trojanska 23.01.06, 07:04 Powiedzcie usłużne pismaki i dyżurni komuniści, gdzie jest ta wasza “moherowa koalicja”, którą straszyliście naród łącznie ze swoimi matkami. Teraz zapewne szybko zmienicie temat udając, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 07:10 Określenie "chocholi taniec" prawidłowo charakteryzuje to co robi PiS! A obwinianie innych, za to że PiS nie potrafi zawiązać z nikim koalicji, porównałbym do obrony gwałciciela, który stara się zrzucić winę na ofiarę, bo mu odmówiła "po dobroci" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 07:38 taziuta napisał: > Określenie "chocholi taniec" prawidłowo charakteryzuje to co robi PiS! Rokita to dzentelmen, ja bym to nazwal "taniec Sw. Wita". A co do moherowej koalicji to nawet te Jareczek zdazyl juz wykonczyc Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Tak PO odmówiła PISowi koalicji po dobroci i teraz 23.01.06, 07:54 Tak PO odmówiła PISowi koalicji po dobroci i teraz PIS na chama chce posiąść PO do koalicji. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tak PO odmówiła PISowi koalicji po dobroci i 23.01.06, 09:55 Tusk i Rokita, dobrze sluzycie Polsce nie godzac sie na Kaczynskiego. Popiera Was pol Polski. Trzymajcie sie i nie zawierajcie kompromisow z tym Kaczynskim. To cynik. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 [...] 23.01.06, 10:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 09:48 A wlasnie Kaczynski to chochol. Mial cham zloty rog. Odpowiedz Link Zgłoś
r2less Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 10:37 taziuta napisał: > Określenie "chocholi taniec" prawidłowo charakteryzuje to co robi PiS! > A obwinianie innych, za to że PiS nie potrafi zawiązać z nikim koalicji, > porównałbym do obrony gwałciciela, który stara się zrzucić winę na ofiarę, bo > mu odmówiła "po dobroci" :-) A pamietacie film Chaplina o Hitlerze jak ten bawiac sie dmuchanym globusem mowil: "Ja nie chcialem tej wojny, to Polska nie chciala sie poddac" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Kadrowiec Kaczyński 23.01.06, 12:03 Z Witoldem Gintowtem - Dziewałtowskim, posłem SLD i członkiem Rady Służby Cywilnej, rozmawia Krzysztof Lubczyński Likwidacja konkursów na stanowiska kierownicze w ministerstwach, urzędach - czy ten pomysł PiS to koniec służby cywilnej? - Moim zdaniem tak. Szykuje się likwidacja Korpusu Służby Cywilnej i mianowanie swoich, partyjnych ludzi na stanowiska urzędnicze. Dlaczego PiS-owi tak zależy na przejęciu służby cywilnej? - Myślę, że nie chodzi tylko o stanowiska, lecz o coś więcej. PiS nie ma aż tak długiej ławki kadrowej. Chodzi o wprowadzenie systemu politycznych mianowań w administracji publicznej, tak by w całości podporządkować ją kierownictwu PiS-u, czy - mówiąc dokładniej - osobom wyznaczonym przez Jarosława Kaczyńskiego. Partia Kaczyńskiego głosi argument, że trzeba oczyścić służbę cywilną, bo weszli do niej z konkursu głównie ludzie SLD i że ma ona kadrowy profil „wywodzący się PRL". Czy Sojusz zawłaszczył tę służbę? - To całkowita nieprawda. Jako członek Rady Służby Cywilnej wielokrotnie obserwowałem konkursy i postępowania kwalifikacyjne, więc mogę powiedzieć, że z lewicy było mało kandydatów, a jeszcze mniej spośród nich znalazło się wśród zwycięzców. Kandydaci, którzy wygrywali zawdzięczali to swoim kwalifikacjom, umiejętnościom i doświadczeniu. Tworzą oni korpus urzędników apolitycznych, służących państwu, a nie partiom politycznym. W Radzie Służby Cywilnej jest dwóch partyjnych przedstawicieli PiS. Niedawno miałem okazję usłyszeć od jednego z nich, posła Artura Górskiego, otwartą wypowiedź, że służba cywilna powinna służyć rządowi, a nie państwu i że ma być armią ludzi podporządkowanych PiS-owi, całkowicie zaufanych i lojalnych. Jestem przekonany, że poseł Górski powtarzał tylko opinię swojego szefa, Jarosława Kaczyńskiego. Dziękuję za rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Kadrowiec Kaczyński 23.01.06, 12:07 Podałbym przykłady w historii powszechnej, kiedy aparat państwowy został wymieniany na aparatczyków partyjnych. Przykłady są jednak tak oczywiste, że zna je każdy kto uczył się historii w szkołach powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 12:15 Kiedy byłem mały, babcia straszyła mnie, że jak będę kłamać, to mi się buzia wykrzywi. Niektórym się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Jurczyk wygwizdany 23.01.06, 12:56 W Szczecinie witali Nowy Rok na Wałach Chrobrego. Grały znane zespoły rockowe, a przed północą na telebimie rozpoczęła się projekcja filmu przedstawiającego najważniejsze wydarzenia minionego roku. Na scenę wyszedł sam prezydent Marian Jurczyk, by życzyć szczecinianom zdrowia, radości i lepszego życia. Jurczyka przywitały gwizdy i wulgarne okrzyki. – Nie da się mówić – powiedział Jurczyk i zszedł ze sceny. Nie jestem przesądny, ale na miejscu Jurczyka próbowałbym przekrzyczeć jego wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 13:05 img7.imageshack.us/my.php?image=11we.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kodkodak Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 14:29 Chocholi to on jest. To, że Rokita o nim mówi, nie znaczy wcale, że w nim nie uczestniczy. Moim zdaniem jest w tym chochołowaniu jednym z głównych wodzirejów. Nie jedynym, niestety. Apetyt na władzę spowodował u licznych głębokie zmiany w szarych komórkach. Nie mają czasu na myślenie. Zostały tylko podjazdy. Może by z nimi gdzieś za koło podbiegunowe?? Ma się rozumieć, południowe! Na kilka lat obozu pracy ze śniegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Rokita ma rację, to chocholi taniec :-) 23.01.06, 15:15 Tylko Mefisto moze tak Ojczyzna grac, manipulowac, krecic, szachowac, rozbijac, ponizac. To wielki wstyd, zeby Kaczynskiego popierac. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg z Janem Krzysztofem Bieleckim???? 23.01.06, 07:13 czyz to nie ten premier liberał odpowiedzialny za całe zło III RP? Alez sie kaczorkom odmienia. Tonący brzytwy sie chwyta? A. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - btw kto 23.01.06, 07:15 wie jakie wyniki były w Częstochowie we wrześniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - bt 23.01.06, 07:24 czyli przeciwstawienie Polski solidarnej Polsce liberalnej było zwykła ściemą? A. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - bt 23.01.06, 07:31 Donald za plecami Rokity chciał się technicznie dogadać z PiSem. Ale sprawa się dzięki Jarosławowi rypła. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jarek? Ten geniusz? Niemożliiiwe!!! :-))) 23.01.06, 07:52 Tak szybko odbrązowiacie swoje guru? :-) 9111951u napisała: > Donald za plecami Rokity chciał się technicznie dogadać z PiSem. Ale sprawa > się dzięki Jarosławowi rypła. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - bt 23.01.06, 09:22 9111951u napisała: > Donald za plecami Rokity chciał się technicznie dogadać z PiSem. Ale sprawa się > > dzięki Jarosławowi rypła. Oj rypła się, rypła i to dość skutecznie. A w nastpnych wyborach lodówka i misio mogą nie pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ksiundz się pojawia, czyli kaczki toną? :-))) 23.01.06, 07:47 Ciepło się musi kaczkom koło kuprów robić, skoro sam ksiundz uznał, że pora się włączyć do ich obrony! :-) ksiundz napisał: Re: Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - btw kto > wie jakie wyniki były w Częstochowie we wrześniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski PO juz chyba PO POlowie 23.01.06, 08:11 POlowa Tuska i POlowa Rokity; na miesjcu JMR mocno bym sie zastanowil nad tym, co sie w weekend wydarzylo; juz w sobote Kaczynski, Bielan, Dorn, etc, wiedzieli o niedzielnym spotkaniu Schetyny z Lipinskim, a Rokita jeszcze w niedziele rano (u Olejnik) o niczym nie wiedzial; dosc nieslychane to, zwazywszy, ze Rokita jest - razem z Tuskiem - szefem partii; czyzby PO Tuska i Schetyny (i Palikota), PO pozbyciu sie "wielkiej siostry" Zyty, chciala sie POzbyc "aksamitnego brata" Jana Marie Wladyslawa? taziuta napisał: > Ciepło się musi kaczkom koło kuprów robić, skoro sam ksiundz uznał, że pora się > > włączyć do ich obrony! :-) > > ksiundz napisał: > Re: Tonący ? :)))) oj to POlskie chciejstwo - btw kto > > wie jakie wyniki były w Częstochowie we wrześniu ? > Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh nie ściemniaj. 23.01.06, 08:19 Schetyna zapytany o to czy spotkanie było uzgodnione między Kaczyńskim i Tuskiem odpowiedział : "nic mi o tym nie wiadomo" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 08:27 i Ty mu oczywiscie wierzysz? no to gratuluje naiwnosci; cha cha cha mario.osh napisał: > Schetyna zapytany o to czy spotkanie było uzgodnione między Kaczyńskim i > Tuskiem odpowiedział : "nic mi o tym nie wiadomo" > Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 08:30 coz.. ty wierzysz innym.. tez gratulowac? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 08:30 Lepiej jemu, jak Twojemu pupilowi. Ten to dopiero lga. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 09:32 Wszyscy w PO kłamią? To po co się z nimi spotykac? :-) silesius.monachijski napisał: > i Ty mu oczywiscie wierzysz? no to gratuluje naiwnosci; cha cha cha > > mario.osh napisał: > > > Schetyna zapytany o to czy spotkanie było uzgodnione między Kaczyńskim i > > Tuskiem odpowiedział : "nic mi o tym nie wiadomo" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 09:48 A kto mowi, ze wszyscy klamia? Mnie tylko bardzo intryguje, jak to sie stalo, ze w PiS-ie wszyscy wiedzieli, w PO Schetyna sie spotyka, Tusk wie (bo nic nie mowil, ze nie wie), a z Rokity robia posmiewisko; przeciez na jego miejscu bardzo glupio bym sie poczul po tym "wystepie" u Olejnik; wyszlo na to, ze JMR jest w PO w odstawce; taziuta napisał: > Wszyscy w PO kłamią? To po co się z nimi spotykac? :-) > > silesius.monachijski napisał: > > i Ty mu oczywiscie wierzysz? no to gratuluje naiwnosci; cha cha cha > > > > mario.osh napisał: > > > > > Schetyna zapytany o to czy spotkanie było uzgodnione między Kaczyńs > kim i > > > Tuskiem odpowiedział : "nic mi o tym nie wiadomo" > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 11:12 Jakby Rokita był w odstawce to spotkanie ze Schetyną by się odbyło! A jakby Jareczek chciał tego spotkania, to by o nim głośno nie trąbił :-) silesius.monachijski napisał: > A kto mowi, ze wszyscy klamia? Mnie tylko bardzo intryguje, jak to sie stalo, > ze w PiS-ie wszyscy wiedzieli, w PO Schetyna sie spotyka, Tusk wie (bo nic > nie mowil, ze nie wie), a z Rokity robia posmiewisko; przeciez na jego > miejscu bardzo glupio bym sie poczul po tym "wystepie" u Olejnik; wyszlo na > to, ze JMR jest w PO w odstawce; > > taziuta napisał: > > > Wszyscy w PO kłamią? To po co się z nimi spotykac? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Re: wiedzial czy nie wiedzial... 23.01.06, 12:19 O tym czy on wiedzial czy nie wiedzial to tylko Rokita wie, ale jak dla mnie nie ma to znaczenia. Jesli spotkanie mialo byc tajne, to w obu przypadkach powinien sie zachowac tak jak sie zachowal. Ze strony PiS za to tajemnica byla trzymana wysmienicie. (Rada dla Rokity: jesli nie wiedziales, to udawaj mowiles tak dla dobra tajemnicy ;) TS ----------------------------------- Kto pod kim dolki kopie ten rzadzi! Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: nie ściemniaj. 23.01.06, 15:29 "Tusk wie (bo nic nie mowil, ze nie wie" poplakalem sie ze smiechu: czyli ja bylem wczoraj na Marsie bo nie mowiłem ze nie bylem ;) Co za logika! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: PO juz chyba PO POlowie 23.01.06, 09:39 silesius.monachijski napisał: > na miesjcu JMR mocno bym sie zastanowil nad tym, > co sie w weekend wydarzylo; juz w sobote Kaczynski, Bielan, Dorn, etc, > wiedzieli o niedzielnym spotkaniu Schetyny z Lipinskim, a Rokita jeszcze w > niedziele rano (u Olejnik) o niczym nie wiedzial; Silesius, a czy slowo "poufne" cos ci mowi? To ze Kaczynski, Bielan, Dorn klepali publicznie o czyms co jest "poufne" swiadczy o nich tak samo jak i o tobie - ze albo mozg pracuje za wolno albo jezyk za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PO juz chyba PO POlowie 23.01.06, 09:50 ja nie mowie, ze on mial o tym spotkaniu na lewo i prawo "trabic"; ale powinien byl byc poinformowany; a u Olejnik jasno dalo sie uslyszec, ze on nic nie wie; weic gdzie lojanosc Schetyny wobec JMR? I dla Ciebie to jest normalne? nie osmieszaj sie miss.take napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > na miesjcu JMR mocno bym sie zastanowil nad tym, > > co sie w weekend wydarzylo; juz w sobote Kaczynski, Bielan, Dorn, etc, > > wiedzieli o niedzielnym spotkaniu Schetyny z Lipinskim, a Rokita jeszcze > w > > niedziele rano (u Olejnik) o niczym nie wiedzial; > > Silesius, a czy slowo "poufne" cos ci mowi? > To ze Kaczynski, Bielan, Dorn klepali publicznie o czyms co jest "poufne" > swiadczy o nich tak samo jak i o tobie - ze albo mozg pracuje za wolno albo > jezyk za szybko. > Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: PO juz chyba PO POlowie 23.01.06, 11:13 silesius.monachijski napisał: > powinien byl byc poinformowany; a u Olejnik jasno dalo sie uslyszec, ze on > nic nie wie; Poswiecasz na bronienie gadulstwa Jareczka energie godna lepszej sprawy. Skoro 2 facetow sie umawia, ze cos jest poufne, to oznacza, ze nie lazi sie po telewizjach i nie klepie na lewo i prawo jak baba z targu. > I dla Ciebie to jest normalne? nie osmieszaj sie Nie jest normalne, aczkolwiek mysle, ze powody do takiej oceny mam zupelnie inne niz ty. Nie wydaje mi sie, zeby w PO byl wyscig do tego kto dogada sie z PiS i dzieki temu stworzy koalicje. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: PO juz chyba PO POlowie 23.01.06, 15:27 to co piszesz jest typowe dla PiSdziałaczy - namącić, nakręcić, napuścić jedengo dal drugiego, porzucac hasłeka typu mamy dokumenty, z ktorych oj oj jakie starszne rzeczy wynikaja - nikt ich nigdy nie zobaczy, ale blotko rzucone - JAK JA NIENAWIDZE PiSu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh OH ! nie rozumiem, przecież 23.01.06, 08:17 Bielecki to czołowy aferał z PO. czy kolega fritz może nam wyjaśnić takie stanowisko pisuarów? my proste ludzie nie umiemy stworzyć aż tak pokrętnej logiki i tego wytłumaczyć. prosze, fritz, wytłumacz nam dlaczego zielone w złote gwiazdki z niebieskimi paskami jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: OH ! nie rozumiem, przecież 23.01.06, 08:34 to do fritza? nie jest na forum; jednak jest roznica miedzy Bieleckim a Lewandowskim; Lewandiwski ma jasno sformulowane zarzuty; Bieleckiego prokuratura nie rusza; wprawdzie nie dowierzam Bieleckiemu, ale z prawnego punktu widzenia jest czysty; a jezeli daloby sie z nim sensownie dogadac (moze nie jest tak placzliwy, jak ta wiecznie obrazona "Jasai Marysia", niedoszly premier z Krakowa), to czemu nie? mario.osh napisał: > Bielecki to czołowy aferał z PO. > > czy kolega fritz może nam wyjaśnić takie stanowisko pisuarów? > > my proste ludzie nie umiemy stworzyć aż tak pokrętnej logiki i tego wytłumaczyć > . > prosze, fritz, wytłumacz nam > dlaczego zielone w złote gwiazdki z niebieskimi paskami jest czarne. > Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: OH ! nie rozumiem, przecież 23.01.06, 10:38 Aby to zrozumieć, trzeba mieć odpowiednie "korzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: OH ! nie rozumiem, przecież 23.01.06, 10:42 mario.osh napisał: > Bielecki to czołowy aferał z PO. > > czy kolega fritz może nam wyjaśnić takie stanowisko pisuarów? > > my proste ludzie nie umiemy stworzyć aż tak pokrętnej logiki i tego wytłumaczyć > . > prosze, fritz, wytłumacz nam > dlaczego zielone w złote gwiazdki z niebieskimi paskami jest czarne. -Aby to zrozumieć, trzeba mieć odpowiednie "korzenie" Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 23.01.06, 09:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zyd mafiozo ciągnie do Zyda mafioza 23.01.06, 09:28 Ciężki przypadek... I chyba nieuleczalny... Odpowiedz Link Zgłoś
henryad Re: Zyd mafiozo ciągnie do Zyda mafioza 23.01.06, 09:50 Zydo-komuchy pierwsi zakładali obozy psychiatryczne w ZSRR dla swoich przeciwników. Co ciekawe zawsze można was po tych odsyłaczach poznać. Bardzo primitywni jesteście w tej waszej pysze, krok od zagłady. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Zyd mafiozo ciągnie do Zyda mafioza 23.01.06, 10:24 skoro żydzi, masoni i komuniści przetrwali w Polsce i Rosji 50 lat, a może i nawet 500 lat, to dlaczego akurat teraz wieszczysz zagładę? Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_brat Re: Zyd mafiozo ciągnie do Zyda mafioza 23.01.06, 15:35 kompletnie nieuleczalny - szkoda odpowiadac na ten bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
armagon [...] 23.01.06, 14:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Zyd mafiozo ciągnie do Zyda mafioza 23.01.06, 17:28 No co ty, po co post ubeckie grupy miałyby uwodzić Rydzyka, sterowanego z Łubianki? Odcięli się od byłego kierownictwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: z Janem Krzysztofem Bieleckim???? 23.01.06, 09:18 Już ja widzę, jak Bielecki rzuca bank, żeby pacnąć w kaczą zupę. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: z Janem Krzysztofem Bieleckim???? 23.01.06, 12:15 Uzdrawiając RP, bracia Kaczyńscy już na starcie nie krępują się zbytnio sprawiedliwością i prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Ale ten pisuar jest nudny 23.01.06, 07:33 Co wymysla jutro ? Moze niech zaproponuja koalicje SPD , albo KPZR . Odpowiedz Link Zgłoś
partia.postempu.racja Nadzieja w lewicy ? 23.01.06, 07:39 Ta wystawiła wczoraj w Częstochowie b. oficera ZOMO. Może już tylko ZOMO-wcy i SB-cy mogą nas uratować? Oficerowie SB i ZOMO są tylko w SLD i SdPl. Zatem... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdolnienty ładne zdjęcie, tylko brakpodpisu czy.... 23.01.06, 07:41 prezia bolą ząbki, czy mu śmierdzi z buzi i zasłania ją rączką? Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino PO powinna dążyć do wyborów 23.01.06, 08:00 a nie dogadywać się z tymi moherami... Jest szansa, że do wakacji wszystko wróciłoby do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
viiva KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 08:53 Juz wszyscy maja dosc gier Kaczynskiego Polska dla zapewnienia najlepszych interesow swojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 Skąd ta nienawiść w sympatykach PiS? 23.01.06, 09:00 Frustracja? Kompleksy? Pewnie jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 23.01.06, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie boję. 23.01.06, 17:04 ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzie PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki badania opinii publicznej. (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też nic nie wskórał. To całe zamieszanie wynika **wyłącznie** ze strachu opozycyjnych partyjek przed ewentualnymi wyborami. Moim zdaniem nowe wybory są korzystne dla naszego państwa - najlepiej przy ordynacji większościowej - niezależnie, czy wygra PIS, czy PO, ponieważ zwycięzca będzie odpowiedzialny za swoje czyny i nie będzie mógł obwiniać współkoalicjantów albo opozycji. Sytuacja będzie klarowna, więc oskarżanie PIS przez Giertycha, czy Rokitę, że PIS dąży do nowych wyborów jest śmieszne i tak naprawdę znaczy: "kocham mój stołek sejmowy nade wszystko - R.G." :-) Albo znaczna liczba posłów z innych klubów zasili PIS, albo wybory na wiosnę - innej **sensownej** możliwości nie widzę. Nie ma sensu ciągnąć rządzenia z możiwością podkopywania Rządu przez populistów kolejnymi projektami typu: becikowe, senioralne, zasiłek dla nie posiadających pracy nie z własnej winy... Aha, w koalicję z PO nie wierzę, ale to już stary i oklepany temat. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.radowski [...] 23.01.06, 18:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: MICHNIKOIDY Z GW UPRAWIAJĄ SOCJO-DYWERSJ 23.01.06, 18:44 A prawdziwych braci Kaczyńskich porwał Schetyna, po czym z Tuskiem w laboratorium Rokity skontruowali takich sztucznych i wypuścili na miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.radowski Re: MICHNIKOIDY Z GW UPRAWIAJĄ SOCJO-DYWERSJ 23.01.06, 19:20 rafvonthorn napisał: > A prawdziwych braci Kaczyńskich porwał Schetyna, po czym z Tuskiem w > laboratorium Rokity skontruowali takich sztucznych i wypuścili na miasto!!! słusznie !!! takie chore sny mają w swych łbach po-komuchy ! i gdyby mogli je zrealizować świat by się z pewnością zawalił na szczęście społeczeństwo polskie przejżało tę perfidną grę polskojęzycznych i wybrało PIS !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
politologist problemy z liczeniem??? ;) 24.01.06, 00:21 andrzej.radowski napisał: > rafvonthorn napisał: > > > A prawdziwych braci Kaczyńskich porwał Schetyna, po czym z Tuskiem w > > laboratorium Rokity skontruowali takich sztucznych i wypuścili na miasto! > !! > > słusznie !!! > takie chore sny mają w swych łbach po-komuchy ! > i gdyby mogli je zrealizować > świat by się z pewnością zawalił > > na szczęście społeczeństwo polskie przejżało > tę perfidną grę polskojęzycznych > i wybrało PIS !!!! Kiedy to społeczeństwo polskie wybrało PiS??? :)))) Z tego co pamiętam pisiory dostały zaledwie 26,99% głosów od zaledwie 40,57% uprawnionych do głosowania. Co przy 28 mln uprawnionych oznacza li tylko, że na Pis zagłosowało troche ponad 3 mln obywateli :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: problemy z liczeniem??? ;) 24.01.06, 00:46 politologist napisał: > Kiedy to społeczeństwo polskie wybrało PiS??? :)))) > Z tego co pamiętam pisiory dostały zaledwie 26,99% głosów od zaledwie 40,57% > uprawnionych do głosowania. Co przy 28 mln uprawnionych oznacza li tylko, że na > Pis zagłosowało troche ponad 3 mln obywateli :) To prawda. Mamy jednak demokracje. Wszyscy mieli prawo wyrazic swoja opinie wrzucajac glos do urny! PiS zostal wybrany wiekszoscia glosow. Nie glosowales? Morda w kubel! Mozna rowniez patrzec na wybory z perspektywy obywatelskiego obowiazku. Z tego rowniez wynika ze PiS wybrala wiekszosc obywateli- glosujacych. Cos kiepsko z ta twoja matematyka. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: problemy z liczeniem??? ;) 24.01.06, 13:43 Następny niedouczony bredzi o większości. PiS zdobył najwięcej głosów ale nie większość. Jeżeli 30% głosujących chciało PiS to oznacza że 70 nie chciało Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Tylko wybory! Ja tam o wynik PIS-u się nie bo 24.01.06, 00:10 lwaw napisał: > ***Dowodem*** tego są wczorajsze wyniki wyborów do Senatu w Częstochowie, gdzi > e > PIS umocnił się na pozycji lidera. Te wybory to taki duuuuuży sondaż, gdzie > grupa respondentów dziesiątki razy przewyższa te, na których operują ośrodki > badania opinii publicznej. Na jakiej pozycji lidera??? Wczorajsze wyniki potwierdziły wcześniejsze, nic sie nie zmieniło. Jaki duzy sondaż przy frekwencji 9,3%??? Masz problemy z logicznym myśleniem, czy dostajesz od kolegów z pissu 3 zeta za każdy post??? ;) Przy takiej frekwencji w skali kraju, mielibysmy niestety rząd Olejniczaka (Przypominam też wszystkim otumanionym antypisowską > propagandą, że Częstochowa nie leży na "ścianie wschodniej" ;-) Nowy PZPR też > nic nie wskórał. > To całe zamieszanie wynika **wyłącznie** ze strachu opozycyjnych partyjek przed > ewentualnymi wyborami. > Moim zdaniem nowe wybory są korzystne dla naszego państwa - najlepiej przy > ordynacji większościowej - niezależnie, czy wygra PIS, czy PO, ponieważ > zwycięzca będzie odpowiedzialny za swoje czyny i nie będzie mógł obwiniać > współkoalicjantów albo opozycji. Sytuacja będzie klarowna, więc oskarżanie PIS > przez Giertycha, czy Rokitę, że PIS dąży do nowych wyborów jest śmieszne i tak > naprawdę znaczy: "kocham mój stołek sejmowy nade wszystko - R.G." :-) > Albo znaczna liczba posłów z innych klubów zasili PIS, albo wybory na wiosnę - > innej **sensownej** możliwości nie widzę. Nie ma sensu ciągnąć rządzenia z > możiwością podkopywania Rządu przez populistów kolejnymi projektami typu: > becikowe, senioralne, zasiłek dla nie posiadających pracy nie z własnej winy... > Aha, w koalicję z PO nie wierzę, ale to już stary i oklepany temat. > Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Fanfary 23.01.06, 12:08 Dla uświetnienia medialnych wystąpień miłościwie nam panującego Lecha proponuję wprowadzić zwyczaj odgrywania triumfalnych fanfar. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 09:18 Mali ludzie - niskie pobudki. Polacy głosuja na sobie podobnych. Jaki naród taka władza. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 09:52 Cyniczny Kaczynski, bez honoru i oglady. Wstyd mnie za tych co glosuja na PiS. PiS nie obiecuje. PiSda. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 12:09 Zjednoczona lewica jest niezastąpiona nie tylko w dźwiganiu państwa z ruin po rządach solidaruchów, ale też jako straszak na rozjątrzone, kłócące się duże dzieci z PO i PiS. Przewidywany przez politologów wzrost notowań SLD do ponad 20 proc. otrzeźwił Tuska i braci K. do tego stopnia, że postanowili od nowa zacząć targi o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 12:12 nyyankee napisał: > Zjednoczona lewica jest niezastąpiona nie tylko w dźwiganiu państwa z ruin po > rządach solidaruchów, ale też jako straszak na rozjątrzone, kłócące się duże > dzieci z PO i PiS. Przewidywany przez politologów wzrost notowań SLD do ponad 2 > 0 > proc. otrzeźwił Tuska i braci K. do tego stopnia, że postanowili od nowa zacząć > targi o stołki. Racja.... vide: wypowiedź "Divide at impera"... ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Awersja? A do czego? Do myślenia? Współczuję! 23.01.06, 16:15 Niemoc wrodzona (współczuję szczerze)czy nabyta (jeśli poprzez przebywanie na forum GW, to radzę ograniczyć kontakty) Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Awersja? A do czego? Do myślenia? Współczuję! 23.01.06, 18:22 tales1 napisał: > Niemoc wrodzona (współczuję szczerze)czy nabyta (jeśli poprzez przebywanie na > forum GW, to radzę ograniczyć kontakty) Panie Tales1... ...jeśli to do mnie te diagnozy to powiem Panu, że nie zrobiły one na mnie wrażenia. Gdyby Pan czytał uważnie wiedziałby Pan, że podobne wypowiedzi przyjmuję z pobłażliwością... nie ma Pan ani argumentów na poparcie swoich spostrzeżeń, ani wystaraczającej inteligencji aby ubrać je w ironię, sarkazm lub kąśliwość... ...zatem, Panie Tales1 - dajże sobie na spokój, bo wywołujesz we mnie jedynie uczucie miłosierdzia... ale jeszcze nie na tyle duże, bym dobył mizerykordii... ...pozdrawiam i życzę kolejnych, równie błyskotliwych wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Awersja? A do czego? Do myślenia? Współczuję! 23.01.06, 23:58 Ależ one wcale nie miały zrobić wrażenia! To po prostu stwierdzenie faktu (co prawda z doskoku, ale okazuje się trafne), bez silenia się (bo po co?) na inteligencję, nie mówiąc już o ubraniu w ironię, sarkazm lub kąśliwość (tu się nie do końca zgadzam, chyba że trafiłem na osobnika dość gruboskórnego?).Z kolei wywoływanie uczucia miłosierdzia (myślę, że oponent myślał raczej o uczuciu politowania, tylko mu sie pojęcia pomyliły, nieprawdaż?) poczytuję sobie za zasługę, bo mój 'inteligentny" adwersarz będzie miał przynajmniej okazję do dobrego odruchu, uczucia, uczynku itp. A to się chyba przyda, sądząc po przyjętym nicku (awersja)! A więc "...pozdrawiam i życzę kolejnych, równie błyskotliwych wypowiedzi..." Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Duże parcie przez zaparcie. 23.01.06, 11:31 PiS górą! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! W Samoobronie parcie na samoobronę. Duże parcie przez zaparcie i budżetu poparcie. Partia bez wyrazu. U polityka małego formatu siedzenie z głową o władzę się wykłóca. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34550793&a=34551979 Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Duże parcie przez zaparcie. 23.01.06, 12:10 Gdy kaczyści wysuwali kłamliwe lub przesadzone zarzuty wobec rządów Millera i Belki oraz SLD, platformersi i prawicowe media oklaskiwały ich. Teraz, gdy kłamstwo stało się ich nałogiem, biją na alarm. Może po chrześcijańsku byłoby przyznać się do winy i prosić o wybaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem A pamiętacie jak Platformersi... 23.01.06, 13:11 A pamiętacie, jak Platformersi udupili mające szanse powodzenia i mogący naprawdę poprawić sytuację w kraju plan Hausnera, bo "za wiele tracili w sondażach na jego popieraniu"? A pamiętacie, jak Platformersi przy pomocy haków uwalili kandydaturę Cimoszewicza? Kto jako prezydent byłby lepszy dla Polski - Cimoszko czy kaczysta? Gdyby wygrał Cimoszewicz, PiS zawiązałby koalicję z PO, razem pluliby na prezydenta, za to nie groziłoby Polsce tak jak teraz popadnięcie na lata we władzę kaczystów. Miałaby miejsce równowaga władzy. A Rokita może faktycznie byłby wtedy premierem. Platforma to żałosna polityczna dziwka, która zamienia w gó.. wszystko, czego się tknie. Rzygać mi się chce na myśl, że teraz kreowana jest jako jedyna nadzieja polskiej demorkracji. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: A pamiętacie jak Platformersi... 23.01.06, 13:15 Ciekawe, czy poza epitetami ktoś będzie w stanie skutecznie zaprzeczyć tej teorii... Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: A pamiętacie jak Platformersi... 23.01.06, 17:20 Prezydentura Kaczyńskiego (Kaczyńskich?) mnie mierzi, ale i tak na liście możliwych nieszczęść prym wiodą Lepper i Cimoszenko... Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 12:08 Wszystko co czynią bliźniacy nie ma nic wspólnego z interesem państwa i jego obywateli. To polityczna gra o profity partii i prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 19:08 Ludzie zacznijcie sięgać po różne materiały dotyczące polityki,jeżeli chcecie wyrażać swoje opinie na temat polityków i ich zamierzeń. I nie powtarzajce bzdur których sami do końca nie rozumiecie / piszę o niektórych/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Mów za siebie. Zabezpieczanie interesów swojej 23.01.06, 10:35 Mów za siebie. Zabezpieczanie interesów swojej partii w sposób zgodny z prawem to bardzo normalne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Mów za siebie. Zabezpieczanie interesów swoje 23.01.06, 11:20 Czy w takim razie interesy partii powinny być stawiane wyżej od interesów państwa? Mam wrażenie, że PIS stosuje taktykę zmęczenia przeciwnika. Wprowadza tyle chaosu i zamętu, że w końcu wszyscy będą chceli zgodzić się na cokolwiek byle skończyć już tą szopkę. -- fotografujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Re: Mów za siebie. Zabezpieczanie interesów swoje 23.01.06, 12:11 Wyczyny PiS-u doprowadziły do tego, że prestiż państwa, nie tylko wśród własnych obywateli, ale i na arenie międzynarodowej, gwałtownie maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: To też, ale 23.01.06, 16:54 Nacisnąłem niechcąco Enter.. J.Kaczyński jest tylko prezesem partii i nie ma konstytucyjnego prawa decydować o ewentualnych wyborach. To jest prawo (ale nie obowiązek) prezydenta. Tymczasem J.Kaczyński sam robi z brata ubezwłasnowolnioną kukłę. Z tych jego wypowiedzi wynika bowiem, że prezydent robi to co mu brat każe! To już nawen trudno nepotyzmem nazwać! To jest istny dom wariatów. Ale jak widze Polacy w pełni zasługują na swój los. M. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 [...] 23.01.06, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Tanie państwo! 23.01.06, 12:13 L. Kaczyński zapowiedział niedawno utworzenie placówki zajmującej się „polityką historyczną". Będzie to raczej „historia polityczna", usiłująca kształtować dzieje narodu zgodnie z ideologią braci Kaczyńskich, nie zawsze w zgodzie z faktami. Czy na ten cel będą przeznaczone etaty zaoszczędzone na uszczupleniu, w niezbyt czysty sposób, KRRiTV? Obietnica taniego państwa zaczyna wyglądać jak wiele innych bajek z programu PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: KOMU WIERZYĆ W POLSKIEJ POLITYCE? 23.01.06, 15:51 bardzo dobre pytanie? jakubowska chyba tylko zbieżność nazwisk z aleksandrą jakubowską bo tej ostatniej na pewno nie należy wierzyć, ale wracają do twojego pytania: ja już nie wierzę nikomu, miała być koalicja PiS-PO, o czym zapewniali liderzy tych partii, nie ma, trudno nie dogadali się, mnie już nie interesuje kto jest winny a kto nie, mnie interesuje kto jest odpowiedzialny za rządzenie w kraju - odpowiedź: PiS, sam na PiS głosowałem, skoro nie PO, to niech zawierają koalicję z Samoobroną i przestawią plan rządzenia i rządzą nawet z Lepperem jako wicemarszałkiem, bo ten "chocholi taniec" staje się już męczący, żeby tak człowiek mógł spokojnie pracowac i dobrze zarabiać to nie interesowałaby go w ogóle polityka: jak nie ma chleba to lud trzeba karmić igrzyskami, ja mimo wszystko wolałbym chleb Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie, to nasza wina 23.01.06, 17:09 że dajemy się wodzić za nos. Wyartykułował do dosadnie J.Kurski w studio TVN. O stosunku L.Kaczyńskiego do Polaków świadczy afera z wywaleniem z pracy pielęgniarki, która zwróciła mu uwagę na chamskie zachowanie i słynne "spieprzaj dziadu" i wiele innych spraw. Nie zmienia to jednak faktu, że to my, wyborcy ich powybieraliśmy. Pełno na tym forum ludzi kibicującym tym co ich za głupi motłoch uważają. A jak bronią tych swoich, pożal się Boże, idoli, a jak niemal orgazmu dostają z powodu nawet najgłupszych wypowiedzi tej lumpenelity. (np Gosiewski i jego w prawie każdym zdaniu słowa: "w całym zakresie...itd". Nawet po Polsku dobrze ten kadłubek nie umie!) Myślę, że za mało nas życie sponiewierało. Ja już swoje przezyłem i chyba nie doczekam normalności ale dziwię się młodym dającym się za nos wodzić różnym Lepperom, Giertychom, Kaczynskim, dawnym towarzyszom z władz PZPR (bo to problem znacznie starszy niż ta nieszczęsna kadencja). Dzieię się Twojemu zdziwieniu. Mamy to na co zasłuzyliśmy sobie bezmyslnością przy urnie wyborczej. A miałem takie okazje... Stosowana socjotechnika jest stara jak świat. Rzymianie dobrze o tym wiedzieli i urządzali igrzyska dla rządnego chorobliwych wrażen motłochu. To znakomicie odwraca uwagę od spraw zasadniczych. M. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee Nie dyktaturze 23.01.06, 12:06 Partie poniżane i stawiane pod ścianą przez PiS powinny połączyć siły i sformować koalicję opartą o program naprawy i stabilizacji państwa, umieścić PiS w ławach opozycji dla ochłodzenia głów rozpalonych wizją władzy absolutnej. Jak płonie dom, to niepotrzebne są kłótnie, kto z kim będzie wynosić meble, a kto z kim nie. Trzeba działać, bo demokracja - mimo swych niedostatków - jest jednak najlepszym sposobem funkcjonowania państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Nie dyktaturze 23.01.06, 15:58 nyyanke masz rację, że demokracja - mimo swych niedostatków - jest jednak najlepszym sposobem funkcjonowania państwa, trudno mi prorokowac czy wywołany chaos i bałagan przez Jarosława Kaczyńskiego ma wzbudzić w Polakach niechęć do tej formy demokracji parlamentarno-gabinetowej i pomóc w scentralizowaniu władzy w rękach prezydenta (system prezydencki), ale jeśli tak myśli Kaczyński to chyba słabo zna mentalność Polaków, im siłą, propagandą czy zakulisowymi rozgrywkami niczego nie da się narzucić, Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers a tam BEZCZELNY 23.01.06, 13:14 to wszystko jest dla niego "jeden numer za duze". Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: a tam BEZCZELNY 23.01.06, 13:18 poznan.is.4.lovers napisał: > to wszystko jest dla niego "jeden numer za duze". Lekceważenie Małych Kaprali nigdy nie wyszło historii na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: KACZYNSKI jest BEZCZELNY I CYNICZNY 23.01.06, 23:35 viiva napisała: > Juz wszyscy maja dosc gier Kaczynskiego Polska dla zapewnienia najlepszych inte > resow swojej partii. Nie wszyscy. Ja chetnie obejze jak Kaczyski i jego pieski zagryzaja zlodzieji z SLD i zamykaja w wiezieniach malwersantow z PO. Konfiskuja z bankow w Szwajcarii fortuny zgromadzone przez bolszewickie swinie i zmuszaja do placania podatkow sponsorow parii Dolandow i Jasiow-Marysi. Nawet tego pajaca Rydzyka zniose zeby zobaczyc jak SLD gnije w wiezieniach a Rokita z Donaldem emigruja na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PO powinna dążyć do wyborów 23.01.06, 09:06 Trochę za wcześnie: wciąż jeszcze za dużo moherów głosowałoby na moherów, a sytuacja w sejmie mogłaby się powtórzyć. I byłyby tylko wywalone pieniądze. Trzeba jeszcze parę miesięcy poczekać na kompletne zbłaźnienie się Kaczek, tak, żeby to dotarło i do najgłupszych moherów. Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee TV Kaczka 23.01.06, 12:52 Telewizja Dworaków już jest politycznie słuszna, ale gdy na wiosnę PiS przejmie TVP, jej słuszność zostanie nasilona. Typowy program dzienny będzie wyglądał mniej więcej tak: Kiedy ranne wstają zorze, dr Dudek z IPN zżera na śniadanie komunistę. Msza abepe Michalika w moherowym birecie z kazaniem o. Rydzyka. Spacer po lesie katyńskim śladami ks. Popiełuszki. Mowa w Sejmie premiera Krzywoustego o wyższości becika nad kondomem. Zespolone orkiestry dęte koncertują na Jasnej Górze grając „bolszewika goń, goń, goń”, tamże pielgrzymki piesze depczą flagę Federacji Rosyjskiej. Reportaż o zwiedzaniu muzeum Kuklińskiego przez rodzinę panującą Kaczyńskich i jej apoteoza. Tańce polskie w wykonaniu Anny Jaruckiej. Film „Karol, czyli jak zostać papieżem”. Godzinki. Tokszoł „Atak pluralizmu”, czyli Wildstein dyskutuje z Kurskim pod okiem Pospieszalskiego. Bliźniactwo Kaczyńscy przyjmują defiladę Młodzieży Wszechpolskiej z pochodniami. O północy program erotyczny, jak Wanda Wasilewska puszczała się ze Stalinem. Kabaret nasenny Jana Pietrzaka, hymn i paciorek. Powyżej zarysowana prognoza, kiedy już się ziści, to sprawi, że w pół roku po przejęciu przez PiS telewizji publicznej widzowie będą oglądać wyłącznie komercyjne telewizje prywatne nadające swoje seriale, kwizy, reality show i teledyski. Aby zapobiec ucieczce od TVP widzów i reklamodawców, Sejm uchwali ustawę o nowym ładzie telewizyjnym. Jej mocą spółki z udziałem skarbu państwa obowiązane będą do nadawania reklam wyłącznie w TVP i do wydawania na nie kwoty równej co najmniej 20 proc. obrotów. Warunkiem przedłużenia licencji nadawcom prywatnym stanie się poświęcanie co najmniej 30 proc. czasu antenowego programom misyjnym służącym państwu i Kościołowi. Zakaże się im nieuczciwego konkurowania z TVP, czyli nadawania programów odbieranych przez więcej niż 12 proc. widowni telewizyjnej. Ramówki TV komercyjnych podlegać odtąd zaczną zatwierdzeniu przez Krajową Radę, która może program uzupełniać lub poprawiać. Przepisy te nie będą dotyczyć nadawców społecznych, czyli Telewizji Trwam o. Rydzyka. Krajowa Rada zobowiązana zostanie do pilnowania, aby stosowano się do ustawy. Uzasadnienie: wprowadzone nakazy i zakazy służą zrównaniu warunków funkcjono-wania telewizji publicznej i prywatnych, przeciwdziałają przechwytywaniu widowni przez nadawców komercyjnych z uszczerbkiem dla misji TVP. W rezultacie zastąpienia Katyniem Dody i Elektrody oraz w wyniku nadawania programów „Idol”, ale z Jarosławem Kaczyńskim jako zwycięzcą, albo „Śpiewać każdy może”, byle na melodię PiS – oglądalność TVN, Polsatu czy TV4 zbliży się do wskaźników TVP. Kapitał ze spółek medialnych odpłynie więc do supermarketów, hut czy innych cementowni. Teraz więc kokosy zaczną robić nadawcy internetowi i multimedialni oraz producenci DVD. Reklamodawcy odpłyną z telewizji tucząc np. „Gazetę Wyborczą”. Dramatyczna stanie się sytuacja mediów telewizyjnych, co wymagać będzie zaradzenia tej klęsce przez uchwalenie kolejnych ustaw wprowadzających regulacje w Internecie oraz porządkujących cały rynek reklam. W rezultacie zaprowadzenia tych porządków i aby im przeciwdziałać, utworzona zostanie dywersyjna wobec kaczyzmu Telewizja Wolnej Polski nadająca z Monachium i Polska TV Niezależna nadająca z Kaliningradu. Powstanie także Polski Portal Internetowy w Grodnie i Polska Radiostacja Swoboda w Wilnie. Prawo i Sprawiedliwość jako siła przewodnia narodu budująca IV RP zmuszone zostanie do przeciwdziałania dyskryminacji PiS w mediach polegającej na nieoglądaniu przez publiczność jej programów wyborczych. Programów niosących przecież prawdę, słuszność, a służących czyszczeniu państwa oraz zlustrowaniu i zdekomunizowaniu społeczeństwa. Niedocieranie do wyborców prawdziwych i niewątpliwych wartości wypaczyć bowiem może rezultaty wyborów w sposób sprzeczny z polską racją stanu. Jak to wyraził w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” z 30 grudnia 2005 r. poseł PiS Artur Zawisza, konieczna jest demediatyzacja polityki niezbędna do tego, aby polityka stała się w pełni demokratyczna. Media bowiem psują politykę – stwierdził poseł – infekują głos społeczeństwa oddawany w wyborach. Infekują to znaczy czynią go chorym. Ja sądzę, że jeżeli nie uda się zlikwidować infekcyjnego wpływu mediów na politykę, to aby uniknąć zgubnej dla Polski destabilizacji, rekomunizacji i liberalizacji, konieczne się staną obrady Okrągłego Stołu i zawarowanie dla PiS 35 proc. mandatów w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: TV Kaczka 23.01.06, 12:59 Telewizor sprzedam - pilnie, tanio... (Szkoda, że BBC zlikwidowała sekcję polską... nadzieja pozostaje tylko w Radiu Białoruś...) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO powinna dążyć do wyborów 23.01.06, 09:50 Tylko nowe wybory. Inaczej to Kaczynski bedzie dalej rujnowal. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek18 Re: To, dlaczego PO tak skomli o koalicję z PISem 23.01.06, 14:00 Gdyby skomlil - to by ta koalicja od dawna byla, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus nie straszcie tylko zróbcie... 23.01.06, 07:51 ...te wybory, im prędzej odbierzemy małpom brzytwę, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
j243 Re: nie straszcie tylko zróbcie... 23.01.06, 08:47 myślę że należy połączyć wybory parlamentarne z prezydenckimi. Wyobrażacie sobie tę wojnę, gdy jeden Kaczor zostanie w niesławie odsunięty od włądzy,a drugi nadal będzie prezydentem? Wrogiem PiSu ogłosi całe społeczeństwo i zacznie się z nami rozprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: nie straszcie tylko zróbcie... 23.01.06, 09:33 j243 napisał: > myślę że należy połączyć wybory parlamentarne z prezydenckimi. No chance. Prezydenta można pozbawić urzędu tylko za jakieś bardzo wielkie przewinienie, a taki co nic nie robi, będzie sobie tkwił na urzędzie do końca kadencji. To, niestety, jeszcze prawie pięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh biorac pod uwagę jego niechęć 23.01.06, 09:58 do opuszczania pałacu i brak udziału w zyciu politycznym polski można by od biedy zapomnieć o istnieniu tego urzędu w polsce na najblizsze pięć lat. może by dodatkowo oddzielić pałac prezydencki wysokim parkanem [takim jak przy budowach] z tablicami reklamowymi. byłby wymierny pozytek finansowy dla stolicy. zrobić tylko jedną bramę przez którą nieoznakowaną furgonetką dowoziliby żarcie. mniej zorientowani mogliby zawsze myśleć że to kolejny plac budowy w warszawie. co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 07:53 moherowy wyborca wraca do SLD - oni moga wybierac tylko miedzy kato i postkomuchami.Zalezy kto im glebiej w dupe wlazi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Fałszywy jak Kaczyński 23.01.06, 08:13 Jarosław Kaczyński oskarżał kiedyś PO o to, że chce prowadzić negocjacje w świetle kamer. Teraz sam infromuje na konferencji prasowej o tajnym spotkaniu z PO - przed poinformowaniem PO hihihihi Oczywiście zaraz oskarży PO o fiasko tych tajnych rozmów Co za dno-zero Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Re: Fałszywy jak Kaczyński 23.01.06, 08:20 Nikt nikogo nie oskarżył:)Sam Schetyna napomsknął ż JMR za dużo mówi:) Miała być moherowa koalicja - Donald mówił - nie ma. Miała być koalicja z Endrju - Donald mówił - nie ma. A co jest??...G**o jest.Żadnych koalicji i burdel na scenie politycznej:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Fałszywy jak Kaczyński 23.01.06, 08:25 Jeszcze nikt nikogo nie oskarżył ponieważ politycy jeszcze śpią. Jest dopier 7.25. Jak wstaną na kacu to się zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
ciepielaszek Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:22 tuż po wyborach, jak pewnie wielu obywateli, miałem nadzieję na koalicję PO- PiS, mimo "ujadania" podczas kampanii wyborczej. Następne miesiące obserwowałem to co się dzieje, zarówno w Sejmie, jak i w rządzie (fura "prezentów" dla różnych grup społecznych) z rosnącym niesmakiem. Myślałem że szczyt niesmaku przeżyję wtedy, gdy zaczęły się rozmowy o koalicji z Lepperem. A tymczasem Pan Prezes przebił samego siebie i dziś muszę stwierdzić, że z dużą dozą satysfakcji słucham wypowiedzi i obserwuję zachowania członków małych partii, które w npowym "rozdaniu " pewnie się nie "załapią" - wszyscy przejrzeli nieuczciwą grę Pana Prezesa i jego cyborgów i mają go po prostu dosyć. Nawet nie dziwię się p. Filipkowi (choć skądinąd dziwię się że ktoś taki zasiada w parlamencie - ale sam się nie wybrał), że nie ma już więcej ochoty na "negocjacje". Niech będą wybory, a ktokolwiek je wygra, niech stworzy, choćby i egzotyczną, ale większość z pominięciem PiSu (no i oczywiście Samoobrony). Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:24 "fura" ci się z furmanką pomieszała. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:32 >A symbolem ładu będzie rząd Kazimierza Marcinkiewicza trzymający się >z dala od parlamentarnych awantur. W szczególności Dorn i Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Bezdenna glupota wyborcow PiS... 23.01.06, 08:32 Jak widac tylko calkowity duren nie przejrzal gry tej partii hehehe :) Jesli ktos jeszcze wierzy w piekne slowka ekipy blizniakow to jest naprawde zaslepiony, ale coz w historii takie przypadki to norma. W koncu oglupione telewizja spoleczenstwo wielbi swoje kaczuszki ktore plyna do CALKOWITEJ i niepodzielnej wladzy :) A te teksty z koalicja mogliby juz sobie darowac hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi ...wszystko można racjonalnie wytłumaczyć... 23.01.06, 08:36 i sensownym byłoby tu zastosowanie twierdzenia óalesa o podobieństwie trójkątów i stosunkach na bokach Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:36 Jak to gdzie? U waadzy Helenko, u waaadzy.... Ale moherowy beret tak samo szybko jak sie zaklada tak i szybko sciaga i Jaroslaw "TKM" Kaczynski dobrze o tym wie. Gorzej z moherowym mozgiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:38 "(..)Ci, którzy tego nie zrobią, wybiorą - zdaniem partii Jarosława Kaczyńskiego - "walkę z programem naprawy Rzeczypospolitej". I wezmą na siebie odpowiedzialność za niepopularne wybory." Chamstwo i obluda. Chyba kupie dwururke i rozpoczne sezon polowan na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:38 Im dłużej przyglądam się tej całej sytuacji tym bardziej mnie to śmieszy. Trzeba przyznać ,że Kaczka jest dobrym strategiem. W ostatnim tygodniu udało mu się coś ukazać. Najwyraźniej wylazło to w niedzielnym programie Moniki Olejnik czego ona nawet sama nie zauważyła bo tkwi w tym po uszy i właściwie nie da jej się już odróżnić od polityków (nastąpiła u niej tzw. mimikra). A chodzi mi o nic innego jak o podejście polityków do państwa polskiego. Pretensjie LPR i Samoobrony do PIS ,że rozmawia PO i wyrażane (a jakże!)przez pana Rokitę takie same żale w drugą stronę ! Czyli interes Polski nieważny.Liczy się interes danej partii. Niby to przeciętny Polak wiedział dawno ale w niedzielę rano przerysowali to wyraźniej. No bo jakby tu PIS dogadał sie z PO to Samoobrona już by nie musiała negocjować i mogli by pewnie poblokować mównicę sejmową. Za to stanowisko LPR i PO to już w tym temacie identyczne. Jedni drugich podejrzewają już o choroby zakaźne a PIS jest tu roznosicielem (taką pszczółką ale dla polityków opozycji komarem). Ale co z tego dla Narodu to już sami politycy nie wiedzą. A to dla tego że nie mają czasu o nas pomyśleć. No i z perspektywy czasu widać jak nadymane i puste są deklaracje Jana Rokity. I można nawet przypuszczać ,że z powodu jego głupich i szkodliwych w końcu wypowiedzi nie doszło jednak do spotkania Schetyny z Lipińskim w niedzielę. No chyba ,że są to nic nieznaczący politycy w obu partiach. Tak więc proponował bym na przykładzie pana Jana wszystkim politykom prawicy trochę umiaru (nawet Dorna ostatnio nie słychać)bo czerwony nie śpi. Jak zobaczyłem Celińskiego wchodzącego z Borowskim na pokoje SLD to sie nie zdziwiłem. Im ta cała sytuacja jest na rękę. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 09:45 To jak, Gdkj, skąd importujemy ten nowy rząd? Z Niemiec? Z Francji? A może od Putina? No bo skoro wszyscy nasi do d...? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 09:54 gdkj napisał: > Im dłużej przyglądam się tej całej sytuacji tym bardziej mnie to śmieszy. > Trzeba przyznać ,że Kaczka jest dobrym strategiem. A mnie to wcale nie śmieszy. U Moniki usłyszałem głos rozpaczy Bielana: załóżcie antypisowską koalicję, jezeli jesteście tacy zgodni w poglądach na PiS. Propaństwowa polityka PiS składa się do jednego: państwo ma być nasze albo zniszczone. Kto nie z nami ten jest antypaństwowcem, wyjątków nie przewidujemy. Strategia wodza doprowadziła do izolacji jego partii. Powoli prawda o jego wątpliwej skuteczności dociera do wyznawców jedynie słusznej idei o niepodzielności państwa i PiSu. Kaczyński dprowadził swoich tam, gdzie chciał od początku - do wcześniejszych wyborów. Duża ich część czuje się oszukana i to jest sympatyczne. Chocholi taniec zaczął tańczyć PiS sam ze sobą. A PO czerwonych się nie boi. To PiS niech się boi wczesniejszych wyborów, i Jarek niech się też boi. Jak przegra to zostanie mu kot, mamusia i nic nie znaczacy sobowtór. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 10:29 A IV skonczy sie zanim sie zaczela. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 11:39 Ano właśnie. jak stwierdziłem ,że to zaczyna śmieszyć to nie znaczy ,że i bawi. (może polityków w to grajacych) Jak Bielan powiedział że jak chcą to niech sami coś zrobią to miał rację bo LPR i PO zawsze nie po drodze chyba ,że chcą przykopać PIS więc nawet PO jest zdolne w ostaniej chwili zrobić radykalny zwrot i poprzeć projekt ligi. No i ten przemadrzały Rokita który stwierdza ,że napisał na papierze premierowi jak na ten projekt becikowego zaoszczędzić. Czy to nie jest kpina ? Dla wszystkich : przypomnijcie sobie co Janko Rokita wcześniej wyprawiał. U Suchockiej i w AWS-ie. Nie ukrywam ,że ja też przz chwilę dałem się zwodzić temu panu ale otrzeźwiałem choćby na skutek jego wczorajszej wypowiedzi. Gdy Bielan upierał się ,że do spotakania PO-PIS ma dojść napewno Rokita w końcu nazwał go kłamcą i skrajnie nieprzyzwoitym człowiekiem. A co sie okazało ? A dla innych polecam zachowanie Rokity w czasie wielkiego testu na inteligencję zorganizowanego przez TVN. Tam jak pamiętam z polityków zabłysnął Borowski. Rokita niesiony wtedy sławą z "komisji do Rywina" (taki skrót) nagle stał się niewidoczny. Zapewne okazało się ,że nie było czym się przed Narodem pochwalić. Ten pan jeszcze nie tak dawno szermował zapewnieniami jak to zna Kaczyńskich i jest pewny o ich uczciwości. (oczywiście daję rękę ,że teraz stwierdzi ,że chodziło o Lecha w końcu taki teraz kurs na niby przybiera PO ,na prezydenta) Czy nie jest to człowiek pyszny i nikczemny.A na pewno nie do końca odpowiedzialny za słowa a więc głupi. W końcu obecnie atakuje swoich "politycznych przyjaciół" z czasów opozycji. I zgadzam się też ,że PO nie boi się SLD. Myślę ,że wbrew pozorom mogą mieć więcej wspólnego niż się wydaje. Jedynie ten "zrobotyzowany" Pawlak z PSL-u w radio Zet u Moniki zachowywał się uprzejmnie i poprawnie. Zresztą jego komentarz dowcipem był najcelniejszy jeżeli idzie o odczucia społeczne. Nie jestem zwolennikiem PSL który nie ma mojego głosu bo odwołuje się do swojej stuletniej tradycji a co do władzy najwięcej narządził (nabroił) z czerwonym. I to mu najbardziej zaszkodziło. A kto niech rządzi? A ten co wygrał. Tak by było sprawiedliwie. Stąd próby wyciągnięcia posłów z PO zapewne. Niestety w wielkiej polityce najwyraźniej obecnie nie ma miejsca na uczciwość. Tego uczą nas wszyscy politycy. Liczy się skuteczność. I w takim bajzlu tylko ona może zapewnić sprawne rządzenie. A my Obywatele zawsze mamy okazję przy urnie zrecenzować te działania. A jak nie chodzimy na wybory to już trudno. Nasza wina. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 [...] 23.01.06, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Chocholizm Rokity 23.01.06, 08:40 "Występy" J.M.Rokity można określić również "Wyspiańskim": MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG, OSTAŁ CI SIĘ JENO SZNUR. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 08:48 rudniand napisał: > "Występy" J.M.Rokity można określić również "Wyspiańskim": MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY > RÓG, OSTAŁ CI SIĘ JENO SZNUR. nie mozna, poniewaz niczego nie miał złoty róg miał Kaczyński A. Odpowiedz Link Zgłoś
rudniand Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 09:01 Jednak miał (w swojej głowie-premier z Krakowa), a ponadto podobno ludzie mądrzy dla dobra ogółu pświęcają swoje osobiste (partyjne) ambicje. Róg leżał na dłoni Rokity, (wiekszość ministerstw dla PO - jakie to inne zagadnienie- rząd głosuje większością głosów, wicepremier dla Rokity itd.). Tak przenikliwy umysł jak Rokity (to nie kpina) nie pojął, że rola "przybocznego" Tuska to polityczna marginalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 09:59 rudniand napisał: > Jednak miał (w swojej głowie-premier z Krakowa), a ponadto podobno ludzie > mądrzy dla dobra ogółu pświęcają swoje osobiste (partyjne) ambicje. Róg leżał > na dłoni Rokity, (wiekszość ministerstw dla PO - jakie to inne zagadnienie- > rząd głosuje większością głosów, wicepremier dla Rokity itd.). Tak przenikliwy > umysł jak Rokity (to nie kpina) nie pojął, że rola "przybocznego" Tuska to > polityczna marginalizacja. acha a rola przybocznego Kaczyńskiego , to ogromny awans.... "podobno ludzie mądrzy dla dobra ogółu pświęcają swoje osobiste (partyjne) ambicje." To czemóz nie poswięca ich Jarosław Kaczyński? A. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 11:53 Bo nie może dać małpie zapałek. Spali całe ZOO i dopiero wtedy będzie... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 23.01.06, 09:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 10:12 Masz rację Henryzad. Rokita ze strony matki jest ciotecznym kuzynem zyda Kaczyńskiego z ubeckiej rodziny Kalkstainów. Zaś ojciec Rokity, zwany diabłem ukrywał się pod Wawelem (Rozenkrantzowie wynajmowali mu jaskinię po Smoku Wawelskim, co go Machabeusze zainstalowali pod Wawelem już przeszło 1000 lat temu). Z tej to rodziny pochodzi także Jasio głupek, co to miał róg i go zgubił. Jest podejrzenie, że zamach na żyda Wassermana zorganizował Ziobro-Zero z Mossadu aby ten róg dla Machabeuszy odzyskać. Poczytaj Biblę, a dowiesz się po co im ten róg. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 10:21 lks17 napisał: > Masz rację Henryzad. Rokita ze strony matki jest ciotecznym kuzynem zyda > Kaczyńskiego z ubeckiej rodziny Kalkstainów. Zaś ojciec Rokity, zwany diabłem > ukrywał się pod Wawelem (Rozenkrantzowie wynajmowali mu jaskinię po Smoku > Wawelskim, co go Machabeusze zainstalowali pod Wawelem już przeszło 1000 lat > temu). Z tej to rodziny pochodzi także Jasio głupek, co to miał róg i go > zgubił. Jest podejrzenie, że zamach na żyda Wassermana zorganizował Ziobro-Zero > z Mossadu aby ten róg dla Machabeuszy odzyskać. Poczytaj Biblę, a dowiesz się > po co im ten róg. Nareszcie sensowny post! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
luzak33 Re: Chocholizm Rokity 23.01.06, 12:37 Ciekawe. Wydaje mi się, że Ziobro-Zero to agent japońskiego wywiadu zwerbowany przez KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:47 Wg.sondaży niewiarygodnych instytutów cbos-u i obop-u rząd popiera ok. 30% społeczeństwa a pr.Marcinkiewicza ok.50%(myślę że w rzeczywistości więcej) a prawie cała prasa i opozycja stara się dokopać rządowi to w związku z tym nasuwa się pytanie:kogo reprezentuje ta tzw. niezależna prasa i ta pożal się boże opozycja?To że na tym forum tak wiele negatywnych opinii o rządzie jest niewątpliwie manipulacją GW Odpowiedz Link Zgłoś
j243 odpowiadam 23.01.06, 08:50 Niezależna prasa - ex definitione - repezentuje dokładnie niezależną prasę. A opozycja? To się okazuje w wyborach, zanim do nich dochodzi - opozycja zabiega o reprezentowanie jak największej liczby wyborców. Nawiasem - ani prasa ani opozycja raczej nie czepiają się rządu, chyba że są powody. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: odpowiadam 23.01.06, 08:58 "nawiasem-ani prasa ani opozycja raczej nie czepiają się rządu,chyba że są powody"tak może jest w państwach gdzie kolejnym rządom i opozycji chodzi o dobro państwa a nie o stołki Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: odpowiadam 23.01.06, 11:59 chłopaki! przestańcie teoretyzować. dla zapominalskich przypominam ,żyjemy w Polsce. Niektórym się zdaje, że jak by była POlska to by było inteligentniej. Zawsze to jest miło głąbowi podczepiać się pod "inteligenta" pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Samoobsługa? 23.01.06, 09:50 ambl napisała: > > To że na tym forum tak wiele negatywnych opinii o rządzie jest > niewątpliwie manipulacją GW Sami piszą te posty na forum? A tylko Ty i ja jesteśmy prawdziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Samoobsługa? Rozpasane dyżurne na forum GW! 23.01.06, 15:15 Dziewczynki, co wy robicie? Onanizm na mózg się rzucił! Widzicie do czego prowadzi "przeorientowanie" płciowe! Opanujcie się, bo paluszki drżą i wyprodukują bzdury na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 11:21 ambl napisała: > Wg.sondaży niewiarygodnych instytutów cbos-u i obop-u rząd popiera ok. 30% > społeczeństwa a pr.Marcinkiewicza ok.50%(myślę że w rzeczywistości więcej) a > prawie cała prasa i opozycja stara się dokopać rządowi to w związku z tym nasuw > a > się pytanie:kogo reprezentuje ta tzw. niezależna prasa i ta pożal się boże > opozycja?To że na tym forum tak wiele negatywnych opinii o rządzie jest > niewątpliwie manipulacją GW Prasa i media reprezentują samych siebie. Na razie nie są organami partyjnymi. Czepianie się ich to głupota. Kazdy tam może znaleźć to, co mu odpowiada. Różnica polega na tym, że jeden towar sprzedaje się lepiej a drugi gorzej. A rząd Marcinkiewicza to piknik z kiełbaską, piwkiem i mszą pod namiotem. I moher i bezrobotny spokojnie może się tam raz w życiu najeść i pocieszyć. Potem zostanie im tylko trawnik do pasienia kozy. Taki jest plan PiS po wygranych wyborach. W interesie wszystkich jest klęska PiS, jedni wiedzą o tym już teraz, drudzy dopiero się przekonają, że nie tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Nie koalicja,a moherowa głupota,ale narobił Rydzy 23.01.06, 08:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33281323&a=33295319 Rząd gra w piłkę i tańczy poloneza, występuje w nienawistnej telewizji i radiu. Wystaw ocenę! Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:50 To jedyne ,sensowne rozwiazanie;albo koalicja z PO i JK Bieleckim,jako wicepremierem i ew. Kluską -premierem,albo wybory. Innej mozliwości nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
strong7 Re: Kluska? 23.01.06, 09:13 j243 napisał: > To ten co jakoś tak niedawno wyszedł z więzienia? Tak,ale niesłusznie.TVN24 podała taką informację;Kaczyńscy już od listopada prowadzą rozmowy a Marcinkiewicz ma objąć tekę ministra skarbu. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 08:52 W sytuacji: "W wyniku ostatnich wyborów tak się w Polsce stało, że w parlamencie i rządzie więcej jest ludzi, których chrześcijaństwo nie ogranicza się ani do mglistych wspomnień ministranckich, ani do bywania na audiencjach u biskupów. Jeśli przychodzą do kościoła, klękają obok pań w moherowych beretach, które były tam zawsze. Jeśli przyjdzie tam jeszcze pan w kapeluszu, tym lepiej. Chciałoby się jednak, by nie zaczynał od dzielenia Kościoła". Nowe wybory, by zasypać podziały to konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
j243 Na Boga!!! 23.01.06, 08:57 A co ma jakiekolwiek chrześcijaństwo do sprawnego rządzenia świeckim ciągle (mam nadzieję) państwem? W swym prywatnym czasie wolnym polityk niech sobie klęka gdzie chce i obok kogo ma przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_bank Re: Na Boga!!! 23.01.06, 09:02 Nic nie będzie, żadnych wyborów, politycy nie pozbawią się sami dochodów, tym bardziej że kasy partyjne puste! A to klękanie i komentowanie tego można sobie odpuścić, chyba Was nie obchodzi kto gdzie klęka i co komu wsadza?Bynajmniej to najmniej ważna rzecz..... Odpowiedz Link Zgłoś
j243 w kwestii przyspieszonych wyborów 23.01.06, 09:08 Nie wiem kogo PiS straszy wyborami. Tak SLD jak i PO mogą na nich tylko zyskać. Stracić może Samoobrona, LPR i PSL, ale po co te partie straszyć, skoro i tak są uległe? Jak w każdym posunięciu PiS trudno dopatrzyć się tu logiki, za to widać mnóstwo złej woli i chęci mieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 wyborow nie bedzie 23.01.06, 09:49 Jaroslaw K. jest za cwany aby teraz robic wybory. Kluczy, manewruje, rozbija PO i pewnie mu sie to uda. A przede wszystkim odczytuje psychike i nastroje spoleczenstwa jak zaden inny polityk. Nie wierzyl sondazom z zwycieskiej pozycji PO przed wyborami, nie wierzy i teraz zwycieskiej pozycji PiSu, jak donosza te same sondaze. Wie ze wielu wyborcow PiSu glosowalo na umiarkowany rzad i nigdy by nie zaglosowali na 2Xkaczor. Wobec tego nie bedzie ryzykowal i dawal im druga szanse. Jak nie rozbije PO to raczej oglosi "oswojenie" Leppera i wlaczy SO do rzadu. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: wyborow nie bedzie 23.01.06, 10:02 Ja się z Tobą, Cynik, zgadzam, że ostatnią rzeczą, o jakiej marzy Kaczyński, są wybory. To też nie wykluczone, że "oglosi >>oswojenie"<<" Leppera i wlaczy SO do rzadu". Tylko - co dalej? Zgodzi się na pomysły Leppera, na które potrzeba budżetu - jeśli już nie stanów Zjednocznych - to, co najmniej, Niemiec i Francji razem wziętych? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: wyborow nie bedzie 23.01.06, 10:37 koloratura1 napisała: > Ja się z Tobą, Cynik, zgadzam, że ostatnią rzeczą, o jakiej marzy Kaczyński, są > wybory. To też nie wykluczone, że "oglosi >>oswojenie"<<" Leppe > ra i wlaczy SO do > rzadu". Tylko - co dalej? Zgodzi się na pomysły Leppera, na które potrzeba > budżetu - jeśli już nie stanów Zjednocznych - to, co najmniej, Niemiec i Francj > i > razem wziętych? wtedy wlasnie zacznie sie spektakl w ktorym wszyscy przegramy, niestety. A Lepper i Kaczynski beda mieli +/- 2 lata na zwalanie winy za ruine na przeciwna strone. Smutne to ale prawdopodobne.....pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad [...] 23.01.06, 08:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lider PiS: Koalicja z PO albo wybory 23.01.06, 09:00 trojanska napisała: > Powiedzcie usłużne pismaki i dyżurni komuniści, gdzie jest ta wasza “mohe > rowa > rowa koalicja”, Bogu dzięki, szlag ją trafił, jak zresztą wszystko, czego się Kaczki - nieudaczki tkną. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 jakie rozmowy?? wy ślepi jesteście ?? 23.01.06, 09:03 przecież kaczory chcą pełni władzy a nie żeby jakieś tam szmundki dyktowały im co maja robić...jesteście li tylko PO manekinem do sterowania i nikim więcej a te błazny z LPR i samoobrony liczą że bedzie kadencja do końca...........banda baranów i złodziejaszków których w końcu trzeba pognać do diabła Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: jakie rozmowy?? wy ślepi jesteście ?? 23.01.06, 09:14 W końcu ktoś musi to państwo naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jakie rozmowy?? wy ślepi jesteście ?? 23.01.06, 09:21 ambl napisała: > W końcu ktoś musi to państwo naprawić tak naprawią wprowadzając faszyzm... gratuluje i dzięki za taka wizje. Tuba partii faszyzującej radio maryja i TV trwam to jest ośrodek działający na rzecz faszyzującego PiSu. Poczytaj i pomyśł: pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś