Dodaj do ulubionych

Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR

10.11.05, 07:08
Kochana Gazeta. Uwielbiam te bezstronne, stojace na najwyzszym poziomie
kunsztu dziennikarskiego teksty na temat polskiego rzadu.
Obserwuj wątek
    • thug Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 07:08
      Buraczana koalicja !!!
      • grunio CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 07:19
        Na pochybel największej zarazie naszych czasów - liberałom. Nadzieją dla
        Polski, wymodloną od wielu dni, jest polski rząd wrażliwy na społeczne problemy
        Polaków.
        • kropekuk Zebys sie nie rozczarowal: nie zauwazyl, ze w 10.11.05, 07:29
          gospodarce przejmuja program PO, a tak wogole to "Spieprzaj, dziadu!"...
          • lub_czasopismo Gdzie PiS z PO się kłuci, tam LPR i SO korzysta 10.11.05, 07:50
            dziwne tylko, że przed wyborami się cacy dogadywali...
            • kropekuk A takze i WSI:))) 10.11.05, 07:54
              www.pis.org.pl/aktualnosci/news/2004/2004-05-20-1.htm
              • atomm No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:06
                Za poparcie rzadu PiS placic bedziemy my wszyscy...
                Pomysly Samoobrony i LPR doprowadza tylko do nadmiernego deficytu czemu nowa
                pani minister tylko przyklaskuje (skad oni wzieli taka dyletantke???).
                Ale PiS nic na tym nie straci, wrecz przeciwnie - jak pokazuja sondaze tylko
                zyskuje...
                Niezle to sobie kaczki wykombinowaly, szkoda tylko Polski...
                • mlody_junak Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:18
                  Polske juz oddali!

i chyba na serio trzeba zakazac publikacji sondaży, albo przynajmniej je
                  ograniczyć skoro są juz kartą przetargową w tworzeniu rządu.
                  przy wotum politycy mają się kierować dobrem Polski a nie swoim ewentualnym byc
                  albo nie być w sejmie!

a do wazeliniarzy Jarka i Kazika - kto z kim przestaje takim się staje.

więc uwaga, bo "z kaczki zrobi się zając" jak w wierszyku, a raczej nawet
                  krzyżówla wieprza z koniem.
                  • shygay Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:21
                    Popieram pomysł zakazu publikacji sondarzy przedwyborczych i powyborczych.
                    Przynajmniej 3 miesiące przed i 3 miesiące po wyborach.
                    • piwi77 Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:25
                      Postuluje wybory w sobote, aby uniemozliwic lamanie ciszy wyborczej przez KK.
                      • shygay Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:27
                        I ten pomysł jest wart rozpatrzenia.
                        • miecia9 LIST OTWARTY........ 10.11.05, 09:16
                          ***************L I S T O T W A R T Y*************
                          Kochane zatuskane!
                          Na wstępie mojego listu całuję Was serdecznie i pytam co u Was słychać. U nas
                          wszystko dobrze.

Skład gabinetu ceni leni

1. Pierwsza przekupa IV RP - Hanna G-Walcowata. Ostatnio cień walcował w
                          gabinecie Balcerowicza teraz walcuje w gabinecie prezydenta Warszawy

2. Mandaryna sceny politycznej - Donald T (śpiewa co mu Schetyna pozwoli
                          czyli pełen playbeck polityczny)

3. Ojciec chrzestny - Schetyna (steruje partią z tylnego siedzenia)

4. Ostatni frustrat - JM Rokita

5. Wściekły katolik - Niesiołowski

6. .Żołnierz Schetyny.......Komorowski

PiS wziął się do roboty, a PO wciąż marudzi, szuka dziury w całym, doszukuje
                          się jakichś niebezpieczeństw. Dość mam przekup, mamdaryn i frustratów. PO to
                          lobbing mafi

Na tym kończę i pozdrawiam całą zatuskaną kołtunerie w necie

Moherowy beret

PS
                          Ciemnogród swój rozum ma i swoje wie a nawet więcej

***************L I S T Z A M K N I Ę T Y*************

• 1993q Re: LIST OTWARTY........ 11.11.05, 11:39
                            Brawo. Wreszcie jakiś porządny tekst. Bo jak już od kilku dni czytam wypowiedzi
                            palantów z Partii Obrażalskich to rzygać się chce.
                      • 061445h Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 19:42
                        I wlasnie dla tego w USA wybory sa zawsze w srode. Dobrze to sobie przemyslano
                        ponad 200lat temu.
                    • levinas Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:42
                      Oczywiscie zabronic teraz sondazy!!! Dobre byly tylko te w GW przed wyborami,
                      ktore dawaly przewage PO i Tuskowi!!! Teraz trzeba zakazac bo sie ich uzywa
                      instrumentalnie w polityce. Zwlaszcza tych sondazy, ktore sie najmniej pomylily
                      przy okazji wyborow - bo o tych tu mowa.
                      • shygay Re: No i zaczelo sie sprzedawanie Polski... 10.11.05, 08:45
                        Również wtedy uważałem, że należy zastanowić się nad zakazem publikacji sondaży.
                        Uwierz mi, że PO nie jest moją wymarzoną opcją polityczną.
                        Pomysł z zakazem ogłupiana wyborców raczej nie ma szans, bo przeciez sondażownie
                        to silne lobby.
                        • miecia9 [...] 10.11.05, 09:51
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • adas313 Sondaże wcale nie były takie złe. 10.11.05, 11:12
                        Przez mniej więcej tydzień przed wyborami Tusk tracił do Kaczyńskiego 1%
                        dziennie.
                        Ostatni sondaż (przeprowadzony w czwartek) wskazywał remis.

Wybory były w niedzielę, więc zgodnie z tą tendencją Kaczyński powinien mieć
                        ok. 53%. Miał 54%, więc błąd wcale nie był taki duży.
                        Podobnie było zresztą przy wyborach parlamentarnych.

Tyle że zamiast ruszyć mózgownicą i skojarzyć trzy fakty, lepiej jest urządzić
                        nagonkę na media i obwieścić społeczeństwu że jest spisek, który należy rozbić -
                        prawie jak w ZSRR w latach 30.
                        • kubala11 Re: Sondaże wcale nie były takie złe. 10.11.05, 11:33
                          adas313 napisał:

> Przez mniej więcej tydzień przed wyborami Tusk tracił do Kaczyńskiego 1%
                          > dziennie.
                          > Ostatni sondaż (przeprowadzony w czwartek) wskazywał remis.
                          >
                          > Wybory były w niedzielę, więc zgodnie z tą tendencją Kaczyński powinien mieć
                          > ok. 53%. Miał 54%, więc błąd wcale nie był taki duży.
                          > Podobnie było zresztą przy wyborach parlamentarnych.
                          >
                          > Tyle że zamiast ruszyć mózgownicą i skojarzyć trzy fakty, lepiej jest
                          urządzić
                          > nagonkę na media i obwieścić społeczeństwu że jest spisek, który należy
                          rozbić
                          > -
                          > prawie jak w ZSRR w latach 30.

Zauważ kolego, że sondaż opublikowany w GW w czwartek przed wyborami dawał
                          zwycięstwo Donia 54 do 46.
                          • adas313 Re: Sondaże wcale nie były takie złe. 10.11.05, 12:03
                            > Zauważ kolego, że sondaż opublikowany w GW w czwartek przed wyborami dawał
                            > zwycięstwo Donia 54 do 46.

W którym dniu on był przeprowadzony (przeprowadzony, nie publikowany!)?
                            Zapewne ze dwa dni wcześniej, wszystko się zatem zgadza.
                            Ostatnie publikowane sondaże w piątek wieczorem (robione w środę-czwartek)
                            dawały mniej więcej remis (49,5-50,5% dla Tuska).
          • 80662270a lepsze to niż PO - partia kretów ! 10.11.05, 07:50
            • kropekuk A dlaczego kretow? Wyjasnij:))) 10.11.05, 07:54

• lebierre NIE WIEM CZY KRETYNOW - ALE BUFONOW I KUPLI SLD 10.11.05, 11:02
        • rudadziwka Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 07:53
          Kompletna zgnilizna moralna i degrengolada. Niedlugo za poparcie zaczną dawać
          tyłka.Tak jak ja za pieniądze.Czuję,że nie jestem od nich gorsza. A nawet
          jestem lepsza, bo ja nie robię tego publicznie w świetle jupiterów.I nigdy nie
          obiecywałam,ze będę porządna w przeciwieństwie do tych sprzedawczyków.
          • alfred73 masz racje ;) 10.11.05, 08:03
            PO też sie chciała sprzedać, ale była za droga jak na mierne walory i wysokie
            wymagania
            nikt normalny by fortuny nie oddał (czy nawet zapozyczał sie na kredyt) za to
            co może mieć prawie darmo z podobną partnerką ;)
            • shygay Re: masz racje ;) 10.11.05, 08:14
              Nie wiem czy 133 głosy i stabilna większość w parlamencie, to marne walory...
          • grunio Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:25
            rudadziwka napisała:

> Kompletna zgnilizna moralna i degrengolada. Niedlugo za poparcie zaczną dawać
            > tyłka.Tak jak ja za pieniądze.Czuję,że nie jestem od nich gorsza. A nawet
            > jestem lepsza, bo ja nie robię tego publicznie w świetle jupiterów.I nigdy
            nie
            > obiecywałam,ze będę porządna w przeciwieństwie do tych sprzedawczyków.

Podaj swój adres, może trafi się jakiś "klyjent"
            • rudadziwka Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:47
              grunio napisał:

> rudadziwka napisała:
              >
              > > Kompletna zgnilizna moralna i degrengolada. Niedlugo za poparcie zaczną d
              > awać
              > > tyłka.Tak jak ja za pieniądze.Czuję,że nie jestem od nich gorsza. A nawet
              >
              > > jestem lepsza, bo ja nie robię tego publicznie w świetle jupiterów.I nigd
              > y
              > nie
              > > obiecywałam,ze będę porządna w przeciwieństwie do tych sprzedawczyków.
              >
              > Podaj swój adres, może trafi się jakiś "klyjent"

Podaję adres: URM Warszawa Aleje Ujazdowskie 1/3
              Ale chwilowa jestem zajęta mam waznych klientów z SamoLigi
          • piwi77 Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:27
            W stosunku (sorry) do PiSu to Ty jestes cnotliwa!
        • werter-6 Re: CIESZĘ SIĘ Grunio z twojej glupoty 10.11.05, 08:02
          • grunio Re: CIESZĘ SIĘ Grunio z twojej glupoty 10.11.05, 08:27
            Werter, przecież obiecywałeś, że zaczniesz się leczyć na Sobieskiego, lub w
            Tworkach. Dotrzyuj słowa!!!!
        • ironlord Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:29
          takimi hasłami nas nie nabierzesz :) Na PiS to ja mogę zagłosować jak
          zlikwidują ZUS, albo doprowadzą do jego marginalizacji. Na razie przychylam się
          do głosu - że jest to buraczana koalicja, która istnieje dzięki głosom frajerów
          urobionych przez PiS.
          • grunio Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:33
            ironlord napisał:

> takimi hasłami nas nie nabierzesz :) Na PiS to ja mogę zagłosować jak
            > zlikwidują ZUS, albo doprowadzą do jego marginalizacji. Na razie przychylam
            się
            >
            > do głosu - że jest to buraczana koalicja, która istnieje dzięki głosom
            frajerów

O.K. - ale jak "zlikwidują ZUS" to kto będzie wypłacał emerytury Twoim rodzicom
            (nie wierzę, że ich nie masz)
            >
            > urobionych przez PiS.
        • ttttomasz Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:32
          Cieszysz sie , ze jak tredowaty dorwie sie do wladzy to rozprzeda Polske , aby
          tylko urzadzic igrzyska i rozdac chleb. Co z tego , ze zapewni ci pelny brzuch
          na rok czy dwa , jesli nie bedziesz mial gdzie wrocic bo na ten chleb rozwali
          twoj dom , aby ze sprzedazy cegiel sfinansowac twoja wyrzerke ... ?
          Bo taka jest mentalnosc programu tredowatych.
          • grunio Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 08:37
            ttttomasz napisał:

> Cieszysz sie , ze jak tredowaty dorwie sie do wladzy to rozprzeda Polske , aby
            > tylko urzadzic igrzyska i rozdac chleb. Co z tego , ze zapewni ci pelny brzuch
            > na rok czy dwa , jesli nie bedziesz mial gdzie wrocic bo na ten chleb rozwali
            > twoj dom , aby ze sprzedazy cegiel sfinansowac twoja wyrzerke ... ?
            > Bo taka jest mentalnosc programu tredowatych.

Naprawdę - nie chodzi o igrzyska!!!!. Chleb trzeba rozdawać tym których nie
            stać na wyżywienie ich rodzin - "jedni drugiego brzemiona noście" (JPII podczas
            homilii na gdańskiej Zaspie)
        • 1gadacz12 Cieszysz sie bo jestes troche niedorozwiniety... 10.11.05, 10:02
          Jesli chodzi o dzialania gospodarcze PiSu to jak narazie plany sa mocno zblizone do programu PO.
          Uslyszales od Rydzyka (przepraszam - Ojca Swietego Rydzyka), ze liberalizm to brzydkie slowo i to jest
          twoje jedyne zrodlo informacji na ten temat. Ministrancie Rydzyka, wyobrazasz sobie (co jest naprawde
          zabawne), ze partner Kaczorow Mr.Lepper, ten absolutny cynik, jest wrazliwy na spoleczne problemy
          narodu. Ha, ha, ha.
        • adas313 Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 11:05
          Tylko że bez liberalizmu wrażliwość tego rządu ograniczy się do łez i
          stwierdzenia, że "nic się nie da zrobić".
        • koloratura1 Re: CIESZĘ SIĘ 10.11.05, 13:04
          Ja też, tyle, że z innych powodów niż niektórzy tutaj.

Koniecznie niech powstanie i niech sobie porządzi, a po - najwyżej - roku, już
          chyba nawet ci najgłupsi, co to głosowali na Kaczory, pojmą, ile obietnice były
          warte.
          PiS przeturla się jakoś do końca kadencji, ale potem to już bardzo długo, a może
          i nigdy więcej, nie zagożą nam ani jego rządy, ani druga kadencja bliźniaka na
          najwyższym urzędzie. I o to chodzi!

Polski wprawdzie żal, straconego czasu również, ale - jakoś przeżyjemy!
          • 1gadacz12 Przezyjemy !!! 11.11.05, 08:17
            Przezylismy szwedzkich dupkow
            Przezyjemy kransnoludkow
      • alfred73 PO - Polske Olewamy 10.11.05, 07:45
        jak nie dacie nam 3/4 stołków wyp....amy
        zabieramy zabawki z piaskownicy,
        idziemy sie bawić w swojej PIaSkownicy sami,
        a wam z daleka i tak zamki porozwalamy
        • ironlord Re: PO - Polske Olewamy 10.11.05, 08:37
          Bardzo mnie zastanawiają głosy które utrzmując się w retoryce Radia Maryja
          mówią o rzucaniu się PO na stołki. Nie wiem czy ludzie już tak zkretynieli, czy
          po prostu Polska to kraj prostaków, półinteligentów i jeszcze gorszych mętów,
          którzy jakoś nie dostrzegają że gorączkę na władze ma tutaj jedynie PiS, a PO
          zostaje z boku. Jak w każdej koalicji chciało równowagi, PiS uparł się żeby
          pokazać kto jest górą do tego stopnia że sam chciał wybierać marszałka spośród
          PO. Komorowski był zły, bo uwaliłby PiSowskie zapędy do degrengoladay
          wszystkiego co się da. Coż, Tylko patrzec jak kraj staczy się po równi pochyłej.
          • alfred73 masz racje 10.11.05, 09:21
            dużo takich półinteligentów którzy wierzą w to ze chodziło tylko o Komorowskiego
            a śpiewka "LEPPER musi odejśc" tak samo wzmacnia tego polityka jak "Balcerowicz
            musi odejść"
            Balcerowicz został własnie dlatego że napotykał taki opór, więc i pewnie LEPPER
            dzięki takim spiewkom dłużej zostanie. A kto sie do tego przyczynia? ;)
            PIS jest po prostu odpowiedzialne i szuka alternatywy na wysokie zapędy PO bo
            ktoś musi w tym kraju rządzić.
            PO chce stać z boku a potem przywali od tyłu jak coś pójdzie nie tak rządając
            już innych warunków (Rokita premier, 3/4 stołków dla nas) kto więc chce stołków?
            Tylko że może sie przeliczyć bo ten mniejszościowy rząd może przetrwać dłużej
            niż sie zdaje a sama PO padnie z wyczerpania od tego ujadania wspólnie z SLD.
            Koalicja to ustępstwa i kompromisy, PO nie chciało kompromisów, chciało rządzić.
            • 1gadacz12 PO - POLSKE OCALIMY 11.11.05, 08:24
              Przezyjemy krasnoludkow
              • alfred73 PO - POLSKE OBALIMY??? 11.11.05, 11:19
                razem z SLD ? buhahahahhaha
                nie uda wam sie
                za mało chłopców do piaskownicy :)
          • pioskee Re: PO - Polske Olewamy 10.11.05, 10:13
            Bardzo mnie zastanawiają głosy które utrzymując się w retoryce panicznych
            komentarzy lewizny, prezia z kolesiami i innych umoczonych w milutkie układziki,
            mówiące o rzucaniu się PiS na stołki. Nie wiem czy ludzie już tak zkretynieli,
            czy po prostu Polska to kraj prostaków, półinteligentów i jeszcze gorszych
            mętów, którzy jakoś nie dostrzegają że gorączkę na władze ma tutaj jedynie PO,
            które znowu (! be elektorat, be!) nie wygrali wyborów, podobbnie jak
            wczesniejsze formacje genialnych politycznych gadaczy.
            Jak w każdej koalicji PiS chciało równowagi, a PO uparła się, pomimo
            tych "brzydkich" wyników wyborów, żeby pokazać kto jest górą do tego stopnia że
            sama chciała wybierać premiera spośród PiS oraz pilnować WSWiA
            (strzeżonego ...).
            PO kibicuje teraz opcji, w której rząd będzie źle rzadził a kraj stoczy się po
            równi pochyłej. Ci inteligenci i fałszywcy z PO, którzy ochoty zbyt wielkiej
            nie maja na wykonywanie jakiejś pracy (splendorek i owszem) życzą po prostu nam
            wszystkim (swoimj wyborcom także) WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO, zmarnowanych
            kolejnych lat naszego życia.

Na pohybel PO, znikajcie w polityczny niebyt.
        • meevee Re: PO - Polske Olewamy 10.11.05, 10:03
          Donald robił się na wielkiego męża stanu ale okazał się właśnie chłopcem w
          krótkich spodenkach, przegrał to pozłościł się, wziął zabawki, potupał nóżkami i
          zabrał się z piaskownicy, "bo to niedobre i głupie społeczeństwo na niego nie
          zagłosowało buu buu"
        • 1gadacz12 Re: PO - Polske Ocalimy 11.11.05, 08:21
          Przyjdzie na to czas! Trzeba byc cierpliwym. Cyniczni gracze Lepper i Giertych skompromituja PiS.
          Liliputy sie okropnie przejada na tych kretaczach. Szkoda kraju i straconego czasu ale:

Przezyjemy kransnoludkow
      • leszekzi A gdyby tytuł sformułować nieco inaczej... 10.11.05, 09:26
        Rząd zagrożony głosami koalicji PO - SLD ?
        • adas313 Re: A gdyby tytuł sformułować nieco inaczej... 10.11.05, 11:15
          To PO konsultowało się z SLD czy PiS z Samoobroną (dawniej PZPR) i LPR?
    • zapijaczonyryj Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 07:09
      to straszna wiadomość.Horror!
      • lub_czasopismo Która? Że powstanie, czy że dzięki LPR i SO? 10.11.05, 07:51

• shygay Re: Która? Że powstanie, czy że dzięki LPR i SO? 10.11.05, 08:15
          I jedno, i drugie!
    • thug Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 07:10
      Będą punkty za pochodzenie robotniczo-chłopskie.
      • atomm Mysle ze tak 10.11.05, 08:13
        Jak rowniez za ustawienie na kanale pierwszym odpowiedniego programu TV...
        • adas313 Telewizja.... 10.11.05, 11:17
          Nie będzie potrzeby ustawiania TV Trwam, gdyż nwym szefem (bądź komisarzem) w
          TVP będzie Jacek Kurski.

On już zadba o program!
          Codziennie "Nocna zmiana", "o dwóch takich co ukradło księżyc" i serial
          dokumentalny "związki Kaszubów z Wehrmachtem".

Pustych lodówek już nie pokażą, bo i po co? Każdy będzie mieć taką w domu.
      • leszekzi Nb. dzięki punktom za pochodzenie 10.11.05, 09:29
        wykształciło się w PRL-u 80% dzisiejszych "elit intelektualnych".
    • freez Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.05, 07:10
      • lub_czasopismo To zapewne nie ostatni skandal tej koalicji :) 10.11.05, 07:52

• shygay Re: To zapewne nie ostatni skandal tej koalicji : 10.11.05, 08:16
          Im gorzej dla nich, tym lepiej dla Polski?
    • taziuta Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 07:13
      Kiedy zasada „cel uświęca środki” jest zła?
      Tylko wówczas gdy stosują ją obcy, ale przecież nie wtedy gdy robimy to MY (ci
      od TKM)!

pamin1 napisał:
      > Kochana Gazeta. Uwielbiam te bezstronne, stojace na najwyzszym poziomie
      > kunsztu dziennikarskiego teksty na temat polskiego rzadu.
      • pamin1 Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 07:27
        taziuta napisał:

> Kiedy zasada „cel uświęca środki” jest zła?
        > Tylko wówczas gdy stosują ją obcy, ale przecież nie wtedy gdy robimy to MY
        (ci
        > od TKM)!
        >
        > pamin1 napisał:
        > > Kochana Gazeta. Uwielbiam te bezstronne, stojace na najwyzszym poziomie
        > > kunsztu dziennikarskiego teksty na temat polskiego rzadu.

Prosze o wytlumaczenie: MY to WY, czy MY to TY. Bo ja jestem w liczbie
        pojedynczej. ;).Twoj sposob myslenia jest mi obcy. Nie uwazam, ze ja moge w
        imie osiagniecia jakis celow byc swinia, a tobie odmawiac przyjemnosci
        zachowywania sie w podobny sposob. Ja mam swoje zasady w imie ktorych postepuje
        i to wszystko. Dlatego nie zostalem politykiem.
        • indianski Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 07:37
          pamin1 napisał:

> i to wszystko. Dlatego nie zostalem politykiem.
          I bardzo dobrze . Sejm i tak jest pelen idiotow .
          • pamin1 Indianski, uczyles sie u STASI jak manipulowac 10.11.05, 07:49
            wypowiedziami? Co tam w Hamburgu?
            • werter-6 Pamin 1 już szczuje!! 10.11.05, 07:51
        • werter-6 Problem w tym ze pamin1 jest bez zasad 10.11.05, 07:50
          Jak każdy rydzykowiec!
        • taziuta Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 08:37
          Kabareciarzem też byś zostać nie mógł, kolego - zero wyczucia ironii :-(
          A tak przy okazji, to ja ciebie też chyba nie do końca zrozumiałem.
          Uważasz, że skoro komuchy były świniami, to PiS-owi (też) prawa do bycia
          świniami nie powinniśmy odmawiać? Czy to chciałeś napisać? :-)

pamin1 napisał:
          > Prosze o wytlumaczenie: MY to WY, czy MY to TY. Bo ja jestem w liczbie
          > pojedynczej. ;).Twoj sposob myslenia jest mi obcy. Nie uwazam, ze ja moge w
          > imie osiagniecia jakis celow byc swinia, a tobie odmawiac przyjemnosci
          > zachowywania sie w podobny sposob. Ja mam swoje zasady w imie ktorych
          > postepuje i to wszystko. Dlatego nie zostalem politykiem.

> taziuta napisał:
          > > Kiedy zasada „cel uświęca środki” jest zła?
          > > Tylko wówczas gdy stosują ją obcy, ale przecież nie wtedy gdy robimy to MY
          > > (ci od TKM)!
          > >
          • pamin1 Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 08:44
            taziuta napisał:
            "Uważasz, że skoro komuchy były świniami, to PiS-owi (też) prawa do bycia
            świniami nie powinniśmy odmawiać? Czy to chciałeś napisać? :-)"

Wrecz przeciwnie.

"Kabareciarzem też byś zostać nie mógł, kolego - zero wyczucia ironii :-(

Pracuje nad tym ;).

• taziuta Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 09:18
              Pozwól, że przytoczę twoje słowa. Skoro nie chciałeś powiedzieć tego, co
              napisałeś, to wygląda na to, że nad sposobem formułowania myśli też musisz
              jeszcze trochę popracować :-)
              Cytat z pamin1: "Nie uwazam, ze ja moge w imie osiagniecia jakis celow byc
              swinia, a tobie odmawiac przyjemnosci zachowywania sie w podobny sposob".

pamin1 napisał:
              > Wrecz przeciwnie.

> taziuta napisał:
              > > "Uważasz, że skoro komuchy były świniami, to PiS-owi (też) prawa do bycia
              > > świniami nie powinniśmy odmawiać? Czy to chciałeś napisać? :-)"

> > "Kabareciarzem też byś zostać nie mógł, kolego - zero wyczucia ironii :-(

pamin1 napisał:
              > Pracuje nad tym ;).
              • pro-adas313 Do pamin1, i innych 10.11.05, 09:22
                sebulba7 napisał: „Co za raj! Już się biorę za moją starą. Napierw rżnięcie,
                potem becikowe, potem dom dziecka, a na końcu Hawaje!”

Skoro tak mówisz o SWOJEJ żonie, dzieciach (przyszłych), to dom dziecka może
                nie będzie dla nich najgorszym rozwiązaniem. Zrób je tutaj, zostaw, a dopiero
                potem jedź na Hawaje.

shygay napisał: „jakoś nie chce mi się wierzyć, że warstwy lepiej sytuowane,
                posiadające jakieś swoje ambicje połakomią się na to becikowe.”

Nie chodzi tu o becikowe (metoda), tylko o cel, którym jest odwrócenie zapaści
                demograficznej. Warstwy lepiej sytuowane powinny i bez becikowego rozumieć po
                co dzieci są potrzebne. W ostateczności, komu zostawią swoje lepsze
                usytuowanie? I czy owo usytuowanie przetrwa wobec ewentualnego krachu systemu
                ubezpieczeń społecznych jako skutkiem zapaści demograficznej.

kropekuk napisał: „Zebys sie nie rozczarowal: nie zauwazyl, ze w gospodarce
                przejmuja program PO”

Proponuję krótki kurs logiki (prawdziwej, a nie wielowartościowej): Możliwości
                są tu dwie: (1) kropekuk skarży się, że PiS tępi ostrze swojego programu psując
                go miazmatami PO. (2) PiS przechwytuje elementy programu PO, które kropekuk
                uznaje za dobre. W tym przypadku kropekuk powinien być zadowolony a zły na PO,
                że jej samej nie chciało się tych elementów dopilnować.

nohate napisał: „Można odnieść wrażenie,że dla Jarosława Kaczyńskiego świętym
                celem, uświęcającym rozmaite nieświęte środki, jest tylko i wyłącznie władza.”

Jak mi się wydaje, p. J. Kaczyński wybrał zawód polityka i najwyraźniej w tym
                wyborze został społecznie zaakceptowany. Tak jak zawodowym celem szewca jest
                szycie butów, tak zawodowym celem polityka jest dążenie do władzy. Na tym
                polega i tego dotyczy uprawianie polityki.
                Dla porównania: p. Tusk sprzeniewierzył się zawodowi, który wybrał, bo
                (podobno) nie zależy mu na władzy. Jest jeszcze możliwość, że został trafnie
                zdiagnozowany, jako polityk LENIWY.

Do pamina1: Zwykle piszesz z sensem (częściej niż wielu innych). Tak trzymaj.
                Po co marnujesz energię reagując na durnowate zaczepki?
                • taziuta Re: Do pamin1, i innych 10.11.05, 09:36
                  Dziękuję za uznanie, ale powiedz mi dlaczego podczepiasz się pod mój post,
                  skoro chcesz się zwrócić do pamina i jemu podobnych? Boisz się, że cię wówczas
                  nie przeczytam?

A jak bardzo z sensem pisze pamin1 to już chyba wykazałem w poście, do którego
                  się podpiąłeś. Ty też nie zrozumiałeś na czym polega babol pamina?
                  No to przy waszym poziomie, też bym radził unikać odpowiadania na "durnowate",
                  czyli nie zrozumiałe dla was zaczepki :-)

pro-adas313 napisał:
                  > ...Do pamina1: Zwykle piszesz z sensem (częściej niż wielu innych). Tak
                  > trzymaj. Po co marnujesz energię reagując na durnowate zaczepki?
                  • pro-adas313 Re: Do pamin1, i innych 10.11.05, 09:53
                    O!! Podczepiłem się korzystając z przepisu art. 4 ust. 4 ustawy o prawie
                    autorskim i prawach pokrewnych.

Nie wiem, na czym polega "babol" (?) pamina. Nie bardzo mnie to interesuje.
                    Czym by jednak nie był, przy dobrej woli KAŻDEMU zdarza się mówić z sensem.
                    Przekonanie to rozciągam (co za zgroza dla wielu!) także na p.p. Leppera,
                    Giertycha, itd. Im więcej tej dobrej woli, tym częściej.
                    Niestety, jeśli dobrej woli brak u odbiorców wypowiedzi, jej rozsądna ocena
                    zawsze umknie. Małą wtedy jest pociechą, że "się komuś nawrzucało". Co
                    chciałbym zadedykować także PO.

Zwracam uprzejmie uwagę, że sam postąpiłem tu wbrew radzie udzielonej paminowi1.
                    • pamin1 Re: Do pamin1, i innych 10.11.05, 10:11
                      pro-adas313 napisał:

> O!! Podczepiłem się korzystając z przepisu art. 4 ust. 4 ustawy o prawie
                      > autorskim i prawach pokrewnych.
                      >
                      > Nie wiem, na czym polega "babol" (?) pamina. Nie bardzo mnie to interesuje.
                      > Czym by jednak nie był, przy dobrej woli KAŻDEMU zdarza się mówić z sensem.
                      > Przekonanie to rozciągam (co za zgroza dla wielu!) także na p.p. Leppera,
                      > Giertycha, itd. Im więcej tej dobrej woli, tym częściej.
                      > Niestety, jeśli dobrej woli brak u odbiorców wypowiedzi, jej rozsądna ocena
                      > zawsze umknie. Małą wtedy jest pociechą, że "się komuś nawrzucało". Co
                      > chciałbym zadedykować także PO.
                      >
                      > Zwracam uprzejmie uwagę, że sam postąpiłem tu wbrew radzie udzielonej
                      paminowi1
                      > .

A ja postapie wedlog twojej rady.
                  • pioskee Re: Do pamin1, i innych 10.11.05, 10:22
                    Taziuta - nie rozumiesz po prostu ani jednego zdania napisanego przez pro-
                    adasia313. Odpowiedzi typu szczekaczkowego, to wszystko co umieja wytworzyc twe
                    zwoje.
              • pamin1 Re: Kiedy zasada "cel uświęce środki" jest zła? 10.11.05, 10:07
                taziuta napisał:

> Pozwól, że przytoczę twoje słowa. Skoro nie chciałeś powiedzieć tego, co
                > napisałeś, to wygląda na to, że nad sposobem formułowania myśli też musisz
                > jeszcze trochę popracować :-)
                > Cytat z pamin1: "Nie uwazam, ze ja moge w imie osiagniecia jakis celow byc
                > swinia, a tobie odmawiac przyjemnosci zachowywania sie w podobny sposob".

Powiedzialem to co napisalem i trzymam sie tego co napisalem. To juz twoj
                problem, jesli masz klopoty z interpretacja lub....manipulacja. Kiedys sie na
                to mowilo "dajcie mi czlowieka, pargraf juz znajdziemy".
      • werter-6 Pamin1 rydzykowy skryba, dostal zadanie 10.11.05, 07:48
        konkurowania z Gazetą na polu publicystyki krajowej, a jako że sam jest
        zatrudniony w "Naszym dzienniku" to mu ku temu odpowiednie "kwalifikacje"
        • pamin1 Re: Pamin1 rydzykowy skryba, dostal zadanie 10.11.05, 07:50
          werter-6 napisał:

> konkurowania z Gazetą na polu publicystyki krajowej, a jako że sam jest
          > zatrudniony w "Naszym dzienniku" to mu ku temu odpowiednie "kwalifikacje"

Otwieram ja ci okno - a tu szczeka kundelek. Ten sam co wczoraj.
          • werter-6 ungelernter jurnalist Pamin1 w żywiole 10.11.05, 07:52
            • pamin1 Re: ungelernter jurnalist Pamin1 w żywiole 10.11.05, 07:54

Synku - ty w niemieckim jestes taki sam "dobry" jak w polskim!!!!! Milego dnia.
              • atomm Re: ungelernter jurnalist Pamin1 w żywiole 10.11.05, 08:09
                Pamin1 nie za cieplo w moherku??
        • grunio Re: Pamin1 rydzykowy skryba, dostal zadanie 10.11.05, 08:54
          werter-6 napisał:

> konkurowania z Gazetą na polu publicystyki krajowej, a jako że sam jest
          > zatrudniony w "Naszym dzienniku" to mu ku temu odpowiednie "kwalifikacje"

Werter-6, miałeś się leczyć!!!
      • leszekzi Modyfikacja TKM 10.11.05, 09:31
        w wykonaniu PO: "dlaczego TK nie M ???!!!"
    • sebulba7 Co za raj! Już się biorę za moją starą. Napierw 10.11.05, 07:34
      rżnięcie, potem becikowe, potem dom dziecka, a na końcu Hawaje!
      • shygay Re: Co za raj! Już się biorę za moją starą. Napie 10.11.05, 08:31
        Heh... znam takie rodziny, wywodzą się ze środowisk byłych pracowników PGR. Już
        teraz nieźle zarabiają na dzieciach mając po 7-9 pociech. Teraz to będą się
        rozmnażać. Szkoda tylko, że w ten sposób powiększymy jedynie obszar biedy, bo
        jakoś nie chce mi się wierzyć, że warstwy lepiej sytuowane, posiadające jakieś
        swoje ambicje połakomią się na to becikowe.
        • levinas Re: Co za raj! Już się biorę za moją starą. Napie 10.11.05, 08:53
          Hej ShyGuy nie kazdy jest taki Shy jak ty... pecunia non olet. Kazdy pojdzie, w
          reke pocaluje a juz pierwsi sie rzuca ci, co im nie brakuje.

Problem nie lezy w zbyt duzym przyroscie naturalnym (pomysl, kto bedzie
          pracowal na twoja emeryture jak nie bedzie dzieci??? to jest teraz na zachodzie
          problem numer jeden). Problem lezy w niedoleznej gospodarce
    • alfred73 szykuje sie koalicja PO-SLD ;) 10.11.05, 07:38
      i kto tu jest prawdziwą lewicą na prawicy :D
      • lub_czasopismo Niedoczekanie :) Wiesz... ludzie z zasadami!! :) 10.11.05, 07:54

• atomm Szkoda ze PiSowi brak takich zasad.... 10.11.05, 08:11
          Skumanie sie z SO i LPR juz powoduje ze PiS w wielu oczach sie skompromitowal...
    • werter-6 Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 07:40
      a nie są na najwyższym poziomie?
    • honkers Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 07:41
      Hańba !!!
    • nohate SZKODA,ŻE TAK JEST. 10.11.05, 08:01
      Można odnieść wrażenie,że dla Jarosława Kaczyńskiego świętym celem,uświęcającym
      rozmaite nieświęte środki,jest tylko i wyłącznie władza.A to politykowanie
      Kaczyńskiego odbywa się na oczach narodu.I jak myślicie Państwo:czy taka
      makiaweliczna polityka przyczyni się do odnowy moralnej naszego
      społeczeństwa,czy raczej do jego zdemoralizowania?
      Moim zdaniem Jarosław Kaczyński grzeszy.Ale każdy grzesznik może się przecież
      nawrócić. Osoby wierzące powinny modlić się o nawrócenie p.Kaczyńskiego.
      A zresztą,na świecie dzieje się tak wiele złych,strasznych,tragicznych
      rzeczy,że może nie warto przejmować się akurat tym,co robią J.Kaczyński i inni
      nasi politycy.
      • werter-6 Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 08:04
        Jest On paskudnym zakompleksionym typem.Amen!
        • baba44 Re: Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 08:27
          Nareszcie ; WIELKA JASNOŚĆ !!!
          Wykształceni, piękni chłopcy z PO i SLD są razem!!!
          Wspólnie są OPOZYCJĄ.... za chwilę utworzą, nowy wspaniały RZĄD !!!
          • tysprag Re: Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 22:57
            baba44 napisała:

> Nareszcie ; WIELKA JASNOŚĆ !!!
            > Wykształceni, piękni chłopcy z PO i SLD są razem!!!
            > Wspólnie są OPOZYCJĄ.... za chwilę utworzą, nowy wspaniały RZĄD !!!
            Nie, skądże to rząd PiS z ZSL, o pardon z PSL i Samoobroną to szczyt rozkoszy
        • grunio Re: Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 08:46
          werter-6 napisał:

> Jest On paskudnym zakompleksionym typem.Amen!

MIAŁEŚ SIĘ LECZYĆ!!!! WRESZCIE ZACZNIJ!
          • werter-6 Re: Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 09:05
            grunio napisał MIAŁEŚ SIĘ LECZYĆ!!!! WRESZCIE ZACZNIJ!
            A cóż ty innego jesteś w stanie napisać rydzyku?
            • grunio Re: Niestety nie Kaczyński jest cynicznym graczem 10.11.05, 09:27
              werter-6 napisał:

> grunio napisał MIAŁEŚ SIĘ LECZYĆ!!!! WRESZCIE ZACZNIJ!
              > A cóż ty innego jesteś w stanie napisać rydzyku?

Jako "rydzyk" (rydze są grzybami jadalnyni z "górnej półki") mogę Ci polecić
              weterze-6: unikaj spożywania grzybów halucynogennych - stąd Twoje kłopoty z
              chorą osobowością.
        • ttttomasz dziel i rzadz to J.K. opanowal do perfekcji 10.11.05, 08:50
    • sam_sob Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 08:07
      Ta "bezstronność" została dotkliwie wypaczona bezkrytyczną wiarą w sondaże, za
      które wydawca nie ponosi odpowiedzialności. :)))
    • shygay Media są od krytyki 10.11.05, 08:10
      Co się czepiasz? Media są od patrzenia rządzącym na ręce, a jak potrzeba to
      powinny krytykować! W tym przypadku taka potrzeba istnieje, bo nic dobrego dla
      Polski z tej narodowo-socjalistycznej koalicji nie wyniknie.
      Aha, mam wątpliwości czy istnieje coś takiego jak bezstronne dziennikarstwo i
      publicystyka polityczna. Wy, katolicko-socjalistyczni radykałowie wiecie o tym
      najlepiej. Macie przecież swojego Wildsteina, macie również "obiektywnego"
      Pośpieszalskiego.
      • pamin1 Re: Media są od krytyki 10.11.05, 08:15
        shygay napisał:

> Co się czepiasz? Media są od patrzenia rządzącym na ręce, a jak potrzeba to
        > powinny krytykować! W tym przypadku taka potrzeba istnieje, bo nic dobrego dla
        > Polski z tej narodowo-socjalistycznej koalicji nie wyniknie.
        > Aha, mam wątpliwości czy istnieje coś takiego jak bezstronne dziennikarstwo i
        > publicystyka polityczna. Wy, katolicko-socjalistyczni radykałowie wiecie o tym
        > najlepiej. Macie przecież swojego Wildsteina, macie również "obiektywnego"
        > Pośpieszalskiego.

Ja WAM ciagle powtarzam, ze ja nie jestem WY. Moze tam w WASZEJ organizacji
        zwracacie sie do siebie w liczbie mnogiej, ale mnie prosze z tego wylaczyc. Czy
        nprawd tak ciezko pozbyc sie przyzwyczajen z czasow PRL-u? Wypraszam sobie
        towarzysze!!!!
        • shygay Re: Media są od krytyki 10.11.05, 08:17
          Ciężko wyzbywać się czegoś, czego się nie nabyło :p
          Mam dopiero 23 latka :)
          • pamin1 Re: Media są od krytyki 10.11.05, 08:18
            shygay napisał:

> Ciężko wyzbywać się czegoś, czego się nie nabyło :p
            > Mam dopiero 23 latka :)

Czym skorupka.....

• shygay Re: Media są od krytyki 10.11.05, 08:19
          Jeśli jednak uraziłem Pańską indywidualność, to szczerze przepraszam.
          Zgnili socjalni-liberałowie bardzo cenią sobie indywidualizm, tym bardziej biję
          się w piersi :p
          • pamin1 Re: Media są od krytyki 10.11.05, 08:20
            shygay napisał:

> Jeśli jednak uraziłem Pańską indywidualność, to szczerze przepraszam.
            > Zgnili socjalni-liberałowie bardzo cenią sobie indywidualizm, tym bardziej
            biję
            > się w piersi :p

Dziekuje, slysze.
          • adas313 Re: Media są od krytyki 10.11.05, 12:35
            Kto to są "socjalni liberałowie"??
      • adas313 Re: Media są od krytyki 10.11.05, 12:34
        > Aha, mam wątpliwości czy istnieje coś takiego jak bezstronne dziennikarstwo i
        > publicystyka polityczna. Wy, katolicko-socjalistyczni radykałowie wiecie o tym
        > najlepiej. Macie przecież swojego Wildsteina, macie również "obiektywnego"
        > Pośpieszalskiego.

I przyszłego szefa TVP - Jacka Kurskiego.
    • antyklerykal POLSKA RACJA 10.11.05, 08:19
      Zaczyna mnie to już drażnić. Będziemy mieli rządy nieuków, ekstremistów i
      nieudaczników. Mieszanka wybuchowa! Mam nadzieję, że dojdzie do obalenia tak
      jak kiedyś Olszewskiego. Będzie to nowa nadzieja dla Polski, kiedy odejdą
      sługusy Opus Dei...

<A href="www.racja.org.pl" target="_blank">Nasza Polska Racja - Nie
      Ameryki, Nie Watykanu, Nie Unii</a>
      • shygay Re: POLSKA RACJA 10.11.05, 08:35
        Popatrz na sondaże! :(
      • levinas anarchista! 10.11.05, 09:07
        Wlasnie takie oto anarchistyczne posty przekonuja mnie, ze dobrze zrobilem nie
        glosujac na PO a na PiS!!! Ten wasz liberalizm to ANARCHIA i nic innego.
        Jestescie tu jak jakies beczace dzieci, ktore nie dostaly zabawki i psuja
        zabawke koledze. Beksy! Wezcie sie do roboty zamiast tu jeczec i pokazcie, ze
        wy macie racje, ale nie glupimi tekstami o puczach czy przewrotach ale postawa
        obywatelska. Rozumiem, ze w PO slowo obywatelski ma kompletnie inne znaczenie
        niz w slowniku.
    • piwi77 Nie wiem kto wygra wybory za 4 lata, ale wiem jaki 10.11.05, 08:23
      bedzie program:
      1. Walka z korupcja.
      2. Walka z bezrobociem
      3. Polityka prorodzinna
      4. Budowa autostrad
      5. Budownictwo mieszkaniowe
      i takie tam
      • grunio Re: Nie wiem kto wygra wybory za 4 lata, ale wiem 10.11.05, 08:30
        piwi77 napisał:

> bedzie program:
        > 1. Walka z korupcja.
        > 2. Walka z bezrobociem
        > 3. Polityka prorodzinna
        > 4. Budowa autostrad
        > 5. Budownictwo mieszkaniowe

Może nie masz racji. Mam nadzieję, że większość tych haseł będzie już
        nieaktualna (poza budową autostrad których sieć trzeba będzie permanentnie
        rozwijać).
        > i takie tam
        • piwi77 Re: Nie wiem kto wygra wybory za 4 lata, ale wiem 10.11.05, 08:57
          Masz racje, ze punkty tego "programu" to hasla. Programu rzeczywiscie nie ma i
          nie bedzie. Hasla te stana sie nieaktualne jezeli:
          1. Nie ma sensu ich formulowac - i tak nikt nie uwierzy
          albo
          2. Jezeli PiS/SO/LPR wygra bedzie modyfikacja "programu" na
          1. Kontynuacja porzadkowania sytuacji na styku urzad - gospodarka
          2. Dalsza poprawa na rynku pracy
          3. Poglebianie pozytywnego efektu polityki prorodzinnej
          4. Rozbudowa sieci autostrad
          5. Dynamizacja wzrostu budownictwa mieszkaniowego
          i takie tam
      • rudadziwka Re: Nie wiem kto wygra wybory za 4 lata, ale wiem 10.11.05, 10:31

piwi77 napisał:

> bedzie program:
        > 1. Walka z korupcja.
        > 2. Walka z bezrobociem
        > 3. Polityka prorodzinna
        > 4. Budowa autostrad
        > 5. Budownictwo mieszkaniowe
        > i takie tam

A ja wiek to będzie rządził.Samoobrona i Pan Prezydent Lepper.Nastanie ERA
        LEPPERA.A Fuj
    • ttttomasz Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyborcow 10.11.05, 08:28
      Ojcem chrzesnym tego rzadu jest bez watpienia zdrada przez PO swoich wyborczych
      obietnic. Zdradzili mnie, zmarnowalem swoj glos w wyborach.
      Nie dorosli do bycia politykami. Powinni zajac sie wedlinarstwem, bo w produkcji
      kielbasy wyborczej sa dobrzy. Interes ich partyjki jest wazniejszy niz dobro
      Polski. Pfu ... PO jesli myslisz , ze ludzie jeszcze na ciebie zaglosuje to sie
      mylisz...
      • piwi77 Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 08:31
        Na odleglosc jedzie od Ciebie rydzofalszerstwem. Tacy jak Ty nie podchodza do
        PO blizej niz na kilometr.
        • ttttomasz Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 08:36
          piwi77 napisał:

> Na odleglosc jedzie od Ciebie rydzofalszerstwem. Tacy jak Ty nie podchodza do
          > PO blizej niz na kilometr.

Aktywista zdradzieckiej PO ? Na kilometr smierdzisz tym zdradzieckim syfem.
          Nigdy wam nie zapomne tej zdrady .... prywata , prywata , ... marzy sie wam
          liberum veto co ? i czasy wolnosci szlacheckiej , kiedy szlachcic na zagrodzie
          mial w nosie czy przyjdzie jakis zaborca byle tylko mial pelno miodu i jego 4
          litery mialy wygodnie.
          Nie mam z toba wiele wspolnego ...
          • piwi77 Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 09:05
            OK. Nie znam wymagan pana Rydzyka, ale mysle, ze juz wykonales plan. Oddal sie
            bo chcemy na tym forum sensownie podyskutowac
            • ttttomasz Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 09:42
              Widze ze jestes niereformowalny i cel polityczny przeslania ci wszelka
              perspektywe. Dla swojej parti jest pewnie nieocenionym skarbem.
              Wiedz , ze okreslajac mnie rydzykocostam obraziles mnie. Sam jestes
              rydzyko5kolumna .
            • pioskee Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 10:33
              To bezmyślne, PrOpagandowe beczenie z udziałem taziuty, shygay'a, warter'a-6 i
              twoim (piwi77) nazywasz sensown a dyskusją. Aaa, rozumiem - zwoje nie pozwalaja
              na więcej.
          • lks17 Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 09:27
            > Aktywista zdradzieckiej PO ? Na kilometr smierdzisz tym zdradzieckim syfem.
            > Nigdy wam nie zapomne tej zdrady .... prywata , prywata , ... marzy sie wam
            > liberum veto co ? i czasy wolnosci szlacheckiej , kiedy szlachcic na zagrodzie
            > mial w nosie czy przyjdzie jakis zaborca byle tylko mial pelno miodu i jego 4
            > litery mialy wygodnie.
            > Nie mam z toba wiele wspolnego ...

Urwałeś sie z gruszki?
            • ttttomasz Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 09:43
              Nie , z pietruszki.
      • shygay Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 08:38
        O ile się nie mylę, to właście PiS produkowała kiełbasę wyborczą tak
        rozchwytywaną przez rodaków.
        Co do wyborów i poparcia dla PO... pozyjemy te kilka miesięcy, może rok (do
        kolejnego budżetu,) zobaczymy.
      • grunio Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 08:40
        ttttomasz napisał:

> Ojcem chrzesnym tego rzadu jest bez watpienia zdrada przez PO swoich
        wyborczych
        > obietnic. Zdradzili mnie, zmarnowalem swoj glos w wyborach.
        > Nie dorosli do bycia politykami. Powinni zajac sie wedlinarstwem, bo w
        produkcj
        > i

Liczyli na powtórzenie "nocnej zmiany". Ciesz się, że się nie udało.
        > kielbasy wyborczej sa dobrzy. Interes ich partyjki jest wazniejszy niz dobro
        > Polski. Pfu ... PO jesli myslisz , ze ludzie jeszcze na ciebie zaglosuje to
        sie
        > mylisz...
        • adas313 Re: Rząd powstanie dzięki zdradzeniu przez PO wyb 10.11.05, 11:22
          > Liczyli na powtórzenie "nocnej zmiany". Ciesz się, że się nie udało.

Ależ udało się!
          Tylko że Marcinkiewiczowi, Lepperowi i Giertychowi.
          W efekcie jest "reformatorski" rząd chcący "prowadzić pewną siebie politykę
          zagraniczną" oparty o dwie partie jawnie antyliberalne (w sensie gospodarczym)
          i otwarcie prorosyjskie.
    • roalb Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 08:34
      Aksjomaty polityki RP :
      -Każdy rząd, w którym niema polityków PO i SLD jest rządem złym, bez programu i
      bez poczucia odpowiedzialności za Kraj.
      -Każdy minister, który nie jest członkiem PO lub SLD jest ministrem nieudolnym,
      niekompetentnym i doprowadzi do katastrofy.
      -Każdy rząd bez PO i SLD to rząd ludzi chorych z nienawiści, fanatyków bez
      wykształcenia, w dodatku opanowanych żądzą władzy i bardzo chciwych.
      -Wszelkie działania podejmowane przez rząd, w którym niema polityków PO i SLD
      skierowane są przeciwko i mają na celu zniszczenie opozycji.
      -Za wszelkie zło, jakie od 1990 roku spotkało obywateli Polski odpowiedzialny
      jest bezpośrednio Jarosław Kaczyński(ukradł też księżyc).

DONALD TUSK-prawie jak PREZYDENT
      GABINET CIENI-prawie jak RZĄD
      • shygay Fakty z historii III RP 10.11.05, 08:42
        Fakty z historii III RP:
        -rządy prawicy prawie zawsze oznaczały "wojny na górze";
        -pod koniec rządów prawicy wzrost gospodarczy był mniejszy niż na początku ich
        władzy, a bezrobocie większe niż w chwili objęcia przez nich rządów;
        -prawica zawsze była skłócona.
        • ttttomasz Re: Fakty z historii III RP 10.11.05, 08:54
          shygay napisał:

> -pod koniec rządów prawicy wzrost gospodarczy był mniejszy niż na początku ich
          > władzy, a bezrobocie większe niż w chwili objęcia przez nich rządów;

Koalicja PiS-PO , czyli resorty silowe - resorty gospodarcze miala temu
          zapobiec. A tu kupa .
        • pioskee Re: Fakty z historii III RP 10.11.05, 10:44
          Fakty z historii:
          rządy lewizny (wspierane często przez PO i poprzedniczkę) wiązały się zawsze z:
          - rozwojem korupcji i afer,
          - powiązaniami polityki z biznesem (prezio, Miller, Łapiński z Nejmanem,
          Pęczak, Kaczmarek, ludziki Ordynackiej, mnóstwo wojewodów, prezydentów miast,
          wójtów)
          - powiązaniami polityki ze światem przestepczym (Jagiełło, Pęczak, Kaczmarek,
          Jaskiernia, Oleksy, miejsca mało na dalsze wyliczanie - prokuratura i sądy
          prowadzą mrowie spraw),
          - arogancją (Cimoszewicz, Belka),
          - wzrostem podatków i innych obciążeń (nieudolność rządzenia, pomimo
          koniunktury światowej jaką dostawała lewizna w prezencie, wiąże się z
          koniecznością zwiększania danin publicznych!)
          - brakiem jakichkolwiek sensownych i realnych koncepcji rozwoju danej branży
          (Łapiński, Łybacka, Pol!!!)

Dobre, co?
      • grunio Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 08:43
        roalb napisał:

> Aksjomaty polityki RP :
        > -Każdy rząd, w którym niema polityków PO i SLD jest rządem złym, bez programu
        i
        > bez poczucia odpowiedzialności za Kraj.
        > -Każdy minister, który nie jest członkiem PO lub SLD jest ministrem
        nieudolnym,
        > niekompetentnym i doprowadzi do katastrofy.
        > -Każdy rząd bez PO i SLD to rząd ludzi chorych z nienawiści, fanatyków bez
        > wykształcenia, w dodatku opanowanych żądzą władzy i bardzo chciwych.
        > -Wszelkie działania podejmowane przez rząd, w którym niema polityków PO i SLD
        > skierowane są przeciwko i mają na celu zniszczenie opozycji.
        > -Za wszelkie zło, jakie od 1990 roku spotkało obywateli Polski odpowiedzialny
        > jest bezpośrednio Jarosław Kaczyński(ukradł też księżyc).
        >
        > DONALD TUSK-prawie jak PREZYDENT
        > GABINET CIENI-prawie jak RZĄD

Dobrze to opisałeś. DZIĘKI!!!!!!
    • arekk22 Kochana Wyborcza! 10.11.05, 08:42
      Jak zwykle teksty i komentarze są rzetelne, obiektywne i na wysokim poziomie
      sztuki dziennikarskiej. Jak zwykle brak w nich popierania jedynej słusznej
      opcji czerwono-różowej.
      • grunio Re: Kochana Wyborcza! 10.11.05, 08:50
        arekk22 napisał:

> Jak zwykle teksty i komentarze są rzetelne, obiektywne i na wysokim poziomie
        > sztuki dziennikarskiej. Jak zwykle brak w nich popierania jedynej słusznej
        > opcji czerwono-różowej.

Doprawdy, są niezastąpieni w roli inżynierów mózgów Polaków.
        • lks17 Re: Kochana Wyborcza! 10.11.05, 09:35
          grunio napisał:

> arekk22 napisał:
          >
          > > Jak zwykle teksty i komentarze są rzetelne, obiektywne i na wysokim pozio
          > mie
          > > sztuki dziennikarskiej. Jak zwykle brak w nich popierania jedynej słuszn
          > ej
          > > opcji czerwono-różowej.
          >
          > Doprawdy, są niezastąpieni w roli inżynierów mózgów Polaków.

Zgadzam sie. Bezmózgowców to niedotyczy.
    • mlodygniewny1 Jaki rząd Tusk/Rokita/PO tworzyliby w przypadku 10.11.05, 08:46
      wygranych przez nich wyborów? PiS,tak jak dzisiaj PO/Tusk/Rokita nie wchodzą
      do koalicji! U kogo PO/Tusk/Rokita szukaliby poparcia swego mniejszościowego
      rządu?! Odpowiedż jest jednoznaczna - u Samoobrony i LPR czy PSL,a może z SLD?!
      PiS nie popiera rządu mniejszościowego PO i jest w opozycji! I co wtedy Tuski,
      Rokity,Komorowscy,Niesiołowscy...PO robią? Gdzie szukaja poparcia/za jaką cenę?
      POKORY PO/Tuski i...
      • sjuraszek Re: Jaki rząd Tusk/Rokita/PO tworzyliby w przypad 10.11.05, 09:47
        Tiaa, gdyby babcia miala wasy...
        Nostaradmu, rzeknij no, jakie beda cyferki w najblizszym losowaniu?
    • baba44 Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 08:49
      Musimy stworzyć silną, zwartą, gotową na wszystko wspólną OPOZYCIĘ !!!
      My, wykrztałceni,pięękni- nareszcie razem;PO i SLD!!!
      A po „ NONEJ ZMIANIE” utworzymy; NOWY WSPANIAŁY RZĄD!!!
      Przyrzekamy!.. tak nam dopomóż LENIN !!!
      • grunio Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 08:53
        baba44 napisała:

> Musimy stworzyć silną, zwartą, gotową na wszystko wspólną OPOZYCIĘ !!!
        > My, wykrztałceni,pięękni- nareszcie razem;PO i SLD!!!
        > A po „ NONEJ ZMIANIE” utworzymy; NOWY WSPANIAŁY RZĄD!!!
        > Przyrzekamy!.. tak nam dopomóż LENIN !!!

I jeszcze poprosimy o pomoc Financial Times oraz Sterna
        • werter-6 Grunio polski antysemita! 10.11.05, 09:06
          • grunio Re: Grunio polski antysemita! 10.11.05, 09:15
            Dziekuję, werter-6, że mnie zauważyłeś. Wiem, że określenie kogoś antysemitą ma
            go dyskredytować - tego rodzaju metody były powszechnie stosowane przez UB, SB,
            GRU i KGB. Widzę, że sięgasz po dawne instrukcje swoich mocodawców. Zrewanżuję
            się określeniem "WERTER-6 RUSKI KOSMITA"
            • werter-6 Re: Grunio polski antysemita!/ plączą się po forum 10.11.05, 12:07
              bez konkretnego zajęcia,i może bezrobotni??
    • iglas2 Tusk jak Schwarzenegger. 10.11.05, 09:00
      Cała tragedia w/w misiów lansowanych przez media polega na tym, że ich wizerunek
      wśród odbiorców jest określony. Jeden i drugi przedstawiali się jako rodzinni,
      fajni goście. Kiedy rozpoczęli na potrzeby swoich kampanii wyborczych atakować i
      kąsać, zdięli swoje maski, pokazując niekompetencję do sprawowania urzędów.
      Teraz obaj lecą w dół, bo ludzie wiedzą,że lepiej mieć misia w lub na
      telewizorze niż realnego puchatka - dyletanta, który ma rządzić w lesie.
      Na razie misio donald obrażony mówi jak wilk do zająca(kaczora)- Nu zajac
      pagadi!!! ...ale już tylko echo go słucha.
      • pioskee Re: Tusk jak Schwarzenegger. 10.11.05, 10:50
        No właśnie. Taka to bajeczka niedługa niekrótka bo w sam raz (niestety)
        pasująca go rzeczywistości. I morał tez celny!
    • makalon MASAKRA, GŁĄBY U KORYTA... 10.11.05, 09:02
    • b0 Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 09:03
      PiS zdradził naród
      • grunio Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 09:07
        b0 napisał:

> PiS zdradził naród
        Mnie nie zdradził - w swej bezczelności przyznaję się do bycia cząstką
        polskiego narodu. CIESZĘ SIĘ!!!!!
        • werter-6 grunio, przyznaję się do bycia cząstką 10.11.05, 12:03
          polskiego narodu" Wspólczuję!
    • misiogogoo HAŃBA HAŃBA HAŃBA 10.11.05, 09:03
      kaczory +leppiej - po prostu syf.
      • grunio Re: HAŃBA HAŃBA HAŃBA 10.11.05, 09:09
        misiogogoo napisał:

> kaczory +leppiej - po prostu syf.

MISIU GOGOO (ten, który tańczy dla pań w takich śmiesznych, kusych slipkach?) -
        jesteś strasznie dosadny!
        • werter-6 "MISIU GOGOO (ten, który tańczy dla pań " 10.11.05, 12:09
          grunio napisał!!!!! on resztą tyle tylko może
    • wujaszek_joe Re: Rząd powstanie dzięki głosom Samoobrony i LPR 10.11.05, 09:14
      nie rozumiem czemu sie tak czepiacie, pis i samoobrona to naturalni partnerzy,
      mają wspólny cel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka