Gość: krakus Re: Film dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 17:06 To co zostało przedstawione we wczorajszym filmie wiadomo było od dawn. Ja pytam tylko gdzie do tej pory była i jest prokuratura , urząd skarbowy i służby odpowiedzialne za bezpieczeństwo Państwa. Przecież o.Rydzyk jest tak samo cwany i szkodliwy jak mafia pruszkowska, z tą rożnicą, że mafia skupia kilkaset osób, a wokół Rydzyka są ich setki tysięcy. RYDZYK TO PO PROSTU SEKCIARZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Re: Film dla IP: *.chello.pl 26.11.02, 17:52 Czy rasizmen, szowinizmem, kłamstwem, judzeniem ludzi prymitywnych, nietolerancją, oszustwami itp. można i należy budować autorytet Kościoła, któłrego kondycja jest nieciekawa z winy Jego eminencji (dostojników). Czy za normę członków tego Kościoła należy przyjmować stado bezwolnej gawiedzi, która każde zło pod patronatem Kościoła uznaje za rzecz fundamentalną niegodną zastanowienia, a ludzi stojących o szczebel choćby wyżej w rozwoju umysłowym, za Jego wrogów ? Biedny ten kraj i straszna nasza przyszłość, o ile nie zaczniemy się nie zmienimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Re: Film dla 'Gazety' komentuje ks. Adam Boniecki IP: *.chello.pl 26.11.02, 19:06 Do Moderatora. Mam gdzieś, to co zrobisz z tym listem. Poprzedni ocenzurowałeś w 100. %-tach. Znasz jego treść. Czy była wulgarna ? Czy zaierała choć jedno kłamstwo ? Co w nim było naganne, nieprawdziwe ? Jednak wywaliłeś ! Tak wygląda wolność słowa. Co ja piszę ! - to co wywaliłeś jest tak oczywiste jak to, że w tym kraju prawo jest pojęciem bajkowym, chyba, że dotyczy zasad ruchu drogowego - PRAWOstronny. Czy przedstawiłem fałszywy, nas - Polaków ? Czy koniecznie o klerze i jego fabryce (nie mówię o Kościele) trzeba mówić na kolanach ? Więc dlaczego, to robisz ? Przemyśl to. Jeśli uznasz, że działasz słusznie - zmień pracodawcę - w Toruniu takich potrzebują. A teraz tnij, bracie, tnij i pokaż szefowi - bedzie z ciebie dumny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Rydzyk do Afganistanu IP: *.acn.waw.pl 26.11.02, 21:08 Popieram w całości wypowiedź pod hasłem Rydzyk na Madagaskar,z jednym zastrzeżeniem - na Madagaskarze jest za ciepło, za mało roboty wśród niewiernych i zbyt ładne plaże. Proponuję raczej "RYDZYK do AFGANISTANU" - tam cały naród jest bardzo biedny i zagubiony i czeka na prawdziwego wybawcę i proroka. Wszyscy dotychczasowi spod znaku islamu zawiedli. Może PRAWDZIWY POLSKI KATOLIK coś zaradzi. Poza tym wiadomo, że CHODZI O PIENIĄDZE, ale drogi kolego zbyt płytko potraktowałeś ten temat. Otóż Ojczulek Rydzyk jest dla każdego normalnego człowieka w naszym kraju takim samym egzotycznym i trochę śmiesznym eksponatem jak Wałęsa - prezydent, czy Olszewski - premier, czy Lepper - "wicemarszałek" Sejmu. I nic więcej. Można się wkurzać na debilne komentarze do naszej ciężkiej rzeczywistości jakie nadaje w swoim RM, ale poza wspomnianymi 2 mln myślących inaczej, raczej na nikim nie zrobią one wrażenia. Natomiast prawdziwym problemem stał się o.Rydzyk dla samego Kościoła Katolickiego w Polsce! Mianowicie zdziera on co roku ze swojej wiernej trzódki kilkadziesiąt milionów PLN i nie dzieli się tą kasą z resztą hierarchii, albo też robi to w małym wymiarze i po swoim uważaniu. A to jest już grzech niemalże śmiertelny dla Glempistów. Jak tak dalej pójdzie, to kardynał i cały episkopat będą musieli jeżdzić na posiedzenia plenarne do Warszawy albo msze na Jasnej Górze pociągiem pośpiesznym II kl, a wszystkie tłuste mercedesy pójdą na licytację bo nie starczy na benzynę. I dlatego właśnie Niech Żyje Ojciec Rydzyk! A'propos, czy Watykan ma już kandydata na następnego papieża? Bo ja mam pewien pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
ondriej Re: Film dla 26.11.02, 21:23 Ks. Boniecki jest bardzo mądrym i rozsądnym księdzem. Przyznam, że w ocenie wielu zdarzeń kieruje się jego poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
tscheslav Re: Film dla 26.11.02, 22:11 Gość portalu: MAX napisał: > BONIECKI SPRZEDAŁ SWA SKÓRE DIABŁU. TO TYPOWY LEWAK I MASON. tp Fajnie zaatakuj jeszcze Żydów, Homoseksualistów, Aborcję, Unię Europejską, NATO, a będzie komplet > NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KOŚCIÓLEM KATOLICKIM. A niejaki Paetz ma? A szerzenie nienawiści w RM ma wspólne cele z Kościołem? SZKODA MI TEGO > KOMETAWOĆ...CZYTAJCIE WWW.NASZDZIENNIK.PL Komentować (to tak na początek), a nasz dziennik mam tę nieprzyjemność czytywać ( cóż Know Your Enemy) Ostatnio atakowali Tygodnik Powszechny, Bartoszewskiego, Nowaka- Jeziorańskiego, i wielu znanych i cenionych Polaków, tylko za to, że prezentowali zdroworozsądkowy tryb myślenia (czyli nie zgodny jedynym i słusznym trybem prezentowanym przez naszego kochanego wodza i zbawcę Ojca Tadeusz Rydzyka, który poprowadzi nas w świetlaną i piękną przyszłość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariano Italiano ach ci wstreni zydo komuno masoni!!!! IP: *.acn.pl / 10.65.5.* 27.11.02, 00:30 ks. Adam Boniecki to pewnie Żydo komunista, nalezacy do SS w czasie wojny, a tak w ogole to nalezy do masonerii, ktora chce opanowac caly swiat! Aleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: ach ci wstreni zydo komuno masoni!!!! IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:07 Gość portalu: Mariano Italiano napisał: > ks. Adam Boniecki to pewnie Żydo komunista, nalezacy do SS w > czasie wojny, a tak w ogole to nalezy do masonerii, ktora chce > opanowac caly swiat! Aleluja i do przodu! Boże ! co za bełkot . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Düsseldorfu Re: Film dla takich zdrajców Kościoła jak boniecki i i IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.02, 12:46 gdyby zapytać któregoś z Apostołów co sądzi o judaszu, to myślę, że opinia ich byłaby mimo wszystlo lepsza niż ta, jakiej można dzisiaj usłyszeć o takich padalcach jak boniecki, plugawiec michnik czy też inni "usłużni patrioci" - idioci. Nie będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla takich zdrajców Kościoła jak bonieck IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:10 Gość portalu: Andrzej z Düsseldorfu napisał: > gdyby zapytać któregoś z Apostołów co sądzi o judaszu, to > myślę, że opinia ich byłaby mimo wszystlo lepsza niż ta, jakiej > można dzisiaj usłyszeć o takich padalcach jak boniecki, > plugawiec michnik czy też inni "usłużni patrioci" - idioci. > > Nie będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica. Ziejesz nienawiścia a odwołujesz sie do Jezusa i Maryji . Kto cie uczył religii , tumanie . Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Film dla takich zdrajców Kościoła jak bonieck 28.11.02, 07:18 Gość portalu: Andrzej z Düsseldorfu napisał: > gdyby zapytać któregoś z Apostołów co sądzi o judaszu, to > myślę, że opinia ich byłaby mimo wszystlo lepsza niż ta, jakiej > można dzisiaj usłyszeć o takich padalcach jak boniecki, > plugawiec michnik czy też inni "usłużni patrioci" - idioci. > > Nie będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze Dziewica. Opinii Apostołów o Rydzyku publicznie nie dałoby się zacytować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOLIK Re: Film dla takich zdrajców Kościoła jak bonieck IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.11.02, 09:56 Twoja Chrześcijańska tolerancja jest porażająca. Jak inkwizycja w średniowieczu. I ty masz czelność podpisywać swój list chrześcijańskim pozdrowieniem? Siedź sobie w Dueseldorfie i chodź na zloty neofaszystów. Tam twoje miejsce! Jest was mnóstwo! Sekciarze z RM obłąkani, ziejący nienawiścią do wszystkiego co was krytykuje. "WYBACZ IM OJCZE BO NIE WIEDZĄ CO CZYNIĄ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewnie nie puszczą Re: Film dla IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 18:30 Może tak filmik o mocarstwowych zakusach niejakiego Adama M. , tak dla równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Film dla IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 22:34 Boniecki podobnie jak jego protektor Macharski to żydzi! A Talmud dopuszcza wręcz nakazuję przyjęcie obcej wiary aby zniszczyć sektę! Wyrzutka narodu Izreala niejakiego Jeszue z Nazaretu i jego naukę! Dlatego kazdy zyd przechodząc obok świątyni katolickiej musi splunąć w Jej kierunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Film dla IP: *.acn.waw.pl 27.11.02, 23:14 Gość portalu: f napisał: > Boniecki podobnie jak jego protektor Macharski to żydzi! > A Talmud dopuszcza wręcz nakazuję przyjęcie obcej wiary aby zniszczyć sektę! > Wyrzutka narodu Izreala niejakiego Jeszue z Nazaretu i jego naukę! > Dlatego kazdy zyd przechodząc obok świątyni katolickiej musi splunąć w Jej > kierunku! Już ci ta siarka całkiem szare komórki wyżarła , flisku ze wsi Tarnobrzeg . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOLIK Re: Film dla IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.11.02, 10:02 Gość portalu: f napisał(a): > Boniecki podobnie jak jego protektor Macharski to żydzi! > A Talmud dopuszcza wręcz nakazuję przyjęcie obcej wiary aby zniszczyć sektę! > Wyrzutka narodu Izreala niejakiego Jeszue z Nazaretu i jego naukę! > Dlatego kazdy zyd przechodząc obok świątyni katolickiej musi splunąć w Jej > kierunku! Daj się leczyć - retoryka wyjęta z szamba. Nic dziwnego że w Polsce mamy takich Lepperkow i Rydzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariuszb Re: Film dla IP: 80.252.0.* 28.11.02, 12:20 Szaleni są wszyscy wokół nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daruszb Re: Film dla IP: 80.252.0.* 28.11.02, 12:35 Szaleni są wszyscy wokół nas. Nie widze nic złego w działalności o.Rydzyka ani jego radia i bardzo by żle sie stało jeżeli by kiedy kolwiek zaprzestano nadawania tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariuszb jestem za radiem IP: 80.252.0.* 28.11.02, 12:36 Szaleni są wszyscy wokół nas. Nie widze nic złego w działalności o.Rydzyka ani jego radia i bardzo by żle sie stało jeżeli by kiedy kolwiek zaprzestano nadawania tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy A Piotr nie miał ani srebra, ani złota IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 12:37 Finanse Radyja budzą sensacje, ale odwracaja uwagę od innych imperiów wewnątrz KK. Ks. Boniecki mówi: „Jedna rzecz wydaje mi się nadużyciem: końcowa scena z helikopterem. Nie wiem, czy powinna się w filmie znaleźć, bo o. Rydzyk helikoptera w końcu nie kupił. Pokazuje za to jego fascynację komfortem. Czy prawdziwą? Jestem przekonany, że ten cały gigantyczny biznes Radia Maryja o. Rydzyk stworzył po to, by służyć dziełu bożemu, a nie własnej wygodzie.” Podobnie jest z biskupami Rzymu. Wymyślali coraz to nowe nauki, jak choćby o czyśćcu i odpustach, aby cała Europa przychodziła ochotnie z darami po dar rzymskiego zbawienia. Biznes o. Rydzyka to small biznes w porównaniu z tym, co robi(ł) Rzym, aby rzekomo służyć dziełu Bożemu. Środki na Bazylikę Św. Piotra i na wiele innych „dzieł” katolicyzmu rzymskiego zebrano kosztem biednego ludu, któremu obiecano skrócenie mąk w czyśćcu w zamian za msze, odprawione w ich intencji, oczywiście, za „co łaska”, choć niepisany cennik usług kapłańskich funkcjonuje w społeczeństwie. A że o. Rydzykowi zachciało się być papieżem, więc buduje to swoje imperium. Skupienie uwagi na nim na jakiś czas odwraca uwagę od biskupów i proboszczów, którzy też budują swoje mniejsze czy większe imperyjka "aby służyć dziełu bożemu". Odwraca też uwagę od Watykanu, który skromnością i ubóstwem nie grzeszy. A pomyśleć, że Pan Jezus na piechotę chodził, albo na osiołku – czyli przemieszczał się tak samo jak zwykli ludzie; na nocleg zatrzymywał się w domach zwykłych ludzi, czasem nie miał gdzie głowy skłonić. A Piotr? Złota i srebra nie miał, ale mógł w mocy Jezusa uzdrawiać chorych: Dzieje 3,1 A Piotr i Jan wstępowali do świątyni w godzinie modlitwy, o dziewiątej. 3,2 I niesiono pewnego męża, chromego od urodzenia, którego sadzano codziennie przy bramie świątyni, zwanej Piękną, aby prosił wchodzących do świątyni o jałmużnę; 3,3 ten, ujrzawszy Piotra i Jana, gdy mieli wejść do świątyni, prosił o jałmużnę. 3,4 A Piotr wraz z Janem, wpatrzywszy się uważnie w niego rzekł: Spójrz na nas. 3,5 On zaś spojrzał na nich uważnie, spodziewając się, że od nich coś otrzyma. 3,6 I rzekł Piotr: Srebra i złota nie mam, lecz co mam, to ci daję: W imieniu Jezusa Chrystusa Nazareńskiego, chodź! 3,7 I ująwszy go za prawą rękę, podniósł go; natychmiast też wzmocniły się nogi jego i kostki, 3,8 i zerwawszy się, stanął i chodził, i wszedł z nimi do świątyni, przechadzając się i podskakując, i chwaląc Boga. 3,9 A cały lud widział go, jak chodził i chwalił Boga; A obecni „słudzy Boży”? Złota i srebra im nie brakuje, a jak spotkają na swej drodze chorego czy biednego to proponują mu mszę (za co łaska) w intencji poprawy stanu zdrowia czy sytuacji życiowej. Jak długo jeszcze naród będzie w niewoli kapłaństwa rzymskiego? Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: A Piotr nie miał ani srebra, ani złota IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.02, 21:52 palancie! jehowito durny! pukaj dalej do nastepnych drzwi! i spierdalaj z tego katolickiego kraju! do rosji , albo Albanii! tam wielu ateistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: A Piotr nie miał ani srebra, ani złota IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 13:50 Gość portalu: jan napisał(a): > palancie! jehowito durny! pukaj dalej do nastepnych drzwi! i spierdalaj z tego > katolickiego kraju! do rosji , albo Albanii! tam wielu ateistow. Nie chce mi się wierzyć, że to Jan, którego znałem do tej pory. Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś