kataryna.kataryna 22.12.05, 08:20 Miroslaw Chojecki krotko i zwiezle odpowiedzial Michnikowi: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051222/publicystyka/publicystyka_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camille_pissarro Badzo jestem ciekaw ripostyA.Michnika, 22.12.05, 08:25 jesli takowa w ogóle bedzie.... P.S. A mó2wią, ( niektórzy ) , ze GW i "Rzepa to "jedna rodzina " ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Agora chce kupic Rzepa. A Chojecki i Michnik to 22.12.05, 08:27 nie ujadajaca zgodnym chorem szaraczkow sfora - maja prawo do wlasnych opinii i nie podzielania tych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Agora chce kupic Rzepa. A Chojecki i Michnik 22.12.05, 08:32 Chcieć a móc to sa dwie odfrębne kwestie , musi byc bowiem zgoda urzedu antymonopolowego np. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Co się monopolu tyczy, to wczoraj był w użyciu. 22.12.05, 23:15 Moi Rodzice byli wczoraj na urodzinowym przyjęciu u pana Sandauera i tam razem z panem Chojeckim wypili mnóstwo monopolu! Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek_matolek duma z przyjaźni z naczialną jąkałą ???????? 23.12.05, 03:44 ..... Duma, że jednak kiedyś byliśmy przyjaciółmi. ..... DUMA Z PRZYJAźNI Z JąKAłą ????? TO CHyBA JAKAś POMYłKA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Badzo jestem ciekaw ripostyA.Michnika, 22.12.05, 08:29 o co Ty podejrzewasz Adama, że on brudzia z Chojeckim wypije ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford On juz BARDZO DAWNO jest z Chojeckim po imieniu. 22.12.05, 10:05 A ty ani z jednym, ani z drugim nigdy nie bedziesz - obaj jednako nienawidza ZGODNYCH CHORZYSTOW :))) Nuty wola, spiewac solo, Lecz pamieta do re mi fa sol la si Ze to pachnie samowola, I ze chor najlepiej brzmi :))) PS: Fakt, ze Chojecki jest niezwykle prawym czlowiekiem. I dlatego nie nalezy ani do choru Kaczek, ani Wildsteina :))) (B. Okudzawa) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: On juz BARDZO DAWNO jest z Chojeckim po imien 22.12.05, 10:10 A co tu robi B. Okudżawa? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Obaj go lubia :))) Nawet bardzo. 22.12.05, 10:17 Niewykluczone, że obaj lubią również Jennifer Lopez, ale to chyba nie powód, żeby wtykać tutaj jej nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Okudzawy w przekladzie na polski nie panimajesz? 22.12.05, 10:18 Chorzysto :))) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Okudzawy w przekladzie na polski nie panimaje 22.12.05, 10:19 A jeśli to nie B. Okudżawa, a W. Wysocki? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To napewno nie jest Wysocki: "Napali mnie banku, 22.12.05, 10:23 chazjajka, po bielomu...". Nb. Obaj takze Wysockiego lubia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
t0g [...] 22.12.05, 10:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: To napewno nie jest Wysocki: "Napali mnie ban 22.12.05, 11:05 Skoro wiesz "napewno", że to nie jest Wysocki, to ja na to już nic nie poradzę. Najwyżej mogę cię odesłać do tej piosenki "Okudżawy". www.rosjapl.info/muzyka/wysockipiosenki.php Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: To napewno nie jest Wysocki: "Napali mnie ban 22.12.05, 11:07 Sorki. Przecież ty "napewno" nie znajdziesz. Chodzi o piosenkę "Noty". Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Moze i masz racje: ale ja nie znalem zadnych 22.12.05, 11:29 polskich przekladow Wysockiego - a przynajmniej tak mi sie wydawalo. Odpowiedz Link Zgłoś
antistate Tak właśnie trzeba ripostować michniczenie. 22.12.05, 08:42 Celnie i zwięźle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 22.12.05, 10:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Re: Tak właśnie trzeba ripostować michniczenie. 22.12.05, 16:16 Tak ripostują przyjaciele (M.Chojecki) pierwszej h..y polskiego dziennikarstwa B.Wildsteina. "Klasa i Liga" ta sama, a aspiracje niezaspokojone. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra polski rynsztok 22.12.05, 08:52 > Miroslaw Chojecki krotko i zwiezle odpowiedzial Michnikowi: lepiej późno niż wcale. Michnik od kilku miesięcy pisze w podobnym duchu i "tonie", pisze o polskim rynsztoku. Ciekawe jaki inny naród może sobie pozwolić na tak bezkarne opluwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Rynsztok polski i w oczach Chojeckiego widac 22.12.05, 10:07 pozostal polskim rynsztokiem, bo ani slowem tego rynsztoka nie broni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Michnik taplajacy sie w blocie 22.12.05, 10:13 czuje sie jak u siebie... widze ze ty tez Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Widze, ze lajno juz sie nawet i pod Chojeckiego 22.12.05, 10:15 podczepia... Bronio Wildstein wam nie starcza? Rzecz jasna, pomine milczeniem opinie Chojeckiego o Wildsteinie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Widze, ze lajno juz sie nawet i pod Chojeckie 22.12.05, 10:21 Masz rację. Okropnie ich ten Michnik uwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Widze, ze lajno juz sie nawet i pod Chojeckie 22.12.05, 10:35 O Wildsteinie nie było tu mowy za to o twoich preferencjach ze tak powiem akwarystycznych a moze umysłowych... któz to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Zachowujecie sie jak HIENY:)) Scierwojady. A to 22.12.05, 11:33 nie kazdemu sie musi podobac. A zwlaszcza nie moze sie podobac WKLADANIE CHOJECKIEMU W GEBE WASZEGO WLASNEGO PLUGASTWA :))) Wy ani Chojeckiemu, ani Michnikowi (nawet z jego aktualnym odchylem) butow czyscic nie jestescie godni. A wiec wara od Chojeckiego i wracac tam, gdzie wasze miejsce - do Qrwa-Kurskiego i Mniej Niz Ziobro :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam to ty masz redaktora za scierwo??? 22.12.05, 11:36 oj nieladnie panie kropku! nie ladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie, nie Michnika - ale "holote gardlujaca", kiedy 22.12.05, 11:39 NIC juz za to nie grozi. Coz, mysle, ze jesli w waszym kraju tylko te czepiajace sie okretow lajna pozostana, to wasz kraj nie bedzie godzien niezawislosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Nie, nie Michnika - ale "holote gardlujaca", 22.12.05, 11:42 nie nazywaj tej dziurawej szalupy ratunkowej komunistow okretem - bardzo cie prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Nie, nie Michnika - ale "holote gardlujaca", 22.12.05, 12:37 Nie ma się co denerwować. Jeżeli Rydzyk nawraca się na UE, Kaziu Maniana pije brudzia z Tonym, Lech z Jarkiem kombinują jak wyleźć z obietnic dla hołoty bez uszczerbku "moralnego",to nie jest tak źle. Kataryna też zrezygnowała z dzielenia platformy i zostawiła Tuska ze Schetyną. Nie rozumiem celu ataku na Michnika, chyba po prostu bez wroga nie mogą żyć. A tyle mu zawdzięczają. Najbardziej wesoło będzie jak ten ich wyimaginowany i nienawistny układ ograniczy się do paru kryminalistów. Cała ideologia hunwejbinów weźmie w łeb. I zostaną sami ze swoim prywatnym rynsztokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford I beda miec pretensje, ze czegos takiego NIKT nie 22.12.05, 13:52 chce ni w kraju, ni w swiecie szanowac. Niemniej "dopisza ideologie" i sluszna do nich pogarde nazwa "antypolonizm". Durne szaraki, co zachorowaly na manie mniemanej wielkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Zachowujecie sie jak HIENY:)) Scierwojady. A 22.12.05, 13:39 Chyba błoto zaslania ci pole widzenia moj drogi... opinia ani chojeckiego ani twoja go.wniany potworku nie zmieni mojego zdania o Michniku bo on sam sobie wystawia opinie podłymi i małymi nawoływaniami ktore jeszcze jakimś cudem dochodza do samego Pałacu Namiestnikowskiego... Michnik woli towarzystwo Kiszczaka i Jaruzela oraz takich jak ty kolego brudnych i zafajdanych w zółci towarzyszy... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ani ja towarzysz, ani brudny - nie mialem 22.12.05, 13:56 "zaszczytu" nawet w waszej komunie sie urodzic, a co dopiero wychowac - gorzej: od 16 roku zycia, pierwszego roku szkoly kadetow, uczono mnie, zescie tylko i wylacznie REDS vel RED TARGET. A tu nagle jakis wymachujacy rozancem RED zaczyna mnie pouczac... A idz sie utop, BOLSZEWICKA "PRAWICO". Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Ani ja towarzysz, ani brudny - nie mialem 22.12.05, 14:02 Uzurpujesz sobie jakies prawa do wyzywania ludzi wiec nie dziw sie ze ktos ci rzuci miechem po tym zabloconym ryjku... wiemy kolego, kazdy kto nie lubi Adama i jego ferajny albo tego co te gazetkowe przekaziory wypisuja jest bez wątpienia bolszewikiem a najczeciej równiez z antysemityzmem ma jakies powiazania... czyli widze nawet powielasz mechanizmy michnikowców albo i komuszych dziadów od Jaruzela - przeciwnik mocny to przeciwnik faszystowski, nazistowski i antysemicki... tym błotkiem tak rzucasz na lewo i prawo (jakos czesciej) ze moznaby pomysleć ze sam cały w blocie siedzisz i sie bawisz zabawkami michnikowców... coz kazdy wybiera swoja droge zyciową... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Kazdy Polak,rzucajacy blotem na Adama jest GLUPCEM 22.12.05, 14:08 Bo skoro w oczach swiata on ma byc "kapiacym sie w blocie", to wy jestescie dla swiata - sorry - mniej nizli gownem. Bo o was NIKT nigdzie nie slyszal...Staliscie w kolejce po mieso :))) I obawiam sie, ze i nikt i nigdy o was nie uslyszy... Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: Kazdy Polak,rzucajacy blotem na Adama jest GL 22.12.05, 14:22 Nie jestem jeszcze całym swiatem, ale skoro tak uwazasz uznam to za komplement... cały swiat zna mnie tak jak ciebie ale niektorzy mają wiecej do roboty niz rozgrzeszanie komuchów... pomyslałby kto ze michnikowcy dostają grubą kase za ten bełkot abolicyjny... pewnie wiecej niz ty za swój :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: A w czym wy jestescie MOCNI? Nie w gospodarce, 22.12.05, 14:10 nie w literaturze, nie w sztuce, nie w sile militarnej...Najwyrazniej jestescie mocni wylacznie w nadetej gebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: PS: A w czym wy jestescie MOCNI? Nie w gospod 22.12.05, 14:10 a do kogo adresujesz to pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Do Polakow, ja nim nie jestem - znam polski dobrze 22.12.05, 14:13 bo ze wzgledow zawodowych - min. szkolilem wasza "armie" pod NATO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Do Polakow, ja nim nie jestem - znam polski d 22.12.05, 14:22 no ale do kogo adresowales tamto pytanie? do mnie? to chetnie odpowiem "w czym jestem mocny" no chyba, ze to takie pytanie rzucone w internetowa pustke... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A ktory z was mowil o "mocnym przeciwniku"? 22.12.05, 14:53 I czyim? Brytanii? Juz wam za to Kaczory podziekuja, bo tak by sie chcialy przytulic do Torysow... Szczegolnie zas Jarek... Do Camerona. Ale ten hetero, zonaty, dzieciaty i chyba juz 4 bobo w drodze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: PS: A w czym wy jestescie MOCNI? Nie w gospod 22.12.05, 14:35 kropek_oxford napisał: > nie w literaturze, nie w sztuce, nie w sile militarnej...Najwyrazniej jestescie > > mocni wylacznie w nadetej gebie:))) 'polska chrystusem narodów' - tak pisał mickiewicz. ta nasza nieuzasadniona duma narodowa i postawa roszczeniowa jest chyba naszym największym nieszczęściem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A KTO normalny serio bral..Towianskiego? 22.12.05, 14:57 Nie wspomne juz, ze z tego "Chrystusa narodow", to chyba car najbardziej sie ciesyl... A poza tym nie wiadomo, ktory z w.w. panow byl i kiedy carskim TW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 09:39 Mocne. Dobre. I na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Tym razem esej o rynsztuko to byloby za malo 22.12.05, 09:49 mamy do czynienia z nienawistnym reakcjonistą (ktory na dodatek nie napisał tego w Naszym Dzienniku ale w Rzepie)... tym razem list otwarty autorytetów moralnych bedzie jak najbardziej na miejscu, Wisia Szymborska juz ma pewne szkic... W imie sprawiedliwości (...) pojednania narodowego (...) jesteśmy z Adamem, zaszczutym przez ludzi chorych z nienawisci (...) Adam trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 09:54 Niechcący zdublowałem wątek, sorki ;) Myślę, że nie tylko Chojecki zadaje sobie ptanie "...co się z tobą porobiło?" panie redaktorze... może wytłumaczenie znajdziemy w otwartych archiwach IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 10:07 Krótko, zwięźle i na temat. Bardzo dobra odpowiedź!!! Zawsze pisałem na forum: najpierw skrucha, potem kara i pokuta, a potem się zobaczy! Pamiętajmy też, że odpuścić i wybaczyć to nie znaczy wynieść na ołtarze. Jak na razie komuchy wolą żyć w grzechu, a rozgrzeszając sami siebie trwają w grzechu pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 10:12 Krótko, zwiężle i głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Mnie się widzi, że Michnik od tego całowania 22.12.05, 10:23 z Millerem się czymś zaraził. Z tą nietolerancją dla Michnika należy walczyć tak samo jak z nietolerancją dla AIDS. Choroby się nie potępia, chorobę należy leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 10:26 Zostalo ich juz tylko dwoch ze znienawidzonej klasy bolszewickich panow na eksponowanych pozycjach - Urban i Michnik. Urban bedzie kluczyc, milczec, sprobuje sie wyzywic. Michnik bedzie nadal prowadzil frontalne ataki, niepomny ze nie ma juz Kwasniewskiego, Millera, Belki i SLD za ktorych mogl sie chowac po kazdym ataku. Do dziela kamikadze. Bedzie na co popatrzec. -- Gogol66 w komentarzach do nadeseju: "Parafrazjąc samego Michnika można by rzec: oooodpppieeeerdooool się od Polski" Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 22.12.05, 10:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam a gdy "Titanic" tonal , orkiestra wciaz grala ... 22.12.05, 10:28 Adam idzie na dno - juz oficjalnie - bo faktycznie siegnal dna dawno - sliniac sie do Urbana i obwolujac Kiszczaka czlowiekiem honoru ( choc ty byly tylko gesty symboliczne- akcentujace postawe pana redaktora)- do tej pory mowienie o bankructwie moralnym i intelektualnym Michnika- zarezerwowane bylo dla "oszolomstwa" - jak widac to sie zmienilo - i nareszcie ktos, kogo epitetem "oszoloma" obrzucic sie nie da - zauwazyl glosno, ze nadredaktor stoi nie na piedestale ale po kolana w g* Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor O przepraszam! Ja również nie jestem oszołomem 22.12.05, 10:33 i już dawno zauważyłem w czym Adas leży (nie stoi po kolana - on się tapla) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: A gdzie to Chojecki zauwazyl? Zacytuj:))) 22.12.05, 10:49 Pan Chojecki to taki balonik mający naprowadzic Adasia na inne tory gdyz na obecnych zaczyna powoli sie kompromitowac nawet w oczach wiernych po grób rózowych kolegów... zobaczymy czy Michnik zrzuci z siebie warstwe błota i go.wna czy nalozy kolejną... czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To Chojecki ma byc tym "rozowym balonikiem" ? A ty 22.12.05, 11:34 kim niby jestes - tym o czystych rekach, bo guzik robil - gdyz "nie bylo wolno" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: To Chojecki ma byc tym "rozowym balonikiem" ? 22.12.05, 11:35 kropek wysil sie bardziej bo ci premie za nadgodzimy obetna :DD Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 22.12.05, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Co ty wiesz synu...(?!?) 22.12.05, 13:46 idz po grabki i łopatke do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wiem. Duzo wiecej na ten temat, nizli ty: robiacy 22.12.05, 14:05 w gacie przed "wladza" niby to w "strachu o rodzine" i tanczacy tak, jak mu komuna przygrywala:))) Bylem na paru wojnach (choc byly to tylko nasze tradycyjne "small wars") i w paru potyczkach (min na granicy z Eire, zreszta we wspolpracy z ich wojskiem), synu. I wiem z empirii, ze tak jak wy, mowia TYLKO I WYLACZNIE TCHORZE... I najgorsze, oslizgle podlece... Takie male, nedzne, kretackie i klamliwe duszyczki, ktorym zawsze jakis "Michnik" winien... Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: Wiem. Duzo wiecej na ten temat, nizli ty: rob 22.12.05, 14:10 o rany!to ty jak prawie nasz Szarik!"W ogniem i mieczem" Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tak, mam fotki, bylem w TV i mam list z 22.12.05, 14:12 gratulacjami nie tylko z MOD, ale nawet od prezydenta Eire :))) A ty sobie mozesz zazdroscic, keller bezjajeczny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ten sie smieje,kto sie smieje ostatni,bezjajeczny. 22.12.05, 14:59 I jakos jako ostatni nie smieja sie Polacy - historia wielokrotnie to sprawdzila... Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Jak sie ma takich sojusznikow jak brytole 22.12.05, 15:06 to mozna tylko płakac zreszta tu nie o smiech chodzi a o michnikoidalne manipulacje. Michnik do tej pory mogl sie smiac zobaczymy czy teraz bedzie mu do smiechu a co za tym idzie tobie blotniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A jak ma sie za sojusznikow Polakow? 22.12.05, 15:09 Coz, potrafia tylko glupio umierac, ale na trumnach stolarze choc moga zarobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Re: A jak ma sie za sojusznikow Polakow? 22.12.05, 15:11 Głupio umierali nad Anglią, tu masz racje, nie mialo to zadnego sensu, zamiast walczyc o sprawe nasza walczylismy i waszą czyli niczyją... ale my głupi, trzeba bylo isc z Hitlerem na Moskwe i Londyn... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Mitoman. I tak najwiecej zestrzelen w "waszym" 22.12.05, 15:24 dywizjonie mial CZECH:))) Nie wmawiajcie sobie, zescie zbawili Anglie - przyjeto by wiecej pare eskadr Nowozelandczykow czy Kanadyjczykow. I to na WLASNYM sprzecie. I we wlasnym umundurowaniu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo [...] 22.12.05, 15:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
keller1 Re: To Chojecki ma byc tym "rozowym balonikiem" ? 22.12.05, 14:07 wtrącę się,mówiąc;"....Boguś co TY wiesz o Karmi?"/B.Linda w reklamie/pasuje do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
create Jedni chcą iść do przodu,inni babrać w przeszłości 22.12.05, 10:34 I tyle. Jedni umieją po chrześcijańsku wybaczać swoim własnym oprawcom inni takiej możliwości do swojej głowy nie dopuszczają, bo może do ducha przebaczenia nie dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Jedni chcą iść do przodu,inni babrać w przesz 22.12.05, 10:37 1. Biskupi polscy wyciągnęli rękę do biskupów niemieckich, a nie do katów hitlerowskich. [...] 3. Zarówno kaci hitlerowscy, jak i hitleryzm zostali osądzeni nie tylko w opinii publicznej, ale i w sądach. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Jedni chcą iść do przodu,inni babrać w przesz 22.12.05, 13:05 Masz racje Michnik przesladowany wyciaga reke do swoich oprawcow i mowi ze im przebacza, Michnik idzie dalej niz biskupi (którzy chyba nie byli zbytnio przesladowani w czasie II WŚ) Co do pkt.3 - trzeba miec duza bute, aby zrównywać PRL z III Rzeszą pod względem tego jak należy rozliczać oba złe systemy. Są PRL-owskie czyny ktore nalezy osadzic i zgodnie z Kodeksem karnym one sie nie przedawniaja, natomiast PRL jako system nie był zbrodniczy, owszem dławił wolność ale nie był systemem który w swojej ideologi miał wpisane ludobójstwo. Dlatego jest o czym dyskutować jezeli chodzi o to czy , jak i co osądzać z czynów sprzed 89 r. Odpowiedz Link Zgłoś
omamiony.wiedzmin Re: Jedni chcą iść do przodu,inni babrać w przesz 22.12.05, 15:53 create napisał: > Masz racje Michnik przesladowany wyciaga reke do swoich oprawcow i mowi ze im > przebacza, Michnik idzie dalej niz biskupi (którzy chyba nie byli zbytnio > przesladowani w czasie II WŚ) > > Co do pkt.3 - trzeba miec duza bute, aby zrównywać PRL z III Rzeszą pod względe > m > tego jak należy rozliczać oba złe systemy. Są PRL-owskie czyny ktore nalezy > osadzic i zgodnie z Kodeksem karnym one sie nie przedawniaja, natomiast PRL jak > o > system nie był zbrodniczy, owszem dławił wolność ale nie był systemem który w > swojej ideologi miał wpisane ludobójstwo. > Dlatego jest o czym dyskutować jezeli chodzi o to czy , jak i co osądzać z > czynów sprzed 89 r. pięknie to napisałeś Szanowny Create ale kundlizm jest bardzo trendy teraz i burakom nie jest łatwo zmienić swą buraczaną mentalność zakompleksionych trzęsidupków...... i dlatego nadali imię swej tchórzliwej i nienawistnej małości - Adam Michnik jako Wujek Samo Zło Guliwer Adam jest przyzwyczajony,przeżyje i lilipucich hipokrytów :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Michnik przebaczenie pojmuje w sposob scisle 22.12.05, 10:39 ateistyczno-lewicowy... typowe dla szlachty lewackiej europejskiej... chrzescijanie przebaczać potrafią i robią to z reguły wtedy gdy winowajca przeprosi, zadoscuczyni, naprawi szkody (ktore mozna naprawic)... poniekąd jest to zdrowe i normalne, pan Michnik jednak przebaczac chce za cały Naród i to w sposob wazeliniarski nie wiadomo do końca czym spowodowany - byc moze IPNowskie akta kryją prawdę albo przynajmniej wskazówki? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A DLACZEGO Michnik ma myslec jak ty? Jaka to 22.12.05, 11:37 PRAWDE OBJAWIONA nam tu do gloszenia podajesz? Zle pojmowany rzymski katolicyzm? Jego jakas pokraczna hybryde rydzykowo-narodowa? I gdybys byl katolikiem, to bym ci powiedzial: PYCHA GRZESZYSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Nie mam zamiaru nikomu narzucac myslenia 22.12.05, 13:52 ale mam prawo do OCENY czyjegos postepowania... daleki jestem od radzenia Mistrzowi co ma robic a czego nie... ciekawi mnie jaki jeszcze to jest dobrze pojmowany rzymski katolicyzm oraz dlaczego Michnikowe ludki gardza tymi ktorzy go jednak wyznają... PrAWDY OBJAWIONE przez Boga wyraxnie polecaja przed przebaczeniem (jako obowiązek) oczekiwac skruchy, przeprosin itd ale to chyba dosc odległa wiedza od twoich kręgów myslowo-skojarzeniowych kropek... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ty mnie bedziesz KOSCIOLA REFORMOWANEGO 22.12.05, 15:07 uczyl? Przesadzasz w tym swoim nadeciu, stanowczo przesadzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg MAM GDZIES PRZEBACZENIE.CHCE WYROWNANIA 22.12.05, 14:48 KRZYWD I SPRAWIEDLIWOSCI.CHCE,ZEBY KOMUNISTYCZNI ZBRODNIARZE PONIESLI NALEZNE IM KARY-i nie wiem co w tym ma byc zlego????? Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: A co DOBREGO? I co WIELKIEGO? 22.12.05, 19:22 Panie kropek oksforcki ? Czy nie szkoda panu czasu i energii na odpowiadanie tym wszystkim poszczekujacym obszczymurkom, ktorzy wlasne kompleksy dekowania sie odreagowuja na tym forum plujac na wszystkich, ktorzy cos zrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: A co DOBREGO? I co WIELKIEGO? 22.12.05, 19:48 Masz cos synku SB-eka merytorycznie do powiedzenia czy tylko ten nic nie znaczacy belkot?Napisz co to zdrajcy i kryminalisci z PZPR zrobili dobrego dla Polski?? Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: A co DOBREGO? I co WIELKIEGO? 22.12.05, 20:37 Zdrajcy i kryminalisci nauczyli takich jak ty pisac - i to byl ich najwiekszy blad. A poza tym w twoim przypadku podtrzymuje to co odpisalem kropkowi z oxfordu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: A co DOBREGO? I co WIELKIEGO? 22.12.05, 20:52 Jasne-bez komunistow nie bylo by edukacji-no nie??W koncu na zachodzie byli sami analfabeci.A czytac i pisac bylo wolno tylko to,co sie podobalo kolesiom z komunistycznej cenzury-o tym niestety nie wspomniales. Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: MAM GDZIES PRZEBACZENIE.CHCE WYROWNANIA 23.12.05, 04:07 Kara, zbrodniarze komunistyczni, sprawiedliwosc... Moze jakies konkrety? Jakis komunista zrobil Ci krzywde? Podaj go do sadu zamiast pisac takie farmazony... Kto, za co i jaka kare ma poniesc. Bo "krzywdy" i "komunistyczni zbrodniarze" to puste stwierdzenia. Potrzebne sa nazwiska, fakty... Zgodzil sie Kociolek na strzelanie do robotnikow w Gdansku, do pierdla go razem z tym co wydal rozkaz. Ale widzac jak sprawnie przebiega proces w sprawie Wujka czarno to widze... Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Michnik przebaczenie pojmuje w sposob scisle 22.12.05, 13:09 Nie przebacza za cały naród, ale masz rację chciałyby aby naród umiał się pojednać. ty natomiast odbierasz mu prawo głosu, swoimi chamskimi i nieznajacymi prawdy i rzetelności słowami które ponadto stoją na granicy prawa - o tym ze moze jest cos na niego w aktach IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Krótki tekst, krótka ocena 22.12.05, 10:47 BRAWO PANIE CHOJECKI!!! Gratuluję myśli i zwięzłosci jej wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam "w pewne rano przykazany by krem mowic na guano" 22.12.05, 10:51 L.J. Kern Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Niezwykle celne! 22.12.05, 11:15 Że też dotąd nikt nie wpadł na to?! Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Chojecki odpowiada Michnikowi 22.12.05, 11:22 W odpowiedzi na esej 'na temat' A.Michnika - esencja 'tematu' w wydaniu M.Chojeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Michnik odpowiada Chojeckiemu 22.12.05, 13:20 Wściekłość, że Ty, Mirku, czelność masz gardłować, Wstyd, że się tu durniom sprawiedliwość marzy, Smutek, że tak trudno swołocz zakneblować, Duma, że Czekiszczak przyjaźnią mnie darzy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 13:42 Choć był to list polskich biskupów do niemieckich - wręczony na znak pojednania podczas obrad Soboru, to miał on znaczenie dużo szersze i nie wolno zawężać go jak do np. jakijś "wewnętrznej instrukcji", że grupa zawodowa z jednego kraju porozumiała się ze swym odpowiednikiem z innego kraju. Polscy biskupi doskonale wiedzieli, że ich giest jest kierowany w stronę całego niemieckiego społeczeństwa a nie tylko duchownych. Gdyby zwęzić znaczenie tego listu tak, jak to zrobił Chojecki, to nie odpowiadałoby to randze tego listu i jego historycznej doniosłości. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 13:52 tym listem o ktorym piszesz mozna sobie [ - - - - ] podetrzec - taka jest jego ranga - zapytaj o ten list szefa ktoregos z ziomkostw, szefa powiernictwa pruskiego albo sama erike steinbach... btw: czy pamietasz, ze adam michnik byl jednym z pierwszych i najgoretszych oredownikow powolania "centrum wypedzonych" ? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 14:01 ratatatam napisał: > tym listem o ktorym piszesz mozna sobie [ - - - - ] podetrzec > - taka jest jego ranga - zapytaj o ten list szefa ktoregos z ziomkostw, szefa > powiernictwa pruskiego albo sama erike steinbach... > btw: czy pamietasz, ze adam michnik byl jednym z pierwszych i najgoretszych > oredownikow powolania "centrum wypedzonych" ? A po co mam pytać jakieś ziomkowstwa, wystarczy mi twój post, aby potwierdzić znaną prawdę, że w każdym społeczeństwie są ludzie, którzy kierują się innymi od chrześcijańskich wartości (np. przebaczenia) wskazaniami. Biskupi polscy odrzucili pierwsi - przed swymi sprzed 20 lat prześladowcami - prymat nienawiści nad miłością. W tym była wielkość tego listu. Słowo jednak nie zamienia się tak łatwo w ciało i dlatego nie dziwi mnie, że ratatatam chciałby sobie tym listem podetrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 14:07 ale ja nie jestem chrzescijaninem! i g* mnie "chrzescijanskie wartosci" obchodza... a biskupi polscy - to czesto poprostu komunistyczne agenciaki ( pozdrowienia dla niebioszczki Luny Brystygierowej! ) - to co jest wewnetrznym problemem kosciola malo mnie obchodzi - co innego gdy te psiaki w sutannach zaczynaja wykonywac gesty szkodzace calemu spoleczenstwu! a na ten list faktycznie [- - - -] z gory! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 21:02 Panie Leszku widze, ze jest Pan w wigilijnym nastroju jak prawdziwy katolik. A my katolicy jestesmy akurat w gestapowskim nastroju. Niech Pan sie przypatrzy temu karpiowi na talerzu, lub bigosowi w miseczce. Tak bedzie wlasnie wygladac redakcja tygodnika Polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Chojecki zawęził znaczenie listu 22.12.05, 22:45 Ja po prostu nie jestem dzieckiem Gomułki. Mały cytat: "List polskich biskupów był trudną lekcją dla polskich katolików i egzaminem z ich chrześcijańskiej dojrzałości. Niestety wielu katolików tego egzaminu nie zdało i bliższa im była postawa rozsierdzonego dokumentem Wiesława Gomułki, niż pasterzy z episkopatu. Mimo to, pamiętne słowa zostały napisane i poszły świat, a słowa znaczą i mają siłę zmieniania rzeczywitości, nawet tej najbardziej absurdalnej". www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1655 Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Toż michnikowcom zawsze o jedno chodzi 22.12.05, 13:56 odpierd..lic sie od generała ... listy o michnikowcach mozna pisac w ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Sprawdź w googlach 22.12.05, 14:27 i nie kompromituj soię swoją niewiedzą, szczylu z młodzieżówki SLD. Z litości dla twojej głupoty, powiem ci tylko tyle, że Chojecki znalazł się 13.12.1981 na listach internowanych, choć gdy ogłoszono stan wojenny był w Paryżu:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
strachzyc Re: A kto to jest ten Ch..ecki ? 22.12.05, 15:07 jesteś nie tyle gnojem z sld-upy co typowym przykładem jej pojęcia o Polsce. Dla was liczą się tylko ci od sekretarza pzpr w górę. No może jeszcze Stanisław Mikulski. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Nie rozumiem dumy 22.12.05, 15:01 Wściekłość, że Ty, autor "Z dziejów honoru...", tak naginasz honor do spraw tak niehonorowych. Wstyd, za Ciebie, że używasz niecnych chwytów publicystycznych Smutek - co się z Tobą porobiło? Duma, że jednak kiedyś byliśmy przyjaciółmi. Mirosław Chojecki ________________________________________________________________________ Wściekłość,wstyd i smutek jest dla mnie przekazaniem jasnym, ale nie rozumiem powodu do dumy.Przy takim podejściu do tekstu Michnika przebrzmiała przyjaźń powinna być powodem wstydu,smutku , bądź wściekłości, ale nie dumy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 22.12.05, 15:05 ... czy to fakt, że ograniczyłaś się do podania linku (w zasadzie) powoduje, że odpowiedział Ci jedynie pozbawiony większej treści poklask. Na palcach można policzyć wypowiedzi, które możnaby nazwać dyskusją. I nie chodzi mi o stanowisko jakie zajmują. ;-) Nawiasem mówiąc, wyobrażam sobie, że można napisać "Kto to jest Chojecki", doskonale wiedząc, kto to jest Chojecki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 22.12.05, 15:13 Ty Tebe musisz byc nowy na tym forum. Zabolalo gazetke i teraz trzeba jak najszybciej otorbic chamstwem "wypowiedzi, które możnaby nazwać dyskusją" Praca ciezka i niewdzieczna, lecz widzimy ze radosnie posuwa sie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 22.12.05, 15:21 tebe napisał: > ... czy to fakt, że ograniczyłaś się do podania linku (w zasadzie) powoduje, Tebe, przecież doskonale znasz poglądy Kataryny i samo to, że założyła wątek dowodzi wraz ze zwięzłym komentarzem:)(wszystkim, którzy ją znają z FK), że zrobiła to z poczuciem satysfakcji. > że odpowiedział Ci jedynie pozbawiony większej treści poklask. Na palcach można > policzyć wypowiedzi, które możnaby nazwać dyskusją. I nie chodzi mi o stanowisk > o > jakie zajmują. > ;-) > Nawiasem mówiąc, wyobrażam sobie, że można napisać "Kto to jest Chojecki", > doskonale wiedząc, kto to jest Chojecki. > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 22.12.05, 16:57 tebe napisał: > ... czy to fakt, że ograniczyłaś się do podania linku (w zasadzie) powoduje, > że odpowiedział Ci jedynie pozbawiony większej treści poklask. Na palcach można > policzyć wypowiedzi, które możnaby nazwać dyskusją. I nie chodzi mi o stanowisk > o > jakie zajmują. > TEbe, czyżbyś nie znał netykiety? Oto fragmenty, które powinieneś przestudiować szczególnie starnnie. Jeśli są niezrozumiale, to prawnik-plopli z pewnością chętnie udzieli wykladni. "Netykieta Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl. Jak pisać: Pisz zwięźle i na temat. [...] Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie. Czego unikać: [...] Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. [...] Poza tym: [...] Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. [...] Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum. [...] Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący! Kataryna zna ją lepiej od Ciebie i dlatego pisze zgodnie z jej zaleceniami: "Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały. [..] Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem." I korzysta z jej dobrych rad: "Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji." :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia He, he, he:) 22.12.05, 18:13 iza.bella.iza napisała: > Kataryna zna ją lepiej od Ciebie i dlatego pisze zgodnie z jej zaleceniami: > > "Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały. > [..] > Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub > podać link z odpowiednim komentarzem." > > I korzysta z jej dobrych rad: > > "Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i > krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej > działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji." > > :) Dobra jesteś:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 22.12.05, 21:51 tebe napisał: > ... czy to fakt, że ograniczyłaś się do podania linku (w zasadzie) powoduje, > że odpowiedział Ci jedynie pozbawiony większej treści poklask. Wcale nie. Pol na pol z bluzgami. Na palcach można > policzyć wypowiedzi, które możnaby nazwać dyskusją. I nie chodzi mi o stanowisk > o > jakie zajmują. > ;-) Bo temat jest raczej niedyskutowalny. Ale poziom dyskusji w tym watku nie odbiega od poziomu dyskusji w innych watkach a krytycy Michnika wcale sie nie wyrozniaja in minus. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 12:07 kataryna.kataryna napisała: > Wcale nie. Pol na pol z bluzgami. Cóż, nie pisałem o bluzgach, ale skoro tak uważasz. > Bo temat jest raczej niedyskutowalny. Ale poziom dyskusji w tym watku nie > odbiega od poziomu dyskusji w innych watkach a krytycy Michnika wcale sie nie > wyrozniaja in minus. Odbiega. Gdy się pojawia hasło Michnik, niestety zwykle odbiega. Tu tekst był krótki i więcej osób było go w stanie zrozumieć. Temat jest niedyskutowalny? A może jednak się da: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33859217 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33868794 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33898514 Co takiego zyskujem czytając 50 wypowiedzi o treści "ach boskie, cudowne". Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 12:24 tebe napisał: [...] > Co takiego zyskujem czytając 50 wypowiedzi o treści "ach boskie, cudowne". No rzeczywiście. Niewiele zyskujem. A jeśli kto niewierzący, to na tych boskościach i cudownościach nic zgoła nie zyskuje. O wiele więcej zyskujem pod innymi adresami forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33857874 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33862329 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33858237 I tak ubogaceni, dziękujem Ci Tebe za Twoje światłe przewodnictwo duchowe. Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 12:30 To jest ta druga strona ;-( Odpowiadając: Witku, ja Tobie dobrze radzę, zapoznaj się z możliwościami Moje forum. Ja nie bardzo mogę, też mi przeszkadza ale nie lubię kasować. Nie będziesz miał takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 12:37 tebe napisał: > To jest ta druga strona ;-( > Odpowiadając: Witku, ja Tobie dobrze radzę, zapoznaj się z możliwościami Moje > forum. Ja nie bardzo mogę, też mi przeszkadza ale nie lubię kasować. > Nie będziesz miał takich problemów. Skoro mi "dobrze radzisz", to nie wypada, bym pozostał Ci dłużny. Ja Tebie dobrze radzę, byś zastanowił się nad zmianą roboty, jeśli tak bardzo nie lubisz kasować. Nie będziesz miał takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Tebe, nasz gluptasku 23.12.05, 12:54 Zajmij sie moze jednak tym co do Ciebie nalezy, czyli moderacja, bo w dyskusji potrzebne sa argumenty. Zauwaz, ze kiedy ty piszesz tutaj to byc moze ktos wypisuje brzydkie slowa na forum, ktore powinienes moderowac. Byc moze Giwi i Plopli dyskutuja na innych forach, to wyjasnialoby dziwne sytuacje. Z wami jest dokladnie tak jak z milicja, nigdy was nie ma kiedy jestescie potrzebni. P.S. Czekamy na zdjecie, Precelku Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 12:57 tebe napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > Wcale nie. Pol na pol z bluzgami. > Cóż, nie pisałem o bluzgach, ale skoro tak uważasz. Nie uważam tylko tak jest. Jedni Chojeckiego poparli, inni nie. > Odbiega. Gdy się pojawia hasło Michnik, niestety zwykle odbiega. Tu tekst był > krótki i więcej osób było go w stanie zrozumieć. Naprawdę odbiega? Odbiega od wątków gdzie omawiany jest Kwaśniewski, Rokita, Kaczyński, Rydzyk, Jaruzelski, Kurski, Wildstein? Nie sądzę i gdyby nie to, że zaraz wyjeżdżam byłabym to w stanie udowodnić linkami. Wątki o Michniku są takie jak inne wątki o postaciach wzbudzających duże emocje. Z tą oczywiście różnicą, że jak traktują Wildsteina tak jak Michnika to nie rzuca Ci się to w oczy bo uważasz pewnie, że słusznie obrywa. Tak jak krytycy Michnika uważają, że słusznie obrywa Michnik. W końcu jesteśmy tylko "hołotą gardłującą w internecie", jak nas kiedyś nazwała pewna pani na poziomie. A Michnik też sobie radzi z tym "smutkiem rynsztoków", "motłochem ponurym i nienawistnym" czy jak on nas tam jeszcze nazywa. > Temat jest niedyskutowalny? A może jednak się da: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33859217 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33868794 > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33853937&a=33898514 Z tych 3 wypowiedzi tylko Leszek odnosi się do Chojeckiego. Nie wiem dlaczego dwie pozostałe uważasz za wzorowe. > Co takiego zyskujem czytając 50 wypowiedzi o treści "ach boskie, cudowne". A co czytając o "buraczanych zagonach"? Michnik obrywa tak jak wiele omawianych na forum osób publicznych. Takie jest to forum i dyskusje na nim. A on nie jest wcale najbardziej pokrzywdzonym. I wcale nie ma najgorszych krytyków. > Wesołych Świąt Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 14:33 Kataryna napisała: > różnicą, że jak traktują Wildsteina tak jak Michnika to nie rzuca Ci się to w > oczy bo uważasz pewnie, że słusznie obrywa. Przyznam, że o Wildsteinie niespecjalnie chce mi się czytać ;-) > W końcu jesteśmy tylko "hołotą gardłującą w > internecie", jak nas kiedyś nazwała pewna pani na poziomie. A Michnik też > sobie radzi z tym "smutkiem rynsztoków", "motłochem ponurym i nienawistnym" > czy jak on nas tam jeszcze nazywa. Nie musisz brać tak od razu wszystkiego do siebie. Zwłaszcza z tekstu Boguckiej nie wynikało, że chodzi o wszystkich piszących tu. Cytat "W przeważającej większości jest to pokaz chamstwa, agresji...". Na tym forum na pewno nie jest to przeważająca większość. > Z tych 3 wypowiedzi tylko Leszek odnosi się do Chojeckiego. Nie wiem dlaczego > dwie pozostałe uważasz za wzorowe. Nadinterpretujesz. Nie są wzorowe ale nadają się na przykład, że można w tym temacie zawrzeć jakieś treści poza "ma rację". Jeśli nawet zwracasz uwagę na Leszka, to trochę szkoda jest, że tak sensowny wątek dyskusji tu ginie. > Michnik obrywa tak jak wiele omawianych na forum osób publicznych. Takie jest > to forum i dyskusje na nim. A on nie jest wcale najbardziej pokrzywdzonym. I > wcale nie ma najgorszych krytyków. A kto ma? - Przy okazji uspokoję Witka: ja praktycznie nie kasuję. Poza tym, gdybym to kochał, mógłbym przesadzić. Tak, mogę to robić w ostateczności. Moje główne zadanie to sprawiać, by was tu było jak najwięcej i żeby wam się dobrze dyskutowało. Niemniej dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 14:49 tebe napisał: [...] > Przy okazji uspokoję Witka: ja praktycznie nie kasuję. :-) Czy ja naprawdę wyglądam na zaniepokojonego? Poza tym, gdybym to > kochał, mógłbym przesadzić. Mógłbyś. I dlatego nikt nie doradzał Ci tutaj, byś pokochał kasowanie. >Tak, mogę to robić w ostateczności. Na szczęście bardzo trudno doprowadzić Cię do ostateczności. > Moje główne zadanie to sprawiać, by was tu było jak najwięcej i żeby wam się > dobrze dyskutowało. I doszedłeś do wniosku, że nadmiar takich słów jak "boskie" albo "cudowne" odstrasza potencjalnych dyskutantów? > Niemniej dzięki za rady. Do usług. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ciekawe Kataryno.. [offtopik] 23.12.05, 14:55 witek.bis napisał: > I doszedłeś do wniosku, że nadmiar takich słów jak "boskie" albo "cudowne" > odstrasza potencjalnych dyskutantów? Zgrabne ;-) Zupełnie poważnie, odstrasza ich szum. Kropki i te ochyachy to szum, między którym znajdują się wypowiedzi. Nie wszyscy mają czas to selekcjonować a dla wielu ten szum jest barierą na wejściu. Wielu zapewne interesowałaby dyskusja na ten temat. Zawsze mogę zaapelować "piszmy treściwie" albo zwrócić uwagę, że lepsza jest dyskusja niż ochyachy :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum A co ze zdjeciem, Precelku 23.12.05, 15:08 tebe napisał: > Moje główne zadanie to sprawiać, by was tu było jak najwięcej i żeby wam się > dobrze dyskutowało. Widzisz, Tebciu, zeby nam sie tu dobrze dyskutowalo musialbus odpowiedziec na zadane wczoraj pytania i odpowiedz wolalybysmy bardziej niz tak upragniona fotografie, zwlaszcza ze jakbys nie odpowiedzial musialbys sie osmieszyc. Rozumiemy milczenie, czekamy na zdjecie. Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Dziekujemy Tebiczku za zdjecie i zyczenia 23.12.05, 17:25 Zdjecie wydrukowalysmy i kazda z nas powiesila nad lozkiem, wyglada tez wspaniale jako tapeta na naszych komputerach. Oczywiscie, tak jak prosiles, nikomu nie pokazemy tego zdjecia. Tajemnica. Nasza Tajemnica. Caluski od Misiaczkow dla naszego Precelka Pa, Pa, Pa. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
yaddo Chojecki nie ma racji IMHO 22.12.05, 15:30 Mirosław Chojecki napisał: 1. Biskupi polscy wyciągnęli rękę do biskupów niemieckich, a nie do katów hitlerowskich. Biskupi nie dzielili narodu niemieckiego. Zwracali się do całego narodu. Mirosław Chojecki napisał: 2. Społeczeństwo polskie wyciągnęło rękę do postkomunistów, między innymi wybierając ich do poprzedniego parlamentu, gdzie mieli przygważdżającą przewagę. To nie ma żadnego związku z tematem. Ludzie przede wszystkim boją się zmian i reform i to mieli im postkomuniści zapewnić. Mirosław Chojecki napisał: 3. Zarówno kaci hitlerowscy, jak i hitleryzm zostali osądzeni nie tylko w opinii publicznej, ale i w sądach. Podobnie kaci stalinowscy i stalinizm. Również w sądach toczą się i toczyły sprawy zarówno o zbrodnie stalinowskie jak i Grudzień 1970 oraz stan wojenny. Każdy pokrzywdzony może się udać do IPN’u i do sądu. Mirosław Chojecki napisał: "I dlatego: Wściekłość, że Ty, autor "Z dziejów honoru...", tak naginasz honor do spraw tak niehonorowych." Ciekaw jestem o co tu autorowi chodzi. A może przy okazji by wyjaśnił czy nadstawianie drugiego policzka jest honorowe czy nie. Wściekłości nie czuję. Wstyd i smutek, że znany wydawca nie potrafi argumentować. I nie jestem już dumny ze znanego wydawcy z drugiego obiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra użyteczny idiota w całej krasie napisał 22.12.05, 15:43 yaddo napisał: > 3. Zarówno kaci hitlerowscy, jak i hitleryzm zostali osądzeni nie tylko w > opinii publicznej, ale i w sądach. > > Podobnie kaci stalinowscy i stalinizm. Również w sądach toczą się i toczyły > sprawy zarówno o zbrodnie stalinowskie jak i Grudzień 1970 oraz stan wojenny. > Każdy pokrzywdzony może się udać do IPN’u i do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 15:52 To właśnie jest, Kataryno, poziom o którym wspominałem. Nie możemy być nawet pewni, czy autor rozumie pojęcie pożyteczny idiota, bo ni w ząb nie daje nam wiedzy o tym, dlaczego je zastosował. Wiemy tylko tyle, że używa go często i chętnie bo jest mocno antykomunistyczne i w jakimś stopniu obraźliwe. A tak do opini się odnieść, nie obrażając, to nie łaska? Nie sil się, wiem, że za trudne. Teraz zostanę obrażony w jakiś mniej lub bardziej wysublimowany sposób ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam a kto by chcial funkcjonariusza na sluzbie obrazac 22.12.05, 16:02 :D ___________________ lechtizdajen ! Odpowiedz Link Zgłoś
omamiony.wiedzmin Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:03 na : tebe napisał: Teraz zostanę obrażony w jakiś mniej lub bardziej wysublimowany sposób ;-) i cóż się dziwisz,niewolnyś od grzechu,a tu większość bezwinna i kamieniem przywalić umie :) i uśmiechnij się rodzynku na buraczanym zagonie :))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Tebe poziomica 22.12.05, 16:11 tebe napisał: > To właśnie jest, Kataryno, poziom o którym wspominałem. Mnie w pamięci utkwił poziom obrażania Kuklińskiego na tym forum, po jego śmierci. Nic i nikt tego nie przebije. Tak więc, to pozostanie poziomicą forumową. > Nie możemy być nawet pewni, czy autor rozumie pojęcie pożyteczny idiota, > bo ni w ząb nie daje nam wiedzy o tym, dlaczego je zastosował. Tebe zatroskoany czy autor rozumie pojęcie, nie wykazał się :)> Mówiło się i powinno się mówić użyteczny idiota, a nie pożyteczny. Po drugie - Tebe nie zauważył, że napisałem UŻYTECZNY, a nie pożyteczny idiota. a pisze o zrozumieniu pojęcia. Tebe wykazuje braki :) > Wiemy tylko tyle, że używa go często i chętnie bo jest mocno > antykomunistyczne i w jakimś stopniu obraźliwe. przede wszystkim jest UŻYTECZNE, nie pożyteczne. Czy Tebe rozumiesz róźnicę? kogo nazwiemy użytecznym idiotą, a kogo pożytecznym? Kogo używamy, a kto jest pożytecznym? > A tak do opini się odnieść, nie obrażając, to nie łaska? > Nie sil się, wiem, że za trudne. opinia sama się powinna bronić. Szczególnie kłamstwo zawarte w stwierdzeniu, że stalinizm i kaci stalinowscy zostali osądzeni tak samo jak kaci hitlerowscy. Prowokacją jest pisanie - "Również w sądach toczą się i toczyły sprawy zarówno o zbrodnie stalinowskie jak i Grudzień 1970 oraz stan wojenny.", a bezczelnością napisanie przez Yadoo: "Każdy pokrzywdzony może się udać do IPN’u i do sądu." > Teraz zostanę obrażony w jakiś mniej lub bardziej wysublimowany sposób ;-) napisanie o kimś idiota, jest obraźliwe. Napisanie o kimś użyteczny idiota, niesie treść, jest zapytaniem. Czy Yadoo jest użytecznym idiotą, w sensie pierwotnym tego twierdzenia, czy po prostu jest lewakiem broniącym komunizmu. Widać, że mój wycięty list został przywrócony - można przeczytać, że napisałem użyteczny - nie pożyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Tebe poziomica 22.12.05, 16:48 Skoro to ++++++ "opinia sama się powinna bronić. Szczególnie kłamstwo zawarte w stwierdzeniu, że stalinizm i kaci stalinowscy zostali osądzeni tak samo jak kaci hitlerowscy. Prowokacją jest pisanie - "Również w sądach toczą się i toczyły sprawy zarówno o zbrodnie stalinowskie jak i Grudzień 1970 oraz stan wojenny.", a bezczelnością napisanie przez Yadoo: "Każdy pokrzywdzony może się udać do IPN’u i do sądu." +++++ Chciałeś napisać, to dlaczego tego nie zrobiłeś? Bo może byście do czegoś doszli.. Pół postu o tym, że napisałem "pożyteczny" - jakie to ma znaczenie. Ja rozumiem potrzebę wypisania, ale dlaczego nie wtedy, kiedy jest okazja? Wyżej znaczy. Co do kasowania postów, których tu rzekomo być nie powinno. To już tak na marginesie dodam. Tu nie ma moderacji, więc jeśli coś nie powinno być, to kosz lub forum.abuse@gazeta.pl Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Tebe poziomica 22.12.05, 16:53 Tebe, gluptasku kosz nie dziala, trzeba wspomniec Czerwonego Knura, wtedy usuwaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Tebe poziomica 22.12.05, 17:07 tebe napisał: > Skoro to > ++++++ > "opinia sama się powinna bronić. > Chciałeś napisać, to dlaczego tego nie zrobiłeś? gdyż o faktach się nie dyskutuje. > Bo może byście do czegoś doszli.. Yadoo napisał, że znany wydawca nie potrafi argumentować. Jakaż jest argumentacja w jego liście, że stalinizm został rozliczony? Panuje powszechna zgoda, że nie został rozliczony. Raczej się mówi o pojednaniu. Czy Jaruzelski został rozliczony? Po cóż więc Michnik pisze o abolicji? A jeżeli ktoś zajmuje tak skrajne i cyniczne stanowisko - każdy może sobie pójść do sądu i di IPN, a zbrodnie stalinowskie zostały rozliczone - to nie mam ochoty z kimś takim dochodzić do czegokolwiek. Nie wymnieniłem setek nazwisk zbrodszniarzy którzy pobierają w dalszym ciągu olbrzymie emerytury, mieszkając w kraju jak i poza granicami pOolski. > Pół postu o tym, że napisałem "pożyteczny" - jakie to ma znaczenie. Ja > rozumiem potrzebę wypisania, ale dlaczego nie wtedy, kiedy jest okazja? Napisałeś ponad moją głową, wprost do Kataryny: "To właśnie jest, Kataryno, poziom o którym wspominałem. Nie możemy być nawet pewni, czy autor rozumie pojęcie pożyteczny idiota," to nie była potrzeba wypisania. To Ty napisałeś - "czy autor rozumie poecie" - więc autor udzielił odpowiedzi. Jeżeli chcesz w taki sposób traktować dyskutanta, musisz być pewien swoich racji. Po pierwsze nie zauważyłeś, że napisałem UŻYTECZNY - list wycięto, a następnie przywrócono - a po drugie, qwykazałeś, że nie rozumiesz tego pojęcia. A może chcesz napisać, kto pierwszy użył tego pojęcia i wobec kogo? > Co do kasowania postów, których tu rzekomo być nie powinno. To już tak na > marginesie dodam. Tu nie ma moderacji, więc jeśli coś nie powinno być, to > kosz lub forum.abuse@gazeta.pl Mój list został wycięty w ciągu minuty, wkleiłem tenże sam - a miejsce idioty zajęła odpowiednia ilość kropek - i nastąpiła cudowna przemiana. > Wesołych Świąt :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Tebe poziomica 22.12.05, 17:49 rekontra napisał: > gdyż o faktach się nie dyskutuje. To co udajesz, że robisz ;-) Nawiasem mówiąc słusznie udajes bo to forum dyskusyjne. Celem uzupełnienia - Twój post został w wersji oryginalnej. I zapytanie: na pewno "użyteczny"? Ja tam pewien nie jestem. Ale to Ty się znasz ;-) A oklaski trwają. Oklaski to nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Lenin - pozyteczny idiota :) czyli poputczik 22.12.05, 18:00 tebe napisał: > Celem uzupełnienia - Twój post został w wersji oryginalnej. wiem, ocenzurowany został wyciety w zamian > I zapytanie: na pewno "użyteczny"? Ja tam pewien nie jestem. Ale to Ty > się znasz ;-) a ja jestem pewien :) mylę się jak każdy, ale nigdy jeżeli poprawiam :) albo jreżżeli wchodzę w polemikę czyli rekontruję :) autor powiedzenia "użyteczni idioci" - Lenin, bolszewicy mówili poputcziki. > A oklaski trwają. Oklaski to nuda. zacząłeś od klaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Lenin - pozyteczny idiota :) czyli poputczik 23.12.05, 14:48 Rozejrzałem się po źródłach. Pamiętając, że inaczej napisałem niż Ty (wybacz, mam nadzieję, że to nie ma jakiegoś dramatycznego znaczenia): częściej używa się formy pożyteczny niż użyteczny. Można przyjąć, że obie formy są sensowne, ale pożyteczna sensowniejsza. Jakoś dziwnie przyjąłem, że użyłeś sensowniejszej (tak jak teraz w temacie postu). Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:16 Ktoby Cie tam Tebe obrazal, zwlaszcza w wysublimowany sposób, wystarczy, ze jestes wspolodpowiedzialny za forum, ktore nie usuwa takich rzeczy: "Widze, ze lajno juz sie nawet i pod Chojeckiego podczepia... i wracac tam, gdzie wasze miejsce - do Qrwa-Kurskiego i ... Bo skoro w oczach swiata on ma byc "kapiacym sie w blocie", to wy jestescie dla swiata - sorry - mniej nizli gownem. Splywaj, pustoglowy - nie masz NIC do powiedzenia." Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:19 no niestety moderatorzy maja najwyrazniej zaimplantowany jakis filtr... oni pewnych rzeczy poprostu nie zauwazja - to tak jak z daltonistami, ktorzy nie odrozniaja czerwonego od zielonego... sam juz nie wiem czy im wspolczyc czy nimi pogardzac... Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:34 To nie jest filtr, to praca zespolowa. Jeden koles opluwa wszystkich tych forumowiczow z ktorymi nie po drodze gazecie, a inni kolesie - moderatorzy zwlekaja tak dlugo jak tylko mozliwe z usunieciem tego chamstwa, zniechecajac i karzac przynajmniej tych mniej odpornych. Taki uzyteczny koles potrafi takze dyskutowac o bitwie o Anglie w watku o Michniku, a wszystko po to by rozmyc w morzu chamstwa niewygodne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:47 Tebe to bylo do Ciebie, masz odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:53 odpowiedz moze by i mialo, ale nie ma instrukcji najwyrazniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 16:57 Moze glos zabiora inni tzw. moderatorzy spoleczni? Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 20:17 a barska juz sie wypowiedziala??? Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 17:21 Tebe, czy jest moze jakas czesc naszej wypowiedzi, ktorej nie rozumiesz? Twoj brak odpowiedzi troche nas obraza w mniej wysublimowany sposob, to w jakims sensie Twoj obowiazek odpowiadac na pytania o forum. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: [off] o dyskusji - c.d. 22.12.05, 17:32 Trudno, Tebe nie mozemy dluzej czekac, przyslij nam swoje zdjecie z podkulonym ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś