1europejczyk Problemem pana Halla jest to ze bardziej opiera 04.11.05, 18:18 swoja analize na "znajomosci glownych aktorow tego widowiska" niz na podstawie wiadomosci medialnych a juz na pewno nie na podstawie rzeczywistej chronologi faktow. Stad akapit zaczynajacy analize jest mylacy: "Swoją opinię formułuję na podstawie uważnej obserwacji wiadomości medialnych, znając większość głównych aktorów tego widowiska: ich charaktery i sposób uprawiania polityki. Sądzę, że PiS długo naprawdę chciał koalicji z PO." Pomimo staran nie dalo sie rowniez ukryc rzeczywistych preferencji politycznych pana Halla, ktore wyrazane sa tlustym drukiem tytulow. Odpowiedz Link Zgłoś
proffessorr Re: Nieodwracalne fiasko PO-PIS-u 04.11.05, 18:25 Aleksander Hall nie jest politykiem z pretensjami do jekiegokolwiek szeregu. Jak mi się wydaje, już dawno wycofał się z czynnej polityki. Rozumiem rozgoryczenie spowodowane rzeczową krytyką politycznych pupili. Ale jak się nie ma nic do powiedzenia, to lepiej nic nie mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Proste przyczyny: 04.11.05, 18:38 1. Nasz obecny prezydent ktorego wybrali chlopi, matoly, i ludzie ktorym sie tylkow nie chcialo ruszyc z domu-jest chory na wladze 2. Ta wlasnieprzypadlosc kazala mu sie zbratac z facetem na korym ciazy 9 wyrokow sadowych i obwolac go marszalkiem 3. Cale szczescie ze PO nie wzielo na siebie odpowiedzialnosci za ten kretynski ruch 4. Mnie sie to w sumie podoba bo za 4 lata wroci SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: polskie przywary 04.11.05, 19:05 dlaczego nie mozna znalezc kompromisu w sytuacji gdzie glosy rozlozyly sie prawie 50 na 50. Przez szacunek do wyborcow obie partie powinny sie pogodzic , przeciez to wlasnie wyborcy zdecydowali kto ma rzadzic Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: polskie przywary 04.11.05, 19:30 czlowieku ty chyba nie do konca wiesz o czym mowisz. Prawo i prawiedliwosc powolalo na marszalka Sejmu faceta ktory jest skazany wyokiem w ilus tam prosecach. Ta sama partie glosila kilka lat temu koniecznosc izolowania takich wataszkow jak Lepper. Ten facet bedzie stanowil PRAWO w rzadach sprawowanych przez partie ktora glosi umilowanie prawa i sprawiedliwosci. To zwykle oszustwo i zrobienie z wyborcow matolow. Nie chce ani takiego rzadu ani takiego prezydenta. Nie jestem sympatykiem PO ale ciesze sie ze nie chca miec z tymi oszustami do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: polskie przywary 04.11.05, 22:40 alterpars napisał: > czlowieku ty chyba nie do konca wiesz o czym mowisz. Prawo i prawiedliwosc > powolalo na marszalka Sejmu faceta ktory jest skazany wyokiem w ilus tam > prosecach. Wydaje mi się, że demokracja (czy nam sie to podoba, czy nie) jest nie do pogodzenia z INTUICYJNYM odczuwaniem dobra i zła. Przecież z Leppera zdjęto immunitet, wymiar sprawiedliwości miał go do dyspozycji. Gdyby był takim przestepcą za jakiego go masz, to albo by siedział, albo przynajmniej utracił prawa obywatelskie. Ale NIE UTRACIŁ. Został wybrany. I właśnie reguły demokratyczne nie pozwalają na dzielenie posłów na "lepszych i gorszych". Bo kto to ma ustalać? Tusk z Rokitą? To Lepper z Begerową ustalą, że Rokita jest gorszy a Marcinkiewicz lepszy. I co? Do Brukseli pojedziemy po arbitraż? Platforma to spadkobiercy polskiej anarchii z XVIII wieku. Włąśnie Sarmaci, a nie reformatorzy. Dla jasności dodam, że głosowałem i głosował będę konsekwentnie na SLD. Samoobrona mnie razi, PiS jest ideologicznie nieskończenie daleko od moich przekonań, a PO to zwykłe żołędne dupki. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon Czy POrazone porazka Tuska PO odzyska rownowage? 04.11.05, 18:56 Wykreoawany przez gw oraz salon rozowo-czerwony na <meza stanu>!!! Tusk pokazuje swoja malosc, mialkosc i nijakosc!TO PRETENSJONALNY DROBNY CWANIACZEK KTORY RAPTEM UWIERZYL W SWOJE PIEC MINUT!Sposob w jaki zareagowal na porazke jest typowy dla ...przewartosciowanych politykow. Potwierdzaja sie wszystkie moje przypuszczenia co do Tuska!Nawet Kwasniewskiemu/ choc ten nigdy nie byl z mojej bajki/nie dorownuje klasa!Rozlam w PO jest raczej bardzo a to bardzo prawdopodobny! Nie trzeba nawet zachet ze strony PIs ani inspiracji, PO rozleci sie sama. Partia ktora powstala i nabrala wyrazu dzieki takim ludziom jak Rokita,Plazynski czy Z. Gilowska/ Tusk oczywiscie w cieniu czy raczej< pod spodnica pani profesor> czekajacy na swoje piec minut!? i knujacy jak odeslac do kata glownych rywali!/ nie jest zadnym monolitem ! Chyba ze Tusk , Schetyna juz wyksztalcili marksistowskie metody kierowania czyli trzymania <za morde> w PO/ przepraszam co wrazliwszych czytelnikow za to sformulowanie!!!/ jako drzewiej bywalo za geremka i kuronia w UW a wczesnie w OKP!!!Dochodzi jeszcze jeden bardzo istotny element ;Tusk mial poparcie wielkiego biznesu, wielkie pieniadze nie lubia ..przegrywac! Jak wiec gagus sopocki splaci dlugi wdziecznosci i nie tylko zaciagniete przed oraz w trakcie kampanii wyborczej???Mial byc prezydentem; bede wetowal wszystko co obciaza koszty pracy!!ha, ha !!!ALE SIE NAWETUJESZ TUSKU Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Czy POrazone porazka Tuska PO odzyska rownowa 04.11.05, 20:24 Troche prawdy w tym jest PO na swoich wyborcow sie >wypiela, Zachowanie podobne do cimoszewicza Gdie ta odpowiedzilnosc za polske Jak dalej tak bedzie to w przyszlosci Lepper ma prezydenture na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Przydałaby się Tuskowi POmoc psychiatry 05.11.05, 09:29 Tusk jest w szoku. Miał wygrać Tusk, a PIS go oszukał i wygrał wybory. Dwie przegrane po kolei, dwa razy oszukany przez PIS, który miał nie wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
uurraa Re: Nieodwracalne fiasko PO-PIS-u 04.11.05, 20:20 Bat'ko Kaczuszenko, po trupie reakcyjnej PO do wszechświatowego zwycięstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.k1 Re: Nieodwracalne fiasko PO-PIS-u 04.11.05, 21:21 ..i nie tylko,jeszcze gorzej.Co mam na myśli?ano zapowiedz "premiera"o trudnej opozycji,bo jak negowac własny program?Jeśli ktoś widzi zapowiedż socjału to zawiedzie się okrutnie.Polski zwyczajnie nie stac na to!wiedzą to i KK,a "premier"albo wysadzi z siodła"prezydenta"albo doprowadzi do rozłamu w PO.Jeśli przy tym poparłby KK to mamy dramat w następnych wyborach,bo w opozycji do KK zostaną same warchoły. Odpowiedz Link Zgłoś