Dodaj do ulubionych

Teraz my w TVN

14.12.05, 08:22
Wczoraj w proggramie wystąpił poseł LPR Krzysztof Bosak. Tematem były
hitlerowskie gesty cz lonków MW podczas alkoholowej balangi.
Młody poseł wiedział o czym będzie mowa, ale nie przewidział, że będzie się
musiał zmierzyć z aktorem, Augustem Kowalczykiem, byłym więźniem Oświęcimia.
Początkowo byłem oburzony chamstwem i niewiedzą historyczną Bosaka. Później mi
przszło, bo jak można się złościc na idiotę? Bosak to zwykły pętak i tyle.
Pan Kowalczyk mowił spokojnie a Bosak co chwila mu przerywał i zachowywał sie
jak gó..arz.
Paradoksalnie pan Kowalczyk bardzo często grywał SS-manów pomimo, że tyle
wycierpiał.
To wszystko wyborcom LPR pod rozwagę. PiS też, bo to sojusznik.
M.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Szkoda, że brak odzewu.............. 14.12.05, 11:05
      No ale większość tutaj to ludzie młodzi. A im to "lata". W komiksach i
      teledyskiach o tym nie było.....
      M.
      • b.krakus obława, obława... 14.12.05, 11:29
        ten młody, wielorasowy wilczek daleko zajdzie - pseudopolityczną nowomowę
        opanował do perfekcji…
        • scoutek Re: obława, obława... 14.12.05, 11:36
          jak ich nie lubie i mam w glebokim powazaniu MW i "mlode wilczki" LPR to jednak
          uwazam, ze glupi to ten Bosak nie jest... i widzialam tez jedno, ten mlody ma w
          sobie jeszcze jakas przyzwoitosc, probowal wyjsc z calej tej sytuacji z twarza,
          choc z gory bylo wiadomo, ze bez slowa "przepraszam" sie nie da... mysle, ze
          dostal niezla dawke materialu do przemyslenia....
          • mariner4 Re: obława, obława... 14.12.05, 11:47
            Myślę, że reprezentuje on pewien sposób myślenia. Z racji wieku niewiele
            zdziałał, co jest zrozumiałe. Bezkompromisowo atakuje ludzi, którzy potrafili
            bronić swoich przekonań nawet za cenę więzienia i prześladowań. Odmawiają
            ludziom prawa do błędu.
            Sami mają ten luksus, że nie mieli okazji sprawdzić się w sytuacjach
            ekstremalnych. Nie wiadomo więc, czy nie podpisali by "lojalki" lub akcesu do SB
            jako TW.
            Ale odwaga znów rośnie powoli w cenie.....
            A co do p0ana posła? To bałwan.

M.
      • kropek_oxford Kowalczyk jako wiezien Oswiecimia wypowiadal sie 17.12.05, 17:57
        w znanym serialu dokumentalnym BBC. Ale skad o tym tuman z LPR moglby wiedziec?
    • polonic To było podłe ze strony moroza 14.12.05, 14:06
      Bosakowi nie brakuje wiedzy hostorycznej ale tym baranom morozowi i
      sekielskiemu... co z tego ze im i redaktorom niemieckiego faktu cos sie
      kojarzy... liczy sie prawda historyczna a tą wyglosil Bosak. Zagrywka z panem
      Kowalczykiem nie była równiez fair... Dlaczego lider MW ma sie tlumaczyc za
      czyjeś blędy, zdjecia pochodzą z czasu gdy Bosak dopiero zaczynał dzialalnosc w
      MW... gesty te reasumujac nie są niczym złym, chyba ze z ewidentną pochwałą
      nazizmu... warto byloby zeby historyczni analfabeci wiedzieli ze ludzie ktorzy
      "hailowali" ku czci Polski przed wojną walczyli na smierc i zycie obok innych
      Polaków z nazistowskim i komunistycznym najezdzcą... czego jednak wymagac od
      baranów moroza i sekiela.
      • mariner4 To bylo podla, ale ze strony Bosaka 14.12.05, 15:32
        Ci co "hailowali" przed wojna nie wiedzieli nic o zbrodniach nazizmu. Aktywisci
        z MW natomiast dobrze wiedza co i jak. Sekiel i Moroz zrobili z Bosaka idiote,
        choc chyba to Bosak sam z siebie go zrobil.
        Ten petak przerywal co chwila panu Kowalczykowi, co jest dobra szkola dobrego
        wychowania rodem z LPR. Jaki pan, taki kram.
        Trzeba was powstrzymac, bo nazistami(neo) jestescie Wy!

M.
        • zamyslona4 Re: To bylo podla, ale ze strony Bosaka 14.12.05, 15:41
          jestem przeciwniczka LPR ale jestes nisprawiedliwy- chlopak przyjal zaproszenie
          do stusdia, zachowywal sie grzcznie, jakos probowal wyjsc z twarza- w koncu
          tlumacyzl sie za innych. jest pierwszym LPR czy MW ktory zrobil pozytywne
          wrazenie. a uwazam ze program byl bardzo stronniczy i jestem zawiedziona TVN,
          • mariner4 Kto był stronniczy? 14.12.05, 17:32
            Były więzien Oświęcimia, czy Bosak, który nawet nie potrafił spokojnie wysłuchać
            swojego adwersarza?
            M.
        • polonic Re: To bylo podla, ale ze strony Bosaka 16.12.05, 16:48
          Cos ci sie kolego pomyliło... moze uswiadom sobie w koncu, ze hailowanie
          przedwojenne w Polsce nie musiało byc i wlasciwie nigdy nie było pochwałą
          nazistów. Juz nawet nie bede wspominał o tym ze hailowanie wymyslili bodajze
          Rzymianie... oni tez nie wiedzieli, ze to pochwała nazizmu... do moroza ci
          niedaleko...
      • gregorak Re: To było podłe ze strony moroza 14.12.05, 15:41
        polonic napisał:
        > gesty te reasumujac nie są niczym złym

Po tym co się stało w czasie II wojny światowej są jak najbardziej czymś złym!!!
        Co ten symbol oznczał w II RP czy też za Mieszka I nie ma dzisiaj żadnego
        znaczenia! Dzisiaj jednozacznie na całym Świecie kojarzy się z faszyzmem! I
        trzeba być Boskiem albo Polonikiem żeby czegoś tak oczywistego nie rozumieć.
        • polonic To nie moja wina ze komus to sie źle kojarzy 16.12.05, 16:53
          mnie akurat nie kojarzy sie z nazizmem ale z ruchem narodowym ogolnie rzeczu
          ujmując. Skoro niektorzy wiedzy historycznej mają tyle ile poczytali o
          hailowaniu w III Rzeszy to takze nie moj problem. Czołem Wielkiej Polsce to bylo
          powitanie polskich narodowców, ktorzy jak od lat juz przypominam z nazistami
          WALCZYLI (nie uwzględniam pojedynczych plotek ktore postanowily wspolpracowac i
          nic jednak nie znaczyly, nie bylo ich wszak wiecej jak judenratow).
      • kropek_oxford Polonic, ty w REINKARNACJE wierzysz? Bo takiej 17.12.05, 18:00
        bzdury to ja w twoim wykonaniu jeszcze tu nie widzialem:)))
        >>warto byloby zeby historyczni analfabeci wiedzieli ze ludzie ktorzy
        "hailowali" ku czci Polski przed wojną walczyli na smierc i zycie obok innych
        Polaków z nazistowskim i komunistycznym najezdzcą.<<
    • elfhelm co ma wspólnego MW sprzed wojny z tą obecną? 14.12.05, 16:38
      g..niarze zawłaszczyli nazwę i tradycję. I tyle.
    • magnusg Na paradzie rownosci szedl lobbyista pedofilow 14.12.05, 16:46
      Volker Beck,ktoremu organizatorzy pozwolili pozniej przemawiac z mownicy.Moze
      by jego tez zaprosili do studia i skonfrontowali go z jakas osoba,ktora w
      dziecinstwie byla gwalcona przez pedofilow.I do tego niech zaprosza
      organizatorow tej parady,zeby wytlumaczyli co tacy ludzie jak Pan Beck maja do
      szukania na ich paradzie i dlaczego zostal zaproszony.
      To wszystko wyborcom SLD,SdPL,Zielonych i Unii Lewicy pod rozwage,ktorzy
      wspieraja takie parady.
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie moga zaprosić ofiar pedofilów 14.12.05, 18:39
        bo za duzo dzieci z tzw tradycyjnych katolickich rodzin by się trafiło. W TVN
        nie maja tak dużego studia jak TV Trwam. Tam siedzą same ofiary pedofilii.
        • magnusg Re: Nie moga zaprosić ofiar pedofilów 14.12.05, 18:43
          Najpierw powiedz,dlaczego na waszej Paradzie przemawiaja tacy ludzie jak Beck??
          To jest meritum mojego postu.Masz jakas odpowiedz??
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej A sam jest pedofilem? 14.12.05, 18:51
            Bo jak tak to mozna było skorzystać z sytuacji i go przymknąć. I co to
            znaczy "lobbysta pedofilów"?
            • joannabarska Szczeniak-poseł 14.12.05, 19:01
              Jak zwykle, w tym wątku tez są idiotyzmy. Szczeniak-poseł...To gorszy i głupszy
              facet niz pani Beger...Kto go,do diabła, wybrał do parlamentu? Takie same
              szczeniaki?
            • magnusg Re: A sam jest pedofilem? 14.12.05, 19:08
              To oznacza,ze domagal sie w swoich publikacjach i przemowieniach legalizacji
              pedoseksualnosci.W ksiazce "Der Pädosexuelle Komplex",ktorej byl wspolautorem w
              napisanym przez siebie rozdziale otwarcie domaga sie odkryminalizowania takich
              zachowan.A teraz nam wytlumacz,dlaczego tacy ludzie sa zapraszani na Parade
              Rownosci??
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Bo może jest gejem 14.12.05, 19:21
                i to znanym.
                • magnusg Re: Bo może jest gejem 14.12.05, 19:34
                  No jest i przy okazji znanym lobbysta na rzecz legalizacji pedofilli.Czyli
                  tobie to nie przeszkadza,ze takich rzeczy sie domagal?Wazne,ze jest gejem i
                  dlatego nalezy mu udostepniac podium-tak?To sie nie dziw kolego,ze niewielu
                  wierzy w wasze zapewnienia,ze z pedofilami i ich scena nie macie nic
                  wspolnego,skoro istnieja takie oczywiste powiazania.
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Może przeprowadza jakieś badania 16.12.05, 16:10
                    i wyszło mu że można lobbować.
                    • magnusg JAKIE BADANIA MOGA PEDOFILIE USPRAWIEDLIWIC? 17.12.05, 10:28
                      Pan Beck nie przeprowadzal zadnych badan i nie wyobrazam sobie jakie badania
                      moga normalnego,nie zboczonego czlowieka doprowadzic do konkluzji,ze gwalcenie
                      dzieci nie powinno byc karalne.O jakich niby badaniach ty myslales?????
                      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: JAKIE BADANIA MOGA PEDOFILIE USPRAWIEDLIWIC? 17.12.05, 12:28
                        O jakichś prywatnych badaniach.
                        • magnusg Re: JAKIE BADANIA MOGA PEDOFILIE USPRAWIEDLIWIC? 17.12.05, 17:44
                          Bardzo konkretna odpowiedz-brawo.Badania niby czego??Czy dzieci zgwalcone przez
                          pedofila nie sa moze szczesliwsze po gwalcie i dlatego nalezy pedofilie
                          zezwolic??Cos bardzo malo wiesz o czlowieku,ktory mial pozwolenie przemawiania
                          na waszej paradzie Rownosci.Ale jestem pewny,ze zostanie jeszcze czesto
                          zaproszony przez organizatorow na dalsze Parady waszych srodowisk w Polsce.W
                          koncu Pan beck organizowal protest przed ambasada Polski w Berlinie w tym roku
                          i znowu sie spotkal z przedstawicielami polskich srodowisk gejowskich,ktorzy
                          go w Berlinie odwiedzili.DLATGEO NIE DZIWCIE SIE,ZE DUZA CZESC SPOLECZENSTWA
                          SRODOWISKA GEJOWSKIE I PEDOFILSKIE NIE TYLE MYLI CO UTOZSAMIA,BO SA KU TEMU
                          POWODY.Pan Beck to tylko jeden przyklad scislej wspolpracy tych srodowisk-ja
                          znam jeszcze 3 podobne z czolowymi przedstawicielami srodowisk gejowskich w
                          Europie.Ile jest w calosci nie mam pojecia.
                          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: JAKIE BADANIA MOGA PEDOFILIE USPRAWIEDLIWIC? 17.12.05, 19:21
                            Dokładnie takie właśnie badania może przeprowadza.
            • mariner4 Zobacz o czym jest ten wątek 17.12.05, 19:36
              idioto!
              M.
      • remekk To jest drugi etap degrengolady - to też będą lans 14.12.05, 19:11
        magnusg napisał:

> Volker Beck,ktoremu organizatorzy pozwolili pozniej przemawiac z mownicy.Moze
        > by jego tez zaprosili do studia i skonfrontowali go z jakas osoba,ktora w
        > dziecinstwie byla gwalcona przez pedofilow.I do tego niech zaprosza
        > organizatorow tej parady,zeby wytlumaczyli co tacy ludzie jak Pan Beck maja
        do
        > szukania na ich paradzie i dlaczego zostal zaproszony.
        > To wszystko wyborcom SLD,SdPL,Zielonych i Unii Lewicy pod rozwage,ktorzy
        > wspieraja takie parady.
        ...ować tak jak dzisiaj dewiantów homo , którzy notabene o wiele cześciej
        zamieszani są w pedofilię od hetero ... .
        • magnusg Re: To jest drugi etap degrengolady - to też będą 15.12.05, 11:20
          Zapewne tak:(
    • remekk O przekraczaniu granic absurdu ... . 14.12.05, 19:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33492483
      • 9111951u Re: O przekraczaniu granic absurdu ... . 15.12.05, 11:31
        Granica ? albo ośla ławka :

Co to się porobiło anatemę z niejakiego Nałęcza
        pułkownicy zdjęli i puścili na wizji tzw. mediów publicznych, a nawet dali mu
        głos.

Co to się porobiło anatemę z niejakiego Nałęcza

nawet mu oczka nie latały.

• janbezziemi Nie zapraszac! 15.12.05, 11:48
          Takiego faceta z MW nie powinno sie zapraszac do srodkow masowego przekazu.
          Pochwalam p. Olejnik- nie zaprasza do swych programow Leppera. Tu trzeba zrobic
          podobnie, a nawet z wiekszą mocą!
          • mariner4 A dlaczego? 15.12.05, 11:59
            Media sa dla wszystkich. A niech się kompromituje,
            M.
            • y.y Re: A dlaczego? 16.12.05, 16:31
              Heh, mi się program podobał. Po pierwsze nie zgadzam się z wypowiedziami
              typu "nie jest odpowiedzialny za zachowania innych". Jest szefem organizacji i
              teraz odpowiada medialnie i politycznie za wszystkie czyny ludzi, którzy w niej
              są lub byli. Ludzie wykonujący gesty nazistowskie (a nawet jeżeli, w co i tak
              nikt nie wierzy, endeckie, co zresztą też nie jest powodem do chluby zważywszy
              na fakt, jak ksenofobiczna i radykalna była przedwojenna endecja, nie gorzej
              niż dzisiaj, tylko wrogowie byli gdzie indziej) są dzisiaj posłami. A wcześniej
              byli w MW. Skoro takie zdjęcia się przedostały, to oczywiste jest, że od kogoś.
              A że widać, że są to zdjęcia robione we własnym gronie, towarzysko, to jeżeli
              Bosak czy inni z LPR mówią, że nie wiedzieli o tym, to po prostu kłamią, bo
              przecież sami sobie ludzie w MW robili te zdjęcia. A na koniec, Bosak świecił
              za nich oczami dlatego, że nie przyszli tamci, zaproszeni.
    • piaf.e Re: Teraz my w TVN 17.12.05, 18:15
      Obserwuję wystepy pana Bosaka w mediach od dosc dawna ,jak rowniez w sejmie raz
      widziałam jego wystąpienie(nie podoba mnie sie,mam wrazenie ze manipuluje w
      obronie jakichs wypaczonych wartosci)
      • synu Re: Teraz my w TVN 17.12.05, 19:41
        Mimo, ze przepasc dzieli mnie od pogladow LPR to Bosak daje rade. Przypominam,
        ze w swoim okregu zdobyl najwiecej glosow sposrod wszystkich kandydatow LPR.
        Najsmieszniejsze jest to, ze startowal z 10 pozycji na liscie. Nie dziwie sie
        wiec MW, ze wybrali go na nowego szefa bo dzieki niemu raczej beda zdobywac
        sympatie/poparcie i mniej kojarzyc sie z oszolomami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka