Dodaj do ulubionych

Jest cos ciekawego w telewizji

12.05.06, 19:25
Po nominacji Walstina powinien byc ciekawy program wszystko zalezy od tego
jaka bedzie cenzura w urzedzie Torunskim.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach My tu u nas 12.05.06, 19:26
      rzuciliśmy telewizję razem z paleniem.
      • grom3 Re: My tu u nas 12.05.06, 19:27
        To bede musial do was przyjechac zeby rzucic palenie.
        • po_godzinach Re: My tu u nas 12.05.06, 19:28
          Zapraszamy. Właśnie rozpoczęliśmy sezon rzucania.
    • asienka32 Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 12.05.06, 19:33
      "Europa da się lubić"
      • po_godzinach zepsuł ci się pilot? 12.05.06, 19:34
        • asienka32 W czym problem? 12.05.06, 19:49
          Nie można wyrazić słow krytyki na temat proeuropejskiej szmiry robionej na
          poziomie dożynek w pcimiu dolnym?
          Ja rozumiem, ze Europa uczy nas tolerancji, ale to jeszcze nie jest powód żebym
          tolerowała panią Richardson na szklanym ekranie.
          • po_godzinach chyba w tobie 12.05.06, 19:56
            od tego jest pilot, zeby wyłaczac telewizję, gdy ci nie odpowiada program
            • asienka32 Co ty nie powiesz? 12.05.06, 20:02
              a ja myślałam, ze to ozdoba na kominek.
              • abstrakt2003 Re: Co ty nie powiesz? 13.05.06, 17:02
                asienka32 napisała:

> a ja myślałam, ze to ozdoba na kominek.
                =============================================
                Asieńko to nie jest ozdoba na kominek! To służy do czegoś zupełnie innego.
            • manhu Re: chyba w tobie 13.05.06, 16:55
              po_godzinach napisała:
              > od tego jest pilot, zeby wyłaczac telewizję, gdy ci nie odpowiada program

Gorzej jak się komu nie podoba cały program!
              Dawniej w TV było ciekawych rzeczy po 8godz/dobę. Nagrywałem wszystko, ale oglądałem tylko najciekawsze. Teraz lecą już tylko powtórkowe powtórki powtórzonych powtórek. To powinno być karalne! Zawsze byłem tolerancyjny dla takich szmir jak Dynastia czy Niewolnica Izaura, ale to dopóki było przynajmniej 2h programu na dobę dla mniem, a teraz jest śr.30 min:(
          • bracia_zbrojek Re: W czym problem? 12.05.06, 20:45
            Asienko, Europa da sie lubic to calkiem znosny program przy takim
            np.Pospieszalskim!
      • lolowedzynski Re: Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 12.05.06, 19:38
        A może niedzielną mszę?
        • blyskawica11 Re: Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 12.05.06, 23:11
          Widze ze juz robicie zamach na Niedzielna msze przez to robicie przykrosc
          ludzia starym sluchajac i ogladajac msze w telewizji nie musza wrzucac na tace.
          • gat45 msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:17
            Doznalam olsnienia i dziekuje bardzo !!!! Jezeli reczywiscie nadaje sie msze w
            rqadiofonii i telewizji po to, zeby biedni emeryci [i inni] nie musieli rzucac
            na tace, to WSPANIALE
            • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:20
              A co ty myslales ze jest inaczej,emeryci juz sie rozleniwili chodzic im sie do
              kosciola nie chce bo go maja w telewizji a przy tym oszczedzaja na skladkach.
              • po_godzinach Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:21
                i na butach.
                • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:28
                  Dlatego jak beda chcieli zlikwidowac msze swieta w telewizji musimy
                  protestowac,bo juz takie glosy chodza w Episkopacie mowili ze przez ta msze
                  traca rocznie miliony w skladkach.
                  • po_godzinach Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:30
                    no nie wiem czy to tak ładnie, żeby tracili te miliony ze zwykłego lenistwa
                    tych emerytów
                    • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:34
                      Przeciez chcieli wolny rynek to go maja.
                      • po_godzinach Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:36
                        no tak, ale czy msza święta to rynek?
                        • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:46
                          Czy nie widzisz co kler zrobil z kosciola i z mszy swietej pospolity
                          burdel,nieraz mysle kiedy te przybytki rozpusty ludzie zaczna palic a w ogole
                          do czego potrzebny jest ksiadz.
                          • gat45 Re: msza niedzielna w TV 12.05.06, 23:58
                            Oj, ostro !!! A ja sie uwazalam za antyklerykalke... Sa chyba jednak porzadni
                            ksieza, przestrzegajacy zasady pierwszej, ktora brzmi [nikt juz o tym nie mowi,
                            z powodow oczywistych] : duszpasterz powinien zyc jak najbiedniejsza z jego
                            owieczek...

A moze przypomnielibysmy sobie - najpierw sobie - a potem Komu Nalezy, na czym
                            polega duszpasterska sluzba ? I ze kosciol swiety matka nasza ...

Kolo polnocy na marzenia mi sie zbiera. Dla ulatwienia dodam, ze osobiscie nie
                            uczesczam do przybytku panskiego, ale nauke Chrystusowa jak kazdy normalny
                            czlowiek uwazam za piekna - przed wypaczeniem wszakze. Jak wiekszosc pieknych
                            idei zreszta...
                            • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 13.05.06, 00:02
                              Ja jestem twoja odwrotnoscia do kosciola chodze co Niedziele ile tam mozna
                              busnesow zalatwic,modlic to sie modle w domu w spokoju bo w kosciele nie mozna
                              sie modlic tam tylko kler o busnesach mowi.
                              • gat45 Re: msza niedzielna w TV 13.05.06, 00:17
                                Byskawico mila ! Wcale nie jestesmy przeciwnosciami, po prostu ja nie MUSZE
                                zalatwiac swoich zyciowych spraw w farnym kosciele. Ani zadnym innym. Pewnie
                                gdybym musiala tak zarabiac na zycie, to tez bym chadzala co niedziela.

A duchowienstwu polskiemu przydala by sie lekcja pogladowa : przyjrzec sie, jak
                                sluzba boza wyglada w krajach, gdzie narod mniej szczodry i nie az tak
                                latwowierny...

• blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 13.05.06, 00:21
                                  U mnie w Hondurasie do kosciola musze dojechac 80 km jak juz tam zajade to
                                  zalatwiam rozne sprawy a pozniej wracam do domu.Masz racje niech przyjada do
                                  Hondurasu na szkolenie do jezuitow,po powrocie do Polski bedziesz mogla ich do
                                  rany przylozyc.
                                  • gat45 Re: msza niedzielna w TV 13.05.06, 00:56
                                    blyskawica11 napisała:

> U mnie w Hondurasie do kosciola musze dojechac 80 km jak juz tam zajade to
                                    > zalatwiam rozne sprawy a pozniej wracam do domu.Masz racje niech przyjada do
                                    > Hondurasu na szkolenie do jezuitow,po powrocie do Polski bedziesz mogla ich
                                    do
                                    > rany przylozyc.

Jezeli to do mnie, to : mieszkam blizej od Polski niz Honduras, ale jednak nie
                                    w kraju, gdzie kruszyne chleba .... Tutaj stopien ukoscielenia na km2 jest z
                                    pewnoscia wielki, ale historyczny, koscioly to zabytki i nawet jak jakis ksiadz
                                    czasem przyjedzie .... Ksieza sa za to ubodzy i naprawde sa slugami swoich
                                    parafian. Patrzac na nich nawet takie paskudztwo jak ja musi odczuc cos w
                                    rodzaju podziwu.

Dla porzadku : ten zloty okres panowania nad duszami i kiesa tutejszy kler ma
                                    juz za soba. Bp oczywiscie bylo i tak
                                    • blyskawica11 Re: msza niedzielna w TV 13.05.06, 01:24
                                      Masz racje zlote czasy dla kosciola juz sie skonczyly,u nas przychodzi dosc
                                      duzo ludzi do kosciola raz mnie nawet tubylec zadal pytanie jest przeciez jeden
                                      Bog a kolo niego kreci sie tyle religji wiesz tym pytaniem mnie zaskoczyl nie
                                      umialem jemu odpowiedziec dlaczego kolo Boga kreci sie tyle religji.
                                      • gat45 zlote czasy kosciola 13.05.06, 01:49
                                        Nie wydaje mi sie, zeby sie w Polsce konczyly sie teraz zlote czasy. Zlotym
                                        moralnie wiekiem byla PRL, potem - po 1989 - nastal czas krow tlustych. Czy
                                        tluste lata sie koncza ? Nie przypuszczam. Marzenie : skoro moj kraj
                                        pochodzenia jest tak katolicki, to moze przynajmniej bylby nim w odmianie
                                        czystej, tej co to o milosci blizniego i krzywd naprawie przede wszystkim mysli
                                        i wiernych tego naucza... Za to widzimy na kazdym kroku bute Kosciola jako
                                        instytucji. No i wlasnie. Kosciol to nie powinna byc INSTYTUCJA, a potrzeba
                                        serca.

Mowilam, ze okolo polnocy na marzenia mi sie zbiera, a teraz polnoc juz chyba
                                        tylko w Islandii....
      • marga_f Re: Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 14.05.06, 07:13
        asienka32 napisała:

> "Europa da się lubić"

O ty podła babo chcesz wyrzucać jeden z lepszych programów ?
        A słuchaj se Radia Maryja jak CI SIE TEN PROGRAM NIE PODOBA.
        Boże co za kobity pozbawione gustu i poczucia humoru, nudą chcesz nas zabić?
        • grom3 Re: Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 14.05.06, 17:54
          marga_f co ty chcesz od asienki32 jakim tonem odnosisz sie do kobiety,taki
          stary a taki glupi.
          • marga_f Re: Może w końcu wyrzucą z anteny szmirę 14.05.06, 20:12
            grom3 napisał:

> marga_f co ty chcesz od asienki32 jakim tonem odnosisz sie do kobiety,taki
            > stary a taki glupi.

Faktycznie moze nie ladnie sie wyraziłam , ale to jeden z niewielu ciekawych
            programów w Polskiej telewizji, reszta to skamieniała nuda.
            PS. nie jestem stara ani troche .Nie chcialam obrazic twojej przyjaciółki.
    • marouder Ja bym przeniosl na miejscu Lojca Rozmowy... 13.05.06, 01:29
      ...Niedokonczone z Radyja do TVP, a gdybym byl tak Wildsteinem, ich prowadzenie powierzylbym Kazi Szczuce.
      Dobry pomysl?

grom3 napisał:

> Po nominacji Walstina powinien byc ciekawy program wszystko zalezy od tego
      > jaka bedzie cenzura w urzedzie Torunskim.
      • blyskawica11 Re: Ja bym przeniosl na miejscu Lojca Rozmowy... 13.05.06, 01:31
        Jak mozna radiem maryja zasmiecac telewizje publiczna.
        • marouder Mozna, a jak bedzie potrzeba, to ktos powie,... 13.05.06, 01:33
          ...ze tak trzeba:))

blyskawica11 napisała:

> Jak mozna radiem maryja zasmiecac telewizje publiczna.
          • blyskawica11 Re: Mozna, a jak bedzie potrzeba, to ktos powie,. 13.05.06, 01:38
            jak tak sie stanie to smialo mozna bedzie powiedziec ze Polska podzielila los
            Iranu,mysle ze wtedy ksiadz Rydzyk rozpocznie badania nad bronia atomowa po nim
            wszystkiego mozna sie spodziewac bedzie podazal sladami Prezydenta
            Iranu.Wlasnie sluchalem radia 1010 CFRB z Toronto ksiadz Rydzyk przybyl z
            wizyta duszpasterska do Toronto bylem zdziwiony ze bez Glempa.
            • marouder Lojciec Derektor przyjechali nawiedzic Kanade.. 13.05.06, 01:43
              ..nie tylko, by ubogacic ten rozlegly kraj swoja szlachetna osoba, ale takze za potrzeba finansowa.
              Sam slyszalem, jak Lojciec przez telefon skarzyli sie Radyjosluchaczom, ze spodziewane datki z Europy nie naplywaja a w kraju tez chytrosc coraz wieksza..

blyskawica11 napisała:

> jak tak sie stanie to smialo mozna bedzie powiedziec ze Polska podzielila los
              > Iranu,mysle ze wtedy ksiadz Rydzyk rozpocznie badania nad bronia atomowa po nim
              >
              > wszystkiego mozna sie spodziewac bedzie podazal sladami Prezydenta
              > Iranu.Wlasnie sluchalem radia 1010 CFRB z Toronto ksiadz Rydzyk przybyl z
              > wizyta duszpasterska do Toronto bylem zdziwiony ze bez Glempa.
              • blyskawica11 Re: Lojciec Derektor przyjechali nawiedzic Kanade 13.05.06, 01:47
                To wybral na swoja podroz zly czas podobno tak jak czytalem jest wojna Poloni
                Kanadyjskiej z Zakonem Oblackim,rozpoczal sie w sadzie w Toronto jakis proces o
                milionowe naduzycia i defraudacje kleru mysle ze ksiadz Rydzyk wroci z pustym
                workiem.
                • marouder I tak mu dopomoz Bog:)) 13.05.06, 01:55
                  Ta wojna z Oblatami trwa juz dlugo.
                  Na FS, co pewien czas wpisuje sie kanadyjski Polak i relacjonuje przbieg i tlo konfliktu. Od ponad roku widuje tam jego watki.
                  Z drugiej strony wiem od znajomych, ze Radyjo jest w Kanadzie b.popularne wsrod tamtejszej polskiej diaspory, wiec pomimo zyczen zawartych w temacie, obawiam sie, ze Lojciec wyciagnie starym babkom z kont i torebek spory grosz:(

blyskawica11 napisała:

> To wybral na swoja podroz zly czas podobno tak jak czytalem jest wojna Poloni
                  > Kanadyjskiej z Zakonem Oblackim,rozpoczal sie w sadzie w Toronto jakis proces o
                  >
                  > milionowe naduzycia i defraudacje kleru mysle ze ksiadz Rydzyk wroci z pustym
                  > workiem.
                  • blyskawica11 Re: I tak mu dopomoz Bog:)) 13.05.06, 02:20
                    Mam kolege w Kanadzie mowil mi ze poparcie dla radia Maryja bardzo spadlo,jest
                    podobno totalny front antykoscielny w Toronto moze w mniejszych miastach ma
                    swoich zwolennikow,Silne poparcie z tego co slysze ksiadz Rydzyk ma tylko w
                    Chicago ale tam polonia jest chytra.
                    • grom3 Oto slowo czarne 13.05.06, 12:16
                      Juz mamy Rydzyka w Toronto akurat przylecial w najbardziej goracym momencie dla
                      Poloni Kanadyjskiej,bojkot parady Oblackiej sprawa w sadzie o przewalke
                      milionow dolarow przez powiernikow Oblatow 50 lecie zlodziejstw Zakonu
                      Oblackiego na Poloni Kanadyjskiej uroczystosci za kilka dni Glemp boi sie
                      przyleciec ma z Polonia na pienku za Polcan Bank w Warszawie wlasnosc czlonkow
                      Credit Union 2 swietych 30 zlodzieji 5 pedalow taka jest potoczna nazwa tej
                      katolickiej kasy.
    • henryk.log Może w końcu "Warto Gadać" w kółko będą puszczać? 13.05.06, 16:58
      :-)
      • blyskawica11 Re: Może w końcu "Warto Gadać" w kółko będą puszc 14.05.06, 04:59
        Mysle ze masz racje nie tylko warto gadac a nawet trzeba gadac.
        • grom3 Re: Może w końcu "Warto Gadać" w kółko będą puszc 14.05.06, 19:36
          To znowu ladnie kosciol wyjdzie jak Zablocki na mydle nie otrzyma za film zadne
          royalty.i jeszcze sie musi bronic przed inowiercami a szczescie juz tak bylo
          blisko.
          • blyskawica11 Re: Może w końcu "Warto Gadać" w kółko będą puszc 14.05.06, 23:32
            Tak to jest jak ludzia chca wpompowac czarna demagogje,to pozniej klepki w
            glowie trzeszcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka