Dodaj do ulubionych

religijny ekstremizm w PiS

14.04.07, 15:22
- W Sejmie trwa spotkanie marszałka Marka Jurka z posłami, którzy opuścili
Radę Polityczną PiS. Jak powiedział dziennikarzom pos. Artur Zawisza, w
spotkaniu uczestniczy około 10 osób, poza nim i Jurkiem, m.in. Małgorzata
Bartyzel, Dariusz Kłeczek, Marian Piłka i Wojciech Mojzesowicz.

to bardzo niedobry odlam religijny w pisie. prawica musi sie cywilizowac, a
nie uderzac w rytm "nieeeech Cie proooowadzi, Boooog i
Maryyyyyjaaaa...paaaanie preeeezydeencieee....poooogooooda sprzyja" (tekst z
piosenki sztabu lecha kaczynskiego)

szczegolnie zona Bartyzela wskazuje mi jaki to jest grono. Jej maz to
ostatnio niezle fantazyje przedstawia
Obserwuj wątek
    • www.nasznocnik.pl Re: to bardzo niedobry odlam religijny 14.04.07, 15:26
      Teraz to niedobry - ale wybory to pomógł wygrać, nie ? ;->
      • marcus_crassus Re: to bardzo niedobry odlam religijny 14.04.07, 15:41
        sformulowales odpowiedz w sposob sugerujacy ze glosowalem na PiS. Glosowalem na
        PO.

odpowiadajac zas: no pomogl wygrac. byl kiedys taki dowcip, jak posel mowi
        poslowi "czy to moja wina ze mam taki durny elektorat"? :)
        • www.nasznocnik.pl Re: sformulowales odpowiedz w sposob sugerujacy 14.04.07, 15:50
          Mimowolnie; miałem jedynie na myśli, że fundamentaliści to dla Kaczyńskiego
          zarówno obciążenie, jak i atut.

Ale wychodzi na to, że sztuki utrzymywania jedności partii Pan Prezes mógłby
          uczyć się u...Tuska ! ;-)
    • piotrgdansk6 Tu masz o megaekstremiście i terroryście :) 14.04.07, 15:52
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070411/opinie_a_2.html
      • marcus_crassus wartosci chrzescijanskie jak najbardziej 14.04.07, 15:54
        Europa przesunela sie zbyt bardzo w lewa strone. Natomiast jest roznica
        miedzy "normalnoscia" a to czego domagaja sie ultraci rodem z konserwatyzm.pl

podam ci przyklad:

roznica miedzy nimi a normalnoscia jest taka jak roznica miedzy turcja a
        talibanem
        • piotrgdansk6 A co jest w postulatach Jurka sprzecznego 14.04.07, 15:56
          z tymi BXVI?
          • marcus_crassus Re: A co jest w postulatach Jurka sprzecznego 14.04.07, 16:01
            To jest sprzeczne ze B XVI ma pod swoim wladztwem Watykan. I tam moze
            implementowac do prawa zasady religijne jak mu sie podoba. Tymczasem w kazdym
            normalnym kraju istnieje cos takiego jak rozdzial kosciola od panstwa.

nie mam zamiaru akceptowac aby jakas banda oszlomow kazala mi w weekend isc na
            spacer zamiast do supermarketu albo gdziekolwiek indziej bo im ich religia tak
            mowi
            • piotrgdansk6 Re: A co jest w postulatach Jurka sprzecznego 14.04.07, 16:08
              Ale chronienie życia od poczęcia nie jest jakąś wartością watykańską tylko
              chrześcijańską, a na te w wartości właśnie się w swej obłudzie powoływałeś.

> Tymczasem w kazdym
              > normalnym kraju istnieje cos takiego jak rozdzial kosciola od panstwa.

Ale to nie oznacza potrzeby zastępowania etyki chrześcijańskiej jakąś inną.
              • marcus_crassus Re: A co jest w postulatach Jurka sprzecznego 14.04.07, 16:10
                wartosci oznacza pewien zakres ogolnych zasad i tradycje. natomiast pewne
                wyroznienie wartosci wynikajacych z chrzescijanstwa nie oznacza ze maja byc one
                implementowane do systemu prawnego.

To ze w grudniu sa swieta Bozego Narodzenia a nie jakies wymysly typu "swieta
                zimowe" nie oznacza jednak ze wszyscy maja tego dnia isc do kosciola. rozumiesz
                o czym mowie?
                • piotrgdansk6 Re: A co jest w postulatach Jurka sprzecznego 14.04.07, 16:16
                  marcus_crassus napisał:

> wartosci oznacza pewien zakres ogolnych zasad i tradycje. natomiast pewne
                  > wyroznienie wartosci wynikajacych z chrzescijanstwa nie oznacza ze maja byc one
                  >
                  > implementowane do systemu prawnego.

A dlaczego nie oznacza że mają być implementowane? To jest jakiś uniwersalny
                  kodeks wartości, który ostatecznie przesądzałby o tym, że niektóre dzieci można
                  mordować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka