piotrgdansk4 20.01.07, 22:09 socjalistycznego potworka pod obiegową nazwą eurokonstytucja tylko dlatego, że kanclerin Merkel wepchnie tam zapis o "wartościach chrześcijańskich"? Mam nadzieję że nie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrgdansk6 W poszukiwaniu listka figowego 03.04.07, 12:14 Bo ta cała "preambuła", to jest taki listek figowy, który ma zasłonić bezwstydną kapitulację przed marksistami, którzy za pośrednictwem biurokratycznego internacjonału narzucają dzisiaj narodom Europy kulturowy marksizm pod postacią politycznej poprawności. W odróżnieniu od "judeochrześcijan", traktują swoje przekonania w sposób absolutnie fundamentalistyczny, to znaczy - nie uważają ich za rodzaj intelektualnej propozycji, tylko nadają im postać norm prawnych, za którymi stoi nasza stara, dobra znajoma przemoc socjalistycznego imperium. I wcale nie mają zamiaru pozwolić żadnym "judeochrześcijanom", którym samo chrześcijaństwo już nie wystarcza i muszą się podpierać tym "judeo" niczym laską - na żadne "preambuły". Nie po to odbyli z powodzeniem "długi marsz przez instytucje", żeby teraz pozostawiać jakieś enklawy "kultury burżuazyjnej", zwłaszcza takie, co mogą dawać przerzuty i udaremnić kolejną edycję socjalistycznej rewolucji. www.asme.pl/117553668988251.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek takie agenturalne wypowiedzi szkodza Polsce, 03.04.07, 12:28 towarzyszu piotrze. Na szczescie pisowska Targowica zdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Polacy nie będą mieli nic do gadania, pajacu 03.04.07, 16:37 Kaczyński dogadał się z Merkel i zgodził się na eurokonstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Jakiś nowy dokument jest potrzebny bo Unia 03.04.07, 12:18 rozrosła się już do ogromnych rozmiarów. Musi być sposób by decyzje podejmowac szybciej i efektywniej. Problem w tym by Eurokonstytucję, czy jak ją tam nazwać, uchwalić w porozumieniu z obywatelami, a nie w zaciszu gabinetów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Myśle ze nie poprą właśnie przez te 03.04.07, 12:29 "chrześcijańskie wartości", bo tak naprwdę co to niby kurna jest, te wartości?!? Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Myśle ze nie poprą właśnie przez te 03.04.07, 12:38 A ja mam nadzieję że poprą. Chyba chodzi o "chrześcijańskie korzenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Myśle ze nie poprą właśnie przez te 03.04.07, 15:12 sercekondrakaru napisała: > A ja mam nadzieję że poprą. > Chyba chodzi o "chrześcijańskie korzenie"? Tyle tylko, że te korzenie "chrześcijańskie" to bzdura... dla kogoś, kto zna choć trochę historię.... Odpowiedz Link Zgłoś
sercekondrakaru Re: Myśle ze nie poprą właśnie przez te 03.04.07, 15:18 Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Zależy. Ci z mentalnością niewolnika, 03.04.07, 12:35 święcie przekonani że żyją tylko po to by służyć jako półniewolnicza siła robocza dla kapitalistów, napewno będą przeciw eurosocjalizmowi. Ludzie świadomi własnej godności, którzy wiedzą że należy im się godna praca i płaca i darmowy dostęp do podstawowych zdobyczy cywilizacji (opieka medyczna,edukacja), napewno będą za eurosocjalizmem który im to zagwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Zależy. Ci z mentalnością niewolnika, 03.04.07, 12:57 tornson napisał: > Ludzie świadomi > własnej godności, którzy wiedzą że należy im się godna praca i płaca i darmowy > dostęp do podstawowych zdobyczy cywilizacji (opieka medyczna,edukacja), napewno > będą za eurosocjalizmem który im to zagwarantuje. wyglada na to,ze w swietle tej powyzszej definicji nie jestem ludziem swiadomym wlasnej godnosci. co to jest 'godna praca'? godna place juz potrafie sobie lepiej uswiadomic. a jesli bedzie godna placa to po jaki grzyb darmowy dostep do 'podstawowych zdobyczy cywilizacji'? chyba,ze mi bardziej sprecyzujesz te 'darmowe zdobycze cywilizacji' stopnia podstawowego. a o kulturze jako podstawowej zdobyczy cywilizacji nic nie wspomniales. czyzby Kultura miala byc dla wybranych? a ta 'podstawowa' dla mas w masmediach? czyli swiadomie utrzymujemy dalszy 'postep zdobyczy cywilizacyjnych' na polniewolniczym poziomie mentalnym Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Zależy. Ci z mentalnością niewolnika, 03.04.07, 13:18 danus01 napisała: > co to jest 'godna praca'? Po pierwsze 3x8 (po 8 godzin pracy,odpoczynku i snu, choć tu i tak idzie się pracodawcom na rękę po około godzinę zajmuje w sumie dotarcie i powrót z pracy) i wole soboty i niedziele, oraz przestrzegania przepisów BHP dla każdego zawodu. > godna place juz potrafie sobie lepiej uswiadomic. > a jesli bedzie godna placa to po jaki grzyb darmowy dostep do 'podstawowych > zdobyczy cywilizacji'? By Europa nie zamieniła się w kraj debili kształconych przez prywatne szkoły gdzie oceny zależą od zasobności portfeli rodziców a nie od wiedzy uczniów i dziesiątek milionów ludzi bez prawa do opieki medycznej, tak jak ma to miejsce w porąbanym USA. > chyba,ze mi bardziej sprecyzujesz te 'darmowe zdobycze cywilizacji' stopnia > podstawowego. Opieka medyczna i edukacja to absolutne minimum. > a o kulturze jako podstawowej zdobyczy cywilizacji nic nie wspomniales. > czyzby Kultura miala byc dla wybranych? Racja, kinematografia też powinna być finansowana z państwowej kasy i niemoże być mowy o prywatyzacji telewizji publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
danus01 Re: Zależy. Ci z mentalnością niewolnika, 03.04.07, 13:35 ogolnie jest OK tylko napisz mi jeszcze jak na podstawie tego 'ogolu' wyksztalcic spoleczenstwo nie niewolnicze w swej mentalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jez.mozdzierz Pietruś, serce, co to ten "kulturalny marksizm"??? 03.04.07, 13:36 Czy to oznacza może kulturalnego Pana, wyznawcę filozofii marksistowskiej? A moze to oznacza, kulturę marksistowską? Tylko co to takiego, skoro Marks nie zajmował się kulturą?? A jaki jest "niekulturalny marksizm"?? Czy to taki może, używający często pewnych słów znanych z "józiolenia" Józefa O.??? Pałam z niecierpliwości, aż mię to wyjaśnisz, albo skończysz używać pojęć, których znaczenia nie rozumiesz, ale je zbijasz razem w przedziwną zlepkę (kultura i marskizm) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Jirzi, głupiś i się jeszcze tym publicznie 03.04.07, 14:21 chwalisz. Nawet poprawnie nie umiesz powtórzyć tego co przeczytałeś;) Naści więc, nieuku, zacznij od tego: en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Marxism Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Tw. piotrze "głupiś i się jeszcze tym publicznie 03.04.07, 15:09 chwalisz". Nie wstyd wam? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Mogą poprzeć... 03.04.07, 14:32 ...jeżeli zobaczą w tym jedyną ochronę przed szaleńcami z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Re: Z przyjemnością! 03.04.07, 16:31 Temu się konfidentko Krystynko nie dziwię;) No bo czy ktoś zna jakiegoś TW, esbeka czy komucha, który byłby przeciwko dalszej sowietyzacji Europy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jezeli przeciwko... 04.04.07, 21:43 .. są takie głuptaski jak ty - warto głosować za!!! Robisz tutaj za etalon głuptactwa, Piotrusiu z gdaniska. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Z przyjemnością! 04.04.07, 21:56 Znam,pietrusiu znam.Ty rowniez znasz.Taki papa Giertych. TW a jest przeciwko UE. Odpowiedz Link Zgłoś
leasem 70% Polaków wierzy w papieskie cuda 03.04.07, 16:40 przy takim poziomie intelektualnym współrodaków wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak socjalistycznego potworka? A widziales projekt? 03.04.07, 17:02 Albo chociaz zalozenia? Bo jezeli nie, tos jest smieciem a nie dyskutantem, bo wypowiadasz sie o rzeczach o ktorych nie masz informacji :D Jak PiSiory o "Kodzie Leonarda" na przyklad :D Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Widziałem, czytałem, leży u mnie na stoliczku,obok 03.04.07, 17:09 dwóch innych: img180.imageshack.us/my.php?image=konstss5.jpg A ty znasz i jesteś gotów na powiedzmy 10 pytanek sprawdzających? Bo jeżeli nie, toś jest śmieciem, a nie dyskutantem, bo szpanujesz i sugerujesz niewiedzę w czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Więc jak będzie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Widziałem, czytałem, leży u mnie na stoliczku 03.04.07, 18:12 piotrgdansk6 napisał: > dwóch innych: img180.imageshack.us/my.php?image=konstss5.jpg Jest tylko jeden mały, ot malutki problemik, dyziu. To co widać na obrazku (btw: Hvenćr ihugun Stjórnarskrá lýdveldisins? En erfitt!) to projekt konstytucji odrzucony i nieaktualny:) Czyli sie dyziu naczytałeś na darmo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Re: Widziałem, czytałem, leży u mnie na stoliczku 03.04.07, 18:59 Dzióbku, odrzucony, ale nie nieaktualny, bo tylko nieliczni uniokraci zakładają wywalenie tego bubla w całości do kosza i pisanie nowego. Najczęstsze są propozycje odczekania jakiegoś czasu przed następnymi próbami ratyfikacji (najlepiej pod inną nazwą), zrewidowania czy uproszczenia, tudzież przyjmowania tylko kawałkami. "Rozumisz"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ross128 Re: Widziałem, czytałem, leży u mnie na stoliczku 03.04.07, 21:33 A wiedza które to będą kawałki i jakie zajdą ewentualnie zmiany to skąd, dyziu u ciebie wypływa? Zdolności prekognicyjne, ewnetualnie umiejętność zaginania czasoprzestrzeni i przeskoków w przeszłość? A nie lepiej to korzystjąc z tych darów bożych trafić 6 w totka i zyć szczęśliwie gdzieś w miłym miejscu - ot, choćby na Islandii? A pytanie nadal aktualne: Hvenćr ihugun Stjórnarskrá lýdveldisins? En erfitt!. Bo przecież czytałeś, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgdansk6 Re: Widziałem, czytałem, leży u mnie na stoliczku 04.04.07, 18:51 > A wiedza które to będą kawałki i jakie zajdą ewentualnie zmiany to skąd, dyziu > u ciebie wypływa? Zdolności prekognicyjne, ewnetualnie umiejętność zaginania > czasoprzestrzeni i przeskoków w przeszłość? Nie, dzióbeńku, wystarczy njusy śledzić;) Przypominam też, że jest to jedna z opcji. Niemniej cóż to ma to rzeczy, skoro to co się planuje bazuje na odrzuconym traktacie? Pisałeś przecież: > Czyli sie dyziu naczytałeś na darmo... :) I jeśliby nawet wziąć tą opcję z kawałkami, to przecież chodzi o kawałki traktatu, którego się "naczytałem":) Co miałeś z logiki? ;)))) A pytanie nadal aktualne: Hvenćr ihugun Stjórnarskrá > lýdveldisins? En erfitt!. Bo przecież czytałeś, prawda? :) Nie, nie czytałem dzióbeńku i nigdzie nie pisałem, że tak. Ot, taka pamiąteczka;) Odpowiedz Link Zgłoś
bubba49 Re:Jestem naiwny-poprę.Ale z odniesieniem- 03.04.07, 18:17 do chrześciejniskich korzeni a nie wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Czy Polacy są aż tak naiwni? 03.04.07, 21:27 Sondaż Gazety Wyborczej: 73 proc. Polaków twierdzi, że papież dokonywał i dokonuje cudów, ale tylko 38 proc. wierzy, że uzdrowienie francuskiej zakonnicy było wynikiem jego bezpośredniej interwencji u Boga. W drugą rocznicę śmierci papieża Polaka trzy czwarte badanych ocenia, że wpływ Jana Pawła II na Polaków po jego śmierci trwa niezmiennie, a nawet rośnie. Dokładnie: • 42 proc. badanych uznało, że wpływ Papieża się zwiększył, • 32 proc. - że trwa bez zmian, • 15 proc. - że się zmniejszył, • 5 proc. - że ustał całkowicie. Podobna większość (76 proc.) uważa też, że powszechne oddawanie czci papieżowi przez rodzimych katolików to "wyraz prawdziwego, głębokiego przeżycia". 17 proc. - że to "okazywanie uczuć na pokaz, bo tak wypada". 73 proc. Polaków uznaje, że papież dokonywał i dokonuje cudów, co jest warunkiem jego beatyfikacji. Nie wierzy w to 21 proc. Zapytaliśmy o przypadek francuskiej zakonnicy Marie Simon-Pierre, która w czerwcu 2005 r. nagle wyzdrowiała z ciężkiej choroby Parkinsona, tej samej, na którą chorował papież. Opowiada, że pewnej nocy "usłyszała głos i obudziła się zdrowa". Jest pewna, że "było to działanie Boga przez wstawiennictwo Jana Pawła II". Tylko 38 proc. Polaków podziela przyjmowaną także przez Watykan dosłowną interpretację cudu, że przebywając w raju, Papież modlitwą wyjednał decyzję Pana Boga. Więcej badanych - 44 proc. - przyjęło psychologiczną interpretację, że ozdrowienie nastąpiło dzięki silnej wierze samej zakonnicy w pomoc papieża, co dodało jej sił w walce z chorobą. [Źródło: na podstawie: gazeta.pl] Dodał(a): Paweł Rozwadowski Odpowiedz Link Zgłoś