andrzejzb 11.12.06, 21:43 "Norymbergę" oglądali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczysta Re: TVP1 11.12.06, 21:51 Ogladali. A giwi pracowala w pocie czola:))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=53779946 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: TVP1 11.12.06, 21:59 Właśnie niedawno pytałem osła, właścicela ławki dlaczego tam nei można pisać. To jak kradzież czyichś myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 ogladali 11.12.06, 21:53 oglądali, komuchom nie w smak ten dzisiejszy teatrzyk :)) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dwa tygodnie temu byli "Pielgrzymi" 11.12.06, 21:54 Wspaniały portret polaczkostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Dwa tygodnie temu byli "Pielgrzymi" 11.12.06, 22:02 Lepszy niż w "Polactwie" Ziemkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb No nie? 11.12.06, 21:54 Byłem przygotowany na mocną rzecz ale to przeszło moje oczekiwania. Dynamit... Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Pisowska propandówka 11.12.06, 22:15 Zmartwychwstała Wanda Odolska jako dramaturg i w innej drużynie. Biedny jest aktor, który raz jest jednym z czterech pancernych a raz...jak tu! Paskudny zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Pisowska propagandówka 11.12.06, 22:17 W tytule wątku pominnąłem "ga": propagandówka - prostuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Pisowska propandówka 11.12.06, 22:23 verbaveritatis napisał: > Zmartwychwstała Wanda Odolska jako dramaturg i w innej drużynie. Biedny jest > aktor, który raz jest jednym z czterech pancernych a raz...jak tu! Paskudny > zawód. No co? Kontynuował karierę, to był taki suplement do 4 pancernych, tylko resztę załogi trudniej rozróżnic bo ich nie pokazali. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Oglądali... 11.12.06, 21:55 Takie sobie. Jakby na zamówienie Prezesa Wildsteina pisane. Nie dowiedziałem się z tej sztuki niczego, o czym wcześniej nie wiedziałbym. Ale Janek Kos w roli Gajosa - znakomity! Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Pan Grajewski z IPN 11.12.06, 23:05 dowiedział sie dzis z gazet, że jest agentem plotka, bo "informacja" pochodzi z przecieku przeciek od środowiska Macierewicza ten mechanizm niszczenia człowieka został tam dobrze opisany Grajewski nie może wyjąć swojej teczki z IPN i trzasnąć nią w stół bo plotka, że jest agentem WSI sprawi, że każdy jego ruch będzie niewiarygodny - zupełnie jak w tej sztuce... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Kim jest Wojciech Tomczyk? 11.12.06, 23:08 Sztuka na zamówienie IPN czy czegos podobnego. Kim jest autor, Wojciech Tomczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To chyba scenarzysta tej szmiry 11.12.06, 23:09 pt. "Oficerowie". Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: To chyba scenarzysta tej szmiry 11.12.06, 23:39 "Oficerowie" - 1 częśc niezła, druga przestałam oglądac po 2 odcinku. Autor jednego serialu i chał? Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Re: Kim jest Wojciech Tomczyk? 11.12.06, 23:22 Jest propagandzistą. To nie obelga. To taki zawód. Zleceniodawca przedstawia tezę ( układ jest wszechogarniający i tajnie steruje życiem kraju ) a propagangzista przekłada to na język powieści, poezji lub jak tutaj widowiska tv. Propaganda jest dobra wtedy gdy nikt (poza fachowcami) nie może się domyślać że jest propagandowo manipulowany. Fachowcy mówią - nie znać szwów. W sztuce Tomczyka szwy wyłażą jak cholera, ale co tu wymagać od Tomczyka. Ciemny lud to kupi - jak mawia PISowski guru od propagandy. No i niektórzy kupują - co widać nawet w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kim jest Wojciech Tomczyk? 11.12.06, 23:35 "jesteśmy wszędzie,możemy wszystko" to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Pan Grajewski z IPN 11.12.06, 23:13 cały czas sobie kombinuję - dlaczego IV RP wydała rozkaz zniszczenia Grajewskiego? czyja on w tym IPN teczke znalazł? może teczke, która juz nie miała prawa istnieć? Odpowiedz Link Zgłoś