indianski Re: Tusk, "Znikajacy punkt":))))))))))))))))))! 15.10.05, 19:40 Pewnie zniknie : po drugiej kadencji . Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log kaczuś "Znikajacy punkt"????:))))))))))))))))))! 15.10.05, 19:55 :-)))))) A Napoleon też miał circa 150 cm lub niewiele mniej indianski napisał: > Pewnie zniknie : po drugiej kadencji . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: kaczuś "Znikajacy punkt"????:)))))))))))))))) 15.10.05, 20:13 I zle skonczyl . Myslisz ze kaczynski tez skonczy w pudle ? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WEHRMACHT BRZMI LEPIEJ NIZ SS 15.10.05, 19:21 Mam nadzieje ,ze obejdzie sie bez eksumacji zwlok Tuska i szukaniu znakow ss. Kampania w stylu wolnoamerykanki ! Dajmy jednak szanse Kaczynskiemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: WEHRMACHT BRZMI LEPIEJ NIZ SS 15.10.05, 19:39 Po kaczynskim wszystkiego mozna sie spodziewac . Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: WEHRMACHT BRZMI LEPIEJ NIZ SS 15.10.05, 22:57 Wszystko - tak. Ale szanse dajmy Tuskowi katolik_polski1 napisał: > Mam nadzieje ,ze obejdzie sie bez eksumacji zwlok Tuska > i szukaniu znakow ss. > Kampania w stylu wolnoamerykanki ! > Dajmy jednak szanse Kaczynskiemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: WEHRMACHT BRZMI LEPIEJ NIZ SS 16.10.05, 00:08 On juz swoja "szanse" po tysiackroc zmarnowal jurek46pink napisał: > Wszystko - tak. > Ale szanse dajmy Tuskowi > > katolik_polski1 napisał: > > > Mam nadzieje ,ze obejdzie sie bez eksumacji zwlok Tuska > > i szukaniu znakow ss. > > Kampania w stylu wolnoamerykanki ! > > Dajmy jednak szanse Kaczynskiemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 19:21 media i sondażownie dawno już wybrały kto ma wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 19:37 To nie media . To Polacy . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 19:50 tylko ktorzy Polacy? ci, ktorzy - jako zolnierze Wehrmachtu, a potem jency alianccy - nagle poczuli sie Polakami (vide: J.Tusk). Gratuluje takich wyborcow indianski napisał: > To nie media . To Polacy . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 20:10 Czlowieku plujesz na wlasnego dziadka . Nie wstyc Ci przed rodzicami ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 20:18 nie pluje. i chodzi o mojego ojca, a nie dziadka. byl w niewoli amerykanskiej w Coburgu w Bwarii, i zyl w najlepszej komitywie z polskimi zolnierzami, ktorzy go "pilnowali". Ale nie przeszedl do nich, bo to uwazal - jako jeniec - za nieuczciwe. To oni - polscy zolnierze - ostrzegali go, zeby bron Boze nie wracal na Slask, do komunistycznej Polski. On jednak - madry, ale i prosty czlowiek, uwierzyl Matce, ktora prosila, zeby wrocil. Ile razy po powrocie zostal pobity, jak go traktowano: nie wspomne. Ale. Ci, ktorym w czaise wojny pomagal - 3 panie ze wsi podrzeszowskich i sowieccy jency (ktorym pomagal w obozie jenieckim na Wegrzech) tez o nim nie zapomnieli. Dlatego do konca zycia chodzil z podniesionym czolem. Pokazalem mu kiedys artykul o Otto Schinku, mlodym Austriaku, zolnierzu Wehrmnachtu, rozstrzelanym za brak wykonaniu rozkazu rozstrzelania cywilow w tarnowskim. Ojciec powiedzial: tak, to prawda: kto chcial, ten kierowal sie swoim sumieniem. I to tyle. indianski napisał: > Czlowieku plujesz na wlasnego dziadka . Nie wstyc Ci przed rodzicami ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 20:25 Znasz jakiegos niemca czy slazaka ktory powiedzial juz ze jego ojciec byl faszysta ? jak to sie dzieje ze wszyscy sa niewinni (poja dziadkiem Tuska)? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 20:43 ja nie powiedzialem, ze byl faszysta, tylko ze uciekl od odpowiedzialnosci (zamienil niewole na polski mundur). Nie wiem, czy byl faszysta. Zapytaj o to Tuska. Moj ojciec napewno nie byl! indianski napisał: > Znasz jakiegos niemca czy slazaka ktory powiedzial juz ze jego ojciec byl > faszysta ? jak to sie dzieje ze wszyscy sa niewinni (poja dziadkiem Tuska)? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 21:33 Wiec czemu uwazasz ze Twoj ojciec byl lepszy od niego ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 21:55 dlatego, ze nie zamienil szybko munduru, zeyb miec "wiecej zarla" i byc lepiej traktowanym. Wiec nie uciekl od odpowiedzialnosci. I to zawsze cenilem i cenie u ludzi. Alergicznie nie lubie "farbowanych lisow". A tak na marginesie: wiesz, moj ojciec utrzymywal po wojnie stosunki z wieloma polskimi oficerami, ktorzy pozostali na Zachodzie. Sam, jak bywalem za "komuny" w Niemczech, Francji i Anglii, to sie z nimi spotykalem. I wszyscy mowili do mnie: "ale goraca solidarnosciowa glowa. Widac, ze to syn Georga". Do dzisiaj utrzymuje kontakt z rodzinami. Pojecie honoru, odpowiedzialnosci, i zwyklej ludzkiej przyzwoitosci pozwala laczyc wielu ludzi. Szkoda, ze tego zabraklo Donaldowi Tuskowi indianski napisał: > Wiec czemu uwazasz ze Twoj ojciec byl lepszy od niego ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 22:03 Piszesz jakbys znal Tuska osobiscie . Skad wiesz dlaczego zrzucil mundur ?, skad wiesz ze uciekal od odpowiedzialnosci ? Odpowiedzialnosci za co ? Za wermacht czy AK ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Pinokio, Kali ( z Sienkiewicza) ....to nic 15.10.05, 22:22 Gdyby byl w AK, toby byl w Oswiecimiu (przynajmniej), a nie w Stutthofie. Poczytaj troche historie, to wiecej zrozumiesz. Prawda jest tak, ze przystal do armii polskiej, zeby byc lepiej traktowanym. Sluchalem relacji mojego ojca i wielu innych Slazakow (w tym mojego wujka: po wojnie bardzo zasluzony - nie pzpr-owski dzialacz samorzadowy na Slasku). To od wujka Paula (Pawla) czerpie moje okreslenie: "farbowane lisy". Przed wojna sie ozenil z moja ciotka - siostra taty -, a ze rodzina byla antynazistowska (dziadek co miesiac musial stawiac sie na "Gleiwitzer Dienststelle Sicherheitspolizei - Gestapo), to nie dostal kredytu dla mlodych malzenstw (Hitler chcial popierac rozmnazanie "swocih"). Przeszedl wojne, byl jencem, starcil brata, i po wojnie publicznie powiedzial, co go - jako Slazaka - boli. I ludzie: o dziwo wielu przyjezdnych ze Lwowa i wschodniej Polski - bardzo to u "ujka Paula" cenili. Dlatego nei wierze Tuskowi: zbyt dobrze znam te bolesne historie. Nie osadzam nikogo ad hoc. Tylko: wobec prawdy wobec przeszlosci swojej rodziny trzeba stanac z podniesionym czolem, a nie "kombinowac". A to robi Tusk junior indianski napisał: > Piszesz jakbys znal Tuska osobiscie . Skad wiesz dlaczego zrzucil mundur ?, > skad wiesz ze uciekal od odpowiedzialnosci ? Odpowiedzialnosci za co ? Za > wermacht czy AK ? > Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:21 a.gajewski1 napisał: > Obronisz się !!!!!!!!!!!!! Nie będzie u nas faszyzmu bliźniaków z Kurskim i > Rydzykiem.!!!!!!!! To są właśnie " argumenty" ludzi podłych i nikczemnych. Ryszyk , katolicyzm , faszyzm . Wszyscy w jednym worku.... To są argumenty... Co ty śmierdzielu wiesz o faszyźmie ,ze tak łatwo "odarowujesz" nim swoich przeciwników??? Spróbuj chciaż raz w życiu pomyśleć sam. Spróbuj. To nie boli. A tak powtarzasz "hasła" zaszłyszane od urbana i michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:37 Chyba dawno nie czytales "Nie" . Teksty jakby je kaczynski osobiscie dyktowal . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 21:58 To nieprawda: wydaje mi sie, ze Urban nienawidzi serdecznie i zwalcza Kaczynskiego. Tuskiem po prostu gardzi. Oto przyklad: . www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293&zaznacz=donald%20tusk indianski napisał: > Chyba dawno nie czytales "Nie" . Teksty jakby je kaczynski osobiscie dyktowal . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 19:23 Kiedy niedawno GW robila nagonke na Kaczynskiego z powodu "listu do proboszczow", to temat nie schodzil z pierwszej strony wydania internetowego GW chyba z 2 dni. A kiedy Tusk po chamsku podwojnie sklamal, i publicznie skrzywdzil Jacka Kurskiego, to GW nabrala wody w usta. GW zasluguje tak samo na tytul Pinokia, jak i jej faworyt Tusk. I jeszcze jedno: kiedy HGW w iscie bolszewicki sposob - klamiac i wykorzystujac cierpienie umierajacych w hospicjach - atakowala Kaczynskiego, to siedzial u jego boku ksiadz, dyrektor jednego z najdrozszych i najbardziej eksluzywnych warszawskich hospicjo. I tez sie zalil, jaki ten Kaczynski zly. I co? I wtedy bylo OK, ze kler miesza sie do polityki? Tak samo, gdy Kaczynskiego opluwali Pieronek i Zycinski: wtedy tez bylo OK? Czyli: jezeli kler jest z nami, to wolno mu sie mieszac do polityki, a jezeli nie, oj, to sa dopiero lajdacy! Nie bez powodu GW zyskala przydomek: "Wybiorcza" Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 19:35 Dziecko , ty jestes slepy z nienawisci . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 19:39 Nie porownuj mnie do siebie! nie masz lustra? to sobie kup!! indianski napisał: > Dziecko , ty jestes slepy z nienawisci . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 19:41 i tak cie kocham . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 19:46 chyba ci sie adres pomylil (albo post)? to nie ja jestem Pinokio (czyli Tusk albo i Michnik). to do nich adresuj swoje milosne westchnienia indianski napisał: > i tak cie kocham . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 20:05 A myslalem ze czytales biblie . Odpowiedz Link Zgłoś
historyk55 Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 20:31 To był perfidny zamach Gazety Wyborczej na Kościół, nie tylko na Kaczyńskiego. I pomyśleć, że redakcja w dzisiejszym wydaniu Gazety dołączyła płytę i książkę o Papieżu Janie Pawle II - jaka dwulicowa ta Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 20:36 Wow , to Benedykt juz poblogoslawil Kaczyskiemu ?. A moze dla Ciebie kosciol to o. Rydzyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
historyk55 Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 20:49 indianski napisał: > Wow , to Benedykt juz poblogoslawil Kaczyskiemu ?. A moze dla Ciebie kosciol to > > o. Rydzyk ? O. Rydzyk jest tylko człowiekiem. A Kościół to dla mnie Bóg. A dla ciebie, panie Indiański, co to jest Kościół? Czy tylko miejsce, w którym można naprędce wziąć ślub kościelny tuż przed wyborami, kiedy całe lata było się liberałem? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 21:33 I Bog sie obrazil bo Tusk nie przepada za Kaczynskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 22:01 Bog przyjmuje kazda "zagubiona owieczke", jesli tylko to jest szczery powrot na lono Kosciola. Co do Tuska, to mam powazne watpliwosci. Kosciol trwa i zyje od przeszlo 2 000 lat. Tuska - najpozniej po 5 latach - nikt juz nie wspomni indianski napisał: > I Bog sie obrazil bo Tusk nie przepada za Kaczynskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 22:05 wiec w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 15.10.05, 22:26 w tym problem, ze Tusk jest bardzo nieszczery, w tym co robi i mowi. Nawet moja siostra - wczesniej zagorzala "tuskowna" - powiedziala mi dzisiaj, ze Tusk tak nerwowo przebiera palcami w dyskusjach z Kaczynskim, tak kreci, i taki niewyrazny ma wyraz twarzy, ze zastanawia sie powaznie, czy za tydzien nie zaglosowac jednak za Kaczorem. W tym rzecz Indianski: Tusk "lawiruje"; i to widac golym okiem. Bog przyjmuje tych, ktorzy sa szczerzy i prawdomowni; a tego - moim zdaniem - Tuskowi baaardzo brakuje. indianski napisał: > wiec w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: "List do proboszczow" a Pinokio Tusk 16.10.05, 15:31 indianski napisał: > Dziecko , ty jestes slepy z nienawisci . To jest właśnie odpowiedź politycznie poprawnych, gdy nie ma się już argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:25 Demon munduru żołnierza Wehrmachtu nie zelektryzował wyborców. Germana w pickelhaubie można już odfajkować. Trzeba się będzie teraz pogłowić nad następnym skokiem na trampolinie prezydenckiej dla Lecha. A to jedyna szansa, żeby został preziem wsiechPolaków. Za pięć lat będzie zbyt wiekowy. Donald może jeszcze raz startować. Wierzę w obrotność Kurskiego, znajdzie z pewnością na Pomorzu ochotników, którzy lookną Donaldowi w kalesony i zameldują, że PiSiorek jakiś taki niepolski. Maszyny drukarskie "Angory" już się grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:32 PiS z "wielka afera" zaczeka do piatku , w przeciwnym wypadku Tusk moglby sie jeszcze wybronic . A tak to "cisza wyborcza" . Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:51 indianski napisał: > PiS z "wielka afera" zaczeka do piatku , w przeciwnym wypadku Tusk moglby sie > jeszcze wybronic . A tak to "cisza wyborcza" . W przypadku takiej strategii Tusk wygra. Zawartość kalesonów stanie się na tyle intrygująca, że długopis sam zrobi ixa w Donaldowej kratce. Będzie całe pięć lat na skonfrontowanie zarzutów z rzeczywistością. A konfrontacja może być całkiem, całkiem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
terraya Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 19:30 jak siebie m.in. nazwal juz dawno przebil Kwacha jesli chodzi o krecenie, mataczenie,zaniki pamieci...cala jego kampania to od poczatku jedna wielka manipulacja...praca na wysokosciach itp itd...tralala...ktos trafnie zauwazyl ze z pierwszego spotu kampanijnego usunal spoty ktore mogly byc zaczynem do bacznego przyjrzenia sie kandydatowi...zniknal komin- to o pracy na wysokosciach,o dzialalnosci w opozycji jeszcze na studiach,zniknal tez dziadek - "dzielny polski kolejarz"- to o czyms swiadczy... Na tym tle kampanie i prezydentura Kwacha wygladaja jak oaza prawdomownosci i uczciwosci...smutne ze, na jego tle ktos wyglada jeszcze gorzej i lokuje sie za Kwachem o cale lata swietlne... A najnowsze sondaze przestaly juz dziwic...spodziewalem sie dzisiaj 115 procentow dla Tuska...ha,ha i O procent dla Lecha Kaczynskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 19:33 terraya napisał: > A najnowsze sondaze przestaly juz dziwic...spodziewalem sie dzisiaj 115 > procentow dla Tuska...ha,ha i O procent dla Lecha Kaczynskiego!!! ja tez , ale okazuje sie ze jest jeszcze kilku idiotow ktorzy zaglosuja na pisuara . Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 19:46 To porzadny człowiek nie kłamie a i za kolege złodzieja złozy poreczenie Volksdeutsch Tusk prezydent wszystkich Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 19:48 co za deklaracja! pelna milosci blizniego!chyba sie nie myle: czerwony indianski popiera czerwonego michnika i - moze troche bardziej rozowego (no coz: metys) tuska indianski napisał: > terraya napisał: > > A najnowsze sondaze przestaly juz dziwic...spodziewalem sie dzisiaj 115 > > procentow dla Tuska...ha,ha i O procent dla Lecha Kaczynskiego!!! > ja tez , ale okazuje sie ze jest jeszcze kilku idiotow ktorzy zaglosuja na > pisuara . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 20:09 Indian nie lubisz , metysow nie lubisz , niemcow nie lubisz ... Kogo jeszcze ? A zapomnialbym - zydow . Masz jakies kompleksy czy to zwykly rasizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 20:51 Wszystkich lubie oprocz oprychow i klamcow. Stda to moje "naznaczenie" pewnych nazwisk. Co wiecej: mam przyjaciela, Indianina/Amreykanina i Phoenix w Arizonie i tu - w Monachium - przekochanego pana Wiliama z Sosnowca (Polaka zydowskiego pochodzenia; podkreslam: POLAKA), ktorych nade wszytsko cenie. Nie lubie tylko zwyklych oszustow i niecnych graczy w "polityczna rulteke", takich ja Michnik, Tusk i Ty, Indianski indianski napisał: > Indian nie lubisz , metysow nie lubisz , niemcow nie lubisz ... Kogo jeszcze ? > A zapomnialbym - zydow . Masz jakies kompleksy czy to zwykly rasizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 21:37 jasne - a piszac "metys Tusk" to mial byc komplemet ? Nie lubisz kolorowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk "czlowiek z zasadami"... 15.10.05, 22:08 Nie, to bylo celowe: piszac o "Metysie Tusku" mialem na mysli zarowno postawe jego dziadka, ktory jako niemiecki jeniec, nagle zrobil z siebie "polskiego wyzwoliciela", jak i D. Tuska, tego, ktory - ponoc wielki Solidarnosciowiec i liberal z "Bozej öaski" troszczyl sie o to (zobacz sobie "Nocna zmiane"), czy Kwasniewski i SLD "nie skrewi", czyli, czy uda sie obalic rzad Olszewskiego, chcacy raz na zawsze sprawe wszelkich teczek wyjasnic (nawet sam Tusk liczyl w slynnej "sekwencji" glosy: czy wystarczy, zeby Waldek Pawlak zostal walesowskim "premierem"). To taka moja prywytna definicja "Metysa" Tuska indianski napisał: > jasne - a piszac "metys Tusk" to mial byc komplemet ? Nie lubisz kolorowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Kaczyński = żadnych zasad 15.10.05, 19:34 Byle tylko dorwać się do władzy. Dla władzy sięgnie po pomoc nawet takiej szmaty jak Jacek "Szuja" Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Kaczyński = żadnych zasad 15.10.05, 19:38 klöamstwo . kaczynski ma jedna zasade : "wladza za wszelka cene" . Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz 49:51??? 15.10.05, 19:45 Jak tak dalej pójdzie, to w przyszłą niedzielę będzie 49 do 51 i Tusk będzie musiał pożegnać się z synekurą. Kłamstwo ma krótkie nogi, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Volksdeutsch Tusk prezydentem wszystkich Polakow 15.10.05, 19:48 To porzadny człowiek nie kłamie a i za kolege złodzieja złozy poreczenie Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Volksdeutsch Tusk prezydentem wszystkich Pol 15.10.05, 19:58 zapomniałem dodac ze interesuje sie sportem www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
patriota9 wiarygodność Tuska 15.10.05, 19:48 Tusk mówi że w domu się o dziadku nie mówiło a jednoczesnie twierdzi że dziadka do Wehrmachtu wcielili na siłę. Tymczasem w zaświadczeniu z archiwum (Deutsche Dienststelle) podano datę wcielenia a nie sposób. Mamy więc kolejne kłamstwo Tuska. Poza tym bez świadomego aktu zgody Niemcy nigdy nie wcielali do Wehrmachtu gdyż uzbrojenie potencjalnego wroga byłoby zbyt niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: wiarygodność Tuska 15.10.05, 20:39 Masz niezle nawalone . Byles moze w wojsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JAK J.TUSK W 1944 WSTEPOWAL DO ANDERSA 15.10.05, 19:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30476336&a=30478962 Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 19:53 Polowanie na Dziadka Donalda Tuska,zorganizowane przez Kaczyńskich, to metoda odwrócenia uwagi wyborców od prlowskiego programu pisu. Panie Donaldzie, życzę Panu zwycięstwa. Ja chcę być dumny z Polski a nie z kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 20:40 jakiego programu ? To kaczki maja wogole jakis program ? Odpowiedz Link Zgłoś
czcibora Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 16.10.05, 09:21 Kaczki mają program żywcem wzięty z prl-u. Może ktoś wie , czy się ochronią przed ptasią grypą ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Czy to ta sondownia co się pomyliła 10% w I turze? 15.10.05, 19:55 Oczywiscie na niekorzyśc kaczora. Te wybory wygra ktoś róznicą 2 punktó procentowych. Decydujące będzie jak ludzie odbiorą kłamstwo wehrmachtowe tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Czy to ta sondownia co się pomyliła 10% w I t 15.10.05, 20:17 1. Dla jednych murowane kłamstwo. 2. Dla drugich niewiedza. 3. Dla trzecich tajemnica rodzinna. 4. Dla czwartych pietyzm wobec zmarłych. 5. Dla piątych odraza wobec praktyk Kurskiego. 6. Dla szóstych... 23.10.2005 po godzinie 20-tej będziemy wiedzieli więcej. Z jednym się zgadzam: różnica między kandydatami nie będzie taka duża jak w obecnych sondażach. W najbardziej pesymistycznym scenariuszu dla Tuska będzie 50%:50% ok. godz. 23, ale już minutę później doliczą ostatni głos na niego. To będzie mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czy to ta sondownia co się pomyliła 10% w I t 15.10.05, 20:18 No to Tusk ma wygrana w kieszeni . Nikogo juz nie interesuje belkot Kurskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Podaj choć jeden z środy-piątku to cię przeproszę 15.10.05, 20:19 w nagłówku następnego sondażu(oczywiscie nie chodzi o sondaz internetowy) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk STRACIŁ!! 15.10.05, 20:10 Tytan pracy i kandydat na I-szy urząd w PL: www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 20:17 Do końca tygodnia straci jeszcze sporo i przerżnie. Nie potrzebny nam jest kolejny "prezio" wchodzący w dupę UE i putinowi u. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 20:20 WAM pewnie nie . Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Putin to sie tak boi tego aroganta Placka, ze sie 15.10.05, 20:25 powiesi. Jak on taki numer z przodkami Putinowi odwali to nam zakwestionuja granice i nawet nie pomorze Bush, ktorego Kaczor zdarzy nazwac faszysta:) Odpowiedz Link Zgłoś
historyk55 Re: Putin to sie tak boi tego aroganta Placka, ze 15.10.05, 20:43 a.gajewski1 napisał: > powiesi. Jak on taki numer z przodkami Putinowi odwali to nam zakwestionuja > granice i nawet nie pomorze Bush, ktorego Kaczor zdarzy nazwac faszysta:) A za Kwaśniewskiego to Putin Polskę miał w nosie. A Kwaśniewski, płaszcząć się, jak pokorne cielę pojechał do Rosji na obchody rocznicy zakończenia II wojny światowej, pomimo że Putin jawnie ignorował Polskę. Skutek uległości i głupoty, braku godności prezia Kwasniewskiego był taki, że Putin w swoim przemówieniu nie wymienił Polski w gronie aliantów. Dlatego nie potrzebujemy drugiego takiego prezydenta jak Kwaśniewski, uległego wobec Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Putin to sie tak boi tego aroganta Placka, ze 15.10.05, 20:53 O, matko Tuska. Przeczytaj post zanim go wyślesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Dlatego nie potrzebujemy drugiego takiego prezyd.. 15.10.05, 23:01 Za to potrzebujemy zerwikaptura z szabelką i pianą na ustach - (ormoczuwa) historyk55 napisała: > a.gajewski1 napisał: > > > powiesi. Jak on taki numer z przodkami Putinowi odwali to nam zakwestionu > ja > > granice i nawet nie pomorze Bush, ktorego Kaczor zdarzy nazwac faszysta:) > > A za Kwaśniewskiego to Putin Polskę miał w nosie. A Kwaśniewski, płaszcząć się, > > jak pokorne cielę pojechał do Rosji na obchody rocznicy zakończenia II wojny > światowej, pomimo że Putin jawnie ignorował Polskę. Skutek uległości i głupoty, > > braku godności prezia Kwasniewskiego był taki, że Putin w swoim przemówieniu > nie wymienił Polski w gronie aliantów. Dlatego nie potrzebujemy drugiego > takiego prezydenta jak Kwaśniewski, uległego wobec Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk55 Re: Tusk-pionek niemiecki 15.10.05, 20:53 Dotychczasowe zachowanie Tuska wskazuje, że to może być, niestety, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: Tusk-pionek niemiecki - Wirklich ? 15.10.05, 23:02 historyk55 napisała: > Dotychczasowe zachowanie Tuska wskazuje, że to może być, niestety, prawda. ====================== Wirklich ? Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 WYBIERAM TUSKA 15.10.05, 20:52 Mój głos ma Tusk, choćby dlatego zeby fałszywe bliźniaki, i brukowiec Kursk nie wygrał... Z dwojga złego wybieram TUSKA Odpowiedz Link Zgłoś
polskaslowianska Re: WYBIERAM TUSKA 15.10.05, 20:53 Tak bo jestes zdradziecką... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: WYBIERAM TUSKA 15.10.05, 20:56 Niech żyje D. Tusk, pułkownicy i A. Jarucka - gwaranci swobód obywatelskich. I prawdomówności. Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Dlaczego Polacy lubią oszustów???????????????????? 15.10.05, 20:57 Najpierw Kwaśniewski, teraz Tusk; czy tylko oszust może być w Polsce Prezydentem??? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dlaczego Polacy lubią oszustów??????????????? 15.10.05, 21:01 Może inni pośród kandydatów nie bywają? Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: Dlaczego Polacy lubią oszustów??????????????? 15.10.05, 21:06 Inna warsja bardziej pesymistyczna wygląda następująco: Najpierw Kwaśniewski, teraz Kaczyński; czy tylko oszust może być w Polsce Prezydentem??? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e DZISIAJ: Tusk stracił jeden punkt... 15.10.05, 20:59 ...jutro tez jest dzien...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polskaslowianska Najlepiej Wybierzcie Bagsika 15.10.05, 21:03 Murowany aplauz w Izraelu i USA:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 IV RP = IV Rzesza 15.10.05, 21:04 Ein Volk, ein Reich, zwei Katschoren. Mam nadzieje, ze chociaz prezydentowi Tuskowi uda sie utracic chociaz kilka socjalistycznych pomyslow naszego skrajnie lewackiego parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk55 Re: IV RP = IV Rzesza 15.10.05, 21:33 michnix2 napisał: > Ein Volk, ein Reich, zwei Katschoren. > > Mam nadzieje, ze chociaz prezydentowi Tuskowi uda sie utracic chociaz kilka soc > jalistycznych pomyslow naszego skrajnie lewackiego parlamentu. Stosujesz analogię do III Rzeszy? To gdzie ta III Rzesza była, czy nie przypadkiem w Niemczech, Eskimosie? A kto jest proniemiecki - Tusk czy Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 21:04 Tylko Tusk ma mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
szamto Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 21:12 Polskość Tuska Wystąpienia Tuska na zjeździe kaszubów. W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontrprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POLSKA GRUPA BADAWCZA...- 15.10.05, 21:43 ...44 do 39 dla tuska...17 proc. niezdecydowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pamiętasz co powiedział Nikodem Dyzma 15.10.05, 22:16 po walce zapaśników w cyrku braci Staniewskich? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pamiętasz co powiedział Nikodem Dyzma 16.10.05, 10:55 Powiedział, co się szczególnie paniom z society podobało - a, gó..! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: POLSKA GRUPA BADAWCZA...- 15.10.05, 22:47 me-e napisał: > ...44 do 39 dla tuska...17 proc. niezdecydowanych... Oni jedyni maja zgodnie z rzeczywistoscia wyniki. Reszta jest wojna psychologiczna przeciwko Lechowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas TAK. JESTEŚ DEWIANTEM . 16.10.05, 21:16 Smieciu. Wywłoko urbana. Szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Re: TNS OBOP dla "Wprost": Tusk stracił jeden pun 15.10.05, 21:22 Ślub kościelny na żądanie Mundur dziadka gdzieś w tapczanie Raz liberał, raz socjalny raz agresywny, raz kulturalny... Robi wszystko co sztab każe Byle wzrosły mu sondaże!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Macie portret nie podrabiany Człowieka „z zasadami” Był elektryk prezydentem, Był magister bez tytułu pora na zasady Tuska! Ale...z oczy spadła łuska... Dość matania ,dość kłamania, I ciągłego przepraszania. Po człowieku z żelaza, Po człowieku ze stali Człowieka z plasteliny Prezydentem by wybrali???????? Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi Z Wehrmachtu do PSZ przeszedł jak poczuł Rosjan ! 15.10.05, 21:31 Jako volksdeutsch z Polski innego wyjścia ( u schyłku wojny) nie miał skoro chciał przeżyć.Potem w PRL-u siedział cichutko aby uniknąć Syberii za kolaboracje i dlatego wnusio tym sie nie pochwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Z Wehrmachtu do PSZ przeszedł jak poczuł Rosj 15.10.05, 21:42 Co miales z historii ? Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi Re: Z Wehrmachtu do PSZ przeszedł jak poczuł Rosj 15.10.05, 21:49 indianski napisał: > Co miales z historii ? A co ty miałeś z języka polskiego - analfabeto! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Z Wehrmachtu do PSZ przeszedł jak poczuł Rosj 15.10.05, 21:57 :) wstydzisz sie przyznac ?. Nie musisz - w pisuarze nie potrzebuja inteligentow , tylko bullteriery Odpowiedz Link Zgłoś