Dodaj do ulubionych

Giertych = maniak?

07.08.05, 05:01
Mój pupilek, Roman G. wykazuje wszelkie cechy maniaka. Roman G. [zwany też... różnie zwany] zakochał się. Jego miłość jest głęboka i przemyślana!

Moja "sympatia" zakochała się poważnie i z pełnym zaangażowaniem. Przebieg tej miłości jest burzliwy. Do kogóż to Roman G. zapałał takim uczuciem? Otóż, jak donoszą jaskółki, obiektem pożądania Romana G. jest wielolicowa ladacznica, w niektórych kręgach zwana grzecznościowo "komisją". Owa ladacznica tak silnie zauroczyła Romana G., iż ten obiecał jej wierność po swój parlamentarny grób. "Lider Ligi Polskich Rodzin Roman Giertych zapowiedział, że jeśli LPR dojdzie do władzy, prokuratura pod nadzorem sejmowej komisji śledczej sprawdzi prawidłowość wszystkich dużych prywatyzacji."* Tak oto pierwotne zauroczenie przekształca się w beznadziejne zaślepienie.

"Planujemy powołanie dużej komisji śledczej, która będzie się zajmowała kontrolą nad prokuratorami, badającymi przebieg tych prywatyzacji, gdzie były miliardy złotych" - powiedział Roman Giertych..."*

Niech sobie LPR i inni "prawicowi" dochodzą do władzy. Niech sobie powołują komisje i superkomisje. Niech się przy tym dobrze bawią. I tak nie będą w stanie wyjaśnić do końca wszystkich afer. I tak nie doprowadzą do postawienia kogokolwiek przed sądem. Musieliby bowiem naruszyć dobrobyt swoich "prawych" kolesiów, którzy mieli swój [mniejszy lub większy] udział w owych aferach.

Jak na razie sam Roman G. jest "wiarygodny", a nawet "godny zaufania". Czy dowody na potrzeby prac nowej superkomisji także będzie potajemnie zdobywać na Jasnej Górze?

* cytaty pochodzą z:
wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=107941
Obserwuj wątek
    • olo1033 Re: Giertych = maniak? 07.08.05, 08:26
      Zgadzam się i dodam że to jest wielki maniak.Czuję że niedługo zakończy karierę
      tak jak zakończyli inni cwani i mądrzy"politykowicze."Kto czym wojuje od
      tego ginie ".Wydaje mi się że jest to jeden z najbardziej nie lubianych
      polityków obecnego okresu chociaż dodam że ma jeszcze zagorzałych
      zwolenników głównie w LPR.Spełni się powiedzenie :"miłe złego początki a
      koniec żałosny "
    • asienka32 Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 08:40
      srodowisk endeckich dziala tak jak w przypadku Leppera... mowienie i pisanie o
      nich w kolko, nawet w aspekcie negatywmym zwyczajnie nakreca ich popularnosc.
      Szczegolnie, ze Rydzyk na antenie radia regularnie grzmi, ze Wyborcza to wrog
      numer 1.
      A obietnice Giertycha co do rozliczenia przeszlosci to jedyny rozsadny postulat
      z jego strony i nie bardzo rozumiem w czym Tobie jako podatnikowi przeszkadza
      rozliczenie wielkich afer z udzialem Skarbu Panstwa.
      Placa Ci za to jakies profity???
      • oborovy Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 08:48
        Ja tam nie slucham Radyja ale i tak wiem, ze Pan Przewodniczacy sie modli dzisiaj za
        wszystkich Polakow! Za Romka-Szkape tez!
      • warka_strong Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 15:13
        asienka32 napisała:

> A obietnice Giertycha co do rozliczenia przeszlosci to jedyny rozsadny postulat
        >
        > z jego strony i nie bardzo rozumiem w czym Tobie jako podatnikowi przeszkadza
        > rozliczenie wielkich afer z udzialem Skarbu Panstwa.
        > Placa Ci za to jakies profity???
        >
        =====
        Jeżeli Roman G. z własnej kieszeni sfinansuje prace [hipotetycznej obecnie komisji] z własnej kieszeni, nie będzie mi to przeszkadzało absolutnie. Jak na razie ciekawi mnie ile pieniędzy zostało wyrzuconych w błoto [o przepraszam w "komisje"].
        • t-800 Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 15:33
          Komisje powołał Sejm RP a nie Giertych.
          • warka_strong Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 16:48
            t-800 napisał:

> Komisje powołał Sejm RP a nie Giertych.
            =====
            Naprawdę? Ja oceniam to w inny sposób. Komisje zostały powołane przez chore ambicje niektórych posłów. Z góry można było założyć, iż efekty ich prac będą (delikatnie rzecz nazywając) skromne. To co było głównym powodem ich powołania, to jedynie chęć zaistnienia w mediach oraz urządzenia sobie darmowych kampanii wyborczych.
            • t-800 Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 16:51
              Bez SLD nikt by nie był w stanie przeforsować powołania jakiejkolwiek komisji.
      • tyta.nic1 Re: Promocja w Gazecie i na FK 07.08.05, 15:32
        asienka32 napisała:

> A obietnice Giertycha co do rozliczenia przeszlosci to jedyny rozsadny
        > postulat z jego strony

Problem w tym, że nie bardzo wierzę w szczerość jego intencji, co do rozliczenia
        WSZYSTKICH afer III RP. Z dotychczasowej jego działalności (w komisjii), widać
        wyrażnie, w którą stronę skierowane jest ostrze jego poczynań, a stąd wniosek,
        że "rozliczanie" będzie szło dokładnie w tym samym kierynku.
        To już prędzej w tej roli widziałbym Leppera. Ale...
        1. Kto wtedy rozliczy jego i "SO" aferki?
        2. Dać Lepperowi władzę, to tak jak małpie brzytwę!
        • asienka32 Zawsze jest tak ze afery rozliczaja przeciwnicy 07.08.05, 15:48
          polityczni a nie koledzy partyjni.
          Swoi swoich zawsze beda kryc i popierac, mysle, ze nie tylko polska specyfika.
          Giertych rozlicza SLD i Kwasniewskiego, bo ma w tym wlasny polityczny
          interes... nawet tego nie ukrywa.
          Uwazam, ze komisja doskonale obnaza uklady SLD-Kwasniewski-sluzby specjalne-
          Kulczyk. I duza w tym jest zasluga Giertycha, Wassermana. Miodowicza i
          Gruszki /do momentu wylewu/. Przez to jest niewygodna i swiadomie
          kompromitowana w mediach sprzyjajacych Kwasniewskiemu.
          A Giertych, w przeciwienstwie do Wassermana czy Miodowicza, jest wdziecznym
          obiektem zajadlej krytyki ... wystarczy popatrzec na jego zdjecie :).
          Ale wyglad i poglady to jedno, a to co ustala komisja to drugie. I temu
          drugiemu warto sie przed wyborami przyjrzec.
    • ubu_roy Re: Giertych = maniak? 07.08.05, 09:20
      Naiwny czlowieku, o czym ty piszesz ? Giertych i komisja to fikcja dla
      frustratow sluzaca tylko i wylacznie Romkowi Skinheadowi i jego moskiewskim
      protektorom. Giertychy i ich szajka zmienia temat i retoryke jak tylko skoncza
      sie wybory. Tak jak bylo w przypadku Unii Europejskiej. Wszystko zalezy od
      dyrektyw z Moskwy.
      • adalberto3 Re: Giertych = maniak? 07.08.05, 15:22
        Na dyrektywy z Moskwy czekają Kwaśniewski i jego kolesie. Stanisław Ciosek
        dobrze wie o czym piszę.
    • polonic Sam jesteś maniak na punkcie Giertycha. 07.08.05, 15:28
      Czepiasz się, że Giertych chce powołania wielkiej komisji do zbadania
      prawidłowości przy najwiekszych prywatyzacjach... I co jest w tym złego??? Może
      mi odpowiesz. Wiem, oczywiście, że ty bazując na relacjach GW odpowiesz mi ze
      tobie nie potrzebny jest kolejny spektakl i łamanie prawa bo Orlenowcy wg ciebie
      już dawno się skompromitowali (mimo ze sie nigdy jeszcze nie skompromitowali)
      ale jesli tak pisze GW to znaczy ze to jest prawda. mało cie obchodzą interesy
      państwa, fakt, że 90% prywatyzacji wg NIK odbywało sie z naruszeniem prawa tez
      nic nie znaczy bo ty masz swoją racje i swoich kolegów z SLD, PD, SDPL itp...
      lewackiego scierwa, które rządziło do tej pory i niczego nie osiągneło poza 20%
      bezrobociem, biedą i aferami. Towarzysze mieli dobrze ale nie ogół Polaków. Do
      tej pory w gospodarce panuje system liberalno-socjalistyczny. Liberalny w takich
      sferach gdzie jest korzystny dla władzy i elit a socjalistyczny tam gdzie mógłby
      byc korzystny dla obywateli.
    • adalberto3 Ciężko chore państwo. 07.08.05, 15:34
      "Niech sobie LPR i inni "prawicowi" dochodzą do władzy. Niech sobie powołują
      komisje i superkomisje. Niech się przy tym dobrze bawią. I tak nie będą w
      stanie wyjaśnić do końca wszystkich afer. I tak nie doprowadzą do postawienia
      kogokolwiek przed sądem.
      Musieliby bowiem naruszyć dobrobyt swoich "prawych" kolesiów, którzy mieli swój
      [mniejszy lub większy] udział w owych aferach."

Od czegoś trzeba zacząć sanację państwa. Prace dotychczasowych komisji
      pokazały, że możliwe jest ustalenie przynajmniej części prawdy. Nawet komisja
      orlenowska, która ma najtrudniejsze zadanie z uwagi na utajnienie części zeznań
      i dokumentów dochodzi do ostatecznych wniosków. Mam nadzieję, że przyszły Sejm
      będzie miał tyle odwagi by przegłosować postawienie przed Trybunałem Stanu
      całej grupy "polityków", którzy wykazali się uczestnictwem w działalności
      przestępczej lub tylko mniej lub bardziej zaawansowanym nieudacznictwem.
      Trybunał Stanu ma możliwość wymierzania również kar finansowych. Może powstać z
      tego fundusz do finansowania prac następnych komisji.
      • tyta.nic1 Re: Ciężko chore państwo. 07.08.05, 15:49
        adalberto3

Do skazania przed sądem, czy przed trybunałem , potrzebne są dowody!
        A z tymi to kruchutko jakoś!
        Bo chyba nie bierzesz na poważnie tego co mówią "wielcy" komisarze, poprzedzając
        każde oskarżenie(?) zwrotem: "zachodzi wysokie prawdopodobieństwo ..." a dalej,
        to już każdą a niedorzeczność można upchnąć!
        Prawda, nieprawda - ważne żeby smród pozostał!
        • oborovy Re: Cie˛z˙ko chore pan´stwo. 07.08.05, 17:52
          Problem jest taki, ze tzw. wolne media w Pomrocznej cytuja kazdego schizola typu
          Romek-Szkapa, Gruszka, Kapusta czy Marchewka ... zaprawde, chore panstwo bo chore
          spoleczenstwo!
    • t-800 Re: Giertych = maniak? 07.08.05, 15:40
      Dla tych, którzy lubią podniecaś się Giertychami, LPR-em itd., Gazeta.pl
      prowadzi wyspecjalizowany serwis: serwisy.gazeta.pl/kraj/0,62665.html
      (fotki dobiera prawdopodobnie Joe Monster).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka