłałby
      polskie wojsko na kolejną napastniczą wojnę.
      Dla mnie jest to argument, żeby w 1-szej turze na Cimoszewicza nie głosować.

Przy okazji dodam, że tzw "wizja Polski" kandydata ma znaczenie dużo mniejsze,
      bo kompetencje prezydenta w sprawach wewnętrznych są bardzo ograniczone.
      Sprowadzają sie do możliwości wetowania ustaw, zgłaszania własnych projektów
      ustaw, nominacji na pewne stanowiska i ułaskawień. Za to w sprawach
      zagranicznych prezydent może sporo. Kwaśniewskiemu udało sie np. przyprawić
      Polsce gębę "osła trojańskiego" USA w Europie. Nie mam ochoty na kontynuowanie
      tego.
      • 2berber Jeżeli nie Cimoszewicz to kto? 06.07.05, 12:00
        Indris - przestań :-(. Jeżeli nie Cimoszewicz to
        kto może być dobrym kandydatem na prezydenta?
        Przekonajcie Mnie!
        Napisała jola_iza :

> Będę głosować na Cimoszewicza.I przekonajcie mnie,żeby nie.
        A co to my masochiści by do złego namawiać?
        • indris Np. Lepper 06.07.05, 12:07
          1. Wojsk polskich na żadną awanturę nie wyśle - co można wnioskować ze
          sprzeciwu Samoobrony wobec polskiego udziału w awanturze irackiej. Polska może
          się pozbyć opinii amerykańskiego fagasa.

2. Antyspołeczne ustawy Platformy będzie wetować.

3. Za mordę nikogo nie weźmie, bo kompetencje prezydenta w polityce wewnętrznej
          są niewielkie.

W sumie: zaszkodzić wiele nie może, a będzie mógł przeszkodzić wielu możliwym
          szkodom.
          • m.rycho Re: Do joli_izy 06.07.05, 12:25
            Do niczego nie będę Ciebie przekonywać,powiem tylko,że dla kogoś kto interesuje
            się życiem publicznym i ma jaką taką pamięć Cimoszewicz jest nie do przyjęcia.
            Człowiek umoczony po uszy w układzie postpezetpeerowskim ,zawdzięczający
            wszystko polityce,mówiący,że jest kandydatem ponadpartyjnym robi z siebie
            pajaca a nas ma za głupców którzy łykają dowolny kit.Ponieważ uważam ,że nie
            jestem głupcem, na pajaca nie mam zamiaru oddać głosu,Ty rób jak uważasz ale
            masz pewność,że nigdy nie będziesz cieszyła się szacunkiem człowieka który z
            góry zakłada,że oszustwem i socjotechniką można w Polsce zrobić wszystko.
    • mariner4 Lepszy łobuz od idioty 06.07.05, 12:54
      Łobuz jest przewidywalny. Można nim pokierować. Czasami zrobi coś pozytecznego
      dla innych. Bywają przypadki, że się zmieni. Idiotyzm jest natomiast nieuleczalny.
      Dlatego na Kaczora głosował nie bedę!
      M.
      • pies_na_czarnych Re: Lepszy łobuz od idioty 06.07.05, 13:08
        Byl czlonkiem PZPR. Partyjni donosili z obowiazku partyjnego, wiec nie pytaj o
        teczke, bo takiej nie musial miec:( Po drugie, gdyby teczki przewazaly, to nie
        miala bys nikogo:( Wszyscy z tamtych lat maja cos za uszami :( Niektorym sie
        udalo i ich teczka zniknela w zagatkowy sposob.

Lepszego kandydata niestety nie ma! Osobiscie glosowalbym na niego!
    • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 14:26
      To ja wam powiem dlaczego będę głosować na Cimoszewicza:mam wrażenie,że bliższy
      jest mu pozytywizm niż romantyzm.Nie mam zaufania do ludzi,którym z oczu
      wyziera nienawiść.Zmienił decyzję,ale tylko krowa nie zmienia poglądów.W jego
      biografii nie ma żadej złej sprawy/oponentów pytam ilu członków waszej rodziny
      należało do PZPR/Nie potrafię powiedzieć,że urodziłam się wczoraj a wszyscy
      którzy tak mówią są w takim razie winni grzechu zaniechania walki z wrednym PRL-
      em./oprócz niwielu,którzy walczyli/.Teczki najchętniej spaliłabym albo jeszcze
      lepiej sprzedała byłoby na podreperowanie budżetu.Cimoszewicz potrafi przyznać
      rację przeciwnikom politycznym/słyszałam na własne uszy/iprzeciwstawić się
      swoim.Jest wykształcony nie będę się go wstydzić.
      • asienka32 Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 14:56
        Mylisz pojecia pt. nalezec do PZPR i byc aktywnym dzialaczem PZPR - wbrew
        pozorom to zupelnie inna kategoria do oceny.
        Mysle, ze nikt Cie nie przekona do zmiany zdania, bo Ty wcale tego zdania
        zmienic nie chcesz. Jestes zafascynowana pieknymi oczami Wlodka i spiewnym
        slowotokiem pt. zobaczcie jaki jestem fajny.
        Po co w takim razie wywolywanie dyskusji, chcesz sie pochwalic calemu swiatu
        swoja fascynacja czy placa Ci za agitacje wyborcza na rzecz Cimoszewicza?
        A moze Ty sie po prostu zakochalas w Panu Wlodku? Ale zapewniam Ciebie, ze to
        jeszcze nie powod aby facet zostal prezydentem....

A pomysl ze sprzedaza teczek mnie powalil.
        • jola_iza Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:08
          Asienko skąd tyle jadu w tobie nie zakochałam się w panu Włodku nie jestem
          blondynką mam IQ nie niższe od Ciebie poprostu chciałam znależć argumenty
          na "nie".Jak mam ocenić ludzi,którzy w czasach PRLu wierzyli,że czynią dobrze
          dla Ojczyzny i nie robili innym świństw?
          • asienka32 Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:21
            > Asienko skąd tyle jadu w tobie nie zakochałam się w panu Włodku nie jestem
            > blondynką mam IQ nie niższe od Ciebie

Masz IQ nie nizsze ode mnie. To taki sam argument, ze Cimoszewicz jest uczciwy.
            Mowi i jest. Tyle, ze nijak sie to ma do prawdy.

> poprostu chciałam znależć argumenty na "nie".

Argumentow na NIE dostalas cale mnostwo, ale jestem wyjatkowo odporna na slowa,
            ktore nie pasuja Twojej wizji swiata.

> Jak mam ocenić ludzi,którzy w czasach PRLu wierzyli,że czynią dobrze
            > dla Ojczyzny i nie robili innym świństw?

Oceniaj ich po faktach a nie po tym co mowia w telewizji i co przeczytasz w
            wyborczej.

• ksiundz Komuniści wierzyli że robią dobrze i że nie 06.07.05, 15:52
            robią świństwa należąc do PZPR, SB, ZOMO, ZSP itp. Więc o co Pani właściwie
            chodzi ? W czym problem ? Z Pani punktu widzenia nie ma problemu :))))
            • pies_na_czarnych Re: Komuniści wierzyli że robią dobrze i że nie 06.07.05, 17:19
              ksiundz napisała:

> robią świństwa należąc do PZPR, SB, ZOMO, ZSP itp. Więc o co Pani właściwie
              > chodzi ? W czym problem ? Z Pani punktu widzenia nie ma problemu :))))

Tych na ..S bylo wiele wiecej:) Zapomniales o calej reszcie:))
              Zastanawia mnie dlaczego ZOMO umiesciles na liscie. Jesli sie nie myle to tam
              szli chlopaki z obowiazku, wzamian za sluzbe wojskowa. :)) Moze chodzilo ci o
              ORMO:))))))))))
              • ksiundz ZOMO umieścilem z sentymentu - 06.07.05, 19:42
                miałem przyjemność zbijącym sercem partii :)))
                No byli z poboru, ale kadra partyjna :)

> Tych na ..S bylo wiele wiecej:) Zapomniales o calej reszcie:))

Och tutaj Galla Anonima trzeba lub historyków: PRONA, WRONA i OKONA :)

>Moze chodzilo ci o ORMO:))))))))))

Tyż, w domyśle, tak bardziej jenteligentnie :)
                • pies_na_czarnych Re: ZOMO umieścilem z sentymentu - 06.07.05, 19:47
                  ksiundz napisała:

> miałem przyjemność zbijącym sercem partii :)))
                  > No byli z poboru, ale kadra partyjna :)

Kadra wszedzie byla partyjna:)))) Nie slyszales o wiodacej roli partii?

> > Tych na ..S bylo wiele wiecej:) Zapomniales o calej reszcie:))
                  >
                  > Och tutaj Galla Anonima trzeba lub historyków: PRONA, WRONA i OKONA :)

Chodzilo mi o te wszystkie stronictwa, w ktorych chowali sie ci, ktorym
                  wydawalo sie, ze sa w opozycji:)))))))
                  SD itp.
                  • ksiundz Mnie też, np. PRON w ponadpartyjności pobił na 06.07.05, 19:55
                    na głowę:
                    > SD itp.

Apropos komitet kandydata powinien zwać się PRONCIE czyli Patriotytyczny Ruch
                    Odczyszczenia Niezabrudzonego Cimoszewicza "E - wszystko spierze"
                    • pies_na_czarnych Re: Mnie też, np. PRON w ponadpartyjności pobił n 06.07.05, 20:09
                      ksiundz napisała:

> na głowę:
                      > > SD itp.
                      >
                      > Apropos komitet kandydata powinien zwać się PRONCIE czyli Patriotytyczny Ruch
                      > Odczyszczenia Niezabrudzonego Cimoszewicza "E - wszystko spierze"

Nic nie rozumiesz:( Jestes chyba za mlody :(
                      SD = Stronnictwo Demokratyczne - to byla taka niby inna partia, niz PZPR (sorry
                      stronnictwo).
                      :)))))))))
                      • ksiundz Jam rocznik 60-ty mój Panie 06.07.05, 20:16
                        takie rzeczy się rozumie bez specjalnych tłumaczeń, no chyba że Waść tutejszą
                        młodzież próbujesz owiecać, rozumiem.. taka misja :))

> Nic nie rozumiesz:( Jestes chyba za mlody :(
                        > SD = Stronnictwo Demokratyczne - to byla taka niby inna partia, niz PZPR
                        (sorry
                        >
                        > stronnictwo).
                        > :)))))))))
                        • pies_na_czarnych Re: Jam rocznik 60-ty mój Panie 06.07.05, 20:26
                          Tos mlody kolego. Widac, ze nie kumasz tamtych czasow. ZOMO widziales spod
                          spodnicy mamusi :)))))))))))
                          • ksiundz Sam nie wiesz Waść co mówisz jednak, ale 06.07.05, 20:32
                            rozumiem, mało się znamy :)))
        • pies_na_czarnych Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 17:08
          asienka32 napisała:

> Mylisz pojecia pt. nalezec do PZPR i byc aktywnym dzialaczem PZPR - wbrew
          > pozorom to zupelnie inna kategoria do oceny.

Slusznie! Ci, ktorzy tylko nalezeli to gorszy gatunek. Ludzie bez zasad i
          idealow, typowi karierowicze i tchorze:(
      • my.uczennice.vii.liceum jola_iza jestes BOSKA 06.07.05, 14:57
        Podtrzymujemy nasza propozycje:
        przylacz sie do nas.

To my wplywamy bezposrednio na decyzje Pana Wlodka piszac do niego tysiace
        listow i wlasnie taka jak Ty, rozsadna, inteligentna i zrownowazona jest nam
        potrzebna, zebysmy w naszych listach znowu jakiegos glupstwa nie napisaly,
        tak jak bylo z tym kandydowaniem i zmiana decyzji.
        Wtedy, to pisalysmy "tak dla jaj", ale teraz to zrobilo sie na serio.
        Nie mozemy przestac pisac, bo bez naszych listow Pan Wlodek nie jest w stanie
        podjac zadnej decyzji.

No to jak Jola-Iza, pomozesz nam?
        • jola_iza Re: jola_iza jestes BOSKA 06.07.05, 15:12
          Chyba nie pomogę polityka nie jest "dla jaj".Cimoszewicz decyzje tak jak
          większość podejmuje sam.
          • my.uczennice.vii.liceum jola_iza jestes BOSKA 06.07.05, 15:36
            Troche nas nie zrozumialas.
            Pan Wlodek zmienil swoja decyzje o wycofaniu sie z polityki pod wplywem
            listow od obywateli.
            Glupio troche teraz w tym calym zamieszaniu sie przyznac, ale te pierwsze
            listy to my napisalysmy - tak w 90 procentach.
            I te pierwsze listy pisalysmy tak troche dla jaj, a pozniej jak Pan Wlodek
            zmienil decyzje trafilysmy w wir polityki, w oko cyklonu, teraz wszystko jest serio i potrzebujemy pomocy.
            Po Decydujacej Zmianie Decyzji zabraklo nam na znaczki pocztowe i przez
            kilka dni Pan Wlodek nie mogl publicznie wydobyc slowa.
            Teraz juz jest lepiej, nosimy kosze z listami bezposrednio do biura
            poselskiego Pana Wlodka, ale chyba musimy poprawic tresc naszych listow,
            bo sama widzisz, ze Pan Wlodek moglby znacznie lepiej.
            Nie wiemy, czy dobrze robimy opisujac nasze problemy, ale w dalszym ciagu liczymy na Ciebie
            • ksiundz :)))) podajcie nr konta dziewczynki 06.07.05, 15:55
              > Teraz juz jest lepiej, nosimy kosze z listami bezposrednio do biura

zadotuję Wam zakup tzw. "ruskich toreb w paski", poręczniejsze :)))
              • my.uczennice.vii.liceum Re: :)))) podajcie nr konta dziewczynki 06.07.05, 16:06
                Aktualnie uzywamy koszy plazowych, prosze Pana.
                Probowalysmy wozic na taczkach, ale BOR reagowal zdecydowanie, brutale.
                Numer konta podamy niezwlocznie po zalozeniu fundacji.
                • jestemzewsi Re: :)))) podajcie nr konta dziewczynki 06.07.05, 16:08
                  A czy będzie ta fundacja bez barier... bo nie lubię ograniczeń...
                  • my.uczennice.vii.liceum Fundacja 06.07.05, 16:19
                    Wlasnie sie dowiadywalysmy, i nic nie musimy zakladac,
                    wszystko jest juz dla nas gotowe.

Bank Handlowy I/O Warszawa
                    Numer rachunku: 31 1030 1016 0000 0000 0347 4000

Mamy nawet strone internetowa:
                    www.j.kwasniewska.aid.org.pl/main.html
                    • jestemzewsi Re: Fundacja 06.07.05, 16:20
                      Zaraz, zaraz, ja o numer konta nie pytałem, tylko o bariery.
                      • my.uczennice.vii.liceum Re: Fundacja 06.07.05, 16:29
                        "Podalysny Panu oficjalna droge uzyskania odpowiedzi"
                        I jeszcze postraszcie tego c.... - zaraz, zaraz, to juz chyba nie do Pana
                        • my.uczennice.vii.liceum Re: Fundacja 06.07.05, 16:50
                          A od siebie dodamy, ze sa bariery.
                          Moralne.
                          Wyniesione z lekcji religii.

I niech Pan sobie nie pozwala, Pan nas z kims pomylil,
                          tu nie jest zadna Centralna Agencja Towarzyska,
                          ani zaden Palac Czerwony.
                          • jestemzewsi Re: Fundacja 06.07.05, 16:52
                            To Szanowne Panie mnie z kimś mylą. Ale nic to. Zdarza się najlepszym córom
                            Naszej Umiłowanej Ojczyzny.
                            • my.uczennice.vii.liceum Pomylka 06.07.05, 17:00
                              Jezeli tak, to przepraszamy,
                              istotnie zapedzilysmy sie za daleko,
                              to wszystko przez to nowe srodowisko,
                              do ktorego jeszcze dobrze sie nie przystosowalysmy.

Caluski,
                              Musimy leciec, szukac jakiejs pomocy
                              • jestemzewsi Re: No, to powodzenia;-)))) 06.07.05, 22:05
                • ksiundz Taczki ! pewnie nie wiecie ale one źle się 06.07.05, 16:16
                  Panu Włodzimierzowi i towarzyszom kojarzą, stąd:

> BOR reagowal zdecydowanie, brutale.

> Numer konta podamy niezwlocznie po zalozeniu fundacji.

Ok, to ja składam wniosek kredytowy na budowę laboratorium frakcji osocza -
                  pokażemy światu i niedowiarkom, że stać nas na dwa laboratoria :))
      • bush_w_wodzie obroncy status quo 06.07.05, 15:12
        jola_iza napisała:

> To ja wam powiem dlaczego będę głosować na Cimoszewicza:

od tego trzeba bylo zaczac :)))

> mam wrażenie,że bliższy jest mu pozytywizm niż romantyzm.

nie mam pojecia skad wzielas tego rodzaju dylemat.

moze chodzi ci o roznice miedzy oportunizmem a kregoslupem moralnym?
        miedzy akceptacja status quo (jakkoliwek zapyziale by bylo) a postawa aktywna?
        w taki razie nie wiem czy uzylas wlasciwych slow :)))

> Nie mam zaufania do ludzi,którym z oczu wyziera nienawiść.

niby kogo masz na mysli? czy nie pomylilas sprzeciwu wobec korupcji i bezprawia
        z nienawiscia? czy na pewno znasz wyczyny swojego kandydata np z 1968 roku?

czy akceptujesz stan panstwa dzisiaj? po wielu latach rzadow kwasniewskiego (na
        ktorego z pewnoscia takze glosowalas) i sld (na ktora to partie pewnie
        glosowalas?) czy postulat zmiany zlego stanu ktory widzimy jest juz nienawiscia
        wyzierajaca z oczu czy tylko wolaniem o przyzwoitosc i normalnosc?

> Zmienił decyzję,ale tylko krowa nie zmienia poglądów.W jego
        > biografii nie ma żadej złej sprawy

jesli pominac wysokie stanowisko szefa uczelnianej pzpr i liderowanie tak
        skorumpowanej partii jak sld to w sumie rzeczywiscie.

a czy sa w jego biografii jakies dobre sprawy?

> /oponentów pytam ilu członków waszej rodziny
        > należało do PZPR/Nie potrafię powiedzieć,że urodziłam się wczoraj a wszyscy
        > którzy tak mówią są w takim razie winni grzechu zaniechania walki z wrednym PRL
        > -
        > em./oprócz niwielu,którzy walczyli/.

nie chodzi o sama przynaleznosc - tylko o przynaleznosc do aktywu czyli do elit pzpr

> Teczki najchętniej spaliłabym albo jeszcze
        > lepiej sprzedała byłoby na podreperowanie budżetu.

> Cimoszewicz potrafi przyznać
        > rację przeciwnikom politycznym

a czytalas wywiad kaczynskiego w ktorym chwali on wschodnia polityke
        kwasniewskiego? (ukraina)

> słyszałam na własne uszy/iprzeciwstawić się swoim.

czasem ich skrytykuje ale generalnie jest niezwykle lojany wobec _swoich_

> Jest wykształcony nie będę się go wstydzić.

to samo mozna powiedziec o wielu innych kandydatach.

ale ci inni moga sie chlubic zyciorysami nie musza sie wstydzic srodowiska z
        ktorym sa od zawsze zwiazani i z kotrym beda zwiazani nadal
      • synu Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:14
        > To ja wam powiem dlaczego będę głosować na Cimoszewicza:mam wrażenie,że
        bliższy jest mu pozytywizm niż romantyzm.

Teraz to dalas do pieca. Lewak pozytywista? ROTFL

> Zmienił decyzję,ale tylko krowa nie zmienia poglądów.

Prezydent NIE MOZE byc tak niestabilny bo bedzie osmieszal caly kraj.

> Zmienił decyzję,ale tylko krowa nie zmienia poglądów.W jego
        > biografii nie ma żadej złej sprawy/oponentów pytam ilu członków waszej
        rodziny
        > należało do PZPR

No tak, skoro wspieranie systemu PRLowskiego nie jest dla Ciebie zlem to w
        zasadzie wszystko wyjasnia.

> Cimoszewicz potrafi przyznać
        > rację przeciwnikom politycznym/słyszałam na własne uszy/iprzeciwstawić się
        > swoim.

Przeciwstawia sie tylko slownie. W czynach idzie mu gorzej. Porownaj go z np:
        Borowskim. Obaj sie nie zgadzali na to co sie dzieje w SLD ale tylko z SLD
        odszedl.

Ja naprawde nie potrafie zrozumiec gdzie sie tacy ludzie chowaja. Nie
        rozumiesz, ze Twoj wybor ma bezposrednie przelozenie na zycie Twoje i Twoich
        najblizszych? Tak Ci sie podoba obecny stan Panstwa, ze chcesz kontynuacji?
        Czy po prostu na zlosc mamie odmrozisz sobie uszy?

K
        R
      • pies_na_czarnych Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 17:06
        jola_iza napisała:

> To ja wam powiem dlaczego będę głosować na Cimoszewicza:mam wrażenie,że
        bliższy
        >
        > jest mu pozytywizm niż romantyzm

Jestes bardzo madra i rozsadna dziewczyna! Popieram w calosci:)
    • douglasmclloyd Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:12
      Zalozyl organizacje przestepcza pt. SLD.
    • dziejas Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:19
      alez glosuj. jezeli jestes zdecydowana - to po co ci argumenty przeciw?
    • kahlil Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:33
      jola_iza napisała:

> argumentów brak gdy uczucia zaciemniają rozum
    • ligorta Re: Przekonajcie Mnie! 06.07.05, 15:41
      jola_iza napisała:

> ojej, pirdnuł ktuś czy mi sie wydawało,chyba tak bo nawet parę kleksów
      > powstało
    • jola_iza Re: do kahlil i ligorty zusamen 06.07.05, 19:33
      Jakie uczucia,gdybym nimi sie kierowala glosowalabym na Tuska mily
      chlopczyk.Jak sie nie ma argumentu inwektywy najlepsze.Kurde matematyke
      studiowalam i realnie patrze w przyszlosc.Mysle o mnie ,mojej rodzinie tej do
      przodu i do tylu.A Polska jest dla mnie wazna
      • ligorta Re: do kahlil i ligorty zusamen 06.07.05, 20:37
        jola_iza napisała:

> Jakie uczucia,gdybym nimi sie kierowala glosowalabym na Tuska mily
        > chlopczyk.Jak sie nie ma argumentu inwektywy najlepsze.Kurde matematyke
        > studiowalam i realnie patrze w przyszlosc.Mysle o mnie ,mojej rodzinie tej do
        > przodu i do tylu.A Polska jest dla mnie wazna

> nie bardzo widzę związek ale jak tak chcesz/kahlil?,ligorta(to ja)zusamen?/ ni
        > panimaju
        >
        > różnimy się tym,że ja FK traktuję tak jak kształtują je "pisacze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka