zapijaczony_ryj 04.08.07, 11:28 Ale zaraz i nasi chłopcy tez są. mają steny i beretty.Zza pasków granaty im wystają. Zapowiada się niezła jatka. Myślę, ze nasi szkopom dadzą łupnia. I tak im dopomóż Bóg. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: Wermacht i SS pod moimi oknami na Powiślu sza 04.08.07, 11:30 wieczne odpoczywnie racz im dac panie... ale za to jak odwaga,jak miłosc do ojczyzny tylko pozazdroscic Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Pewnie szukaja zagrabionych przez Polske .... 04.08.07, 11:31 .. dziel sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Pewnie szukaja zagrabionych przez Polske .... 04.08.07, 11:33 zginęło 200 tys ludzi , miasto zrujnowane - a ci sobie jaja robią z inscenizacjami Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Pewnie szukaja zagrabionych przez Polske .... 04.08.07, 11:35 babilon6661 napisał: > zginęło 200 tys ludzi , miasto zrujnowane - a ci sobie jaja robią z inscenizacj > ami nie 200 tysiecy tylko jakies 140 tysiecy czyli nie znowu duzo a jakie zwyciestwo moralne odnieslismy to prawie jak grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Pewnie szukaja zagrabionych przez Polske .... 04.08.07, 11:38 poprawianie historii trwa niedługo podadzą że w ogóle zginęło kilka osób w sumie nic się nie stało a zburzenie miasta było z korzyścią , ba, planowano je w ramach przystosowania do nowych warunków architektonicznych Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Pewnie szukaja zagrabionych przez Polske .... 04.08.07, 11:41 babilon6661 napisał: > poprawianie historii trwa > niedługo podadzą że w ogóle zginęło kilka osób > w sumie nic się nie stało > a zburzenie miasta było z korzyścią , ba, planowano je w ramach przystosowania > do nowych warunków architektonicznych zgadza sie szersze ulice swieza nowa krew na wsi pali sie stara trawe by wyrosła nowa bujniejsza i lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Chcałem sobie zrobić pamiątkowe zdjęcie z SS manem 04.08.07, 11:38 Ale dostałem kolbę automatu w ryja.Nie będę miał w kolekcji zdjęcia za to mam rozkwaszony ryj. "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Chcałem sobie zrobić pamiątkowe zdjęcie z SS 04.08.07, 11:53 kazdego dnia ginęlo średnio prawie 2700 warszawiaków -cywili Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Chcałem sobie zrobić pamiątkowe zdjęcie z SS 04.08.07, 12:13 Taka impreza to idiotyzm. Ju z wolę pod Grunwalem... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Straszne rzecy się będa działy, szykuje się 04.08.07, 14:08 prawdziwna wojna. Weterynarz psom lokatorów środki uspokajajace ma rozdawać, kazali pouchylać okna co by szyby nie powylatały ( jak zamek z karabinu Kargula). Park zaminowany przez pirotechników. Chyba będę się musiał tyż czymś znieczulić , zeby dyspepsyji ze strachu nie dostać, bo to dziś modna acz uciążliwa choroba. "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Będą zrzuty? nt 04.08.07, 14:19 rydzyk_smigly napisała: > No nie wiem, ale ma byś jakaś kawaleria, bo słyszałem jak się przymierzali, czy konie się zmiszcza w bramie. No i siano tez przywieżli, ale to moze dla Renaty Beger ,a nie dla koni. MOze ta misska nas tu odwiedzi. Krążąsłuchy, ze pan premier uroczyscie hymn odspiewa. www.youtube.com/watch?v=MPj9uUX1_yQ&search=hymn%20pis Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Aaaaaa, to dlatego Pan Szanowny Premier 04.08.07, 14:21 przerwał urlop. Będzie robił za Małego Powstańca albo za Andersa na białym koniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Aaaaaa, to dlatego Pan Szanowny Premier 04.08.07, 14:22 Przestańcie już, bo płaczę ze śmiechu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Aaaaaa, to dlatego Pan Szanowny Premier 04.08.07, 14:31 Kaczor na białym koniu?Tego w historii Polski jeszcze nie było.Ja kaczorowi radził bym by wziął przykład z literatury:Rżnij karabin o bruk!Rydz-Śmigły(marszałek)wziął to dosłownie 14 września 1939r.Niech kaczor skończy wreszcie swe wojny i weżmie przykład z pozytywistów,a nie będzie gromadzicielem chmur(Nephelegereta-przydomek Zeusa).Pozytywna praca zawsze popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: Będzie robił za Małego Powstańca albo Andersa 04.08.07, 16:01 To zależy od tego czy go obsadzą "po warunkach" czy "odważnie"... ;) P.S. Podobno Szulkin chce kręcić "Wojnę Światów II" - z Kaczyńskimi w rolach Marsjan, oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Będzie robił za Małego Powstańca albo Andersa 04.08.07, 16:06 To znaczy jak,tyłem do przodu czyli twarzą(cholera przecież jej nie ma)do ogona.Ale będą jaja.Będzie jechał do przodu od tylca. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Wermacht i SS pod moimi oknami na Powiślu sza 04.08.07, 14:19 Współczuję warszawiakom z powodu tej corridy.Najpierw fanfary i surmy złote,a teraz patrioty pokazują głupotę i miernotę!Będą te jasełka aż do pażdziernika,przez 63 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Wermacht i SS pod moimi oknami na Powiślu sza 04.08.07, 14:37 ciekawe , czy w jednej z głownych ról wystąpi ten z Pisu co jest honorowym członkiem AK Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Pisior Suski, "genetyczny patriota". 04.08.07, 14:45 ...Z Suskim spotykam się w jego sejmowym biurze. Poseł wyciąga czarną legitymację AK: nr 00687191, wydaną z końcem kwietnia. Na ostatniej stronie tekst: "Przyjmuję cię w szeregi AK walczącej z wrogiem w konspiracji o wyzwolenie ojczyzny. Twym obowiązkiem będzie walczyć z bronią w ręku. Zwycięstwo będzie twoją nagrodą. Zdrada karana jest śmiercią".... Stanie dziś do boju czy nie? Jeśli nie, to należy mu się czapa. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Pisior Suski, "genetyczny patriota". 04.08.07, 14:48 oni już tak mają - Taylor jest kombatantem bo jako 2 m-czne niemowlę , przebywał z rodzicami przez miesiąc w obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Z pewnością tak, bitwa odbywać się będzie 04.08.07, 14:47 w okolicach Jeziorka Czerniakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Z pewnością tak, bitwa odbywać się będzie 04.08.07, 14:49 a za 10 dni będzie incenizacja bitwy warszawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: Z pewnością tak, bitwa odbywać się będzie 04.08.07, 14:49 z 1920 R Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Z pewnością tak, bitwa odbywać się będzie 04.08.07, 14:53 No i toczy się inscenizowane życie w kaczej IV eRPel! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Może to w celach prokreacji? 04.08.07, 14:56 Za mundurem panny sznurem, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Może to w celach prokreacji? 04.08.07, 15:00 Czyli to nie gry wojenne,a tylko gry wstępne?A gdzie jest Roman?Niesamowite,jego brak! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj nie kopnąl jego ojca w głowę, a on to odziedziczył 04.08.07, 15:10 440417mz napisał: > To koń mu stanął dęba? "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Czy będą podpalać 04.08.07, 14:51 Domów na razie nie będą podpalać,gdyż lokatorzy nie wykupili ich na własność,według nowej kaczej ustawy spółdzielczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Spoko. 04.08.07, 14:53 Postawią potiomkinowską Warszawę do spalenia. Kto jak kto, ale pisiory umieją burzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Musza być popalone domy, 04.08.07, 14:55 bo inaczej to by była jaks lipa. A mieszkańców nalezy wywieźć do obozów. Mogą być harcerskie, rzecz jasna ZHRu. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Musza być popalone domy, 04.08.07, 14:58 Znowu Polska jest najweselszym barakiem w UE.Kiedyś była wesoła w KDL(Kraje Demokracji Ludowej).Historia wraca zawsze farsą! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: A ty, Zapijaczony za kim jesteś? 04.08.07, 15:09 napewno nie jestem za prohibicją, a wręcz przeciwnie jak ta sciana w sensie bieli. Tylko mnie ta "żołnierzowa" powstańcza armia zaczyna zwyczajnie wk...wiać. www.tvn24.pl/-1,1516092.1,wiadomosc.html "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
babilon6661 Re: A ty, Zapijaczony za kim jesteś? 04.08.07, 17:16 w czasie powstania grasował niejaki Kamiński - ukrainiec - dokonywał nieludzkich mordow , w końcu sami Niemcy go zabili może poprosi się tego ligusa niech zagra Odpowiedz Link Zgłoś
marek_siurek Gwałcić sanitariuszki będa .To Łyżwa nie u Rydzyka 04.08.07, 17:03 podali w TVN24. „Lech kaczyński ma taka szansę na reelekcję jak śnieg w lipcu” – Stefan NIesiołowski Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 No i co ? No i co ? Kto wygrał ????? 04.08.07, 18:48 Ty kontynuuj sprawozdanie, bo od nerwów już nie mogę wytrzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Niestety szwaby wygrały. 04.08.07, 19:20 gat45 napisała: > Ty kontynuuj sprawozdanie, bo od nerwów już nie mogę wytrzymać ! Ale widowisko było FANTASTYCZNE, Na konie powstańcy na trybunach bili na stojaco brawo. Naporawdę efekty specjalne lepsze ja MOsfilmie i prawie Hollywodowi dorównujace. Latał nawet kukuryznik i o mało o komin nie zawadził. Gdyby pilotem był podwładny Geringa, a nie nasz to nieszczęście gotowe. Reasumujac . Naprawdę super widowisko przez profesjonalistów zrobione, Brawo dla aktorów. NIestety tak się ftalnie złozyło . ze sprzęt syn wzial, bo ma jakiś slub i musiałem telefonem kręcić. A teraz najciekawsze. Tego w TV nie będzie. Uciekajacy "powstaniec" powiedział kolegom aktorom: " Chłopaki słuchajcie to niesamowite jak uciekałe, to jakiś staruszek do mnie powiedział: "uciekajcie tędy , bo tam szwaby czatują" koniec cytatu. I Myślę ,że dla tej jednej wypowiedzi tego starszego Pana warto było to zrobić. I na szczęście dla widowiska zasranca nie było! "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Naprawdę 04.08.07, 19:51 zapijaczony_ryj napisał: > > A teraz najciekawsze. Tego w TV nie będzie. > Uciekajacy "powstaniec" powiedział kolegom aktorom: > " Chłopaki słuchajcie to niesamowite jak uciekałe, to jakiś staruszek do mnie > powiedział: > > "uciekajcie tędy , bo tam szwaby czatują" koniec cytatu. > > I Myślę ,że dla tej jednej wypowiedzi tego starszego Pana warto było to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Nap 04.08.07, 20:03 No i widzicie,starsi ludzie czują bluesa.Nic tylko ich wysłać do szkół aby uczyli młodzież patriotyzmu.Niech sobie dorobią do nędznych emeryturek.Warszawiacy,to macie ubaw!A my się dziwimy skąd kaczory zdobyli 11 % elektoratu.Nic tylko robić jasełka na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Mnie się to spodobało w zupełnym oderwaniu od 04.08.07, 20:08 440417mz napisał: > No i widzicie,starsi ludzie czują bluesa.Nic tylko ich wysłać do szkół aby > uczyli młodzież patriotyzmu.Niech sobie dorobią do nędznych > emeryturek.Warszawiacy,to macie ubaw!A my się dziwimy skąd kaczory zdobyli 11 % > elektoratu.Nic tylko robić jasełka na okrągło. jasełek i polityki. Ot tak, po ludzku. A co do PR (= Powstańców Rzeczywistych), to : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66935587&a=66942306 Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Nap 04.08.07, 20:10 440417mz napisał: > No i widzicie,starsi ludzie czują bluesa.Nic tylko ich wysłać do szkół aby > uczyli młodzież patriotyzmu.Niech sobie dorobią do nędznych > emeryturek.Warszawiacy,to macie ubaw!A my się dziwimy skąd kaczory zdobyli 11 % > elektoratu.Nic tylko robić jasełka na okrągło. No myslę ,ze przegiąleś. Warszawiacy to nie www.youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s TYlko w warszawie jołop w kasku nie wygrał! "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Nap 04.08.07, 20:13 Ale na tym filmiku to rzeczy się działy w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Nap 04.08.07, 20:29 440417mz napisał: > Ale na tym filmiku to rzeczy się działy w Warszawie? Tak dokładnie . TYlko mam samsunga telefona i problema ze zgraniem filma na kompa. Z pamięci telefona mi kopiuje, a z karty po krakowsku "dupa zbita" "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Bardzo ładna ta końcówka o starszym panu. Nap 04.08.07, 20:14 Ten filmik jest straszny :( Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Zapijaczony, 04.08.07, 20:21 najważniejsze, że nie spalili ci domu. Ale możesz robić za korespondenta wojennego w Afganistanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Fakt .Dyploma mam równorzędna. Czylim jest ... 04.08.07, 20:32 woda.woda napisała: > najważniejsze, że nie spalili ci domu. > > Ale możesz robić za korespondenta wojennego w Afganistanie :) Wykształciuch!!! img90.imageshack.us/img90/596/z4060815xcy6.jpg > > Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia to nie żadni aktorzy byli! 05.08.07, 05:50 To entuzjaści - ludzie z grup rekonstrukcyjnych! Za TVN24: "W inscenizacji, zorganizowanej przez Urząd m.st. Warszawy, wzięło udział ok. 220 rekonstruktorów z całego kraju, m.in. ze Stowarzyszenia Historycznego „Kotwica", Grupy Historycznej „Zgrupowanie Radosław", Grupy Rekonstrukcji Historycznej „Parasol", Stowarzyszenia Historycznego Pomerania 1945, Grupy Rekonstrukcji Historycznych Bastion Grolman oraz Grupy Rekonstrukcji Historycznych Wrzesień 1939" =================================================== Pomerania jest fajna www.pomerania1945.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Ciekawe, kto wygra 06.08.07, 18:35 aa.aaa napisała: > woda.woda napisała: > > > tę bitwę ... > > > I kto w końcu na tarczy lub pod nią? Nowy grafik GW Odpowiedz Link Zgłoś
1.grosz Re: Wermacht i SS pod moimi oknami na Powiślu sza 06.08.07, 18:51 Bawią się jak dzieci. Nie zastanawiają się jak śmierdzi bohater postrzelony w brzych. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 W przyszlym roku moze bedzie masakra Woli ? 06.08.07, 19:14 Turystow z Niemiec trzeba zaprosic. Odpowiedz Link Zgłoś