Dodaj do ulubionych

Adam w Yediot Ahronot

23.05.06, 01:36
W izraelskiej gazecie "Yediot Ahronot" z 17 maja br. ukazał się wywiad Sewera
Plockera z redaktorem naczelnym "Gazety Wyborczej" pt. "Trzyma kciuki za
Izrael".

Wywiad ukazał się w związku ze zbliżającą się wizytą A. Michnika w Izraelu,
gdzie odbierze nagrodę Ran Dvir, Uniwersytetu w Tel Awiwie, za działalność na
rzecz wolności słowa i wolności prasy oraz wkład w walkę z rządami
totalitarnymi.

całość na plsocpolityka.blog.onet.pl
Obserwuj wątek
    • wesoly.68 [...] 23.05.06, 01:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maymonides Re: Adam w Yediot Ahronot 23.05.06, 01:53
        wesoly.68 napisał:

> a ty nie widzisz ze to forum kraj ????

Michnik jest Polakiem i redaktorem największej polskiej gazety. Nie widzisz
        związku?
        • olek.komsomolec [...] 23.05.06, 01:55
        • marouder Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wylocie! 23.05.06, 01:56
          A wraz z nim caly ten jego szalbierczy, falszywy, oszukanczy Michnix!
          • dr.szfajcner Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 23.05.06, 01:58
            marouder napisał:

> A wraz z nim caly ten jego szalbierczy, falszywy, oszukanczy Michnix!

Problem w tym, ze PiS nie jesyt michnikowy.
          • maymonides Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 23.05.06, 01:59
            marouder napisał:

> A wraz z nim caly

"Gazeta Wyborcza" będzie miała tym lepsze wyniki sprzedaży, im dłużej w rządzie
            będą przebywać ludzie pokroju Giertycha i Leppera. Adam Michnik zaś jest
            polskim bohaterem, który całe swe zycie poświęcił walce o wolność i demokrację.
            • darecky111 mamona.... 23.05.06, 02:00
              Zbieraj na pomnik Michnika.....
            • marouder Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 23.05.06, 02:05
              Spodziewam sie fali ujawnien agentow SB.
              Podejrzewam, ze wiele z tych osob Michnik zaszczycal przyjaznia, lub sam sie ich przyjaznia czul zaszczycony.
              Dojdzie do erozji autorytetow na skale do tej pory w Polsce nie znana...Michnik et consortes polegna, jako pierwsi.
              Nic im nie pomoga "heroiczne" i heroiczne elementa ich biografi, zapewniam cie maymonides!

maymonides napisał:

> "Gazeta Wyborcza" będzie miała tym lepsze wyniki sprzedaży, im dłużej w rządzie
              >
              > będą przebywać ludzie pokroju Giertycha i Leppera. Adam Michnik zaś jest
              > polskim bohaterem, który całe swe zycie poświęcił walce o wolność i demokrację.
              >
              • kropek_oxford Polegna wraz z kosciolem. I moze i dobrze:))) 23.05.06, 02:05

• reakcjonista1 Re: Polegna wraz z kosciolem. I moze i dobrze:))) 23.05.06, 08:47
                  a dokladniej z niewielkim procentem hierarchii matołku.
              • maymonides Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 23.05.06, 02:08
                marouder napisał:

> Nic im nie pomoga "heroiczne" i heroiczne elementa ich biografi, zapewniam

A ja głęboko wierzę w to, że Polacy nie ulegną kłamliwej i nienawistnej
                propagandzie niedoszłego następcy Urbana i ambasadora PRL - J.R.Nowaka i reszty
                byłych komunistów pracujących w tubie medialnej absolwenta Instytutu Schillera
                i potencjalnego rosyjskiego agenta - Rydzyka...
                • marouder [...] 23.05.06, 02:18
                • t-800 Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 23.05.06, 08:48
                  maymonides napisał:

> marouder napisał:
                  >
                  > > Nic im nie pomoga "heroiczne" i heroiczne elementa ich biografi, zapewnia
                  > m
                  >
                  > A ja głęboko wierzę w to, że Polacy nie ulegną kłamliwej i nienawistnej
                  > propagandzie niedoszłego następcy Urbana i ambasadora PRL

Na dniach w "Financial Times" pisali, że Urban to przyjaciel Michnika, więc
                  zważaj na słowa.
            • ratatatam Re: Michnik jest na wylocie, albo, oby byl na wyl 24.05.06, 00:09
              dobrze prawisz!

"odp*lcie sie od generala!" A. Michnik
    • mysz_polna5 Nomen~omen,tytulYediot Ahronot szalenie sugestywny 23.05.06, 02:46
      Taaak!
      • pondarr Re: Nomen~omen,tytulYediot Ahronot szalenie suges 23.05.06, 03:28
        Pan Michnik to Nasz Wielki Patriota i sprawdzony czlowiek a wam goje tylko do
        kosciola chodzic i filmy ogladac a nie parac sie za polityka
    • n0str0m0 jedyne nagrody jakie pan michnik moze odbierac 23.05.06, 07:07
      to sa wlasnie tam...
      prorokiem we wlasnym kraju przestal byc
      nieodwolalnie

zastanawiam sie tylko czy prokuratura zainteresuje sie rzeznikiem teczek?
    • reakcjonista1 Groteska... 23.05.06, 08:46

• homosovieticus Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 23.05.06, 23:24
      Nagrody jakie Michnik otrzymuję od środowisk żydowskich to nie tylko piękne
      dyplomy i medale, ale także miliony dolarów. Biorąc pod uwagę wartość akcji
      zalożycielskich Agory, które w sejfie oczekują na Adama Michnika, kapitalik
      jakim może dysponować Nadredaktor to wartość ponad szęściu milionów dolarów
      amerykańskich. W jaki sposób ich wlasciciel ma zamiar spożytkować te pieniądze.
      Może zaloży fundację wspomagającą w Polsce dzialalność Polaków z żydowskimi
      korzeniami a może stworzy oficjalną organizację lobbystyczną dzialającą na
      rzecz Izraela.
      Któż odgadnie zamierzenia bylego "cudownego dziecka polskiej demokracji"?
      • mysz_polna5 Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 23.05.06, 23:45
        Kto wie? Moze juz tylko do pustego szczescia?

Skromnie dodam, ze mnie nie podniecaja miliony Michnika. Jego sprawa i jego
        interes!
        Podnieca mnie natomiast sugestywne slowo Yediot i cos tam. Cha cha cha cha i
        Chi chi chi!
        A pan Adas?
        Coz... przestal sie pozytywnie liczyc w Polsce, wiec trzeba go solidarnie
        poprzec za granica. Hmm, a moze poprzec za korzen :)))))))))))))))))))))))?

ps. mam kota na punkcie kota Ali. Moja slabosc!
        • homosovieticus Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 23.05.06, 23:55
          Zdaję się sympatyczna myszko polna numer pięć,że nie zrozumialaś o co mi biega
          z tymi milionami. Zastanów się raz jeszcze dlaczego homoś "wyjechal" z tymi
          milionami dolarów.!
          • tribunus wcale mu sie nie dziwie 24.05.06, 00:00
            • Adam w Yediot Ahronot
            maymonides 23.05.06, 01:36 + odpowiedz

W izraelskiej gazecie "Yediot Ahronot" z 17 maja br. ukazał się wywiad Sewera
            Plockera z redaktorem naczelnym "Gazety Wyborczej" pt. "Trzyma kciuki za
            Izrael".

Gasiorowski z Bagsikiem tez trzymaja kciuki za Izrael.
          • mysz_polna5 Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 24.05.06, 00:20
            homosovieticus napisał:

> Zdaję się sympatyczna myszko polna numer pięć,że nie zrozumialaś o co mi
            biega
            > z tymi milionami. Zastanów się raz jeszcze dlaczego homoś "wyjechal" z tymi
            > milionami dolarów.!

A moze zrozumialam?, lecz dzisiaj nie bardzo mam nastroju do powaznych rozmow.
            Zydzi jacy sa ~ tacy sa. Napewno rozni!!! Lecz ogolnie rzecz biorac ~ szanuje
            ten Narod! Ot co!

********************************************************************************

ps. a dzisiaj?, mam kota na punkcie kota Ali!
            • homosovieticus Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 24.05.06, 00:25
              My goworim nie o Narodzie tylko o Michniku!
              • mysz_polna5 Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 24.05.06, 00:33
                homosovieticus napisał:

> My goworim nie o Narodzie tylko o Michniku!

Michnik jaki jest ... kazdy w Polsce ZACZYNA widzic! A mnie wychowano w chwale
                i aureoli Michnika! Yeah!
                • homosovieticus Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 24.05.06, 00:41
                  mysz_polna5 napisała:
                  A mnie wychowano w chwale
                  > i aureoli Michnika! Yeah!

No cóż "Myszy i Ludzie" w inny sposób są wychowywani.
                  • mysz_polna5 Re: Do czego mogą być potrzebne miliony dolarów 24.05.06, 01:47

Hmm?
                    Nie masz racji, co do tego innego sposobu wychowania. Gdyby w swoim czasie nie
                    bylo fascynacji Michnikiem, nie uroslby do takiej sily, do jakiej urosl ... tez
                    w swoim czsie!

Dzisiaj nastapilo krytyczne spojrzenie na Michnika, na co on sam sobie uczciwie
                    zapracowal!
                    I w zwiazku z tym, uwazam, ze jego kariera w Polsce znalazla sie na rowni
                    pochylej! Tu dodam wyraznie ~ w dol! I zadne tam medale , Yedioty, czy
                    miliony ... w Polsce mu nie pomoga! Ot co!

homosovieticus napisał:

> mysz_polna5 napisała:
                    > A mnie wychowano w chwale
                    > > i aureoli Michnika! Yeah!
                    >
                    > No cóż "Myszy i Ludzie" w inny sposób są wychowywani.
    • ratatatam a to Adam bedzie teraz sie leczyl w israel?? 24.05.06, 00:07
      tam jest bardzo zdrowy klimat dla jego pluc ...
      zanosi sie na dluzsza kuracje...

ciekawe tylko czy to ma jakis zwiazek z oskarzeniem postawionym czlowiekowi
      honoru przez IPN
      • homosovieticus Jeśli Kurtyka "rozstrzela' Kiszczaka, to następnym 24.05.06, 00:09
        w kolejce bedzie Cimoszewicz i Michnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka