Dodaj do ulubionych

Kurtyka nie wyklucza kandydowania na szefa IPN

08.07.05, 15:18
Nie chcem alem muszem ..... kolejny uczciwy
Obserwuj wątek
    • eryk81 Wszytko lepsze od Kieresa! 08.07.05, 15:56

Kurtyka to porządny gość i nie sprawia wrażenia wystraszonej cioty, jak
      Kieres. Mam nadzieje, że nie uda się przeforsować kandydatury Borusewicza, bo
      on nie lubi historyków, którzy odkrywają prawde o bohaterach podziemia.
    • langston CZY KURTYKA TO UKRAINSKIE NAZWISKO??? 08.07.05, 15:58
      Opowiadam sie za scislym sojuszem Polski I Ukrainy ale wiadomo ze
      Ukraincy chcieli odwolania Przewoznika.
      Kurtyka spelnil ich marzenia ...czy polecenia??
      • pepperoni_prawdziwy Re: CZY KURTYKA TO UKRAINSKIE NAZWISKO??? 08.07.05, 19:24
        Polecam takie wydawnictwo "Słownik Średniowiecznych Nazw Osobowych",
        wymieniajace wszystkie średniowieczne polskie nazwiska. Przekonasz się, że to
        nazwisko występuje na ziemiach polskich co najmniej od Xv w.
    • venus99 Re: Kurtyka nie wyklucza kandydowania na szefa IP 08.07.05, 16:02
      Kurtyka? kto to jest?
    • lukasito I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA ZNALAZ 08.07.05, 16:08
      No i pieknie. Nie lubie tajemnic. A, ze 'papiery' na Przewoznika znalazly sie w
      Krakowie, to mi wiele tlumaczy. Oczywiscie, moze byc to zbieg okolicznosci, ale
      mimo wszystko...
      • normalny.normals Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 16:34
        To juz nie Dudek uwalił Przewoźnika??? Niesamowite!
        Jeszcze wczoraj antylustracyjne bojówki psy wieszały na "perfidnym Dudku", a
        dzisiaj już znaleźli sobie innego kozła ofiarnego...
        Kurtykę też chcecie uwaić tym samym sposobem co Dudka?
        • leszek.sopot Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 16:49
          normalny.normals napisał:

> To juz nie Dudek uwalił Przewoźnika??? Niesamowite!
          > Jeszcze wczoraj antylustracyjne bojówki psy wieszały na "perfidnym Dudku", a
          > dzisiaj już znaleźli sobie innego kozła ofiarnego...
          > Kurtykę też chcecie uwaić tym samym sposobem co Dudka?

Masz na mysli kataryne, ktora na moja wtpliwosc, ze Fijak pomagajac w
          ujawnieniu tego dokumentu chcial byc moze ulatwic komus start w konkursie na
          szefa IPN, odpowiedziala, ze to chodzi o Dudka?

PS
          Moze ten epitet o bojowkach dotyczy ciebie, bo taka agresja z ciebie bucha, ze
          az strach bierze.
          • kataryna.kataryna Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 16:54
            leszek.sopot napisał:

> PS
            > Moze ten epitet o bojowkach dotyczy ciebie, bo taka agresja z ciebie bucha,
            ze
            > az strach bierze.

A gdzie jest ta buchająca agresja? :)))
            • leszek.sopot Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 16:57
              kataryna.kataryna napisała:

> leszek.sopot napisał:
              >
              > > PS
              > > Moze ten epitet o bojowkach dotyczy ciebie, bo taka agresja z ciebie buch
              > a,
              > ze
              > > az strach bierze.
              >
              >
              >
              > A gdzie jest ta buchająca agresja? :)))
              >

No przeciez nie u ciebie(!), tylko w tych "antylustracyjnych bojowkach
              wieszajacych psy"!
              • kataryna.kataryna Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 16:59
                leszek.sopot napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                >
                > > leszek.sopot napisał:
                > >
                > > > PS
                > > > Moze ten epitet o bojowkach dotyczy ciebie, bo taka agresja z ciebi
                > e buch
                > > a,
                > > ze
                > > > az strach bierze.
                > >
                > >
                > >
                > > A gdzie jest ta buchająca agresja? :)))
                > >
                >
                >
                > No przeciez nie u ciebie(!), tylko w tych "antylustracyjnych bojowkach
                > wieszajacych psy"!

Wiem, że nie u mnie ale u Twojego rozmówcy też nie widzę buchającej agresji.
                • leszek.sopot Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 17:08

> leszek.sopot napisał:
                  >
                  > > kataryna.kataryna napisała:
                  > >
                  > > > leszek.sopot napisał:
                  > > >
                  > > > > PS
                  > > > > Moze ten epitet o bojowkach dotyczy ciebie, bo taka agresja z
                  > ciebi
                  > > e buch
                  > > > a,
                  > > > ze
                  > > > > az strach bierze.
                  > > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > A gdzie jest ta buchająca agresja? :)))
                  > > >
                  > >
                  > >
                  > > No przeciez nie u ciebie(!), tylko w tych "antylustracyjnych bojowkach
                  > > wieszajacych psy"!
                  >
                  >
                  >
                  > Wiem, że nie u mnie ale u Twojego rozmówcy też nie widzę buchającej agresji.

Ty nie widzisz, a ja widze. Piszac swoj post mial normalus pewnie na mysli moj
                  watek. A to nie ja w tym watku wspomnialem o Dudku, ani psow nie wieszam a
                  takze w zadnej bojowce nie jestem.

PS
                  Czy nie uwazasz, ze kombatanci z krakowskiego NZS UJ cos za bardzo mieszaja
                  przy wyborach i lustracji - Wildstein, Fijak, Rokita, Kurtyka (moze jeszcze
                  inni)? Przewoznik pewnie nie byl z ich paczki.
                  • kataryna.kataryna Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 17:20
                    leszek.sopot napisał:

> Ty nie widzisz, a ja widze. Piszac swoj post mial normalus pewnie na mysli
                    moj
                    > watek. A to nie ja w tym watku wspomnialem o Dudku, ani psow nie wieszam a
                    > takze w zadnej bojowce nie jestem.

Nie wiem czy pisał o Tobie. Trzeba było go zapytać a nie od razu odpierać atak,
                    który być może wcale nie na Ciebie był skierowany.

> PS
                    > Czy nie uwazasz, ze kombatanci z krakowskiego NZS UJ cos za bardzo mieszaja
                    > przy wyborach i lustracji - Wildstein, Fijak, Rokita, Kurtyka (moze jeszcze
                    > inni)? Przewoznik pewnie nie byl z ich paczki.

Uważam, że to dość podłe niczym niepoparte insynuacje. Nic nie wiadomo o
                    udziale Rokity, Wildsteina czy Kurtyki w sprawie Przewoźnika i dziwi mnie
                    łatwość z jaką ich oskarżasz.
                    • leszek.sopot Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 17:36
                      "Podle", "oskarzasz" - chyba ci sie wymsklo. Na prawde uwazasz, ze tymi samymi
                      epitetami nie moglabys opatrzyc swoich postow? W dodatku ty najczesciej piszesz
                      w formie kategorycznych stwierdzen, ja niesmialo tylko zapytalem.
                      • kataryna.kataryna Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 17:41
                        leszek.sopot napisał:

> "Podle", "oskarzasz" - chyba ci sie wymsklo. Na prawde uwazasz, ze tymi
                        samymi
                        > epitetami nie moglabys opatrzyc swoich postow?

Opatrywanie epitetami moich postów zostawiam innym. A użyłam "podle"
                        i "oskarżasz" bo lubujesz się w tropieniu niesprawiedliwych Twoim zdaniem
                        oskarżeń. Potrafisz do upadłego bronić Hejmy i Belki wbrew oczywistym faktom a
                        jednocześnie z taką łatwością oskarżasz Wildsteina, Kurytkę, Rokitę o mieszanie
                        w sprawie lustracji i wyborów bo Przewoźnik "nie był z ich paczki".

W dodatku ty najczesciej piszesz
                        >
                        > w formie kategorycznych stwierdzen, ja niesmialo tylko zapytalem.

"Nieśmiało zapytałeś" :)))
                        W pytaniu była teza.
                        • leszek.sopot Re: I JUZ WIEM DLACZEGO SIE WPIS NA PRZEWOZNIKA Z 08.07.05, 17:48

> leszek.sopot napisał:
                          >
                          > > "Podle", "oskarzasz" - chyba ci sie wymsklo. Na prawde uwazasz, ze tymi
                          > samymi epitetami nie moglabys opatrzyc swoich postow?
                          >
                          >
                          >
                          > Opatrywanie epitetami moich postów zostawiam innym. A użyłam "podle"
                          > i "oskarżasz" bo lubujesz się w tropieniu niesprawiedliwych Twoim zdaniem
                          > oskarżeń. Potrafisz do upadłego bronić Hejmy i Belki wbrew oczywistym faktom

Jakie fakty uwazasz za oczywiste?

> a jednocześnie z taką łatwością oskarżasz Wildsteina, Kurytkę, Rokitę o
                          mieszanie w sprawie lustracji i wyborów bo Przewoźnik "nie był z ich paczki".

Zaobserwowalem tylko ich (takze Fijaka) genetyczne powiazanie z NZS UJ i ich
                          zainteresowaniem lustracja oraz to, ze Przewoznik nie byl w NZS a wiec nie jest
                          czlowiekiem z "ich paczki". Czy mozna to nazwac oskarzeniem?

> W dodatku ty najczesciej piszesz
                          > > w formie kategorycznych stwierdzen, ja niesmialo tylko zapytalem.
                          >
                          >
                          >
                          > "Nieśmiało zapytałeś" :)))
                          > W pytaniu była teza.

W pytaniu byla tresc. Gdyby jej nie bylo to niemoglbym podzielic sie z toba
                          moimi watpliwosciami.
    • wojtek2784 Re: A czy Wildstein nie wyklucza kandydowania ? 08.07.05, 16:13
      To bylby kandydat na miare czasu. Prawdziwy bojowiec o wolnosc i demokracje.
      To jest kandydat znakomity. On by oczyscil z zarzutow o kolaboracje z rezimem
      tych co trzeba, a tych co nie trzeba by umoczyl. Tylko nie pokazujcie go w TV ,
      poniewaz zdradza sie przykrym wyrazem twarzy.
    • strom Pab Kurtyka cierpi na żałosną ... 08.07.05, 16:14
      manię wielkości i dlatego nie powinien być brany pod uwagę. Cóz bowiem oznacza "będę kandydował, gdyby misja IPN była zagrożona"? Państwo to ja? A poza tym misja w tym zakresie kojarzy się z imissio p...
      • dorsai Kurtyka ... 08.07.05, 16:31
        ...jest najbliższym kumplem Fijaka i Jasia Marysi. Rozwinąć czy wystarczy? Mnie
        wystarczy
        A nawiasem mówiąc na świecie mają Trzech Tenorów zaśw Krakówku Trzech Skur..synów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka