Dodaj do ulubionych

Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego

22.05.06, 11:27
Sam Wałęsa powiedział kiedyś,że wyciągnął J.K.Bieleckiego z kapelusza z
poziomu 4 ligi działaczy podziemia ,by utrzeć nosa Mazowieckiemu,Olszewskiemu
i elicie.Jak to więc sie stało,że 4 ligowy gość zrobił także karierę finansową
najpierw w EBOR a teraz w PKO SA (ogłoszono,że zarobił w ciągu roku
absurdalną kwotę 2,77 mln zl).Gość z 4. ligi? Jak to się stało?A czy nikomu
nie przyszło do głowy ,że ktoś mu sie odwdzięcza za jego
premierowanie.Przeciez za jego czasów kapitał zachodni wchodził w polską
gospodarkę jak w masło a on sam głosił,że duża fabryka jest tyle warta ile
ktoś zechce za nią zapłacić-w konsekwencji sprzedawano za przysłowiowa
złotowkę.Może teraz wyświetli to Komisja Prawdy i Sprawiedliwości.Oby.
Obserwuj wątek
    • dibadzio solidarnościowiec zmienił się w lichwiarza 22.05.06, 11:38
      Facet pkrzykleił sie do protestu robotników z powodu wzrostu cen kaszanki a
      teraz bez skrupułów doi biedne polskie społeczeństwo ile się tylko da.Kaszanka
      przestala go obchodzić.
      • praepo zawłaszczanie Polski 22.05.06, 11:43
        To nie PiS zawłaszcza Polskę ,Polskę zawłaszcza Układ i tacy karierowicze bez
        czci i wiary ,jak Bielecki Jan krzysztof.Też czekam na komisję śledczą.
        • pandada Ależ PiS wymienia kadry w sp. Skarbu Państwa. 22.05.06, 11:47
          Niedługo te sumy będą spływały na konta wskazane przez Jarosława Kaczyńskiego.
          • doopajasiu Re: Ależ PiS wymienia kadry w sp. Skarbu Państwa. 22.05.06, 12:02
            J.K.Bielecki w ekipie Kaczyńskich? Przeciez to KLD-wróg PiSu?Co miałeś na
            myśli?Może wyjaśnisz?
            • pandada ja nie wiem jak to prościej napisać 22.05.06, 12:28
              Ministerstwo Skarbu jest w rękach PiS i to ta partia ma obecnie największy wpływ na skład zarządów i rad nadzorczych w państwowych firmach. Dokonuje się wymiana na swoich BMW, bo TK Oni.
              • ayran Re: ja nie wiem jak to prościej napisać 22.05.06, 13:11
                Pamiętaj, że skład rad nadzorczych najwazniejszych spółek z udziałem Skarbu
                państwa jest zatwierdzany osobiście przez Jarosława. Co stanowi gwarancję, że
                będą to wyłącznie ludzie uczciwi i kompetentni.
                • etta2 Re: ja nie wiem jak to prościej napisać 23.05.06, 18:24
                  Hahahaha, a w szczególności ci z Samejbrony będą świecić przykładem pod
                  względem uczciwości, hahahahaaaaaa. A Zawisza Czarny, szef speckomisji od
                  banków, wytłumaczył swoją rolę w firmie-pralni? A taaak, on nie musiał, on
                  cysty od urodzenia, wszak PiSduś.
                • wicepremier_lepperem Re: ja nie wiem jak to prościej napisać 22.06.06, 00:26
                  A nie zapominajta o mnie !!
          • 1normalnyczlowiek I bardzo dobrze. 23.05.06, 18:34
            pandada napisał:
            > Niedługo te sumy będą spływały na konta wskazane przez Jarosława Kaczyńskiego.

• weteran3 J.K.Bielecki ma dużego węża pokarmowego... 30.05.06, 08:30
              Sam nic nie zdziałałby.A Neapolitano płaci za usługi dobrze.
          • paliwoda2 Skąd ty to wiesz-z autopsji? 27.05.06, 12:02
            Twoje myślenie jest typowe dla członka lub sympatyka PO.
          • paliwoda2 Re: Ależ PiS wymienia kadry w sp. Skarbu Państwa. 28.05.06, 16:00
            Tak sądzisz?Pewnie jesteś z PO.
      • doopajasiu Re: solidarnościowiec zmienił się w lichwiarza 08.06.06, 00:58
        Jakiś Bielecki wsółpracował ze Skowrońskim.Czy to ten Bielecki?
    • ayran Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 22.05.06, 12:07
      paliwoda2 napisał:

> Sam Wałęsa powiedział kiedyś,że wyciągnął J.K.Bieleckiego z kapelusza z
      > poziomu 4 ligi działaczy podziemia ,by utrzeć nosa Mazowieckiemu,Olszewskiemu
      > i elicie.

Gdzie i kiedy tak powiedział? Tekst Urbana przypisujesz Wałęsie?

> Jak to więc sie stało,że 4 ligowy gość zrobił także karierę finansową
      > najpierw w EBOR a teraz w PKO SA (ogłoszono,że zarobił w ciągu roku
      > absurdalną kwotę 2,77 mln zl).Gość z 4. ligi? Jak to się stało?A czy nikomu
      > nie przyszło do głowy ,że ktoś mu sie odwdzięcza za jego
      > premierowanie.

Tobie przyszło. Nawiasem mówiąc kilku szefów banków w Polsce zarobiło pieniądze
      nie mniejsze, przy znacznie gorszych wynikach swoich firm.

• paliwoda2 do ayrana 22.05.06, 12:58
        Oczywiście,że powiedział.Na własne oczy widziałem i na własne uszy słyszałem w
        TVP.Już dawno temu a dokładnie kiedy- nie piszę książki więć nie podam daty.A ty
        znasz wszystkie wypowiedzi Lecha,że to kwestiionujesz.Ja nie musiałem i nie
        mogłem wszystkiego słyszec ale to słyszałem.
        • ayran Re: do ayrana 22.05.06, 13:06
          paliwoda2 napisał:

> Oczywiście,że powiedział.Na własne oczy widziałem i na własne uszy słyszałem w
          > TVP.Już dawno temu a dokładnie kiedy- nie piszę książki więć nie podam daty.A
          t
          > y
          > znasz wszystkie wypowiedzi Lecha,że to kwestiionujesz.Ja nie musiałem i nie
          > mogłem wszystkiego słyszec ale to słyszałem.

Słyszałeś na własne uszy, że Wałęsa powiedział że nominuje Bieleckiego na złość
          m.in. Olszewskiemu? Popracuj nad uszami.
          • paliwoda2 Re: do ayrana post bis 22.05.06, 13:12
            Oczywiście,że Wałęsa nazwisk nie wymieniał.Ja nie cytowałem Wałęsy,jedynie
            omówiłem sens jego wypowiedzi ale słowo " z 4. ligi" padło dosłownie.
            • ayran Re: do ayrana post bis 22.05.06, 13:17
              paliwoda2 napisał:

> Oczywiście,że Wałęsa nazwisk nie wymieniał.Ja nie cytowałem Wałęsy,jedynie
              > omówiłem sens jego wypowiedzi ale słowo " z 4. ligi" padło dosłownie.

No właśnie, dosłownie. Dokładnie to przypisanie Bieleckiego do którejś tam ligi
              (o ile pamiętam - trzeciej) - jest autorstwa Urbana Jerzego.
              • paliwoda2 Re: do ayrana po raz trzeci 22.05.06, 13:31
                Obstajesz przy swoim.Ja jestem pewny swego.I niech już tak zostanie.Szkoda
                jałowej dyskusji bo to,że Bilelecki jest z III ,czy IV ligi,to nie ulega
                wątpliwości,że wdrażał z zapałem KLDowskie koncepcje też,że była wyprzedaz a nie
                prywatyzacja to też,że dziwna kariera tego pana może być efektem wdzięczności
                beneficjentów wymaga co najmniej zbadania przez komisję śledczą to też nie ulega
                najmniejszej wątpliwości.Howgh.
                • ayran Re: do ayrana po raz trzeci 22.05.06, 13:39
                  paliwoda2 napisał:

> Obstajesz przy swoim.Ja jestem pewny swego.I niech już tak zostanie.

Jasne. Jesteś pewny swego i już. Mówiąc w skrócie - twierdzisz, że cytujesz
                  Wałęsę (choć wypowiedź jest autorstwa Urbana i do dziś można ją znaleźć np. na
                  stronie Marka Pola), jednocześnie uznając za udowodnione, że skoro Wałęsa tak
                  twierdził jak rzekomo na własne uszy słyszałeś, to znaczy że faktycznie
                  Bielecki jest do niczego a jego dzisiejsze "absurdalnie wysokie zarobki" w
                  prywatnym banku z pewnością wynikają z tego, że musi się komuś odwdzięczyć. I
                  nic nie ulega dla ciebie najmniejszej wątpliwości, choć póki co żadna para
                  szczegółów się ze sobą nie zgadza.
                • camille_pissarro Re: do ayrana po raz trzeci 23.05.06, 20:11
                  Być może internauta o nick'u ayran ma rację , ze Jan Rem tak określał swoich
                  politycznych adwersarzy ale ja Cie popieram, bo dokładnie pamiętam , że
                  L.Wałęsa takiego własnie określenia we stosunku do JKB użył i to jest prawda,
                  niezależnie od tego co sądzi o tym wspomniany wyżej "ayran".
                  Pisząc powyższe słowa , chciałbym zaznaczyć , że nic przeciw JKB nie mam ,ba
                  uważam , ze jest lepszy niz HGW ( pomimo , ze po gdańskiej WSE a nie SGH ).
                  Inną sprawa sa niesamowicie wysokie apanaże prezesów banków i innych spółek ale
                  to juz inny watek do dyskusji.
                  • ayran Re: do ayrana po raz trzeci 23.05.06, 22:05
                    Gdzie i kiedy? Nie pamiętasz, zapewne.
                    Pamiętasz, że tak powiedział. Tak to Urban Jerzy zgrabnie scedował swą
                    "twórczość" na swego wroga. No - chyba że pamiętasz?
                    • camille_pissarro Re: do ayrana po raz trzeci 23.05.06, 22:12
                      Jasne , ze pamiętam i było to w 1990 roku ( bodajze październik ), tuz po
                      nominowaniu JKB na premiera RP.
                      • ayran Re: do ayrana po raz trzeci 23.05.06, 22:15
                        camille_pissarro napisał:

> Jasne , ze pamiętam i było to w 1990 roku ( bodajze październik ), tuz po
                        > nominowaniu JKB na premiera RP.

Źródło poproszę. Od siebie dodam, że październik odpada. JKB został nominowany
                        po wyborach prezydenckich (pierwsza tura - 25 listopada, druga tura - 9 grudnia).
    • bryt.bryt Bielecki to zdrajca! 22.05.06, 12:31
      paliwoda2 napisał:

(...)
      > on sam głosił,że duża fabryka jest tyle warta ile
      > ktoś zechce za nią zapłacić(...)

A to dopiero bluznierca! Za takie opinie powinni go powiesic!
      Kapitalista jeden wstretny!
      • paliwoda2 do bryt.bryt 22.05.06, 13:00
        Nie należy brac tego dosłownie.To była retoryka KLD,by uzasadnić społecznie
        proceder "sprzedawania" wszystkiego za bezcen.Jestes naiowniakiem czy udajesz
        naiwniaka?
      • dr.szfajcner Re: Bielecki to zdrajca! 23.05.06, 01:09
        bryt.bryt napisał:

> paliwoda2 napisał:
        >
        > (...)
        > > on sam głosił,że duża fabryka jest tyle warta ile
        > > ktoś zechce za nią zapłacić(...)
        >
        > A to dopiero bluznierca! Za takie opinie powinni go powiesic!
        > Kapitalista jeden wstretny!

Za komuny tacy szli do wiezienia.
        ( np. ten facet co kupowal bulki u piekarza, wozil na rowerze
        pod fabryke i tam sprzedawal 20% drozej,)
    • xtrin Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 22.05.06, 12:35
      > że duża fabryka jest tyle warta ile ktoś zechce za nią zapłacić

A nie?
      • paliwoda2 do xtrin 22.05.06, 13:03
        Teoretycznie- tak.Ale nie można tego brać doslownie.To była tylko retoryka
        KLD,by uzasadnić wyprzedaz wszystkieo za bezcen.Chyba nie jesteś tak naiwny?
      • gniewko_syn_ryba Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 23.05.06, 22:36
        xtrin napisała:

> > że duża fabryka jest tyle warta ile ktoś zechce za nią zapłacić
        >
        > A nie?

Idź do salonu Mercedesa i poproś, żeby sprzedali ci jakiegoś za 100 zł... Bo
        jest wart tyle ile ludzie chcą za niego dać... :P
    • mariner4 Prawo wartości mówi: 22.05.06, 12:44
      Każdy towar jest wart tyle, ile nabywca jest skłonny za niego zapłacić. To jest
      właśnie I prawo wartości!
      I to dotyczy wszystkiego. W gospodarce rynkowej towarem jest wszystko, co
      podlega obrotowi. A więc produkty, praca, pieniądz i tak dalej. Twój post
      świadczy o kompletnej ignorancji.
      Ile jest warta fabryka?
      Dokładnie tyle ile jest warta na wolnym rynku. I ani grosza więcej.
      Na przykład masz 1 milion Euro. Jest wystawiona fabryka na sprzedaż. Sprzedawca
      chce właśnie 1 milion EUR. Jak będzie wyglądała Twoja kalkulacja? Jeżeli włożysz
      ten milion do banku, to masz ok 50 tysięcy odsetek. Bez ryzyka, bez stresu.
      Lepiej zainwestowane pieniadze dadzą większy profit. Na przykład 8 % rocznie,
      czyli 80000 EUR rocznie. Do tej kwoty trzeba dodać cenę własnej pracy i cenę
      RYZYKA inwestycji. Aby wchodzić w ten interes trzeba zysku większego, niż suma
      powyższego. Najprościej rzecz ujmując trzeba mieć przynajmniej 15-20% zwrot
      inwestycji rocznie, aby w to wchodzić. Jeżeli ktoś za fabrykę chce od ciebie 1
      mln, to musisz mieć z tego przynajmniej 80000 rocznie zysku netto, aby w ten
      interes wchodzić. I nie ważne jest ile za tą fabrykę dal poprzedni właściciel!
      Jeżeli takiego zysku nie ma, to nie warto tej fabryki kupować.
      M>
      • paliwoda2 do marinera 4 22.05.06, 13:07
        Daruj sobie.W przypadku Bieleckiego to była czysta retoryka KLDowska,by
        uzasadnić wyprzedaż wszystkiego za bezcen a jeszcze dostać jakąś działkę za
        przysługę.Jak można być takim naiwnym.
      • read1 Re: Prawo wartości mówi: 22.05.06, 13:18
        Ani zarobki Bieleckiego, ani sprzedaż większości przedsiębiorstw na początku lat
        90-tych nie miały nic wspólnego z wolnym rynkiem i z wyceną dokonywaną przez ten
        rynek.
        Liczyły się tylko układy, układy i jeszcze raz łapówki.
        • aquinus Re: Prawo wartości mówi: 24.05.06, 00:45
          read1 napisał:

> Ani zarobki Bieleckiego, ani sprzedaż większości przedsiębiorstw na początku
          la
          > t
          > 90-tych nie miały nic wspólnego z wolnym rynkiem i z wyceną dokonywaną przez
          te
          > n
          > rynek.
          > Liczyły się tylko układy, układy i jeszcze raz łapówki.

Skąd o tym wiesz, że "Głosu niedzielnego"?
      • aquinus Re: Prawo wartości mówi: 24.05.06, 00:44
        mariner4 napisał:

Bardzo dobrze to wyjaśniłeś (uprzedzając mnie). Boję się jednak, że do głąbów
        to nie dotrze.
        • paliwoda2 do aquinusa 24.05.06, 15:33
          aquinus napisał:

> mariner4 napisał:
          >
          > Bardzo dobrze to wyjaśniłeś (uprzedzając mnie). Boję się jednak, że do głąbów
          > to nie dotrze.
          Poglądy marinera to scholastyka.Wyzywając innych od głąbów sam dajesz dowód
          ,jakim ty jestes głąbem,skoro tak imponuje ci ,co ogłasza światu mariner.Daruj
          sobie te pouczania.
          • aquinus Re: do aquinusa 24.05.06, 15:57
            paliwoda2 napisał:

Mówiąc o głabach nie miałem na myśli akurat Ciebie. A wracając do tematu, to
            nie żadna scholastyka, lecze podstawy ekonomii.
      • grzegorzlubomirski Jakie prawo i kto jes sformulowal? 31.05.06, 12:10
        Jezeli takie sformulowania nazywac prawami to kazdy tepak moglby je odkrywac, i
        np: w asrofizyce pelno byloby praw w stylu cialem niebieskim jest wszystko co
        jest na niebie i swieci.

W ekonomi neoklasycznej w przeciwienbstwie od klasycznej nie porusza sie
        problemu wartosci. Robia to zas kontynuatorzy szkoly klasycznej czyli
        neoricardianie i neomarksici w dosyc podobnej formie. Szkola neoklasyczna
        zadawala sie mechanizmem ksztaltowania ceny (krzywa podazy i popytu) ale jest
        to wytlumaczenie tak banalne ze z trudem moze byc uznana za jakiekolwiek
        odkrywcze prawo. Prawdziwa opowiedzia na problem ksztaltownia sie ceny bylaby
        odpowiedz dlaczego krzywe podazy i popytu spotykaja sie wlasnie w tym a nie
        innym punkcie, czyli jakie sa zmienne ktore wyznaczaja ten punkt. Marks
        (rozwijajac koncepcje Ricardo) wyznaczyl pracy wlozonej w dany produkt te
        cenotworcza role. Oczywiscie znakomicie znal od model podazy i popytu ale byl
        on dla niego niewystarczajacy gdyz pomijal on sedno sprawy -byl tylko banalnym
        stwierdzeniem faktu, tautologia a nie zadnym odkryciem.
        I tak w krotkim terminie zeczywiscie cenne ksztaltuje podaz i popyt ale w przy
        dluzszej pbserwacji widzimi ze wachania stosunku podazy i popytu oscyluja wokol
        pewnej wartosci - ktora nigdy ale to nigdy nie moze lezec ponizej pracy
        wlozonej w ten produkt. Gdyby tak bylo produkcja tego produktu byla by nie
        rentowna i zostala by ona zatrzymana. Gdyby z koleji cenna znacznie
        przewyszlala naklady poniesione w postaci pracy czy kapitalu stalego, profit
        bylby tak wysoki ze kapital z dziedzin przynaszacych mniejsze zyski zaczalby by
        masowo relokowany wyrownujac srednia stope zysku.
        Oczywiscie taka teoria nie ma sensu mikroekonomicznego ale za to bardzo duzy
        makroekonomiczny. W sensie globalnym wartosc pracy wykonanaj w gospodarce musi
        sie rownac sumie cen za produkty - takie ekonomiczne prawo zachowania energii.
        Na bezie tej marksowskiej koncepcji Leontiew rozwinal swoja koncepcje
        przeplywow miedzygaleziowych, za co dostal nobla. Nowsze matematyczne dowody
        teoremu Marksa - patrz Morishimo - zmarly dwa lata temu genialny matematyk
        ekonomista.

Z tym podazem - popytem to nie jest taka prosta sprawa jednak proste umysly sie
        takim "rozwiazaniem" zadawlaja.
    • reakcjonista1 I miał rację! 22.05.06, 12:45
      Fabryka jest tyle warta ile ktos chce za nia zaplacic. Pod warunkiem ze sprzedaz
      odbywa sie w jasnych warunkach czyli oficjalna aukcja.
    • read1 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 22.05.06, 13:20
      Bielecki w 4 lidze?
      To i tak nieźle.
      Biznesowo to też nie ekstra-klasa.
      Człowiek zaczynał poznawać mechanizmy rynkowe od układania płytek w łazienkach w
      Trójmieście, a tu nagle na premiera go biorą.
    • m.bekier absurdalny kraj to i absurdalne zarobki 23.05.06, 01:03
      W tak biednym kraju(najbiedniejszy kraj w UE-najniższe dochody per capita) takie
      pobory ,jakie ma Bielecki(2,77 mln za 2005 r.)to grabiez lege artis.
      • aquinus Re: absurdalny kraj to i absurdalne zarobki 24.05.06, 23:48
        m.bekier napisał:

> W tak biednym kraju(najbiedniejszy kraj w UE-najniższe dochody per capita)
        taki
        > e
        > pobory ,jakie ma Bielecki(2,77 mln za 2005 r.)to grabiez lege artis.
        Śni Ci się, widzę, PRL i odgórnie ustalane taryfikatory? To se ne vrati.
        • m.bekier Re: absurdalny kraj to i absurdalne zarobki 25.05.06, 00:39
          Aquinusie,mylisz się.Marzy mi się,że Polska to normalny kraj a nie republika
          bananowa.Marzy mi się np. taki system,jaki ma Szwecja czyli ustawiony do
          człowieka a nie na kasę,chociażby po trupach.Nic ci nie mówi idea solidaryzmu
          społecznego JP II?
          • aquinus Re: absurdalny kraj to i absurdalne zarobki 25.05.06, 23:15
            m.bekier napisał:

> Aquinusie,mylisz się.Marzy mi się,że Polska to normalny kraj a nie republika
            > bananowa.
            To głosuj dalej na PiS, na pewno doczekasz się!

Marzy mi się np. taki system,jaki ma Szwecja czyli ustawiony do
            > człowieka a nie na kasę,chociażby po trupach.
            Bzdura! Wszędzie, w każdym kraju gospodarka jest po to, żeby przynosić zysk.

Nic ci nie mówi idea solidaryzmu
            > społecznego JP II?
            Dokładnie nic, bo to bzdura.
            Jan Paweł II był wielkim autorytetem moralnym, ale nie ekonomicznym.
            A tzw. "solidaryzm społeczny" to wytrych, ktory dla każdego co innego oznacza.
            Nam nie jest potrzebny żaden wytrych, tylko zdrowa gospodarka, tzn. taka, do
            której panstwo się nie wtrąca.
    • marouder Byla taka piosenka... 23.05.06, 01:13
      " A jedna pani z pod baru
      Przestala sie lekko prowadzic,
      Ale nie z powodu Solidarnosci,
      Tylko z powodu starosci."

Na uzytek pana Bieleckiego mozna by ja nieco zmienic:

A jeden frajer z pod baru
      Nie zaczal sie dobrze prowadzic
      Wcale nie z powodu Solidarnosci,
      Tylko nabytej chamskosci.

paliwoda2 napisał:

> i elicie.Jak to więc sie stało,że 4 ligowy gość zrobił także karierę finansową
      > najpierw w EBOR a teraz w PKO SA (ogłoszono,że zarobił w ciągu roku
      > absurdalną kwotę 2,77 mln zl).Gość z 4. ligi? Jak to się stało?A czy nikomu
      > nie przyszło do głowy ,że ktoś mu sie odwdzięcza za jego
      > premierowanie.Przeciez za jego czasów kapitał zachodni wchodził w polską
      > gospodarkę jak w masło a on sam głosił,że duża fabryka jest tyle warta ile
      > ktoś zechce za nią zapłacić-w konsekwencji sprzedawano za przysłowiowa
      > złotowkę.Może teraz wyświetli to Komisja Prawdy i Sprawiedliwości.Oby.
      • siekiera77 Re:jan krzysztof 23.05.06, 04:12
        ksywa
        przemys dziewniany
        jest teraz
        prezesem banku
        ktory sam opitolil
        za tyle ile
        wloska kamora
        zgodzila sie zaplacic ;-)
    • jotkabielecki absurdalny jest ten post 23.05.06, 13:36
      Tyle sie nalęży i szlus.
    • kanaris2 Wdrażam ślectfo 23.05.06, 17:10
      Poleciłem walterowi szellenbergowi oraz hansowi klossowi przeprowadzić w tej
      kwestii skrupulatne ślectfo i w razie potfierdzenia zarzutuf puścić J>K>
      Bieleckiego w skarpetkach.
      • praepo Re: Wdrażam ślectfo 23.05.06, 17:17
        Zawsze na forum znajdzie się jakiś idiota,robiący sobie niestosowne jaja z
        poważnych spraw.PiS powinien ukrócić te mega zarobki-grabieże a wtedy zmkną
        mordy niewcześni prześmiewcy ,bo kopary im opadną.
    • sawa.com jeśli sie chce kogos uderzyć to kij sie znajdzie 23.05.06, 17:39
      Tak i wy przyczepiliście się do Bieleckiego. Daj nam Boże takich polityków. To,
      ze Wałęsa mówił IV liga to chyba miał na mysli fakt, ze Bielecki był wtedy
      młodzikiem... ale wykształconym w przeciwieństwie do obecnych wielu polityków i
      to na eksponowanych stołkach. Bystry był chłopak. A nasz majątek narodowy to
      głównie sld prywatyzowało i aws. Bielecki był w 1991 roku premierem i to
      niespełna rok.

Lubię tego polityka i cenię go. A że nie tylko ciężarówka kierował - tak
      zarabiał na zycie bo nie chciał kolaborować z komuną - to podaje link do jego
      cv pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Krzysztof_Bielecki
      • paliwoda2 Re: jeśli sie chce kogos uderzyć to kij sie znajd 23.05.06, 18:32
        sawa.com napisała:

> Tak i wy przyczepiliście się do Bieleckiego. Daj nam Boże takich polityków. To,
        >
        > ze Wałęsa mówił IV liga to chyba miał na mysli fakt, ze Bielecki był wtedy
        > młodzikiem... ale wykształconym w przeciwieństwie do obecnych wielu polityków i
        >
        > to na eksponowanych stołkach. Bystry był chłopak. A nasz majątek narodowy to
        > głównie sld prywatyzowało i aws. Bielecki był w 1991 roku premierem i to
        > niespełna rok.
        >
        > Lubię tego polityka i cenię go. A że nie tylko ciężarówka kierował - tak
        > zarabiał na zycie bo nie chciał kolaborować z komuną - to podaje link do jego
        > cv pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Krzysztof_Bielecki

Pozwól,że wypunktuję twoje "argumenty":
        1)Był premierem niespełna rok
        Ale wystarczyło to na rozszabrowanie gospodarki.Afera
        aalkoholowa,papierosowa,markowa,rublowa,ARTb,ostry zjazd PKB w dół(zatrzymał to
        dopiero Olszewski),afera Proxy,apogeum złodziejskich prywatyzacji etc
        A tak na marginesie-dłuższe premierowanie niż rok to w III RP ewenement.
        2)Wykształcony
        Gdzie?No przeciez w PRLu.Jako student czymś się wyróżniał?Totalne przecięt-
        niactwo
        3)To,że był to młodzik,to nie jest usprawiedliwienie.To obciąża Wałęsę.Frasyniuk
        czy Bujak to też byli młodzicy ale trudno o nich powiedzieć 4 liga działaczy.A
        Bielecki niczym nie wyróżniający sie przeciętniaki to faktycznie 4. liga.
        4)Bystry chłopak
        Daruj sobie znam bystrzejszych.A w ogóle to co to za kryterium?
        5)Lubisz go
        No jasne.Kibole czują do siebie miętę.Dla Bieleckiego piłeczka zawsze sta-
        nowiła jądro życia.Drugi taki bystrzak to Lewandowski(aktualnie ma proces),a
        trzeci Tusk,oglądający meczyki nwet na posiedzeniu Sejmu
    • sztudent1 A tobie co do tego ile zarabia?????? 23.05.06, 17:49
      • 1normalnyczlowiek Dobrze żeś nie student. 23.05.06, 19:15
        sztudent1 : A tobie co do tego ile zarabia??????

---> Nawet nie próbujesz zrozumieć jakie mechanizmy działały podczas tamtych
        prywatyzacji i tworzeniu najróżniejszych spółek z zarządami i radami
        nadzorczymi. W tamtych czasach określenia grupa ludzi zaliczyła przyspieszony,
        parotygodniowy kurs menagerski.Następnie obsadzono nimi stanowiska i dano
        wynagrodzenia nie mające nic wspólnego z ich kwalifikacjami (a raczej z brakiem
        kwalifikacji) oraz z wynikami finansowymi spółek i firm. Obwołano ich po tym
        kursie doświadczonymi i wszystkowiedzącymi ekspertami od naprawy firm, od razu
        zrównując z podobnymi ludźmi i stanowiskami w innych krajach o wieloletniej
        tradycji i kulturze gospodarczej. Jak działali - to było widać. Teraz dalej
        mienią się "fachowcami" i żądają jeszcze więcej. Te wszystkie nienależne im
        pieniądze mogły być spożytkowane na rozwój firm - ale kogo to obchodziło?

Firma jest tyla warta ile ktoś chce za nią dać?
        Jak na siłę sprzedajesz, to tak może być.
        Większość tych "sprzedaży" była podobna do sprzedaży hut stali, które podobno w
        momencie transakcji były prawie bez wartości - ze względu na bilans kosztów i
        przychodów. Jedyną dziwną rzeczą, o której sztaby doradców i innych fachowców
        nie wiedziały i nie były w stanie przewidzieć, to to że w tydzień po sprzedaży
        już wszyscy wiedzieli o zapotrzebowaniu na stal przez Chiny. Cud.
    • ppppp7 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 23.05.06, 17:59
      PEKAO SA to prywatna firma. Jeśli WZA postanowi, to prezes może zarabiać i 300
      mln rocznie. Nic nam do tego.
      A tak na marginesie. Bielecki zarobił niecałe 3 mln, a prowadzony przez niego
      bank zarobił 1500 mln netto! Pewnie facet w 2006 dostanie sporą podwyżkę.
      • paliwoda2 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 23.05.06, 18:45
        ppppp7 napisał:

> PEKAO SA to prywatna firma. Jeśli WZA postanowi, to prezes może zarabiać i 300
        > mln rocznie. Nic nam do tego.
        > A tak na marginesie. Bielecki zarobił niecałe 3 mln, a prowadzony przez niego
        > bank zarobił 1500 mln netto! Pewnie facet w 2006 dostanie sporą podwyżkę.

Z czego tak się cieszysz,że PEKAO SA zarobił1,5 mld zysku.Co z tego ma kraj.To
        nie jest polski bank.A w ogóle to banki w Polsce mają straszne eldorado nie
        wiedzie czemu-z przerzucania papierków i ustalenia horrendalnych opłat i
        prowizji zakażfdą najgłupszą czynność.Co byś powiedział,gdybyś w sklepie musiał
        placić za obsługę?Różnica oprocentowania wkładów i kredytów jest największa w
        Europie a opłaty i prowizje też są jednymi z najwyższych.Banki łupią ludzi bez
        skrupułów.
        A poza tym mimo,że to jest firma prywatna to nie jest bez znaczenia w kraju,w
        którym PKB na 1 mieszkańca jest najniższy w UE czylim jednym słowem wkraju tak
        biednym jak Polska jest to nieprzyzwoite.
      • 1normalnyczlowiek Na nas - drobiazg. 23.05.06, 22:11
        ppppp7 napisał:
        > A tak na marginesie. Bielecki zarobił niecałe 3 mln, a prowadzony przez niego
        > bank zarobił 1500 mln netto!
        • ppppp7 Re: Na nas - drobiazg. 24.05.06, 03:01
          Zmień bank. Są dużo tańsze
    • sempiasty bo nasza III RP polega na rozdawnictwie 23.05.06, 18:13
      kto jest u władzy
      ten rozdaje kolegom i rodzince

to cicha umowa SLD, UW, KL-D, AWS i tych wszstkich partyjek
      uznali w 1989 roku
      że trzeba stworzyć klasę kapitalistów
      a że oni nią będą
      a ze to nieudacznicy w sferze biznesu
      to wymyślili funkcje i stanowiska
      na których zarabia się krocie
      za nic

potraktowali naród jak bandę durniow
      zrobili z nas głupków
      JKBielecki i spólka
      • 1normalnyczlowiek To nie rozdawnictwo-to planowe okradanie ludzi 23.05.06, 19:19
        bo nasza III RP polega na rozdawnictwie
        sempiasty napisał:
        > kto jest u władzy
        > ten rozdaje kolegom i rodzince

• teen69 Re: To nie rozdawnictwo-to planowe okradanie ludz 23.05.06, 20:14
          Jak na cykliniarza i kierowce cięzarówki zarabia nieżle.
        • aquinus Re: To nie rozdawnictwo-to planowe okradanie ludz 24.05.06, 13:33
          1normalnyczlowiek napisał:

> bo nasza III RP polega na rozdawnictwie
          > sempiasty napisał:
          > > kto jest u władzy
          > > ten rozdaje kolegom i rodzince
          >
          Nie jest "planowym okradaniem ludzi" sprzedaż deficytowej huty, kopalni czy PKP
          za przysłowiową zlotówke. Okradaniem ludzi jest utrzymywanie, latami, przy
          życiu takiej firmy.
    • franciszekszwajcarski Wałęsie chodziło o lige polityczną 23.05.06, 22:02
      Wałęsie chodziło o lige polityczną, nie ekonomiczną.
    • dibadzio per absurdum ad astra 24.05.06, 16:12
      To aktualny trynd.O mores,o tempora!
    • dibadzio Wyniki ślectwa 25.05.06, 22:23
      JKB-gilty.Konfiskata majątku z przeznaczeniem dla strjkujących lekarzy.
    • grom.z.nieba Jana Bielecki i Jan Kulczy powninni skonczyc jak 25.05.06, 22:30
      szefowie Enronu, w pudle na 150 lat za gigantyczna grabiez narodu polskiego.
    • sawa.com Sama nie wiem co o tym sądzić 25.05.06, 22:58
      www.polonica.net/Afera_rublowa.htm
      Ja przypuszczam, że tym politykom ktoś "ubrał te wielgachne buty" Bo tu nie
      tylko o Bieleckiego chodzi. Ale oczywiście jako premierzy odpowiadają za to.
    • adalberto3 Przecież on musi się dzielić z ... 25.05.06, 23:10
      .. mocodawcami. Jak każdy dostanie swoją dolę, to J.K.B. niewiele zostanie.
      • dibadzio Re: Przecież on musi się dzielić z ... 26.05.06, 22:50
        Działkowanie to podstawa wszelkiej sztamy.Sztama to grunt.
      • ayran Re: Przecież on musi się dzielić z ... 26.05.06, 22:53
        adalberto3 napisał:

> .. mocodawcami. Jak każdy dostanie swoją dolę, to J.K.B. niewiele zostanie.

Masz na myśli Alessandro Profumo z Unicredit? Przyjaciela Kazia? Masz rację, to
        na pewno mafiozo, i to na pewno przezeń został podesłany Kaziowi Koński Łeb.
    • antykagan Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 28.05.06, 16:07
      paliwoda2 napisał:

> i elicie.

Widzisz sfrustrowany szmaciarzu, a ty będziesz mył do końca życia kible. Zostań
      szefem Pekao i też będziesz tyle zarabiał. Tyle, że twój "intelekt" jest co
      najwyżej wystarczający do szczekania na forum i zazdroszczenia innym, którzy do
      czegoś w życiu doszli. Zbieramy pokłosie nawiści pisdactwa do
      inteligentniejszych, bardziej zaradnych, po, prostu lepszych.
      • paliwoda2 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 29.05.06, 00:26
        Na forum grasuje wielu ordynarnych gburów i prostaków ale ty ich przebijasz
        swoim chamstwem.
        • aquinus Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 29.05.06, 00:30
          paliwoda2 napisał:

> Na forum grasuje wielu ordynarnych gburów i prostaków ale ty ich przebijasz
          > swoim chamstwem.
          Dlatego, że prawdę mówi?
          • paliwoda2 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 29.05.06, 09:08
            Jaką prawdę? Jedynie artykułuje(wulgarnie i po chamsku) swoje widzenie świata na
            poziomie -niestety-dość wulgarnie rozumianego darwinizmu.
            • aquinus Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 29.05.06, 18:54
              paliwoda2 napisał:

> Jaką prawdę? Jedynie artykułuje(wulgarnie i po chamsku) swoje widzenie świata
              n
              > a
              > poziomie -niestety-dość wulgarnie rozumianego darwinizmu.
              Nie uważasz, przypadkiem, że JK Bieleckiemu zazdoszczą ci, którzy mu do pięt
              nie dorastają? W końcu droga otwarta; jak mawiał Napoleon, każdy szeregowiec
              nosi w tornistrze buławę marszałkowską.
              • paliwoda2 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 30.05.06, 00:23
                A nie mówiłem?Prostacko ujęty darwinizm przemawia z twojego postu.Nic dodać nic ująć
                • aquinus Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 30.05.06, 01:28
                  paliwoda2 napisał:

> A nie mówiłem?Prostacko ujęty darwinizm przemawia z twojego postu.Nic dodać
                  nic
                  > ująć
                  Chyba sobie jaja robisz!
                  • paliwoda2 Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 30.05.06, 09:50
                    Nie stać cię na kulturę?
                    • aquinus Re: Absurdalne zarobki JanaK. Bieleckiego 30.05.06, 11:01
                      paliwoda2 napisał:

> Nie stać cię na kulturę?
                      "Trudno zachować kulturę, jak się widzi taką sztukę". To tylko cytat.
    • elfhelm prywatny bank, więc o co chodzi? 29.05.06, 00:43
      • awacss Re: prywatny bank, więc o co chodzi? 31.05.06, 11:28
        Chodzi o to,że jest to bank drogi,nieefektywny.Sam się o ytym przekonałem.Boleśnie.
        • elfhelm jest konkurencja - można wybierać 02.06.06, 22:14
    • jotkabielecki Re: kundelki obszczekują 02.06.06, 22:13
      karawana jedzie dalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka