Dodaj do ulubionych

Czy Lepper się boi ?

09.11.05, 11:14
Wychodzi na to, że tak!
Boi się - mimo wcześniejszych, szumnych deklaracji - "wzięcia
odpowiedzialności za kraj", czyli przejęcia władzy przez SO!
Jak inaczej tłumaczyć fakt, że chce poprzeć mniejszościowy rząd
Marcinkiewicza, kiedy wiadomym jest, że w przypadku spełnienia się "czarnego
scenariusza", to właśnie SO (może z LPR-em) zdobyłaby najwięcej głosów w
przedterminowych wyborach.
Zdaje się, że te wszystkie gadki (PO,PiS,SO) o strategii gospodarczej,
gotowych programach i planach na przyszłość, można między bajki włożyć!
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 11:34
      ja myślę że Lepper się boi że w styczniowych wyborach więcej głosów dostałaby
      platforma niż PiS.
      • don.kichote Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 12:03
        aron2004 napisał:

> ja myślę że Lepper się boi że w styczniowych wyborach więcej głosów dostałaby
        > platforma niż PiS

Osobiście nie wierzę w taką możliwość. PO i PiS udowodniły, że oprócz "gęby"
        pełnej frazesów, nie mają nic konkretnego do zaoferowania. Stąd też wyborcy,
        którzy na te partie głosowali i się zawiedli, drugi raz takiego błędu nie
        popełnią. Kto więc zostaje? Kto się będzie liczył w przewdterminowych wyborach?
        PO i PiS z ww. względów nie tyle, że przegrają, ale dużo stracą i poprzedniego
        wyniku nie powtórzą. SLD długo jeszcze się nie podniesie, jęsli w ogóle! LPR?
        może dużo zyskać, ale nie tyle żeby stanąć na czele. O PSL-u, nie ma nawet co
        mówić. Zyskać mogą niewiele.
        Zostaje więc SO.
      • aron2004 Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 14:08
        no właśnie ciekawe bo np. jak Marcinkiewicz ogłosi teraz że będzie becikowe
        choćby 500 zł i dożywianie dzieci w szkołach a Lepper tego nie poprze to co na
        to jego elektorat który na te rzeczy ZDECYDOWANIE czeka?

• trevik Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 11:55
      Lepper sie boi, bo on nie moze dopuscic do styczniowych wyborow a z drugiej
      strony nie moze bezwarunkowo poprzec PiSu. Lepper z PiSem musi umiec dobrze
      utrzymac sie w poldystansie: jak podejdzie za blisko moze sie jego elektoratowi
      rozmyc roznica a dodatkowo Lepper nie bedzie wiarygodny przy pozniejszej krytyce
      rzadu (moim zdaniem jest to nieuniknione, wrecz dla SO porzadane). Gdyby
      natomiast Lepper zostal w pelnym dystansie nie popierajac rzadu, to wtedy bedzie
      niezrozumialy dla elektoratu, dlaczego nie realizuje socjalnych obietnic. Jestem
      ciekaw, czy Lepper bedzie na tyle dobry, aby odpowiednia pozycje wzgledem PiS
      utrzymac. Wczesniejsze wybory dla SO beda prawdopodobnie +/- 0. Identyczny
      problem ma LPR,

T.
    • haen1950 Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 12:20
      A niby czego ma się bać? Sytuację polityczną ma jak marzenie. PiS mu nie
      podskoczy bo może w dogodnej chwili wspólnie z SLD namówić platformę do
      odwołania rządu "nieudaczników, zdrajców Polski, pomyliłem się, chcę nowych
      wyborów".
      Stać go na to.
      Może wisieć też dowolnie długo na gardziołku PiS wyrywając co lepsze kąski z
      tortu przy każdej okazji i bez okazji też. Odpowiedzialnością za rządy PiSu też
      nikt go nie obarczy, będzie "za a naewt przeciw".
      Facet ma najbardziej komfortową sytuację, jaką tylko można sobie wyobrazić.
      • don.kichote Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 13:30
        haen1950 napisał:

> Facet ma najbardziej komfortową sytuację, jaką tylko można sobie wyobrazić.

Prawdopodobnie masz rację.
        Znaczyłoby to jednak, że deklaracje SO i Leppera, to tylko "pic na wodę"!
        Nie są i nigdy nie byli gotowi do przejca władzy w Polsce! A więc trzecia co do
        wielkości partia, "zrobiła w konia" swoich wyborców.
        A jeżeli tak, to faktycznie Lepper ma się czego bać!!!
      • ppppp7 Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 14:21
        > Facet ma najbardziej komfortową sytuację, jaką tylko można sobie wyobrazić.

Tak, ale tylko w tej chwili.
        Po poparciu rządu PISu przez SBR będzie tracił z każdym dniem. I nie mówię o
        tych kilkudziesięciu posadach, które wyrwie. Jeśli PIS umoczy to część gniewu
        ludu spadnie na Leppera, za to że popierał ten rząd (nie będzie mógł
        powiedzieć: to "oni" spieprzyli). Jeśli PIS osiągnie sukces to wchłonie sporą
        część elektoratu SBR. Dotyczy to także LPR, mniej PSL
        • xcor Leper czyta 09.11.05, 14:49
          i tak sobie mysli. Najlepiej by mu bylo jakby wygralo PO w przdterminowcy
          wyborach. wtedy bida by nastala na jego elektorat, a wiadomo im gorzej tym
          lepiej.

Tak pirdu pirdu mozna by se pomyslec, tylko kto bedzie taki glupi zeby tak
          myslec? W narodzie jest ta madrosc ktorej sie z'elowate (gentelmenskie jelity)
          boja tak ze nazywaja ja czarna rozpacza nad miastem ich nadziej ilz
          czarnoodgrodem.
          • aron2004 Re: Leper czyta 09.11.05, 14:56
            ale ale - jak Lepper nie poprze Marcinkiewicza to nie będzie becikowego i
            dożywiania ludzi w szkołach.

PiS podniesie krzyk - Lepper wszedł w sojusz z liberałami z PO żeby zabrać
            ludziom becikowe!!!

I co wtedy powie wyborcom Lepper? Głosowałem razem z PO przeciw becikowemu dla
            dobra ludu?

wyborcy Leppera też nie są w ciemię bici i wolą wróbla w garści ( becikowe,
            dożywianie dzieci) niż kanarka na dachu ( renegocjacja traktatu z UE, minimum
            socjalne).

• szpikulec1 Czy PO sie boi ? Tak.n/t 09.11.05, 13:31
    • pink.freud Re: Czy Lepper się boi ? 09.11.05, 13:43
      Lepper będzie popierał na pewno PiS do momentu rozwiązania WSI. Takie ma polecenia. Później to już w zależności od sondaży.
      • kropekuk Mowisz o zleceniach z Kremla? Nawet bylbym 09.11.05, 14:24
        sklonny w to uwierzyc:)))
      • x3936012 a kto wskaze kierunek POwcom? 09.11.05, 14:37
        po rozwiazaniu WSI?

Swietny dowcip dzis slyszalem:

PO dotrzymuje obietnic. Tusk obiecal 3x15%, i tyle dostal ;)))
        • kropekuk Polozyles dowcip.Jak kazdy PiSiak:))) 09.11.05, 14:39
          PROCENTOW, PROCENTOW nie nalezalo wymieniac;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka