Dodaj do ulubionych

Ambasada polska w Niemczech promuje Tuska

14.10.05, 12:01
miast informacji dla rodakow o drugiej turze- w miejscu gdzie taka informacja
powinna sie znalezc, sa wylacznie informacje po angielsku o Tusku i aferze z
Kurskim...
Czy to ma byc interes polski?
Sprzedawanie ojczyzny - tak bym to nazwala- nie inaczej..

Zenada- moi drodzy.
zaden Reytan wam nie pomoze...
Obserwuj wątek
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Ambasada polska w Niemczech promuje Tuska 14.10.05, 12:03
      Dobrze, że sprzedadzą. Tylko za taką chałę wezmą grosze.
    • pies_na_czarnych Re: Ambasada polska w Niemczech promuje Tuska 14.10.05, 12:03
      Nie przejmuj sie, oni i tak po angielsku nie kumaja!
      :))
    • po_godzinach Re: Ambasada polska w Niemczech promuje Tuska 14.10.05, 12:03

> Czy to ma byc interes polski?

Tak. W interesie Polski jest obnażanie i piętnowanie haniebnych zachowań
      polityków.

• tatonka komunistyczna miedzynarodowko 14.10.05, 12:07
        zadne panstwo ani Wlochy - nie krytykowaly Berlusconiego ani Francja Chiracqu´a
        ani nawet Niemcy swojego Kohla, ktory ze swoja wiedza nie zdal by nawet do
        gimnazjum a byly w Secundarschule...

To jawna zdrada interesow panstwa, przez klike prasowcow ktorzy - nie kto inny
        maja ludzi za ´ciemnote´ co nie raz tu ´salonowcy´ udowadniali...

Wsrod ludzi myslacych Tusk polegnie a ja to info wlasnie wsrod nich zaraz
        rozpuszcze. Zobaczymy czy taka ciemnota :))))
        • po_godzinach nie masz racji 14.10.05, 12:11
          • tatonka operuj argumentami 14.10.05, 12:15
            ty ´szacunku dla kraju´ ty.....
            • po_godzinach w rozmowie z tobą 14.10.05, 12:21
              operowanie argumentami nie ma żadnego sensu

ponieważ nie masz w sobie poczucia honoru, a to jest sprawa honoru
              • tatonka bo ich nie masz 14.10.05, 12:22
                a w takich sprawach mowienie o poczuciu humoru jest po prostu brakiem
                elementarnego wychowania obywatelskiego... Nawet Niemiec, Francuz, Amerykanin by
                ci to powiedzial
                • tatonka o przepraszam - tys sie na honor powolywala? 14.10.05, 12:48
                  a to dobre.. Nic dziwnego ze sie pomylilam...
                  Agentka michnika powolujaca sie na honor i tlumaczaca honorem zdrade stanu,
                  zdrade Rzeczypospolitej i zdrade praw wyborcow...
                  • po_godzinach piszesz sama do siebie? 14.10.05, 13:05
                    ja bowiem rozmowę z tobą skończyłam - jak widać

• tatonka widac, widac, 14.10.05, 13:18
                      podobnie jak to jak odpisujesz w innym watku, klasycznie, po michnikowskiemu
                      bawiac sie w podbijanke....
                      • po_godzinach słodka tatonko 14.10.05, 13:21
                        a po co ja mam tobie odpisywać?

przeciez i tak wiesz lepiej

odpisuję ludziom, którzy są chętni do prowadzenia dialogu - ty jestes chetnia
                        jedynie do insynuacji

a to mnie nie bawi
                        • tatonka ja tylko uzupelnilam 14.10.05, 13:31
                          bo zauwazylam ze przeoczylam u ciebie SLOWO ktorym raczylas sie posluzyc.
                          Ale ze zdrajcami nie mam o czym dyskutowac. Masz cala moja pogarde..
                          • po_godzinach heh ) 14.10.05, 13:39
                            "Masz cala moja pogarde.."

cała przyjemnośc po mojej stronie )

pogarda niektórych osób jest dla mnie zaszczytem )
    • nielubiegazety2 Powiernictwo Pruskie przekłada konferencje by 14.10.05, 12:08
      nie kłuć w oczy w czasie polskiej kampanii wyborczej.

Fragment artykułu ze strony "Naszego dziennika"
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20051014&id=sw11.txt
      Niemieccy wypędzeni włączyli się w kampanię po stronie Donalda Tuska
      Nie będzie wody na młyn dla Kaczyńskiego

Rzecznik grupy tzw. wypędzonych z parlamentarnej frakcji CDU, Erwin
      Marschewski, w wywiadzie dla dziennika "Die Tageszeitung" wyraził wielkie
      zadowolenie z powodu odwołania planowanej na wczoraj konferencji prasowej
      Pruskiego Towarzystwa Powierniczego. Miano na nim oficjalnie poinformować o
      utworzeniu biura adwokackiego mającego prowadzić sprawy o odzyskanie od Polski
      utraconego po wojnie mienia. Marschewski uznał, że utworzenie biura byłoby wodą
      na młyn dla "antyniemieckich sił w Polsce".
      Na trzy dni przed planowanym terminem konferencji na stronach internetowych PTP
      poinformowano, że została ona "z przyczyn formalnych" przełożona, zaś w środę
      odwołano ją definitywnie, ponieważ adwokat Matthias Druba, który miał prowadzić
      sprawy PTP, odmówił reprezentowania rewizjonistów. W rozmowie z "Naszym
      Dziennikiem" mec. Druba stwierdził lakonicznie, że jego berlińska
      kancelaria "Szchwarz&Kelwing&Wicke&Westpfahl" "po przemyśleniu" doszła do
      wniosku, że nie jest w stanie spełnić w świetle obowiązującego prawa wszystkich
      żądań Pruskiego Towarzystwa Powierniczego. - Poza tym pracy adwokackiej nie
      sprzyja cała atmosfera i emocje, jakie wzbudzają działania Pruskiego
      Towarzystwa Powierniczego - powiedział nam adwokat Druba.
      Więcej światła na przyczyny odwołania konferencji rzucają wypowiedzi
      Marschewskiego. - Działania członków Pruskiego Towarzystwa Powierniczego są
      zarówno z prawnego, jak i politycznego punktu widzenia fałszywe, a ich
      agresywne wystąpienia mogłyby jedynie napędzić jeszcze więcej zwolenników
      kandydatowi na prezydenta Polski, Lechowi Kaczyńskiemu - stwierdził rzecznik
      tzw. wypędzonych w Bundestagu.
      W rozmowie z "Naszym Dziennikiem" berliński adwokat, Stefan Hambura, który
      uczestniczył w przygotowywaniu dla Sejmu opinii prawnych na temat reparacji
      wojennych od Niemiec, przypomniał, że to właśnie na zlecenie Erwina
      Marschewskiego dokonano opinii prawnej dla niemieckiego Bundestagu. Stwierdza
      się w niej, że stanowisko Gerharda Schroedera wygłoszone w Warszawie, iż rząd
      niemiecki nie będzie popierał żadnych niemieckich roszczeń od Polaków, jest
      niezgodne z prawem. - Zadziwiające jest, że nagle teraz, tuż przed drugą turą
      wyborów w Polsce, Marschewski zaczyna krytykować PTP i Kaczyńskiego - zauważa
      mec. Hambura.
      Ewentualnego prezydenta z PiS-u boi się również Niemiecko-Polski Instytut w
      Darmstadt. - Planowana konferencja przewodniczącego Pruskiego Towarzystwa
      Powierniczego, Rudiego Pawelki, na której na pewno mówiono by o żądaniach
      zwrotu majątku od Polaków, byłaby doskonałym prezentem dla Lecha Kaczyńskiego -
      stwierdził dyrektor "Deutsch Polen Institut" Dieter Bingen, dodając,
      że "prawicowy populista Kaczyński już od dawna pokazał się jako przedstawiciel
      nacjonalistycznych interesów Polski". - To on w odpowiedzi Pawelce wyliczył
      straty Warszawy, jakich doznała w wyniku agresji niemieckiej - stwierdził
      Bingen.

Nie znam niemieckiego.
      Czy ktoś mógłby potwierdzić informacje z ND?
      • tatonka Daj mi troche czasu 14.10.05, 12:35
        mam doswiadczenie i naprawiony sprzet wiec dzis za bardzo nie moge. Jak sie nikt
        inny nie znajdzie, to to zrobie...
        Ale - spokojna glowa. Sa w Polsce ludzie mowiac po niemiecku nie tylko z kregow
        sprzedajacych ojczyzne za uklady...
        • tatonka a propos - nie tylko powiernictwa 14.10.05, 12:44
          jesli sa w Niemczech firmy specjalizujace sie w produkcji ´faktow historycznych´
          o massgraben, jesli wierza w to nauczyciele historii (bo nie ich obwiniam) to
          badz spokojny ze sa i inne firmy swietnie wyspecjalizowane juz w biurokracji
          niemieckiej - ktory z polskich niedociagniec prawnych w kwestii prywatyzacji i
          malej przedsiebiorczosci szybko skorzystaja...
          Mysle, ze juz maja chrapke - stad te ukladziki...
          Trzeba umiec naprawde wspolpracowac a nie dawac sie robic w balona i dla prywaty
          brac udzial w interesach wykanczajacych kraj...
          A ta slepota - czy zamierzone sterowanie ambasady wlasnie w tym kierunku zmierza...
          Ciekawa jestem kto za tym stoi i jakie interesy...
      • zwykly2 Re: Powiernictwo Pruskie przekłada konferencje by 14.10.05, 13:04
        A propo Tuska i jego przyjaciół zagranicznych, przytoczę wierszyk? z 1981r.
        Co prawda dotyczy on innch przyjaciół, ale lepiej dmuchzć na zimne.
        Gamma - chomik - z plonami do swej norki ganiał
        A Misza - dobry - niedźwiedź chomika ochraniał
        Potm zżarł mu te plony, wytarł łapą morde
        Wydupczył biedne zwierze i przypiął mu order
        podobno przyjaźni.
    • jak_nie_jak_tak Tatonko, czy zostalas wolontariuszka? 14.10.05, 12:10
      A co to niby jest?
      www.elections.pap.pl/cgi-bin/news.pl?id=2&subid=28&lang=en&p=0&w=1
      www.elections.pap.pl/cgi-bin/news1.pl?id=30&g=01&lang=en
      Weszlas tylko na jedna podstrone.
      Ps. Sorki, teraz nie moge za bardzo pisac.Odezwe sie.
      • tatonka masz link 14.10.05, 12:19
        www.elections.pap.pl/cgi-bin/news.pl?id=10&lang=en&subid=26
        malo ci?
        To zdrada stanu. Nie odpisujesz a masz czas na szmatlawca- twoja sprawa.
        Dla mnie to wystarczajaca wskazowka.
        Malo tego - informowanie o sprawie Kurskiego stawia Polske na przegranej pozycji
        w stosunku do dyskusji o przeklamania w szkolach niemieckich, a przede wszystkim
        jakichs firmach, ktore sie dostarczaniem takich ´wiadomosci´ zajmuja. Pomalu
        zaczynam domyslac sie jakich. A co ty na ocieplenie stosunkow Kurskiego z GW?
        A promocji Lisa w GW nie pamietasz?
        Lis jako ten ktory broni narod polski przed traktowaniem go jako ´ciemnote´????
        Lis? Ten sam - karierowicz z pretensjami? Chyba nie znasz tego chlystka....
        • tatonka i nie mow mi tylko prosze 14.10.05, 12:32
          ze to Kaczynski reklamuje Tuska i sprawe Kurskiego w Niemczech i w dodatku po
          angielsku...
          Chyba ze chcesz sie wziasc z propagandzistami Michnika pod raczke...

To jest jawne naruszenie praw wyborcow, dzialanie przeciwko interesowi ojczyzny
          i panstwa polskiego.
          Brak slow- po prostu...
    • a.adas No cóż nie każdy rozumie różnicę miedzy PAP 14.10.05, 12:53
      a ambasadą, tak jak nie każdy rozumie znaczenie słowa "more"
      :)
      • tatonka mozesz konkretnie? 14.10.05, 13:05
        ja ci pomoge.
        Te najwazniejsze newsy sa w tym miejscu gdzie powinny byc informacje DLA POLAKOW
        o drugiej turze....

Ja w watku napisalam wyraznie ze ambasada bo ambasada odpowiada za taka a nie
        inna organizacje strony.
        • tatonka i ambasada w ten sposob reklamuje 14.10.05, 13:09
          mozliwosc dostepu do Polskiej Agencji Prasowej w czasie drugiej tury..
          co jest zaraz pod spodem...

Rozumiem ze rozmawiasz z ciemnota ktora nie zna znaczenia slowa ´more´ :)i
          dlatego oszczedzisz sobie wyjasnien - ktorych oczekuje- dlaczego tak potrakowano
          interes najwyzszy - jakim jest ojczyzna i interes POLSKICH wyborcow w drugiej turze?
          • tatonka a w kwestii jezykow 14.10.05, 13:11
            to jeszcze to:
            The press center will be equipped with:

- 5 personal computers with internet connection
            - access co the internet network
            - wireless internet (Wi-Fi), for journalists working on their laptops
            - one television screen
            - ISDN lines for radio journalists
            - a fax machine
            - printer

-------------------------------

access ´co´ the internet network?
            Naprawde sadzisz ze nie mamy w Polsce ludzi znajacych angielski oraz soft ktorzy
            przed puszczeniem takiej stronki do netu nie sprawdzaja swoich bledow??????
        • a.adas mozesz konkretnie? 14.10.05, 13:20
          A Ty?

1 Po pierwsze z linku ze strony głównej ambasady polskiej w Niemczech wchodzi
          się na główną stronę poswieconą wyborom, ale angielskojęzycznego serwisu PAP
          2 nie otwiera się "Tusk" tylko coś takiego:
          www.elections.pap.pl/cgi-bin/news.pl?lang=en
          Można mieć wątpliwości, czy ambasada polska powinna sie podpierać PAPem, ale...
          ze statutu PAPu:
          "Zgodnie z ustawą z dnia 31 lipca 1997 r. o Polskiej Agencji Prasowej (Dz.U. Nr
          107, poz. 687) Spółka jest publiczną agencją prasową, uzyskującą i przekazującą
          odbiorcom rzetelne, obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i z
          zagranicy, zobowiązaną do upowszechniania stanowiska Sejmu, Senatu, Prezydenta
          Rzeczypospolitej Polskiej i Rady Ministrów, umożliwiającą innym naczelnym
          organom państwa prezentowanie stanowisk w ważnych sprawach państwowych."
          www.pap.pl/polski/ogolnie/statut.html
          3 Dopiero z tej strony głównej, inteligentny internauta może wejsć na
          podstronę "News", gdzie akurat pierwsze trzy wiadomosci są "proTuskowskie", ale
          jest też taka funkcja: "more":)
          4 i teraz dochodzimy to Twojego absurdalnego zarzutu, ze ambasada promuje Tuska
          (w spisku z PAPem, tak?). A jak jutro trzy pierwsze newsy będą brzmieć:
          Kaczynski otworzył przedszkole", "Kaczyński uratował samolot swą supermocą"
          i "Gronkiewicz Waltz wskutek nacisku PiSu została wykluczona", to według Twojej
          (uroczej) logiki nasza ambasada bedzie promować Kaczyńskiego, no nie?:)
          • tatonka daruj sobie aluzje do inteligencji 14.10.05, 13:29
            jesli chcesz konstruktywnej rozmowy i potrafisz inaczej - nie po ´salonowemu´.
            Jeszcze raz cie wobec tego poinformuje o fakcie - albo lepiej przedstawie
            ´malointeligentnie´ sciezke dostepowa- po kolei:
            Strona glowna:
            www.botschaft-polen.de/
            (z google´a pod haslem ´Ambasada Polska w Niemczech)
            Nastepnie ogladajac strone- jak kazdy polski obywatel - zamieszkaly w Niemczech
            wklikujesz ikonke Wybory 2005 - bo w jezyku polskim wiec logicznie -
            przeznaczone dla ciebie- i oto co ci sie pojawia:
            www.elections.pap.pl/cgi-bin/news.pl?lang=en
            Dodam ze pod ta ikonka dokladnie w pierwszej turze byly informacje na temat
            glosowania i okregow wyborczych w Niemczech - czego wydajesz sie nie wiedziec.
            dalej wchodzisz na newsy- pierwsza informacje za homepage- a wiec rowniez
            wydawaloby sie - logicznie
            i masz to
            www.elections.pap.pl/cgi-bin/news.pl?id=10&lang=en&subid=26
            Jezeli nadal twierdzisz ze to nie promocja a ja jestem ta ciemnota ktora nie
            umie sobie radzic ze stronami to bardzo mi przykro. Co z tymi wyborcami ktorzy
            nie wiedza ze nie maja jeszcze wszczepionego chipa?????
            • a.adas Re: daruj sobie aluzje do inteligencji 14.10.05, 13:31
              Ok, tylko promocja kogo?
              • tatonka naruszenie praw wyborcow 14.10.05, 13:35
                niesocjalistycznie przypominam ze ambasada jest placona z moich i meza podatkow :)
                A Pap i inne cyrki niech sobie organizuje wtedy gdy ma to jakies pozytywy dla
                kraju. Tu widze tylko negatywy. To nie obcokrajowcy glosuja.
        • wartburg4 Re: mozesz konkretnie? 14.10.05, 13:45
          tatonka napisał:

> ja ci pomoge.
          > Te najwazniejsze newsy sa w tym miejscu gdzie powinny byc informacje DLA
          POLAKO
          > W
          > o drugiej turze....

po angielsku?

> Ja w watku napisalam wyraznie ze ambasada bo ambasada odpowiada za taka a nie
          > inna organizacje strony.

Przecież to jest informacja dla dziennikarzy, którzy nie znają polskiego.
          • tatonka zajrzyj pod to co opisywalam adasiowi 14.10.05, 13:48
            najwyrazniej nie glosowales w ambasadzie albo nie masz pojecia co to sa
            obowiazki ambasady wobec swoich obywateli w okresie wyborow.
            Ja nie place ze swoich podatkow ambasadzie za reklame - ktora ona sobie sama
            redaguje a za uslugi wobec mnie - bo taka jest podstawowa i glowna funkcja
            ambasady. NA CALYM SWIECIE.
    • kropekuk O, Jezus Maryja.... Ja wysiadam:(((( n/t 14.10.05, 13:10

• tatonka pa, pa zlotko 14.10.05, 13:12
        i access co

• trevik Re: Ambasada polska w Niemczech promuje Tuska 14.10.05, 13:37
      A Niemcy anglojezyczni posiadaja pelne prawa wyborcze w Polsce od czasow krola
      swieczka i zawsze tlumnie wala do urn przy kazdych mozliwych wyborach,

Gruss, T.
      • tatonka sugerujesz ze chodzi o Niemcow kolego z DB 14.10.05, 13:39
        nielubiacy polskosci i narodowosci polskiej?
        A nie przyszlo ci na mysl ze o prawa wyborcow - bo to wobec nich rozlicza sie
        ambasada a nie wobec dziennikarzy zagranicznych?????????
        Ambasada nie jest placowka niemiecka a sluzyc ma interesowi obywateli polskich...
        • wartburg4 nonsensy 14.10.05, 13:47
          Nonsensy wypisujesz.

tatonka napisał:

> nielubiacy polskosci i narodowosci polskiej?
          > A nie przyszlo ci na mysl ze o prawa wyborcow - bo to wobec nich rozlicza sie
          > ambasada a nie wobec dziennikarzy zagranicznych?????????
          > Ambasada nie jest placowka niemiecka a sluzyc ma interesowi obywateli
          polskich.
          > ..
          • trevik Re: nonsensy 14.10.05, 13:52
            No i potwierdzilo sie.... Pamietasz, jak pisalem, ze sa tacy, dla ktorych jestem
            przede wszystkim niemcem? ;-)

Pozdrowienia, T.
            • tatonka czy te czule pozdrowienia moge przerwac zapytaniem 14.10.05, 13:56
              bo chcialabym panow zapytac czy takie traktowanie praw wyborczych - wyborcow
              mowiacych po polsku uwazacie za prawidlowe dlatego ze wolnosc rozumiecie tak jak
              rozumie ja kandydat Tusk?

To tylko pro forma....
              • tatonka Bo mnie jest bardzo przykro 14.10.05, 14:00
                ze bedac osoba po studiach i znajaca jezyki zaglosowalam na niego.
                Jest mi szalenie przykro ze naruszanie moich praw i obowiazku sprawnej
                organizacji wyborow w zamian za moje podatki nie wydaje mi sie wolnoscia ani tym
                bardziej tym liberalizmem ktorego oczekiwalam a daleko bardziej socjalistyczna
                idea realizowania panstwa opiekunczego, ktore za mnie zdecyduje co jest
                wazniejsze- popisy ekwilibrystyczne z bledami - czy sprawna organizacja wyborow...
              • trevik Re: czy te czule pozdrowienia moge przerwac zapyt 14.10.05, 14:03
                Wybacz, ale nie zrozumialem tego, co napisalas. Mozesz zadac to pytanie bardziej
                zrozumiale?

Gruss, T.

PS: Te wynurzenia do czego sluzy ambasada nie mam sily komentowac. HINT: jej
                jednym z licznych celow i na pewno nie podstawowych jest swiadczenie pewnych
                uslug obywatelom przebywajacym za granica, ale nadrzednym celem jest istnienie
                jako placowka dyplomatyczna do kontaktow miedzynarodowych, bo do obslugi
                obywateli to sluzy byle konsulat.
                • tatonka Nic dziwnego 14.10.05, 14:07
                  bo nadal nie zrozumiales tego co rozumieja ludzie zyjacy w demokracji, ze
                  panstwo jest dla obywateli, a nie obywatele dla panstwa.
                  Wlasnie dlatego placi sie podatki, a bez obywateli panstwo istniec nie moze.
                  Jezeli jestes elektoratem Tuska- to rzeczywiscie - jest sie czym chwalic..
                  Po prostu dno.
                  • trevik Re: Nic dziwnego 14.10.05, 14:11
                    Nie, nie... ja dobrze rozumiem, ze panstwo jest dla obywateli a nie obywatele
                    dla panstwa. I dlatego jestem bardzo duzym wrogiem socjalistycznego etatyzmu i
                    rozdawnictwa pieniedzy innych obywateli przez aparat panstwowy i zwolennikiem
                    jawnosci zycia publicznego, ale mniejsza (choc to tez dyskryminuje moj wybor
                    kandydata na fotel Prezydenta RP)

Chodzi mi o to, co masz w tym momencie do zarzucenia ludziom Tuska, gdzie jest
                    jego wina, co takiego zrobil i jaka odpowiedzialnosc ma miec za materialy na
                    stronie ambasady RP w Niemczech? Co konkretnie mial w tej sprawie do zrobienia,
                    ze az taki niesmak u Ciebie wzbudzil?

Gruss, T.
                    • tatonka ja pisze o ambasadzie 14.10.05, 14:18
                      wroc do tematu. A ambasada ´zajmujac sie sprawami dyplomatycznymi´ zapomniala o
                      SPRAWACH NAJISTOTNIEJSZYCH jaka jest funkcja uslugowa dla obywateli panstwa z
                      ktorego jest finansowana. Bo kazda ambasada jest na poczatku konsulatem a potem
                      dopiero pelni funkcje dyplomatyczne... Wlasnie dlatego ze jest to funkcja
                      kluczowa...
                      Twoje poglady - w swietle tego czego nie rozumiales a i nadal nie rozumiesz - bo
                      twierdzisz co innego niestety brzmia bardzo naiwnie a nawet powiedzialabym -
                      niespojnie..
                      Etatyzm to tez zatrudnianie urzednikow, ktorzy nie wiedza czym sie maja
                      zajmowac, albo nie potrafia sie zogranizowac. Nie wiedziales o tym?
                      Niestety musze konczyc - bo pracuje.
                      Pomysl za nim drugim razem bedziesz pisal banialuki o etatyzmnie nie znajac
                      konkretow.
            • wartburg4 Re: nonsensy 14.10.05, 13:57
              Pewnie Kurski z Tatonkną Niemcom już wojnę wypowiedzieli, tylko ambasada
              jeszcze nic nie wie...
              • tatonka tatonka to m. innymi firma niemiecka 14.10.05, 14:04
                o czym cie kolega z DB moze poinformowac. Kim on jest mnie nie ochodzi, ale
                wczesniej wypowiadane przez niego tresci. Mnie ani Kurski ani Baburski nie
                interesuje, ale skandal naruszenia moich praw, ZA MOJE PIENIADZE.
                Zdaje sie ze dla naszych neoliberalow jest to straszliwie niezrozumiale......
                • wartburg4 Re: tatonka to m. innymi firma niemiecka 14.10.05, 14:12
                  Znam w Berlinie jedną Tonkę, nawiasem mówiąc ładna dziewczyna, ale nie zna
                  polskiego. Angielski, owszem, ale po polsku ani be ani me. Tak więc chyba nie
                  jesteś tą Tonką?
                  • tatonka a ja za to wiem co to jest skandal 14.10.05, 14:20
                    a kogo znasz poza tym - zupelnie mnie nie obchodzi..
          • tatonka doprawdy? :)))))) 14.10.05, 13:55
            musi skoro dla ciebie oczywistosc jest nonsensem i fakty - jak to ze ambasada
            jest placowka uslugowa dla obywateli panstwa a nie odwrotnie - jest dla ciebie
            tak skomplikowane ze pisujesz w tym szmatlawcu i juz ci sie antynarodowa
            mentalnosc michnika wpisala w mozg.
            Ale bez emocji- jesli sadzisz ze to nonsens a znasz niemiecki - to zapytaj
            kolegow Niemcow czemu sluzy ich ambasada w USA np....
            I czego od niej oczekuja...
            Zapytaj ich - jaka bylaby afera, gdyby tak potraktowano ich prawa wyborcze i
            takim zametem w stosunku do wyborcy wykazala sie ambasada....-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka