Dodaj do ulubionych

Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez SLD

17.09.06, 13:41
Jak myślicie, czy komisja ds krakowskiej "afery podsłuchowej" mogłaby przy
okazji - jak już ma się zajmować inwigilacją polityków - wrócić do sprawy
podsłuchiwania Wiesława Kaczmarka? Jest to o tyle wskazane, że jak się zbyt
szybko okaże, że żadnego podsłuchu w Krakowie nie było to komisja nie będzie
przynajmniej bezrobotna. Zdecydowanie PiS powinien włączyć sprawę
podsłuchiwania Kaczmarka zakres prac komisji.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,58300,2338397.html
Obserwuj wątek
    • oszust1 Zdecydowanie tak! 17.09.06, 13:48
      kataryna.kataryna napisała:

> Zdecydowanie PiS powinien włączyć sprawę
      > podsłuchiwania Kaczmarka zakres prac komisji.

Naturalnie, że tak!
      I jeszcze sprawę Murzynów bitych w Ameryce proponuję włączyć.
      • kataryna.kataryna Re: Zdecydowanie tak! 17.09.06, 13:51
        oszust1 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
        >
        > > Zdecydowanie PiS powinien włączyć sprawę
        > > podsłuchiwania Kaczmarka zakres prac komisji.
        >
        > Naturalnie, że tak!
        > I jeszcze sprawę Murzynów bitych w Ameryce proponuję włączyć.

Czyli jesteś zwlolennikiem opcji, żeby sprawę podsłuchiwania Kaczmarka badała
        osobna komisja. A może żeby nikt nie badał?
        • oszust1 Re: Zdecydowanie tak! 17.09.06, 14:04

> Czyli jesteś zwlolennikiem opcji, żeby sprawę podsłuchiwania Kaczmarka badała
          > osobna komisja. A może żeby nikt nie badał?

Komisje z założenia powołuje się dla wyjaśnienia KONKRETNYCH spraw, a nie
          robienia totalnej rozpierduchy, jak obecna zawiszowa komisja. Tak sobie myślę
          ja, mały oszust1.

Jeśliby ktoś zgłosił potrzebę wyjaśnienia innego KONKRETNEGO przypadku, jak
          podsłuchiwanie Kaczmarka (szczerze mówiąc nie śledziłem sprawy, więc się nie
          wypowiadam) - to też należy poddać pod głosowanie utworzenie takiej komisji.
          I innych. Ale zawsze jedna komisja do wyjaśnienia jednej sprawy.

Mamy (macie?) przecież już odzyskaną Prokuraturę. To chyba do niej należy
          prowadzenie śledztw? Nieprawdaż?

Widzisz, ja naiwnie sądzę, że celem komisji ma być WYJAŚNIENIE sprawy - vide
          rywinowa, a nie robienie sobie kampanii wyborczej...
          • wan4 Re: Zdecydowanie tak! 17.09.06, 15:10
            hehe, na niewygodne, kluczowe i dotykające meritum sprawy pytania/posty
            Kaśka.kaska nie odpowiada...

Ciekawe czy zaliczyła już rodzykowa akademie kłamstwa i propagandy, czy tylko
            zwykłe szkolenie do ministerstwa prawdy :)
            (Kartofel powinien sie juz nad nia zlitowac i powołać, chociaż... wcześniejsze
            związki z GW wymagają odpowiednio długiego przeczołgania;)

oszust1 napisał:
            > > Czyli jesteś zwlolennikiem opcji, żeby sprawę podsłuchiwania Kaczmarka ba
            > dała
            > > osobna komisja. A może żeby nikt nie badał?
            >
            > Komisje z założenia powołuje się dla wyjaśnienia KONKRETNYCH spraw, a nie
            > robienia totalnej rozpierduchy, jak obecna zawiszowa komisja. Tak sobie myślę
            > ja, mały oszust1.
            >
            > Jeśliby ktoś zgłosił potrzebę wyjaśnienia innego KONKRETNEGO przypadku, jak
            > podsłuchiwanie Kaczmarka (szczerze mówiąc nie śledziłem sprawy, więc się nie
            > wypowiadam) - to też należy poddać pod głosowanie utworzenie takiej komisji.
            > I innych. Ale zawsze jedna komisja do wyjaśnienia jednej sprawy.
            >
            > Mamy (macie?) przecież już odzyskaną Prokuraturę. To chyba do niej należy
            > prowadzenie śledztw? Nieprawdaż?
            >
            > Widzisz, ja naiwnie sądzę, że celem komisji ma być WYJAŚNIENIE sprawy - vide
            > rywinowa, a nie robienie sobie kampanii wyborczej...
            • oszust1 Re: Zdecydowanie tak! 17.09.06, 22:05
              wan4 napisał:

> hehe, na niewygodne, kluczowe i dotykające meritum sprawy pytania/posty
              > Kaśka.kaska nie odpowiada...

Coś takiego sobie też pomyślałem, ale nieładnie ponaglać. Widocznie przyznała mi
              rację. Co mnie cieszy.

I popatrz, nawet milczenie można pozytywnie zinterpretować.

Manipulacja taka :-)
    • haen1950 Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 13:52
      Taką katarynę to nawet kiedyś szanowałem. Co to nie wyprawia z ludźmi
      niewłasciwe towarzystwo. Jak już ktoś wydepcze scieżkę do latryny to zapomina o
      sedesie, pisuarze, bidecie i zimnym lub goracym wynalazku prof. Priesnitz'a,
      znenego polejwody.
    • pamiec.leszka Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 13:53

> Jak myślicie, czy komisja ds krakowskiej "afery podsłuchowej" mogłaby przy
      > okazji - jak już ma się zajmować inwigilacją polityków - wrócić do sprawy
      > podsłuchiwania Wiesława Kaczmarka?

powinna

> Jest to o tyle wskazane, że jak się zbyt
      > szybko okaże, że żadnego podsłuchu w Krakowie nie było to komisja nie będzie
      > przynajmniej bezrobotna. Zdecydowanie PiS powinien włączyć sprawę
      > podsłuchiwania Kaczmarka zakres prac komisji.
      >

powinna, nawet jesli sie okaze, ze w Krakowie jest cos na rzeczy

pa tak przy okazji zapytam - choc wiem, ze mi nie odpowiesz, bo zawsze
      ignorujesz niewygodne pytania pod adresem partii rzadzacej - dlaczego PiS nic
      nie robi, zeby teraz kiedy jest u wladzy, zrealizowac wnioski jakie wynikaja z
      raportow komisji sledczych poprzedniego sejmu? dlaczego nikt nawet sie nie
      zajaknie o wnioskach z raportu Ziobry i nikt nie probuje stawiac Kwasniewskiego,
      Millera i innych przed TK? No, dlaczego?!?!
      • kataryna.kataryna Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 14:16
        pamiec.leszka napisał:

> pa tak przy okazji zapytam - choc wiem, ze mi nie odpowiesz, bo zawsze
        > ignorujesz niewygodne pytania pod adresem partii rzadzacej

Jeśli nie odpowiadam na jakieś Twoje pytania to akurat z całkiem innego powodu.
        • pamiec.leszka Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 14:25

> pamiec.leszka napisał:
          >
          > > pa tak przy okazji zapytam - choc wiem, ze mi nie odpowiesz, bo zawsze
          > > ignorujesz niewygodne pytania pod adresem partii rzadzacej
          >
          >
          >
          > Jeśli nie odpowiadam na jakieś Twoje pytania to akurat z całkiem innego powodu.
          >

och, jakie to wygdne, hehe:))) na niewygodne pytania innych tez nie odpowiadasz
          i tez pewnie tylko dlatego, ze masz inne powody niz brak argumentow na rzecz
          obrony PiS.

p.s. mnie wcale nie martwi, ze nie odpowiadasz na moje posty. mnie bardzo
          cieszy, ze je czytasz:)))
          • kataryna.kataryna Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 14:40
            pamiec.leszka napisał:

> och, jakie to wygdne, hehe:))) na niewygodne pytania innych tez nie odpowiadasz
            > i tez pewnie tylko dlatego, ze masz inne powody niz brak argumentow na rzecz
            > obrony PiS.

Z zasady nie odpowiadam na agresywne i chamskie posty, zwłaszcza jeśli są
            napisane przez moich dawnych znajomych. I znajome, tak jak w Twoim przypadku.
            Może przez głupi senstyment do koleżanek i kolegów. Jakoś mi głupio wyzywać się
            nawzajem od pisuarów itp z kimś z kim się lubiłam. Nigdy się nie umiałam
            boksować nawet z wrogami, a co dopiero z byłymi koleżankami. Na normalnie zadane
            pytania od osób umiejących rozmawiać bez wyzwisk i chamstwa zawsze odpowiadam.
            Jeśli je przeczytam. Większości nie czytam.

> p.s. mnie wcale nie martwi, ze nie odpowiadasz na moje posty. mnie bardzo
            > cieszy, ze je czytasz:)))

Nie rozumiem dlaczego Cię to cieszy ale cieszę się Twoją radością. Owszem,
            czasami czytam, jeśli jest krótki wątek i otwieram go w całości to trudno nie
            czytać.
            • pamiec.leszka Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 15:09

>
              > Z zasady nie odpowiadam na agresywne i chamskie posty,

co w moim poscie bylo chamskiego? zadawanie niewygodnych pytan to chamstwo?

> zwłaszcza jeśli są napisane przez moich dawnych znajomych. I znajome, tak jak
              > w Twoim przypadku.

nie przypominam sobie aby kiedykolwiek istniala miedzy nami jakas blizsza znajomsc.

> > p.s. mnie wcale nie martwi, ze nie odpowiadasz na moje posty. mnie bardzo
              > > cieszy, ze je czytasz:)))
              >
              >
              >
              > Nie rozumiem dlaczego Cię to cieszy ale cieszę się Twoją radością. Owszem,
              > czasami czytam, jeśli jest krótki wątek i otwieram go w całości to trudno nie
              > czytać.

nie wszystko musisz rozumiec, prawda?

• kataryna.kataryna Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 16:08
                pamiec.leszka napisał:

>
                >
                > >
                > > Z zasady nie odpowiadam na agresywne i chamskie posty,
                >
                > co w moim poscie bylo chamskiego? zadawanie niewygodnych pytan to chamstwo?
                >
                > > zwłaszcza jeśli są napisane przez moich dawnych znajomych. I znajome, tak
                > jak
                > > w Twoim przypadku.
                >
                > nie przypominam sobie aby kiedykolwiek istniala miedzy nami jakas blizsza znajo
                > msc.

Widzę. Ale wystarczy, że ja sobie przypominam.

> > > p.s. mnie wcale nie martwi, ze nie odpowiadasz na moje posty. mnie
                > bardzo
                > > > cieszy, ze je czytasz:)))
                > >
                > >
                > >
                > > Nie rozumiem dlaczego Cię to cieszy ale cieszę się Twoją radością. Owszem
                > ,
                > > czasami czytam, jeśli jest krótki wątek i otwieram go w całości to trudno
                > nie
                > > czytać.
                >
                >
                > nie wszystko musisz rozumiec, prawda?

I nawet nie wszystko chcę.
                • pamiec.leszka Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 17:15

> pamiec.leszka napisał:
                  >

> > nie przypominam sobie aby kiedykolwiek istniala miedzy nami jakas blizsza
                  > znajo
                  > > msc.
                  >
                  >
                  >
                  > Widzę. Ale wystarczy, że ja sobie przypominam.

widocznie pamiec plata ci figle, albo mylisz sie po prostu. ale co mi do tego...
    • kataryna.kataryna Re: Czy komisja ds inwigilacji proponowana przez 17.09.06, 13:53
      Kolejny temat dla komisji ds zbadania inwigilacji polityków i działaczy SLD:

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,2345878.html
      • leszek.sopot Zgaduję 17.09.06, 14:01
        Zgaduję, że podsłuch nie został założony dawno temu bo pewnie eseldowcy
        kontrolę antypodsłuchową robią sobie regulrarnie nauczeni doświadczeniem z lat
        ubiegłych (choć na zestaw "mały Michnik" sposobów chyba nie ma). Myślę, że
        został założony po rewelacjach Majchrowskiego - może założyli sami sobie i
        szybko zawołali "antypodsłuchowców" by go wykryto? Dowodem jedynie poszlakowym
        mogłoby być zbadanie stopnia zużycia baterii.
        • kataryna.kataryna Re: Zgaduję 17.09.06, 14:06
          leszek.sopot napisał:

> Zgaduję, że podsłuch nie został założony dawno temu bo pewnie eseldowcy
          > kontrolę antypodsłuchową robią sobie regulrarnie nauczeni doświadczeniem z lat
          > ubiegłych (choć na zestaw "mały Michnik" sposobów chyba nie ma). Myślę, że
          > został założony po rewelacjach Majchrowskiego - może założyli sami sobie i
          > szybko zawołali "antypodsłuchowców" by go wykryto? Dowodem jedynie poszlakowym
          > mogłoby być zbadanie stopnia zużycia baterii.

To znaleziono jakiś podsłuch u Majchrowskiego?
          • leszek.sopot Re: Zgaduję 17.09.06, 14:10

> leszek.sopot napisał:
            >
            > > Zgaduję, że podsłuch nie został założony dawno temu bo pewnie eseldowcy
            > > kontrolę antypodsłuchową robią sobie regulrarnie nauczeni doświadczeniem
            > z lat
            > > ubiegłych (choć na zestaw "mały Michnik" sposobów chyba nie ma). Myślę, ż
            > e
            > > został założony po rewelacjach Majchrowskiego - może założyli sami sobie
            > i
            > > szybko zawołali "antypodsłuchowców" by go wykryto? Dowodem jedynie poszla
            > kowym
            > > mogłoby być zbadanie stopnia zużycia baterii.
            >
            >
            >
            >
            >
            > To znaleziono jakiś podsłuch u Majchrowskiego?

Myślę, że on szczególnie często posługuje się jakimiś służbami
            antypodsłuchowymi. Wogóle to zaskoczyła mnie informacja, że SLD regularnie
            przeprowadza takie kontrole. Oni to się boją sami siebie - Kaczmarka
            podsłuchiwał Miller, Millera chciał wysadzić z siodła Kwach, a Kwach był na
            widelcu Huszczy. Bosowie regionalni sojuszu z kolei walczą o wpływy z bosami z
            centrali a centrala wsadza niektórych bosów za kratki. Karuzela się kręci...
            • kataryna.kataryna Re: Zgaduję 17.09.06, 14:17
              leszek.sopot napisał:

> Myślę, że on szczególnie często posługuje się jakimiś służbami
              > antypodsłuchowymi. Wogóle to zaskoczyła mnie informacja, że SLD regularnie
              > przeprowadza takie kontrole. Oni to się boją sami siebie - Kaczmarka
              > podsłuchiwał Miller, Millera chciał wysadzić z siodła Kwach, a Kwach był na
              > widelcu Huszczy. Bosowie regionalni sojuszu z kolei walczą o wpływy z bosami z
              > centrali a centrala wsadza niektórych bosów za kratki. Karuzela się kręci...

Jak to w III RP. Bawią się jej elity, ojcowie założyciele i zagorzali obrońcy.
              • leszek.sopot Re: Zgaduję 17.09.06, 14:20
                A co to ma wspólnego z numerowanie kolejnych RP? Zabawa w numerowanie ma
                dowodzić, że dziś się niby nikt nie bawi w grę o stołki, władzę i szmal?
                • wartburg4 Re: Zgaduję 17.09.06, 16:22
                  leszek.sopot napisał:

> A co to ma wspólnego z numerowanie kolejnych RP? Zabawa w numerowanie ma
                  > dowodzić, że dziś się niby nikt nie bawi w grę o stołki, władzę i szmal?

Zlituj się, znowu zadajesz za trudne pytania Katarynie.
                • kataryna.kataryna Re: Zgaduję 17.09.06, 16:26
                  leszek.sopot napisał:

> A co to ma wspólnego z numerowanie kolejnych RP? Zabawa w numerowanie ma
                  > dowodzić, że dziś się niby nikt nie bawi w grę o stołki, władzę i szmal?

Nie do mnie pretensje bo nie ja wymyśliłam nazwę III RP.
                  • leszek.sopot Re: Zgaduję 17.09.06, 16:32

> Nie do mnie pretensje bo nie ja wymyśliłam nazwę III RP.

Masz rację, ale ja zrozumiałem twój post tak, że przedtem było wszystko do kitu
                    a ludzie nowej władzy stanowią nową jakość ze względu np. na uczciwość,
                    szlachetność, służbę społeczeństwu a nie partii, honor, bezinteresowność czy
                    też dobro i rozsądek.
                    A swoją drogą nie pamiętam kto pierwszy użył określenia III RP.
              • dr.szfajcner Re: Zgaduję 17.09.06, 14:32

> Jak to w III RP. Bawią się jej elity, ojcowie założyciele i zagorzali
                obrońcy.

W IV _wsadzaja_ bez jdowodow, na podstawie donosu belegi UBeka,
                lub WSIoka.
                Tylko ze jak na razie Ziobrze nie udalo sie nikogoo skazac.
                ośc mi sie wydaje ze Rzad juz powinien tworzyc rezerwe
                na przyszle odszkodowania.

P.S>
                Bylego prezydenta Lodzi z UW, ktorego Minister
                Sprawiedliwosci Kaczynski oskarzyl o wziecie łapówki i na 2 miesiace
                przed wyborami w swietle jupiterow i TV aresztowal,
                do dziś nie udalo sie skazac, a mija wlasnie chyba 5 lat od tego czasu.
      • karlin To jest jeszcze lepsze 17.09.06, 14:22
        miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2571598.html

:)
    • idiotyzmy-kacze Podsłuchiwaniem Kaczmarka może się zająć 17.09.06, 22:19
      ziobrowska prokuratura. Nie ma zagrożenia (chyba?), że Ziobro będzie topił śledztwo - w przeciwieństwie do sprawy podsłuchów.
      • hrabia.m.c Re:Kogo podsłuchiwali w Krakowie? 17.09.06, 22:24
        To wanny nie tylko masują ale i podsłuchuja??
        k...to już nawet kąpac sie nie mozna:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka