domk1 CZY GABINETY PSYCHIATRYCZNE BĘDA CZYNNE? 30.12.05, 08:19 Jak wygląda ta sprawa w świetle obecnej sytuacji służby zdrowia? Wielu posłów może potrzebować nagłej pomocy medycznej. I CO WTEDY???? Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 WIELKA SZKODA, ŻE JASNA GÓRA SIĘ OBRONIŁA!!!! 30.12.05, 08:22 Gdyby wtedy w Polsce zwyciężyła reformacja. Mielibyśmy dziś protestancki dobrobyt. A tak to się babramy w tym katolickim błocie i oglądamy różnych jurków, giertychów i innych rydzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: WYJEDZ DO SZWECJI.... 30.12.05, 08:35 PAROBKOW TAM WCIAZ POTRZEBUJA,jestes odpowiednio madry, wiec i ptotestantem mozesz zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis "Uczyl Marcin Marcina.. A sam.. itd." 30.12.05, 08:49 (...) "Poseł Piotr Gadzinowski: - Chciałbym sprostować wypowiedź pana posła Romana Giertycha, który źle zinterpretował moją wypowiedź. I chciałem polecić panu posłowi Giertychowi lekturę książek Olgierda Górki, Konopczyńskiego i innych zasłużonych polskich historyków. Trzeba się uczyć panie pośle, upłynął Wiek Złoty. To z Krasickiego." -------------------------------------------------------------------------------- Oczywistym jest kogo komuszek Gadzinowski, lewak i antypolska szuja jako "argumentum certum" uzyje.. Innego sluge "Wladzy Ludowej" - to oczywiste!! (Olgierd Górka zmarl w 1955 roku - a w roku 1944 owze Górka mial... 36 lat! - wiec latwo sobie uzmyslowic CO i JAK mogl pisac "historyk" w czasach stalinowskich i glebokiej, zydowskiej komuny PRLu z Bermanami, Mincami i reszta tych "wladcow" PRLu z nadania sowieckiego) Trzeba się uczyć ośle Gadzinowski, upłynął Wiek Złoty. To z Krasickiego.. - i oprocz osrywajacego "panow polskich" - "chama" Górki, poczytac sobie np. Nagielskiego, W. Majewskiego.. Kubalę.. czy tez Wasilewskiego lub Tomkiewicza.. Trzeba i nie liczyc na to, ze Gazieta Wybiorcza skwapliwie wydrukuj taki "smakowity" kasek.. wymozdzone antypolskie polglowki natycchmiast to "kupia" jako swoje - a nikt nie sprostuje i nie napisze prawdy.. Troche sie zmienilo od czasow kiedy SLDe.. "guru" Michnik i wasz pryncypal Urban tow.Gadzinowski, trzymali "rzad dusz" i UMYSLOW.. Juz nawet rzady Waniek sa w stanie agonalnym - choc jeszcze gryzc probuje,, Juz koncza sie czasy kiedy to mozliwe bylo - "pryncypialnie" i "po linii" - towarzysze.. Czas się uczyć ośle Gadzinowski.. - i to INNEJ niz znaliscie "historii" Polski.. Juz dzisiaj z Kostki Napierskiego "bohatera narodowego" nie dacie rady zrobic, ani z Zyda Janka Krasickiego - "bohatera narodowego" za komuny, gdyz zastrzelil jednego z braci Molojcow.. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoo01 ROZMAWIAMY O BZDECIE 30.12.05, 11:00 Proponuję Szanownym Internautom, wrócić pamięcią o kilka tygodni wstecz i przypomnieć sobie "wystąpienie" Ambasadora Królestwa Szwecji w Polsce . . . Tym wszystkim, i co by nie powiedzieć niedouczonemu w tym wzgledzie panu Jurkowi proponuję zwrócic sie do Muzeum Narodowego Królestwa Szwecji i poprosić o kserokpie poddańczego dokumentu, w którym Kordecki poddaje Jasna Góre generałowi Miullerowi, wypowiada posłuszenstwo władcy Polski i oddaje sie pod władze innego z Wazów, Królowi Szwecji . . . Kontynuując myśl, chciałbym wszystkim żyjacym na bakier z historia powiedzieć, że pan Sienkiewicz to co pisał "historycznego", to pisał "KU POKRZEPIENIU SERC" a to zwalniało go z prawdy historycznej i mógł jak chciał wciskac kit, czyli ciemnotę. Fakt, w tamtych czasach sienkiewiczowski rodzaj patriotyzmu był potrzebny, ale teraz po latach nie wolno zakłamywac historii, durnymi uchwałami sejmu!! Wstdze sie za tych, którzy głosowali tę śmieszna uchwałe!! Rownie dobrze mozna odgłosowac wyczyn Pana Twardowskiego . . . tez "Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Żydokomuna wyhodowała całe hordy opluwaczy mitów! 30.12.05, 12:42 To forum, to takie zwycięstwo zza grobu żydokomuny. Mity są w każdym narodzie i są w narodach pielęgnowane, Jak np. mit o Dawidzie, który pokonał Goliata, czy mit o dobrym Żydzie. Jednak Polska to teren operacji V kolumny, ci zawsze oplują to co piękne. Gazeta Wybiórcza wspólnie z takimi kanaliami jak Urban, czy Gadzinowski, traktuje historie Polski wybiórczo. Specjaliści od naciągania faktów jeśli tylko można antypolsko coś naciągnąć. List Kordeckiego mógł być wybiegiem strategicznym, grą za zwłokę, lub fałszywką ważne, że klasztor się obronił naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoo01 Re: Żydokomuna wyhodowała całe hordy opluwaczy mi 30.12.05, 13:11 . . . czyli znów wracamy do starej gomułkowskiej "prawdy", że winni naszej głupocie narodowej są MASONI, ŻYDZI i CYKLISCI . . . Z faktami się nie dyskutuje! One istnieją w naszej bliskiej lub dawnej rzeczywistości! Jest wiele takich jak częstochowska, ciemnych kart w naszej polskiej histori, czy to sie komus podoba, czy nie. I żeby być wiarygodnym, trzeba o tym mówić, a nie szerzyc zakłamanie i zamiatać pod dywan tego co niewygodne . . . Faktów sie nie przegłosuje! A jeżeli ktos wierzy w to ze można historie odgłosować, to przyczynia sie do postrzegania naszego kraju jako zadupia europejskiego i tyle! Sprawa częstochowska w wyczynach jasnie panujacego marszałka, to mały Pikuś po wizycie która złożył "wielkiemu zbawcy demokracji" Pinochetowi. Cokolwiek by nie zmajstrował w bliższej czy dalszej przyszłosci, to tego głupstwa nie jest juz w stanie przeskoczyć . . . no chyba, ze któregoś z wikarych bizantyjskiego Lichenia ogłosi papieżem . . .uchwała sejmową, oczywiście . . . Bo jak szaleć, to szaleć TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Żydokomuna wyhodowała całe hordy opluwaczy mitów! 30.12.05, 18:30 Obwinianie cyklistów to wasz wynalazek i wasze porzekadło. My, Polacy, bedziemy bronić naszą ojczyznę przed antypolskimi opluwaczami. Bedziemy także bronić naszych mitów, jeśli tak się nam spodoba. A co komu do jemu ! Łapy precz od naszych mitów. Macie dosyć swoich mitów, możecie je odbrązawiać i opluwać do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoo01 Re: Żydokomuna wyhodowała całe hordy opluwaczy mi 30.12.05, 21:31 Sorrki! Ale jak dotąd nigdzie nie słyszałem, żeby grecki parlament głosował cokolwiek w sprawie Hekulesa . . . Czesi jeszcze nic nie postanowili w sprawie przedstawienia Dobrego Wojaka Szwejka do Pokojowej Nagrody Nobla . . . Natomiast nam Polakom zdarzają się nagminnie takie właśnie kretyńskie bzdety!!! Ale jak to powiedział Stanisław Lem w ostatnim Przegladzie: "zadupie Europy". I należy wyrazic tylko żal, ze imć Kordecki wraz ze zwierzchnictwem Króla Gustawa, nie przyjął wtedy jego wiary, bo nie byłoby później, instrumentalnego wykorzystywania Polski w obronie "jedynej słusznej wiary" przez panstwo watykańskie, pieprzenia o przedmurzu i nie tylko . . . Co najważniejsze, mielibyśmy dzisiaj kilkaset lat tradycji demokratycznych, a nie 16 . . . zaś polski parlament nie głosowałby durnotowatych uchwał . . . Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Żydokomuna wyhodowała całe hordy opluwaczy mi 30.12.05, 23:05 rychoo01 napisał: > Sorrki! > Ale jak dotąd nigdzie nie słyszałem, żeby grecki parlament głosował cokolwiek w > sprawie Hekulesa . . . > Czesi jeszcze nic nie postanowili w sprawie przedstawienia Dobrego Wojaka Szwej > ka do Pokojowej Nagrody Nobla . . . > Natomiast nam Polakom zdarzają się nagminnie takie właśnie kretyńskie bzdety!!! > Ale jak to powiedział Stanisław Lem w ostatnim Przegladzie: "zadupie Europy". > I należy wyrazic tylko żal, ze imć Kordecki wraz ze zwierzchnictwem Króla Gusta > wa, nie przyjął wtedy jego wiary, bo nie byłoby później, instrumentalnego wykor > zystywania Polski w obronie "jedynej słusznej wiary" przez panstwo watykańskie, > pieprzenia o przedmurzu i nie tylko . . . > Co najważniejsze, mielibyśmy dzisiaj kilkaset lat tradycji demokratycznych, a n > ie 16 . . . zaś polski parlament nie głosowałby durnotowatych uchwał . . . > Howgh! Nic dodać, nic ująć! Wkrótce pewnie nasz szacowny Parlamant wystąpi do Watykanu o uznanie Imć Kmicica za błogosławionego w podzięce za wysadzenie szwedzkiej kolubryny. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Mity to nie jest dzien dzisiejszy! 31.12.05, 11:19 davidmors napisał: > Obwinianie cyklistów to wasz wynalazek i wasze porzekadło. > My, Polacy, bedziemy bronić naszą ojczyznę przed antypolskimi opluwaczami. > Bedziemy także bronić naszych mitów, jeśli tak się nam spodoba. > A co komu do jemu ! > Łapy precz od naszych mitów. Macie dosyć swoich mitów, możecie je odbrązawiać > i opluwać do woli. ==================="My,Polacy" - piszesz Ty o nicku z Davidem, ale to mało istotne. Nie cierpię tych, co mowią za innych, co zieją nienawiscią, która nie wiem jak przeciska się przez tę sieczkę w ich mózgach (jeśli je mają!).Uczyc sie - nawołuje Gadzinowski. I ma rację. Mity były dobre w czasach zaboru. Czas "wytrzeżwieć". A "żydokomuna" - Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 30.12.05, 13:24 O Mohair'e ! fawad napisał: > O Boze! Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 30.12.05, 13:47 Ot problem... W dzieciństwie czytając przygodową książkę pt. "Potop" miałem dużo frajdy. Dużo się działo, ładnie było opisane ale w opisanym zasadniczym sporze koncepcji Polski zawartym w książce byłem po stronie Radziwiłów! Gdyby oni wygrali Polska byłaby luterańska a nie katolicka. To dałoby całkowicie inny bieg historii. Prawdę mówiąc wszystko inne było nieważne i tu i tam król był Szwedem a Polacy walczyli w obydwu armiach. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 30.12.05, 14:22 posel Gadzinowski tym wystąpieniem totalnie się skompromitował. Wykazał przy tym rażące luki w wiedzy historycznej z zakresy IV klasy szkoły podstawowej. Podono w Warszawie mieszkają ludzie wykształceni...jak widać jakość kształcenia w stołecznych uczelniach pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Obrona czci "wszych "radnych .. gałęski ?? 30.12.05, 16:57 ROTFL !! Re: czy sa już jakieś wyniki z wyborów do rad osi oszolom.z.radia.maryja 14.03.2005 14:58 dziękuję wszystkim którzy oddali na mnie głos...przegrałem mandat o włos ale do rady dostał sie taki chorowity pan którego dni na tym świecie są policzone więc najdalej za rok zajmę jego miejsce w radzie osiedla bowiem wśród przegranych osiągnąłem najlepszy rezultat ................................... zostałem radnym oszolom.z.radia.maryja 02.07.2005 22:55 gość po prostu wykitował a ja wszedłem na jego miejsce bo sposród przegranych miałem największe poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po to chyba nie on 30.12.05, 18:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=33915351 -Rydzykowcy wypuścili cały zastęp pieniaczy na te forum...podobno są oni specjalnie szkoleni przez Jacka Kurskiego...nie dzziwiłbym sie gdyby księciem ciemnogrodu okazał sie być sam Jacek Kurski...Kurski ponoc wykłąda w szkole ojca Rydzyka...podbno też wśród rydzyk ówców kwitnie handel nickami i hasłami potrzebnymi do logowania się..między nimi toczy sie brutalna walka i mozliwe że jeden drugiemu świnię podłożył by wyeliminować konkurenta w wyścigu po łaski ojca dyrektora...tak więc możliwe że pod jednym nickiem kryje się w rzeczywistości kiklku piszących w realu...czasami wychodzą z tego niezłe jaja jesli wszystkiego miefdzy sobą nie uzgodnią Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: to chyba nie on...on na pewno!, niejednego już 30.12.05, 19:05 forumowicza oszukał!! Proponuję poczytać i porównać posty "obu". i dla ułatwienia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26231118 Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po Re: to chyba nie on...on na pewno!, 30.12.05, 19:38 jak to roztrzygnąć skoro rydzykowcy użyczaja sobie wzajemnie hasło i nicka a potem w razie konfliktu robią z tego nikczemny użytek? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: to chyba nie on...on na pewno!, 30.12.05, 21:00 aferal.z.po napisał: > jak to roztrzygnąć skoro rydzykowcy użyczaja sobie wzajemnie hasło i nicka a > potem w razie konfliktu robią z tego nikczemny użytek? ?? myślę, iż "siać" po nich...siać ale "lujach"! ps Panie aferale.z.. :-), swego czasu "wstrząsany" identycznymi wątpliwościami byłem co P...hehe..ale mi przeszło gdy "gnida" po przeprosinach dała głos! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31830028&a=31830028 Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Po owocach... 31.12.05, 11:21 Fakt, ze chyba wypełzły na to forum szumowinki ze szkolki medialnej Rydzyka. "Po owocach ich poznacie"... Odpowiedz Link Zgłoś
wland Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 30.12.05, 18:14 Z obrad sejmowych wyplywają następujące wnioski: 1. Historię należy weryfikować także w umyslach poslów 2. Czy ten sejm rzeczywiście nie ma nic do roboty prócz rozprawiania się z "becikowym" i podejmowania uchwal w sprawach, o których poslowie nie mają pojęcia bądź ich wiedza w temacie jest niedostateczna? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Glosy z Czestochowy 30.12.05, 18:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=34163692&a=34163692 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 31.12.05, 00:37 Mam parę propozycji dla naszego sejmu: - Uchwała potępiająca Babę Jagę - Uchwała upamiętniająca bohaterstwo Czerwonego Kapturka w starciu z wilkiem - Uchwała upamiętniająca męczeńską śmierć Danuśki (z "Krzyżaków", gdyby ktoś miał wątpliwości o kogo chodzi) - Uchwała potępiająca działajność Macochy i sióstr Kopciuszka Problemu uchwał dalece nie udało mi się wyczerpać, ale już mi się znudziła ta głupia zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Obrona Jasnej Góry w Sejmie 31.12.05, 15:36 koloratura1 napisała: > Mam parę propozycji dla naszego sejmu: > - Uchwała potępiająca Babę Jagę > - Uchwała upamiętniająca bohaterstwo Czerwonego Kapturka w starciu z wilkiem > - Uchwała upamiętniająca męczeńską śmierć Danuśki (z "Krzyżaków", gdyby ktoś > miał wątpliwości o kogo chodzi) > - Uchwała potępiająca działajność Macochy i sióstr Kopciuszka > > Problemu uchwał dalece nie udało mi się wyczerpać, ale już mi się znudziła ta > głupia zabawa... -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś