Dodaj do ulubionych

Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich

• jacek.69 ...Nie bądź bezpieczny, poeta pamięta. 17.11.05, 10:54
      Możesz go zabić, narodzi się nowy;
      Spisane będą czyny i rozmowy...
      Pan K. myśli, że jak zamknie mediom niepokornym usta, to już zalatwi sprawę
      swojej "niewątpliwej popularności". Ale nie tędy droga.
      • klex1 Re: ...Nie bądź bezpieczny, poeta pamięta. 17.11.05, 11:19
        Jacek, ja tez bylem mlody, ale taki naiwny (to przez grzecznosc) raczej nie.
        Zacznij myslec samodzielnie. Pamietaj, ze Che to nie tylko twarzowy berecik (a
        moze to "moher").
        Jesli spojrzysz obiektywnie na polski rynek medialny stwierdzisz, ze 90 %
        programow telewizyjnych, rozglosni radiowych, gaziet lub czasopism pisze
        wylacznie lub prawie wylacznie zle i bardzo zle o nowym rzadzie i wyniku
        wyborow w Polsce. Nie jest to skutkiem obiektywnej oceny tego, co nowa wladza
        dokonala, lub czego nie dokonala. Na to byloby za wczesnie. Z tego wniosek, ze
        media uprawiaja propagande, brutalna, zaciekla propagande majaca na celu m.in.
        takim mlodym (???) ludziom, jak Ty wtlaczac na okraglo, jak haniebnym jest
        ewntualna obiektywna ocena dokonan nowej wladzy. Zastanowiales sie kiedy,
        dlaczego nie mozna znalezc w gazecie w., nie, trybunie, wprost, polityce,
        rzeczpospolitej, tvn, polsacie, tvp jakis spokojny, bez ironii lub zlosliwosci
        napisany artykul lub wyemitowany program na temat PiS-u ? Bez swiecy nie
        znajdziesz. Wszyscy sa tacy bezstonnie jednomyslni i madrzy, a w rzadzie i w
        PiSie sami idioci, ktorzy potrafili wygrac wybory ???
        I nie boj sie Pana lub Panow K. Kiedy Ty jeszcze bawiles sie w piaskownicy,
        oni mysleli raczej o tym, abys, jak dorosniesz, mogl swobodnie pisac swoje
        opinie na takim forum. Byle madrze :))) Pozdrawiam.
    • zygfryd.okrutny Najwyzszy czas 17.11.05, 10:54
      aby z telewizji publicznej zrobic osrodek obiektywnej informacji wyborcy, a nie osrodek popisow pseudo-intelektualnych reporterow. od tego sa prywatne osrodki telewizyjne, tam moga sie wyzyc w kazdej bzdurze, plotce i pomowieniu. Telwizja publiczna ma byc telewizja dla wszystkich, szukajacych obiektywnych ocen pracy rzadu, polityki wewnetrznej i zagranicznej, ma byc elementem budowania patriotyzmi i przynaleznsosci narodowej w oparciu o zdobycze kulturowe i gospodarcze naszego narodu. Kadre nalezy wszechstronnie odpolitycznic, funkcje przekazac mlodym, ambitnym ludziom, dla ktorych Polskai autorytet rzadu, to nie sa puste slowa, a anarchia publicystyczna, nie jest mylona z wolnoscia slowa.
      Przewierzyc ten interes, TVP zrodlo budowy optymizmu narodowego i rozwoju kultury polskiej!!!
      • 1normalnyczlowiek Re: Najwyzszy czas 17.11.05, 11:55
        zygfryd.okrutny napisał:
        Kadre nalezy wszechstronnie odpolitycznic, funkcje przekazac mlodym, ambitnym
        ludziom, dla ktorych Polskai autorytet rzadu, to nie sa puste slowa, a anarchia
        publicystyczna, nie jest mylona z wolnoscia slowa.

1nc: Młodzi ambitni: Olejniczak, Napieralski, Biedroń, ....
      • whj Ale wali PiSuarem - moczne słowa-chlupot 17.11.05, 22:44
    • chris12 Pospieszalski szefem TVP, będzie warto rozmawać 17.11.05, 10:54
      Transmisja z mszy świętych na wszystkich programach TVP, rano i wieczorem, że
      ludzie pracujacy w systemie zmianowym mogli popatrzeć.
      W radio zamiast Hip-hop "godzinki".
      • kum.z.antalowki Re: Pospieszalski? W TV Puls mówiło, ze Kurski... 17.11.05, 11:16
        ...Jacek Kurski
    • joris Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 10:56
      A teraz bedziemy mieli beztalencia Ojca Rajckiera (pseudo Rydzyk) i
      przyd...pnikow kaczorkowych. Zamienil stryjek siekierke na kijek.
    • x-y-z Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 10:56
      mlodygniewny1 napisał:

> TAK.TVP Dworaka/Grzywaczewskiego promowała Tuska/PO.Widać było to i słychać.
      > A Monisia Olejnik dwoiła się i troiła jako tuba propagandowa Tuska i PO.
      > Sama dziennikarka Polsatu,obecnie pracująca w TVP Dorota Gawryluk miała wręcz
      > łzy w oczach i wyraz twarzy porażający jak musiała przełykać gorycz sromotnej
      > porażki jej idola Tuska w drugiej turze.To wszystko było na żywo i nie umiała
      > nawet tego ukryć.Jednym słowem TVP to tuba propagandowa Tuska i PO w minionej
      > kampanii wyborczej.Więcej,nadal tak jest.Monisia Olejnik nie może nadal
      > znieść wygranej PiS i Lecha Kaczyńskiego.

no cóż, przyszło mi tylko podpisać się pod tym wszystkim, bo to są i również
      moje spostrzeżenia. Zresztą Gawryluk oficjalnie podczas któregoś z Forum
      powiedziała, że należy do PO.
      • kum.z.antalowki Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:10
        x-y-z napisała:

> ...Gawryluk oficjalnie podczas któregoś z Forum
        > powiedziała, że należy do PO.

Łojezusicku przenajwietszy! Przyznanie się jest dowodem winy!
        No to juz po niej, bo nowa Ustawa Lustracyjna, oprócz tradycyjnych komuchów,
        utrwalaczy i TW będzie inkryminować również przynależność do PO oraz popieranie
        liberałów myślą, słowem, uczynkiem lub zaniechaniem...

• emka26 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:04
      Ze Monisia Olejnik nie moze zniesc przegranaj PO to fakt. Nic do kobiety nie
      mialam ale4 jej ostatnia niedzielna bodej dyskusja w radiowej"Trojce" zbila mnie
      z nog.
      Rozmawiala chyba z Kurskim: "Przeciez wiadomo ze pan oszkalowal rodzine
      Tuska.Klamal pan w sprawie jego dziadka.
      Kurski: "Tak, a jak oszkalowalem? W ktorym momencie sklamalem?
      Olejnik:"Nie mowilam ze pan oszkalowal i sklamal tylko...(i tu sie zapowietrzyla
      na 3 sek).
      Przy czym wszystko wypowiedziane napastliwym tonem, wrecz wykrzyczanym
      I to ma byc poziom polskich dziennikarzy....
      Dyskusji przysluchiwla sie moj facet i powiedzial: No nie, jak tak maja wygladac
      codzienne relacje pomiedzy moimi rodakami, to ja p****, nie wracam do Polski.
      (mieszkamy za granica).
      Babie sie w glowie poprzestawialo, mysli ze jest sedzia narodu, a nie
      dziennikarzem. Zachcialo jej sie "dziennikarstwa zaangarzowanego>"
      • piotr7777 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:06
        > Ze Monisia Olejnik nie moze zniesc przegranaj PO to fakt. Nic do kobiety nie
        > mialam ale4 jej ostatnia niedzielna bodej dyskusja w radiowej"Trojce" zbila
        mni
        > e
        > z nog.
        > Rozmawiala chyba z Kurskim: "Przeciez wiadomo ze pan oszkalowal rodzine
        > Tuska.Klamal pan w sprawie jego dziadka.
        > Kurski: "Tak, a jak oszkalowalem? W ktorym momencie sklamalem?
        > Olejnik:"Nie mowilam ze pan oszkalowal i sklamal tylko...(i tu sie
        zapowietrzyl
        > a
        > na 3 sek).
        Jeśli już to w Radiu "ZET" nie w Trójce, ale ie w ym rzecz - przecież to, że
        Kurski kłamał i szkalował w sprawie dziadka Tuska jest oczywiste dla każdego
        poza fanatykami PiS-u.
        • emka26 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:26
          piotr7777 napisał:

> Jeśli już to w Radiu "ZET" nie w Trójce, ale ie w ym rzecz - przecież to, że
          > Kurski kłamał i szkalował w sprawie dziadka Tuska jest oczywiste dla każdego
          > poza fanatykami PiS-u.

Pi pierwsze w Trojce, chyba wiem lepiej jakiego radia slucham? Jestes typowym
          przemadrzalcem z orszaku PO?
          Po rugie, zapytam jak Kurski ( chodz mam go w nosie tak samo jak teszte bandy
          darmozjadow): W ktorym momencie klamal? Ze byl w Wremahcie? Ze byl tam nie z
          wlasnej woli?
          A sad wiesz?
          Byles z nim?
          • scoutek Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 12:11
            emka26 napisała:
            > Pi pierwsze w Trojce, chyba wiem lepiej jakiego radia slucham?

moze i wiesz jakiego radia sluchasz ale chyba niedokladnie, Monika Olejnik
            odeszla z Trojki przed kilkoma laty, dokladnie w 2001... teraz spotkania
            poranne i niedzielne sniadania w Trojce prowadzi Jolanta Pienkowska....
            wiec sluchasz a nie slyszesz....
            reszta Twoich wiadomosci jest zreszta rownie wiarygodna....

• emka26 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 14:44
              a gdzie napisalam, ze to "sniadanie" bylo? daruj sobie swoje impertynencje,
              specjalistko:)
              dla wiadomosci: nie byla to poranna audycja
              nie bylo to Radio Z
              nalezysz, mam rozumiec do tych Polkow co to sie znaja na wszystkim najlepiej: na
              medycynie i polityce w szczegolnosci?
              zygac sie chce
              • scoutek Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 15:04
                najpierw emka napisalas:
                > Nic do kobiety nie mialam ale4 jej ostatnia niedzielna bodej dyskusja w
                radiowej"Trojce" zbila mnie z nog.>
                a potem mowisz, ze nie bylo to sniadanie
                wiec powiem Ci, wierna sluchaczko, ze cos z Toba jest nie tak
                powiedzialam Ci - mozna sprawdzic - ze od 2001 roku Monika Olejnik NIE
                WYSTEPUJE w Trojce, tylko w Radio Zet
                napisalas ze nie byla to poranna audycja - chce Cie zmartwic, zarowno w Trojce
                (gdzie Olejnik NIE wystepuje) jak i w Radiu Zet (gdzie dla odmiany wystepuje) w
                niedziele tylko rano sa rozmowy polityczne...
                ale wiesz swietnie CO slyszalas i JAK i GDZIE....
                przypuszczalnie cala Twoja wiedza jest taka wlasnie....
                na medycynie sie nie znam, ale jak komus chce sie rzygac to cos mu zaszkodzilo
                widac.... moze nadmiar "uslyszanej" wiedzy....
    • dziom1 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:08
      Polska to niestety stajnia Augiasza, wescie się w garść i zaufajcie ludziom z Pisu bo oni jeszcze was nie okradli a ktoś posprzątać musi, decyzje Rządu Marcinkiewicza nie biorą się z powietrza a są wynikiem ciężkiej pracy. Nie było rządu , ktry tak ostro by pracował od pierwszych dni. Więc przestańcie ujadać pieski Michnika choć trochę dajcie odpocząć.
      • sgg3 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:26
        tak jak widac ciezko sie zabral do pracy ale dzieki bogu sporo jest jeszcze
        takich ludzi ktorzy oczekuja czegos wiecej niz pseudodegoilizmu w polskim
        wydaniu albo inaczej lub nawet jeszcze gorzej neo-pilsudskowania...
        i dobrze tak zyjemy prosze pana jeszcze w wolnym kraju!!!
        bylem dlugo w rosji akurat wtedy zaczynala sie era putina, nie chce byc zlym
        prorokiem ale troche mi to prypomina tamta sytuacje...oczywiscie kaczynski nie
        ma slawa bogu takich mozliwosci jak putin...ale zdumiewajaco podobnie i
        skutecznie posluguje sie polityczna demagogia i polit-technologia i
        manipulacja...osobiscie nie przepadam za wyborcza ale nie dziwie sie ludziom
        mylacym ze wszystkimi silami probowali powstrzymac kaczynazacje polskiej sceny
        politycznej...nie!!!-dla "spieprzaj dzadu"...nie dla "dziadka z wermachtu"
        etc etc...zyjemy poki co w wolnym kraju i nic dziwnego ze wielu ludzi pewnie
        wiecej niz polowa nie chce sie identyfikowac z kaczynskimi ich stylem
        demagogia, z iscie faszystowskim radiem maryja, z panem Kurskim, z samoobrana
        lpr-em...i niech kaczynski nie robi z siebie degola bo nim nie jest!!!
        • klex1 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:33
          To Pan, Mistrzu, chyba dlugo w tej Rosji musial siedziec, skoro Panu zapomnial
          poprawnej polszczyzny. W zamian za to naopowiadano Panu bzdur o demagogii,
          faszyzacji, manipulacji itd. Niestety, rzady zza kulis na razie nie wroca i
          trzeba sie z tym pogodzic. Nawet, jesli Pan pogryzie wlasne ucho, nic to nie
          da. Po prostu zmienilo sie i juz. A teraz prosze zalogowac sie pod 3477 nickiem
          i napisac kolejna bzdure. Ale lepsza polszczyzna.
          • sgg3 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:55
            oho...prosze sie nie matrwic o moje polszczyzne. nie jestesmy prosze pana na
            egzaminie, a forum gw to nie "ojczyzna polszczyzna". a co do odniesienia:
            faszystowski w przypadku radia maryja, to nie widze tu zadnej przesady.
            nie ma nic gorszego niz fanatyzm w polskim katolickim wydaniu. od razu dodaje
            ze by pan mi nie przylkeil kolejnej etykiety tak sie sklada ze sam jestem
            katolikiem ale wole nauke tisznera od rydzyka, choc juz same porownywanie
            rydzyka do tisznera jest nie stosowne.
            no ale przyznaje panu racje, tak juz jest o. rydzyk to bardzo skuteczny politk
            choc faszysta...pozdrawiam pana i prosze sie tak nie pienic i nie przejmowac
            moja polszczyzna...zlosc pieknosci szkodzi
    • fuszerka Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:10
      No cóż, z tego co wiem to media sa niezależne i obiektywne, ostatnio mieliśmy
      do czynienia ze specyficznym zjawiskiem społecznym, a niesamowicie aktywna
      postawa radia Maryja i jego zwolenników podsyciła płomyk paranoi politycznej z
      czego zrobił sie pożar.
      Nie jestem osobą naiwną i zdaje sobie sprawę, że często teoria mija sie z
      praktyką, ale chciałam zauważyć, ze w przypadku ostatnich wyborów i
      parlamentarnych i prezydenckich, zarzucanie stronniczości mediom jest bardzo
      nieostrożnym i nieprzemyślanym krokiem. Różnica miedzy kandydatami i
      ugrupowaniami jest idealnie odzwierciedlona w ich elektoratach.
      Tusk nie był idealnym kandydatem, więcej, nawet nie był dobrym kandydatem, a
      pani Olejnik nie jest dla mnie autorytetem w dziedzinie dziennikarstwa, jednak
      to co stało się w tych wyborach i to co dzieje sie w tej chwili z każdym dniem
      zwiększa moje obawy i zarazem umacnia mnie w przekonaniu, ze głos na Platforme
      i Tuska był ratunkiem od arogancji, butności, niekompetencji i kompromitacji w
      oczach całego świata.
      I ostatnia sprawa, po wysłuchaniu dzisiejszego "salonu trójki" mam jedną prośbę
      i może uwagę(do wyboru)
      Panowie politycy pamiętajcie, że polityk to sługa narodu, a nie jego właściciel.
      Uważam ciągłe stwierdzenia "bez komentarza" ew "nie powiem bo nie" za
      niestosowne i obraźliwe w stosunku do społeczeństwa. To nie jest WASZ kraj to
      Jest NASZ kraj i wy macie rozliczać się z każdego posunięcia, a my mamy prawo
      protestować, popierać i oceniać

• kum.z.antalowki A po telewizji co zajmą? Filtry i Pocztę Gdańską? 17.11.05, 11:13
        Nic się przed naszym dwugłowym orłem nie uchowa!
      • pokolenieue dajmy jednak szansę niedoświadczonym na kompro... 17.11.05, 11:32
        mitację. oby nie trwała 50 lat na zasadzie symetrii. to jest ten problem.
        paradoksalnie wzrost znaczenia sił autorytarnych aktywizuje instynkty
        obywatelskie. zdobyczą są media. spieprzenie tej wartości oznaczać będzie, że
        postsowieckie partactwo w polityce wychodzi z muzeum. szykujcie lance i piki na
        zombies, tak by nie pobrudzić rąk i nie wdychać naftaliny.

fuszerka napisała:

> No cóż, z tego co wiem to media sa niezależne i obiektywne, ostatnio mieliśmy
        > do czynienia ze specyficznym zjawiskiem społecznym, a niesamowicie aktywna
        > postawa radia Maryja i jego zwolenników podsyciła płomyk paranoi politycznej
        z
        > czego zrobił sie pożar.
        > Nie jestem osobą naiwną i zdaje sobie sprawę, że często teoria mija sie z
        > praktyką, ale chciałam zauważyć, ze w przypadku ostatnich wyborów i
        > parlamentarnych i prezydenckich, zarzucanie stronniczości mediom jest bardzo
        > nieostrożnym i nieprzemyślanym krokiem. Różnica miedzy kandydatami i
        > ugrupowaniami jest idealnie odzwierciedlona w ich elektoratach.
        > Tusk nie był idealnym kandydatem, więcej, nawet nie był dobrym kandydatem, a
        > pani Olejnik nie jest dla mnie autorytetem w dziedzinie dziennikarstwa,
        jednak
        > to co stało się w tych wyborach i to co dzieje sie w tej chwili z każdym
        dniem
        > zwiększa moje obawy i zarazem umacnia mnie w przekonaniu, ze głos na
        Platforme
        > i Tuska był ratunkiem od arogancji, butności, niekompetencji i kompromitacji
        w
        > oczach całego świata.
        > I ostatnia sprawa, po wysłuchaniu dzisiejszego "salonu trójki" mam jedną
        prośbę
        >
        > i może uwagę(do wyboru)
        > Panowie politycy pamiętajcie, że polityk to sługa narodu, a nie jego
        właściciel
        > .
        > Uważam ciągłe stwierdzenia "bez komentarza" ew "nie powiem bo nie" za
        > niestosowne i obraźliwe w stosunku do społeczeństwa. To nie jest WASZ kraj to
        > Jest NASZ kraj i wy macie rozliczać się z każdego posunięcia, a my mamy prawo
        > protestować, popierać i oceniać
        >
        >
    • pokolenieue to zasłona dymna. wskoczą raczej w agencję prasową 17.11.05, 11:15
      ręcznie wygenerowane informacje popłyną ku leniwym dziennikarskim odbiorcom.
      czy świat wolnych mediów przetrzyma ewentualny zalew politycznej tandety i
      zdoła przedrzeć się z własną informacją przez ten śmietnik?...

oznaczać to może dwie rzeczy - upadek narodowej agencji informacyjnej (do
      poziomu w krajach rządzonych autorytarnie) lub wzmocnienie tendencji
      zmierzających do jej rzeczywistego uniezależnienia. to drugie świadczyłoby o
      tym, że demokracja działa i jest to skuteczne działo demokracji. tak nam
      dopomóż bóg.
      • emka26 Re: to zasłona dymna. wskoczą raczej w agencję pr 17.11.05, 11:30
        pokolenieue napisała:

>
        > czy świat wolnych mediów (..)

Heheheh, jakich wolnych mediow? Dalas nabrac, ze byly jakies wolne media?
        Tzn. jak Wasze to "wolne", ale jak ich to juz zniewolone?
        Hehehehe, ale sie ubawilam..
        • pokolenieue ja też się ubawiłam, równoważące się opcje mediów 17.11.05, 11:33
          dają wolność. rozumiem, że preferujesz informacyjny monolit.

emka26 napisała:

> pokolenieue napisała:
          >
          > >
          > > czy świat wolnych mediów (..)
          >
          > Heheheh, jakich wolnych mediow? Dalas nabrac, ze byly jakies wolne media?
          > Tzn. jak Wasze to "wolne", ale jak ich to juz zniewolone?
          > Hehehehe, ale sie ubawilam..
      • kum.z.antalowki W IV Rzeczypospolitej agencja "czwartej prawdy"? 17.11.05, 11:35
        To możliwe.
        Ale komuna miała wszystkie media i drek jej z tego przyszło, jak mawiał
        porucznik Dub...

=====

"Gdy człowiek waży w sobie różne racje i nie wie jak postąpić, a z nienacka
        dosięga go brutalność, agresja i chamstwo najemników reżymu - nie ma lepszej
        broni niż niewinny uśmiech niebieskich oczu kretyna".
        (Dawne, ale znów aktualne)
    • jadwiga.pl Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:31
      W nastepnej kolejnosci bedzie przejecie kontroli nad internetem (internautami),
      gdzie pelno bylo niezbyt przyjaznych braciom komentarzy, telewizja to
      bylo 'miodzio'
      • kantdupy Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 11:47
        jadwiga.pl napisała:

> W nastepnej kolejnosci bedzie przejecie kontroli nad internetem
        (internautami),
        >
        > gdzie pelno bylo niezbyt przyjaznych braciom komentarzy...

Zgadza się, agresywne pedalstwo zalało forum w Gazecie.
    • philips9 A co na to cesarz Andrzej " ćwokassa" pierwszy? 17.11.05, 11:33
    • rafikman Nie od dziś wiadomo - kto ma media to ma władze.. 17.11.05, 11:38
      ..chociaż w przypadku PO to za bardzo sie nie udało. Mimo tego że ich kolega partyjny niejaki Dworak został prezesikiem publicznej i sprowadził tam dziennikarzy o "określonych pogladach politycznych" zgodnych z jego takich jak Olejnik, Gawryluk czy ostatnio Skowroński to wybory jednak przerżnęli. Aha jeszcze jednego błazna pominąłem, niejakiego Pospieszalskiego z jego żałosnym programem. A jak do tego dodać jeszcze Lisa z Polsatu to aż dziw bierze że PO nie uzyskała 50 % poparcia !
      • 1normalnyczlowiek daarnor-analfabeto polityczny i gospodarczy 17.11.05, 11:44
        1nc: Chyba nie jesteś zdziwiony uznaniem Ciebie za analfabetę. Taki stek bzdur
        "w pigułce" i to w tak wielu sprawach, jest rzadko spotykany. Prawdę mówiąc taką
        paranoiczną argumentację nie tylko Ty stosujesz dla POparcia jedynie słusznej
        POprawności POlitycznej.
        Co mają wspólnego Twoje "wyliczenia" matematyczne z wynikami i skutkami zgodnych
        z prawem wyborów. Idąc śladem Twojej pokręconej logiki można powiedzieć, że
        gdyby PO wygrało np. o 0,1%, to też trzeba by było odmówić jej mandatu do
        rządzenia. Idąc dalej, mniej niż 21% poparcia dla koalicji PO i PiS, też nie
        dałoby mandatu do rządzenia. Czyżbyś był kolejnym z tych dyskutantów. którzy
        uważają, że wybory można uznać za demokratyczne tylko wtedy gdy wygra SLD albo
        PO lub oni razem?
        Masz papiery "na heteroseksualizm". Czy takie papiery mieli wyrabiać sobie
        wszyscy w przypadku wygranej koalicji PO i SLD?
        Mylisz świadomie (tak jak inni zainteresowani) manifestowanie poglądów
        politycznych lub gospodarczych z próbami propagowania własnych preferencji
        seksualnych. A na to konstytucja nie zezwala.
        Podobnie świadomie kłamiesz nazywając skorumpowanych urzędników i policjantów,
        oszustów, pseudobiznasmenów i złodziei - przeciwnikami politycznymi.
        Skoro są to według Ciebie "polityczni przeciwnicy" PiS, oznacza to, że są oni
        zwolennikami PO i SLD (członkami?),
    • vortex21 Tytus Andronicus? 17.11.05, 11:43
      Czy ktoś widział ten film? Sytuacja panująca w polsce po wyborach nieco pzzypomina ten scenariusz. Pzdr.

--------------------------------------------------------------------------
      Przewodnik ku zrozumieniu oraz umiejętności korzystania z błogosławieństw ewangelii

www.zbawienie.org.pl
      • philips9 Raczej: Dornus Hemoroidicus! 17.11.05, 11:52
        • 1normalnyczlowiek Re: Raczej: Syphili(p)s 17.11.05, 11:58
          • philips9 Raczej: Kaczus Szmatłavicus. 17.11.05, 12:00
            • 1normalnyczlowiek Raczej:Platformicus Szmatławicus Obywatelicus 17.11.05, 12:04
              • 1966p Miazek, czy Kwiatkowski... 17.11.05, 12:14
                .....to "pluszowe misie" w porównaniu z Dworakiem/ Nikt chyba nigdy nie zrobił
                tyle zła antenie , i dziennikarzom, którzy tam pracują.Nie ma cenzury- jest
                auto cenzura/ lidzie boją się przychodzić do pracy. Z wizji pospadały gwiazdy
                zatąpione niewiadomo kim. Jeśli Kaczyńscy rozpędzą tę grupkę trzymajacą TV- to
                bedzie duży sukces

reporter
                • philips8 Raczej: Casimirus "in wiadro" Pseudomoralicus 17.11.05, 12:19
                  • 1normalnyczlowiek Raczej: TUmiwisizm SKunksów 17.11.05, 12:22
                    • philips8 Tuskus Wisius i Padre Dirrectorem Stojopałum? 17.11.05, 12:25
                      seculorum miłosierdum ciemnogrodamum?
                      • 1normalnyczlowiek Re: T W i Pe De Sojuszum? 17.11.05, 12:33
                        philips8 napisał:
                        > seculorum miłosierdum ciemnogrodamum?

Pecunia non Olet
                        • philips8 Unitas Personales Duokaczorum et Lepperum Ave!! 17.11.05, 12:36
                          • 1normalnyczlowiek 1_2_człowiek 1 2_sk 17.11.05, 12:54
                            • philips8 Giertychum humanum est? Paradox moralis! 17.11.05, 13:02
    • aiwaplatz WRESZCIE ! 17.11.05, 12:15
      GazetaWyborna ma swoją TVN24, Rzeczpospolita i inne "politycznie poprawne" mają
      TVP a PiS bez żadnych mediów. Przecież to chore by większość wyborców nie miała
      swoich mediów.
      • scoutek Re: WRESZCIE ! 17.11.05, 12:18
        aiwaplatz napisał:
        > Przecież to chore by większość wyborców nie miała
        > swoich mediów.

bosze, ale wiekszosc jest tych wyborcow... przypomnij sobie jaka byla
        frekwencja....
    • awacss Kto ma media ten ma waaadzę 17.11.05, 12:18
      pisdnięty pomysł
      • 1normalnyczlowiek Re: Kto ma media ten ma waaadzę 17.11.05, 12:19
        awacss napisała:
        > pisdnięty pomysł

POpaprany POmysł
        • rom48 Znow prezentuje sie normalny prowokator:) 17.11.05, 12:37
          • 1normalnyczlowiek Od kiedy normalność jest prowokacją? 17.11.05, 13:23
            • Znow prezentuje sie normalny prowokator:)
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            rom48 17.11.05, 12:37 + odpowiedz
            • rom48 Jezeli jest to normalnosc to nigdy. 17.11.05, 14:10
              Tylko jak i kto ma okreslac te normlnosc bo na razie u twoich idoli to widze same nienormalnosci wg mojego widzenia. Nie moge za norme uznac klamcow,oszustow i przestepcow. Jezeli ktos oszukuje wyborcow to tak jak by ich okradal. A twoi idole to mistrzowie kretact i dlatego mnie twoj nick tak drazni, ale jak tobie z tym dobrze to twoja wola na razie jeszcze zyjemy w demokracji choc boje sie, ze to juz nie dlugo.
              • 1normalnyczlowiek Re: Jezeli jest to normalnosc to nigdy. 17.11.05, 15:33
                rom48 napisał:
                > Tylko jak i kto ma okreslac te normlnosc bo na razie u twoich idoli to widze sa
                > me nienormalnosci wg mojego widzenia. Nie moge za norme uznac klamcow,oszustow
                > i przestepcow. Jezeli ktos oszukuje wyborcow to tak jak by ich okradal. A twoi
                > idole to mistrzowie kretact i dlatego mnie twoj nick tak drazni, ale jak tobie
                > z tym dobrze to twoja wola na razie jeszcze zyjemy w demokracji choc boje sie,
                > ze to juz nie dlugo.

Oni nie są moimi idolami. Nawet ich nie znam.
                Zarzut oszustwa wyborców można będzie uznać ewentualnie za słuszny lub nie,
                dopiero za kilka lat.
                Natomiast "oszustwo wyborcze" i 15-letnie oszustwo w wykonaniu Twoich idoli
                wobec wszystkich Polaków są nieporównywalne.
    • karlik.h Nareszcie ktoś to chce uporządkować. 17.11.05, 12:21
      Nareszcie otwarła się możliwość zrobienia porządku z liberlną telewizją państwową zawłaszczoną przez PO i SLD.Telewizją która ma działać jako państwowa konkurencyjna dla prywatnych nie żebrząca o abonament który powinno się zlikwidować.Państwowa TV powinna działac na takich samych warunkach co prywatne TV.
      • scoutek Re: Nareszcie ktoś to chce uporządkować. 17.11.05, 12:23
        karlik.h napisał:

> Nareszcie otwarła się możliwość zrobienia porządku z [...] TV powinna działac
        na takich samych warunkach co prywatne TV.

hehehehe
        nie rozsmieszaj mnie
        jesli myslisz, ze kaczki TO wlasnie chca zrobic z publiczna to jestes gleboko,
        nieskonczenie NAIWNY
        • 1normalnyczlowiek Re: Nareszcie ktoś to chce uporządkować. 17.11.05, 12:28
          Czy państwowa TV dysponując abonamentem ma zabronione szukanie sponsorów?
          Czy zarządowi państwowej TV, nieźle wynagradzanemu, nie wolno dobrze zarządzać
          firmą?
      • philips8 A kto to niby to chce uporządkować? 17.11.05, 12:23
        Naiwniaku to tylko o wladze i dostep do duzej kasy chodzi. Czwarta łokciowa RP. Bye!
        • 1normalnyczlowiek Wam na pewno. POpychacze. 17.11.05, 12:37
          philips8 napisał:

> Naiwniaku to tylko o wladze i dostep do duzej kasy chodzi. Czwarta łokciowa RP.
          > Bye!
          • philips8 Alez tolerancyjny obywatelu... 17.11.05, 12:40
            nie lubisz popychania kichy?
            • 1normalnyczlowiek Re: Alez tolerancyjny obywatelu... 17.11.05, 12:44
              • Alez tolerancyjny obywatelu...
              Przeczytaj komentowany artykuł »
              philips8 17.11.05, 12:40 + odpowiedz
              nie lubisz popychania kichy?

1nc: Nie lubię ale inni niech robią ze sobą co chcą (w ramach tolerancji).
              • philips8 Re: Alez tolerancyjny obywatelu... 17.11.05, 12:47
                Juz nie moga robic co chca bo Wielka Inkwizycja decyduje co dla nich dobre.
                • 1normalnyczlowiek Alez tolerancyjny obywatelu...- mały niuans 17.11.05, 12:57
                  philips8 napisał:
                  > Juz nie moga robic co chca bo Wielka Inkwizycja decyduje co dla nich dobre.

Jak zwał tak zwał. Ale nie - decyduje, lecz ewentualnie - doradza.
                  • philips8 mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 13:24
                    Ja a ze mna wielu innych NIE CHCE zeby mi doradzano i moralizowano. Zwlaszcza ze ta chec doradzania
                    posiadaja osobnicy niegodni oraz pozbawieni szacunku i bardzo ograniczeni intelektualnie. W PRLu tez
                    wladza wiedziala lepiej niz ja sam co dla mnie jest dobre. To jest CIEMNOGROD gdzie premier powoluje
                    sobie doradce ds. obrony zycia. Chyba ze sam prywatnie takiej porady potrzebuje a wtedy prosze bardzo
                    ale nie za moje pieniadze.
                    • 1normalnyczlowiek Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 13:32
                      Znowu "zapomniałeś" dodać: ...w PRL-u i przez te 15 lat....
                      Udawało się przez 15 lat utrzymywać ludzi w niewiedzy (ciemnocie?), o co tak
                      naprawdę dbają czeroni oszuści, pseudobiznesmeni i pseudoelity. Nie wystarczy?
                      • mirek800 Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 13:38
                        A dlaczego jestes taki pewny, ze teraz bedzie inaczej, skoro ci panowie juz
                        udowodnili, ze nie maja za kszty dumy, honoru, i lamia raz dane slowo?
                        Pozdr.
                        • philips8 dokladnie!!! 17.11.05, 13:44
                          Miller i Belka to nie byly moje sympatie. Ale tych typow ktorzy sie TERAZ do wladzy dobrali to ja sie
                          zaczynam BAC bo nachalnie twierdza ze wszystko robia w moim imieniu i dla mnie. Sa grozniejsi niz
                          ktokolwiek w ostatnich 16 latach.
                        • ajkaj Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 15:30
                          ci panowie z PO-SB masz na myśli, bo nie dodałeś, a warto być rzeczowym
                          • mirek800 Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 16:02
                            Jesli mam byc rzeczowy, to farmazolisz, wypisujesz bzdety i nie warto poswiecac
                            czasu, aby z Toba dyskutowac walac w klawisze. A jesli chodzi o moj post, to
                            kazdy kto chcial zrozumiec o jakich panow mi chodzi, to na pewno wie, ze nie sa
                            to ci, ktorych Ty podales.
                            Pozdr.
                        • 1normalnyczlowiek Ani krzty dumy i honoru nie mają pseudoliberałowie 17.11.05, 16:19
                          mirek800 napisał:
                          > A dlaczego jestes taki pewny, ze teraz bedzie inaczej, skoro ci panowie juz
                          > udowodnili, ze nie maja za kszty dumy, honoru, i lamia raz dane slowo?
                          > Pozdr.

...I to jest niepodważalne. Natomiast o obecnych władzach będzie można coś
                          powiedzieć dopiero za rok, dwa.
                          • mirek800 Moja odp. znajdziesz wyzej 17.11.05, 16:31
                            • 1normalnyczlowiek Moją odpowiedź znajdziesz jeszcze wyzej i wyżej... 17.11.05, 16:36
                    • bikej5 Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 13:38
                      MY NIE CHCEMY,ale lud najwyrażniej potrzebuje kontroli,trzymania za.......i 10 mszy(co najmniej)w TV a o godzinkach i różańcu nie wspomnę.Za nasze pieniądze powstaną kolejne świątynie opatrzności bożej co by szaraczki nauk bożych mieli dostatek....
                    • ajkaj Re: mały niuans a wielkie paskudztwo 17.11.05, 15:25
                      jak ci teraz doradzaja i kierują twoja świadomością, to ci nie przeszkadza, ale
                      już wiesz, że ktoś inny będzie to robił jeszcze gorzej, i OK, niech partaczy,
                      może media zaczną być niezależne a to nam sie nalezy
        • ajkaj Re: A kto to niby to chce uporządkować? 17.11.05, 15:28
          a teraz ta kasa to w czyjej kieszeni siedzi nienaiwniaku czyli... cwaniaku?
      • bikej5 Re: Nareszcie ktoś to chce uporządkować. 17.11.05, 13:26
        Taa,kapcie w przedpokoju też ci uporzadkują,
    • farida12 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 12:24
      a co zrobic jesli dzinnikarki rzeczywiscie mialy swoje poglady i nie potrafily
      ich dostatecznie dobrze zakamuflowac - starajac sie prz tym zachowac
      obiektywizm? nalezy je pozwalniac?

mlodygniewny1 napisał:

> TAK.TVP Dworaka/Grzywaczewskiego promowała Tuska/PO.Widać było to i słychać.
      > A Monisia Olejnik dwoiła się i troiła jako tuba propagandowa Tuska i PO.
      > Sama dziennikarka Polsatu,obecnie pracująca w TVP Dorota Gawryluk miała wręcz
      > łzy w oczach i wyraz twarzy porażający jak musiała przełykać gorycz sromotnej
      > porażki jej idola Tuska w drugiej turze.To wszystko było na żywo i nie umiała
      > nawet tego ukryć.Jednym słowem TVP to tuba propagandowa Tuska i PO w minionej
      > kampanii wyborczej.Więcej,nadal tak jest.Monisia Olejnik nie może nadal
      > znieść wygranej PiS i Lecha Kaczyńskiego.
      • szabada Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 12:53
        > a co zrobic jesli dzinnikarki rzeczywiscie mialy swoje poglady i nie potrafily
        > ich dostatecznie dobrze zakamuflowac - starajac sie prz tym zachowac
        > obiektywizm? nalezy je pozwalniac?
        Tak. Za duzo im placa, zeby tolerowac takie 'slabosci'. I niech te
        dziennikarskie gwiazdy propagandy TVP wezma w koncu przyklad z innych
        publicznych telewizji np. z BBC.
    • dzieciatko_o_dyrektora Pozostnie nam TV Trwam 17.11.05, 12:56
      i Radio Maryja - Jedyne prawdziwie niezalezne media w Polsce .
      • doktorhabilitowany.1 Re: Pozostnie nam TV Trwam 17.11.05, 16:29
        Ale jaka dotacje dostana od Radio-komitetu. hoho! Teraz juz nic nie bedzie
        stalo na przeszkodzie, zeby im odpalic czesc abonamentu:)) A DUPA (Dyzurny
        Urzednik Policji Antykorupcyjnej) zlapie kazdego, kto bedzie sie uchylal od
        placenia daniny na uTRWAMlaczy wladzy PiSowej!
    • ppmaj4 Imperium Kaczorów atakuje 17.11.05, 12:57
      Widze tu analogiczną sytuacją z 3 częscią gwiezdnych wojen kiedy to republika
      staje się imperium przy brawach senatorów. Tu tak samo PiS zdobywa władze przy
      powszechnej aprobacie społeczeństwa manipulowanego przez ciemną strone mocy.
      Mam tylko jedno pytanie kto uratuje "galaktyke" Polske przed inwazją kaczych
      trooperów i darth mulata Leppera ? Hana sol Tusk wraz Lukiem Rokitą ?
      • 1normalnyczlowiek Hanna solo Tusk i Look Rokity atakują. 17.11.05, 13:06
        ppmaj4 napisał:
        > Widze tu analogiczną sytuacją z 3 częscią gwiezdnych wojen kiedy to republika
        > staje się imperium przy brawach senatorów. Tu tak samo PiS zdobywa władze przy
        > powszechnej aprobacie społeczeństwa manipulowanego przez ciemną strone mocy.
        > Mam tylko jedno pytanie kto uratuje "galaktyke" Polske przed inwazją kaczych
        > trooperów i darth mulata Leppera ? Hana sol Tusk wraz Lukiem Rokitą ?

1nc: ...mimo manipulacji przez ciemną stronę mocy(media).

• noreg15 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 13:11
      Trudno, żeby Śpiewak śpiewał inaczej niż cała Platforma, w której władzach
      zasiada. A telewizja publiczna powinna w końcu być naprawdę publiczna i
      bezstronna, bo nie po to płacimy abonament, żeby nam liberalni dziennikarze,
      tacy jak np. gwiazdy TVP w postaci K.Durczoka, czy M.Olejnik, próbowali wmówić,
      że jedynym ratunkiem dla Polski jest PO z jej kawiarnianymi politykami.
    • xed Prezes Kurski 17.11.05, 13:21
      Buldog zrobił swoje teraz buldog dostanie miskę z żarciem. Gratuluje
      spodziwanej nominacji Panie Prezesie kurski.

• veglie Re: Prezes Kurski 17.11.05, 13:23
        Kaczory biorą wszystko.
        • 1normalnyczlowiek W końcu: biorą, czy dają "wszystko"? 17.11.05, 13:26
          veglie napisał:

> Kaczory biorą wszystko.
    • superkulfon Kolejne klamstwo kaczynskiego 17.11.05, 13:29
      jak wygladalo rzeczywiscie faworyzowanie mediow PO kosztem PiS niech pokazuja
      statystyki. W sierpniu TVP zamieszaczala w programach informacyjnych
      przedstawicieli PiS dwu - trzykrotnie czesciej niz PO. Wtedy jak byl jakis
      problem to na koniec p[rawie zawsze wypowiadal sie jakis dzialacz PiS czesto
      Ziobro ze jak dojda do wladzy to porblem rozwiaza. To jest owszem stronniczosc
      mediow ale na rzecz PiS a nie PO!
    • zebba Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 13:31
      Popatrz krytycznie na siebie. Ty, a "Monisia Olejnik" (NIE WIEDZIAŁEM, ŻE JETEŚ
      Z NIĄ NA TY). Wracając do tematu.To porównanie to tak jakby wtórnego analfabetę
      porównać do profesora Oxfordu..
      • mack82 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 13:38
        oj robi sie niebezpiecznie w panstwie polskim!! populisci dzierza cala wladze w
        reku i moga narobic zamieszania.. a swoja droga to pajace krrit jest w
        konstytucji, wiec najpierw musicie przekonac te wszystrkie swoja i obce
        moherowe berety, zeby zmienic ustawe zasadznicza!! no chyba ze w ogole robimy
        jakis pucz, czolgi na ulice i zapominamy o konstytucji.
        nie przepadam za polska lewica, ale przerazajace jest to, ze juz zaczynam
        tesknic za rzadami sld.. bo wole oswieconych zlodziei niz tepych i zdewoconych
        radykalow-populistow!
      • krzszy1 Re: Mam nadzieję że PiS da Radę, 17.11.05, 13:41
        Sądząc po większosci postów -misja ogłupiania Obywateli w wykonaniu madiów
        publicznych jest znakomita."Partia w szoku" i jej zwolennicy plują, ślinią
        straszą,prorokują .Daj Boże aby "faszysta Kaczyński" posprzątał tą " stajnie
        Ałganowa".( o sorki chyba powinno być inne nazwisko -też na A..)
        • mirek800 Re: Mam nadzieję że PiS da Radę, 17.11.05, 14:50
          Nikt z nas nie straszy. Ale mamy prawo wyrazac swoja opinie i obawy. Bo to co
          Ty widzisz w rozowych kolorach, my widzimy w czarnych.
    • zenek97 Re: Scenariusz telewizyjny braci Kaczyńskich 17.11.05, 13:36
      Niepostrzezenie wraca nam znow umilowana Dyktatura Proletariatu w leninowskim
      stylu delikanie mowiac.Wprowadzenie cenzury pewnie sprawa tygodni .Nastepnie
      odbieranie paszportow.Przeciez przerabialismy to 50 lat.Te 50 lat to ciagle za
      malo? Znow trzeba bedzie zonglowac galka w poszukiwaniu "WOLNEJ EUROPY"?
    • konrad31345 Pan Grzywaczewski ma córkę w PO 17.11.05, 13:36
      o Dworaku nie wspomnę...

przecież to oczywiste, że media sprzyjały Tuskowi, jak ktoś tego nie widział,
      to powinien iść do okulisty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka