maruda.r 22.09.05, 17:53 Wszystkie te "programy" wyborcze to lanie wody, pisz wymaluj - przemówienia Gierka na zjazdach PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdwsx Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 18:19 Drogi ols, przeciez co to jest pdf, to juz w zlobku dzieci wiedza, (o ile internetu uzywaja). Troche inicjatywy, please. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity SAMOOBRONA MA PROFESJONALNY PROGRAM 22.09.05, 20:02 I realny ! A PO niestety marnie tu wygląda ,a pieniądze za nachalną kampanię trzeba oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: SAMOOBRONA MA PROFESJONALNY PROGRAM 23.09.05, 07:43 Realny? O Boże... Może wyjedź na Białoruś, tam taki dobrobyt już mają jak Lepper chce nam wprowadzić:))) Odpowiedz Link Zgłoś
trybunaludu Re: SAMOOBRONA MA PROFESJONALNY PROGRAM 23.09.05, 09:34 Realne to ty masz mamieszane w glowie. Idz i ustaw sie w kolejce po zasilek obiecywany przez Leppera. Dawno nie widzialem takich bzdur, jakie wygaduje ta partia, zwlaszcza teraz przed wyborami. Jak sie zlepperujesz, to sie spakoj do walizki wyslij do wariatkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejszewczyk Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 18:31 Autor nie podpisał się z imienia i nazwiska? Nie ma go w Internecie? Nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
pelkyi Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 19:12 I kto będzie czytał te 144 strony????? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxabc Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 19:14 Dokładnie. Zwłaszcza że wiekszość to lanie wody. Brak jakichkolwiek wyliczeń. 144 strony to bardzo dużo tylko treści w nich mało... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 22:03 xxxabc napisał: > Dokładnie. Zwłaszcza że wiekszość to lanie wody. Brak jakichkolwiek wyliczeń. > 144 strony to bardzo dużo tylko treści w nich mało... ******************************** Część postulatów PiS jest żywcem wycięta ze starych przemówień PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Wybory: programy mało internetowe 23.09.05, 07:45 Zadałam sobie trochę trudu i przeczytałam dokładnie program PIS. Efekt jest taki, że na 100% będę głosować na PO:))) Zgadzam się z przedmówcą, program PIS to koncert życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca40 taraz ja 22.09.05, 19:16 dysk I/O error.replace the disk,end the press any key...-chce zformatowac dysk i taki komunikat sie pojawia gdy wkladam dyskietke startowa .poprosze o rade .Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Zieloni 2004 22.09.05, 20:10 Programy tu: www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=program Odpowiedz Link Zgłoś
mmap3 www.scholastyka.pl - o! 22.09.05, 20:34 I program konkret i bajerki www.scholastyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mmap3 Re: www.scholastyka.pl - o! 23.09.05, 09:10 Dzieki, A teraz? www.scholastyka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Wybieram SDPL 22.09.05, 20:44 Przynajmnie jak się ściąga to wiadomo czyj to program. Inaczej można pomylic programy PIS z PO lub na odwrót. Nie mówiąc już o pomyłce PIS SLD :-) Odpowiedz Link Zgłoś
repertoar Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 21:25 a gdzie Platforma JKM?? "wybiórcza" jak zwykle zapomniała... www.pjkm.pl/ www.e-upr.org/index/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.laskowska przekierowanie z platformy 22.09.05, 22:56 ciekawe, ze po wpisaniu do przegladarki strony: www.platforma.org.pl pojawia sie witryna wyborcza jednego z kandydatow PiSu? oj wesza.... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Wybory: programy mało internetowe 22.09.05, 23:18 A jaka kolejność partii! LPR ("ciemność"), PD ("światłość"), Samoobrona ("ciemność"). Od razu wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
espirit Na stronie PO także można zadać pytania ekspertom 22.09.05, 23:28 Autorzy artykułu chwalą SLD za udostępnienie mozliwości zadawania pytań dot. programu za pomocą internetu. Bardzo dobrze. Tylko, że również na stronei Platformy Obywatelskiej znajduje się formularz umożliwaijący zadanie pytania ekspertom PO w sprawie programu tejze partii. Odpowiedz Link Zgłoś
monia933 Re: Na stronie PO także można zadać pytania ekspe 22.09.05, 23:51 Jest rzeczywiście... ale niestety ja zadałam ekspertom PO pytanie dotyczące walki z bezrobociem już tydzień temu i dotad nie otrzymalam żadnej odpowiedzi :( Mam nadzieję, że po wyborach nie beda jeszzce bardziej lekceważyć szarego obywatela ;) bo teoretycznie teraz powinno im bardzo zależeć na zjednaniu sobie ludzi i co ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
espirit Re: Na stronie PO także można zadać pytania ekspe 23.09.05, 00:14 Ja zadałem pytanie o program i odpowiedz otrzymalem, tyle ze musialem troche poczekac...Zreszta istnienei programu PO to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Na stronie PO także można zadać pytania ekspe 23.09.05, 07:48 Przypuszczam że do odpowiadania na maile jest tylko kilka osób, a chętnych do zadawania pytań - dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
nemus A gdzie Unia Polityki Realnej? 22.09.05, 23:49 Dlaczego tylko 8 partii? Skoro już robicie takie zestawienie to zróbcie je porządnie! UPR jest ignorowana przez reżymowe media, a popiera ją znacznie więcej ludzi niż wynika to z sondaży. A dlaczego? Bo Unia nie pojawia się nawet w pytaniach! Wiem, bo widziałem takie ankiety. To jest po prostu skandal.. Np. taka PD ma poparcie w granicach 2-3%, czyli mniejsze niż UPR, a wszędzie jest ujmowana.. Dlaczego? Bo wszyscy się boją programu UPR, który w przeciwieństwie to reszty, jest oryginalny, skuteczny i rewolucyjny. Wybierajcie sobie dalej oszystów spod znaku okrągłego stolu, a będzie coraz gorzej! Zachęcam do zapoznania się z programem UPR: www.pjkm.pl www.upr.org.pl www.wroclaw.upr.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodniem 23.09.05, 00:04 i ciągle nie wiedzą o czym piszą. Gdzie jest korekta?! 1. Co to za wynalazek .pdf? Format PDF to po prostu zwykły skrót Portable Document Format. ".pdf" to sobie można kolokwialnie na forum pisać, proszę państwa. Do tego PDF jest tak starym i rozpowszechnionym standardem, że nie musi być objaśniany. 2. Jak poprzednio zwróciłem uwagę, że rozmiaru plików nie podajemy w kilobitach kb, to teraz idi.ci piszą KB. Co to za jednostka, te wasze KB? Może w latach 80-tych próbowano wprowadzać takie pomysły, ale się nie przyjęły. Polecam encyklopedia.servis.pl/wiki/Przedrostek_dw%C3%B3jkowy physics.nist.gov/cuu/Units/binary.html pl.wikipedia.org/wiki/Bajt_(informatyka) 3. "Ciekawostką jest możliwość napisania e-maila do programu" wydaje mi się czepialstwem. Przydzielanie różnych aliasów albo oddzielnych kont jednemu człowiekow lub zespołowi nie jest niczym złym, podnosi sprawność pracy. Wiadomo, że to człowiek będzie czytał korespondencję, a ten człowiek widząc w swojej skrzynce taki list wie, jak go traktować. Niech się wreszcie Gazeta zdobędzie na ten wydatek i zatrudni przyzwoitego informatyka do kontroli tych wszystkich artykułów, bo to aż zęby bolą... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wu_wei Re: Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodni 23.09.05, 01:34 > Do tego PDF jest tak starym i rozpowszechnionym standardem, że nie musi być > objaśniany. no wlasnie, pdf to po prostu standard zapisu dokumentow tekstowych. co tu wyjasniac? Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodni 23.09.05, 08:45 PDF to format należący do Adobe, jednej firmy. O tym z jakim powodzeniem jest promowany świadczy fakt, że uważacie go za standard. Nie wiem nawet czy PDF można uznać za standard de facto. Standardem w WWW jest html. Jeśli ktoś wie o co chodzi a się pomyliłem, na pewno mnie wyprostuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodni 23.09.05, 11:54 zapytałem Google'a o open standard pdf i oto wynik " The PDF standard is "open" in the sense it is published and freely available from the Adobe website" oraz "it probably isn't as open as we might like, but Adobe has been fairly good about documenting the format versions and publishing them over the years" Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodni 23.09.05, 14:25 I Googel Ci to powiedział. No no. Pakowanie dokumentów do pdfa w przypadku partii jest utrudnianiem dostępu do informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Redaktorzy dyletanci piszą tydzień za tygodni 24.09.05, 00:52 Boś ty go nie zapytał. Ja też wolę po prostu HTML jako wygodniejszy format z Internetu, nie lubię PDF i nie cierpię flasha, ale nie pisałem o swoich gustach, tylko o terminologii dziennikarzy Gazety. I o ich (miernych) kompetencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Re: PLATFORMA JANUSZA KORWIN-MIKKEGO 23.09.05, 02:00 a moze lepiej bardziej internetowo brzmi opracowanie prof Wojciechowskiego, link poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
jagodafilipek pdf- każdy malec dobrze wie... 23.09.05, 09:41 Tak się tylko wydaje drodzy internauci, że każdy dobrze wie co oznacza rozszerzenie pdf, jaki program je obsługuje etc. Z internetu korzystają także ludzie starsi, osoby przypadkowe, które na codzień nie mają z nim styczności, dla nich może to być niezrozumiałe. Ponadto nie każdy ma hiper nowoczesne oprogramowanie, więc wyjaśnienie z czego należy skorzystać by otworzyć załączony plik, jest logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza PO obiecuje gruszki na wierzbie 23.09.05, 07:52 Zmiana VAT wcale nie jest taka prosta, przeciez na 22% zgodziliśmy się, podpisując traktat akcesyjny. Próba zmiany, to negocjowanie tej kwestii od nowa z samą UE :P I wcale nie oznacza, że nam pozwolą na 15% VAT!!! Ludzie opamiętajcie się - to kiełbasa wyborcza!!!! VAT za wodę wzrośnie, obecnie jest 7% :P I to, że zmaleje VAT wcale nie oznacza, że cena spadnie. :) Zmaleje cena paliwa [niższy VAT], wzrosną ubezpieczenia [z obecnego 0% na 15%], więc sprzedawca nie będzie miał podstaw do obniżenia ceny, bo koszty mu wyjdą na zero!!! Na tym forum wypowiadaja sie sami nawiniacy i ekonomiczni ignoranci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen1 Re: PiS SIĘ MYLI-Lokomotywy i traktory potaniały 23.09.05, 08:52 Tak przypominam też było i CO? komu się poprawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: PiS SIĘ MYLI-Lokomotywy i traktory potaniały 23.09.05, 10:44 tu mowa była o koszyku dórbr mkonsumpcyjnych konsumowanych przez rodziny opodatkowane pierwsza stawką podatku PIT... nie słyszałem aby takie rodziny kupowały sobie lokomotywy. A jeśli nie rozumiesz pojęcia koszyka dóbr to idź do sklepu weź paragon i sobie podsumuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen1 Re: PiS SIĘ MYLI-Lokomotywy i traktory potaniały 24.09.05, 18:49 Moze nie pamiętasz,tak było za gierka,cytat z kabaretu Laskowika Odpowiedz Link Zgłoś
wolnosciowiec Czerwona Strona Platformy Obywatelskiej 24.09.05, 17:26 Zapraszam na stronę www.czerwonepo.z.pl Można się z niej dowiedzieć, jak na prawdę wygląda niby liberalny program PO... Odpowiedz Link Zgłoś