Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz kontra komisja: runda druga

• creesn Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 12:17
      Cimoszewicz mataczy i nie jest wiarygodny,taki człowiek nie moze zostać
      prezydentem wszystkich Polaków tylko wszystkich złodziei,a w Polsce ich nie
      brakuje.Podobnie Kwasniewski jest prezydentem wszystkich pijakow.
    • mieczyslaw5 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 12:27
      Funkcjonowanie przysłowia "Co wolno wojewodzie (marszałkowi, premierowi,
      posłowi) to nie Tobie Smrodzie (Szary, Prosty Polaku)" nabrało tu rzeczywistego
      wyrazu, ale to jest ból milionów Polaków, tych którym brakuje na "suchy chleb i
      wodę do picia". Tylko to pozostanie po takich ludziach jak pan cimoszewicz.
    • makra4 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 12:39
      Bardzo jestem ciekaw jaka spotka nagroda ze strony właściwego U.S przyzsylego
      Preyzdenta za tak drobna kwote. I jak to sie ma do Jego i innych poliykow walki
      o budzet-czy tak zapracowany dla Dobra Ojczyzny Czlowiek nie powinien zajac
      sie tym na czym /jak Cyncynatus/ zna sie najlepiej.Pozdrawiam i czekam na
      Wasze opinie.
      • drosta1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 12:53
        makra4 napisał:

> Bardzo jestem ciekaw jaka spotka nagroda ze strony właściwego U.S przyzsylego
        > Preyzdenta za tak drobna kwote. I jak to sie ma do Jego i innych poliykow walk

Urząd Skarbowy nie ma nic do oświadczenia majątkowego. Jak zabierasz głos to
        poczytaj posty, już na ten temat było!!
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 13:02
          drosta1 napisał:

> makra4 napisał:
          >
          > > Bardzo jestem ciekaw jaka spotka nagroda ze strony właściwego U.S przyzsy
          > lego
          > > Preyzdenta za tak drobna kwote. I jak to sie ma do Jego i innych poliykow
          > walk
          >
          > Urząd Skarbowy nie ma nic do oświadczenia majątkowego. Jak zabierasz głos to
          > poczytaj posty, już na ten temat było!!

Wiecej powiem, urzad skarbowy nie ma prawa interesowac sie oswiadczeniami
          majtkowymi.A szczegolnie nie ma prawa intereowac sie oswiadczeniami ludzi sld.

• chateau Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 13:03
          U.S. do oświadczenia majątkowego nie ma nic.
          U.S. do np. 500 tys. zainwestowanych przez Kowalskiego
          w dom, akcje, cokolwiek - coś ma. A Kowalski powie
          "eee..., to córki nie moje."
          I jak wróci z urzędu to nie będzie ten sam człowiek ;)
    • rom48 Re: <a href="<a href="http://www.bezcenzury.net/"" target="_bl 31.07.05, 13:03
      to co tam pisze to nic nowego. Ja juz dawno zorientowalem sie, ze GW i MIchnik osobiscie nie sa rzecznikami wolnosci slowa dla innych (dla siebie tak). Juz dawno cenzuruja wypowiedzi nie polinni polskojezycznej GW. MIchnik zawsze stral sie szkodzic wizerunkowi Polski na swiecie (jego wywiad z przed paru lat dla francuzow).Rerezentuje obce interesy i nie podrodze mu ze wszystkimi, kturzy chca dobra naszego kraju.
    • xkya Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 13:06
      Szanowny Pan Marszałek - jak zeznal - "ociągał się ze sprzedażą akcji do
      momentu aż osiągnął zysk".
      Każdy inwestor "ociąga się" ze sprzedażą akcji do takiego momentu.
      Z notowań WIG20 z tego okresu widać, że do konca roku 2001 byla hossa. (od
      września 400pkt)
      Zatem zysk już się ujawnił o wiele wcześniej. Ale był widocznie stanowczo za
      mały.
      Więc Szanowny Marszałek "ociągał się dalej" aż zysk się zmaksymalizuje.
      Od początku 2002 była bessa (prawie -400 z małym odbiciem w trakcie)
      Na uwagę zasługuje owo "ociąganie". No, niby "moralność służbowa" nakazywałaby
      dla czystości sprawy sprzedać akcje od razu.
      Ale moralność moralnością, ale kretyństwem byłoby tak uczynić, bo szkoda kasy.
      To by było już zupełnie niewybaczalne.
      Finanse są ważniejsze od "moralności służbowej". Ja też tak uważam Szanowny
      Panie Marszałku, kandydacie na Prezydenta RP.
      Szkoda, że Pan, jako bardzo dobry prawnik, nie podał nam recepty, jak można
      przetransferować ponad 100 tys. dolarów na prywatne konto?
      Jak można przetransferować ok 150 tys baksów do USA z prywatnego konta, nie
      wywołując żadnego zainteresowania tych
      co powinni się tym interesować gdy przelew przekroczy 10 tys EURO.
      No, chyba że ma się takie nazwisko, więc wiadomo, że interesować się nie należy.

Szkoda również, że jako bardzo dobry prawnik, nie rozumie Pan bardzo prostych
      pytań :
      Czy miał Pan środki własne?
      Odpowiedź. Środki miałem na własnym koncie.
      To tak jakby kogoś zapytać: "Czy ten samochód jest Pana własnością?" i uzyskać
      odpowiedź: "Ten samochód stoi w moim garażu".
      To również zachowanie małego Jasia, który niby niczego nie kuma. Nie odróżnia
      zawartości od opakowania.
      Tak inni piorą kasę.
      Ale, człowiek, który ma podstawowe problemy ze zrozumieniem bardzo prostych
      pytań nie powinien być Prezydentem RP.

Również, twierdzenie, że w zakresie paliw importujemy z Rosji tylko 50% jest
      wielką kompromitacją.
      Przecierałem oczy i uszy. To już kompletna ignorancja.

Z postawy, z kolei Premiera wynika, że można się niczym nie interesować i na
      niczym się nie znać, bo inni są odpowiedzialni.
      Zatem każdy na Premiera się nada.

Jako Minister Spraw Zagranicznych, Pan C. bardzo często używał "własnego
      zdania" w oświadczeniach prezentowanych zagranicą wzbudzając
      oburzenie Sejmu i Rządu. Kilkakrotnie otrzymał za to reprymendy od własnego
      Premiera, nie wspominając już Sejmu.

Ostatnie, aroganckie zachowanie w Sejmie, jako Marszałka spowodowało "wywołanie
      niepokojów społecznych" -
      przyjazd górników do Warszawy.

Czy człowiek ten nie zauważa, że podkłada się na każdym kroku, chyba bardzo tym
      Prezydentem nie chce zostać.
      Już nawet zaślepieni otwierają oczy, w przeciwieństwie do serwilistycznych
      publicystów. To "dworacy". Im się nie dziwie.

A propos Gazeto "Jak tam nowe OBOPy i CBOSy i notowania kandydatów" - może
      warto by było coś opublikować.
      Jakaś taka cisza nastała od kilku tygodni. To jakieś kolosalne niedopatrzenie.
    • skubi_m To dla Pana Posła na Sejm RP - R. Giertycha 31.07.05, 13:13
      Poseł Roman Giertych:
      Dobrze.
      Świadek zbył akcje 4 stycznia i 9 stycznia 2002 r. W tym samym mniej więcej
      czasie, w tych samych dniach, Urząd Ochrony Państwa zwrócił się do prokuratury z
      wnioskiem o postawienie zarzutów panu Andrzejowi Modrzejewskiemu. Otóż komisja
      od roku zajmuje się dowodzeniem jednej właściwie najistotniejszej okoliczności,
      mianowicie kwestii związanej z tym, czy rząd Leszka Millera, działając poprzez
      91. posiedzenie Komisji Śledczej w dniu 30 lipca 2005 r.
      - 101 -
      premiera, poprzez ministra sprawiedliwości, poprzez szefa Urzędu Ochrony
      Państwa,
      przeprowadził operację polegającą na wymyśleniu zarzutów, czy znalezieniu
      zarzutów, dla pana Andrzeja Modrzejewskiego po to, aby go usunąć z funkcji
      prezesa
      firmy PKN Orlen. Otóż sytuacja, w której mamy ślad, w moim przekonaniu – mogę
      się mylić – ale w moim przekonaniu ////uprawdapadabniający...
      Pan Włodzimierz Cimoszewicz:
      Uprawdopadabniający.////

Przewodniczący:
      Dobrze. Ja w tej chwili zarządzam przerwę, albo może pan... Nie, zarządzam
      Do której godziny, nie mogę powiedzieć. Idziemy zadzwonić.

Tacy ludzie mają nami rządzic - masakra
    • oczapowski Co za wsiok!!I to ma byc dr prawa?!?! 31.07.05, 13:24
      Co za wsiok!!I to ma byc dr prawa?!?!Toz kazdy kto sie rozlicza wie co trzeba wpisac, a Cimoszko nie?!?!Jednak duren...I to ma byc przyszly prezio?No ale jak taki wystarczy polakom...?Mnie to juz g....obchodzi...Na sczescie moge to obserwowac z boku i tylko wspolczoc...Glosujcie na Pana Korwina!!!Przynajmniej niesamowita logika myslenia!!!
      • rnrr Re: to tylko dr z lewa :) 31.07.05, 15:04
        To taka metafora była. Trudne słowo.
    • rom48 Znikajace posty 31.07.05, 13:31
      Dzwne odpowiedzialem na post, ktorego niema. Jak zwykle u Michnika :D
      • doktor.1 rom48 ! - W sprawie "znikajacych postów" 31.07.05, 13:43
        Nie przejmuj się tym "zjawiskiem". Ja też byłem tym zdziwiony.
        Zamknij tę stronę i ponownie otwórz.
        Powinieneś wówczas zauważyć swoją odpowiedź tam, gdzie ją umieściłeś.

• rom48 Re: rom48 ! - W sprawie "znikajacych postów" 31.07.05, 13:47
          moj jest nie ma tego na ktory odpowiadalem:D:D
      • chateau Re: Znikajace posty 31.07.05, 13:46
        Znowu nie wziąłeś leków. Trudno, będziesz przy pielęgniarce łykał.
        A teraz do stołówki!
    • chris12 Zataił też przekroczenie prędkości koło Hajnówki 31.07.05, 13:37
      W części tajnej Macierewicz pytał go o częstotliwość współżycia seksualnego a
      Wassermann o stosunki pozamałżeńskie.
      Obydwaj lecą zgłosić coś do prokuratury!
      • alfredkujot Re: Zataił też przekroczenie prędkości koło Hajnó 31.07.05, 13:51
        chris12 napisał:

> W części tajnej Macierewicz pytał go o częstotliwość współżycia seksualnego a
        > Wassermann o stosunki pozamałżeńskie.
        > Obydwaj lecą zgłosić coś do prokuratury!

A propos stosunkow malzeniskich i poza. Dlaczego jola - pierwsza "dama"
        aktualnie przechodnia ma uzyczac twarzy cimoszewiczowi w tzw kampanni?
        Ja jak juz prezydenta mam wybierac to chociaz bym sobie zerknac chcial
        na ta sznowna polowice co to bedzie nas takze reprezentowac.
        Bo przeciez wg tzw lewicy zona "piekna" i "elegancka" jak jola powinna byc
        nie ? No to dlaczego pozycza sobie twarzy joli cimoszewicz ?
        Jak juz kandydyatem jest to moze by sie z raz pokazal z polowica ?
      • m_lex I zakłócił ciszę nocną głośną muzyką w 1971!! 31.07.05, 13:57
        I w niedzielę jadł kaczkę na obiad! Dał żonie czerwone róże! Spóźnił się z
        oddaniem indeksu na studiach! MONSTRUM! ;)
        • rnrr Re:Widze ze nie ma granic lewicowej śmieszności 31.07.05, 14:52
          :) Jaki kadnydat tacy fanatycy czego się można spodziewać :)
      • rnrr Re:CIMOSZEWICZ JAKBY KOGOŚ ZGWAŁCIŁ TEŻY BYŁBY OK? 31.07.05, 14:29
        Dla Ciebie jest świety i już i tylko próbujesz odwrócić uwagę od jego niecnych
        czynów śmiesznym szczekanie i ośmieszaniem jego przeciwników politycznych.
        Robią to sami bez pomocy klakierów Cimoszewicz. Prawdą jednak się okazuję, że
        Cimoszewicz taki świety nie jest. Dla mnie taka akcja z akcjami i oświadczeniem
        majątkowym mocno dyskredytuje każdego kandydata. Dziwne że niektórzy mają taki
        wysoki współczynik tolerancji na przekrety i wszystko wybaczają. Ciekawe czy
        identycznie byś szczekał - używam języka Cimoszewiczowskiego gdyby w
        identycznej sytuacji znalzał się np. Kaczor?????
        • m_lex Są granice prawicowego absurdu czy nie ma? 31.07.05, 14:34
          Cimoszewicz w październiku 2001 podał w oświadczeniu wszystkie akcje Orlenu!
          koniec, kropka! po co miałby celowo ukrywać że miał te akcje 2 miesiące
          później?! to jakiś chory absurd, w którym wy oszołomieni lubicie się kąpać bez
          końca! otrzeźwiejcie! tym bardziej że promujecie kaczora, który ma karku wyrok
          karny!
          • rnrr Re: Są granice lewicowej smieszności czy nie ma? 31.07.05, 14:51
            Doprawdy wszystko podał i było ok???? Jesteś tego pewny???? Cimoszewicz chyba
            aż taki pewny nie jest???? Podatek tez odprowadził i wszystko jest ok??? Nie
            wiem czy czytujesz co piszę na forum i czy wnioskujesz to co chcesz
            wywnioskować czy to co pragne przekazać, ale dobry człowieku ja akurat
            identycznie oceniłbym Kaczora (którego bynajmniej nie promuję) w tej sytuacji i
            bynajmniej nie czuję sie za człowieka tzw prawicy (raczej krytak lewicy), a juz
            bynajmniej oszołomionego. Zastanów się czy czasem to określenie nie pasuje do
            Ciebie. A co do promocji to nie wiem doprawdy jak mozna promować człowieka
            który był spadkobiercą i przyjacielem ludzi, którzy mają dosłownie krew na
            rękach.
            • m_lex Popisowe oszołomstwo gęstnieje 31.07.05, 15:20
              Wyobraź sobie że jestem pewny! Wystarczy spojrzeć pod
              orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048 , tam jest oświadczenie Włodzimierza
              Cimoszewicza z października 2001, "nieoszołomiony krytku lewicy".
              A tekst o "przyjacielu ludzi z krwia na rękach " to juz ostra schizofrenia...
              • rnrr Re: Zawziętość i beszczelność narasta 31.07.05, 15:39
                No ale gdzie jest, ze 2002 roku miał te akcje????? a podaku rozumiem nie
                rozmawiamy bo na pewno zapłacił. Tego też rozumiem jesteś pewny. Wiesz jesteś
                beszczelny "prawy krytyku lewicy" w pisaniu o schizofremii. Wiesz niektórzy w
                wyniku działań komunistów stracili najbliżysz i nie zdajesz sobie jak to moze
                boleć i mogą akurat bardzo krytycznie patrzeć na człowieka który świetnie się
                wówczas odnalzł w systemie wiec mógłbyś oszczędzic tego typu kawałki.

• m_lex Czy jest na sali lekarz?! 31.07.05, 15:52
                  Nie mam złudzeń - tłumaczenie tobie czegokolwiek jest zadaniem jałowym, ale
                  spróbuję dla zasady: w kwietniu 2002 Cimoszewicz NIE MIAŁ już akcji Orlenu, i
                  zgodnie z prawdą wypełnił równiez to oświadczenie. A transakcje giełdowe nie
                  były jeszcze wówczas opodatkowane.
                  Błędem było jedynie to, że uwzględnił stan z kwietnia 2002, a nie z 31 XII 2001,
                  ale robienie z tego afery jest wyrazem m.in. bezsilności oszłomstwa, które
                  czepia się juz czego tylko może...Po trupach do celu, co?
                  Pisanie o Cimoszewiczu w kontekście tych, co stracili bliskich przez komunistów
                  jest ostrym objawem psychopatologii - ale nie tylko, bo również niewiarygodnego
                  cynizmu i zwykłego chamstwa. Tak jak fatalna ortografia jest dowodem na brak
                  szacunku dla rozmówcy.
                  • rnrr Re: Tak jest na sali lewak?! 31.07.05, 16:41
                    Wiesz obrzucanie obelg to dopiero przejaw niewarygodnego chamstwa więc daruj
                    sobie pouczanie innych. Poczytaj swoje posty i zobacz jak szanujesz innych.

A co do twojej wypowiedzi to sam przyznałeś, ze Cimoszewicz popełnił błąd zatem
                    należy go za to zdecydowanie krytykowac a nie tolerować, ze błąd popełnił.
                    Powtarzam, czy tak samo byś w analogicznej sytuacji bronił Kaczynskiego wątpię.
                    Dla mnie należy po prostu zdecydowanie tepić tego typu postępki, a nie je
                    rozmiękczać.

A darowizny od lat podlegają opodatkowaniu w kwocie wyzszej niz 3860 złotych
                    rocznie od najbliższego stopnia pokrewieństwa

• m_lex Grochem o ścianę... 31.07.05, 17:01
                      Błąd jest techniczny - niecelowy - naprawiony, nienakierowany na żadną korzyść,
                      i jego gromkie "potępianie" wynikać może tylko z ignorancji. No i ze złej woli.
                      Jest niczym w porównaniu z wyrokiem karnym Kaczyńskiego, szantażem Giertycha
                      wobec wykładowcy w interesie swojej żony, interesami Piskorskiego i
                      Wieczerzaka,; zupełnie nie ta kategoria wagowa!
                      A o darowiznach to a propos czego piszesz? Bo jeśli chodzi Ci o zakup akcji
                      przez Włodzimierza Cimoszewicza, to miało miejsce użyczenie rachunku
                      maklerskiego, a nie żadna darowizna. Więc lepiej zajrzeć do kodeksu cywilnego i
                      mniej napisać, niż palnąć głupotę.
                      Kończę! więcej postów nie piszę, więc mozecie się smiało wyżywać, komp będzie
                      off...! Miłego dnia.
              • doktor.1 m_lex ! Dla ciebie każdy jest schizofrenikiem, ... 31.07.05, 16:31
                ... kto ma więcej wiedzy z zakresu prawdziwej i odkłamanej
                historii, kto obnaża brudne sprawy rządzenia aparatu ucisku
                totalitarnej władzy komunistycznej w Polsce.
                Znaczy to, że ty popierasz ich działania. A skoro tak,
                to jesteś taki sam drań, jak ci komuniści. Nie licz na to,
                że po wygranych przez nas wyborach będziesz mógł siać tę swoją
                chorą ideologię i robić ludziom "wodę z mózgu" i wyżywać się
                na Narodzie. Takich ja ty i tobie podobnych, którym marzy się
                zbrodnicza i złodziejska komunistyczna władza, - będziemy po prostu
                traktować jak przestępców z pełną tego konsekwencją.

Kup sobie parę ciekawych pozycji książkowych i mimo wakacji,
                - dokształcaj się, bo jak widzę, - masz potężne luki w dziedzinie
                prawdziwej historii. Wiem, że nie lubisz czytać. Wolisz pisać,
                choćby nawet totalne bzdury. Zapewniam cię, nie zmęczysz się
                podczas czytania.

- "Piąty rozbiór Polski" - Henryk Pająk, Wydawnictwo Retro,
                - "Rządy zbirów" - j.w.,
                - "Strach być Polakiem" - j.w.
                - "Przemilczane zbrodnie" - prof. Jerzy Robert Nowak, Wydawnictwo MaRoN,
                - "Czarna legenda dziejów Polski" - j.w.,
                - "Czarny leksykon" - j.w.,
                - "Spory o historię i wspołczesność" - j.w.,
                - "Zbrodnie UB" - j.w.,
                - "Jak oszukano naród" - j.w.,
                - "W obronie polskich interesów" - j.w.,
                - "Życiorysy bez retuszu" - j.w.,
                - "Aby Polska Polską była" - j.w.,
                - "Czerwone dynastie" - j.w.,
                - "100 kłamstw J.T. Grossa" - j.w. i wiele innych tego autora.

- "Asfaltowy saloon" - Waldemar Łysiak,
                - "Rzeczpospolita kłamców" - j.w.
                - "Na pohybel różowym" - j.w.

A także:- "Europejskie Eldorado" - mojego autorstwa,
                - "Kto ma media ten ma władzę" - j.w.,
                - "Jaka konstytucja dla Europy" - j.w.

Gdyby wyżej wymienieni autorzy w swych książkach pisali nieprawdę
                i oszczerstwa, komuniści i liberałowie dziś rządzący zrobiliby wszystko,
                by tych ludzi postawić przed sądem, skazać i wsadzić do więzienia.Zapewniam
                cię, że żadna z opisywanych tam osób ani ich kolesie partyjni, - nie kiwnęli
                nawet palcem, by ich pozwać do sądu. A dlaczego nie pozwali ?
                - Pomyśl, - myślenie nie boli.
                • m_lex HEHE ubawiłem się! 31.07.05, 16:39
                  Śmieszą mnie twoje groźby, bo świadczą o tym , jak po wygoleniu głowy na łyso
                  rozumie sie demokrację. Zaskoczony nie jestem!
                  Do listy lektur dopisz "Mein Kampf", nie krepuj się, bo w towarzystwie takich
                  arcydzieł będzie jak najbardziej na miejscu. I tyle do ciebie, bo szkoda prądu
                  na tę dyskusję.
          • wrojoz Re: Są granice prawicowego absurdu czy nie ma? 31.07.05, 18:10
            do m-lexa
            nie rozumiesz, to wytłumaczę:
            -musi się zgłosić w każdym roku, podając wartość, aby ustalić przychód
            -od przychodu płaci się podatek i jest oceniane pochodzenie przychodu,
    • seiho Mam w d.... komisje, Cimoch jest czysty . 31.07.05, 13:40
      Z mafia nie kolegowal sie a kwestia oswiadczenia to poprostu Romcia
      zawisc.Czysta polityka Romka. Udowodniono Romciowi co nalmniej 10 powaznych
      klamstw w tym w Czestochowie.Facet idacy bez skrupolow do wladzy pod
      polaszczykiem dobra kraju ,caly Romek.
      • alfredkujot Re: Mam w d.... komisje, Cimoch jest czysty . 31.07.05, 13:43
        seiho napisał:

> Z mafia nie kolegowal sie a kwestia oswiadczenia to poprostu Romcia
        > zawisc.Czysta polityka Romka. Udowodniono Romciowi co nalmniej 10 powaznych
        > klamstw w tym w Czestochowie.Facet idacy bez skrupolow do wladzy pod
        > polaszczykiem dobra kraju ,caly Romek.

Przygaduje rondel garnkowi.
      • mordzinas Re: Mam w d.... komisje, Cimoch jest czysty . 31.07.05, 13:44
        Bo jesteś głupcem.
        Kiedyś i do ciebie dotrze prawda o Cimoszewiczu , SLD-PZPR i całej tej
        bandzie ładaków i złodzieji.
        Poczytaj historię Polski . może coś pojmiesz
        • seiho Re: Mam w d.... komisje, Cimoch jest czysty . 31.07.05, 13:47
          Skoro nie umiesz odpowiedziec a uzywasz inwyktyw widac jaka ty jestes madra i
          inteligentna istota.Dzieki za okreslenie mojego stanu psychicznego.Wlasnie
          tylko takie masz argumenty.
      • franek_s12 [...] 31.07.05, 13:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • m_lex RADIO POPISORYJA 31.07.05, 13:50
      kulturalna jak miodowicz
      piękna jak panny kaczyńskie
      rozumna jak giertych
      pełna dobrej woli niczym maciarewicz
      o czystych rękach wieczerzaka i piskorskiego
      o szczerym porzytomnym spojrzeniu marii rokity i gabriela janowskiego
      sympatyczna jak poseł strąk...
      silny charakter - jak u tuska!
      kompetentna jak komisja śledcza, praworządna jak spółka Telegraf!
      oto ona! stacja POPISORYJA!! śpiewa, gra i szczeka dla ostro oszołomionych!

• seiho Re: RADIO POPISORYJA 31.07.05, 13:53
        I powiedz czemu masz racje??>
    • ghj1 A co z 400 posłami ... 31.07.05, 13:50
      którzy też sfałszowali swoje oświadczenia majątkowe ?
    • kjgru Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 13:56

--Nie rozumię o co chodzi co też miał do ukrycia.
      Józef Gruchała
      tel.058/6726906
      kom.0502642527
      emeil kjgru@gazeta.pl
    • xkya PATRIOTYCZNE WYCHOWYWANIE DZIECI 31.07.05, 14:03
      Z wielką zazdrością patrzę jak pięknie udało się Panu Marszałkowi wychować
      swoje dziatki w "pariotycznym duchu".
      Mnie się to nie udało. Tyle razy tłumaczyłem, a te moje ciemnotki nigdzie nie
      chcą wyjechać, chcą żyć tylko w Polsce.
      Współczuję Panu, że na starość musi Pan im teraz pomagać finansowo, rozmnażając
      ich "głodowe" 100 tys baksów".
      Ja wiem, że to nie za dużo. Sam bym tak zrobił, bo w USA wszystko przecież
      drogie.
      Kiedyś już przecież zrzucaliśmy się na śpiworki dla bezdomnych w USA, a teraz
      pomagają Rodakom nasi inwestorzy, którzy też bardzo chętnie się na nich zrzucą.
      To rzeczywiście bardzo smutne, że dzieci Pana Marszałka i przyszłego Prezydenta
      tak muszą biedować w tym USA na obczyźnie.
      • alfredkujot Re: PATRIOTYCZNE WYCHOWYWANIE DZIECI 31.07.05, 14:36
        xkya napisał:

> Z wielką zazdrością patrzę jak pięknie udało się Panu Marszałkowi wychować
        > swoje dziatki w "pariotycznym duchu".

No wiesz, dzieciakowi mogly sie nie podobac warunki w Polsce.
        Tyle lat budowy socjalizmu zawdzieczamy pzpr-sld.
        Jak sie juz nie dalo budowac tego socjalizmu bo sie Polakom znudzilto wymyslili
        sobie wojne i sie wzieli fachowcy od socjalizmu tzn elity z pzpr na calego za
        budowe kapitalizmu szczegolnie sie uaktywnili w ciagu kilku ostatnich lat.
        A na "budowie" jak wiesz moze byc niebezpiecznie.
        A to jakiemus komendantowi jakis pistolet wystrzeli prosto w glowe,
        a to jakiegos ministra prostytutka wepcha w ramionka "wiedenczyka"
        A to swiadkow- przestepcow ktos popelnil samobojstwo w monitorowanej celi,
        a to wypadzik samochodowy, a to jakies drobne porwanko i okupik.
        Plac "budowy" to niebezpieczne miejsce....

> Mnie się to nie udało. Tyle razy tłumaczyłem, a te moje ciemnotki nigdzie nie
        > chcą wyjechać, chcą żyć tylko w Polsce.

Zeczywiscie , swiat stoji przed nimi otworem.....odbytowym.
        A oni nie chca ;-)
        Jak wszyscy wyjada to kogo bedzie robic w konia sld i spolka ?

> Współczuję Panu, że na starość musi Pan im teraz pomagać finansowo,
        rozmnażając
        >
        > ich "głodowe" 100 tys baksów".

No ja tez wspolczuje. Tylko tyle ?

> Ja wiem, że to nie za dużo. Sam bym tak zrobił, bo w USA wszystko przecież
        > drogie.

No a kto by nie zrobil, wszyscy mamy akcje, wiemy co gdzie kiedy....

> Kiedyś już przecież zrzucaliśmy się na śpiworki dla bezdomnych w USA,

A potem jakis glupek chcial koniecznie zamieniac mieszkanie w Warszawie
        na spiwor, ja tego glupka rozumiem.

a teraz
        > pomagają Rodakom nasi inwestorzy, którzy też bardzo chętnie się na nich
        zrzucą.
        > To rzeczywiście bardzo smutne, że dzieci Pana Marszałka i przyszłego
        Prezydenta
        >
        > tak muszą biedować w tym USA na obczyźnie.

Mnie tez jest strasznie zal, dzieci pana Cimoszewicza.
        Mecza sie w tym US ale nie musza sie przygladac na ta nedze
        Polski B gdzie i posiadlosc ma tatus. Ktos byl w Monkach ?
        Albo we wsi Dawidowszczyzna lub Godziadzu . To jest Polska B
        Okolice Bialowiezy, i Biebrzy ....BBB .
        To nie jest miejsce dla dzieci naszego kandydata...i dla niego samego tez nie.
        Wsrod bezgranicznej nedzy "majateczki" kacykow pzpr-owskich .
        Enklawy. I wyludnione, wynedzniale wsie i miasteczka.

• chris12 Profesorski syn Giertych: “panie Cimoszewicz”… 31.07.05, 14:23
      Nawet do sołtysa grzecznie jest się zwracać „panie sołtysie”.
      „Pan Cimoszewicz” piastował parę odpowiedzialnych funkcji w swoim życiu nie
      wponiawszy, że jest ciągle marszałkiem sejmu.
      Ale tu mamy „komisję” wassermanowsko-maciarewiczowską, która na wzór sądów
      bolszewickich nie uznaje form, zasad ani etykiety.
      • alfredkujot Re: Profesorski syn Giertych: “panie Cimosz 31.07.05, 14:51
        chris12 napisał:

> Nawet do sołtysa grzecznie jest się zwracać „panie sołtysie”.
        > „Pan Cimoszewicz” piastował parę odpowiedzialnych funkcji w swoim ż
        > yciu nie
        > wponiawszy, że jest ciągle marszałkiem sejmu.
        > Ale tu mamy „komisję” wassermanowsko-maciarewiczowską, która na wzó
        > r sądów
        > bolszewickich nie uznaje form, zasad ani etykiety.

O wypraszam sobie ja sie uczylem dluuugo ze towarzyszu sie mowi
        a potem obywatelu- tak bylo w prl- u. Bolszewicy z pzpr-sld tak mnie nauczyli.
        A nie jakies burzuazyjne wymysly z tytulami.
        Bylo towarzyszu . Bo to byla pzpr-owska demokracja rownosc i socjalizm byla.
        A teraz co? pzpr-sld tytulologii mnie znowu uczyc chce ?
        Mnie szacunku nauczono dla tytulow na froncie walki z wrogiem ustroju
        Polski robotniczo-chlopskiej.Co mnie tu z jakimis tytulami macisz ?
        To co byli towarzysze a teraz to kto oni sa ? "Barony"
        "ksiezniczki". Ja to zem czasow doczekal na sykrytorza partii
        mam mowic pryzydencie. Zeby to choc jakos inno giemba bylo .
        A to te same sekretarze, przewodniczace kumitetow i tera ja do nich mom
        godac Hrabio ? Baronie ? Prezydencie , Marszalku.
        Toc kaj mnie sie wydaje ze oni jakisci teatr rzna ?
        Takie przebierance i jaselki.
      • rnrr Re:Czy lewicowej ekscelencji należy tytułować....: 31.07.05, 15:00
        na komisji nasępującą: Czy Pan sekretarz, poseł, przewodniczący, kandydat,
        marszałek, minister, premier, marszełek bis, ponadpartyjny kandydat zechcę
        łaskawie odpowiedzieć złej, niedoucznej, agresywnej, upolitycznionej i wrogiej
        komisj czy......................

Rozumiem, ze fanatycy Cimoszewicza byli by wówczas usadysfakcjonowani

Czy są granice lewicowej śmieszności????
    • zenek68 kandydat WC należy do organizacji przestępczej-SLD 31.07.05, 14:40
      aż roi się tam od przestępców i przez to jest stronniczy , należy wykluczyć go z
      listy ubiegaJęCYCH SIę O ELEKCJę NA PREZYDENTA...
    • ktlukawski cimoszko w liczbach 31.07.05, 14:57
      Cimoszko w liczbach:
      1 - tylu ekspertom komisji Włodzimierz wypomniał, że mają jedynie tytuł magistra
      (wiadomo - Kwaśniewskiemu nie mógł)

2 - tyle wnucząt ma dziadek Włodzimierz (Olga i Tania) - zapewne myślał o nich
      czule się obejmując podczas przesłuchania

4 - tyle funkcji należało wymienić zwracając się do Cimsozewicza ... o
      przepraszamy - do Posła Ministra Premiera Marszałka Cimoszewicza

7 - tylu członków komisji nie jest bezstronnych, poza p. Witaszkiem, oczywiście

dużo - tyle razy WC upominał przesłuchujących wykazując się powagą, dumą i
      należną wszystkim poza nim samym - najmądrzejszym człowiekiem - arogancją

44,7 - o tyle % pomylił się Cimoszewicz szacując stopień uzależnienia Polski od
      rosujskiej ropy - niedużo jak na premiera i szefa MSZu

7 000 - o tyle pomylił się Giertych szacując wartości rzędu kilkuset tysięcy w
      pamięci (Marszałek by się nie pomylił a błąd G. uznał za ogromną pomyłkę)

30 000 - tyle akcji kupił najbiedniejszy polski polityk Marszałek Cimoszewicz za
      pieniądze od córki - najbogatszej "polskiej" studentki

250 000 - tyle Włodzimierz zarobił trafnie przewidując (wróżył ze źródeł UOPu)
      zatrzymanie Modrzejewskiego

Niezliczona liczba - tyle próśb i apeli wezwało Marszałka do kandydowania
      • smok5 Taka powinna byc treść artykułów 31.07.05, 15:11
        prasowych omawiających wczorajsze wystąpienie Towarzysza Posła Sekretarza
        Premiera Marszałka Ministra Niezależnego Brzydzącego Się Polityką przed
        niedouczoną komisją (no z wyjątkiem Witaszka - co ten facet tam robi?).
        Znakomity ten Twój post.
        • alfredkujot Re: Taka powinna byc treść artykułów 31.07.05, 15:23
          smok5 napisał:

> prasowych omawiających wczorajsze wystąpienie Towarzysza Posła Sekretarza
          > Premiera Marszałka Ministra Niezależnego Brzydzącego Się Polityką przed
          > niedouczoną komisją (no z wyjątkiem Witaszka - co ten facet tam robi?).

Jak to co robil ?Za samobrone robil.
          Siedzi i sie troche spocil, i dupa go bolala bo sie nie miesci na krzesle.
          A pozatym zachowywal sie jak czlonek na zjezdzie PZPR , siedzi i nic nie gada
          bo nie jest od gadania a od robienia za reprezentacje narodu .No kogo mieli w
          koncu posadzic ? Przygal sie chlopina.
          Zachowuje sie prawidlowo tak jak sie sykrytorze przyzwyczaili.

• ktlukawski Al-Capone 31.07.05, 15:09
      Przy okazji-Al Capone nie został skazany za mordowanie ludzi, a za przestępstwa
      podatkowe. Nie mam nic przeciwko temu, aby Cimoszenko trafił za kraty za
      przestępstwo skarbowe. Bo że je popełnił-nie ma wątpliwości.
      • pe1 Re: Al-Capone 31.07.05, 16:06
        wymień jedno
    • xkya P. Marszałek kolejny raz daje ciała 31.07.05, 15:11
      września 400pkt)
      mały.
      No, chyba że ma się takie nazwisko, więc wiadomo, że interesować się nie należy.

pytań :
      Tak inni piorą kasę.

wielką kompromitacją.

drogie.

• stasia24 TEN WYWÓD POWINIEN ZNALEŹĆ SIĘ W "GAZECIE" 31.07.05, 15:20
        I to na pierwszej stronie!!
        • rob11111 Walczący z pieskami 31.07.05, 15:30
          Walczący z pieskami
          (Piotr Zaremba, Newsweek numer 29/05)
          Włodzimierz Cimoszewicz porównał posłów z sejmowej komisji śledczej do piesków
          obsikujących przeciwników. Od razu pojawiły się analogie. Na przykład z
          marszałkiem Piłsudskim, który obrzucając parlament obelgami, pozyskał wielu
          rodaków jako ten, co zaprowadzi porządek. Inne zachowania Cimoszewicza też
          kojarzą się z tym stylem: krótkie żołnierskie frazy; obcesowość, z jaką
          ignoruje dziennikarzy. Ci, co go znają, twierdzą, że taki naprawdę jest. Jeśli
          tak, to postanowił najwyraźniej nie ukrywać swoich cech, ale uczynić z nich
          atut.
          Porównanie do marszałka możemy od razu wyśmiać, nie tylko dlatego, że lewica
          zawsze od tej tradycji stroniła. Po prostu nie ta twarz i nie ta biografia. Za
          Piłsudskim stała sława narodowego bohatera. Cimoszewicz to człowiek próbujący
          trochę budować, a trochę przeczekać w spokoju komunizm, potem - w czasach III
          RP - poprawny polityk, który czasem odróżniał się na korzyść od swego
          partyjnego otoczenia. To za mało, aby kreować się na męża opatrznościowego.
          Niektórzy obrońcy Cimoszewicza stawiają go z kolei obok twardych przywódców
          demokratycznych. Taka Margaret Thatcher nie tolerowała sprzeciwu we własnym
          otoczeniu, a jako lider opozycji cisnęła kiedyś książką w premiera z Partii
          Pracy. Na szczęście nie trafiła. Cimoszewicz miałby być równie energicznym
          liderem, który nie przekracza prawa, ale w brutalny nieraz sposób piętnuje
          bolączki życia publicznego.
          Jednak i w tym przypadku widać zasadnicze różnice. Pani Thatcher i inni wybitni
          demokratyczni liderzy (Adenauer, de Gaulle, Roosevelt) postępowali nieraz
          bezwzględnie, ale w imię własnej wizji państwa, a czasem i świata. Cimoszewicz
          zaś robi wszystko, aby poglądy ukryć. Jego odmowa debaty z konkurentami to z
          jednej strony PR-wska sztuczka (stosują ją czasem urzędujący prezydenci USA,
          chcący pokazać, że rywal nie jest dla nich partnerem), ale i wygodna wymówka,
          aby nie przyznać się do braku zdania. On ma program czysto negatywny. Wiemy, że
          nie chce prawicy z jej IV Rzeczpospolitą.
          Domyślamy się, że będzie przeszkadzał przyszłej koalicji PO-PiS i... niewiele
          więcej.
          Ta mgławicowość ma i inny wymiar. Pozwala unikać nie tylko debaty, ale i
          odpowiedzialności za rządy, a szerzej - za dorobek postkomunistycznej lewicy.
          Problem nie w tym nawet, że Cimoszewicz wdał się w przepychanki z komisją
          śledczą. Druga strona z posłem Giertychem też nie jest święta. Problem w tym,
          że nie wiemy, co kandydat sądzi o sprawie Rywina, o biznesowych uwikłaniach
          jego kolegów z SLD
          i z prezydenckiego pałacu. Jest jasne, że pod jego przywództwem o żadnym
          rachunku sumienia obozu lewicy nie będzie mowy.
          Zepchnięcie do defensywy Marka Borowskiego, kandydata, który próbował, choć
          niekonsekwentnie, na tym budować pozycję, to zły znak. Przynajmniej po tej
          stronie sceny nadal wystarczy atrakcyjny wizerunek. Tym razem stanowczego męża
          stanu. Człowieka, który groźnymi minami nie zmienia rzeczywistości, a
          klajstruje status quo.
          Skuteczne zadekretowanie, że poprawny polityk jest wybitnym przywódcą, to
          skądinąd sukces i nie wiadomo tylko, na czyje konto go zapisać. Zręcznych
          speców od politycznego PR czy głodnego autorytetów (nawet pozornych)
          elektoratu - nie tylko lewicowego, bo fenomen popularności Cimoszewicza
          wykracza poza opłotki lewicy. Można się tylko pocieszać, że coś jeszcze się
          zmieni.
          Że sami wyborcy przekłują tę polityczną wydmuszkę albo Cimoszewicz zaproponuje
          Polsce coś ciekawego i nowatorskiego. Historia zna przypadki przeciętnych
          przywódców, którzy wznosili się na wyżyny, żeby sprostać własnemu wizerunkowi.

• rnrr Re: P. xkya - ciekawe jak zaszczują ten post???? 31.07.05, 15:43
        :)
        • alfredkujot Re: P. xkya - ciekawe jak zaszczują ten post???? 31.07.05, 16:03
          rnrr napisał:

> :)
          Jo to mom klopot chlopy ze swoja starom.
          Lona to chce co by jo tyz byl kawiurowa lewica.
          W tylywizorze zobaczyla prezydentowkie na scenie
          i prezia na widowni.
          Nie wiem co to bylo? pywnie jakies pozrozumienie bez barierow, gala czy co ?
          Siedzi ta moja baba i sie wpatruje w tv.
          I jo sie wpatruje w co ona sie wpatruje - oddychoc przestala.
          Jo patrze a to prezydentowka w kosiuli nocnej do mikrofona gada.
          A na tyj koszuli piniuarek i do swojego chlopa mowi "witomy, witomy
          panie pryzydencie".
          Wrescie zaczela mnie kobicinna oddychac . Jak sie nie zerwie , jak nie poleci
          do szafow. Wyciungnela nylonowe kosiule , wlos natapirzyla
          serwete ze stolu sciungnela - ze to bedzie kuronkowy peniuarek.
          Staje mnie i do mnie mowi ze tera kultura bedzie .
          I do mnie : panie prezydencie. Ja jej mowie kobito ja gornik jestem ,
          a ona panie gorniku...
          Coswa sie na tym swicie porobilo, oj ludzie coswa sie porobilo...
          poleciol do okna pozaslaniac gardiny co by sasiedzi nie widzieli ze
          starej odwala...
        • xkya :) 31.07.05, 16:14
      • wrojoz Re: P. Marszałek kolejny raz daje ciała 31.07.05, 18:17
        do xkya
        Super artykuł, gratuluję!
    • and-j1 NIEUDOLNA PRÓBA KOMISJI ZROBIENIA NEGATYWNEJ 31.07.05, 15:29
      KAMPANII CIMOSZEWICZOWI
      • smok5 Jednak sen o prezydenturze pękł. 31.07.05, 15:45
        "Niezależny" kandydat pokazał swoje oblicze krętacza aroganta i ignoranta. To
        patrząc nawet na to zwykle przyjazne mu forum przyniosło skutek. "srodki
        własne" - to taka nie moja kasa na moim koncie (co na to specjaliści od prania
        pieniędzy). "Pomyłka nieświadoma" - nie ujęcie w zeznaniu kwoty 700 000.
        Premier rządu nie ma pojęcia o kierunkach zaopatrzenia w energię. To i wiele
        innych "kwiatków" napewno nie mogło przejść niezauważone.
      • xkya Re: NIEUDOLNA PRÓBA KOMISJI ZROBIENIA NEGATYWNEJ 31.07.05, 15:47
        Negatywną kampanię Pan Marszałek robi sobie sam. Na własną prośbę.
        Bardzo nie chce widocznie zostać prezydentem.
        Jak nie chce, pomożemy mu żeby nie został.
        A Ty przemyśl sobie poniższe argumenty. Namawiam.

września 400pkt)
        mały.

pytań :
        Tak inni piorą kasę.

wielką kompromitacją.

drogie.

• temida3 Re: NIEUDOLNA PRÓBA KOMISJI ZROBIENIA NEGATYWNEJ 31.07.05, 15:55
          Nic dodać, nic ująć.Brawo i CELUJĄCY!
          Z poważaniem zawsze " slepa ale sprawiedliwa"- temida3
        • rnrr Re: NIEUDOLNA PRÓBA KOMISJI ZROBIENIA NEGATYWNEJ 31.07.05, 16:02
          Teraz ubezpiecz się od szczekania i sikania lewicowych piesków - używam języka
          pana Cimoszewicza. Jakoś na razie milczą. Pewnie zwołano sztab na rozbrat by
          rozgryżć posta i go zbić : ) Chyba główny klakier tudzież klakierak uu1 bawi
          obecnie na wakacjach bo zapewne już oświciła by nas tekstem w stylu: w aptece
          są proszki uspokajajace. No cóż na trudne posty lewactwo wymieka lub obraca je
          w kpinę.
    • ktlukawski NSDAP+Gestapo=PPR/PZPR/SLD+UB 31.07.05, 15:32
      Wyobrażcie sobie dwie sytauacje:
      RFN, wybory prezydenckie. Kandyduje syn byłego członka NSDAP i GESTAPO,
      oskarżonego o to, że przesladował i mordował członków antyhitlerowskiej
      opozycji. Sam kanddydat był członkiem NSDAP, organizacji uznanej za przestępczą.

III Rzeczpospolita: Kandyduje syn byłego członka PPR/PZPR i UB, oskarzonego i
      skazanego za to, że przesladował członków polskiego podziemia niepodległościowego.
      Sam kandydat na prezydenta był członkiem PZPR do jej rozwiązania, współpracował
      z SB.

PYTANIE:!. Czy jest partia polityczna w Niemczech, która poparłaby taka
      kandydaturę? a jeżeli tak, to czy komisja wyborcza w Niemczech dopuściłaby taką
      kandydaturę? i 3. Na jakie poparcie mogą liczyć kandydaci wśród swoich wyborców.

Odpowiedź na te pytania pokazuje jak daleko nam do normalności.
      • temida3 Re: NSDAP+Gestapo=PPR/PZPR/SLD+UB 31.07.05, 16:01
        Odpowiedź na te pytania pokazuje jak daleko nam do normalności.
        Od 300 lat bylismy normalni( w ponad 50 % populacji) tylko trzy razy:
        1/ po raz pierwszy w 1920 -"cud nad Wisła"i jednolity front.
        2/ w 1939 -wojna.
        3/ w Sierpniu 1980 -Solidarnosć.
        Poza tymi datami..., lepiej jak zamilknę!!!
    • m_lex <a href="http://orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048" target="_blan 31.07.05, 15:41
      Pod adresem orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048 znajdują się oświadczenia
      majątkowe posła Włodzimierza Cimoszewicza. W oświadczeniu na początku kadencji,
      w październiku 2001, CIMOSZEWICZ WYKAZAŁ PRAWIDŁOWO WSZYSTKIE POSIADANE AKCJE
      ORLENU! W jakim celu miałby ukrywać celowo fakt posiadania tych akcji dwa
      miesiące później?! Co niby miałby przez to osiągnać?! Oszołomieni - myślcie
      czasem, to nie boli! Tyle na ten temat!
      Dla prawicowego oszłomstwa nie mają jednak znaczenia fakty, tylko czarna
      propaganda i cyniczne wykorzystywanie niedoinformowania ludzi.
      • rnrr Re: <a href="<a href="http://orka.sejm.gov.pl/OswIVk.n" target 31.07.05, 15:46
        Pod adresem orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048 znajdują się
        oświadczenia majątkowe posła Włodzimierza Cimoszewicza. W oświadczeniu na
        początku kadencji,w październiku 2001, CIMOSZEWICZ WYKAZAŁ PRAWIDŁOWO WSZYSTKIE
        POSIADANE AKCJE ORLENU! POLECAM lekture dalszych oświadczeń z 2002 roku i 2003
        roku tam bedzie wszystko wyjaśnione

Dla lewicowego oszłomstwa nie mają jednak znaczenia fakty, tylko czerwona
        propaganda i cyniczne wykorzystywanie niedoinformowania ludzi.
        • m_lex Mało twórczy jesteś :P 31.07.05, 16:00
          W kwietniu roku 2002 Cimoszewicz nie miał juz akcji Orlenu. Sprzedał ja na
          początku stycznia 2002. I żeby była jasność, bo prawicowi chyba tego nie
          rozumieją: kwiecień 2002 i rok 2003 były PÓŹNIEJ, niż rok 2001! :P
          Ale miło, ze również ty zachęcasz innych by sięgali do źródeł, a nie do
          propagandy "śledczych" frustratów!
          • rnrr Re: Miło mi ze nie obrzucasz obelgami 31.07.05, 16:12
            I własnie w tym jest problem bo powinien wpisać dla pełnej przejrzystości te
            akcje za 2002 i sprawy by nie było bo oświadczenie majątkowe jeśli dobrze
            rozumiem dotyczy okresu całego roku a nie stanu na koniec roku. A co z
            podatkiem od pieniedzy córeczki??? To chyba najbogatsza polska studenta ciekawe
            czy darowizny nie były dwustronne. Politycy powinni być przezroczyści jak łza a
            w przypadku głowy państwa. Moze oczekuje zbyt wiele
            • m_lex Ehh no niezupełnie. 31.07.05, 16:34
              Oświadczenie dotyczy stanu na-dany-dzień; jeśli dostałeś piękny chińśki wazon z
              okazji 3 maja i 9 maja ci się niestety stłukł, bo się pośliznałeś niosąc w nim
              konwalie do pokoju, to nie wykazujesz tego w oświadczeniu na 31 grudnia.
              Podatki z tytułu sprzedaży akcji córka Włodzimierza Cimoszewicza zapłaciła w
              USA. Ale czy to tez nas interesuje? I masz jakieś powody, żeby ze złosliwością i
              pogardą odnosić się do tej dziewczyny?
              Zostawiam kompa, bo szkoda mi spędzić cały dzień na forum na syzyfowych
              wysiłkach...pzdr
              • rnrr Re: Ehh no niezupełnie. 31.07.05, 16:44
                Jakby interesuje mnie i mysle nie tylko mnie to czy od darowizny został
                odprowadzony podatek w Polsce??? a nie to czy gdzien Cimoszewiczówna zapłaciła
                podatek od sprzedaży akcji.

Podpisuję się pod ostatnim zdaniem. :)
                • pe1 Re: Ehh no niezupełnie. 31.07.05, 17:09
                  sprzedaż akcji była wtedy nieopodatkowana

a skoro pieniądze wziął a potem oddał, to nie była to darowizna tylko pożyczka
                  spytaj w urzędzie skarbowym, jak nie wierzysz
        • temida3 Re: <a href="<a href="<a href="http://orka.sejm.go" target 31.07.05, 16:10
          rnrr napisał:

> Pod adresem orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048 znajdują się
          > oświadczenia majątkowe posła Włodzimierza Cimoszewicza. W oświadczeniu na
          > początku kadencji,w październiku 2001, CIMOSZEWICZ WYKAZAŁ PRAWIDŁOWO
          WSZYSTKIE
          >
          > POSIADANE AKCJE ORLENU! POLECAM lekture dalszych oświadczeń z 2002 roku i
          2003
          > roku tam bedzie wszystko wyjaśnione
          >
          > Dla lewicowego oszłomstwa nie mają jednak znaczenia fakty, tylko czerwona
          > propaganda i cyniczne wykorzystywanie niedoinformowania ludzi.
          --a tym wszystkim czerwonym " synom ciemności" dedykuję post jednego podatnika
          o rodowodzie z POROZUMIENIA CENTRUM kandydata na Sejm w 1993 z Listy
          Porozumienie Polskie( inaczej -od Kaczyńskich). Znam Go i wiem jak prawym jest
          ( był -ZAWSZE) obywatelem:
          Czy tak ma wyglądać sprawiedliwosć jaką Naczelnik( komuch) zgotował za -
          zdecydowanie mniejszy błąd od tego jaki popełnił Pan Cimoszewicz:
          1/ wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13145229,37015272,1691824,forum.html
      • ktlukawski Re: <a href="<a href="http://orka.sejm.gov.pl/OswIVk.n" target 31.07.05, 15:58
        m_lex napisał:

> Pod adresem orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/048 znajdują się oświadczenia
        > majątkowe posła Włodzimierza Cimoszewicza. W oświadczeniu na początku kadencji,
        > w październiku 2001, CIMOSZEWICZ WYKAZAŁ PRAWIDŁOWO WSZYSTKIE POSIADANE AKCJE
        > ORLENU! W jakim celu miałby ukrywać celowo fakt posiadania tych akcji dwa
        > miesiące później?! Co niby miałby przez to osiągnać?! Oszołomieni - myślcie
        > czasem, to nie boli! Tyle na ten temat!mogłobyć kilka
        1. Pan Cimoszewicz twierdzi, że obracał środkami córki . Jezeli tak, to była to
        pożyczka. Od pozyczki płaci się podatek. Nie wiemy, czy pan Cimoszewicz podatek
        zapłacił. Mozemy przypuszczać, że nie, bo z pewnością by się tym pochwalił.
        2.Pan Cimoszewicz twierdzi, że uzyskane środki ze sprzedazy akcji przelał c,
        órce do USA. Jeżeli tak było, córka wiina wykazac to jako dochód w USA i
        zapłacić tam podatek.
        3. Jeżeli tak nie było, oznacza to, że kasa wozona była w walizkach, czego
        zabrania prawo. ( tow. Cimoszewicz lbi wozić dolary w walizce, ale głównie
        dotchczas do/z Moskwy).
        4. Jeżeli na kontach córki w USA i pana Cimoszewicza nie ma śladów tych
        transakcji, to możemy przypuszczać, że tow. Cimoszewicz prał brudną kasę, która
        wcale do niego ani córki nie należała, i dlatego tak skrzętnie to ukrywa.
        Ale to już całkiem inny problem.

Celów
        > Dla prawicowego oszłomstwa nie mają jednak znaczenia fakty, tylko czarna
        > propaganda i cyniczne wykorzystywanie niedoinformowania ludzi.
        • m_lex Oj pokręciłeś, niestety... 31.07.05, 16:13
          i coś mi mówi że nie tylko z niewiedzy prawniczej, ale też ze złej woli...
          ad 1. Nie pożyczka dla Cimoszewicza, tylko użyczenie rachunku maklerskiego przez
          Cimoszewicza. To zupełnie co innego, doucz się. Akcje nie były dla Cimoszewicza,
          ale dla jego córki.
          ad 2. A skąd założenie że nie zapłaciła? Z prawicowej ucziwości się zrodziło?
          Prawicowa szkoła rzetelności Wieczerzaka i Piskorskiego? Tak samo jak troska o
          budżet USA zapewne?
          ad 3. Skąd insynuacja że pieniądze były "wożone" w czymkolwiek? I jakie to
          "prawo" tego abrania, tak przy okazji? Doucz się, ponownie. Obowiązek
          korzystania z rachunków bankowych dotyczy tylko przedsiębiorców.
          ad 4. O, i tu dochodzimy do sedna osżłomstwa. Czysta postać prawicowego jadu. No
          more comments!
          • chateau Re: Oj pokręciłeś, niestety... 31.07.05, 16:57
            "Użyczanie rachunku maklerskiego" to jakaś powszechna praktyka?
            Na Zachodzie politycy też tak mają?

Żeby była jasność - mam jak najgorsze zdanie o komisji.
            Ale Cimoszewicz zachowuje się jak kandydat na starostę
            (z całym szacunkiem dla starostów) a nie na prezydenta.
          • wrojoz Re: Oj pokręciłeś, niestety... 31.07.05, 18:31
            do m-lexa
            Miałeś już nie pisać, a jednak to zrobiłeś i napisałeś głupstwa:
            ad1-Akcje były na Cimoszewicza i były prawnie jego,
            ad2-Zapłacił Cimoszewicz ze swojego konta, na które był przelew córki /tak
            Cimoszewicz powiedział /,
            ad3-Cimoszewicz zeznał, że był przelew od córki. A jeśli były przewożone / masz
            rację, to jest możliwe /, to trzeba na granicy uzyskać potwierdzenie celne,
            będace podstawą do przyjęcia gotówki przez bank,
            ad4-Chyba jednak będziesz musiał się douczyć. I po co to innemu proponować?
        • mlodygniewny1 ktlukawski to debil-co nas obchodzą podatki w USA 31.07.05, 16:15
          nie było wczoraj na komisji mowy o podatkach-jesteś zatem debilem
          nie może być mowy o podatkach w USA,bo to nie jest nasza sprawa=jesteś debilem
          niczego Cimoszewicz nie ukrył,gdyż w oświadczeniu majatkowym z pażdziernika 2001
          podał,iż posiada akcje Agory i Orlenu-zatem jesteś debilem
          Jeżeli w PITach za rok 2002 składanych Urzędowi Skarbowemu uwzględnił sprzedaż
          akcji ze stycznia 2002,to nie popełnił żadnego przestępstwa.
          A oświadczenie złożone w kwietniu 2002 winna sprawdzić sejmowa komisja etyki
          i poprosić o wyjaśnienie.
          • smok5 Ot taka bolszewicka kultura 31.07.05, 16:27
            i bolszewickie rozumowanie. Towarzysze opanujcie się. Cimoszewicz nie ma szans.
            A wiecie dlaczego? Ponieważ w najmniej oczekiwanym momencie oddaje całą
            przewagę. W sporcie to sie nazywa frajerstwo. Teraz cimoszenko jest w stadium
            oddawania przewagi. Wasz kandydat jest przenaczony do przegrywania. Taki Ulrich
            co się wywraca na ostatnim wirażu. Towarzyszu nie wyzywaj jednak nikogo od
            debili, bo jakby was trzeba było wyzwać to zapożyczenia z języka rosyjskiego by
            nie pomogły.
            • mlodygniewny1 tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku,a... 31.07.05, 16:42
              w PRLu,był taki bolszewizm,że kościoły były prywatną własnością kk,grunty także
              KUL,także.ziemia,obory,stodoły,domy wiejskie,maszyny,ciagniki=były własnością
              prywatną rolników.ponadto były prywatne masarnie.szewcy,krawcy,cukiernicy,
              fryzjerzy etc.w miastach budowali ludzie domy na prywatnych działkach=taki oto
              był bolszewizm.
              smok5=jesteś kolejnym debilem.
              na margniesie debilu chciałem,dodać,że w lutym 2002 akcje Orlenu,były droższe
              niż w styczniu 2002=Cimoszewicz mogł zarobić więcej,po aresztowaniu wielkiego
              cwaniaka i oszusta NFI niejakiego Modrzejewskiego.
              • alfredkujot Re: tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku 31.07.05, 17:04
                mlodygniewny1 napisał:

> w PRLu,był taki bolszewizm,że kościoły były prywatną własnością kk,grunty
                także
                > KUL,także.ziemia,obory,stodoły,domy wiejskie,maszyny,ciagniki=były własnością
                > prywatną rolników.ponadto były prywatne masarnie.szewcy,krawcy,cukiernicy,
                > fryzjerzy etc.w miastach budowali ludzie domy na prywatnych działkach=taki oto
                > był bolszewizm.

Nie bylo bolszewizmu , komuchow nie bylo. Byly zupelnie prywtne pgr-ry
                Pozostalosci mozna poogladac. Ludzie mieszkali we wlasnych przez siebie
                wybudowanych domach ,byly dostepne materialy budowlane na kazdym kroku,
                A kartki na mieso byly dlatego ze byla miesa nadprodukcja i rzad jaruzelskiego
                to mieso rozdawal zeby byly nadwyzki miesa a takze alkoholu, masla za darmo
                rozdane.
                Z jakis niewyjasnionych przyczyn ludzie ustawiali sie w kolejki.
                Wyjatkowa atrakcja byl papier toaletowy. Panowala ogolna swoboda,
                pogodni mili ludzie w pieknych i przy pieknych domostwach sobie gawedzili.
                Ogolny i powszechny dostep do informacji byl najwieksza chyba zaleta tego
                systemu.

> smok5=jesteś kolejnym debilem.
                > na margniesie debilu chciałem,dodać,że w lutym 2002 akcje Orlenu,były droższe
                > niż w styczniu 2002=Cimoszewicz mogł zarobić więcej,po aresztowaniu wielkiego
                > cwaniaka i oszusta NFI niejakiego Modrzejewskiego.

No szkoda , jaby sie do rzundu nie pchal to by wiecej zarobil na akcjach.
                Ale pewnie lepiej oplacalo sie porzundzic
                • mlodygniewny1 tak.w PRL była także prywatna własność,a zatem... 31.07.05, 17:31
                  nie było komunizmu,gdyż w komuniżmie wszystko jest własnością państwa czyli
                  ogólnospołeczną.
                  to fakty:
                  kościoły były własnością kk,a nie państwa,
                  grunty kościelne były własnością kk,a nie państwa,
                  wszelkie budynki zakonne i działki nie były własnością państwa,
                  ziemia indywidualnych rolników,budynki gospodarcze,maszyny,domy,były prywatną
                  własnością,a zatem nie były włanością państwa.
                  i szewcy,krawcy,cukiernicy,wędliniarze,fryzjerzy,"badylarze"=byli prywatni
                  ludzie indywidualni budowali domy jednorodzinne ,na własnych działkach=a zatem
                  były prywatną własnością.
                  PRL,pobudował miliony mieszkań zakładowych,spóldzielczych,w których do dzisiaj
                  mieszka miliony Polaków.
                  to co jest prywatyzowane=sprzedawane od 1990roku,pozostało po PRL.
                  wniosek:
                  należy fakty uznawać,a nie sie obrażać.pisać i mówić tylko prawdę.
                  to co było złe w PRL,należy napietnować,winnych wsadzać do więzień.
                  Ale trzeba uczyć prawdy o PRL = w PRL,nie było komunizmu,tylko tzw.socjalizm
                  z dominującą własnością państwową,spóldzielczą-ale także była prywatna włsność.
                  USA i Wlk.Brytania mogli nas wyzwolić z niewoli hitlerowskiej z udziałem naszych
                  wojsk(Polski Rząd był w Londynie)-a nie oddać nas w łapy Stalina.
                  TAKA była prawda.
                  Dzisiaj Amerykanie giną (już 1800osób) za wolność Iraku.
                  Dlaczego nas nie wyzwolili w 1945?
                  • alfredkujot Re: tak.w PRL była także prywatna własność,a zate 31.07.05, 17:45
                    m nie bylo w polsce komunizmu.
                    A tego wszystkiego gdzie ciebie nauczyli ?
                    Pytasz dlaczego nas US nie wyzwolilo ?
                    A dlaczego nie pytasz dlaczego nas ZSRR zajelo ?
                    Dziecko, dziecko.
                    Jakbym slyszal aktywiste z mlodziezowki PZPR.
                    To jest fakt , juz mozg wyprany "faktami"
                    • mlodygniewny1 Re: tak.w PRL była także prywatna własność,a zate 31.07.05, 17:49
                      to fakt,że Anglia i USA,nas sprzedały Stalinowi=dlatego Stalin nas sobie
                      podporządkował.
                      Prawda boli.mądry człowieku.
                      • smok5 Ten handel by się nie powiódł 31.07.05, 18:02
                        gdyby nie tacy jak cimoszenki stary. Szczerze ten system nie miał szans bez
                        bandy karierowiczów i sprzedawczyków. Dzisiaj armia beneficjentów tamtego
                        układu ma kaca, że się pomylili. Nadrabiają udając europejskość i itp. To oni
                        cofnęli nas do poziomu Zambii. Jestem przekonany,że twój stary młodywku.wiony
                        był milicjantem albo członkiem aparatu pzpr.
                        • mlodygniewny1 tak,ojciec mój był robotnikiem,produkował noże tok 31.07.05, 18:16
                          arskie-należał do partii cwaniaków molestujących ministrantów,mających swoje
                          damskie i męskie kochanki,pracujących w prywatnym zakładzie pracy w PRL tzn.
                          w kościele rzymskich katolików.
              • temida3 Re: tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku 31.07.05, 17:20
                na margniesie debilu chciałem,dodać,że w lutym 2002 akcje Orlenu,były droższe
                niż w styczniu 2002=Cimoszewicz mogł zarobić więcej,po aresztowaniu wielkiego
                cwaniaka i oszusta NFI niejakiego Modrzejewskiego.
                wczytaj się IQ1 inteligencie, młodygniewny1 w to co powyżej. To sa twoje
                supozycje. Cimoszewicz posiada zdecydowanie wyższy gradient inteligencji od
                ciebie i wiedział(...) , że gdyby poczekał ze zbyciem akcji po odwołaniu M. to
                i kloszardzi mówiliby głośno przy każdym WC.
                Komisja Orlenowska nie byłaby do niczego potrzebna.
                • mlodygniewny1 Re: tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku 31.07.05, 17:39
                  faktem jest:temida3=IQ 164,że w lutym mógł zarobić więcej na tych akcjach.tyle.
                  nie oszukał nikogo,gdyż w pażdzierniku podał w sejmowym oświadczeniu,iż posiada
                  akcje Orlenu i Agory.
                  Oświadczenie z kwietnia 2002,gdzie popełnił błąd,winna jak każde inne badać
                  sejmowa komisja etyki-stwierdzić rozbieżność-wezwać Cimoszewicza do złożenia
                  wyjaśnienia=i po sprawie.
                  Czyatj internetowe oświadczenia 460posłów i 100senatorów=to wszystkiego się
                  dowiesz inteligentna temida3.W Internecie.
                  • qin Re: tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku 31.07.05, 19:18
                    Busciły mu nerwy nie mogl przypuscic ze tak bedzie po zawirowaniach akcje
                    zreguly spadaja,wiedzac o tym zbył je w styczniu
                  • temida3 Re: tak,masz rację,gdyż urodziłem się w 1978 roku 01.08.05, 07:00
                    Jeżeli zabierasz głos w tak " śmierdzącej" ze wzgłedu na róznorakość
                    interpretacji przepisów podatkowo-skarbowych to:
                    po pierwsze zapoznaj się z przepisami,
                    po drugie zapoznaj się z przepisami,
                    po trzecie zapoznaj się z przepisami.
                    Jak już dopełnisz obowiązku wg p-tów jw to udaj się do biblioteki i :
                    po pierwsze zapoznaj się z orzeczeniami w sprawach karno-skarbowych jw.SN,
                    po drugie zapoznaj się z orzeczeniami jw.,
                    po trzecie zapoznaj się z orzeczeniami jw.
                    Dla przypomnienia Ci realiów-faktów przytoczę komentarz Min. finansów na
                    zażalenie na decyzję Naczelnika U. S. w Chojnicach( ZNAM TEMAT "OD PODSZEWKI")-
                    niejaki Cz. J.bardzo "obiektywny i pryncypialny" wobec ludzi z P.C. ; ROP-u;
                    Solidarności. Możnaby powiedzieć " myśliwy -egzekutor". Wczytaj się o co w tej
                    sprawie( z ONETU szło- o 12 LETNI SAMOCHÓD CIĘŻAROWY ZAKUPIONY W RAMACH ZAK.
                    INWESTYCYJNYCH ZALICZONYCH DO ULGI WÓWCZAS OBOWIĄZUJĄCEJ.
                    -/wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13145229,37015272,1691824,forum.html
                    Cytuję odpowiedź z Min. Fin.
                    -"Zważyć bowiem należy, iż obowiązek uiszczenia należnego zobowiązania jest
                    jedynie konsekwencją Pana działania poprzez uchybienie przepisom podatkowym(
                    tj. niesłuszne skorzystanie z ulgi inwestycyjnej)."
                    przypomnę skutek "twardej decyzji" -wszystkich instancji , od Naczelnika U.S.
                    do Min. Fin.
                    - kwota główna z tyt. ulgi inwest+ odsetki ściągnięte z konta!!!
                    -ANI 1 ZŁ NIE UMORZONO, NIE SPROLONGOWANO!
                    Tak powinno być(...)? "DURA LEX, SED LEX".
                    W konkluzji, -ludzie są równi wobec...:-))))))), ale nie w III R.P.!!!
          • rnrr Re: mlodygniewny to...(bez obelg można się obejść) 31.07.05, 16:33
            niektórzy jednak nie potrafią i nawet w postach innym uczestnikom muszą wsadzić
            po całości. No coż: Dał przykład Cimoszewicz jak dyskutować mamy. Niektórzy
            jednak potrafia sie opanować i do tego zachęcam
      • mlodygniewny1 Cimoszewicz podał prawdziwe dane w pażdz.2001 31.07.05, 16:05
        tak i wczoraj na komisji to mówił-w pazdzierniku 2001 w oświadczeniu majatkowym
        dla Sejmu,kiedy rozpoczynała się kadencja podał prawdziwe dane,iż posiada akcje
        Orlenu i Agory-pomyłka w oświadczeniu składanym w kwietniu 2002,była ewidentna,
        ale zarzuty oszołomstwa z komisji są śmieszne=gdyby chciał ukrywać fakt
        posiadania akcji,to by nie umieścił ich w oświadczeniu z pażdziernika 2001,a
        więc pięć miesięcy wcześniej składanego od tego z kwietnia 2002.
        sprawa operacji bankowych jest zawsze pod nadzorem służb bankowych i Głównego
        Inspektora Informacji Finansowych(GIIF)=oszołomstwo ma zero racji.
        Cimoszewicz bezwzględnie winien podać w oświadczeniu złożonym w kwietniu 2002
        stan majatkowy na 31 grudnia 2001=tu właśnie popełnił błąd.Ale dla służb
        fiskalnych państwa ważne jest jak się rozliczył w PITach za rok 2001 i 2002,
        jeżeli uwzględnił w PICie za 2002 rok,składanym w 2003 roku,sprzedaż akcji
        ze stycznia 2002,to wszystko jest ok.
        • rnrr Re: Cimoszewicz podał prawdziwe dane w pażdz.2001 31.07.05, 16:31
          Zatem popełnił błąd i już. Złożył złe oświadczenie majątkowe to chyba
          oczywiste. Nie rozumiem dlaczego tak stara się rozmiękczyć ten fakt.
          Cimoszewicz powinien być za niego po prostu skarcony bo nie przystoi by "jeden
          z czołowych polityków" popełniał błędy. To daje zły przykład reszcie. Wiec
          dołaczcie lewacy do krytyki Cimoszewicza a nie odwracajcie komisją kota ogonem.
        • temida3 Re: Cimoszewicz podał prawdziwe dane w pażdz.2001 01.08.05, 16:21
          1/Czy ty(...) wypełniałeś za Pana Cimoszewicza PIT-y i deklaracje?
          2/Piszesz-tu zacytuję:"sprawa operacji bankowych jest zawsze pod nadzorem
          służb bankowych i Głównego
          Inspektora Informacji Finansowych(GIIF)=oszołomstwo ma zero racji".
          Czy ty wierzysz w to co napisałeś? Jeżeli wierzysz to proponuję żebyś więcej
          już nie pisał, a po wyborach jak sprawdzą dokładnie -INNI LUDZIE I PRZEDSTAWIA
          NA EKRANIE OŚWIADCZENIA , to podyskutujemy.
          Ja wiem co wówczas tacy jak ty powinni uczynić. Nigdy więcej w obronie
          cwaniaków ( niewiniątek)nie pisać bzdur zasłaniając "zasłoną oszołomstwa" fakty
          jakie sie za tą zasłoną kryją.
          Czy ty nie rozumiesz, że odpowiedzią na "mafijno -paliwowe przekręty" mogłaby
          być lista " HOJNYCH DARCZYŃCÓW( Z NASZEJ WYDOJONEJ KASY PAŃSTWOWEJ- TO JAK
          PERPETUM MOBILE- TYLKO FINANSOWE-najpierw 'wydoją " kasę państwową za
          pośrednictwem Pęczaków, Jaskierni, Naumanów, etc, a następnie z kwot powstałych
          z " dojenia" wspomagają tych dzięki, którym mogli podpiąć swoje konta do "cycka
          państwowej kasy-krowy dojnej"))na Fundację " matki Jolanty od darów
          kulczykowych"?
          Kto Jej dał "usprawiedliwienie zeby omamić" takich jak ty?
          Jeżeli nie pamiętasz, to podpowiadam: PAn "Marszal generalissimus" W.
          Cimoszewicz.
          A jak się to ma do prawa?
          ONI-"synowie ciemnosci" wiedzą jaką prowadzić propagandę z takimi jak ty.
          Niestety takich jest jeszcze bardzo dużo.Ale na szczęście już jest coraz
          mniejsza " armia de..."( wg waści nomenklatury, powinienem wpisać debili.
          Pozostawię jednak w wielokropku, także twoje posty. Adieu!!!
    • ahijos Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 15:57
      Być może moje pytanie będzie bezsensowne ale czemu córka Cimoszewicza sama nie kupiła tych akcji tylko przez tatusia?
      • pe1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:08
        odpowiedź już padła kilkakrotnie:

BO NIE MIESZKA W POLSCE
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:37
          pe1 napisał:

> odpowiedź już padła kilkakrotnie:
          >
          > BO NIE MIESZKA W POLSCE
          Corka cimoszewicza .

Dobra ,to ty wytlumacz minie w ktorym miejscu on sie
          "nieswiadomie pomylil" Albo ty lepiej wytlumacz Cimoszewiczowi
          ze on sie nie pomylil jak sie nieswiadomie mylil.
          No bo jak on nie wie ze sie niepomylil to szkoda zeby ten prawnik pozostal w
          bledzie. Niech oglosi ze sie nieswiadomie mylil jak nieswiadome
          twierdzil ze sie nieswiadomie mylil.
          Bo z tych nieswiadomych pomylek to nieswiadome pomylki same sa.
          • pe1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:57
            po raz kolejny w różnych wątkach i na różnych forach udowadniasz, że nie umiesz
            czytać

dyskusja nie dotyczy pomyłki w zeznaniu (które popełniło 70% posłów, włącznie z
            Kaczyńskim), ale o fakcie zainwestowania pieniędzy pożyczonych od córki w akcje
            Orlenu
      • majka688 Czy w Polsce można legalnie prać brudne pieniądze 31.07.05, 16:10
        Nie jestem prawnikiem, dlatego chętnie dowiedziałabym się od osoby znającej
        przepisy, czy prawnie było dopuszczalne to, co zrobił WC, otrzymując przelew na
        swoje konto i traktując zgromadzone środki jako podstawę do wystąpienia o
        kredyt. Już xkya zwracał uwagę: "To również zachowanie małego Jasia, który niby
        niczego nie kuma. Nie odróżnia
        Tak inni piorą kasę." Hipotetycznie można zapytać, czy podobnie mógłby
        zarządzać finansami mafii i owej mafii dostarczać zyski, potrącając sobie
        koszty operacyjne?
        • pe1 Re: Czy w Polsce można legalnie prać brudne pieni 31.07.05, 17:01
          tak, jest to normalna operacja finansowa, praktykowana na całym świecie, nazywa
          się to lewarowaniem

skojarzenia z lewicą zupełnie przypadkowe, nazwa pochodzi od lewara czyli dźwigni
          ;-)

• chateau Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:12
        Bo to podobno karkołomne ;)
        Ja tam nie wiem, do USA nie dzwonię, więc pewnie telefonów tam
        nie mają. Ten spam co do mnie przychodzi to niby nagłówki ma
        amerykańskie ale jak się bliżej przyjrzeć, to z Azji idzie,
        więc internetu też pewnie nie mają.
        Poza tym to socjalistyczny kraj i na pewno zabronione mają
        na giełdzie grać.
        • pe1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:02
          FYI:

Orlen jest notowany na giełdzie warszawskiej, a nie nowojorskiej
          • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:06
            pe1 napisał:

> FYI:
            >
            > Orlen jest notowany na giełdzie warszawskiej, a nie nowojorskiej

I dlatego bedac w ameryce sie nie da kupic akcji na warszawskiej gieldzie?
            • chateau Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:25
              Przecież na handel z Polską w USA jest embargo. Inwestować
              też im u nas nie wolno. Cholera, może chodziło o Kubę?
              Nie pamiętam, tak mnie ten Giertych skołował...

• pe1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:44
              da się, ale musisz mieć otwarty w PL rachunek inwestycyjny a trudno to zrobić
              nie mieszkając w kraju. A jak się uda to i tak dochodzą potężne opłaty
              manipulacyjne. Nic dziwnego, że łatwiej to zrobić przez tatusia, który jest w kraju.
              • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:50
                pe1 napisał:

> da się, ale musisz mieć otwarty w PL rachunek inwestycyjny a trudno to zrobić
                > nie mieszkając w kraju. A jak się uda to i tak dochodzą potężne opłaty
                > manipulacyjne. Nic dziwnego, że łatwiej to zrobić przez tatusia, który jest w
                k
                > raju.

To tatus w walizce te dulary z US wozil ?Zeby nie bylo tych oplat
                manipulacyjnych? Po jak tak sie przelewa kase to tyz sie placi tak z kunto na
                kunto.
                Do takiego przecietnego dyplomatycznego nessera wchodzi moze 10 tys.
                A tatus dyplomata to jemu nie trzepia walizek.
                Od czego to sie tatusia ma . Tylko sie nadzwigac chlopina pewnie musial.
                To jednak troche paieru.
                A moze jemu corka przelala ? Na kunto ?
                Ciekawe jak sie taki interes robi znasz wiecej szczegolow ?
                • mlodygniewny1 Cimoszewicz mówił,że córka przelała na Jego konto 31.07.05, 17:58
                  dolary-mogłeś słuchać/oglądać w telewizji.
                  • alfredkujot Re: Cimoszewicz mówił,że córka przelała na Jego k 31.07.05, 18:02
                    mlodygniewny1 napisał:

> dolary-mogłeś słuchać/oglądać w telewizji.
                    I co bylo dalej ?
                    Jak juz przelala te pieniadze to co sie robi dalej ?
                    Bank nie zglaszal tam gdzie trzeba ?Nie bylo koniecznosci zgloszenia tego faktu
                    w odpowiedniej instytucji ?Bo to jednak sporawa kasiorka byla .
                • pe1 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 18:02
                  cały czas demonstrujesz totalną ignorancję co do funkcjonowania giełdy i
                  praktyki inwestowania. najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia nie tylko o
                  obowiązującym prawie ale i o tym, jak w ogólnym zarysie takie mechanizmy wyglądają

ale wymądrzasz się na prawo i lewo, buraku
                  • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 18:18
                    pe1 napisał:

> cały czas demonstrujesz totalną ignorancję co do funkcjonowania giełdy i
                    > praktyki inwestowania.

No bo ja na ten przyklad gornik jestem i nie wiem jak to sie robi kapitalizm bo
                    mnie socjalizmu uczyli, a sucjalizmie to my nie mieli gieldow, spolkow
                    tylko Polskie Ludowom. Ja kilofem robil i nie wiedziol ze kaj bede
                    na strosc operacyj gildowych siem od scylow uczyl.
                    No to fachowcu juz pselola ta corka tego Cimoszewskiego te kaskie .
                    Juz ona w Polsce sie znalazla na koncie tatusia i co bylo dalej ?
                    Bo na swycie to sa jakiesci ustaway antykorupcyjne . Dlatego do swiajcarii
                    z kaska sie jezdzi. Tam sie nie pytaja skad kasa .
                    Ale w Polsce to my tzy momy i podobno trza zglaszac jakiesci grubsze kaskie
                    a jeszcze w dularach to napewno.

najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia nie tylko o
                    > obowiązującym prawie ale i o tym, jak w ogólnym zarysie takie mechanizmy
                    wygląd
                    > ają

No jo na wiejskiej nie siedze i nie wiem co chlopoki ustalaja sobie.
                    Jo kilofem mochom.
                    >
                    > ale wymądrzasz się na prawo i lewo, buraku

No to powiedz mnie burokowi co ten cimoszek jak te dulary mial juz na tym kuncie
                    to on je do nyssera i na gielde ? Tak se popotrzyl w cyferki i ciach
                    na orlen postawil.
                    Jo tyz tak chce zrobic co by na globolizocjach do pynsji se dorobic.

• temida3 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:10
        to jest kolejny trop dla sledczych skarbowych, w tym przypadku już także USA.
        czy to sie podoba Panu Cimoszewiczowi, czy nie. To jest bez znaczenia co On o
        tym sądzi i jaki jest Jego pozim wiedzy prawniczej. Jaki jest de facto,
        widzielismy i słyszelismy. Czekam na opinie "mędrców prawniczego gremium" co
        oni napiszą i jak będą " rozdzierać koszule na piersiach swych" przed kamerami.
        Oj, czeka nas niezły baaaaaallllllllllllllll. Tak jak u Małgośki- M. Rodowicz.
        • alfredkujot Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:18
          temida3 napisał:

> to jest kolejny trop dla sledczych skarbowych, w tym przypadku już także USA.

O tym samym pomyslalem, ciekawe czy jakis dociekliwy w US nie zeczhce
          sprawdzic jak to bylo z tym zaplaceniem podatkow w US.
          Trzeba byloby sprawdzic jak tam wyglada z obrotem i czy sa podatki do
          odprowadzenia i ile. Ja peklbym ze smiechu gdyby w US coreczce tatus minister
          MSZ narobil klopotow z fiskusem.
          Coreczka moze zalapalaby czym jest dziedzictwo....

> czy to sie podoba Panu Cimoszewiczowi, czy nie. To jest bez znaczenia co On o
          > tym sądzi i jaki jest Jego pozim wiedzy prawniczej. Jaki jest de facto,
          > widzielismy i słyszelismy. Czekam na opinie "mędrców prawniczego gremium" co
          > oni napiszą i jak będą " rozdzierać koszule na piersiach swych" przed
          kamerami.
          > Oj, czeka nas niezły baaaaaallllllllllllllll. Tak jak u Małgośki- M.
          Rodowicz.

No , czeka nas bal wlasciwie to juz mamy bal
    • pnti Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:14
      No ale nie ukrywał, skoro w oświadczeniu z października 2001 umieścił te akcje.
    • pan_tygrys Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 16:49
      Przyszły prezydent po raz kolejny ośmieszył żałosną prawicową komisje do spraw wszystkiego.
      • 9111951u Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:20
        Bardzo mi się podobało jak kandydat ośmieszył Polaków łaskawie zdradzając nam
        głęboko skrywaną dotąd tajemnicę państwową ( na swoje ryzyko oczywiście) że on
        jako funkcjonariusz publiczny państwa polskiego miał opinię, aby nie dopuścić
        do monopolu!!!!!! rosyjskiego w polskiej petrochemii !! oczywiście ta opinia
        była tajną bo w oficjalnych publicznych dokumentach np. z rady gabinetowej
        zawarte jest stanowisko zupełnie odmienne. Dlaczego w publicznych dokumentach
        te stanowisko jest odmienne od głeboko skrywanej tajemnicy państwowej ? Bo
        takie stanowisko mogłoby zaszkodzić stosunkom polsko- rosyjskim !!! Prawda, ze
        on uświadomił w swej nieskończonej łaskawości wszystkim Polakom ,ze polski
        podkreslam polski funkcjonariusz publiczny na uzytek publiczny nie ma prawa
        mieć opinii, ze nie mozna dopuścić do monopolu w polskiej petrochemii !!!
        Takie stanowsiko funkcjonariusza publicznego jest szkodliwe dla Polski zapodał
        CAREX !!! Przyznam się ,żem został osmieszony i nie przychodzi mi nic innego
        zrobić jak przyzwać na pomoc szewca Kilińskiego , co by powiesił , oczywiście
        nie mnie amłego robaszka ale CAREXA za zdradę tajemnicy państwowej !
      • temida3 Re: Cimoszewicz kontra komisja: runda druga 31.07.05, 17:24
        pan_tygrys napisał:

> Przyszły prezydent po raz kolejny ośmieszył żałosną prawicową komisje do
        spraw
        > wszystkiego.
        psik ,psik kiciusiu
      • obserwator999 Re: FINANSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.07.05, 17:46
        Czy czyałes co pisali ludzie?
        Kto sie osmieszył? Napewno nie komisja.
        Uwazny słuchacz mogl sie dowiedziec ze kierujacy parlamentem,były premier,były
        minister spraw zagranicznych dr prawa ma kłopoty ze zrozumieniem pitu wypelnia
        za rok 2001 a pisze o sytacji z 04.2002,nie wie o udziale procentowym Rosji w
        imporcie surowcow ener.do Polski mała pomyłka 46%.Kłamie dzien wczesniej mowiac
        po 20 h.o swietnej sytacji gospodarczej Polski gdy tymczasem grozi nam zapaść
        finansowa 420 mld zł dług kretynom ekonomicznym z SLD udało sie prawie podwoic
        po rzadach Buzka . Rzad SLD nie zrobił nic azeby ozdrowic finanse publiczne.
        Decyzje ktore musieliby podjac sa ryzykowne /wiece protesty strajki/ale
        konieczne wyjscia nie ma to bedzie musial zrobic rzad PO i PISu
        SLD liczy ze poparcie tego rzadu tak spadnie ze beda nastepne wybory
        I to co uda sie w miare naprawic towarzysze roz.... ponownie.
        • pe1 Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 17:59
          wnętrze własnego zadka chyba

bo wszystko co napisałeś to wierutne bzdury, zwłaszcza to o zapaści finansowej
          • qin Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 19:32
            PE to chyba fe tak kłamac niestety to prawda i nie obrazaj!!!!!!!nieładnie
          • qin Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 19:34
            Niestety to prawda nie obrazaj.
            • pe1 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 20:24
              żadna prawda tylko bełkot
              • kralik1 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 21:32
                pe1 napisał:

> żadna prawda tylko bełkot

Belkotem jestes ty i wszyscy podobni tobie towarzysze.
                • obserwator999 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 21:42
                  co ty piszesz jaki towarzysz niby ja?
                  Towarzysze to :CIMOSZEWICZ 34lat w parti PZPR=SLD obecnie bezpartyjny
                  kandydat ,KWASNIEWSKI,JARUZELSKI,DŁUGOSZ,JASKIERNIA.MILLER,SIEMIATKOWSKI,SIWIEC
                  ,SOBOTKA.OLEKSE,CZARZAST,WANIEK,JAKUBOWSKA ITD..czy pamietasz? z czym ci sie
                  oni kojarza?
              • obserwator999 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz?TAK 31.07.05, 21:32
                Znowu obrazasz inaczej nie umiesz,nie czytasz gazet ten rzad od siedmiu bolesci
                zrobił dlug wiekszy od dlugo Gierka
                • pe1 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz?TAK 31.07.05, 22:49
                  chrzanisz koleś od rzeczy

jakie gazety?
                  - nasz dziennik? dziennik macierewicza?

powtarzasz jakiś propagandowy bełkot dla analfabetów, którzy nie potrafią sami
                  sprawdzić wskaźników wzrostu gospodarczego i danych GUSu za ostatni rok

jak myślisz, dlaczego banki obniżają stopy procentowe? czy gdybyśmy mieli
                  monstrualny dług, który napędza inflację, to prywatne banki jak jeden mąż
                  strzelałyby sobie samobója?

czy ty w ogóle umiesz myśleć samodzielnie??
                  • pantanal Obserwatorze, oni obserwuja wlasny koniec nosa 31.07.05, 23:14
                    • obserwator999 Re: Obserwatorze, SZUKA PRAWDY 01.08.05, 00:05
                      NIE TYLKO PRZEGLADAM DANE Z MINISTERSTWA.JAK DŁUGO CI NIEODPOWIEDZIALNI LUDZIE
                      DBEDA RZADZIC
                  • obserwator999 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz?TAK RATUNKU 01.08.05, 00:03
                    Odpowiadam
                    Moje inf,to nie tylko gazety ale inf MINISTERSTWA FINANSOW
                    dlug1999-273357 41,9% wstos,do PKP.2000 2803218 38% 2001 302107,4 39%
                    2002 35261,6 45% 2005 420mld pow,50 W 2003 dlug z tytułu papierow
                    wartosciowuch wynosil 51% !!!!!!!!!MYSLE SAMODZIELNIE KRYTYCZNIE SZUKAM I MAM
                    NIESTETY RACJE.
                  • obserwator999 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz?TAK 01.08.05, 00:12
                    DŁUG PRZEKRACZA 50% DOCHODU JAK TO NAZYWAC NALEZY?
                  • obserwator999 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz?TAK 01.08.05, 12:01
                    Oprocentowanie w bankach zalezy od inflacji,a nie od zadłuzenia
                    kraju!!!!!!!!!!!!!!!
                    Nalezy sie spodziewac załamania finansow publicznych,dług, bu... jaki
                    zostawiaja ekonomisci od siedmiu bolesci z SLD przekracza wszelkie dopuszczalne
                    granice.Nigdy tak zle nie było.Jeszcze raz odsyłam na strony int.ministerstwa
                    finansow RAPORT O DLUGU /PUBLICZNYM/FINANSOWYM MINISTERSTWO FINANSÓW
                    Maciarewicz to nie moj idol.
          • kralik1 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 21:29
            pe1 napisał:

> wnętrze własnego zadka chyba
            >
            > bo wszystko co napisałeś to wierutne bzdury, zwłaszcza to o zapaści finansowej

Wiedutne bzdury to masz ty w swojej ciasnaj glowce, trzeba byc wyjatkowym
            klamca zeby zarzucac komus klamstwo podczas gdy mowi sie o czyms tak oczywistym.
            Ale wy male wstretne komuszki macie to juz w genach, klamstwo, prostactwo i
            pogarde do wszystkich.
            • pe1 Re: Obserwatorze, co ty obserwujesz? 31.07.05, 22:52
              to idź spróbuj wziąć kredyt i zobacz jakie ci zaoferuje oprocentowanie dowolny
              bank. porównaj to z oprocentowaniem kredytów sprzed roku albo dwóch.

jeśli po tym nie będziesz potrafił wyciągnąć logicznych wniosków to znaczy że
              jesteś bezmózgowcem, który potrafi tylko toczyć pianę i powtarzać bełkot
              schizofreników w rodzaju księdza doktorka.1 z kręgów radiamaryja
              • obserwator999 Re:DLUG FINANSOWY DO PKP > 50%KRYZYS!!!!!!!!!!!!! 01.08.05, 00:16
                • pe1 PKP???? 01.08.05, 00:33
                  bełkot !
                  • obserwator999 Re: PKP???? 01.08.05, 00:45
                    Nie wiesz ? Poszukaj na stronie internetowej ministerstwa finansow to sie
                    dowiesz
                    To nie jest bełkot tylko dane przepisane.Jak nalezy traktowaz rzad ktory
                    przeszło połowe dochodu przeznaczy bo nie moze inaczej na obsluge dlugu.
                    pe skonczyles cokolwiek.Oprocentowanie w banku moze sie zmienic z powodu
                    konkurencji miedzy bankami i szukaniu nowych klientow
                    • pe1 Re: PKP???? 01.08.05, 02:03
                      co to jest PKP???

najwyraźniej nie rozumiesz co za dane cytujesz, cymbale skończony

ktoś ci podsunął jakieś cyferki a ty je bezmyślnie przepisujesz
                      • obserwator999 Re: PKP???? 01.08.05, 12:10
                        pe1 napisał:

> co to jest PKP???
                        >
                        > najwyraźniej nie rozumiesz co za dane cytujesz, cymbale skończony
                        >
                        > ktoś ci podsunął jakieś cyferki a ty je bezmyślnie przepisujesz
                        PKP nie myl z koleja panstwowa to nie to samo.Cyferki grzecznie przepisałam ze
                        strony internetowej u zrodla t.z.w. ministerstwa finansow.jak widzisz zuch
                        jestem.PA
                  • obserwator999 Re: PKP nie wiesz poszukaj 01.08.05, 00:46
                    Nie wiesz ? Poszukaj na stronie internetowej ministerstwa finansow to sie
                    dowiesz
                    To nie jest bełkot tylko dane przepisane.Jak nalezy traktowaz rzad ktory
                    przeszło połowe dochodu przeznaczy bo nie moze inaczej na obsluge dlugu.
                    pe skonczyles cokolwiek.Oprocentowanie w banku moze sie zmienic z powodu
                    konkurencji miedzy bankami i szukaniu nowych klientow
            • pantanal Bardzo merytoryczna wypowiedz 31.07.05, 23:15
              Zachwycajace znawstwo. Jestes pewnie genetykiem?
      • xkya Stary Tygrys bez węchu 31.07.05, 17:59
        Panie Tygrys, Pan to chyba jest już Stary Tygrys, bez węchu. A tu
        najprawdopodobnie mamy właśnie do czynienia ze śmierdzącą sprawą.
        Każdy śledczy, nawet średnio inteligentny usiłowałby sprawdzić na ile
        nieprawdopodobny jest wyjątkowy splot wydarzeń, rozruba w Orlenie z prezesem i
        pozbywanie się akcji tej spółki.
        Do Pana tygrysiego mózgu to jednak nie dotarło. Przy okazji sprawdzania tego
        wątku wyszło jeszcze kilka innych, o których
        niechcąco Pan Marszałek wygadał się wcześniej na konferencji prasowej po
        pierwszym przesłuchaniu, z którego w "chwale" dał drapaka.
        Powiedział, że "pieniądze pożyczył od córki". Wiec jednak pożyczył. Teraz mówi
        coś innego.
        Dla Pana to jednak nie będzie miało żadnego znaczenia, jak również to co zaszło
        na ostatniej komisji.
        Ja to rozumiem. Za komuny mówiło się o takich ludziach, że "od innej małpy
        pochodzą".

Napisał Pan: "Przyszły prezydent po raz kolejny ośmieszył żałosną prawicową
        komisje do spraw wszystkiego".

Pan chyba oglądał jakąś inną transmisję. Jak na Starego Tygrysa przystało -
        brak węchu, ślepota, głuchota.
        Proszę bardzo uważać, bo w tym wieku starych kocurów, samiczki gryzą w
        genitalia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka