Dodaj do ulubionych

Wyszkowski w Trojce

08.08.06, 16:20
Wyszkowski wlasnie goscil w Trojce. Powiedzial mniej wiecej tyle, ze Rzepa
robi zamieszanie, zeby uzyskac efekt polityczny dla obrony Czajkowskiego, nie
zajmuje sie meritum, czyli Walesa, czyli "Bolkiem" (na ktorego maja pelne
kwity), a maci w glowach wyskakujac z "Delegatem", o ktorym wszyscy wiedza kim
jest.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Biedny człowiek. 08.08.06, 16:21
    • grzegorzlubomirski Ma racje, przy Bolku delegat to pionek 08.08.06, 16:23
      W tej aferze wychodzi jeszcze raz ze SB popieral
      • grzegorzlubomirski Re: Ma racje, przy Bolku delegat to pionek 08.08.06, 16:28
        W tej aferze wychodzi tylko do jakiego stopnia SB popierala Walese. Tego
        rodzaju polecenia dostal nie tylko Delegat ale znane sa one z innych zrodel. SB
        umiescila swojego czlowieka w Solidarnosci czesciowo ja wspoltworzac.
        Solidarnosc maiala skanalizowac gniew ludzi i poprowadzic go we wlasniwym
        kierunku. W razie upadku komuny miala byc gwarantem bezkarnosci dla aparatu i
        gwarantowac pokojowe przejscie do nowego systemu. Plan nie powiodl sie do konca
        ale zadzialala jego awaryjna czesc, czyli w razie upadku rezimu wyjscie z jak
        najmniejszymi stratami a z jak najwiekszymi apanazami, gwarantujacymi jak
        najlepszy start w nowym systemie. Tak naprawde komuna na przejsciu do nowego
        systemu tylko zyskala.
        • kacza.republika.bananowa Re: Ma racje, przy Bolku delegat to pionek 08.08.06, 16:35
          grzegorzlubomirski napisał:

> Solidarnosc maiala skanalizowac gniew ludzi i poprowadzic go we wlasniwym
          > kierunku. W razie upadku komuny miala byc gwarantem bezkarnosci dla aparatu i
          > gwarantowac pokojowe przejscie do nowego systemu. Plan nie powiodl sie do
          konca
          >
          > ale zadzialala jego awaryjna czesc, czyli w razie upadku rezimu wyjscie z jak
          > najmniejszymi stratami a z jak najwiekszymi apanazami, gwarantujacymi jak
          > najlepszy start w nowym systemie. Tak naprawde komuna na przejsciu do nowego
          > systemu tylko zyskala.

To co sugerujesz, to oderwane od kontekstu historycznego brednie.
          W latach 80-81 nikt nie przewidywał, że komuna upadnie, ani Solidarność ani tym
          bardziej PZPR.

• grzegorzlubomirski Mlodys i glupis, z reszta ja tez mlody. 08.08.06, 17:55
            w 1979 jeszcze nie ale w 1981 juz tak poczytaj sobie lepiej akta SB i wynuzenia
            towarzyszy z tamtych czasow.

Z KORem rzoprawili sie bez szemrania w 1989 juz inaczej mysleli
            • kacza.republika.bananowa Re: Mlodys i glupis - Holmes jesteś genialny :) 08.08.06, 18:02

> w 1979 jeszcze nie ale w 1981 juz tak poczytaj sobie lepiej akta SB i
              wynuzenia
              >
              > towarzyszy z tamtych czasow.
              >
              > Z KORem rzoprawili sie bez szemrania w 1989 juz inaczej mysleli

nie muszę czytać towarzyszy, pamiętam tamte czasy, bo ja nie jestem młodA

• douglasmclloyd Re: Ma racje, przy Bolku delegat to pionek 08.08.06, 18:09

> W tej aferze wychodzi tylko do jakiego stopnia SB popierala Walese. Tego
          > rodzaju polecenia dostal nie tylko Delegat ale znane sa one z innych zrodel. SB
          >
          > umiescila swojego czlowieka w Solidarnosci czesciowo ja wspoltworzac.
          > Solidarnosc maiala skanalizowac gniew ludzi i poprowadzic go we wlasniwym
          > kierunku. W razie upadku komuny miala byc gwarantem bezkarnosci dla aparatu i
          > gwarantowac pokojowe przejscie do nowego systemu.

Jakiego nowego systemu? Jaruzel z PZPRem juz szykowali stan wojenny.
          • grzegorzlubomirski Tylko zobacz co sie stalo po stanie wojennym 08.08.06, 18:38
            rozpoczeli rozgladac sie za nowym modelem i po 1984 zaczeli wprowadzac reformy
            najpierw ulatwiajace dzialansoc gospodarcza (nazywano to smallbiznessem, lub
            rzemioslem), rolnictwo - zielone swiatlo. w 1987 juz zaplanowano i wprowadzono
            cos cos co nawet Korwin_Mike nazywa jedynym okresem wolnosci gospodarczej w
            Polsce. Skonczylo sie to w 1989, kiedy to socjalisci znowu doszli do wladzy.
            • douglasmclloyd Re: Tylko zobacz co sie stalo po stanie wojennym 08.08.06, 18:44

> rozpoczeli rozgladac sie za nowym modelem i po 1984 zaczeli wprowadzac reformy
              > najpierw ulatwiajace dzialansoc gospodarcza (nazywano to smallbiznessem, lub
              > rzemioslem), rolnictwo - zielone swiatlo. w 1987 juz zaplanowano i wprowadzono
              > cos cos co nawet Korwin_Mike nazywa jedynym okresem wolnosci gospodarczej w
              > Polsce. Skonczylo sie to w 1989, kiedy to socjalisci znowu doszli do wladzy.

Skoncz te brednie.
    • acho Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 16:24
      A ja cały czas czekam, aż ktoś wreszcie publicznie zada to pytanie: Dlaczego SB kazała Delegatowi
      "urobić" związek tak, żeby przewodniczącym został koniecznie Wałęsa?
      • bryt.bryt Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 16:25
        acho napisał:

> A ja cały czas czekam, aż ktoś wreszcie publicznie zada to pytanie: Dlaczego SB
        > kazała Delegatowi
        > "urobić" związek tak, żeby przewodniczącym został koniecznie Wałęsa?

W mediach juz to pytanie padlo. Nie raz w ostatnich dniach.
        • acho Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 16:27
          Przepraszam, źle sformułowałem myśl. Czekam aż ktoś zada to pytanie i udzieli odpowiedzi.
          • kacza.republika.bananowa Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 16:32
            acho napisał:

> Przepraszam, źle sformułowałem myśl. Czekam aż ktoś zada to pytanie i udzieli
            o
            > dpowiedzi.
            >

Nie wydaje ci się, że odpowiedź jest dość oczywista? - uznali go za najlepszego
            z ich punktu widzenia, to tak samo jak przy mianowaniu Wojtyły na biskupa w
            Krakowie. Robienie z tego jakiejś sprawy jest absurdalne i świadczy o braku
            znajomości realiów PRLu. W innym wątku jest o początkach OS - Kiszczak nie
            chciał się zgodzić na Michnika i Kuronia, wspierał Kaczyńskiego - też się
            chcesz doszukiwać w tym jakichś ukrytych podtekstów?
      • a.adas Ja mam ciekawsze 08.08.06, 16:27
        Dlaczego SB aż tak bardzo chiała upupić KOR?

Przeciueż Kuroń, Michnik, Modzelewski to ich ludzie byli...;)
        • etta2 Re: Ja mam ciekawsze 08.08.06, 18:33
          a.adas napisał:

> Dlaczego SB aż tak bardzo chiała upupić KOR?
          >
          > Przeciueż Kuroń, Michnik, Modzelewski to ich ludzie byli...;)

człowieczku, POMYŚL CHOĆ TROCHĘ, bo takie bzdury wypisujesz aż przykro. Kuroń z
          Michnikiem ludźmi SB? Poszperaj i poczytaj po ile lat kicia zaliczyli od
          aparatu SB. Mieszasz zupełnie jak "Delegat". Albo chcesz mówić serio i
          rzetelnie, a jak nie - to ZAMILCZ. Opozycja to nie była zabawa w opozycję, a
          dowodem tego jest STAN BIEŻĄCY. Pojęcia bladego nie masz czym była PRL, czym
          była inwigilacja, indokrynacja, cenzura i ktoś doprowadził do upadku tego
          guana. Myślisz, że to była SB? Ale nie martw się, pomalutku kaczory wprowadzają
          obyczaje z tamtych lat. Zamiast SB - mamy CBA. Możesz nająć się
          za "Delegata"....
          • douglasmclloyd Re: Ja mam ciekawsze 08.08.06, 18:36
            etta2 napisała:

> a.adas napisał:
            >
            > > Dlaczego SB aż tak bardzo chiała upupić KOR?
            > >
            > > Przeciueż Kuroń, Michnik, Modzelewski to ich ludzie byli...;)

> człowieczku, POMYŚL CHOĆ TROCHĘ, bo takie bzdury wypisujesz aż przykro. Kuroń z
            >
            > Michnikiem ludźmi SB? Poszperaj i poczytaj po ile lat kicia zaliczyli od
            > aparatu SB. Mieszasz zupełnie jak "Delegat". Albo chcesz mówić serio i
            > rzetelnie, a jak nie - to ZAMILCZ. Opozycja to nie była zabawa w opozycję, a
            > dowodem tego jest STAN BIEŻĄCY. Pojęcia bladego nie masz czym była PRL, czym
            > była inwigilacja, indokrynacja, cenzura i ktoś doprowadził do upadku tego
            > guana. Myślisz, że to była SB?

Ojciec dyrektor tak powiedzial i jest to dla niego jedyna prawda objawiona.
            • a.adas Re: Ja mam ciekawsze 10.08.06, 14:45
              nie poznajecie stałych nicków na FK?;)
              • ayran Re: Ja mam ciekawsze 10.08.06, 15:54
                Oglądaj sitcomy to się nauczysz. Sygnałem dla telewidza, że dana scena jest
                śmieszna, jest rechot "widowni" słyszalny w tle.
      • douglasmclloyd Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 18:03
        acho napisał:

> A ja cały czas czekam, aż ktoś wreszcie publicznie zada to pytanie: Dlaczego SB
        > kazała Delegatowi
        > "urobić" związek tak, żeby przewodniczącym został koniecznie Wałęsa?

Przeciez to proste. SB nie chcialo, zeby przewodniczacym Solidarnosci zostal
        Jaruzelski.
      • jack20 Re: Wyszkowski w Trojce 08.08.06, 18:44
        A na kogo miala stawiac?
        Na Gwiazde? Rulewskiego? Innych kandydatow nie bylo.
        Wybor Walesy byl pewny i obojetnie co robiloby sb to nie mialo zadnego
        znaczenia w wyborze. A dla nich to byl wybor najmniejszego zla.
        Woleli wiec oczywiscie Walese (zabic go nie mogli) ale otoczyc i wkrecic w
        otoczenie tamtych dwojga kandydatow swoich tajniakow i doradcow bylo problem
        bardzo zlozonym amoze nawet niemozliwym.
    • kacza.republika.bananowa ma odpowiednie kwalifikacje psychiczne 08.08.06, 16:27
      już dawno powinien byc w rządzie np. jako wc wc Maciarewicza
    • entefuhrer Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 16:38
      No, prosze - my w pocie czola zgadujemy, a tu przeciez od dawna "wszyscy wiedza
      kim jest" ;-)
      • bryt.bryt Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 16:40
        entefuhrer napisał:

> No, prosze - my w pocie czola zgadujemy, a tu przeciez od dawna "wszyscy wiedza
        > kim jest" ;-)

Problem w tym, ze Wyszkowski "wie" wiecej niz sie rzeczywiscie dzieje.
        • osa5 Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 18:15
          grzegorzlubomirski :
          W tej aferze wychodzi tylko do jakiego stopnia SB popierala Walese. Tego
          rodzaju polecenia dostal nie tylko Delegat ale znane sa one z innych zrodel. SB
          umiescila swojego czlowieka w Solidarnosci czesciowo ja wspoltworzac.
          Solidarnosc maiala skanalizowac gniew ludzi i poprowadzic go we wlasniwym
          kierunku. W razie upadku komuny miala byc gwarantem bezkarnosci dla aparatu i
          gwarantowac pokojowe przejscie do nowego systemu. Plan nie powiodl sie do konca
          ale zadzialala jego awaryjna czesc, czyli w razie upadku rezimu wyjscie z jak
          najmniejszymi stratami a z jak najwiekszymi apanazami, gwarantujacymi jak
          najlepszy start w nowym systemie. Tak naprawde komuna na przejsciu do nowego
          systemu tylko zyskala.

niestety to co napisałeś jest bardzo przekonywujące
          • melisa-bb Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 18:19
            Ja to juz tak oceniam od zamachu na rząd Olszewskiego.
            • douglasmclloyd Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 18:27
              melisa-bb napisała:

> Ja to juz tak oceniam od zamachu na rząd Olszewskiego.

To nie byl zamach, tak kazal zdrowy rozsadek.
          • etta2 Re: wyskakujac z "Delegatem" 08.08.06, 18:36
            Jednym słowem WIWAT SB!!!
            Czy masz choć jeden zwój mózgu?
    • frau_blada Nic dodac, nic ujac. 10.08.06, 15:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka