pisduch 09.06.07, 21:49 pomarzyc sobie dobrze jest,prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 21:52 Myslisz,ze znajdzie sie jakas partia,co sie odwazy? No moze Racja, na inne lewicowe nie licze. Odpowiedz Link Zgłoś
pisduch Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:04 Racja jest za slaba. SLD powinna przed wyborami wlaczyc zerwanie konkordatu,wyprowadzenie religii ze szkol oraz zaprzestanie finansowania czarnej mafii z budzetu do programu i mialaby wiekszosc w sejmie. Potrzebne sa realne dane na ten temat,ktore przeciez SLD zna, a tchorzliwie o nich dotad nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:08 sam sobie odpowiedziales.Niestety,potrwa to jeszcze troche,ale mysle,ze zanim kopyta wyciągne,doczekam prawdziwie wolnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:08 A SLD jeszcze lepsze. Postępują według zasady: i chciałabym i się boję. A z Senyszyn wszyscy, prawie, się śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:14 Senyszyn, to jedyna baba z jajami w tym towarzystwie.Reszta boi sie kleru tak samo,jak prawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:16 Senyszyn to baba bez jaj i dlatego jest taka dobra:) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:18 pisduch napisał: > SLD powinna przed wyborami wlaczyc zerwanie > konkordatu,wyprowadzenie religii ze szkol oraz zaprzestanie finansowania > czarnej mafii z budzetu do programu i mialaby wiekszosc w sejmie. Obawiam się, że w takim przypadku, nie przekroczyłaby progu wyborczego! Jak myślisz, czyj elektorat ostatnio zasilił PiS i dlaczego wcześniej, ten sam elektorat głosował na SLD? Ich - czyli tego elektoratu - zainteresowania, są inne niż np. Twoje, ale jest on elektoratem w większości katolickim i "manewry" jakie proponujesz, to wg. mnie, gwóźdź do trumny lewicy, nie tylko SLD. > Potrzebne sa > realne dane na ten temat,ktore przeciez SLD zna, a tchorzliwie o nich dotad nie > > wspomina. Nie tchórzliwie, lecz bardzo rozsądnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:20 Myślę, że gdyby udało się ukierunkować dyskurs polityczny na majątkowe akcenty naszego tradycyjnego antyklerykalizmu, to by się dało coś na tym ugrać. Bo co to konkordatu czy religii w szkołach, to raczej to ludziom zwisa. Emocjonują się tą kwestą li tylko oszołomy po obu stronach barykady: mohery i lewaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pisduch Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:28 do nauki religii w szkolach pod katem zrozumienia problemu przez prosty ludek trzeba podejsc rowniez od strony materialnej. Przeciez ten KK przejal tysiace sal i budynkow wybudowanych przez spoleczenstwo w czasach PRL. Co sie odbywa w tych salach ? Jak korzysta z nich spoleczenstwo ? KK przejal poza tym tysiace budynkow bedacych dotad wlasnoscia panstwa. Robi na nich ogromny szmal,a szkolne sale zamiast byc wykorzystywane na zajecia pozalekcyjne dajace mlodziezy realny pozytek sa wykorzystywane na bajki o panu Bozi. Za pieniadze,ktore placi sie katechetom powinni byc oplacani nauczyciele jezykow, informatyki,muzyki itd.To wszystko mozna wyjasnic prostaczkom jezeli sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:38 jorge.martinez napisał: > Myślę, że gdyby udało się ukierunkować dyskurs polityczny na majątkowe akcenty > naszego tradycyjnego antyklerykalizmu, to by się dało coś na tym ugrać. KTO i przede wszystkim GDZIE ma taki dyskurs podjąć, że o choćby delikatnym ukierunkowaniu go nie wspomnę! Żadne znane - poza Urbanowym - medium się takiej "misji" nie podejmie! (O "Racji" nie wspominam, bo nie ma o czym!) > Bo co to konkordatu czy religii w szkołach, to raczej to ludziom zwisa. > Emocjonują się tą kwestą li tylko oszołomy po obu stronach barykady: mohery i > lewaki. Uważam się za "lewaka" ale mnie to też ZWISA! Czy jestem wyjątkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:43 nie moze ci to zwisac,ani zadnemu Polakowi,ktory kocha swoją Ojczyzne.Wejdz na stronke Faktow i mitow,tam jest o bankierach Pana Boga.Kwestia wiary lub nie wiary nie ma znaczenia.Znaczenie ma ile kasy z nas wyciągają.Na nic nie ma!!!Dla nich jeest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:11 Czarni chyba już nie będą już mieli czym szantażować polityków za te 2 lata. W NATO i UE już jesteśmy, więc KK karty przetargowe chyba ma marne. A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:12 Mylisz się, bo żyjemy w społeczeństwie w jakim żyjemy. To co prawda nie są prawdziwi chrześcijanie, ale do kościoła chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:15 No tak, ale w przypadku konstytucji z 97, NATO czy UE KK mogła wykorzystać rząd dusz pod sobą, bo ten rząd o czymś decydował (co do NATO akurat nie). Czy za 2 lata KK będzie mógł coś zablokować w Polsce w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:17 Teoretycznie nie, ale żyjemy w społeczeństwie konserwatywnym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda bardzo inaczej :) 09.06.07, 22:19 jdbad napisała: > Teoretycznie nie, ale żyjemy w społeczeństwie konserwatywnym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:17 i to jest bardzo przykre.Katolicyzm spowodowal,ze Polacy maja,jak mawiali Indianie, podwojne języli.Są totalnie zaklamani. Odpowiedz Link Zgłoś
pisduch hipokryzja,podwojna moralnosc to dzieci KK 09.06.07, 22:35 w jezyku polskich katolikow ukrasc nazywa sie wziac,wna za pedofilie sukienkowych obarcza sie czesto ich niewinne ofiary-dzieci,klamstwo w imie tzw. Boga jest swieta prawda, nienawisc jest miloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:17 i to jest bardzo przykre.Katolicyzm spowodowal,ze Polacy maja,jak mawiali Indianie, podwojne języli.Są totalnie zaklamani. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin To "magister" przestanie sie chwalic jak to z Pa- 09.06.07, 22:12 piezem jego autem jezdzil ???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: To "magister" przestanie sie chwalic jak to z 09.06.07, 22:19 a to jest powod do chwaly? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jesli o tym tak naboznie wspomina to mniemam ze 09.06.07, 22:21 wedlug niego tak ;) wanda43 napisała: > a to jest powod do chwaly? > Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To "magister" przestanie sie chwalic jak to z 09.06.07, 22:22 to niemozliwe ! ,aby swiety kosciol katolikow w Polsce utrzymywal sie wylacznie ze skladek swych wiernych , wiec bedziecie placic na sutannikow chcac czy nie chcac - inaczej by poszli z torbami ( zawod wielebnego na parafii nie bylby juz atrakcyjny) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: To "magister" przestanie sie chwalic jak to z 09.06.07, 22:29 >inaczej by poszli z torbami i to by się mnie bardzo podobalo.Nareszcie by byli prawdziwymi nasladowcami rabbe Jezusa. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:36 Sursum konkordat?!Chyba mogła by być większość sejmowa do zerwania,albo przynajmniej renegocjacji konkordatu.Spójrzmy na historię jego podpisania.Suchocka zrobiła to prawie tajnie i w ostatniej chwili.Krzyż w sejmie też zawieszono potajemnie w nocy.Tak ważna umowa jaką jest konkordat podpisano jak traktat z Burkina-Faso.Nastroje społeczne tez nie sa po myśli Krk.W wielu sprawach światopoglądowych naród myśli inaczej niż Episkopat.A posłowie iracjonalnie boją się twardego elektoratu katolickiego.Nawet lewica(Quasi)liczy na ten moherowy elektorat wiedząc że on lewicy nie poprze.Paradoksem jest że najlepiej układały się i grały zespoły Glempa-Millera,oraz kolędowanie bursztynowe ks Jankowskiego u byłego ministranta L Millera i seminarzysty Oleksego.Lepiej nawet niż z obecnym premierem,który uzyskał władzę dzięki Kościołowi,a postkomuniści byli zwalczani przez Krk.Paradoksy polskiej festynowej religijności! Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:38 Nawet znam nazwisko tej paskudy, co ten krzyż tak w nocy wieszała. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:43 Czy nie był to p/oseł Szkaradek z husarii Maryjana? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:44 A nie. Proszę zgadywac dalej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 22:49 Tych kato-narodowych oszołomów było wtedy bez liku.Najbardziej nteraz stawiał bym:Lopuszański,Cymański,Sobecka,Ujazdowski i podobny autorament sakramencki,coś z toruńskich fal chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Pudło:))) 09.06.07, 23:07 Nie będzie(był)to zespół Pinochetowy?Czyli Jurek i Piłka z Kamińskimi?No i ten ten taki mały czarny z Garbowa Zawisza? Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:00 Ten co tak fajnie spadł z drabiny:)))? [Boska ingerencja;)] Ale kto, to już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:03 Ufunduję nagrodę, temu kto zgadnie. Jeszcze nie wiem co, ale coś wymyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Wywiad z Krutulem:) 09.06.07, 23:27 Rozmowa z posłem Krutulem* Krzyż w Sejmie nie zawisł ukradkiem [podpis] Maciej Chodołowski Gazeta Wyborcza nr 247, wydanie waw z dnia 22/10/1997 KRAJ, str. 2 To Piotr Krutul, poseł AWS, bez porozumienia z innymi klubami, powiesił w sali sejmowej w noc poprzedzającą inauguracyjne posiedzenie krzyż. Wywołało to oburzenie posłów SLD. Maciej Chołodowski: Po co w Sejmie krzyż? Piotr Krutul: Łatwiej będzie nam, posłom-katolikom, pełnić swoją funkcję. Większość posłów obecnej kadencji to ludzie wierzący. Do słów ślubowania dodawali: "Tak mi dopomóż Bóg". Dlaczego właśnie Pan go zawiesił? - Podczas niedzielnej wieczornej mszy, odprawionej w intencji ks. Jerzego Popiełuszki w warszawskim kościele św. Stanisława Kostki, został poświęcony krzyż, który stał na grobie ks. Jerzego. Jestem synem ziemi suchowolskiej, z której pochodził ks. Popiełuszko, i do zawieszenia tego krzyża miałem chyba największe prawo. Dlaczego zrobił Pan to ukradkiem, w nocy? - Nie robiłem tego ukradkiem. Msza na Żoliborzu była transmitowana przez Radio Maryja na całą Polskę. W Radiu Maryja zostało powiedziane, że krzyż w nocy zawiśnie w Sejmie jeszcze przed pierwszym posiedzeniem. Każdy, kto słucha Radia Maryja, mógł się o tym dowiedzieć. Czy nie powinno znaleźć się w Sejmie miejsce także na symbole religijne innych wyznań? - Każdy w Sejmie ma prawo do wieszania symboli swojej religii. * Piotr Krutul (37 lat), inżynier mechanik, rolnik z Suchowoli. 1991-93 poseł z ramienia "S" RI. W kampanii wyborczej do głosowania na Krutula wzywało Radio Maryja. "Krucyfiks w parlamencie" - s. 7. Skoro każdy mógł swój własny symbol wg niego powiesić, to aż dziwne, że nie widzę na sali żadnego posążka Buddy, półksiężyca, albo chociaż gwiazdy Dawida - w końcu wg RM rządzą nami Żydzi :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: napracowałeś się :))) 09.06.07, 23:31 A przede wszystkim wydałem 3,66zł na 5 minutowy dostęp archiwum GW ;> Ale zaktualizowałem jego stronkę na wikipedii, co by to zostało utrwalone dla potomności - bo przez google w ogóle nie mogłem tego znaleźć. A szkoda, taka zasługa... Jak to śpiewał Kazik? "A nad stołem prezydialnym niech powieszą krzyż, dwa krzyże! Protestuję! - w mym imieniu ja optuję za Stalinem " Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:23 Chyba Wrzodak z Ursusa Z Janem Marią Jackowskim z inicjatywy Maryjana Krzaka pod opieka prawną Kerna.Poddawom sie.Zbuk z nimi oszołomami mnisimi. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:24 Niestety konkurs już rozwiazany:((( Patrz wyżej post mike.recz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:24 Sorry! socjaliberał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:33 No oczywiste teraz dla mnie;Ściana wschodnia przedmurze polskiej katolickości.A czy przypadkiem nie znajduje się tam szpital psychiatryczny?Bez żadnych aluzji pytam z Górnego Ślonska,bez urazy za przyouszczenia że mogę żle myśleć o śledzikach! Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:35 A jest taki szpital w Choroszczy, jak w każdym województwie. A z tym przedmurzem to bym nie przesadzała, ja tam mieszkam i parę innych osób:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Tak a propos Choroszczy 09.06.07, 23:38 Aby Ci się nie kojarzyło jednoznacznie: pl.wikipedia.org/wiki/Choroszcz#Historia Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: za 2 lata koniec katooszolomicy,koniec Konkor 09.06.07, 23:38 To chyba ma coś wspólnego z falami. Radiowymi, znaczy. Ja mieszkam w Mazowieckim, ale tuż przy Kujawsko-Pomorskim. No a wiecie, tam jest takie miasto duże, te inne niż Bydgoszcz - no i efekt wiadomy - u mnie w wyborach do Sejmu I miejsce PiS, II Samoobrona... Odpowiedz Link Zgłoś
pisduch koscielne psy mowia o nielegalnym referendum ws UE 09.06.07, 23:17 Dla KK demokracja jest nielegalna, narzuycenie Konkordatu przez bandyckich pacholkow KK jest wg nich calkowicie legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Jezeli ktos kocha Boga i miluje blizniego swego... 09.06.07, 23:37 ...musi nienawidziec kosciola rzymsko-katolickiego. Wielu potepiajacych tutaj kosciol rzymsko-katolicki(czyli sekte pseudo- chrzescijanska) jest katolikami... Nie bede siegal daleko. Moja najblizsza rodzina, ciotki, bracia, kuzynki itd. potepiaja po katach "czarna mafia", ale kazda z moich ciotek zesrala by sie, gdby nie przyszedl do niej ksiadz po koledzie. Rece opadaja! Polska hipokryzja do kwadratu! Mam nadziej, ze kiedys jak mlodzierz wroci do kraju z zagranicznych wojazy, to byc moze bedzie miala wiecej odwagi powiedziec prawde... Poki co mherowe berety rzadza za pomoca Kaczorzystow w tym zaklamanym kraju. Dziatwa grzecznie chodzi do kosciolka i rosnie nowe pokolenie moherowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Jezeli ktos kocha Boga i miluje blizniego swe 09.06.07, 23:47 i to jest wlasnie obrzydliwe.Chrzci sie niemowlaki,bo nalezy i wypada,ale nie pomysli sie,ze sie robi dzicku ciezką krzywde.Zostaje skazone i naznaczone.Potem tzw.komunia itp. i rosnie kolejne pokolenie zaklamancow,obludnikow.A iles lat poźniejj po dwoch,czy trzech latach pozycia slub.Oczywiscie w bialej sukni,z welonem i wiankiem.Tyle,ze wianek troche przechodzony.Qźwa,jak ja nie znosze tej obludy. Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Re: Jezeli ktos kocha Boga i miluje blizniego swe 10.06.07, 00:03 To wszystko jest doskonale zorganizowane przez sekte rzymsko-katolicka. Dzieci juz w przedszkolu maja wbijane doktryny katechizmu (faszysci i komunisci wzieli przyklad z tej sekty i robili ze woimi dziecmi podobnie). Wprowadzany jest terror: nie pojdziesz do kosciola w niedziele, to masz grzech, a wtedy katlicka Bozia nie da ci pracy, nie zdasz egzaminu, bedziesz chorowac itd. I tak jest juz do usranej smierci pseudo-katolikow. Zeby tak chociaz jeden z nich zajrzal do Pisma Swietego, przeczytal izastanowil sie, porownal to o czym tam pisze, z tym co wyprawia w tym kaju kler... Ale na to juz nie ma czasu i ochoty. O wiele latwiej jest posluchac wypasionego Dziwisza, falszywego Glempa, lub innego cwaniaka z episkopatu... Odpowiedz Link Zgłoś