Dodaj do ulubionych

PiS zdobył Sejm nocą

27.01.06, 22:37
tak wlasnie wyglada naprawa i oczyszczanie panstwa w wykonaniu pis

rewolucja moralna dla naiwnych
Obserwuj wątek
    • firaneczka PiS zdobył Sejm nocą 27.01.06, 22:43
      to polska właśnie...
      nie ma jak głupi i poddańczy marszałek
      • pndzelek cala wladza w rece pisu 28.01.06, 18:58
        kilka ochlapow dla moralistow z samoobrony a rzeczywisty power pod kaczka
        • gmsaxz PO CO ten pis chce rządzic tym miastem????? 28.01.06, 21:56
          Co te głąby wybudowały w Warszawie w ciągu ostatnich 4 lat? Jaką k... m...
          większą inwestycję w infrastrukturę zaczęli??? Niech spadają do puszczy
          białowieskiej, przyssali się do Warszawy a nikt ich tutaj już nie chce. Gdzie
          jest most północny??? Gdzie jest przejazd bezkolizyjny na skrzyżowaniu po
          praskiej stronie mostu gdańskiego??? NO K.M. GDZIE???? Stoją tylko słupy a
          ludzie z Białołęki nie mogą dojechać ani wrócić z pracy. Paść krowy tym osłom.
          Co mnie obchodzi czy ktoś coś ukradnie czy nie. JA CHCę INFRASTRUKTURY a ten
          nieszczęsny pis potrafi zmieniać tylko nazwy ulic i rond. Na złość tym co mają
          tam firmy, założę się. Pieprz... to
      • liberalizm.pl --------------------------------- ----liberalizm.pl 29.01.06, 23:56

zapraszam na liberalizm.pl.

z czasem serwis będzie się rozwijał. zapraszam do wspólpracy. proszę pisać na:

liberalizm@liberalizm.pl

pozdrawiam
    • elfhelm Łętowska, Zoll i Zielińscy to były "gópki" 27.01.06, 22:48
      teraz będzie fachowy pan doktor Kochanowski, niezwykle "ceniony" w środowiskach,
      zupełnie apolityczny i niezależny, znany antyklerykał wskazujący na płytkość
      intelektualną episkopatu i dążący do przywrócenia kary śmierci i ograniczenia
      zbędnych praw...

a może Edgar w końcu powie, kiedy K. zrobił habilitację? :P
    • b.6.1966 Re: Biedna Polska! 27.01.06, 22:50
      Lewica, co rzadzila jakby rzadzic nie chciala , bo splot rak byl zbyt silny w
      relacjach ,byla niczym przy tym, co zaserwowali ludzie tzw. lepsi od lewicy.
      Lewica kantowala, ale miala honor nie pieprzyc o prawie i sprawiedliwosci!Byly
      kanty, ale mialy na imie:KANTY!Obecnie szerzy sie na wielka skale , chamski
      proceder wmawiania narodowi, ze to dla dobra Polski, ze inni sa niedobrzy, ze
      tylko pis jest swietojebliwy!Rzygac sie chce tymi durnymi MORDAMI, SPASIONYMI
      jak wieprze, co nie skleca slowa bez krytyki innych, nie siebie!Taki knurowaty
      gosiewski, takie nic-teraz figura, taki zakompleksiony, z kotem pod pacha
      kaczynski!!To sa k...a politycy!Tylko w Polsce!
      • block_buster [...] 27.01.06, 22:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jestemnikimjakty Re: Biedna Polska! 27.01.06, 23:36
          Brawo block_buster!
          klasyczny przykład elektoratu pratii 'rzadzacej'.
          Pełnia kultury, elokwencji i czegokolwiek konstruktywnego do powiedzenia,
          a myślenie przedszkolaka. Ty jestes 'lewacka szmata' ja jestem madry, cnotliwy i
          boski, bo tak mowie!
          Wybacz również pewnie też jestem 'lewacka szmata', za te trzy zdania powyżej, a
          mej lewackiej szmatowosci nic nie przerosnie, jeśli spytam się: gdzie
          dopatrujesz się rzeczonej lewackości Twego przedmówcy?
          • block_buster Re: Biedna Polska! 27.01.06, 23:52
            jestemnikimjakty napisał:
            gdzie
            > dopatrujesz się rzeczonej lewackości Twego przedmówcy?

"Lewica kantowala, ale miala honor nie pieprzyc o prawie i sprawiedliwosci!Byly
            kanty, ale mialy na imie:KANTY!"

Wystarczy, czy mam zacytować całość? Widzę, że masz poważne problemy ze
            zrozumieniem tekstu pisanego. Albo po prostu jesteś wielkim hipokrytą. A jaką
            szmatą jesteś to na prawdę nie wiem.
            • elfhelm Re: Biedna Polska! 27.01.06, 23:55
              mówienie o kantach lewicy nie jest chyba wspieraniem lewicy???
              • mario.osh szkoda prondu na tego klona. ignoruj. 28.01.06, 00:00
                to nie jest block-baster tylko block_buster - pisuarowa kopia.
    • jankbh Re: PiS robi z Sejmu pisuar 27.01.06, 23:31
      gdzie znajduje sie przelotne "koalicje" do konsumpcji na miejscu i rozprowadza
      dzialki
    • janela123 Liberum veto mowia kolesie z PO i SLD 27.01.06, 23:33
      • hulaj_dusza Re: Liberum veto mowia kolesie z PO i SLD 27.01.06, 23:37
        Co to znaczy, że mówią

LIBERUM VETO?

;)))
      • ar.co Re: Liberum veto mowia kolesie z PO i SLD 28.01.06, 16:49
        Nawet w I Rzeczypospolitej nikt nie mówił "liberum veto", tylko co
        najwyżej "Sisto activitatem" (jeśli już chcesz koniecznie po łacinie). Jak
        zwykle do analogii historycznych odwołują się ci, którzy edukację historyczną
        skończyli na poziomie podstawówki.
    • jb777 W zasadzie nie było śmiesznie było tylko strasznie 27.01.06, 23:37
      oglądałem na żywca - nie dziwię się że nie było retransmisji. Szczyty
      arogancji. Panowie Grabarczyk i Pośpiech(?) - brawo za merytoryczne, spokojne
      przedstawienie faktów i związanych z tym watpliwości. Jak już poseł
      sprawozdawca mówi co mu się podoba zamiast przeczytać tylko stanowisko komisji
      a p Gosiewski uważa że ktoś coś tam sobie powiedział to jest to kpina z
      demokracji. Wysiadam. Jak będą wybory pójdę na 100%
    • d3b3 Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 00:01
      DUUUŻE EGGO

www.kochanowski.pl/
      Szykuje się chyba na prezydęta?
      • jinx00 Re: gdzie sa PiS'owcy? 28.01.06, 00:37
        jakas wielka cisza zalegla?
        • piotr7777 Re: gdzie sa PiS'owcy? 28.01.06, 01:04
          Bardziej niż dokładneo zapisu tej tzw. debaty (a właściwie rynsztokowej
          pyskówki) oczekiwałbym jasnego stanowiska redakcji. Bo to co się stało to jest
          hańba. Owszem nie lepiej było w poprzedniej kadencji gdy posłowie LPR atakowali
          prezesa IPN (zarzucając mu niepolskie pochodzenie) a posłowie Samoobrny prezesa
          NBP (sugerując, że jeden z jego zastępców jest chory psychicznie). Wtedy ze
          strony GW była ostra reakcja. Mimo że wtedy Sejm kompromitowali przedstawiciele
          marginesu polskiej polityki.
          Teraz błotem obrzucają czołowi przedstawiciele partii rządzącej przy życzliwej
          aprobacie najpotężniejszego polskiego polityka. Czas skończyć z delikatnym
          podgryzaniem i przejść do prawdziwej ofensywy. Oczywiście z zachowaniem kultury
          osobistej.
          • millerowiec Re: gdzie sa PiS'owcy? 28.01.06, 01:19
            piotr7777 napisał:

> Bardziej niż dokładneo zapisu tej tzw. debaty (a właściwie rynsztokowej
            > pyskówki) oczekiwałbym jasnego stanowiska redakcji. Bo to co się stało to
            jest
            > hańba. Owszem nie lepiej było w poprzedniej kadencji gdy posłowie LPR
            atakowali
            >
            > prezesa IPN (zarzucając mu niepolskie pochodzenie) a posłowie Samoobrny
            prezesa
            >
            > NBP (sugerując, że jeden z jego zastępców jest chory psychicznie). Wtedy ze
            > strony GW była ostra reakcja. Mimo że wtedy Sejm kompromitowali
            przedstawiciele
            >
            > marginesu polskiej polityki.
            > Teraz błotem obrzucają czołowi przedstawiciele partii rządzącej przy
            życzliwej
            > aprobacie najpotężniejszego polskiego polityka. Czas skończyć z delikatnym
            > podgryzaniem i przejść do prawdziwej ofensywy. Oczywiście z zachowaniem
            kultury
            >
            > osobistej.

Jak nadredaktor wytrzeżwieje to opie.. posłów. Na razie konsultuje się z
            Urbanem.
    • rs_gazeta_forum Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 01:24
      Najprześmieszniejsze jest publiczne robienie z wyborców wałachów i jednoczesne
      utrzymywanie przez PiS popularności.
      • wan4 Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 11:38
        Wyborcy potrzebują troche czasu na przetrawienie tego, co się dzieje. Jestem
        spokojny o ostateczna reakcje. Oprócz moherowych czlonków sekty Rydzyka, reszta
        kieruje sie wolną wolą i jako takim rozsądkiem, zdrowo pojętym instynktem
        samozachowaczym. Zresztą, gdyby na świecie pojawiła się poważniejasza
        dekoninktura gospodarcza, a wobec braku rzeczywistych reform u nas niemały
        kryzys, to i moherowe emerytki wystraszyłyby sie nieterminowo wypłacanych
        emerytur...
        • rs_gazeta_forum Re: czas reakcji 28.01.06, 14:08
          Cóż, bądźmy optymistami, chwilowo nic innego zostało.
        • ar.co Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 16:53
          Obawiam się, że podchodzisz do inteligencji wyborców zbyt optymistycznie. Skoro
          popularność PiS trwa mimo znanej powszechnie wypowiedzi Kurskiego (nie chodzi o
          sprawę "dziadka", ale o towarzyszący mu komentarz co do ciemnego ludu), to
          chyba niewiele może doprowadzić do otrzeźwienia. A może rzeczywiście ciemny lud
          lubi, jak mu się mówi prawdę (zwłaszcza o jego własnej ciemnocie) i jak nasza
          klasa rządząca pokazuje, gdzie ma tenże lud.
    • basia.basia Jest zapis tego "zdobywania".... 28.01.06, 01:27
      w stenogramie widać, że PiS uczynił z Sejmu żenujące targowisko:(

A marszałek Jurek brnie coraz głębiej:(
    • polonus9 przepedzic oszolomskich stalinistow w sejmu ! 28.01.06, 01:34
      RP potrzebuje zamachu wojskowego aby pozbyc sie tych smieci.
      • michalc13 Re: przepedzic oszolomskich stalinistow w sejmu ! 28.01.06, 12:38
        A tobie dobry psychiatra...
    • leszek.sopot do busha 28.01.06, 01:57
      bush_w_wodzie napisał:

> tak wlasnie wyglada naprawa i oczyszczanie panstwa w wykonaniu pis
      > rewolucja moralna dla naiwnych

moze miałoby sens gdybym otworzył nowy wątek, w którym przypomniałbym niektóre
      dyskusje z ubiegłego roku, w którym obrońcy oczyszczenia i moralnej rewolucji z
      wielką zawziętością bronili takiego Wildsteina, Staniszkis, Śpiewaka,
      lustratorów z komisji śledczych itd. Teraz, gdy czytam twój post to przecieram
      oczy ze zdumienia, dlaczego wówczas ja od platfusów dostawałem baty, a od
      pisuarów kopy? A przecież próbowałem wytłumaczyć, że będzie jak właśnie dzieje
      się teraz. No cóż, jakie społeczeństwo tacy i posłowie.
      Najgorsze jest jednak to, a może najśmieszniejsze, że ci, którzy teraz atakują
      jedną partię oczyszczaczy wierzą najwidoczniej w to, że druga partia, którą
      najwyraźniej nad wyraz miłują, oczyszczać nie chciała i gdy dojdzie może kiedyś
      do władzy, będzie w czymś lepsza od obecnie rządzącej.
      Wiara budowana na wrogości do konkurenta i na negacji jest pusta i pęknie jak
      bańka mydlana. Można wierzyć w wartości potwierdzone przez czyny, a nie w
      paplaninę mającą na celu sflekowanie przeciwnika. Program oczyszczenia
      lansowany w ub.r. był wspólny dla PiS i PO. PO jest w tym względzie taka sama
      jak PiS. Gdyby rządziła grałaby tak samo jak dziś gra PiS. Być może byłaby
      jedna różnica - frontmenem PO byłby ktoś bardziej przystojny od Edgara, o co
      nie trudno.
      • bush_w_wodzie Re: do busha 28.01.06, 02:23
        leszek.sopot napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
        >
        > > tak wlasnie wyglada naprawa i oczyszczanie panstwa w wykonaniu pis
        > > rewolucja moralna dla naiwnych
        >
        > moze miałoby sens gdybym otworzył nowy wątek, w którym przypomniałbym niektóre
        > dyskusje z ubiegłego roku, w którym obrońcy oczyszczenia i moralnej
        > rewolucji z wielką zawziętością bronili takiego Wildsteina, Staniszkis,
        > Śpiewaka, lustratorów z komisji śledczych itd.
        > Teraz, gdy czytam twój post to przecieram
        > oczy ze zdumienia, dlaczego wówczas ja od platfusów dostawałem baty, a od
        > pisuarów kopy? A przecież próbowałem wytłumaczyć, że będzie jak właśnie dzieje
        > się teraz. No cóż, jakie społeczeństwo tacy i posłowie.

chetnie ci przyznam ze masz duzo racji... ale jednak nie cala. trzeba wyraznie
        oddzielic dwie rzeczy:

-to ze sld w schylkowej fazie kaleczylo niemilosiernie rzady tym panstwem. nie
        wiem skad to sie bralo ale widac bylo wyraznie ze to srodowisko sie rozsypuje.
        wygladalo to jak jakies bezholowie i autodestrukcja ze skutkami ubocznymi dla
        panstwa. komisje sledcze te degrongalade korupcje i dziwaczen interesy obnazaly

-to ze ten parlament mnie rozczarowal. wciaz wydaje mi sie lepszy od
        poprzedniego. naprawe panstwa rozumialem zawsze jako polaczenie dzialan
        strukturalnych i personalnych. tymczasem - reformy strukturalne pis - jesli
        nawet sa - to ida czesto w zlym kierunku. apetyt tej partii na wazne stanowiska
        i czysta wladze oraz sposby dzialania przerastaja moje obawy.

> Najgorsze jest jednak to, a może najśmieszniejsze, że ci, którzy teraz atakują
        > jedną partię oczyszczaczy wierzą najwidoczniej w to, że druga partia, którą
        > najwyraźniej nad wyraz miłują, oczyszczać nie chciała i gdy dojdzie może kiedyś
        >
        > do władzy, będzie w czymś lepsza od obecnie rządzącej.

moim optymalnym rozwiazaniem do niedawna byla koalicja po-pis. uwazalem ze te
        partii moga sie nawzajem kontrolowac i uzupelniac. dlateog zyczylem po
        zwyciestwa w wyborach parlamentarnych a kaczynskiemu prezydentury (przed
        wyborami do sejmu). uwazam ze po jest partia ludzi bardziej zrownowazonych i
        rzady po w koaicji z pis bylyby spokojniesze i lepsze

> Wiara budowana na wrogości do konkurenta i na negacji jest pusta i pęknie jak
        > bańka mydlana. Można wierzyć w wartości potwierdzone przez czyny, a nie w
        > paplaninę mającą na celu sflekowanie przeciwnika. Program oczyszczenia
        > lansowany w ub.r. był wspólny dla PiS i PO. PO jest w tym względzie taka sama
        > jak PiS. Gdyby rządziła grałaby tak samo jak dziś gra PiS. Być może byłaby
        > jedna różnica - frontmenem PO byłby ktoś bardziej przystojny od Edgara, o co
        > nie trudno.

z tym sie nie zgadzam. uwazam ze po przy wszystkich wadach jest partia mniej
        halasliwa ekspansywna i mniej populistyczna. tym niemniej nie chcialbym takiej
        samodzielnej wladzy po jak ma ja teraz pis. i to jest chyba kolejna roznica
        miedzy partiami i miedzy tych partii elektoratami

reasumujac: uwazam ze zmiany w polsce sa konieczne. personalne i strukturalne.
        no ale niestety nie takie i nie tymi metodami. nie sadze zebym kiedys napisal ze
        chce panstwa partyjnego rzadzonego przez ludzi partii ktorej akurat kibicuje.
        uwazalem ze pasntwo partyjne zawlaszczone przez sld bylo zle i takze uwazam ze
        sle jest gdy panstwo zawlaszcza i upartyjnia pis. zle by takze bylo gdyby po
        robilo cos takiego jak pis teraz. tego problemu jednak na razie nie ma.
      • wan4 Re: do busha 28.01.06, 08:15
        o ile dobrze pamietam, to Lecha Kaczyńskiego broniłeś, bo znasz go i jaki on
        miły w realcjach bezpśrednich itp. Natomiast ostro atakowałeś PO, nie PiS...

"Oczyszczenie" to piramidalna bzdura i PRowska podpucha dla "ciemnego..."

To nie zmienia faktu, że III RP wymaga naprawy, rzeczywistej a nie werbalnej,
        czego UW długo nie była w stanie dostrzec. Odpuść więc wreszcie Platformie, (za
        to, że opóściła UW?) i nie dowalaj jej na podstawie włsnych domniemań i
        spekulacji, co na pewno by robiła gdyby...

Ostatnie fakty dowodzą, że PO zachowuje się jak najbardziej przyzwoicie, nie
        dając się kupić pisowcom i nie biorąc udziału w ich gorszącej grze podziału
        łupów i powiekszaniu wpływów. W chwili obecnej PO jest jedyną prorynkową i
        prodemokratyczną siłą zdolna zatrzymać swoisty pisi pochód po wladzę dla władzy
        po trupach. Ups... pzrypomniałem sobie, że z akceptacją rynku w gospodarce masz
        niejakie problemy...
        Co by było, gdyby w chwili obecnej nie było PO a tylko UW z 5% poparciem? W
        dodatku najprawdopodobniej wykiwane przez pis jak LPR & SO ???????
        • leszek.sopot Re: do busha 28.01.06, 11:42
          wan4 napisał:

> o ile dobrze pamietam, to Lecha Kaczyńskiego broniłeś, bo znasz go i jaki on
          > miły w realcjach bezpśrednich itp. Natomiast ostro atakowałeś PO, nie PiS...

W porównaniu do Tuska Lech Kaczyński był o wiele lepszym kandydatem na
          prezydenta. Nie pisałem, że Lech to człowiek "miły w relacjach bezpośrednich",
          tylko że jest dla mnie lepszy od nieuczciwego Tuska, gdyż nie znam żadnej
          nieuczciwości Lecha.

> "Oczyszczenie" to piramidalna bzdura i PRowska podpucha dla "ciemnego..."
          > To nie zmienia faktu, że III RP wymaga naprawy, rzeczywistej a nie werbalnej,
          > czego UW długo nie była w stanie dostrzec. Odpuść więc wreszcie Platformie,
          (za to, że opóściła UW?) i nie dowalaj jej na podstawie włsnych domniemań i
          > spekulacji, co na pewno by robiła gdyby...

Nigdy nie domniewywałem, ale wytykałem konkretne działania, które nie pozwalają
          mi mieć o tej partii dobre mniemanie.

> Ostatnie fakty dowodzą, że PO zachowuje się jak najbardziej przyzwoicie, nie
          > dając się kupić pisowcom i nie biorąc udziału w ich gorszącej grze podziału
          > łupów i powiekszaniu wpływów. W chwili obecnej PO jest jedyną prorynkową i
          > prodemokratyczną siłą zdolna zatrzymać swoisty pisi pochód po wladzę dla
          władzy po trupach.

O platfusim marszu po władzę dla samej władzy też można by tu napisać i o tym
          jakimi argumentami się posługiwano, kogo atakowano, kogo uważano za
          największych obok postomunistów winnych wszelkiego zła, ale mi się nie chce.

> Ups... pzrypomniałem sobie, że z akceptacją rynku w gospodarce masz niejakie
          problemy...

???

> Co by było, gdyby w chwili obecnej nie było PO a tylko UW z 5% poparciem? W
          > dodatku najprawdopodobniej wykiwane przez pis jak LPR & SO ???????

Fantazjowanie o tym, że nie byłoby PO a byłaby UW z 5 proc. poparciem jest
          bzdurne.
          • wartburg4 Re: do busha 28.01.06, 19:11
            leszek.sopot napisał:

> wan4 napisał:
            >
            > > o ile dobrze pamietam, to Lecha Kaczyńskiego broniłeś, bo znasz go i jaki
            > on
            > > miły w realcjach bezpśrednich itp. Natomiast ostro atakowałeś PO, nie PiS
            > ...
            >
            >
            > W porównaniu do Tuska Lech Kaczyński był o wiele lepszym kandydatem na
            > prezydenta. Nie pisałem, że Lech to człowiek "miły w relacjach
            bezpośrednich",
            > tylko że jest dla mnie lepszy od nieuczciwego Tuska, gdyż nie znam żadnej
            > nieuczciwości Lecha.

To o co ci chodzi teraz? Wybory wygrał twój uczciwy Lech. Nadal masz go za
            uczciwego? Bo jeśli tak, to twoje "a nie mówiłem", jest po prostu śmieszne.
            >
            >
            • leszek.sopot Re: do busha 28.01.06, 19:41
              wartburg4 napisał:
              > To o co ci chodzi teraz? Wybory wygrał twój uczciwy Lech. Nadal masz go za
              > uczciwego? Bo jeśli tak, to twoje "a nie mówiłem", jest po prostu śmieszne.

A jakie pretensje zgłaszasz do prezydenta? To ty i większość forumowiczów
              krzyczały huuurrraaa niech ppopis żyjke i króluje nam. Nie przypominam sobie by
              jakiś platformers krytykował pisowca i odwrotnie. Zachwycaliście się sami sobą
              aż do obrzydzenia. Teraz zaś równie brzydzi mnie wasza kłótnia, gdy
              najważniejsze wydawałoby się, aby powstał jak najlepszy popisowy rząd dla dobra
              naszego kraju. Ale gdzie tam, tak jak dla waszych liderów, tak i wam samym,
              najbardziej zależy na tym by przeciwnika sprowadzić do parteru, by dowieść kto
              jest gorszym draniem.
              To jest poziom popisowej polityki, o której ja pisałem od dawna. Na tym
              poziomie sytuowałem i Lecha Kaczyńskiego i Tuska. Potrafię cokolwiek
              pozytywnego dostrzec u Lecha, u Tuska - lawiranta i człowieka bez honoru, nie
              potrafiłem. Może zmienię zdanie, nawet miałem nadzieję, że coś się zmienia i
              złożyłem mu niedawno gratulacje na forum. Niestety, zrobiłem to na wyrost. Z
              drugiej strony niestety PiS schodzi już zupełnie na psy – szczególnie nocami.
              Moim zdaniem w niczym nie poprawia to sytuacji kraju, sle też i PO, gdyż ona
              nadal buduje swoje poparcie tylko na medialnych fajerwerkach. Fatalne decyzje
              PiS nie oznaczają, że trzeba poprzeć równie fatalną PO.
              • wartburg4 pamięć 28.01.06, 20:02
                leszek.sopot napisał:

> A jakie pretensje zgłaszasz do prezydenta?

Chyba nie za dobrze z twoją pamięcią, jeśli bierzesz mnie za jego zwolennika,
                którym nie byłem nigdy. A powinieneś pamiętać, bo wytykałem tobie niegodną
                inteligentnego człowieka fascynację kaczorami. O to parę razy doszło do
                ostrych kłótni.

To ty i większość forumowiczów
                > krzyczały huuurrraaa niech ppopis żyjke i króluje nam.

Myslisz mnie z kimś. Popierałem Tuska i PO, a nie Jarka i Lecha, którzy byli
                dla mnie nie do przyjęcia. Co nie oznacza, że koalicję PO PiS odrzucałem.
                Uważałem ją za niezbędną dla uprzątnięcia Polski po tym, jak narozrabiał SLD.

Nie przypominam sobie by
                >
                > jakiś platformers krytykował pisowca.

To przypomnij sobie.

• leszek.sopot Hipokamp 28.01.06, 21:47
                  wartburg4 napisał:

> leszek.sopot napisał:
                  >
                  >
                  > > A jakie pretensje zgłaszasz do prezydenta?
                  >
                  > Chyba nie za dobrze z twoją pamięcią, jeśli bierzesz mnie za jego zwolennika,

Nie chodzi mi o to, czy jesteś czy też nie jego zwolennikiem, wniosłem jedynie
                  z twojego postu, że uważasz, że nie zauważam tego złego co teraz robi. Dlatego
                  zapytałem. Mnie nie obchodzą epitety ale konkrety.

> którym nie byłem nigdy. A powinieneś pamiętać, bo wytykałem tobie niegodną
                  > inteligentnego człowieka fascynację kaczorami.

O ile pamiętam nie tylko mi. Natomiast coś się tobie mnoży, że używasz w tym
                  przyapdku liczby mnogiej. Wskaż, jeżeli tak dobrze jest z twoją pamięcią, kiedy
                  byłem zafascynowany Jarkiem Kaczyńskim. Wątpię także byś mógł dowieść na
                  podstawie moich postów fascynację Lechem Kaczyńskim.
                  Nie chciałbym tobie wytknąć tobie to, co wstyd mogło by przynieść niejednemu
                  inteligentnemu człowiekowi. Powstrzymam się jednak, bo nie chcę byś mnie, jak
                  innych, też nazwał politrukiem.

> O to parę razy doszło do ostrych kłótni.

O fasynację Kaczyńskimi??? Chyba masz jednak kłopoty z pamięcią. Chciałbym cio
                  przypomnieć, że ostre wymiany zdań dotyczyły twoją bezwarunkową miłością do
                  Tuska. Na wszelką krytykę tego pana reagowałeś jak pies Pawłowa na zapalenie
                  się lampki. Taki brak krytycyzmu, wyrazy poddaństwa wobec partyjknych liderów
                  to dla mnie pozostałość po poprzednim systemie. Cechą inteligentnego człowieka
                  jest krytycyzm a nie bicie pokłonów lub piany w obronie genseka.

>
                  > To ty i większość forumowiczów
                  > > krzyczały huuurrraaa niech ppopis żyjke i króluje nam.
                  >
                  > Myslisz mnie z kimś. Popierałem Tuska i PO, a nie Jarka i Lecha, którzy byli
                  > dla mnie nie do przyjęcia. Co nie oznacza, że koalicję PO PiS odrzucałem.
                  > Uważałem ją za niezbędną dla uprzątnięcia Polski po tym, jak narozrabiał SLD.

Moim zdaniem popisowy tłum był bardzo zgrany. Wybacz mi jeżeli nie zauważałem
                  niuansów. Przyznam się, że być może mam sklerozę, ale nie przypominam sobie,
                  abyś czymś z tego tłumu się wyróżniał. Byłem dla ciebie takim samym wstrętnym
                  uwolem jak dla pisowców. Byłeś tak samo zwolennikiem moralnego oczyszczenia jak
                  pisowcy, a to że wolałeś jednych oczyszczaczy bardziej od drugich, to mało mnie
                  cieszy. POPiS równo pracował na bagno moralne, w którym teraz Polska się
                  znalazła. I nie wytłumaczysz mi, ani nie przekonasz, że to, jakim językiem się
                  posługiwaliście, jakie komentarze i co wychwalaliście pod niebiosa, nie
                  przyczyniło się do upadku dyskursu politycznego, do zaniku wszelkich
                  politycznych cnót.
                  Naprawdę dziwi mnie teraz, że przeciwnicy "poprawności politycznej" teraz
                  gorszą się na to, że ktoś się "niepoprawnie" zachowuje i mówi. To wasz styl,
                  wasza poetyka rozmowy. Powinnieś być szczęsliwi wraz z innymi. O taką Polskę
                  walczyliście, ja nie. A że tą dzisiejszą Polskę kształtuje głównie PiS, to co
                  za różnica? Dla mnnie dalej to to samo co POPiS. Gdyby powstała koalicja, to
                  robiłaby dokładnie to samo z tym, że byłyby inne twarze.

> Nie przypominam sobie by
                  > jakiś platformers krytykował pisowca.
                  >
                  > To przypomnij sobie.

Niestety, nie pamiętam aby przed pokazaniem się w spotach reklamowych lodówki
                  do krytyki dochodziło. Brak krytycyzmu oraz bardzo alergiczne reakcje na
                  wszelkie uwagi był bardzo znamienny dla okresu przyjaźni PO i PiS.
          • wan4 Re: do busha 29.01.06, 10:19
            leszek.sopot napisał:
            > W porównaniu do Tuska Lech Kaczyński był o wiele lepszym kandydatem na
            > prezydenta.

Był?????? I po tym, jak obecnie wypełnia swoje obowiązki prezydent wszystkich
            pisowców nadal podtrzymujesz swoje zdania ?????

> tylko że jest dla mnie lepszy od nieuczciwego Tuska, gdyż nie znam żadnej
            > nieuczciwości Lecha.

A jakąż to nieuczciwość Tuska znasz????? Podziel się swoją tajemną wiedzą. Ja
            to prostaczek jestem i nie znam osobiście bohaterów z pierwszych stron gazet.
            Opieram się więc tylko faktach, a nie salonowych plotkach. A fakty, które do
            mnie przemawiają, są takie:

- nikt z najbliższego otoczenia Tuska nie siedzi w więzieniu skazany
            prawomocnym wyrokiem sądu za korupcje czy nadużycie władzy.

- Maciej Zalewski, prawa ręka braci Kaczyński z początku lat 90-tych, okresu
            tworzenia Porozumienia Centrum i zaplecza finansowego dla tej partii -
            spółki "Telegraf", która bez kapitałów własnych wyłudzała potężne kapitały od
            firm państwych i podejrzanych biznesmenów w rodzaju ArtB - SIEDZI W WIĘZIENIU

Kaczory stosują za to stary numer złodziei, by złodziej najgłosniej krzyczał:
            łapcie złodzieja!!!

> > Ups... przypomniałem sobie, że z akceptacją rynku w gospodarce masz nieja
            > kie problemy...
            >
            > ???

W swoim czasie prowadziłem z Tobą dyskusję na ten temat. Jasno z niej, jak i
            innych, wynikało, że jesteś poszukiwaczem 3 drogi. Nie pierwszym i ostatnim,
            tacy poszukiwacze maja już swoje tradycje, podobnie jak w przypadku św. Graala
            czy perpetum mobile... Idealizm to piękna cecha, nie ma się czego wstydzić i
            wypierać, tylko badź w tym konsekwentny albo przyznaj, że to była pomyłka
    • pro.filutek1 Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 02:13
      To chyba był zamach stanu.
    • wbo9224 Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 10:17
      Dlaczego pan Jarosław nie powie czego chce PO a On się nie zgadza i jeszcze
      jedno gdyby wywalił tego małego Napoleona to pewnikiem lepiej by mu szło w tych
      pertraktacjach z Po
    • wilmor1 Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 10:44
      Twarz którą pokazał PIS,to twarz degenerata!Ci osobnicy są doskonali w
      kłamstwie i w obelgach!Honor ,przyzwoitość to dla nich czarna magia!
      Kaczyńskiwprowadził do sejmu chamstwo i podłość!Bardzo rozbawiło go gdy jeden z
      jego chamów spomstował z trybuny sejmowej, Panią prof.ŁĘTOWSKĄ, kobietę godną i
      szanowaną przez wszystkich pożądnych ludzi!Gęby Gosiewskiego,Bielana,Kurskiego
      i JKaczyńskiego to wizytówka PIS! PARTII CHAMSTWAI OBŁUDY!
    • o.porfirion PiS i media 28.01.06, 11:40
      Jesli chodzi o stronniczosc mediow: niby drobnostka. Dzisiejsze radio,
      z sygnalow dnia jest do sciagniecia clip mp3 z wypowiedzia Kaczynskiego.

Clip ma nazwe: "kaczorek.mp3". Niby nic, a jednak troche cos mowi. Bo przyznam
      ze nie widzialem by wypowiedz Rokita w publicznych mediach nazwano "diabelek" a
      Tuska "donaldduck".

Czy to jest bezstronnosc mediow czy nie?

• gogol66 Re: PiS dostał Sejm od wyborców 28.01.06, 11:49
      imperium zła kontratakuje
      bo są w nim ubeckie szuje
      • ptasior2 Re: PiS dostał Sejm od wyborców 28.01.06, 12:50
        gogol66, moze to twoja partyjna ksywa bo gdybys Gogola znal to bys bracie
        wyciagal wnioski, bo gdyby Gogol zyl to by na Twoim PIS-ku wycinal takie
        kawalki ze sam bys sie smial a i moze od wielkiego dzwonu zmarszczyl czolo.
        Obroncy prawa: aby bylo sprawiedliwie dostaniecie w najblizszych wyborach
        takiego kopa, ze mimo swej antykomi=unistycznej retoryki pomozecie czerwonemu
        wrocic do lask rozwscieczonego Waszymi plugastwami Narodu
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej To nie żaden gogol66 28.01.06, 12:57
          tylko zasłużony ubek abba15.
        • gogol66 Re: PiS dostał Sejm od wyborców 28.01.06, 19:26
          ptasior2 napisał:
          > gogol66, moze to twoja partyjna ksywa bo gdybys Gogola znal to bys bracie
          > wyciagal wnioski, bo gdyby Gogol zyl to by na Twoim PIS-ku wycinal takie
          > kawalki ze sam bys sie smial a i moze od wielkiego dzwonu zmarszczyl czolo.

Gogol przynajmniej był wielkim patriotą
          w przeciwieństwie do was ubecka chołoto
          • hulaj_dusza Re: PiS to faszyści 28.01.06, 19:49
            gogol66 napisał:

>
            > Gogol przynajmniej był wielkim patriotą
            > w przeciwieństwie do was ubecka chołoto

Uwaga pierwsza: pisze się "Hołota", nie "CHołota".

Uwaga druga: Mikolaj Gogol nie życzyłby sobie, abyś używał jego nazwiska.
            O takich, jak Kaczyńscy & comp. napisał:

Ludzie ograniczeni a przy tym fanatycy stanowią plagę ludzkości. Biada państwu,
            w którym tacy ludzie mają władzę. Są nietolerancyjni i pozbawieni wszelkich
            skrupułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tylko oni mówią prawdę.
            • gogol66 Re:do UBecji 28.01.06, 21:17

"Nazywanie oszustwa po imieniu to u nas
              niemalże zamach na państwo"
              Mikołaj Wasiljewicz Gogol (1805-1852)
              • hulaj_dusza Re: do pseudo-gogola166 28.01.06, 22:02
                gogol66 napisał:

>
                > "Nazywanie oszustwa po imieniu to u nas
                > niemalże zamach na państwo"
                > Mikołaj Wasiljewicz Gogol (1805-1852)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35230010&a=35235886
                • hulaj_dusza Re: do pseudo-gogola166 - to była wtedy moja 28.01.06, 22:03
                  odpowiedź na twój post;)))
    • slayer_fan Jak bierze stanowiska to "zawłaszcza" jak daje to 28.01.06, 13:06
      "kupczy".
      Jak PO ma coś przeciw to proponuję tej partii aby spróbowała zawiązać stabilną większość w sejmie i forsowała swój program.
      To NORMALNE, że każda partia stara się aby jej program był realizowany (żeby wyborcy nie mówili, że obiecali a nie spełnili).
      To NORMALNE, że zawiera się w sejmie taktyczne sojusze coś za coś.
    • powiedziuk Re: PiS zdobył Sejm nocą 28.01.06, 14:41
      Z pIs zostało już tylko "I"

Prawo umarło przy ustawie o KRRTV (tryb przyspieszony, zapsisy EWIDENTNIE
      niezgodne z konstytucją), a sprawiedliwość siedzi skulone w kącie i płacze...
      (vide powołane nowego rzecznika praw "obywatelskich" jak tylko stary się
      wychylił się z czym co się "I" nie podobało.

Sami wybraliście, narodzie...
      • angor50 Re: JOW TYLKO JOW 28.01.06, 16:41

• danz5 "Objektywna " relacje GAZETY i TVN24. 28.01.06, 16:23
      Wg mediow ,ktore powinny objektywnie relacjonowac wydarzenia, PIS dzialal pod
      oslona nocy,ale juz nie dodaly,ze marszalek Jurek okolo godz.22 zaproponowal
      przeniesienie obrad na dzien nastepny,co spotkalo sie ze wscieklym sprzeciwem
      znowu nie skompromitowanej i nie mafijnej lewicy.Posel nowej awangardy Ryszard
      Kalisz w niewybrednych slowach domagal sie kontynuowania glosowan.Ten sam Kalisz
      pare godzin pozniej w sposob chamski zarzucil PISowi dzialanie pod oslona nocy.
      GAZETA ,a takze podlegla jej szefowi TVN24 prowadza propagande
      godna "legendarnym" konferencjom Urbana.
      Relacja o nie dopuszczeniu do niepotrzebnych,wczesniejszych wyborow w Warszawie,
      ktore musialy by i tak odbyc sie ponownie jesienia ,to wg tych " objektywnych "
      relacji Michnika " odlozenie wyborow na jesien ".
      Paraliz sejmu i panstwa do ktorego daza ludzie agentury sowieckiej na Polske i
      majacy zapewnic im nietykalnosc politycy PO w osobach liderow tej partii jest
      najgorszym rozwiazaniem,nalezy wiec przeprowadzic jak najszybciej wybory,by
      panstwo dzialalo na rzecz wszystkich ,a nie tylko w interesie mafijnych
      struktur zbudowanych przez skorumpowana lewice.
      Ale o tym moga zadecydowac tylko wyborcy.

• gogol66 Re: "Objektywna " relacje GAZETY i TVN24. 28.01.06, 19:23
        danz5 napisał:

> Wg mediow ,ktore powinny objektywnie relacjonowac wydarzenia, PIS dzialal pod
        > oslona nocy,ale juz nie dodaly,ze marszalek Jurek okolo godz.22 zaproponowal
        > przeniesienie obrad na dzien nastepny,co spotkalo sie ze wscieklym sprzeciwem
        > znowu nie skompromitowanej i nie mafijnej lewicy.Posel nowej awangardy
        Ryszard Kalisz w niewybrednych slowach domagal sie kontynuowania glosowan.Ten
        sam Kalisz pare godzin pozniej w sposob chamski zarzucil PISowi dzialanie pod
        oslona nocy. GAZETA ,a takze podlegla jej szefowi TVN24 prowadza propagande
        > godna "legendarnym" konferencjom Urbana.Relacja o nie dopuszczeniu do
        niepotrzebnych,wczesniejszych wyborow w Warszawie, ktore musialy by i tak odbyc
        sie ponownie jesienia ,to wg tych " objektywnych " relacji Michnika " odlozenie
        wyborow na jesien ". Paraliz sejmu i panstwa do ktorego daza ludzie agentury
        sowieckiej na Polske i majacy zapewnic im nietykalnosc politycy PO w osobach
        liderow tej partii jest najgorszym rozwiazaniem,nalezy wiec przeprowadzic jak
        najszybciej wybory,by panstwo dzialalo na rzecz wszystkich ,a nie tylko w
        interesie mafijnych struktur zbudowanych przez skorumpowana lewice.

masz rację, że te żydognidy jadem plują
        i same kłamstwa żydoubeckie reprodukują
    • abcdxyz1 Iscie ksiezowska szkola. Po trupach, konsekwentnie 28.01.06, 20:05
      do celu.

Celem jest zdobycie przesadzajacej doinacji w polityce i ustanowienie
      kato-faszystowskich porzadkow.

Czy teraz dociera dlaczego katolicyzm i faszyzm sa czesto laczone?
    • basia.basia Gorący <a href="news:)" target="_blank">news:)</a> 28.01.06, 20:21
      bush_w_wodzie napisał:

> tak wlasnie wyglada naprawa i oczyszczanie panstwa w wykonaniu pis
      >
      > rewolucja moralna dla naiwnych
      >
      >

A tu "co nagle to po diable".
      wiadomosci.onet.pl/1249841,11,item.html
      "(...)Klub PiS domaga się złożenia przez posłankę Samoobrony Alinę Gut
      rezygnacji z członkostwa w Krajowej Radzie Sądowniczej. Powodem są doniesienia
      prasowe o prowadzonym przeciwko niej, kilka lat temu, postępowaniu karnym.
      Poseł Samoobrony Janusz Maksymiuk powiedział, że klub Samoobrony będzie
      wyjaśniał sprawę.

Sejm wybrał Alinę Gut, m.in. przy poparciu PiS, na członka Krajowej Rady
      Sądowniczej w nocy z czwartku na piątek .

Przewodniczący klubu PiS Przemysław Gosiewski wysłał w piątek list do
      przewodniczącego Samoobrony Andrzeja Leppera, w którym zażądał, aby Gut
      zrezygnowała z członkostwa w Krajowej Radzie Sądownictwa, jeśli potwierdzą się
      informacje prasowe o - jak to powiedział Gosiewski - "poważnych zatargach"
      posłanki Gut z prawem.

Gosiewski powiedział, że już po nocnych głosowaniach w Sejmie otrzymał materiał
      prasowy, według którego przeciwko poseł Gut prowadzono kilka lat temu
      postępowanie karne dotyczące płatnej protekcji. Postępowanie zakończyło się
      stwierdzeniem winy, a następnie warunkowym umorzeniem. O sprawie posłanki Gut
      napisała też sobotnia "Rzeczpospolita"."

Ciekawa jestem czy tę panią można zmusić, by sama złożyła rezygnację?
      • hulaj_dusza Re: Gorący <a href="<a href="news:)"" target="_blank">news 28.01.06, 20:24
        Znowu Egdar wycinał z opóźnieniem;)))
    • leszab PIS będzie zdobywał Sejm i Polskę w każdej porze d 28.01.06, 21:09
      PIS będzie zdobywał Sejm i Polskę w każdej porze dnia,tygodnia i roku a PO to
      będzie mogła sobie tylko po tupać.

Psy szczekają a karawana idzie dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • tylkoniepis wymioty 29.01.06, 09:16
      jak zakładałem sobie taki nik a było to na rok przed wyborami to niedoceniłem
      tzw. ironii losu
    • st1111 Sprawozdanie 29.01.06, 14:54
      9. posiedzenia Sejmu
      (Obrady w dniu 26 stycznia 2006 r.)
      Początek w miarę normalny Sejm przyznał nagrodę Nobla:

Cytat:
      Przystępujemy do rozpatrzenia punktu 37. porządku
      dziennego: Przedstawiony przez Prezydium
      Sejmu projekt uchwały w sprawie uhonorowania
      Ks. Prałata Zdzisława Peszkowskiego Pokojową Nagrodą
      Nobla (druk nr 257).
      Wysoki Sejmie! Przedstawiam projekt uchwały w sprawie
      uhonorowania Ks. Prałata Zdzisława Peszkowskiego
      Pokojową Nagrodą Nobla (Zebrani wstają):
      „Sejm Rzeczypospolitej Polskiej zgłasza kandydaturę
      Księdza Prałata Zdzisława Peszkowskiego do Pokojowej
      Nagrody Nobla.
      Ksiądz Prałat Peszkowski przez lata prowadził
      w Polsce i na forum międzynarodowym niezwykle
      owocną akcję na rzecz zachowania pamięci i uświadomienia
      opinii międzynarodowej faktu zbrodni katyńskiej,
      jako bezprecedensowego mordu popełnionego
      przez Związek Sowiecki na internowanych polskich
      oficerach. Zbrodnia ta stanowi przykład jednego z największych
      aktów barbarzyństwa minionego stulecia.
      Jednocześnie Ksiądz Prałat – były więzień sowiecki
      i niedoszła ofiara Katynia – od lat działa w duchu
      przebaczenia i pojednania polsko-rosyjskiego.
      Moralne potępienie zbrodni przeszłości stanowi przesłankę
      do budowania pokoju dziś i w przyszłości. Moralnym
      obowiązkiem rodziny ludzkiej jest pamiętać o każdej
      ofierze niesprawiedliwości, o każdym niewinnym cierpieniu.
      Ksiądz Prałat Peszkowski wypełnia ten obowiązek
      całym swoim życiem”. (Długotrwałe oklaski)
      Wysoka Izbo! Reakcję, oklaski pań i panów posłów
      traktuję jako przyjęcie przez Sejm uchwały w sprawie
      uhonorowania Księdza Prałata Zdzisława Peszkowskiego
      Pokojową Nagrodą Nobla.

Następnie udzielono lekcji kultury posłowi lewicy

Cytat:
      Panie pośle Kalisz, proszę przestać krzyczeć.
      (Poseł Ryszard Kalisz: Panie marszałku, chcę zabrać
      głos.)
      Proszę przestać krzyczeć.
      (Poseł Ryszard Kalisz: Proszę mi pozwolić zabrać
      głos.)
      Pozwolę panu zabrać głos, ale w stosownym momencie.
      (Poseł Ryszard Kalisz: Dobrze.)
      W tej chwili nie udzielam głosu. (Oklaski)
      Wysoka Izbo...
      (Poseł Ryszard Kalisz: Pan ogranicza prawa posłów!)
      Być może tak pan to odbiera, ale to nie jest prawda.
      (Poseł Ryszard Kalisz: Pan łamie regulamin.)
      To już zupełnie nie jest prawda. Pan łamie regulamin,
      pokrzykując.
      (Poseł Ryszard Kalisz: Nie pokrzykuję.)
      Pan łamie dobre obyczaje. Pan prezentuje bardzo złe
      obyczaje, przeniesione skądinąd. I proszę naprawdę...
      (Wesołość na sali)

Ale posłowie lewicy nie pozostali dłużni
      udzielili lekcji kultury prawicowcom.

Cytat:
      (Głos z sali: Stoję tyłem…)
      (Poseł Krystyna Łybacka: Panie marszałku, minister
      kultury stoi do mnie tyłem…) (Wesołość na sali)
      Panie pośle Przemysławie Edgarze Gosiewski...
      (Głos z sali: Kto cię słucha?)
      ...naprawdę dzisiaj się już nauczyliśmy kultury osobistej
      PiS-u. Chciałbym, żeby ten parlament był parlamentem.
      Pan powiedział dzisiaj „profesor Janusz Kochanowski”.
      Pytanie moje brzmi: Kiedy Janusz Kochanowski
      otrzymał tytuł profesora? Jaki jest jego dorobek naukowy?
      Proszę przedstawić tytuł jego pracy habilitacyjnej.
      (Gwar na sali)
      (Poseł Paweł Graś: Zaraz jak wrócił z Radomia.)
      Ponadto... (Gwar na sali)

Marszałek:
      Zwalniam pana marszałka z przedstawiania ekspertyzy
      na temat formalności tej wypowiedzi i formalnego
      charakteru tego wniosku. (Oklaski)
      Bardzo dziękuję.
      Proszę państwa, przystępujemy do głosowania.
      (Głosy z sali: Odpowiedzi! Odpowiedzi!)
      Aha, przepraszam bardzo, oczywiście. Przepraszam
      bardzo.

Ze względu na piękny występ posła Gosiewskiego
      sala zarządała bisów

Cytat:
      (Poruszenie na sali, skandowanie: Ed-gar! Ed-gar!)
      No, dajcie państwo spokój. Czy naprawdę państwo
      uważacie, że to się mieści w kulturze debaty?

A posłowie lewicy jak zwykle popierali swoich
      kandydatów do urzędów
      Cytat:
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Panie Marszałku! Wysoka Izbo! (Wesołość na sali)
      Chciałbym zapytać, czy pan poseł Wojciech Jasiński był
      członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej,
      partii, której członkiem była przywoływana tutaj pani
      prokurator Wolińska (Wesołość na sali, oklaski), ale także
      wielu porządnych ludzi. (Wesołość na sali, oklaski)
      Na przykład zadający pytanie. (Wesołość na sali, oklaski)
      Pytam, ponieważ mam dylemat, czy poprzeć towarzysza
      (Wesołość na sali, oklaski) z mojej pierwszej organizacji
      partyjnej (Wesołość na sali), człowieka o korzeniach
      lewicowych (Wesołość na sali), który być może
      oddalił się (Wesołość na sali) i porzucił poprzednią formację.
      Ja jestem bardziej wierny formacjom i mam dylemat.
      Chociaż z drugiej strony Polska Zjednoczona
      Partia Robotnicza ma wielką…
      (Głos z sali: Czas minął.)
      Proszę mi nie przeszkadzać, panie pośle. (Wesołość
      na sali) Może pan się dowie czegoś ciekawego.
      Marszałek:
      Panie pośle, proszę o krótsze pauzy.
      Poseł Piotr Gadzinowski:
      Polska Zjednoczona Partia Robotnicza jest organizacją
      wielce kadrotwórczą i okazuje się, że gdyby nie
      PZPR, PiS nie miałby z czego wybierać. Dziękuję. (Wesołość
      na sali, oklaski)

Ze względu na późną porę obrad część posłów zarządała
      prowadzenia obrad szeptem,a marszałek zaczął się
      kłaść co wywołało protesty innych sennych posłów
      Nad ranem obrady zakończono.
      • margala poseł Gadzinowski 29.01.06, 15:28
        zdolności kabaretowe posła Gadzinowskiego znane są od dawna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka