xfakt 24.07.07, 21:43 Kogoś zdrowo pogięło z tymi żałobami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mishuggah Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz... 24.07.07, 21:45 Słusznie, niech grają... A żałoba i zachowanie premiera to początek kampanii wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov I bardzo dobrze! 24.07.07, 21:47 Dobrze, że kombinatorzy z caritasu nie położą łap na tej kasie. A w ramach żałoby proponuję, żeby przestano odprawiać msze. To też szołbiznes i też się tam zbiera pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziuch Re: I bardzo dobrze! 24.07.07, 22:34 byłby wiekszy obciach gdyby wielce szanowany caritas zebrał mniej pieniążków od diabelskich muzyków podczas koncertu na którym sie żłopie wódę i ćpa narkotyki.przecie to nie po bożemu żeby ludzie w ekstazie dawali pieniądze na biedne owieczki boże Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Po co tyle kasy na ofiary ???? 24.07.07, 23:13 Już Kaczory dały hojną ręką 110.000 zł na głowę "bez względu na to czy dostaną odszkodowanie czy nie". Ci zo umarli juz nie żyją, 110.000 + odszkodowanie to mało dla rodzin ? Ci przeżyli potrzbuja leczenia a nie kasy. Po ch... ta cała zbiórka pieniedzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 24.07.07, 23:53 dan3iger napisał: > Już Kaczory dały hojną ręką 110.000 zł na głowę "bez względu na to czy dostaną > odszkodowanie czy nie". Ci zo umarli juz nie żyją, 110.000 + odszkodowanie to > mało dla rodzin ? Ci przeżyli potrzbuja leczenia a nie kasy. Po ch... ta cała > zbiórka pieniedzy ??? Te pieniądze są potrzebne właśnie na leczenie. Niektórzy ludzie są poparzeni i mogą potrzebować cyklu operacji. Poza tym pomoc psychologiczna może się okazać również niezbędna. A co z dziećmi, których rodzice nie będą mogli pracować? Te pieniążki są bardzo potrzebna i chwała muzykom za pomoc. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny ..50 trupów - w ostatni weekend wakacji w sierpniu 25.07.07, 00:37 Ciekawe, czy będzie żałoba? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: ..50 trupów - w ostatni weekend wakacji w sie 25.07.07, 07:41 Odpowiada jareczek: tak będzie żałoba, ale przedewszystkiem musi być postawiony następujący warunek! Warunek to pielgrzymka. Albo jakaś inna katastrofa, przy której ja i brat moglibyśmy błysnąć jako ojcowie opiekunowie... ojcowie tu stawiam w cudzysłowiu... cudzysłowie... jako że nie mam dzieci. I raczej mieć nie będę, bo mnie kobiety nie interesują. Tak. Ale do rzeczy... Ustaliliśmy z lechem przy kolacji u mamusi, że tym razem on rzuci 120tys złotych na jedną ofiarę, a ja dorzucę po 15 tysięcy. Aż do wyborów będziemy zwiększać pulę. Wie pan(i), taki totolotek. Kto rozbije się tuż przed końcem kampanii może być bardzo bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś
ksupera Niesprawiedliwość - samotnie ginący na drogach... 25.07.07, 07:56 ...nie dostają ogromnych odszkodań - ich rodziny mają pecha, że bliscy nie umierają w spektakularnych wypadkach skutkujących w żenujących medialnych shows i jeszcze bardziej żenujących pokazówek polityków. Współczuję rannym oraz rodzinom ofiar, ale czym śmierć tych pielgrzymów różni się od setek ludzi umierających nieustannie na raka, czy ginących na drogach? Dlaczego faworyzuje i nagradza się śmierć masową, a pojedyńcze (często znacznie bardziej bolesne) tragedie (tak jak dzieci umierające w hospicjach) nie powodują choćby 1-godzinnej (nie mówiąc o trzydniowej!) żałoby narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Czy gdyby autobus jechal na parade milosci, tez 25.07.07, 08:08 oglosiliby zalobe i dali po 100 tysiecy? Czy to znow show Kaczynskich! Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew SPECjalne konto ?? 25.07.07, 09:09 czyżby bali się, że będą musieli rozliczyć sie z każdej zł???? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak polisa 25.07.07, 09:44 najlepsza polisa? wytatuować sobie na czole "głosowałem na pis". nawet jak zginiesz jakoś prozaicznie, rząd dopisze do tego ładna historyjkę i rodzina dostanie parę tysiączków. to okrutny żart w kontekście tragedii tych ludzi, ale mnie też dręczy myśl gdzie jest granica. ile osób i w jaki sposób ma ginąc, żeby była żałoba. żałoba po śmierci papieża - jak najbardziej. ale żałoba jak zginą górnicy - nie zgadzam się. żałoba po wypadkach komunikacyjnych - nie zgadzams się. żałoba jak zginęło 23 polskich marynarzy ze statku "Leros Strength" około 1996 roku? nie było żadnej. rodziny ofiar na lodowate Morze Północne leciały nie rządowym samolotem ale na koszt ubezpieczyciela. żałoba jeśli umrze polski noblista - Miłosz? była jakaś? zgadzam się - nie można dewaluować żałoby. i nie nadużywać jej. a i tak wszyscy wiemy, że kasa i ta cała żałoba jest na pokaz - bo idą wybopry.. okrutne prawda.. okrutna jest śmierć, ale okrutniejsze życie. śmierć jest jego częścią, każdy z nas umrzye i nie można z tego powodu ogłaszać załoby! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Maja sie bawic bo placa 25.07.07, 20:32 Dosc cienka jest argumentacja: Roling Stonesi beda grali w czasie zaloby narodowej bo dadza ofiare na poszkodowanych. Czego to za pieniadze nie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Maja sie bawic bo placa 26.07.07, 08:45 > Czego to za pieniadze nie zrobia. a czego to dla władzy nie zrobią bracia Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie chcą to niech nie biorą, ja im nie daję 25.07.07, 13:03 Od czasu kiedy jeden z darczyńców wielebnego przekrecił mnie na pare złotych, opowiedziałem o tym przekręciarzu proboszczowi, ten odpowiedział cała nadzieja w Bogu, on jest sprawiedliwy.Wiec zostawiłem go z ta nadzieja i ode mnie jyuz nie dostał złotówki a tamten działa w Samoobronie, tylko coraz częściej prokurator go zaprasza do siebie.Tamte pieniądze były czyste, bo ukradzione takim jak ja. Więc , szczęść Boże, ja sobie poradziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Re: Czy gdyby autobus jechal na parade milosci, t 25.07.07, 09:43 bardzo trafne i słuszne pytanie!!!! Dlaczego nikt go nie zwerbalizował w telewizji!? Ja również uważam, że ogłaszanie żałoby narodowej to dewaluacja tegoż dekretu prezydenckiego. Ponadto - dlaczego nagle PZU okazuje się takie miłosierne? Gdy zapłąci się za ubezpieczenie samochodu, w przypadku wypadku, czy stłuczki, też trudno odzyskać kasę (a się zapłąciło za polisę)!!!! NIech już będą nowe wybory, proszę ludzie wybierajcie mądrze i rozsądnie! I przede wszystkim idźcie i oddajcie głos! Powtarzam MĄDRZE a nie zamuleni bełkotem Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: Czy gdyby autobus jechal na parade milosci, t 25.07.07, 10:43 Odpowiedz jest prosta. W ogóle była by to kara boża Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: Niesprawiedliwość - samotnie ginący na drogac 25.07.07, 13:11 ksupera - zawsze mnie też to zastanawia... Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: ..50 trupów - w ostatni weekend wakacji w sie 25.07.07, 09:36 refleksyjny napisał: > Ciekawe, czy będzie żałoba? Oczywiście, że nie. Nieboszczyk detaliczny jest znacznie mniej nośny medialnie niż nieboszczyk hurtowy. Z tego samego powodu nie dostaną od Jarka czy Leszka żadnej dodatkowej kasy. To zresztą ma również inne racjonalne wytłumaczenie. Panowie jako rasowi bolszewicy zawsze przenosili działania kolektywne nad indywidualne. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Re: ..50 trupów - w ostatni weekend wakacji w sie 25.07.07, 10:33 Bardzo trafna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zibbys Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 25.07.07, 02:23 A ja nie rozumie po co ta cała awantura o koszta leczenia .Przecież wykupując wycieczkę wszyscy uczestnicy zawarli polisę ubezpieczeniową na leczenie i wypadki.To co teraz rząd i Rolling Stonesi wyręczają instytucje, które biorą za to pieniądze , niemałe zresztą, aby zapłacić za ich obowiązki? To po cholerę jasną są ubezpieczenia?Nienormalny kraj.Przecież od nieszczęśliwych wypadków jest ubezpieczony przewoznik jak i pasażer.Biorą składki i nie odpowiadają za nic?O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 25.07.07, 04:38 saszenka2 napisała: > Te pieniądze są potrzebne właśnie na leczenie. Niektórzy ludzie są poparzeni i > mogą potrzebować cyklu operacji. Poza tym pomoc psychologiczna może się okazać > również niezbędna. A co z dziećmi, których rodzice nie będą mogli pracować? Te > pieniążki są bardzo potrzebna i chwała muzykom za pomoc Chwała Rolling Stonesom! Ale nie za przekazane pieniądze, tylko za to, że zagrają. Żałoba narodowa potwornie się dewaluuje w ciągu ostatnich lat. Od powojny była ogłaszana bodajże 12 razy. Powinna być ogłaszana po śmierci wybitnej osobistości lub po strasznej katastrofie. Jakkolwiek żałoba po Kochanym Ojcu Narodów i Największym Przyjacielu Dzieci Józefie Dżugaszwili czy po Panu Towarzyszu Bierucie dziś wygląda jednoznacznie, wtedy całkowicie wypełniali oni miano "wybitnej osobistości". Żałoba po śmierci Jana Pawła II jest zrozumiała. Żałoba po 11 września również. Nawet po powodzi tysiąclecia. Potem zaczyna się straszliwa dewaluacja tej instytucji. Nadchodzi zamach w Hiszpanii i tylko (jeśli można w ogóle w takich przypadkach pisać "tylko") 198 ofiar. Żałoba stosowana jest bardzo wybiórczo, co świadczy o niej tym gorzej. Porównując do zamachu w Hiszpanii, liczba ofiar pamiętnego tsunami byłą po tysiąckroć większa, a nikt żałoby nie zaproponował... Były też zamachy w Azji, w których ginęła porównywalna liczba ludzi. Bez odzewu w postaci żałoby... Po drugim co do liczby ofiar wypadku poza granicami Kraju (na Węgrzech), w którym zginęło tylko (znów to "tylko", przepraszam) 19 osób (ofiary najtragiczniejszych wypadków to uczestnicy pielgrzymek, czy to przypadek?). W każdym razie 19 ofiar to jeszcze nie powód do żałoby. 26 ofiar to powód do żałoby. Dziwne? Dziwne. Kto o tym decyduje? Premier i Prezydent. Osoby, od których praktycznie zależy, kiedy odbędą się wybory. Ich inne postępowania świadczą, że do tych wyborów zaczynają na serio przygotowywać się. Niestety, decyzja o żałobie, jak widać z powyższej analizy świadczy, że śmierć również może być pomocnikiem dla braci kaczyńskiej. I jeszcze jedno. Pytanie do Prezydenta i Premiera: jak według was czują się rodziny ofiar innych wypadków - w Polsce i za granicą, drogowych i innych. Rodziny ofiar wypadku autobusu dostały znaczne kwoty pieniędzy. Dlaczego akurat oni? Dlaczego nie rodziny innych ofiar? Czy według Pana Prezydenta i Pana Premiera, inne ofiary śmiertelne źle umierały, nie cierpiały aż tak bardzo? Rodziny ofiar innych wypadków, również za granicą, nie mają "nadzwyczajnych" kosztów? TYM JEDNYM CZYNEM OBAJ PANOWIE DYSKWALIFIKUJĄ SIĘ CAŁKOWICIE W MOICH OCZACH. Nie są warci nazywania ich Polakami. Gdzie ta Solidarność? Tworzą za to rozłam w społeczeństwie. Sprawiedliwość? Jak wyżej. Wstyd! PS A może tych pięniędzy są warci tylko dlatego, że jechali z pielgrzymki...? Tym bardziej wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos organizatorzy koncertu to śmieci 25.07.07, 08:56 Nie żałoba się zdewaluowała, a wartość ludzkiego życia jakby wzrasta (trochę przez media, ale jednak) Na przestrzeni wieków, a zwłaszcza ostatnich dziesięcioleci wartość ludzkiego życia rosła (podświadomie też - przykład: rodziny mają coraz mniej dzieci - czynnik przetrwania jest więc wysoki) Żałosne są te tłumaczenia organizatorów. Alkoholik też ci pięknie potrafi wytłumaczyć, że picie jest fajne, nieszkodliwe, że pije gdy ma ochotę, a ty tylko niszczysz zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 25.07.07, 07:13 A co z 5000 ofiar śmiertelnych rocznie wypadków samochodowych w Polsce? Nie licząc rannych i sierot? Czemu im też rząd nie zagwarantuje 100000? A Caritas nie zbierze dla nich pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 25.07.07, 09:46 bo caritas to zwykli dorobkiewicze na cudzym nieszczęściu! Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Jak to po co? Kościół postawią 25.07.07, 00:57 w miejscu wypadku albo kaplicę. Benedetto przyklepie i za kilka lat wszyscy będą błogosławieni, czy sługami kościoła. Dużo tych tytułów do rozdania, nie znam się i dobrze bo mnie mdli. Efekciarstwo. Kit z tym, że nie wszyscy po równo potrzebują tych 100 tysięcy. Jedni mniej inni zdecydowanie więcej. Ale w rządach tej władzy nie chodzi rozwiązywanie realnych problemów lecz o zdobywanie taniego poklasku kretynów. No a kretyni tylko powielają działania tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Po co tyle kasy na ofiary ???? 25.07.07, 07:01 rodziny ofiar zawalonej w Katowicach hali do tej pory odszkodowan sie nie doczekali.Tu byla wycieczka zorganizowana przez kosciol, wiec kaczory sa hojne (pieniedzmi podatnika) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: I bardzo dobrze! 24.07.07, 22:43 W sumie masz racje. Pora aby tego typu uklerykalnione organizacje powoli zchodzily na plan dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gametheory I bardzo dobrze Plus!!!!!!!!!! 24.07.07, 22:58 Też się cieszę , że Czarne Chmury nie będą tego redystrybuować( mam nadzieję , że tak to się dzieje).Oh poprzewracało Wam się w głowach w tym Caritasie!Nawet się już dalej boję pisać,a cholera wie kto to teraz inwigiluje!Rozmowa Kontrolowana, Rozmowa Kontrolowana, Rozmowa....................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
olart Re: I bardzo dobrze! 25.07.07, 07:26 POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze jedno, nagminne podawanie numerow kont pewnej rozglosni radiowej tez powinno zniknac w czasie zaloby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: I bardzo dobrze! 25.07.07, 08:12 Zaloba powinna trwac w polsce nie przerwanie z dwoch powodow: 1. dziennie ginie sporo ludzi na drogach (i nikt nie robi zaloby narodowej z tego powodu, ani tez nie daje rodzinom ofiar dodatkowej kasy) 2. z powodu wladzy jaka mamy (nc) Odpowiedz Link Zgłoś
wibag popieram 25.07.07, 10:33 Brawo krasnov! Mnie już od paru lat razi hipokryzja i sposób działania caritasu. Teraz też się nie popisali, a wręcz kompromitują Polaków swoimi słowami. To już raczej oni mają brudne umysły. I bardzo dobrze! Więcej kasy może trafi dla potrzebujących. Jak do tej pory, to najbliższą z takich akcji jest mi WOŚP. Nie widzę nic złego w ratowaniu życia, zdrowia i jednoczesnym słuchaniu muzyki. Mierzi mnie to całe modulowanie głosów, by mówić łagodnie i w miarę cicho, udawanie miłości, gdy tak naprawdę liczy się tylko na kasę. Jak zwyczajny człowiek potrzebujący porady duchowej może mieć zaufanie do tłustego kapłana rozbijającego się limuzyną? Przecież to już nie jest czyste powołanie, a zwyczajny zarobek i sposób na dostatnie życie okraszone szacunkiem bigotów. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 21:52 kampania:))))) może jak mi wytłumaczysz odwoła słowa te 100tyś to kampania Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 21:55 ratm1978 napisał: > kampania:))))) ************************************ Takie można odnieść wrażenie. Gdy PiS miał dobre poparcie, to nie był taki skory do wydawania pieniędzy różnym poszkodowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 22:39 maruda.r napisał: > ratm1978 napisał: > > > kampania:))))) > > ************************************ > > Takie można odnieść wrażenie. Gdy PiS miał dobre poparcie, to nie był taki skor > y > do wydawania pieniędzy różnym poszkodowanym. > po pierwsze - w okresie żałoby takie znaczki > ":)))))" można by sobie darować, ale to kwestia wyczucia a prawdziwy Towarzysz zawsze wszystkich spoza komsomołu ma w dupie. po drugie - to zdaje się Cimoszewicz kiedyś "błysnął" i do powodzian rzekł był takie o to słowa pocieszenia : "tzreba się było ubezpieczyć" w głowie miał pewnie myśli typu "jestem sprytny to się nakradłem razem ze złodziejami z SLD to mam w dupie całą resztę" ale taki towarzysz z komsomołu jak ty woli pamiętać coś czego nie było i zapominać Fakty w czasie twania PISiorów przy władzy to trzecia głośna katastrofa 1. hala 2. kopalnia no i teraz autobus ani razu nie słyszałem od władz wypowiedzi w stylu Cimoszewicza który później bardzo Głupio tłumaczył się ,że wyrwano mu to z kontekstu... bardzo możliwe ,że zaczyna się kampania ale skoro dzięki temu pewnie po raz pierwszy pieniądze z moich podatków pójdą na pomoc komuś w potrzebie (a nie na nowy pałacyk) to BARDZO DOBRZE. tak czy siak to Bóg jak odbiera rozum to może i dobrze bo jest nadzieja ,że potem poprowadzi... i jeszce jedno. słyszę na okrogło ,że co tam te 26 osób, na polskich drogach co dzień ginie więcej. tylko ile z tej liczby w tak nie zawiniony sposób? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1group [...] 24.07.07, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jj231 Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 22:57 Niestety naiwny jesteś. Spójrz chociażby na Caritas w Diecezji Płockiej i księdza Zająca. Gdzie te pieniądze i dla kogo? Macie szczęście Stonsi, że to nie przejdzie przez Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Kampania wyborcza przeciw Stonesom? 25.07.07, 02:45 Z góry wiadomo, kto przegra. Kampania przeciw Owsiakowi też skończyła się porażką toruńskiego Voldemorta - sądową i moralną:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 23:07 > ani razu nie słyszałem od władz wypowiedzi w stylu Cimoszewicza No bo sie nauczyli, ze spoleczenstwo prawdy nie lubi - tylko lubi, jak mu sie pieniazki daje. Kto by nie lubil... :-) > bardzo możliwe ,że zaczyna się kampania ale skoro dzięki temu pewnie po raz > pierwszy pieniądze z moich podatków pójdą na pomoc komuś w potrzebie Moze tobie to odpowiada, ale ja nie widze powodu, dla ktorego TAKZE Z MOICH PIENIEDZY premier i prezio beda wyrozniac ofiary spod Grenoble (ciekawe czemu? Bo byly pielgrzymami?) na tle innych ofiar wypadkow samochodowych - glownie po to, zeby im (premierowi i preziowi) slupki podskoczyly. > i jeszce jedno. słyszę na okrogło ,że co tam te 26 osób, na polskich drogach > co dzień ginie więcej. tylko ile z tej liczby w tak nie zawiniony sposób? Co to znaczy "niezawiniony"? Mysle, ze gros ofiar wypadkow nie ponosi winy za to, ze zawiodly amulce, ze kierowca za szybko jechal, ze z naprzeciwka wyskoczyl nawalony niedzielny szofer... A tu przeciez chodzi o podlizanie sie ludziom i Kosciolowi, bo to przeciez pielgrzymka byla. Juz widze, jak prezio leci wspierac i wydaje pieniadze na autokar z wycieczka gejow na parade milosci w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition A może nauczyć ludzi żeby w oóle nie pracowali? 24.07.07, 23:20 Skoro lansujecie już postawę "ubezpieczają się tylko wykształciuchy i frajerzy" to czemu z rozpędu nie lansować "pracują tylko matoły - Polak jest tak szlachetny że do pracy się nie nadaje"? Czuwaj towarzyszu kaczystowskiego konsomołu ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 23:32 gdkj : malo slyszales a moze wiesz gdzie kaczory z rodzina co tydzien opalaja dupy ,bo mnie sie zdaje ze w tym krytykowanym wczesniej osrodku na Helu a to ,ze nalezy samemu sie ubezpieczyc od nieszczec o norma w cyliwizowanym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 24.07.07, 23:56 Niestety ja tez nie słyszałem, Cimoszko miał jak rzadko rację. Rząd bawiący sie w Robin Hooda i rozdający cudze pieniądze to nierząd. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 25.07.07, 00:09 Codziennie ginie w Polsce w wypadkach drogowych średnio 13 osób. Czyli co dwa dni mamy ilość ofiar taką, jak w Vizille. Ogłaszanie trzydniowej żałoby narodowej jest niczym innym, niż żerowaniem polityków na nieszczęściu i śmierci ludzi dla darmowej propagandy wyborczej. Każda rodzina ofiar wypadku w Vizille ma dostać 100.000 złotych z państwowej kasy, Czym te rodziny są gorsze od rodzin ofiar wypadków zdarzających się w Polsce (13 ofiar śmiertelnych dziennie!). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 25.07.07, 01:23 gdkj napisał: > po pierwsze - w okresie żałoby takie znaczki > ":)))))" można by sobie daro > wać, > ale to kwestia wyczucia a prawdziwy Towarzysz zawsze wszystkich spoza komsomołu > ma w dupie. ************************************** Kwestię znaczka omawiaj z jego autorem, nie ze mną. Rząd PiS bardzo szybko deklaruje pomoc i bardzo powoli ją wypłaca. A że obecnym deklaracjom patronuje kiełbasa wyborcza, to wynika z kolejnej durnowatej wypowiedzi Kaczyńskiego na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 25.07.07, 01:33 @gdkj: o stylu Cimoszewicza - bylo trzeba sie ubezpieczyc, tylko, ze Cimoszewicz powiedzial to, kiedy juz bylo po ptokach. jak chcesz konfabulowac to napisz: "tyle co do faktow a teraz bede konfabulowal". ad :))))) - niedziela, poniedzialek, wtorek ... do konca srody zginie w Polsce na drogach ca 2X wiecej ludzi niz pod Grenoble ... to kiedy uzywac :)))))? "1. hala 2. kopalnia no i teraz autobus" a mialo byc tysiac km autostrad i 3mln mieszkan, jezeli rzady pisu maja polegac na celebrowaniu zalob kolejnych to czas na wybory. "tylko ile z tej liczby w tak nie zawiniony sposób?" a co to ma do rzeczy? pijany kierowca? nie zginie, ma poduszke. zginie pasazer rozjechany na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: ty jesteś zdrowo puknięty chyba 25.07.07, 09:59 > po drugie - to zdaje się Cimoszewicz kiedyś "błysnął" i do powodzian rzekł był > takie o to słowa pocieszenia : "tzreba się było ubezpieczyć" Tak matole jeden, trzeba się było ubezpieczyć a nie wyciągać rękę po cudze, siłą odebrane pieniądze, zwłaszcza wtedy gdy wybudowało się chatę na polderze zalewowym. i jeszce jedno. słyszę na okrogło ,że co tam te 26 osób, na polskich drogach co > dzień ginie więcej. tylko ile z tej liczby w tak nie zawiniony sposób? A który z górników w Halembie zginął w sposób przez siebie zawiniony? Śmiesz bucu jeden powiedzieć, że wszystkie osoby, które zginęły w wypadkach drogowych zginęły w sposób przez siebie zawiniony, na jakiej podstawie.Masz jakieś dane? Jeżeli można mówić o winie to właśnie w odniesieniu do ofiar krajowych, bo to nasze państwo winne jest koszmarnemu stanowi polskich dróg ( na utzymanie, których zbiera haracz ) i wobec niech właśnie winno ponosić odpowiedzialnośc odszkodowawczą. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Moher power!!! A propos - jak idzie wydawanie 25.07.07, 05:05 pieniedzy zebranych przez caritas na rzecz ofiar zawalonego dachu? Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus i bardzo dobrze 24.07.07, 22:14 koncert powinien się odbyć. a ludzie powinni być wdzięczni, że otrzymają "brudne pieniądze" od The Rolling Stones. tym ludziom życia już nic nie przywróci, a ci którzy w tragedii stracili np. tych, którzy utrzymywali rodziny, będą mogli żyć dalej w lepszych warunkach. szacunek dla Rolling Stones. Odpowiedz Link Zgłoś
mokry103 Re: i bardzo dobrze 25.07.07, 03:02 profanum_vulgus napisał: > koncert powinien się odbyć. > a ludzie powinni być wdzięczni, > że otrzymają "brudne pieniądze" > od The Rolling Stones. > > tym ludziom życia już nic nie przywróci, > a ci którzy w tragedii stracili np. tych, > którzy utrzymywali rodziny, będą mogli żyć > dalej w lepszych warunkach. > > szacunek dla Rolling Stones. nie łudz sie, ze Stonesi zadeklarowali pomoc dla ofiar/rodzin. Moim zdaniem organizatorzy koncertu mieli do wyboru: albo odwolac koncert The Rolling Stones (obawiam sie, ze nie przezyli by tego finansowo) albo jakos ulepic - w "hold ofiarom", zbieranie datkow, "pomoc" itd. Wiec - ktos moze sie cieszyc, ze na koncert jednak pojdzie ale niech sie nie łudzi, że to udział bierze w akcji charytatywnej. To czysty biznes, brutalny - tak jak widać w tym przypadku, bizens. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: i bardzo dobrze 25.07.07, 03:47 nie łudz sie, ze Stonesi zadeklarowali pomoc dla ofiar/rodzin. Moim zdaniem > organizatorzy koncertu mieli do wyboru: albo odwolac koncert The Rolling Stones > (obawiam sie, ze nie przezyli by tego finansowo) albo jakos ulepic - w "hold > ofiarom", zbieranie datkow, "pomoc" itd. > Wiec - ktos moze sie cieszyc, ze na koncert jednak pojdzie ale niech sie nie > łudzi, że to udział bierze w akcji charytatywnej. > To czysty biznes, brutalny - tak jak widać w tym przypadku, bizens. No z pewnością Stonsi i organizatorzy ich koncerów zdechli by z głodu, gdyby Polska łaskawie nie udzieliła im zgody na odbycie w terminie koncertu... Nie widzisz facet jaki jakieś śmieszny? Odpowiedz Link Zgłoś
mokry103 Re: i bardzo dobrze 25.07.07, 13:11 > No z pewnością Stonsi i organizatorzy ich koncerów zdechli by z głodu, gdyby > Polska łaskawie nie udzieliła im zgody na odbycie w terminie koncertu... > Nie widzisz facet jaki jakieś śmieszny? Nie, nie widzę. Uważam, że odwołania koncertu nie przeżyłaby finansowo agencja viva art (czy kto ich tam sprowadza do polski). Czy jesteś tak naiwna, by wierzyć koncert TAKIEGO zespołu można odwołać bez zapłacenia muzykom? Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 chodzi tylko o to, 25.07.07, 09:10 że kasa nie przejdzie przez Caritas, który rozliczyłby się po swojemu, czyli wcale Odpowiedz Link Zgłoś
czarna0222 Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 25.07.07, 08:24 Taaa wszystko na pokaz :/ A gdzie jest równość i sprawiedliwość?! Tyle osób codziennie ginie w wypadkach - czy ich rodziny dostaja pieniadze tak jak to jest w tym przypadku? a jak był wypadek w kopalni to czy rodziny poszkodowanych dostawały po 110 tys zł?! Oczywiscie, jest to dobry gest dla rodzin ofiar wypadku ale bardzo to wszystko niesprawiedliwe i robione ,,pod publike" , tym bardziej, że wypadek wydarzył się we Francji..... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Zgadzam się... 25.07.07, 13:15 Zgadzam się. Media i władze ciągle dają nam do zrozumienia, że śmierć człowieka ginącego w dużym wypadku jest bardziej "wartościowa" od śmierci osoby ginącej w wypadku samochodowym czy umierającej na jakąś chorobę... Odpowiedz Link Zgłoś
klein4400 Koncert Rolling Stonesów to nie koncert Krawczyka. 25.07.07, 08:33 Jego organizacja trwa miesiącami i kosztuje ogromne pieniądze. Poza tym jest częścią światowej trasy koncertowej. Nie można sobie go, ot tak, przełożyć. Prezydent ogłasza żałobę i nie myśli o kosztach - może by więc tak najpierw kancelaria prezydenta wyrównała koszty organizatorom to później można myśleć o żałobie w tradycyjnym stylu. Nie problem coś ogłosić tylko pytanie kto za to zapłaci?? W tym wypadku musiała więc wystarczyć minuta ciszy. mishuggah napisał: > Słusznie, niech grają... > > A żałoba i zachowanie premiera to początek kampanii wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
10minutpozniej Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 26.07.07, 09:28 Każdy przechodzi przez swoją prywatną żałobę kilka lub nawet więcej razy w życiu. W trakcie tych chwil odbywają się koncerty, ludzie słuchają muzyki, śmieją się. Po wypadku Pielgrzymów została ogłoszona żałoba i jest to zrozumiałe. W jednym miejscu i czasie zginęło 26 Polaków i to jeszcze podczas powrotu z miejsc uznawanych za święte. Nie oczekujmy jednak, że flaga opuszczona do połowy masztu na poczcie na przykład świadczy o tym, że cały urząd siedzi w milczeniu i rozmyśla nad tragedią. Każdego z nas ta sytuacja jakoś dotknęła, jednak większość nie jest w nią bezpośrednio zaangażowana i zachowanie w stylu "podarłem 3 bilety na koncert" jest co najmniej śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek75 Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz... 24.07.07, 21:46 najwieksi zlodzieje caritas zero rozliczen ze zbiorek Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew Przedwyborcza hipokryzja i tyle. 24.07.07, 21:49 po cholerę kilkaset tys. dla rodzin wypadku? a co dostanie rodzina, której 2 dzieci utonęła razem z babcią ? a co dostanie rodzina małżeństwa, które zginęło kila dni temu w wypadku awionetki ? Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziuch [...] 24.07.07, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 a co dostały rodziny 57 ofiar smiertelnych 24.07.07, 22:43 tegorocznego weekendu majowego, a co dostały chocby rodziny 21 ofiar smiertelnych które w zeszły weekend utopiły się w całej Polsce? Tak mozna wymieniac bez końca.................... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no wlasnie.. nic nie dostały.. i to jest wazne! 24.07.07, 22:53 dosc tej załosnej zabawie polityków rozdaja lekką łapką nieswoją kase, zeby wiecej moherów na nich glosowało ... kleska.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1125 Re:28 rannych 25.07.07, 09:23 A czy ktos slyszal, aby premier,czy prezydent odwiedzili ofiary innych wypadkow autobusowych,tym razem w Polsce?Pod Poznaniem(tu moge sie mylic),bylo 28 rannych,czy oni tez cos dostana? Odpowiedz Link Zgłoś
manes3 Re: a co dostały rodziny 57 ofiar smiertelnych 25.07.07, 17:46 nie jechaly z katabasami w srodku i nie szuraly po kolanach za jakimiś božkami - bo teraz tylko to w zdewocialej i glupiej Polsce wažne!! Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 w II Rzeczpospolitej jeden raz była ogłoszona 24.07.07, 21:59 żałoba narodowa -po śmierci Marszałka Piłsudskiego. Od 2000 r żałobę ogłaszano sześciokrotnie. Ciekawe czy gdyby to była wycieczka działaczy kółek rolniczych albo aktywistek Koła gospodyń wiejskich też kaczory ogłosiłyby 3 dni żałoby. Tylko dlatego że to był wyjazd moherowy kaczor zrobił to dla ojdyra. W ubiegłym roku mój znajomy zginął w karambolu na autostradzie we Francji w sumie w tym wypadku zginęło chyba 4 osoby nie było żadnej żałoby, tygodniowo w Polsce ginie 100 osób zero komentarza naszych braci mniejszych,a mogliby przyspieszyć budowę autostrad i poprawić stan dróg, Do tego ten paranoidalny pomysł Caritas o nieprzyjmowaniu pomocy od Stonesów. Co za popieprzony kraj.... A to Polska właśnie, uber alles Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Re: w II Rzeczpospolitej jeden raz była ogłoszona 24.07.07, 22:14 Popieram Filuta. Skąd się to bierze. Totalna degrengolada. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Re: w II Rzeczpospolitej jeden raz była ogłoszona 24.07.07, 22:50 słusznie, Filut. Z tymi żałobami to gruba przesada. Jesteśmy licznym narodem i gdyby naszym wodzirejom starczyło konsekwencji, to żałoba powinna trwać non stop. Ludzie giną na dziurawych drogach w przypominających często rowy strzeleckie koleinach, chorzy umierają, czekając miesiącami na badania, lekarstwa, operacje, umierają starzy, zapomniani ludzie, poniżani co miesiąc wysokością państwowej jałmużny. Ale to wszystko jest zbyt banalnie, nieefektowne, mało fotogeniczne. O wiele łatwiej i korzystniej jest pokazywać swe uczucia w blasku fleszy światowych agencji prasowych. Taka piękna to przecież i, jakby nie było, eksportowa wręcz katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziuch Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 24.07.07, 22:35 tyż prawda Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 Proponuję samą ciszę zamiast kocertu. Będzie cieka 24.07.07, 21:47 wiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_x W ramach żałoby Kaczory robią sobie kampanię... 24.07.07, 21:47 Rzucają frazesami, pajacują i rozdają kasę na lewo i prawo. Najpierw dla poszkodowanych przez nawałnicę pod Częstochową, teraz dla rodzin ofiar. Te pieniądze nie śmierdzą, za to te od Stonesów tak. Po raz kolejny PiSiory i ich poplecznicy ośmieszają Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: W ramach żałoby Kaczory robią sobie kampanię. 25.07.07, 11:06 tomasz_x napisał: > Rzucają frazesami, pajacują i rozdają kasę na lewo i prawo. Najpierw dla > poszkodowanych przez nawałnicę pod Częstochową, teraz dla rodzin ofiar. Te > pieniądze nie śmierdzą, za to te od Stonesów tak. Po raz kolejny PiSiory i ich > poplecznicy ośmieszają Polskę. Za to Kaczory liczą, że przez ich kabotyńskie popisy wzrosną im słupki. "Nie ma takiego nieszczęścia ludzkiego, z którego ktoś nie próbowałby wyciągnąć korzyści". (Talmud, Bereszit Rabba 35) Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz... 24.07.07, 21:48 Czasem się zastanawiam, czy ludzie związani z kościołem nie żyją przypadkiem na Marsie. Jeszcze trochę i się dowiem, że obecna żałoba narodowa to nie widzimisię Kaczyńskich tylko pomysł samego Pana Boga, a rozrywka w czasie żałoby narodowej to grzech. "Pecunia non olet", jak mawiali Rzymianie. Odpowiedz Link Zgłoś
jalboss Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz... 24.07.07, 21:48 Caritas jako kolejna instytucja związana z Kościołem sie ośmiesza. Jeżeli te pieniądze mają trafic na konta poszkodowanych rodzin to nie widzę przeciwskazań. Lament nie przywróci zycia tym ludziom, a pieniądze moga dużo pomóc. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
revelstein Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz... 24.07.07, 21:49 czyści goście w carnych sukienkach. Da nich zawsze jest coś podejrzane, albo coś śmierdzi, tyle że sami siebie nie czują. To dopiero capi. Odpowiedz Link Zgłoś
steinway Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 24.07.07, 21:55 "Organizatorzy spodziewają się na 40-45 tys. widzów." Spodziewałem się na błędy ort. w tym tekście, dotrwałem do końca i ... nie zawiodłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 25.07.07, 01:44 a gdzie ten blad? ortograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 Kto wogóle pójdzie na koncert podrygujących pryków 24.07.07, 21:55 Przecież to totalne badziewie i przeżytek. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 ja pójdę mam 47 lat i zawsze Stones byli dla mnie 24.07.07, 22:07 ważniejsi od Beatlesów. Bo to wielka kapela była jest i będzie. A ty małoletni ignorancie lepiej pograj sobie w jakieś strzelanki albo mordobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
anitazz fundacja Polsat ;) pralnia brudnych pieniedzy 24.07.07, 21:55 tak jak wszystkie "fundacje" oni "pomagaja" glownie sobie pracowalam w duzej fundacji to wiem na co ida pienidzae i w jakiej ilosci "fundacja" polsat hehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: fundacja Polsat ;) pralnia brudnych pieniedz 25.07.07, 00:04 Pewnie że tak. Ale Caritas jest jeszcze gorszy. Inni prowadza mniej lub bardziej twórcza księgowość, ci są proekologiczni: nie marnują papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: fundacja Polsat ;) pralnia brudnych pieniedz 25.07.07, 00:16 Kościół podchodzi do sprawy bardzo nietypowo. Kiedy organizuje się koncerty na rzecz ofiar pod sztandarem Caritasu, to jest okej, nie są to pieniądze zarobione cudzym nieszczęściu. Natomiast pieniądze pochodzące z wcześniej zaplanowanego koncertu są brudne. Kto pojmie tę "moralność"? Ja nie pojmuję. Żal mi tych ludzi, ale żyć trzeba dalej. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz.. 24.07.07, 21:56 Nigdy nie dałem poprzez "Caritas" i inne kościelne "nibycharytatywne" organizacje ani grosza potrzebującym i nigdy nie dam. Uważam to za marnotrwstwo znacznych części datków (wiadomo dlaczego) Natomiast dawałem i będę dawał na ręce innych organizacji charytatywnych tyle, ile mnie stać np. na "Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy" Jurka Owsiaka, którą uważam za ewenement w skali światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anitazz "fundacja" polsatu to kpina - pralnia pieniedzy 24.07.07, 21:57 tak jak inne fundacje polsat, tvn i inne , kazdy zaklada fundacje hahaheheheh idioci Odpowiedz Link Zgłoś
nowakpiotrs Re: nie większa pralnia niż sekta Maryja Rydza... 24.07.07, 23:15 każdy, kto od tematu koncertu Rolling Stonesów przechodzi do tematu Radio Maryja jest nienormalny i chory; i to nie mniej niż ci, których tak nienawidzi. Czy każda rozmowa z twoim udziałem kończy się na temacie : Radio Maryja ? - pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: nie większa pralnia niż sekta Maryja Rydza... 25.07.07, 01:50 @nowakpiotrs: a dlaczego nie przejsc? To nie sprwa nie nawisci. RM ma duzo wspolnego z Caritasem, tez nie prowadzi ksiegowosci. Kiedy Cimoszewicz pouczal, ja zbieralem na powodzian a RM na siebie z pomocy oferujac modlitwe. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 moze tak co tydzien zaloba narodowa: ginie ponad 24.07.07, 21:56 20 osob w kazdy "weekend".... Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: moze tak co tydzien zaloba narodowa: ginie po 25.07.07, 00:19 arahat1 napisała: > 20 osob w kazdy "weekend".... W każdy weekend ginie znacznie więcej niż 20 osób. Co nie zmienia faktu, że każdy wypadek jest tragicznie. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pralkapierze Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz.. 24.07.07, 21:56 lepiej zeby nie dostali pieniedzy? zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
najary Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 24.07.07, 21:57 A w kinach żałoba: "Shrek", "Szklana pułapka", "Hostel" i wiele innych smutnych filmów dla wyświetlanych dla uczczenia pamięci ofiar kierowcy-debila. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 I bardzo dobrze ze Caritas sie odciąl 24.07.07, 21:58 znacznie wiecej pieniedzy dotrze do potrzebujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 Re: I bardzo dobrze ze Caritas sie odciąl 24.07.07, 22:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=50490084 Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie chciał 24.07.07, 21:59 Nie rozumiem jak może się komuś podobać widok mężczyzn w dość podeszłym wieku zachowujących się jak małoletni. Nie rozumiem jak ich wstrętne występy można nazywać koncertem. Od biedy można zrozumieć, kiedyś, kiedyś podobało się to nastolatkom ale przecież to co prezentuja jest kuriozalne - hałas, chała no i wielka, wielka FORSA... Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 Racja! To śmieszne podrygujące, spijaczone pryki 24.07.07, 22:02 Kto to tego wogóle słucha?? Że też jeszcze ktoś wydaje pieniądze na to by obejrzeć taką chałę. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Racja! To śmieszne podrygujące, spijaczone pr 24.07.07, 22:04 Cieszę się, że nie tylko ja po prostu normalnie oceniam co widzę Odpowiedz Link Zgłoś
offal pogadałeś już sam ze soba ? 24.07.07, 22:22 marek.k72 napisał: > Cieszę się, że nie tylko ja po prostu normalnie oceniam co widzę A jak bedziesz potrzebował wiecej słów poparcia to załóż sobie jeszcze kilka kont na gazecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: pogadałeś już sam ze soba ? 25.07.07, 00:26 offal napisała: > marek.k72 napisał: > > Cieszę się, że nie tylko ja po prostu normalnie oceniam co widzę > > A jak bedziesz potrzebował wiecej słów poparcia to załóż sobie jeszcze kilka > kont na gazecie ... Niektórzy to ciekawe przypadki. Rozmawiają sami ze sobą, żeby udowodnić słuszność własnej opinii. Nie wiem, czy mam się śmiać, czy współczuć. Chyba jednak to drugie... www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klein4400 Re: pogadałeś już sam ze soba ? 25.07.07, 08:13 Ja tam się zdrowo pośmiałem. Od razu z rana mi się humor poprawił. Ale freaki na tym formum się pojawiają.!!! Naprawdę dobre szkoda że tak krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: pogadałeś już sam ze soba ? 25.07.07, 16:35 Wystarczy naprawdę niewiele intelektu żeby zauważyć, że po prostu odpowiadam na cudze opinie czyli rozmawiam z innymi internautami. Poza tym nie mam zamiaru nikogo obrażać, ośmieszać itd. W każdym razie nigdy nie zrozumiem starszych ludzi słuchających czegoś takiego jak ten nieszczesny zespół. Poza tym naprawdę warto być kulturalnym - naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Racja! To śmieszne podrygujące, spijaczone pr 25.07.07, 08:31 > Racja!(...) Szatańskie pieniadze od Stones`ów?? Nigdy!!! "Sympathy for a devil" to kto grał niby??? Jeszcze by zaszkodziły w życiu komu,te diabelskie pieniądze. <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 22:04 to idż posłuchać chórów anielskich. Ja mam 50 lat ich uwielbiam. To czego teraz słucha młodzież to dopiero chała i dno. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 22:08 Mam 35 lat i naprawdę nie mogę zrozumieć jak dorosły człowiek może patrzeć na podskakującego, biegającego 63, dziwnie ubranego pana. Kiedyś słuchałem buntowniczej muzyki ale z tego się po prostu wyrasta - jak z mlecznych zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor przy okazji wyrosłeś też z rozumu... 24.07.07, 22:14 Polska to piękny kraj, a tacy durnie nią rządzą... Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 23:37 Marek to nie patrz.A tak na marginesie zdejm na noc berecik .Glowa troche odpocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 00:10 "Kiedyś słuchałem buntowniczej muzyki... Stonesi to buntownicza muzyka? Może i była ale zanim się urodziłeś "dzieweczko". Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 01:40 Mam 43 lata i nie wyroslem. Mowiac "bigbeat" mamy co innego na mysli. 35 lat? Bigbeat FatBoySlima? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 01:53 marek.k72 napisał: > Mam 35 lat i naprawdę nie mogę zrozumieć jak dorosły człowiek może patrzeć na > podskakującego, biegającego 63, dziwnie ubranego pana. Kiedyś słuchałem > buntowniczej muzyki ale z tego się po prostu wyrasta - jak z mlecznych zębów. oto do czego prowadzi zapisywanie sie do UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 09:50 jak słysze takie teksty że z czegoś tam się wyrasta to mi się nóż w kieszeni otwiera. szkoda że ty z głupoty swojej nie wyrosłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 13:32 > Mam 35 lat i naprawdę nie mogę zrozumieć jak dorosły człowiek może patrzeć na > podskakującego, biegającego 63, dziwnie ubranego pana. Fakt. Niedawno widziałem zlot aktywistów harcerskich. > Kiedyś słuchałem > buntowniczej muzyki ale z tego się po prostu wyrasta - jak z mlecznych zębów. Zwłaszcza od kiedy słucham tylko Radia Maryja, gdzie w konkursie wiedzy o dowodach świętości ojca-dyrektora wygrałem sztuczną szczękę i roczny przydział Corega Tabs? Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 22:04 To idz i zobacz a potem komentuj.Mozna sie od nich uczyc zachowania na scenie Ale to trzeba przezyc. Widzialem ich dwa razy i zaluje ze nie moge zobaczyc trzeci raz.Za darmo graja b.rzadko(maja zle doswiadczenia w tym wzgledzie-altamont). Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 22:13 Kiedyś słuchałem "mocnego uderzenia" (mam 35 lat). Teraz jao dorsły człowiek, który co nieco poznał życia i realnych problemów patrzę na popisy takich "twórców" bardzo krytycznie. Robią ogromy szmal na młodzieży. Z tego co wiem to ludzie dający zły przykład i robiący ogromną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
offal Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 22:26 >Z tego co wiem to ludzie dający zły przykład i robiący ogromną kasę. Przeszkadza ci to ? Mi nie, nie chce ogladać RS to nie ide na koncert - proste prawda ! Jak twiedzisz ze w wieku 35 lat wyrosłeś ze słuchania muzyki to znaczy że nigdy tego nie kochałeś (niezależnie co to była za muzyka) i jesteś po prostu starym pierdzielem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 24.07.07, 23:40 Robią ogromy szmal na młodzieży. Z tego co > wiem to ludzie dający zły przykład i robiący ogromną kasę. Zły przykład? Tyle wychlać i wyćpać w ciągu życia i jeszcze młodzi i dają zły przykład. To jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 00:10 Musisz być bardzo smutnym człowiekiem, skoro w wieku 35 lat jesteś tak stetryczały. Znam ludzi, którzy mają o 20 lat więcej od ciebie, nie są już młodzi ciałem, ale są młodzi duchem. Ja rozumiem, że obecna sytuacja w kraju może człowieka zdołować i doprowadzić do frustracji, ale żeby aż na taką skalę... Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 00:32 marek.k72 napisał: > Kiedyś słuchałem "mocnego uderzenia" (mam 35 lat). Teraz jao dorsły człowiek, > który co nieco poznał życia i realnych problemów patrzę na popisy > takich "twórców" bardzo krytycznie. Robią ogromy szmal na młodzieży. Z tego co > wiem to ludzie dający zły przykład i robiący ogromną kasę. Zły przykład to dają panowie u władzy. Hipokryzja, obłuda, ksenofobia, homofobia i bezpodstawne oskarżania ludzi to istny przykład do naśladowania dla młodzieży. Młodzież mogłaby się nauczyć od muzyków pomagania innym. Stonesi mają choć jedną zaletę w porównaniu z władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Rolling Stones to ohyda!!! Za darmo bym nie c 25.07.07, 00:23 marek.k72 napisał: > Nie rozumiem jak może się komuś podobać widok mężczyzn w dość podeszłym wieku > zachowujących się jak małoletni. Nie rozumiem jak ich wstrętne występy można > nazywać koncertem. Od biedy można zrozumieć, kiedyś, kiedyś podobało się to > nastolatkom ale przecież to co prezentuja jest kuriozalne - hałas, chała no i > wielka, wielka FORSA... Czy starsi ludzie nie mają prawa koncertować? Czy nie mają prawa bawić publiczności? Dobra zabawy i koncert nie równa się występ młodzieńców. Ja lubię Rolling Stonesów, chętnie zobaczyłabym ich na żywo. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 A mnie bawi... 25.07.07, 13:25 A mnie strasznie bawi, jak dorośli ludzie sprzeczają się na temat tego, co kto lubi, np. jaką muzykę. To są dla mnie rozmowy na poziomie 10-letnich dzieci, które jeszcze zwyczajnie nie rozumieją, że ludzie różnią się między sobą i mają różne gusta. :) Equus Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz.. 24.07.07, 22:00 Mnie ciekawi czy gdyby wypadek mial autokar wiozacy Polakow na wycieczke czy wczasy to tez by ogloszono zalobe.Zreszta wystarczy sledzic TV zeby zobaczyc ze to rozumowanie zaloby narodowej jest mocno dyskusyjne.Gdyby Stonsi zagrali Satisfaction albo Sympathy for a devil o 0.01 to juz by bylo O.K? Zreszta to mialy byc pieniadze dlarodzin ofiar a nie dla decydentow z caritasu. Odpowiedz Link Zgłoś
langston tak byloby OK-zaloba juz by nie obowiazywala 24.07.07, 22:02 i pokazali by gest ze szanuja Polska. A tak pokazuja ze to co w Polsce sie dzieje nie ma dla nich znaczenia bo wypisza czek i reszte maja w dupie. Dlaczego Steward mogl przesunac koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: tak byloby OK-zaloba juz by nie obowiazywala 25.07.07, 00:13 Bo RS mają trase koncertowa nieszanowny pisuarze. Capisco? Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: tak byloby OK-zaloba juz by nie obowiazywala 25.07.07, 00:38 langston napisał: > i pokazali by gest ze szanuja Polska. > A tak pokazuja ze to co w Polsce sie dzieje nie ma dla nich znaczenia bo > wypisza czek i reszte maja w dupie. > Dlaczego Steward mogl przesunac koncert? Bo mógł to zrobić, bo plany zawodowe mu pozwalały. Stonesi mają zaplanowane całe tournee. Co to za różnica, czy koncert będzie w czwartek, czy w środę? Czy to komuś przywróci życie? Czy to nie czysta hipokryzja czekać na godzinę 0:01, żeby zagrać koncert? Czy coś się zmieniło w przeciągu jednej-dwóch minut? Nie sądzę. www.bogactworoznorodnosci.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
langston Zamiast kasy powini przesunac koncert te 3godziny 24.07.07, 22:00 Zamiast kasy powini przesunac ten koncert te 3godziny i byloby wszysko OK. A tak smrod pozostanie: "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" Odpowiedz Link Zgłoś
marek802 I jeszcze pewnie zagrają "Sympathy for the devil" 24.07.07, 22:03 To faktycznie będzie pasować do żałoby.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zamiast kasy powini przesunac koncert te 3god 24.07.07, 23:26 langston napisał: > Zamiast kasy powini przesunac ten koncert te 3godziny i byloby wszysko OK. > A tak smrod pozostanie: > "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" Rling Stones zagraja podczas zaloby, rodziny zabitych dostana spore pieniadze, a w karitasie i "humanitarnym" kosciele katolickim smrod zostanie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" 24.07.07, 23:29 Qrwa jego mać! Kto naprawdę czuje w sercu tę żałobę, to na koncert nie pójdzie i tyle. A ktoś się zapytał ludzi zaangażowanych w tż imprezę czy poczuwają się do trzydniowego obchodzenia ciszy? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" 25.07.07, 00:20 Bardzo mi się dziś podobała wypowiedź Zbyszka Hołdysa w TVN24 o dewaluacji pojęcia "żałoba narodowa" i o wewnętrznej empatii. Ja rozumiem tragedię, ale nie rozumiem, dlaczego na bazie tej tragedii PiS rozpoczął swoją kampanię wyborczą. I proszę przestać mi pieprzyć o żałobie. Ilu z Was ją tak naprawdę czuje??? Ilu??? Ja miałam okazję przeżywać taką żałobę 2 razy: 1 raz po śmierci Jana Pawła II, nie dlatego, że mieliśmy ten sam światopogląd, ale dlatego, że żywiłam i żywię olbrzymi szacunek dla tego Człowieka; 2 raz kiedy zdażyła się koszmarna tragedia na wystawie gołębi. Teraz czuję smutek, ale nie żałobę. I nikt nie ma prawa mi narzucać tego co mam czuć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" 25.07.07, 15:06 Zgadzam sie z Toba!!Dla mnie prawdziwa zaloba to :1.smierc moich Rodzicow;2.smierc JPII-choc za Jego zycia nie zgadzalem sie z wieloma Jego pogladami-byl dla mnie Wielkim Czlowiekiem!!!Przy kazdym takim wypadku moze i powinno byc czlowiekowi przykro-ale to co sie dzieje to tej czysta propaganda polityczna obliczona na zblizajace sie wybory z proba przekupienia pewnego elektoratu(moherki!!!)-a tj po prostu swinstwo!!!Zreszta co sie po Kaczorach mozna spodziewac??Oni by chetnie wprowadzili stan wyjatkowy by tylko utrzymac u wladzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" 26.07.07, 09:28 california07 napisał: Zreszta co sie po Kaczorach > mozna spodziewac??Oni by chetnie wprowadzili stan wyjatkowy by tylko utrzymac u > > wladzy!!! Nie kracz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Zamiast kasy powini przesunac koncert te 3god 25.07.07, 00:26 langston napisał: > Zamiast kasy powini przesunac ten koncert te 3godziny i byloby wszysko OK. > A tak smrod pozostanie: > "Rolling Stones zagrali podczas zaloby" Dla kogo "smrod" dla tego smród. Mi bardziej śmierdzi zakłamanie Kaczorowe z tą całą żałobą. Zresztą gdyby koncert zaczynał sie trzy godziny później, pewnie byś rozdzierał szaty że nie dają okolicznym moherom spać. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Kaczki chciałyby żałoby 365 dni w roku... 24.07.07, 22:04 Jakby mogli, to pewnie tak by zarządzili. Mieliby spokój i wszystko(czytaj wszystkich) pod kontrolą. A kto się wyhyli, tego rzucić na pożarcie moherowym babciom. Odpowiedz Link Zgłoś
jareczek72 Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rzecz.. 24.07.07, 22:06 Rozumiem, że te tysiące złotych, które klechy przeznaczają na kolejne, coraz nowsze modele samochodów oraz inne luksusowe ozdobniki to są czyste pieniądze? A krociowe wypłaty, które dostają prezesi organizacji charytatywnych to sama czystość? Jaj se, Caritas, nie róbta. Odpowiedz Link Zgłoś
rajmond sympathy for the devil not for rydzyk 24.07.07, 22:27 granice hipokryzji koscielno-panstwowej sa jeszcze przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
elza66 pogiete klechy!!!!!!!! 24.07.07, 22:08 latwo klechom odrzucic pieniadze bo sami maja ich multum! brzydze sie tymi hipokrytami. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Koncert The Rolling Stones - pieniądze na rze 24.07.07, 22:16 żałoba jest za długa,wystarczylby jeden dzień,przecież dzialania organizacyjno -pomocowe /przejazdy,opieka,pomoc/ toczą się niezależnie od tego,czy ogłoszono załobę,czy nie.Koncert tego zespołu jest częścią dużej trasy,dawno zaplanowanej i trudno oczekiwać,że odwołają koncert albo zdezorganizują trasę,bo fani wściek ną się,tak że rozwiązanie jest dobre,a Caritas postąpił rozsądnie. Natomiast wypowiedż pani z firmy organizującej koncert jest mało inteligentna. Poza tym nie ważne kto i przez kogo wpłaca,ważne,że ludzie otrzymają pomoc, ktorej potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus i bardzo dobrze 24.07.07, 22:17 koncert powinien się odbyć. a ludzie powinni być wdzięczni, że otrzymają "brudne pieniądze" od The Rolling Stones. tym ludziom życia już nic nie przywróci, a ci którzy w tragedii stracili np. tych, którzy utrzymywali rodziny, będą mogli żyć dalej w lepszych warunkach. szacunek dla Rolling Stones. Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka Definicja wg SJP... 24.07.07, 22:19 Żałoba narodowa «oficjalna żałoba, ogłaszana przez władze państwowe z powodu śmierci wybitnej osobistości lub wielkiej katastrofy» Czy 26 zabitych osób to "wielka katastrofa"? Zwłaszcza w porównaniu do tych osób, które codziennie giną np. na polskich drogach? Czy zbiorowa śmierć 26 ludzi ma większą "wartość" niż śmierć pojedyńczych 26 ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Definicja wg SJP... 25.07.07, 11:24 czerniakowianka napisała: > Żałoba narodowa «oficjalna żałoba, ogłaszana przez władze państwowe z pow > odu > śmierci wybitnej osobistości lub wielkiej katastrofy» > > Czy 26 zabitych osób to "wielka katastrofa"? Zwłaszcza w porównaniu do tych > osób, które codziennie giną np. na polskich drogach? Czy zbiorowa śmierć 26 > ludzi ma większą "wartość" niż śmierć pojedyńczych 26 ludzi? "Kiedy giną jednostki - to tragedia. Kiedy miliony - to tylko statystyka". (J. Stalin) Odpowiedz Link Zgłoś